(1) 

Bir videonun kalitesini bozmadan boyutunu küçültmek

secretcode #384156 
arkadaşlar mpeg formatında bir videonun kalitesini düşürmeden boyutunu 44 mb'den 25'mb ta düşürmem gerekiyor. avi mpeg ve 3gp ye dönüştürmek işime yarayacak. ama nasıl ve hangi programla?
(2) 

Telif hakkı sorusu

secretcode #384144 
Arkadaşlar bir tv programında yerli yabancı şarkıların intro kısımları çalmak ve filmlerden 30-40 sn. lik kesitler sunmak telif ödemeyi gerektirir mi ?
(2) 

Maç özet görüntülerini yayınlama yetkisi sadece TRT'de mi ?

secretcode #383809 
Ya eskiden maçın önemli pozisyonları vs. irdelenirdi filan şimdi bakıyorum sadece TRT'de bu yapılıyor diğer programlarda göremiyorum. Bu görüntüleri kullanma yetkisi sadece TRT'de mi? diğer kanallar kullanamıyorlar mı?
(9) 

Sözlükte başlık açılması lazım hemde acil :)

secretcode #382943 
Arkadaşlar merhaba:) 90lar özel gecesi şu anda yapıyoruz (git: 382902) sözlük yazarlarına özel tüm sözlüklerde yazdık ama ekşide yazamadık çünkü ya herkes çaylak ya da ucurulmus bir yardımsever bu organizasyon için başlık açılması konusunda bize destek olabilir mi? teşekkürler.
(6) 

Televizyon programı yapmak için gidiyorum. Sizce nasıl bir program olmalı?

secretcode #380821 
Arkadaşlar merhaba,

Perşembe günü ulusal bir kanalda sohbet ve talkshow ağırlıklı bir program yapmak için görüşmeye gideceğim. Programın konsepti 3 bölümden oluşuyor 1. bölümde internet dünyasında adından söz ettiren kişileri programa konuk etmek onlarla sohbet etmek. 2. kısımda şarkıyı bil yarışması ile şarkıların intro kısımlarını çalacağız ve şarkının adını ilk bilen kişiye ödül vereceğiz. Son kısımda ise nostalji köşesi olacak ve 90'lardan hafızalara kazınmış çizgifilm jenerik müzikler olacak.


Kafamda tasarladığım konsept bu şekilde sizinde fikirlerinizi merak ediyorum. Siz nasıl bir program görmek istersiniz? mevcut konsepte ne gibi değişiklikler yaparsak daha iyi ve eğlenceli olabilir? Teşekkürler.
(1) 

Program yapımcıları ne kadar ücret alır?

secretcode #378005 
Arkadaşlar merhaba,

Ulusal bir kanalda haftada bir gün sohbet/söyleşi programı yapmak konusunda görüşmeye gideceğim. Fakat ücret konusunda bihaberim bu tür programlarda program sunucusuna ne ücret ödenir? Program başına mı ücret alınır yoksa aylık bir ödeme sistemi mi vardır? Sonuncusu olarak ortalama ne ücret ödenir?


Not: Kanal ulusal bir kanal ama atv, kanald gibi bir kanal değil. flash tv düzeyinde dersem bir fikriniz olabilir.
(1) 

Video'da yer alan 3 parçanın isimleri nedir?

secretcode #377272 
www.facebook.com adresindeki videonun içinde yer alan 3 parçanın adı nedir?
(2) 

Şu video hakkındaki düşünceleriniz nedir?

secretcode #377261 
Aşağıda içeriği ve konusunu söylemek istemediğim bir video var. Lütfen sonuna kadar seyredin. Gerçekten ne hissettiğinizi lütfen buraya yazın.

www.facebook.com
(3) 

Sözlük yazarı hatunlarının ruh halleri gerçekten çok enteresan

secretcode #376777 
Sözlük yazarı hatunlar üzerinde binlerce kombinasyon yapılmıştır buradaki derdim aslında laf sokmak ya da aşağılamak vs. gibi aptalca hareketler değil. En son yaşadığım olayı gerçekten unutamıyorum. Bir sözlük yazarı ile bir ortak nokta muhabbetinden sonra tanışmış, kaynaşmıştık. Bu ablamız boğaziçi üniversitesi'nden mezun oldukça aklı başında birisi olarak gördük. sonrasında uzun uzun yazışmalar yakınlaşmalar vs. vs. derken bir gün benim kaldığım eve geldi. Sohbet muhabbet (kısa süreli seks) vs. derken gecenin bir vakti evden ayıldı bende uğurladım ettim bıraktım vs. eve döndüm bir mesaj " Ben seninle yapamıyacağım. ayrılmak istiyorum." Şimdi gülsem mi ağlasam mı diye dumur oldum. Neyse ne yaşadık ki ayrılalım diyorsun derken aradan 4-5 gün geçti beni çalıştığı işyerinin yakınında bir kahvaltı salonuna davet etti. Bende davede icabet edip gittim. Sabahın bi saatinde bir kahvaltı salonunun 3. katında soğuk bir şark odası gibi bir odada oturduk konuşuyoruz. Bu anlattı anlattı işte neden bu ilişki olmazmış? Bendeki sorunlar neymiş? vs. tek tek anlattı. bende bu arada kahvaltı mı yapıyorum bir yandan da dinliyorum. "tamam uzatmanın anlamı yok. Yani bu saatten sonra haklısın bir şeyleri yaşamanın anlamı yok." dedim 3 dakika sonra yanına gelebilir miyim? dedi. Geldi yanıma oturdu bana sarıldı seni çok seviyorum dedi. Ben soğuk terler dökmeye başladım. 3 dakika önce bana benimle neden olmazı yarım saat anlatan kız sonra pat diye seni seviyorum bana sarıl deyince bir şizofreni ile mi konuşuyorum hissi uyandı bende.

Sonra tabi ben bu inanılmaz çelişkili ve dengesiz hareketleri görünce direkt olarak koşarak kaçtım. Şimdi sormak istediğim soru şu; gerçekten sözlük ve sözlük diyalekti içerisinde olan hatunların psikolojilerinin normal ve sıradan olduğunu düşünmemeye ve bu yaşadığım şeyin üzerine şartlanmaya bağladım kendimi.


Hatta bir gün ben "evleneceğin erkekte aradığın en önemli özellik nedir?" diye sorduğumda bana ciddi ciddi "Dahi anlamındaki -de'yi ayrı yazması" demişti.


Siz neler düşünüyorsunuz?
(5) 

Eski aşkınızı facebook'ta bulamamak.

secretcode #376765 
Şimdi arkadaşlar nereden esti bilmiyorum ama lise dönemlerinde uzuuun bir ilişki yaşadığım eskilere gömmüş olduğum ve neredeyse 15 sene sonra sadece yüzünü tipini merak ettiğim birisi var. ismini soyismini biliyorum. ama bulamıyorum. evlenmiş olabilir ve soyadı değişmiş olabilir. Ben bu kişinin sadece resmine nasıl ulaşabilirim? bi metod bi yol yordam gösteriverin
(1) 

Ufak bir çeviri

secretcode #362700 
Arkadaşlar merhaba,

aşağıda bana gelen mailin genel anlamda ne demek istediğini bana kim söyleyebilir?

"Hello ,

Thank you for your request.


Please provide us with your Proof of Purchase receipt, so that we may assist you with your issue. We ask for you to copy and paste this information into an E-mail due to our security software not allowing us to open attachments.



Thank you,"
(2) 

İnternetin hızlanması için modemi resetlemek?

secretcode #349516 
Merhaba,
Bazen internet ağırlaşınca modemi resetleme alışkanlığı çoğumuzda yer almış bir davranış, peki gerçekten modemi resetlemenin bir faydası olabilir mi? neticede yine aynı ağır bağlantıya mevcut servera bağlanılmıyor mu?
(9) 

Çoğu kimsenin gitmediği hangi ülkelere gittiniz?

secretcode #348059 
Aslında sorum tam olarak şu; Avrupa ülkeleri, Amerika vs. gibi bilindik ülkelerin dışında mesala brunei krallığı gibi pek kimsenin gitmediği ülkelere gitmiş kimseler var mı aramızda?
(5) 

Videolardaki hangi siyasetçi daha iyi ingilizce konuşuyor?

secretcode #348042 
Aşağıdaki videolarda yer alan siyasetçilerden hangisi daha iyi bir aksan ve gramer ile ingilizce konuşuyor sizce?

1) Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı) - www.youtube.com

2) Ahmet Davutoğlu (Dışişleri bakanı) - www.youtube.com

3) Egemen Bağış (Avrupa Birliği bakanı) - www.youtube.com

4) Mehmet Şimşek (Maliye bakanı) - www.youtube.com

5) Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) - One minute!

Not: Diğer partilere mensup kişilerin ingilizce konuşmalarına denk gelemediğim için listeye koyamadım.
(2) 

2011'in unutulmayanları/2011 böyle geçti videoları

secretcode #347642 
Merhaba

2011 yılının unutulmayanları ve böyle geçti tarzında tematik önemli olayları anlatan video arıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
(3) 

Bizim gibiler yemekten içmekten ölmez repliği

secretcode #347275 
Bir türk filmi içinde masada oturan bir adam var mafya babası "Bizim gibiler yemekten içmekten ölmez" diyor. Bu film hangi filmdir? süreniz 30 saniye
(10) 

Boş bataryayı pantolona sürterek şarj etmek?

secretcode #346810 
Geçtiğimiz gün bir haberde iki dağcı dağda mahsur kaldı. Zannediyorum 48 saat sonra ulaşmışlardı. Dağcılardan bir tanesi cep telefonuyla haberleşmiş ve yerini öyle tespit ettirmişti. Kendisiyle yapılan roportajı izlediğimde telefonunun sarjının bittiğini ama bataryayı pantolonuna sürterek ısınmasını sağlayıp sarj kısa süreliğinede olsa şarj edip o şekilde iletişim kurduğunu söyledi. Şimdi fizik kanunlarından anlamam ama boş bir batarjayı sürtünmeden kaynaklı ısıyla sarj edebilir miyiz gerçekten? edebilirsek ısıyla bataryanın dolmasının mantıklı izahı nedir?
(7) 

Telefonla arama yapacakken dahi kimi arayacağımı unutuyorum

secretcode #346714 
Merhaba sevgili dostlar,

Bende son zamanlarda baş gösteren bir unutkanlık problemi çıkmaya başladı. Bu unutkanlıklar özellikle cep telefonu konusunda had safhada görülüyor. Masada evde arabada sürekli unutuyorum. Bunun yanı sora mesala birisini aramak için cep telefonunu çıkarıyorum. Sonra bişilerle meşgul olduğumda 30 saniye sonra kimi arayacağımı dahi unutuyorum. Bu tip problemlerin sebebi ne olabilir nasıl giderilebilir?


Teşekkürler.
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık