(4) 

meyve ve kestane kalitesi

orpheus #1579712 
çilek alıyorum berbat, kestane alıyorum rezil. bu sene neden böyle oldu. kaliteli meyve denk gelmiyor. macrodan veya iyi manavlardan alıyorum gene de 3-4 sene öncenin pazardan aldığım kalitesi kesinlikle yok.
(7) 

eti ürünlerinde kalite düşüşü mü var ?

orpheus #1574902 
iki defa üst üste yaşayınca artık tesadüf olamaz gibi geliyor. bunlar daha önce de ara ara tükettiğim ürünler ve hiçbir rahatsızlık yaşamamıştım. son 1-2 haftadır eti maximus ve eti bidolu yedikten sonra ciddi mide yanması sorunu yaşadım. başka hiçbir gıdaya karşı bu kadar şiddetli bi rahatsızlığım yok. kendi midemde bir sorun olsa fark ederdim diye düşünüyorum. yağı veya başka bir katkı maddesi mi değişti. benzer bir durum fark eden var mı ?
(2) 

Kadıköy-Fenerbahçe civarı anlamsızca uçan helikopter

orpheus #1574168 
birkaç akşamdır kadıköy-fenerbahçe civarı sürekli bir helikopter uçuyor. uçuş rotası da çamlıca kule yönünden gelip fenerbahçe üzerinden denize doğru ilerliyor sonra aynı rotayı geri dönüyor. sesinden şu an hala bu uçuşa devam ettiğini anlayabiliyorum. her 5-10 dakikada bir üzerimizden geçiyor. tam olarak kimdir nedir çözemedim flightradar24'de de görünmüyor.
(3) 

otomatik ödeme talimatının hangi bankada olduğunu öğrenme

orpheus #1568749 
turkcell hattım için daha önceden verilmiş bir otomatik ödeme talimatı nedeniyle şu an çalıştığım bankadan talimat veremiyorum. hesabım olan diğer bankaları kontrol ettiğimde de bu talimatı göremedim. bir şekilde bu talimatın hangi banka-kart üzerinden verildiğini öğrenebilir miyim ?
(6) 

evde tek faz gitti

orpheus #1567619 
selam duyurunun elektrikçileri,

evde ilginç bir durum oldu fazlardan sadece biri gitti. önce bi sigorta attı led lamba patlamış normal dedim açtım ama o bağlantıya elektrik gelmedi garip şekilde başka odalarda bazı prizler de çalışmıyor.

baktım eve 3 faz geliyor ve fazlardan sadece biri gitmiş. aşağı indim 3 faz otomatik sigorta ama tek şalter. açtım kapadım test için giriş ve çıkışlara baktım her yönde faz var yani sigorta sağlam. oradan 3 faz saate giriyor ve daireye kadar tek kablo çıkıyor. dairede mavi kabloda faz yok. arada sayaç olduğu için daha fazla ilerleyemiyorum. şimdilik dairede yan fazlardan birinden elektrik alıp gelmeyen fazı sökerek bağladım.

bu durumda sorunun elektrik sayacının içinden başka yerde olma olasılığı var mı ? gözden kaçırdığım bir durum olabilir mi ?
(2) 

kapalıçarşı kuruna yakın döviz bürosu

orpheus #1562648 
kadıköy, göztepe, bostancı civarlarında. kapalıçarşı kuruna yakın işlem yapan döviz bürosu arıyorum,
(2) 

diş hassasiyeti

orpheus #1550852 
3 hafta kadar önce diş taşı temizliği yaptırdım. diş hekimi zaten çok az diş taşı olduğunu ve fazla birşey yapmadığını söyledi. işlem yaklaşık 10 dakika sürdü diyebilirim.

ancak sorun şu, bu işlemden yaklaşık 10 gün sonra sol at dişlerden özellikle biri olmak üzere o bölgede aşırı bir hassasiyet oluştu. o dişlerden birinde çok az ancak çatalı-kaşığı sert çarparsam hissettiğim hafif bir sızlama vardı ama soğuk sıcak hassasiyeti yoktu.

diş hekiminin yorumuna göre temizlikten hemen sonra biraz hassasiyet normalmiş ve zamanla azalması gerekirmiş. bende tam tersi oldu. ilk 10 gün bir hassasiyet fark etmedim. bunun üzerine bir tedavi uyguladılar. ve sensodyn hassas dişler macunu ile günde 2-3 kez 1-2 dakika o bölgeye masaj önerildi.

sormak istediğim sensodyn hassas dişler sonuçta bir diş macunu medikal ürün değil. bunun daha hızlı etki edeni, daha doğru bir tedavisi yok mudur ?

not: röntgende diş kökünde belirgin bir sorun görünmüyormuş.
(3) 

kiralık ev arayışı sorunu (erenköy-sahrayıcedit ... )

orpheus #1550370 
bu bölgelerde kiralık ev arayışımız var. hatta depremden önce karar vermiştik ama bu kadar acele etmiyorduk, şimdi sorun şu.

ciddi (30k ve üzeri) pahalı ev tutmadıkça giderek ev tutmak imkansıza yakınsıyor. geçen hafta 17.5k anlaştığımız ev başkasına verildi, 19k olan benzer daireye yetişemedik, şimdi 21k altında kimse kapıyı açmıyor, o da yetmiyor 21k tamam diyoruz. ertesi gün 23 verdiler tuttular deniyor. fiyatlar yetişemediğimiz bir hızda yükseliyor.

sahibinden ve hürriyet emlağa bakıyoruz, gittiğimiz yeni apartmanların yöneticisine veya apartman görevlisine ulaşıp biraz sohbet edip telefon bırakıyoruz başka kiralık olursa diye.

1-2 ay beklemek mantıklı mı diyeceğim, bence bu sürede o evler 26-28 bandına kadar çıkacak. böyle bir sarmal içine girdik çıkamıyoruz.
(1) 

aliexpress 150 euro üzeri sipariş

orpheus #1550156 
yeni yasaya göre 150 euro üzeri paketler gümrükten geçmiyordu. gümrük vergisini peşin ödediğimiz (DDP) siparişlerde de ayn şart geçerli mi ?
(2) 

google docs üzerinden phishing

orpheus #1548942 
buna ilk defa şahit oluyorum. gmailden bir notification geldi. google docs üzerinden bir işlem yapmamı istiyor. maili açtım baktım klasik bir phishing metni. ilginç olan ise beni bir google doc etiketlemişler ve tıklayınca bir script çalıştıracak gibi ayarlamışlar.

"Hello
For you a letter You have a new transfer of funds, you need to withdraw them
All information in the attached link: script.google.com

Please note!
You have 4 hours, to order your funds"

linke tabii ki tıklamadım ama. scripts.google.com üzerinden ne gibi işlemler yapılabilir merak ediyorum.

tekmer nedir nasıl kullanılır ?

orpheus #1548846 
tekmer konusunda tecrübeli bir varsa ücretli olarak danışmanlık almak istiyorum.
(3) 

ptt kargo sorunları

orpheus #1536091 
ptt kargo ile gelen bir kolim var. 8 gün oldu teslim edemediler, kaç gündür dağıtım merkezinde diyordu ama dağıtıma çıkarıldı bilgisi gelmedi. bu gün dağıtımda yazıyordu ama gelen giden olmadı, evde olmadığım 2 saat içinde uğradılarsa bilemiyorum kağıt falan da yok.

şimdi bu kargoya ulaşmak için acıbadem müdürlüğe mi gitmeliyim, yoksa mahalledeki lokal postaneye mi bırakmışlardır. bir ihtimal de dağıtıma çıkardık deyip yetişmediyse teslim edilemedi diye işaretlemiş olabilirler. telefonla ulaşmak tabi ki mümkün değil.
(2) 

çin'e uygun fiyatlı hızlı kargo

orpheus #1532284 
çin (nanjing) bir ufak paket yollıycam zarf gibi. dhl 90usd, fedex 76 usd istiyor. gene hızlı gitsin ama bu kadar da insafsız olmasın istiyorum.

çinden 500gr altı ufak paket gelirken 20-25 dolara geliyor.
(1) 

teknopark ankara civarı otel tavsiyesi

orpheus #1527912 
çok ucuz olması gerekmiyor,en fazla 15-20 dakika mesafede olsa iyi olur. geçenlerde ostimde bir otelde kaldım alt katı düğün salonuymuş. odalarında pencere yok vs. bir de business suite diye satıyorlar. şimdiden teşekürler.
(3) 

android hafıza silme

orpheus #1520662 
elden çıkaracağımız bir android telefon var. fabrika ayarlarına vs döndürdük ama içindeki resimler, videolar, hatta kişisel veriler tamamen yok olmadı bunu biliyoruz.

içerde kalan verileri tamamen yok eden, en azından çok kolaylıkla geri gelmeyecek hale getirmenin bir yolu programı vs. var mıdır ?

not: şimdilik format sonrası kamerayı fhd açıp hafıza dolana kadar kayıt yapmak gibi bir fikir var ama tüm hafızayı dolduracak mı emin değilim.
(4) 

ateşsiz covid olabilir mi ?

orpheus #1515586 
cumartesi gecesi dışarı çıktım, kalabalık ortamlara girdim, tabi kimsede maske vs yok.

salıdan beri genzim-boğazım yanıyor ve dün-bugün farklı bir baş ağrım var. ateşim yok, kas-eklem ağrısı yok, öksürük de yok.

covid ihtimali var mı, hızlı tanı kiti ile bir bakayım diyorum ?
(9) 

bahçeli ev vs apartman dairesi.

orpheus #1513206 
şu an yaşadığımız erenköy-suadiye civarında oturulabilir 90 m2 daireler 8-9K civarında. şimdi bu parayı verdikten sonra biraz daha iyi bir yerde oturabilirmiyiz diye araştırıyorum.

beykoz civarı bahçeli evler 12.5-20k arası geziyor. aşağıdaki ev 120m2 + 1000m2 bahçe kullanımlı deniz manzaralı (fotolarda yok) bir müstakil ev. fiyatı 11.5k. ben buranın bahçesinde keyif yaparım, marul ekerim, otopark derdim olmaz vs. diye düşünüyorum.

gözden kaçırdığım bir şey mi var yoksa yıllardır kutu gibi apartman dairelerinde boşuna mı ömür tüketiyoruz ?

not: büyük müstakil evin ekstra ısıtma+elektrik vs giderleri olacağını kabul ediyoruz.

www.sahibinden.com
(7) 

21 aralık 2021 türk lirası yatırım teşviki

orpheus #1507085 
bu ne kadar sürdürülebilir ? farz edelim oldukça da uygun şartlarda bunu veriyorlar.

- bu sistem kendi kendini tüketmeyecek mi ? aradaki farkı kapatmak için para bas
devlet kasasından öde, enflasyon oluşsun, döviz artmaya devam etsin, aradaki
fark iyice açılsın ve daha çok para basmak zorunda kal....

kaç ay devam edebilir bu sistem ?

youtube videoları ısrarla 360p açılıyor

orpheus #1503709 
youtube premium kullanıyorum, bağlantım 100/20 fiber, hız testinde ping 6ms ve hat kapasitesi de sorunsuz. son 1 haftadır videolar başlangıçta 360p açılıyor ve her seferinde kaliteyi elle yükseltmek zorunda kalıyorum. chrome plug-in ile vs düzeltiliyormuş ama plug-in eklemek istemiyorum. ne oldu da kalite ayarları değişti ?

yabancı havayolundan ücret iadesi

orpheus #1503596 
Pandemi öncesi azal'dan (azarbaycan havayolları) bir uçak bileti almıştık.
tabi araya pandemi girdi bugün, yarın derken bu bileti bize asla kullandırtmadılar. sayısız yazışmaya rağmen ücret iadesi de alamadık.

yapı kredi üzerinden 2 defa chargeback açtık. ilki havayollarında oluşan olağandışı durum nedeniyle chargeback yapamayacakları ikinci başvurumuzda ise biletin iptal edilmediği ve açıkta olduğu için iade yapılamadığı yönünde.

azal ile defalarca yazıştık, ticket açtık vs artık ne maile ne de ticketlara yanıt veriliyor. hatta ticket ertesi gün cevapsız kapatılmış oluyor.

bu şartlar altında almadığımız bu hizmetin ücretini geri alma durumumuz var mıdır ? bu durumu şikayet edebileceğimiz bir üst otorite bulunuyor mu ?
(3) 

çingeneler cevizleri nasıl soyuyor ?

orpheus #1500619 
yıllardır merak etmişimdir, geceleri tezgahta taze ceviz satan çingeneler o cevizlerin iç kabuğunu cevizin formunu hiç bozmadan nasıl soyuyor ?
(2) 

azarbaycana para göndermek

orpheus #1484688 
başlıktaki gibi azarbaycana düşük komisyonla para göndermek istiyorum, wise azarbaycan manatını desteklemiyormuş. western union deli komisyonlar istiyor.
(1) 

qnap vs synology nas

orpheus #1484477 
bir de zyxel ve buffalo var galiba. aslında ihtiyacım şu:

- içinde çift disk olsun ve disklerden biri patlarsa diğeri yedeğini tuttuğu için
dosyalarım uçmasın. raid 1 sanırım.

- seçtiğim bazı klasörleri düzenli olarak google drive ile senkron edebilsin.
tüm diski 1-2 tb. yedeklemek istemiyorum. ama çok önemli dosyallarımı
yedeklesin. max 50-100 gb.

- dışarıdan kendi dosyalarıma ulaşabileyim.

synology veya qnap oldukça iyi görünüyor ama epey pahalılar. bu zyxel modelleri iş görür mü ya da benim denk gelmediğim alternatik bir marka da olabilir.
(3) 

anadolu yakası işyeri

orpheus #1479981 
selamlar

avrupa yakasında giyimkent, tekstilkent hatta perpa gibi derli toplu kiraları görece uygun işyeri siteleri var.

anadolu yakasına baktığımda imes, modoko, des gibi bölgeler var ancak bunlar daha ağır sanayi ve çok daha eskiler. binalar çirkin-ruhsuz.

ihtiyacım olan tercihen müstakil (giyimkentteki gibi) en az 100-150m2, 2 katlı bir bölümünü ofis, bir bölümünü fazla gürültü patırtısı olmayan atölye+teknik servis yapacağım bir alan.
(13) 

elektrik faturanız ne kadar geliyor ?

orpheus #1461944 
iki kişiyiz standart buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinası ekstra olarak elektrikli termosifon var artı televizyon ve 2 tane pc var evde. son iki ay 280 ve 300 geldi elektrik. apartmandaki diğer dairelerin faturalarına bakıyorum 90-100 gelenler var. bizim sayaç mı bozuk başka bir sorun mu var anlamaya çalışıyorum. sizlere ne kadar geliyor elektrik ve evde neler var ?.
(3) 

fonksiyon tuşlu yazılımcı klavyesi

orpheus #1460698 
genelde yazılım odaklı kullanıyorum ama arada çizim yaptığım için özelleştirilebilir fonksiyonlu klavyeler işimi çok kolaylaştırıyor.

örneğin logitech g103 oyun klavyesinde macrolu özel tuşlar var. tuşa basınca E gönder 200ms bekle A gönder 200ms bekle enter bas gibi macrolar tanımlayabiliyorum.

ancak bu oyuncu klavyeleri ile yazı yazmak (kodlamak) tam bir işkence. bu şekilde macro tuşları da olan ve yazıma uygun bildiğiniz klavye var mı ?
(2) 

ataşehir kent plus nasıldır ?

orpheus #1451966 
kullanım alanı 80m2'den az olmayan bir 2+1 arıyorum bu sitede (ataşehir olanı)
kiralar 2500 civarı. yaşayan veya fikir verebilecek var mı ?

benzeri site formatında ataşehir bölgesinde ve makul fiyatlı önerilere de açığım.
(4) 

chargeback süresi

orpheus #1419361 
hepsiburadadan bişey aldık gelmedi parayı da ödemiyorlar uzun mevzu 20 güne yaklaştı. en son bize denen kargoda kayıp tutanagı tutuldu.

cimer, şikayetvar, vs. hepsi yapıldı. mal bize hiç ulaşmadı, kargoya bile verilmedi eminiz, biliyoruz.

en son banka yoluyla çözelim dedik banka da covid yüzünden chargeback 2 ay sürer demiş. bankacı kadın bizi mi başından savıyor ? ziraat bankası.
(2) 

google earth kmz datasını autocad'e aktarma

orpheus #1413083 
başlıkta yazdığım gibi elimde kmz olarak google earth dataları var. koordinat ve bu koordinatların açıklamaları gibi bilgiler içeriyor.

bunu koordinat sistemini bozmadan autocad'e aktarmak istiyorum. birkaç online converter denedim noktaları taşıyorlar ancak bu noktaların bilgileri gibi şeyler gelmedi.

yorumlara açığım.
(7) 

ilginç bir kaza ve kasko sorunu

orpheus #1402995 
geçen gece ilginç bir kaza oldu bizim sokakta. sarhoş bir kadın sürücü passat ile sokağa girip önce bi pejo 3008in ön lastiğini koparıyor, oradan hızla başka bir c4e çarpıyor çarptığı c4 ise gidip bir fiestaya çarpıyor. fiesta da benim araca arkadan çarpıyor.

indik baktık kadın sürücü aşırı sarhoş ve yanında bir adam. polis ambulans çağırdık ama polisi görünce bunlar aracı bırakıp kaçtılar. trafik polisi de geldi tutanak tuttu ve şöförün aracı terk ederek kaçtığını ekledi.

şimdi: kazada sorumlu tek bir araç var diğer 3 araç park halindeydi.
bildiğim kadarıyla trafik sigortası kaza başına en fazla 40 bin lira gibi bir ödeme yapıyor.kazayı yapan aracın kaskosu olsa bile hem sarhoş hem de aracı bırakıp kaçtılar kasko asla ödeme yapmaz.

sonuç 3008 ön latik yok, ilk c4 pert, fiesta epey hasarlı, benim arabada ilk bakışta bagaj kapağı yamulmuş ve arka tampon muhtemelen hasarlı.

ben bu kazada tamiratı kendi kaskomdan yaptırsam hasarsızlığım bozulur ve hasar kaydı eklenir mi ? bunu merak ediyorum. çünkü bu adamların sigortasından veya adamların kendisinden bir ödeme alabileceğimizi sanmıyorum.
(4) 

internet security

orpheus #1395380 
dikkatli ve bilinçli bir kullanıcıyım bilmediğim linke tıklamam saçmasapan exe dosyayı açmam ama gene de webde gezerken virus-spyware yemek artık çok kolay.
geçenlerde instagramı patlatmışlar (rayban virüsü)

neyse temizledim ettim ama artık internet security kullanmaya karar verdim hatta kaspersky deneme sürümü kurdum. kurduğumdan beri de epey virüslü link yakaladı.

mesela şu en son eksisozluk.com konyadaki kediye yardım başlığındaki resimlerde bir spyware var.

soru şu hem antivirüs hem internet security olsun. münkünse android+pc olsun ve 3 kullanıcı gibi olursa daha iyi.

tavsiyelerinize açığım.
(2) 

azerbeycan vatandaşı için kısa süreli ikamet izni

orpheus #1380119 
2019 ağustos ayına kadar odtü kktc'de öğrenci olan azerbaycan uyruklu arkadaşım 14 temmuzda türkiyeye giriş yaptı. kalış iznini 90 gün sanıyormuş ama 30 gün olduğunu öğrendik. şu anda 30 günlük yasal süreyi 1 aya yakın geçmiş durumda.

aralık ayında boğaziçi ünide yüksek lisansa başlayacak. ancak o tarihe kadar öğrenci belgesi alamıyoruz.

yasal süre içinde kısa süreli ikamet iznine başvurmak çok kolay görünüyor ama şu an öğrendiğimiz kadarıyla süreyi geçirdiği için ülkeden çıkarsa bir ceza ödemesi gerekiyor ve geri girememe ihtimali var.

kısa süreli ikamet başvurusunda ceza nasıl ödenir, veya cezayı ödemeden başvuru yapılır mı pek bilgi verilmemiş.

nasıl bir yol izlemek uygun olur ?
(2) 

tamamlayıcı sağlık sigortası değer mi ?

orpheus #1378330 
1200 ile 1400 arası fiyatlar çıkıyor, değer mi ? nelere dikkat etmeliyim ?
(6) 

ilaç fiyatları sabit değil mi ?

orpheus #1341544 
geçen avmde bir eczaneden ilaç kategorisinde bir vitamin aldım. piyasa fiyatından daha fazlaya sattıklarını fark ettim.

balık yağı, kozmetik vs tutturabildiğine satılıyor bu tamam ama ilaçta bunu yapabiliyor mu ?
(1) 

multicooker elektrikli tencere

orpheus #1328168 
pratik yemek pişirmek için bu elektrikli tencerelerden birini almak istiyorum. daha önce sinbo marka dandik bişey kullanmıştım gayet güzel pilav yapıyordu. herhalde tefal, bosch daha iyidir diye düşünüyorum ?

var mı kullanan, o kadar para verip (500-600) alayım mı ?
(7) 

olumune aglayan bebek

orpheus #1326990 
alt katimda 2-3 yaslarinda bir cocuk var. bu cocuk gunun en az 3-4 saati araliksiz ve olumune agliyor. olumune agliyor derken sunu dusunun bir cocuk cikarabilecegi maksumum sesi cikarmak icin avaz avaz bagirir ya onu da iki ile carpin.

gun icinde cocuga anne bakiyor, bazen iyiler ve bir sorun yok ama bazen de cocuk aniden ciglik cigliga aglamaya basliyor. onceden zeka ozurlu oldugunu dusundum ama bir defa apartmanda gordum cocugun bir ozru yok. sorunun ne oldugunu annenin de bildigini sanmiyorum cunku aglarken ne oluyor ne var simdi ne oldu diyor annesi de.

bu duruma nasil cozum bulunur. belli ki yardim alinmasi gereken bir durum var. bebeklerle ilgili bu aileyi sikayet edecek ya da bildirecek bir kurum bulunuyor mu. su evi bir ziyaret edip ne olduguna bakmalari kesinlikle gerekiyor.

not:bir defa apartman gorevlisine durumu sordum. bir sorunu yok simarik o cocuk dedi.
(1) 

brokoli mevsimi

orpheus #1305640 
evde yemeklerin yanına yeşillik olsun diye brokoli alayım dedim günlerdir hiç bir yerde bulamadım. sanırım mevsimi değilmi, hangi zamanlarda tüketmek uygundur bu sebzeyi ?
(4) 

gider pusulası ve KDV sorusu

orpheus #1277918 
Merhaba gider pusulası ile bir ödeme almak istiyorum. yapılan iş bir hizmet işi.

brüt bedel 10.000 TL olsun

1800 TL KDV
1000 TL Stopaj çıkıyor.

şirket benden tüm bunları kesip 7200 tl net ödeme yapıyor.

ancak burada şirket devlete ödediği KDV'yi aslında sonradan geri alıyor mu ? yoksa o KDV beni adıma ödendiği için geri alınamaz şekilde buharlaşıyor mu ?
(5) 

turkcell >> vodafone

orpheus #1273203 
15 yıllık hattımı vodadone'a taşımayı düşünüyorum.

red tarifelerde ayda 59 liraya 12 gb internet 1000 dakika vs veriyor. pişman olur muyum ?

benzeri paket turkcell platinum 89 liradan başlıyor.
(2) 

ses sentezleme

orpheus #1269499 
pc ile çeşitli alarm sesleri ve kuş sesi benzeri bazı sesler sentezlemek istiyorum. geçmişte benzer işler yaptığım için seslerin yapısı decay, sustain vs. vs. onları biliyorum ve deneme yanılma yoluyla istediğim sese ulaşırım gibi geliyor. kullanımı basit pcde çalışan yazılım önerisini ihtiyacım var, teşekkürler.
(4) 

autocad sorusu

orpheus #1254857 
elimde 3 boyutlu bir tasarım programı ile yapılmış bir obje var. ben bu objenin içine bir elektronik kart tasarlıyorum. normalde tasarımcı bana dwg dosyası olarak tasarımı verdi. herhangi bir cad programı ile açınca z ekseni sıfır olarak şekli görebiliyorum buraya kadar bir sorun yok.

fakat elektronik çizimi yaptığım (altium) yazılıma import edince bu şekil gelmiyor. işin garip yani elimde başka kaynaklardan gelen dxf-dwg dosyalar var ve onlarda sorun yok. ölçüleri uygun şekilde istediğimn layera alabiliyorum.

biraz araştırınca autocad içinde flatten diye bir seçenek varmış ama benim objemde z eksenim zaten sıfır.

ben bu dwg tasarımı tam olarak iki botutlu hale nasıl getirebilirim ? draftsight vs kurdum ama birşey değişmedi.
(1) 

framework 7 projesi düzenleme

orpheus #1246854 
elimizde framework 7 ile yapılmış bir proje var. bu projenin içinden bazı butonlar iptal edilip bir kaç tane de logo değiştirilecek.

bir freelancer bu projeye 3500tl teklif verdi ama fiyat bana çok yüksek geldi. var mıdır bu konudan anlayan yorum yapabilecek ? benim gözden kaçırdığım birşey mi var ?
(2) 

mac uzmanları - osx el capitan

orpheus #1243107 
benim apple id üzerinden indiremiyorum. app store olmadan indirmek istiyorum.
torrent vs birçok kaynak var ama hangisi güvenilir olur bilemedim ? tavsiyelerinizi bekliyorum.
(7) 

macbook uzmanları, bu kadar eder mi ?

orpheus #1237824 
sahibinde.com üzerinden bir takas teklifi geldi. macbooktan anlamıyorum ama bana fiyat yüksek gibi geldi. 5500 diyor ?

MacBook Pro Retina 15 / i7-2.6GHZ / 8GB RAM / 512GB SSD / 1GB GT650Mİşlemci: İntel Core i7 / 2.6 GHZEkran Kartı: Nvidia GT650M 1GBBellek: 8GB 1600 MHz DDR3Sabit Disk: 512GB SSDKlavye: ENG Q

ilan bu:
www.sahibinden.com
(1) 

hangi photoshop sürümü

orpheus #1215722 
arada ufak tefek fotoğraf düzenleme işlerim oluyor. crop, levels vs. türünde. eskiden photoshop 7 kullanıyordum ama şimdi bir sürü sürümü çıkmış. lightroom, ps cc, ps elements vs. vs. rötüşla işim yok hangisi en hafif ve benim ihtiyaçlarıma uygundur ?
(1) 

boğaz köprüsü metrobüs altgeçidi ?

orpheus #1214489 
cumartesi akşamı trafiğe girmeden boğaz köprüsü civarından bir arkadaşımı alıp yola devam etmek istiyorum. o metrobüs ile avrupa yakası yönünden gelip köprü durağında inse asya-avrupa yönündeki otobüs durağına geçebilir mi ? arada bir altgeçit var mı, yok mu emin olamadım.
(3) 

kredi kartı ile ödeme alma

orpheus #1207609 
sahibinden.com üzerinden satışa koyduğum bir motosiklet var. kredi kartı ile ödeme yaparak taksitli satın alma teklifleri geliyor. rakam yaklaşık 8000 civarı.

sahibinden get ile veya gittigidiyor üzerinden mümkün ama %10-%12 komisyon gidiyor.

başka bir online sistem veya yöntem ile bu tahsilatı yapmamın bir yolu var mı ?
(5) 

pegasus online check in.

orpheus #1173099 
bu pegasusta online check in yapamıyor muyum sabiha gökçen için ? bilet parasına 60 lira hava alanı check in bedel ekliyor otomatik. sadece el bagajım var.

istanbul-münih ya da nurnberge ulaşabileceğim alternatif uygun fiyatlı bilet önerilerine de açığım.
(5) 

domain transferi ve ucuz hosting

orpheus #1161821 
geçen sene godaddy üzerinden bir domain ve ucuz bir wordpress hosting almıştım. pek de kullanmadım. ama alan adını kaybetmek istemiyorum.

şimdi yenileme vakti gelince go daddy çok daha yüksek fiyatlar çıkartıyor.
ben bu alan adını kendimde tutmak için mutlaka bir hosting firması ile ilişkilendirmeli miyim ?

nerdeyse hiç trafiği olmayan word press tarzı basit bir hosting için uygun fiyatlı önerileriniz varsa o da olur.
(4) 

kan testimi yorumlayalım

orpheus #1126683 
e-nabız diye bir şey yapmışlar testleri çıktığı an görebiliyormuşuz.
b12 yerlerde, folat komple bitmiş bu işlerden anlayan birileri yorum yaparsa
sevinirim.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık