(4) 

Toefl itiraza deger mi

fakyoras #1047739 
Selam,

arkadasim speaking'de 19 almis, itiraz etse bu uc puan yukari cekilebilir mi?80 dolar vermektense tekrar girmek daha mantikli gibi duruyor.
(2) 

536'lı numaranın başka operatörde sahibini değiştirmek

fakyoras #1047532 
Selam,

536'lı hattım var, avea'yım. Hattın sahipliğini devretmek istiyorum. Bu işlem için illa Turkcell'e mi geçmem gerekiyor? Avea merkezine gittiğimde "hat turkcell'in olduğu için biz işlem yapamıyoruz" diyorlar. Başka yolu yok mudur?
(2) 

-kullanımı

fakyoras #1047151 
Selam,
- kart geldi. Sitesinde:
"-üzerinden sadece THY ve SunExpress yurtiçi ve yurtdışı uçak biletleri, Bora Jet yurtiçi uçak biletleri ile yabancı havayollarının yurtdışı uçak biletleri düzenlenebilmektedir. Diğer havayollarına ait biletlerinizi 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemiz aracılığıyla sırasıyla 3 - 1 - 1 - 2'yi tuşlayarak bağlanacağınız Maximiles Seyahat Hattı üzerinden düzenletebilirsiniz."

yazıyor.

Atıyorum pegasus'un bir kampanyası var, ordan bilet alacağım. Telefon şubelerini arayıp bilet almam gerekiyor, peki kampanyalara dahil oluyor mu bu biletler? Veya skyscanner'dan bilet bakıyorum, bi baktım 100 liraymış bilet x y destinasyonları arası şu tarihte, telefonu elime alıp adamları arayınca da bu ücreti mi söyleyecekler bana yoksa değişiyor mu ?

- çok uğraştırıyor gibime geldi, ing'nin pegasus kartı da var, onu mu kullansam ki? Maximiles kullananlar tecrübelerini paylaşabilirler mi.
(15) 

-nasıl gideri olur?

fakyoras #1047031 
Selam,

- aldım lifalif. Bir kaşık aldım, bu ne böyle... Tadı yok! Bildiğin yok, sanki tahta ısırdım. Üç tane küp şeker attım sütün tadı geldi biraz, en azından yenebilir seviyeye çıktı ama bu böyle gitmez!

Nasıl yiyebiliyorsunuz siz bunu? Gözlerimi kapayıp hayal ettiğimde sanki içinde nar olsa iyi olurdu gibime geliyor, ısırınca hafif kıtlama sesi gelecek böyle.

Öğlen yemekte en kalorili şey neyse onu yicem, akşam da gömcem sağlam bir şey, biraz bayram etsin midem :( Yazık.
(2) 

Super bowl devre arasi performansi cok iyi degil miydi?

fakyoras #1046877 
Selam,

Ilgili performans: youtu.be

Helal olsun dedim, 3.40 ozellikle cok hosum gitti.
(3) 

-'da ne yapılır?

fakyoras #1046699 
Selam,

Daha önce de yazmıştım, artık vakit yaklaştı. Cumartesi sabahi -'ya gidip pazar akşamı dönüyoruz. Ne yapalım -'da, nerede ne yenir? Nereler gezilir? Genel olarak yemek yemek için gidiyoruz. Gidenler nereleri önerir?

Şöyle bir plan yaptım kendimce:

Kahvaltı:-

Öğle:-

Akşam: -

künefe: -

haytalı: -

araba kiralasak mı diye düşündük, kaldığımız yer şehir merkezinde, pek ihtiyacımız olmaz sanırım, yürürken yediklerimizi de yakarız hem.-'a gitmeye zamanımız olmuyor :(

önerileriniz neler?
(2) 

Anadolu yakası steakhouse

fakyoras #1046666 
Selamlar,

Kanzuk gibi şaşlıkları, lokumları, t-boneları gömebileceğimiz, anadolu yakasında, tercihen ataşehir'e uzak olmayan bir yer arıyorum.

Zomato'ya baktım:
Özgür Şef Steakhouse
Grill Polonez
Daily Dana Burger & Steak
Şazeli Kasap & Izgara


var. Şunu farkettim ki ataşehir gerçekten yemekçi dolmuş :) Şazeli güzele benziyor sanki?

Neyse, siz nereleri önerirsiniz?
(5) 

Şirketler istediği kişiyi işe alamazlar mı?

fakyoras #1046495 
Selam,

"Erkeğim diye işe almadılar", "Müslümanım diye işe almadılar", "Gencim diye işe almadılar" tarzındaki sebepler normal değil mi? Özel sektör olarak düşünürsek, bir insan istediği kişiyi işe alma hakkına sahip değil mi? Damar benim, kan benim diyemiyor mu? Herkese eşit olmak zorunda değil ki insan.

Bir diğer konu da restoranların istemedikleri insanları içeri almaması, damsız girilmemesi filan. Adamın kendi mülkü, istediğini almama hakkı yok mu? Bir iki kişiden hukuki değil diye duymuştum, mantıksal olarak - hukuki olarak durum nedir?

Bilmediğim için soruyorum, bana göre ikisi de normal geliyor. Damar benim kan benim :(

Teşekkürler :)
(12) 

- ezmesi seven var mi?

fakyoras #1046171 
Selam,

Soruyu "- ezmesi sevmeyen var mi?" diye mi sorsaydim bilemedim.

Birkac gun once bebek'teki yerden, bugun de kececizade diye bir yerden yedim bunu. Daha once ismini unuttugum birkac (badem ezmesi piyasasinda unludur muhtemelen) yerden daha yemistim.

Tadi acimsi filan, seven var mi bunu? Beraber yedigim insanlar "cok guzel ya" diyor. Sevmeyen bir tek ben miyim?

Antep fistigi ezmesi de vardi mesela, goturdum onu ama bu gitmiyor.

- ezmesi sisirilmis bir balondur diyebilir miyiz?
(8) 

Bu kuzey kore gelişmemiş ülke değil mi?

fakyoras #1046068 
Selam,

Kuzey kore gelişmemiş, insanları aç, teknolojide hala 1940lı yıllarda yaşayan bir ülke değil mi? Hidrojen bombası filan test ediyor adamlar. ( Muhtemelen klasik abd'li abartmasının payı da vardır.) Kıtalararası füze denemesi de olabilirmiş. ( Bu da muhtemelen klasik abd'li abartması)

Ne iş bu? Siz ne düşünüyorsunuz? Bence silahlanmayı arttırmak, insanları daha rahat yönlendirebilmek için yapılmış bir senaryo bu kuzey kore olayları.
(6) 

Saat bana

fakyoras #1045745 
Selam,

Kol saatini en son ilkokulda kullanmisimdir, simdi is hayati filan derken aksesuar olarak guzeller sanirim. Siz ne dusunuyorsunuz? Takim giyerken de takarim diyorum, haftasonu disari ciktigimda da.

1000tl ye kadar cikabilirim sanirim, hatta amazon.com'da Turkiye'ye gonderilen modeller buradakilerin yari fiyati filan oluyor, orada satiliyorsa cok daha guzel olabilir :)

Fiyatini gormezden gelip "su tarz" dediginiz modeller de olur. Piyasayi hic bilmiyorum :( En azindan nasil bir sey bakmam gerektigini ogrenirim.
(22) 

Efendi adam olmak kotu mu?

fakyoras #1045721 
Selam,

Dun basimdan gecen bir olayi anlaticam.

Karakoy gulluoglunu bilen bilir, tatlini alip oturursun bir masaya. Dun gittik, aldik tatlimiz, iznimizi alip oturduk bir masaya. Masada bir tane 60-70 yaslarinda adam, 40 yaslarinda da kadin var. Ikisi birbirini tanimiyormus.

60li yaslarindaki amca tam bir beyefendi, konusurken belli ediyor. "Bu masayi benimle paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. Musadenizle kalkmam gerekiyor. Gununuzun en iyi sekilde gecmesini dilerim." tarzinda konusuyordu, simdi tam net hatirlamiyorum dediklerini ama konusmasi cok kibardi hep, anlamissinizdir. 5-10dk konustuk boyle.

Amca kalkip gitti, ben ne guzel ya dedim icimden. Ne guzel insanlar var, mutlu oldum. Cevremdekiler de beni genelde kibar diye tanimlar. Amcamda mercedes anahtari da vardi, dedim en guzel hayati sen yasiyorsun amca, ilerde ben de senin gibi olayim. Bunlarin hepsi icimden tabi.

Adam kalktiktan sonra kadin "Cok efendilik de cok sikici degil mi?"dedi. Ne diyecegimi bilemedim, gulumseyebildim sadece. Icimden soka girdim tabi ki, havuc dilimden aldigim butun mutluluk yok oldu gitti :(

Gercekten oyle mi? Efendi olunca, kibar olunca sikici mi oluyor insan? Siz ne dusunuyorsunuz?
(1) 

Kosarken kramp

fakyoras #1045715 
Selam,

Spor salonunda programimi degistirdim, hareketler bitirip kosuya basladiktan 5dk filan sonra sag baldirimin ust bolumune kramp giriyor. 6 7 aydir duzenli kosarim, ilk kez bu olmaya basladi.

Neden boyle oluyor ki?
(1) 

Fm 2016 klasik mod

fakyoras #1045316 
Selam,

Az once bi cilginlik yapip fm 2016'yi aldim, 2015te klasik mod vardi, basindi suydu buydu olmadan oynayabiliyorduk. Bunda var mi oyle bir sey? Nasil aciliyor?

Tesekkurler :)

enpara indirimi ile 25tl ye geliyor.
(11) 

Vespa ile işe gitmek?

fakyoras #1045187 
Selam,

-'de oturuyorum,-'da çalışıyorum. Bir ara araba almayı düşünüyordum, ancak bu trafikte araba çekilecek dert değil.

Hazır havalar yavaş yavaş güzelleşiyor, bugün bir arkadaşımla konuşurken motor mu alsak muhabbeti geçti. Sizce bu dediğim rotada motorla işe gidilir mi? Genel olarak motorla işe gidilir mi?

12bine filan Vespa2nın 150'likleri var, kredi kartına 9 taksit de oluyormuş, mis gibi.

Bi de dahon katlanır bisiklet alıp haftasonları bisikletle bir yerlere gitsem tam istediğim hayat :(
(3) 

Moda civarı yemek mekanı

fakyoras #1044677 
Selam,

En son mila cafe'ye gidip beğenmiştik. Sigara içilebilir yeri olan, o tarzda nereleri önerebilirsiniz? Alkol kullanmıyoruz, illa olsun diye bir şey yok.

Thales'te hiç yemek yemedim, güzel midir?
İsis de aklımda.
(1) 

- metrosu ne zaman açılır?

fakyoras #1044357 
Selam,

-metrosunun tünel yapımları filan tamamlanmış, internette çok değişik söylentiler var, kimi 2016'da açılacak diyor, kimi 2019.

Bu işleri takip eden var mı? Sizce ne zaman açılacak metro? Bir de e5 üzerindeki son durak ( sabiha'ya sapmadan) nerede olacak?
(4) 

kredi kartı kapatmak

fakyoras #1043727 
Selam,

yapı kredide kredi kartım var, 400tl bekleyen taksidim var. eft ile kredi kartına 400tl göndersem sonra kredi kartını kapatabilirim sıkıntısız bir şekilde di mi ? yoksa beklemem gerekiyor mu taksit zamanlarını?

not: borç varken de kredi kartının kapatılabildiğini biliyorum. borçsuz bir şekilde kapatmak, sonra uğraşmamak istiyorum.
(6) 

--cihangir en hizli?

fakyoras #1043576 
Selam,

Aksam saat 7de -metrodan girip saat en gec 8.30da cihangirde olmam gerek. Bu kronotrop mu ne var ya, oralar.

metro-marmaray-metro mu, yoksa metro-metrobus-metro mu daha hizli olur?

Zaman kisitim olmasa karakoye gecer yavas yavas yururdum o yolu da zaman kisitim var :( toplu tasimayla daha hizli yol biliyorsanuz alternatif rota da sunabilirsiniz, aklima bunlar geldi.
(1) 

Ilkcag teknolojisi

fakyoras #1043511 
Selam,

Bir saattir adamin videolarini izliyorum, ne guzel seyler yapiyor ya. Sizce yardim almis midir bu surec icinde? Cok yapilabilir duruyor yaptiklari, insanin kacasi geliyor.

www.youtube.com

Adam alttan isitmali ev yapti ya la. Bir iki yil ugrassam yapamam o lukste ev
(2) 

- üniversitesi tezsiz yüksek lisanslarında burs?

fakyoras #1042728 
selam,
- üniversitesinde -veya -(plase) tezsiz yükske lisansını yapmayı düşünüyorum. biri -bin lira, diğeri -bin lira.

bu programlarda burs oluyor mu? veyahut bir şekilde indirim yaptırabiliyor muyuz ? nasıl yürüyor işler?

mezun olduğumuz okul, bölüm, ortalama, çalıştığımız yer, birim filan etkili mi?
(7) 

android için cüzdan uygulaması / adım sayar

fakyoras #1042470 
selam,

1- gelirimi giderimi kontrol altına alabileceğim bir şey arıyorum. borçlarımı yazayım, gelirimi yazayım, yaptığım harcamaları yazayım, takip olanağı sunsun. android'de çalışstın, güzel olsun.

2- şarjı çok tükeymeyecek, mümkünse gps ile değil de başka şekilde kaç adım attığımı bulacak uygulama arıyorum. notification barda filan gözükmesin, arkada sürekli çalşısın, ben istediğim zaman bakabileyim, hatta widget'tan da bakabilirim direk. arkadaşımda samsung var, gps'i kapalıyken bile adımlarını sayabiliyor.

telefon xperia z3+

siz neyi kullanıyorsunuz?
(2) 

excel sorusu

fakyoras #1042347 
selam,

bir kolonda bazı hücreler boş, bazılarında ok var. bunlardan hangilerinin ok olduğunu yüzdesel olarak göstermek istiyorum, bir hücrede %10 yazsın mesela, ben ok yazdıkca kendisi otomatik değişsin.

nasıl yapcam bunu?
(1) 

açık öğretim kayıt yenileme ne zaman?

fakyoras #1042026 
Selam,

2016 bahar dönemi için kayıt yenileme dönemi ne zaman? anadolu üni. iktisat fakültesi.
(5) 

9'uncu Kor. Mknz. Erzurum Oltu - Komando

fakyoras #1041326 
Selam,
9'uncu Kor. Mknz. P. TGK 3'üncü Mkn.z P. Bl. 3'üncü Mknz. P. Tk. Tk. Kh. ( Tk. K.) Erzurum Oltu P(Komando)

Arkadaşım ısparta'da komando eğitimindeydi, burayı çekmiş. Şırnak - hakkari filan olmadı diye sevindim, nasıl yer diye soramadım gerçi. Nasıl bi yer yukarıdaki?
(7) 

Bazen korkuyorum

fakyoras #1040283 
Selamlar,

Az önce linkedin'de yeni çalışmaya başladığım yerde hemen yan masamdaki kişi tanıyor olabileceklerimde çıktı. Hiç ortak arkadaşım yok adamla.

Machine learning, yok şu yok bu, bilmem nasıl algoritma yapısı filan az buçuk biliyorum ve bu durum beni korkutuyor ya. Adamların elinde nasıl bir veri havuzu var... Hayatımızın her anını, ilerde neler yapabileceklerimizi filan çıkartabilirler, çıkartıyorlar. Bunlara göre reklamlarla veya başka araçlarla bizi yönlendirebilirler, yönlendiriyorlar. İstediğimizi yaptığımızı düşünürken farketmeden onların yapmamızı istediklerini yapabiliriz.

Çok ilginç şeyler. Siz de korkuyor musunuz bunlar tarafından yönlendirilmekten? İki inek, iki üç de tavuk alıp köye mi yerleşsek? Sobada kestane de yaparız mis gibi.
(7) 

6 saat uyuyunca mallıyorum

fakyoras #1039955 
Selamlar,

6 saat uyudum bugün, kendimi aptal gibi hissediyorum, uykum var.

7 saat uyuyunca günü kurtaracak kadar, 8 saat uyuyunca en mutlu ben oluyorum.

Yaş 24, işim de masa başı, bedenen pek yorulduğum söylenemez. Kendimi bildim bileli saatler böyle.

Normal mi bu saatler?

sigaram, alkolüm bir şeyim yok :(
(5) 

online kredi kartı başvurusu yapıp reddedilince kredi puanı düşer mi?

fakyoras #1039742 
sb.

ikinci soru ise borcu 1 hafta geciktirdiğim için 300 puanlık düşüş normal mi?
(5) 

2 kişilik çadır

fakyoras #1039655 
Selamlar,

İki kişilik çadır alasım var, decathlondakiler iyiymiş dediler :) ( www.decathlon.com.tr )

fiyat / performansta en iyisi hangisi bunlardan ? 2 kişilik çadır 300e de var 100e de. yılda üç dört kere kullanırım muhtemelen.

Baharda - yazın filan kullanırım. Arabanın bagajında durur.
(1) 

whatsapp fotoğrafları ile rehberi eşleme

fakyoras #1039253 
Selamlar,

Rehberimdeki kişilerin whatsapp profil resimleri rehberde de gözüksün ( rehber - whatsapp sync olsun) istiyorum. Rehberi açtığımda onun resmi gözükecek yani. Nasıl yapılabilir bu eşleme? Mümkün müdür?

telefon: android.
(3) 

2 adimli dogrulama kullaniyor musunuz?

fakyoras #1039111 
Selam,
Bir iki yildir google'in iki adimli dogrulamasini kullaniyorum. ( yeni bir bilgisayardan girdigimde telefonuma sms geliyor) Simdi dropbox icin de ayni seyi kullanmaya basladim.

Telefona ulasamadigim zamanlar icin de birkac tane kod veriyor, onlari da pek kullanmadigim bir mail adresimde tutuyorum, lazim olursa alirim hemen ordan.

Siz kullaniyor musunuz bu iki adimli dogrulama seyini? Ne dusunuyorsunuz bu konuda?

Tesekkurler, iyi aksamlar.
(9) 

55bin tl'ye kadar günde 70-80km yapılacak araç

fakyoras #1038979 
Selamlar,

İş yeri evime 30-35km kadar. Sabah gidip akşam döneceğim, haftasonu istanbul'a yakın bir yerlere gidebileceğim, yılda beş altı sefer uzun mesafeye çıkacak bir araba almayı düşünüyorum. Çocuk yok, tatile giderken çok bavul taşımam, bagaj konusu pek sıkıntı olmaz, zaten maksimum 2-3 kişi gideriz tatile. arka koltukları doldururuz en kötü :D

55bin lira'ya kadar çıkabilirim. İlk arabam olacak ancak aktif bir şekilde araba kullanıyorum.

Sizin görüşleriniz neler? Siz hangi arabayı alırdınız?

sahibinden.com'a bakınca gördüklerim:
2011-2012 model audi a3 ( servisi çok pahalıdır diye düşünüyorum)
2012-2013 civic (lpg de taktırılıyor bunlara, az yakar o zaman)
2015 astra (opel'in de servisi pahalıdır diye düşünüyorum)
2013-2014 seat leon (herkeste bu var, konforu filan da iyiymiş)
0 seat ibiza ( sıfır araç qeyFi başka olur diyorlar)
0 toyota Auris 1.33
(6) 

hangi tür galetayı nasıl yiyorsunuz?

fakyoras #1037988 
selam,

galeta aldım, kepekli almışım. çaya batırıp yiyorum, doğru düzgün tat alamıyorum. eskiden çaya galeta daldırmak çoook daha güzeldi sanki.

kepekli diye mi tat alamıyorum, yoksa başka sebebi var mıdır? siz nasıl yiyorsunuz? kepekliyi çaya daldırarak yemeye çalıştım, olmadı :(

market galetası.
(4) 

avantajix kullanılır mı?

fakyoras #1037666 
Selam,

Bir sıcak fırsatçı olarak bu avantajix işine hiç girmedim. Aylık belirli bir ücreti var diye hatırlıyorum, sürekli alışveriş yapmadığım için karlı olmuyordu. Her başlıkta görüyorum %5, %2 avantajix'i unutmayın diyolar, bizde neden yok diyorum :(

Doğru mu hatırlıyorum, aylık ücreti var mı? Kullanılır mı sizce? Bir zararı var mı?

Teşekkürleer
(7) 

Sabah kahvaltısı

fakyoras #1037542 
Selam,

Sabahları ihe altın çörek - biraz peynir, zeytin yiyorum. Hem hazırlaması kolay, hem yemesi güzel. Sağlık tarafına bakarsak da sıkıntılı değil sanki ama her sabah o kadar ekmek yemek hoş değil sanki? Kendimi rahatsız hissetmeye başladım her gün ekmek yediğim için. Kiloma dikkat etmeye çalışıyorum.

Nesfit'in gevreklerinin sağlıksız olduğunu duydum, nefit fruits yerdim bir ara tadı müthişti...

Sütlü bir şekilde hazırlanacak ne önerirsiniz? Kasede işe getireyim, sonra içine süt ekleyeyim, sonra götür... müslisi var, yulafı var, hiç birini bilmiyorum :D

Siz ne yiyorsunuz ofiste?

altın çörek dediğim: ihe.com.tr
(6) 

Muhabbet kuşu istiyorum

fakyoras #1037322 
Selam,

Çocukken muhabbet kuşum vardı, çok severdim, yaşlılıktan ölmüştü. Eve akşam 7.30da filan geliyorum, sabah 7.30da çıkıyorum ama evde annem babam filan oluyor, canı sıkılmaz diye düşünüyorum.

Almak istesem nasıl yapıyoruz? Petshop'a gidip mi alacağım? Neye dikkat etmek lazım? Ben alıştırayım bazı şeylere istiyorum, internette nasıl alıştırılacağı, yetiştirileceği ile ilgili bilgiler vardır sanırım. Eve renk gelir hem.

Ne yapayım, nasıl yapayım? Ne kadar bütçe lazım kafesine filan.

Teşekkürler:)
(4) 

İstifadan sonra -

fakyoras #1036792 
Selamlar,

-ta eski işimden istifa ettim. edevletten 4a hizmet dökümüme baktığımda -kadar çalıştığım süre gözükmüyor. en son kasım ayı var. normal bir durum mu ? -ta mı gözükecek - gün?

teşekkürler.
(1) 

Dişçi Sorusu

fakyoras #1032323 
Selamlar,
20lik dişlerim ve bir iki dolgu için dişçiye gideceğim. Şirket acıbadem hastanesiyle anlaşmalı ama oraya gitmeye korkuyorum. ( selam verince 50 tane test yapıyorlar :( )
sizce korkmakta haklı mıyım? Gitsem yok şuydu yok buydu diye ağzımı şantiyeye çevirirler mi?
(1) 

acik ogretim fakultesi

fakyoras #664092 
merhaba,

1- su anda 4 yillik bir bolum okuyorum, gundem.bugun.com.tr surada yazan tarihlerden hangisinde nereden basvuracagim acik ogretime ?

2- acik ogretimde kamu yonetimi okuyan birisi derslerin nasil oldugu - kolayligi - zorlugu hakkinda fikirlerini yazarsa cok sukela olur.

tesekkurler.


1e cevabi surada buldum sanirim kayit.anadolu.edu.tr
1234567   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık