(1) 

paypal problemleri

orpheus #1098292 
merhaba

malumunuz paypal kapatıldı vs. ancak paypal üzerinden ödeme de mi yapamıyorum ?
(1) 

plastik malzeme analizi

orpheus #1094965 
elimizde bilinmeyen bir plastik madde var niteliğini öğrenmek istiyoruz.

esnek özellikler gösteriyor, 0.35mm levha halinde, yandığı zaman alevi sarı renkte ve etrafa saçılıyor, kolay alev alıyor.

bu maddenin analizini ev veya labratuar şartlarında nasıl yaparız ? hazır satılan analiz kiti türü bir ürün var mıdır ?
(1) 

anadolu yakası coworking space

orpheus #1085694 
anadolu yakası tercihen göztepe-ciftehavuzlar civarı. urban station mantığında coworking space var mı ?
(3) 

madrid'de ne yapılır

orpheus #1068585 
akşam 9'a kadar boş vaktim var madrid merkeze çok yakınım. dün plaza mayor ve etrafını gezdik gördük. başka önerileriniz var mı ? burada motosiklet kiralayabilir miyim (10 yıllık A2 sahibiyim) ? gezilecek yakın yerlere ulaşabilirim. önerilerinize açığım.
(1) 

yapı kredi atm döviz çekme

orpheus #1066564 
yapı kredi atmlrinden euro çekebiliyor muyum ? veya haftasonu açık yapı kredi var mıdır, sanki bazı avmlerin içinde oluyor ? anadolu yakasındayım.
(4) 

italya vizesi almak ne kadar sürer ?

orpheus #1064449 
freelance bir proje nedeniyle 1 hafta kadar italyada çalışmam gerekiyor.

işi isteyen global dünya devi bir firma, arada bir ajans var, ajansın çalıştığı bir tur firması mevcut.

ilk adımda bu ajans geçici sözleşmeli çalışan olarak göstererek ticari vize alınacağını söyledi ancak sonra turist vizesine başvurmaya karar verildi.

peki çok güzel dedim ancak uçuş tarihine 1 hafta kaldı ve benden hala bazı evraklar istiyorlar ve pasaportumu henüz teslim etmedim.

bu durumda 5 iş günü içinde bu vizenin çıkma ihtimali var mı yoksa bu tur firması saçmalıyor mu ?
(2) 

yabancı dergi aranıyor.

orpheus #1036222 
bi kaç gün önce havaalanında yabancı bir dergi gördüm. monocor-monopol böyle M ile başlayan bir adı vardı. derginin en ayırd edici özelliği içindeki bazı sayfaların paket lastiği benzeri bir lastikle bölümlere ayrılmış olması ve tahmini kalınlığı 4-5 national geographic kadardı. pahalı olduğu için almadım daha sonra internetden incelerim diye düşündüm ancak şu anda adını hatırlamıyorum. olay türkiyede geçiyor. yaysat'ın dağıtımını yaptığı yabancı dergiler listesine baktım ama göremedim. derdim büyük sözlük.
(6) 

faydalı model başvurusu

orpheus #1016850 
bir kaç faydalı model başvurusu yapmak istiyorum. ancak süreci bir aracı kurum üzerinden değil de kendim takip etmek niyetindeyim. sizce bu ileride bir sorun yaratır mı ?

benzer teknolojilerde farklı faydalı modelleri inceleyerek nasıl yazılması gerektiğini anlayabileceğimi düşünüyorum. içerik olarak da olması ve olmaması gereken konuları eklemek zaten aracı kurumun değil benim insiyatifimde olmalı. bu durumda aracı kuruma ekstra ücretler vermenin mantığını çözemiyorum. siz ne dersiniz ?

ayrıca faydalı model için şu dökümanı bi oku, şu kılavuz acaip yardımcı olur, faydalı modelin ardından bak söyle bi kosgeb desteği var türünde önerilere açığım.
(2) 

kargalar konusunda bilgili biri aranıyor

orpheus #968405 
yaklaşık 1 aydır balkonda baktığımız yavru kargayı salma vakti geldi ancak önceki 2 denememiz başarısız oldu. bu konuda tecrübeli biri varsa bi kaç soru sormak istiyorum.
(2) 

efedrin ve uyku

orpheus #856155 
efedrinin erken uyanma konusunda ne etkisi olabilir. vucutta nasıl bir mekanizmayı etkiliyor ya da ne sorunu düzeltiyor olabilir. efedrin almadan 10 saat uyku = yorgunluk. efedrinle 6 saat uyku = süper zinde uyanış.
(2) 

sapanca ne yenir, nerede konaklanır ?

orpheus #826674 
bu pazar için izmitden kısa bi sapanca turu yapma planımız var. ancak daha önce hiç gitmedik. gitmeye görmeye değer mi nasıl olsa çok yakın bir şey kaybetmeyiz diye düşündük.

- ne yenir ne içilir, nereler gezilir ?
- kendi aracımızla gideceğiz anladığım kadarıyla en kolay yol otobandan gitmek gölün sanırım güney kısmı merkez zaten hemen yanında otoban çıkışı var ?
- gene aynı civarda gezilebilecek alternatif önerilere de açığım ?
(5) 

sözlüğe ne oldu da böyle oldu ?

orpheus #824968 
eskiden formata uymuyor diye bir iki yanlışında bile iyi yazarları uçuruyorlardı. sözlük son zamanlarda çok bozdu geyiğine girmeyeceğim ama bildiğin forum sitesi tadında, karşılıklı atışmalar cevaplar ya da saçmasapan entryler dolu ve bunlar silinmiyor kimse umursamıyor ? ispiyon da kalkmış.
(2) 

toplu sms paketi

orpheus #802621 
bir dernek için toplu sms paketi almak istiyoruz. derneğe üye olanlara arada bir hatırlatma smsi gidecek 2500 ya da 5000 adetlik bir paket yeterli.

operatörler kendi bu hizmeti direkt satmıyor aracılar devretmişler. netden biraz araştırdım ama pek güvenilir gelmedi.

uygun fiyatlı ve referanslı firma bilen duyan var mıdır ?
(3) 

fizikçiler ve astrofizikçilere bir soru.

orpheus #797976 
dünyanın uzayda teorik bir sabit noktaya göre kendi etrafında dönmesinden kaynaklanan bir hız + güneşin yörüngesinde olan hareketinden bir hız + güneş sisteminin samanyolu içindeki hareketi + samanyolu galaksisinin uzaydaki hareketi şeklinde toplam bir hızımız var. (aklıma gelmeyen varsa onları da ekleyin)

bu hareketin yönü ve hızının zamana göre değişimini hesaplayabiliyor muyuz ? ve bu toplam hareketin bir adı var mı ?
(2) 

google drive sorunsalı

orpheus #783219 
başka bir google drive'da bulunan klasörü. kendi google drive'ıma ekle dediğimde. sanırım dosyaları taşımıyor sadece bir bağlantı atıyor.

bu durumda dosyaların orjinali silinirse benim drivedakiler de gidiyor mu yoksa kalıyor mu ?
(5) 

YGS giriş hakkında sorular

orpheus #749872 
yıllardır girmediğim için haberim yok sistem de çok değişmiş. yanımıza telefon falan alamıyoruz hadi o kabul de kalem silgi bile alamıyormuşuz.
anahtar cüzdan da mı kabul etmiyorlar bu nası iş ? neleri götürebiliyorum yanımda ? araba anahtarı alırlar mı ?
(1) 

2014 torba yasa

orpheus #726974 
ocak ayında mecliste görüşülecek torba yasa vardı, vergi borçları için indirim taksit vs olacaktı. son durum nedir ?
(5) 

birebir disk kopyalama

orpheus #721403 
iyi geceler duyurunun bilgisayar dahileri;

şimdi durum şu elimde bir adet yeni bir adet eski laptop bulunmakta.

eski laptopa SSD almıştım ve bunu yeni makineye aktaracağım. ancak eski bilgisayarımın bir süre daha faal olmasını istiyorum. eski laptopun standart diski de elimde duruyor.

şimdi yapmak istediğim: SSD içinde bulunan bilgileri eski diske aktarmak istiyorum. bahsetmiş olduğum şey disk copy sadece dosyaları değil diskin tüm imajını atmak istiyorum. kısaca eski diski taktığımda makine boot etsin ordan çalışmaya devam etsin.

ssd 120 gb ve 2 partition var diğer hdd 320 gb.

hangi programla nasıl en hızlı bu işi yaparım. 320 gb diskin kalanını da kullanırım.

not: elimde disk imajları vs almak için 1tb başka harici de var.
(6) 

garip uyku problemi.

orpheus #685285 
karanlıkta uyuduğumda uyanamıyorum veya uyanmak gerçekten çok zor oluyor.
tam aksine odanın ışığını bilgisayarı vs açık bırakıp 2 dakika uzanayım diye uyuya kaldığımda 5-6 saat uyku ile uykumu almış hissediyorum ve uyanma yataktan çıkma kısmı çok daha kolay oluyor. normalde 8-10 saat uyusam gene yetmiyor ve uyanmak oldukça güç oluyor. aradaki tek fark standart gece uykularımda odanın karanlık olması. başka bir fark bulamadım.

düşündüm de melatoninle ilgili birşey olabilir mi acaba ? eğer öyle ise bunun testi nasıl yapılır ?
(4) 

youtube sorunu

orpheus #592941 
youtube sürekli takılıyor. 8 mbit bağlantım var ve hız testlerinde 6-7mbit civarında sonuç alıyorum. diğer hiçbir sitede vs hız sorunum yok.

ancak youtube'da birşey izlerden 360p bile olsa biraz yüklüyor oynatıyor sonra takılmaya başlıyor ağız tadı ile video izleyemez müzik dinleyemez oldum. flash ve html player ikisini de denedim bir şey değişmedi.

önceden bu sorun yoktu. izledikçe yükleyen player'a geçtikten sonra böyle olmaya başladı. var mıdır bilinen bir çözüm öneri ?

not:chrome kullanıyorum.
(3) 

bedelli ek süre

orpheus #553240 
en son tasarı komisyondan geçmişti meclise sunuldu mu ? nedir son durum bilen duyan var mı ? medyada adam gibi cevap bulamadım.
(4) 

çizgi roman baloncuğu fontu.

orpheus #543089 
bir grafik düzenleme yapmam gerekiyor. çizgi roman baloncuklarında kullanılabilecek fontlar nelerdir ?
(3) 

toplu sms gönderme

orpheus #541147 
bir organizasyon için bir araya getirdiğimiz insanlar var.

bazı durumlarda bu insanların hepsine (500 kişiye yakın) sms atıp haber vermemiz gerekiyor. ancak bu sms'ler reklam sms'leri gibi kafasına göre bir zamanda gidemez.

gönder dedikten 5 dakika içinde sahibine ulaşması gerekiyor.

herhangi bir operatörden bu hizmati nasıl alırız veya operatör dışı bu hizmeti veren kurum var mıdır ?
(8) 

antivirüs

orpheus #527656 
parası neyse verip alıcam. internet koruması falan da olsa şahane olur.
(3) 

embedded programcıya pc programlama dili

orpheus #522922 
yıllardır embedded programlamayla uğraşıyorum C ve assembler biliyorum bu güne kadar kolaya kaçıp işin pc tarafını hep başkalarına yaptırdım.

şimdi elimde basit bi proje var bu arada pc programlamayı da öğreneyim diyorum. çok karmaşık işler yapmam gerekmeyecek. seri port veya usb üzerinden haberleşen basit kontrol uygulamaları, ses kartından gelen verileri kaydetmek, ekranda bişeyler yazmak, göstermek. bazı seçimler ya da tabloları dosyalara kaydetmek geri okumak gibi işler yapacağım.

yapacağım programlar windows'lu sistemlerde çalışsınlar yeter. şimdilik linux ve apple ile işim yok.

bu durumda .Net platformu üzerinden devam etmek sanırım en mantıklısı. gördüğüm kadarıyla hem bilgi hemde kaynak-hazır kod bulmak oldukça kolay.

visual C# ya da C++ seçeneklerim mevcut. hangisini seçmek, kullanmak, öğrenmek daha mantıklı olur neden ?
(2) 

windows 8 tablet sorunsalı

orpheus #521275 
windows 8 li bi tablet aldık diyelim. bunun içinde win. mobile 8 mi geliyor yoksa masaüstünde çalışan windows 8 mi geliyor ?

sonuçta arm işlemci x86 değil.

xp, win7, vs. uygulamalarını çalıştırması mümkün mü bu tabletin ?
(5) 

adamlar arabayı bırakıp gidiyor mu ?

orpheus #520250 
www.youtube.com

ekteki videoda kazadan sonra adamlar hakkaten hiçbişey olmamış gibi arabayı bırakıp çantalarını alıp sakin sakin gidiyor mu yoksa ben mi yanlış anlıyorum ?
(5) 

3G ile udp paket sorunu.

orpheus #512367 
basit bi proje için 3g üzerinden udp paketleri alıp göndermek istiyorum.

gönderme kısmında bir sorun yok. karşı taraftaki ip'ye paketler ulaşıyor gayet güzel.

aynı network içinde iki cihaz arasında alıp gönderme kısmında da sorun yok. örnegin turkcell şebekesine 3g ile bağlı 2 telefon. ya da wireless ağ üzerindeki 2 cihaz.

burada denemeleri aynı baz istasyon üzerinde yaptım hep. farklı şehirler ve baz istasyonlarda çalışır mıydı bilmiyorum. tcell 10.0.0.0 ile başlayan ag ipleri veriyor cihazlara.

sorun telefona ağ dışından udp paketleri göndermek. 3g şebekesinde bağlı cihazların gerçek bir ip'leri olmuyor. şebekedeki router'lara gidip abi şu porttan paket gelirse bi zahmet bana gönder de diyemiyorum doğal olarak. 3g üzerinden bağlı cihazın udp paketlerini alabilmesinin bir yolu mevcut mu ?
(4) 

superonline fibernet

orpheus #506951 
varmı kullanan ? 20 ve 50 mbitlik sınırsız paketleri merak ediyorum. adsl göre avantajları nedir. alıp memnun olmayan allah belasını versin diyen ?
(8) 

windows tabanlı programlama

orpheus #506694 
çok az kod bilgisi gerektiren bir programlama dili vardı windows üzerinde
bir çok fonksiyon görsel yapılıyordu. neydi bu dil ya da platform ?
(7) 

almanyadan HTC one X fiyatı öğrenme.

orpheus #504979 
bi kaç günlüğüne almanyaya gideceğim. gitmişken htc one X almak istiyorum. ancak almanyada ucuz mudur fiyatlara nereden bakarım. gideceğim şehir munih.
(1) 

troll aranıyor

orpheus #499552 
geçen haftalarda bi troll vardı. sürekli, hatunu başkasına kaptırdığı uzun hikayeler yazıyordu.

ikinci olarak artık sözlüğü bırakmış bi yazar. troll sayılabilir. sürekli bir kadın tarafından sıkıştırıldığı iffetinin tehlikeye atıldığı hikayeler yasar hikayenin sonu ağlayarak sokakta koşmasıyla biterdi. yanılmıyorsam hikayelerindeki karakterin adı faysal'dı

kimdi bunlar ?
(4) 

kafa dağıtmalık film

orpheus #485976 
kafa dağıtmalık bi film önerseniz keşke.

macera, dağcılık, mantık türünde veya karışımı olur.
(3) 

parmak ucu kaşıntısı

orpheus #478122 
insanın parmak ucunun içi kaşınır mı yahu ? kaşınırsa neden kaşınır, nasıl kaşınır, nasıl geçer. bi el atın çok fena.
(4) 

hasta martı

orpheus #475868 
öğlen işe gitmek için evden çktığımda kaldırımda bi martı buldum. önce ne olduğunu anlamadım yaralı zannettim ancak sanırım hasta. hareket edemiyor ayağa kalkıcak enerjisi yok gibi karnının üzerinde oturuyor. kafasını kaldırıp bakabiliyo taşırken biraz daha hereketlenip gaga atmaya çalıştı ancak genel durumu çok bitkin. o şekilde sokakta bırakmaktansa alıp balkona
bi kutuda gölgeye koydum su ve yemek verdik ancak ilgilenmedi. şu anda ulaşabileceğimiz veterinerlerin hepsi kapalı yarın sabah götürecegiz.

göztepe civarı su kuşlarından anlıyan veteriner açık bildiğiniz var mı ?

okuduğum kadarıyla yapabileceğimiz en iyi şey bu gece içi sıcak, sessiz ve karanlık bir yerde rahatsız etmeden bırakmak. başka yapabileceğimiz birşey var mı ?
(3) 

e-devlet bozuk mu

orpheus #455938 
1 hafta önce kullandığım ve yanıldığımı hiç sanmadığım şifremi giriyorum yanlış şifre diyor başka olası şifreleri de denedim olmadı.
(3) 

youtube'a ne oldu ?

orpheus #406179 
eskiden bir video açar bırakırdık sonuna kadar yüklenirdi. galiba şimdi birşey yapmışlar izlemediğin zaman video da yüklenmiyor bekliyor öyle.
hızla ilgili sorun yok 6 Mbit geliyor rahatlıkla.
(2) 

kumlu plastik kutu kalıbı

orpheus #347016 
çinde plastik kutu kalıbı yaptırıyoruz. bu çinlilere kalıbı kumlu yapın demek istiyorum ama plastik kalıp terminolojisinde kumlu-pürüzülü anlamına gelen global ingilizce terimi bulamadım.
(2) 

klasör gizleme programı lazım.

orpheus #339296 
klasör gizleme programı önerisi istiyorum. basit, kullanışlı trojansız bişey olsun. önerin bana.
(2) 

E46 vs E90

orpheus #315886 
neden e46 hala en beğenilen ? e90 ları beğenen bir tek ben miyim ?
(3) 

yıldız ünv. hisarüstü tesisleri.

orpheus #303534 
göztepeden nasıl gidilir ? 2. köprü ayağındaymış. arabayla gidicem. hangi sapaktan çıkıp ne yapmak lazım ?
(7) 

nasıl yedekliyorsunuz ?

orpheus #217613 
filmdir, müziktir, dizidir Terabyte, terabyte veri birikiyor. normalde external diskte duruyo bu veriler. eğer disk bozulursa herşey gidecek. önemli olan bilgileri dökümanları yedeklemek kolay zaten bir yer tutmuyorlar. ancak filmler için bir çözüm bulamadım. hepsini oturup tek tek dvd ye yazmak çok uzun iş. ama eğer disk bozulursa ki hepimizin bildiği üzere er ya da geç her harddisk bir gün ölümü tadacaktır. o kadar filmi bir daha indirmek işkence olur bana. bu tip büyük verileri nasıl yedekliyorsunuz ? blue ray olabilir mi ? yazıcısı, boş diski kaçadır nasıldır nereden bulunur ?
(8) 

Turkcell tarife seçimi

orpheus #149150 
aylık yaklaşık 40-50 sms, 100mb dan az internet ve 500dk altı civarı konuşma için en ekonomik ve mantıklı faturalı turkcell tarifesi nedir ?
(7) 

sunum için fon müziği önerisi

orpheus #143727 
bir arkadaşım için ekolünden duyurudur...

özürlü çocuklarla ve onların rehabilitasyonu ile ilgili olarak hazırlanmış bir sunum için fon müziklerine ihtiyaç vardır. önerilerinizi bekliyorum.
(5) 

Boğaz köprüsü fotoğrafı

orpheus #103839 
bi iş için boğaz köprüsü fotoğrafına ihtiyacım var. daha doğrusu ydışında tğrk yemekler yapan bi restoranda poster şeklinde kullanılacak herneyse. stock foto olarak satın alamıyorum bir arkadaşımın ricası o yüzden bütçe sıfır. çekimleri ben yapıcam. burayakadar sorun yok. benim bildim en iyi çekim açıları.

- üsküdar sahilden devam eden yol üzerinden çekim yapmak
- ortaköy camisi civarından çekim yapmak.

bir açı daha buldum tahmini olarak çamlıca civarlarında bir yer düşünüyorum ama kestiremedim.

aşağıdaki linklerde fotolar istanbulun hangi bölgesinden çekilmiştir net bi nokta atışı yapabilecek cengaver varmı ?

www.istockphoto.com

www.istockphoto.com
(7) 

acayip bi saat..... matematikçiler bi baksın.

orpheus #49703 
şimdi şu adreste gittigidiyor.com da bi saat var

urun.gittigidiyor.com

saatin üzerindeki her rakan bi matematik formulüne çevrilmiş şöyle bi bakarken
1-2-3-4-5-6 ya kadar olan sayılar doğru ama 7 ye geldim

formul şu 52-x²+x=10 demiş... bunun 7 çıkması lazım saate göre ama bence 6 çıkıyo
yada ben yamuluyorum....

merak ettim.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık