(1) 

Cep telefonundan duyuruya cevap yazamayis

fakyoras #1114045 
Selam,

Cep telefonumda(mobil sitesiz) bir duyuruya cevap yazarken belirli bir uzunluktan sonra gonder yok oluyor. Yazilar zaten birbirine giriyor da gonder de olmayinca baya kotu. Duyuru acarken de benzer, textbox bi garip. Neden boyle oldu? Bir iki haftadir boyle.
(3) 

subeden hesaba para yatirma

fakyoras #1113059 
selam,

altin hesabi acacagim is bankasinda. annem herhangi bir subeye gidip benim adima bu hesaba fiziksel altin yatirabiliyor mu nasil isliyor surec bilen eden var mi ? altin gunu filan bir seyler diyorlar.
(6) 

Ordu'ya gunubirlik gitsem ne olur?

fakyoras #1111579 
Selam,
Arkadasim cagirdi. Baktim sabah 7.30da gidis aksam 22.30da mi ne de donus ucagi var. Merkeze yakinmis havaalani. Ne yapilir orduda bir gunde? Maksat arkadasi gormek tabi ama hazir gitmisken nereye gidilir ne yenir ne icilir?
(5) 

Yakin arkadasa ne takmak lazim?

fakyoras #1110282 
Selam,

Haftaya yakin oldugum bir kiz arkadasim evleniyor. Yarim-ceyrek arasibda kalip Ceyrek aldim bi tane ama simdi yarim mi alsaydim diye dusunuyorum. Bu dursun baskasina takarim diyip bi tane yarim mi alip taksam?
Sevdigim bir arkadasim, yine sevdigim biriylr evleniyor. Ceyrek adetten midir?
(8) 

ispanyol dizisi önerisi

fakyoras #1108568 
selam,

hafif ispanyolca biliyorum ( ispanya ispanyolcası) bunu biraz ilerletmek için dizi izlemek istiyorum.

ispanya'da çekilen neyi önerirsiniz? aa bak şu çok güzel dizidir dediğiniz neler var? hadi diyelim dizi olmadi film de kabulum ama dizi olsa daha iyi olur.

g.amerika istemiyorum, sebebi konuşmalarının çok çok farklı olması.


ekleme: daha once acmistim ama hic cevap gelmedi :(
(4) 

atasehir cevresinde aksam ne yiyelim?

fakyoras #1108089 
selam,

soru baslikta. araba var, cok uzak olmadigi surece atasehir cevresinde bir yerlere de gidebiliriz. dun hatay gurme diye bir yere gittik baya guzeldi.

mekanin alkolsuz olmasi gerekmekte.
(1) 

windows 10 sorunsali

fakyoras #1107887 
selam,

laptopta ssd ve hdd bir arada. daha once windows 8.1 vardi, hiphizli acilirdi. windows 10'a yukselttim (temiz kurulumla), ilk bir iki gun baya hizli acildi, simdi acilirken 1dk kadar siyah ekranda kaliyor oyle aciliyor.

bir sure boyle devam etti, sonrasinda temiz kurulum yaptim yine. ilk 1-2 acilista yine hiphizliydi, sonrasinda yine 1dk siyah ekran verip sonra acilmaya basladi.

sorun donanimsal degil cok buyuk bir ihtimalle, 8.1'den bugune degisen bir parca yok. saniyorum ki once hdd'den baslatmaya calisiyor sonra bulamayinca ssd'ye geciyor. (kaynak: kaba etim)

sorun nerde-ne olabilir ki?
(3) 

Kriyoterapi ile Siğil Dondurma İşlemi

fakyoras #1107521 
Selam,

Ayak tabanimda nasirdir dedigim sey sigil cikti. Bir haftadir ilac tedavisi yapiyordum yarin da kriyoterapiye giricem. Dondurma islemiymis.

Sorularim:

1- yapilirken aciyor mu?

2- yapildiktan sonra agri sizi oluyor mu? Yurumede filan sikinti ciksrtir mi? Haftasonum heder olmasin pls

3- krem kullaniyorum, bir haftada nasil bir gelisme olmali mi bilmiyorum ama gelisme olmadi gibi. ( kullandigim sey oje gibi sigilin ustune surulen, deriyi bembeyaz yapan boyle garip bir sey) bir tek kremlerle gecmez mi ki? Tirsiyom bu kriyoterapiden :( yaptirim mi bilen eden var mi?
(3) 

yandim, yardim

fakyoras #1105795 
selam,

bugun herhangi bir koruyucu surmeyi unutarak gunesin altinda 3-5 saat kadar kaldim. su anda hafif acima var, kizardi vucudum hep ( bu yil ilk kez gunesleniyorum)

ne yapim uyumadan? evde pek bir sey yok.

yarin ne yapim?
(5) 

sıkıntı hep bu aracılar mı ?

fakyoras #1103905 
selam,

www.kutso.org.tr

yaş meyve ve sebze raporunu okuyorum, en güncel 2012 için var. türkiye bildiğin hemen her üretimde ilk 5 sırada. çevremdekilere soruyorum, çiftçinin 50 kuruşa sattığı şey bizim marketlere - pazarlara gelene kadar 3-5 lira oluyor.

migros direk çiftçiden alıyorum diyor, o bile genelde daha pahalıya satıyor. (migros'a o konuda ben de çok dargınım)

bu aracıları niye atmıyorlar sistemden? kaç taneler bunlar? illa kavga mı çıkaralım?

aracılar olmasa çiftçi 1 liraya satar daha fazla kazanır, biz 1.5-2 liraya alırız daha ucuza alırız.
(1) 

Cepteteb nfc ile odeme

fakyoras #1102311 
Selam,

Bunu nasil kullaniyoruz? Actim nfc'yi,actim nfc ile odemeyi, tuttum temazsiz odeme seylerine bir sey yapmadi. Illa cepteteb pos'u mu olmasi gerekiyor? Starbucksta tuttum yemedi :((
(1) 

S.gokcen ic hat ucusundan ne kadar once gitmek gerekir?

fakyoras #1102310 
Selam,

Sabah 9da ic hat ucagim var, kacta gidim? normalde maksimum 1 saat once giderdim. Guvenlik muvenlik olaylari degisti mi?
(3) 

facebook - begendigim fotograflarin gorunmesi hakkinda

fakyoras #1100712 
selam,

facebookta begenilen fotograflar/postlar sag tarafta akista gozukuyor ya "fakyoras like x's post" gibi, bunu engellemenin yolu var mi? bazi kisilere engellemek de olur. ayarlara baktim goremedim.

begendigim fotograflar/postlar arkadaslarim tarafindan goruntulenmesin istiyorum.
(2) 

bu depremler neyin nesi? bilimsel olarak aciklayabilecek biri

fakyoras #1100650 
selamlar,

oncelikle gecmis olsun ulkece zor zamanlardan geciyoruz.

birkac aydir duzenli olarak sallaniyoruz ( hep de haftasonuna denk geliyor nedense... mesaisi duzenli.)

bu sallantilar buyuk depreme sebep olabilecek faylardaki birikimin yavas yavas bosalmasi mi yoksa olasi bir buyuk depremin tetikleyicisiler mi? hangisi daha makul bilimsel olarak?

tesekkurler.
(3) 

yapı kredi'nin yaptigi reroroluk

fakyoras #1099771 
selam,

yapi kredi'de kredi kartim vardi, karti hesabi filan kapatmistim. o kredi kartima bir miktar para iade oldu (150tl kadar).

bankayi aradim, dedim boyle boyle, para yatti ama kartim yok. hay hay efenim bizde hesabiniz varsa oraya yatiralim dedi, yok ki dedim. subeye havale yapalim dedi, ya dedim simdi subeye gidemem calisiyorum, baska bankaya eft olur mu dedim.

olur ama masraf cikar dedi, ya dedim ciksa ciksa 3-5 cikar, yoook dedi 20lira.
NE DEDIM 20 LIRA MI? (kenan komutanin fatih oldu mu? demesindeki gibi)

evet dedi. 20 lira masraf mi olur yahu. hem de 150 lira icin, eft isleminde devlete verdikleri para 19 kurus, kalan 19 lira 81 kurus NET CEPLERINE GIDIYOR.

bu ne ya... tekrar arasam, pazarlik yapilir mi ki? 20 cokmus 5 yapalim desem kabul etme ihtimalleri var mi? baska isme yatiramiyorlar, benim hesabimin olmasi gerek :(


gidip bedava diye nuvo kart acssam, parayi oraya yatirsalar sonra ordan belese eft mi yapsam? cunku bu 20 lirayi asla ama asla vermek istemiyorum.
(5) 

android 6 - mono sound

fakyoras #1099573 
selam,

android 6 kullanıyorum. iş yerinde tek kulaklıktan dinlerken doğru düzgün bir şey anlayamıyorum müzikten. mono yapayım dedim, internette erişilebilirliğin altında olması gerekir filan denmiş bulamadım. audio setting'e de baktım, orda da yok.

spotify üzerinden dinliyorum, spotify ayarlarında da yok. nerde mu mono-stereo ayarı?
(3) 

eti form ( aka sunta) sağlıklı mı?

fakyoras #1098850 
selam,

arada bir şeyler yiyim diyorum ofiste, bu adına eti form filan denilen (altınbaşak kalmış aklımda nedense) suntalar sağlıklı mı? tadlarını seviyordum eskiden.


düzen: altınbaşak ülkerinkiymiş, farketmez. ha form ha altınbaşak, sorum aynı.
(2) 

Arkadasim ille de tenise basla diyor

fakyoras #1098823 
Selam,

Hayatimda tenis izlememis adamim, federerin cokovicin filan ismini duydum sadece. Tenis icin raket, top, saha ve file gerekir hakkinda bilgim bu kadar.

Arkadasim tenise basladi, cok guzel diyor gel sen de basla. Ya diyorum meniskuslerim sikintili, yok diyor bir sey olmaz(kendisi doktor degil :D) yer sikintimiz yok, oynayacak cok yer var.

Sorularim,
Tenis gercekten zevkli mi?
Cok diz hareketi var mi? Meniskusler sikintili.
Baslasan baslanir mi?
(3) 

pegasus gidiş dönüş biletler hakkında

fakyoras #1098625 
selam,
pegasus'tan aldığım gidiş dönüş bir biletim var. giderken arabayla gitme ihtimalim doğdu. dönüş uçağını kullanabilecek miyim bu durumda? bi ara sanki kullanılamaz filan deniliyordu burda o yüzden sorayım dedim.
(3) 

Londra'ya 8-9 gun cok mu?

fakyoras #1098426 
Selam,

kurban bayrami icin londra planlari yapsam mi diye dusunuyorum. Pasaportumun suresi de bitti, sifirdan baslayacagim eger niyetlenirsem.

8-9 gun cok fazla olur mu londraya? Muzeler pahali degilse 2-3 muzeye gitmek isterim, sokaklarinda bos bos dolanmak isterim falan filan. Eger coksa rotayi nerelere kaydirabilirim? Butce sikintim pek yok.

Bir de hostelde kalmayi dusunuyorum, hangi hosteli onerirsiniz? F/p. Kalacak yere cok para vermeyi sevmiyorum, onun disinda sunu yapmadan donmelerinizi de sayabilirsiniz.

Bir gununde oxford'a gitmem gerekiyor, arkadasim doktora yapiyor, okul guzel mi? Ne bilim harvard'a stanford'a gitmistim baya hosuma gitmislerdi, oxford'u da gorim mi yoksa arkadasimi londra'ya mi cagirim?
(4) 

belirli bir kelimeyi iceren baslik gosterilmesin

fakyoras #1097920 
selam,

atiyorum ocak subat mart nisan... aylarini giricem 22 mayis 2014 x rezaletini gostermicek bana. boyle bi eklenti var mi sozluk icin?

o olmuyorsa baslik engelleme de olur.
(1) 

Abd'de turistik vizeyle banka hesabi aciliyor mu?

fakyoras #1097051 
Soru baslikta.

Bi de eger aciliyorsa aidat filan almayan hangi bankayi-hesao turunu onerirsiniz?
(2) 

Abd icin 3 aylik hat-paket onerisi

fakyoras #1097047 
Selam,

Arkadasim 3 ayligina sikagoya gidiyor. Ordan hat alacak ama hangi operstorun hangi paketini alacagini bilemiyor. Neyi onerirsiniz? (guncel linkiylr bersber olursa super olur)

Eskiden tmobile'in 29usd ye 2gb interneti vardi da artik degismistir diye dusunuyorum
(18) 

Alisveris duzenim cok mu kotu?

fakyoras #1096476 
Selam,

Yakin cevremde 4-5 tane market var. Disari cikmadan liste yapiyorum, marketleri dolasip hangisi nerede en ucuz not aliyorum, sonra bir tur daha atip alacaklarimi aliyorum.

Bunu cevremdekilere anlatinca garipsediler. Anneme anlattim o bile garipsedi. Oglum hava sicak ugrasma o kadar fazla fark olmuyor zaten diyor. Mesela 15li yumurta bi yerde 5 ken bi yerde 4, ordan aliyorum cok farki yoksa. Kimi urunleri 3-5 lira ucuz aliyorum, kimilerini 5-10 kurus.

Hep boyle degildim tabi, yurt disinda iki market arasinda yapiyorduk bunu, oralarda yemege nr kadar az para ayirsam o kadar iyiydi. Burda biraz daha gelismisini gerceklestiriyorum :(

Cok mu abartiyorum bu kadar marketi karsilastirarak? Bim-a101-migros-karfur mini ve bir iki tane yerel market.
(1) 

maximiles - amazon taksit iliskisi

fakyoras #1096248 
selam,

maximiles kullaniyorum. amazon.com'dan aldigimiz urunleri sonradan taksitlendirebiliyor muyuz bilen var mi? bir de hazir dolar dusukken simdi dolar alayim diyorum, ekstrem geldidinge simdi alacagim dolarla odeyebilir miyim?

tesekkurler.
(2) 

fm2016 ingiltere - calisma izni

fakyoras #1095393 
selam,

turkiye'den ispanya'ya, simdi de ingiltere'ye gectim. bi oyuncu transfer ettim, yabanci. calisma izni basvurusu filan reddedildi. sonra bi baktim imza attir var, attirdim. simdi calisma izni gerek diyor :(

oynatamiyorum adami, nasil yapcaz simdi? 120gun sonra tekrar mi basvurulacak, cikar mi ki izin? ne yapmak lazim?

eskiden izin yoksa alamiyordun adami, simdi o kadar para verdik, oynatamiyoruz...
(6) 

tatlı patates sorunsalı

fakyoras #1095234 
selam,

tatlı patates yemek istiyorum. karfurda varmış, gider alırım. sorularım:
1- kilosu ne kadar?
2- ne yapayım?
(11) 

dizi onerisi v456894123

fakyoras #1093826 
selam,

su yaz aylari icin dizi ariyorum. yarim biraktiklarimdan hangisine devam etsem ? veya KOMIKLI baska diziler de onerebilirsiniz. citir niyetine iyi gidecek olan.

yarim biraktiklarim:
Spaced ( ilk 5-6 bolumu izledim)
Silicon Valley( ilk sezonu izledim)
The Sopranos ( son 2 sezonu mu ne kaldi)
House of Cards (sadece ilk sezonu izledim)
11 22 63 ( ilk 3 bolumu izledim)
the americans ( 7-8 bolum izledim)
Dexter ( ilk 3-4 sezonu izledim)
californication ( 5. sezona kadar izledim)
fringe ( en son ikinci evrendeki olivia bizimkilerin arasina sizmisti)
house md (ilk 3 sezonu mu ne izledim, baydi sonra )
the it crowd ( son 2 sezonu kaldi)

izlediklerim:
himym
the big bang theory
my name is earl
Sherlock
Game of Thrones
narcos
Black Mirror
It's Always Sunny in Philadelphia
Mr. Robot
The IT Crowd
Scrubs
Pushing Daisies
supernatural
one piece
chuck
heroes
person of interest
selfie
anger management
spartacus

begenmediklerim:
Breaking Bad ( 3-4 bolum izlemeye calistim, uyuyakaldim )
Friends ( himym'dan sonra gelmedi )
prison break ( 2 bolum dayanabilim )
six feet under ( baydi :( cok agir ilerliyor )
(2) 

Da Vinci's Demons nerede kaldim sorusu

fakyoras #1093824 
selam,

spoylir spoylirspoylir spoylirspoylir spoylirspoylir spoylirspoylir spoylirspoylir spoylirspoylir spoylirspoylir spoylirspoylir spoylirspoylir spoylirspoylir spoylir


en son turkler denizden kaleye yaklasiyordu, bir sezonun finaliydi. nerde kaldim ben? bildigin bitmis dizi ya... simdi farkettim imdb'de.
(6) 

32 kurusluk kredi karti borcu nasil odenir?

fakyoras #1093693 
selam,

kullanmayi biraktigim bir kredi kartimin odemesini gecen ay unuttum, 1-2 gun gecikti 32 kurus faiz binmis. simdi odemem lazim ama eft ile en az 1tl yatiriliyor.

nasil yapsam da odesem ben bu 32 kurusu? subesi yakinlarda hic yok. o bankada hesabim da yok, sadece kredi karti var.
(6) 

favori kriterleriniz? kaç sayfa favori duyurunuz var? takip ediyor musunuz?

fakyoras #1092405 
selam, soru başlıkta.

favori kriterim:
- sonradan okumak istediğim duyurular ( uzun olanlar oluyor genelde, hele hele tartışma varsa patlamış mısır pişirene kadar kaybetmeyeyim diye atıyorum fav'a )
- bir yerde yapılacak bir şey ( ilerde yolum düşer belki )
- ilerde favorilerime bakarken hoşuma gideceğini düşündüğüm duyurular.

genel olarak yukardaki kriterler.

bu hesabımda 6, sözlük hesabımda 9 sayfa favorim varmış.

ara sıra bakıp ayıklıyorum güncelliğini yitirenleri. an be an takip yapmıyorum :( keşke mesaj atıldıkça bildirim gelse.
(1) 

İTÜ - Bilgi Güvenliği Müh. ve Kriptografi okuyan/bilen var mı ?

fakyoras #1091619 
selam,

2 arkadaş bu yüksek lisans programına girmeyi düşünüyoruz. girilmesi kolay bir bölüm müdür? ales'ten 80 / gpa 3.3-3.5 olsa toefl'dan da 100+-5 getirsek alırlar mı?

yaptığımız iş bölümle benzer bir iş, eğer pozitif katkı sağlayacaksa CISA - CEH alabiliriz.

çalıştığımız için derslere dönüşümlü gidelim diyoruz, ayda birer kez gideriz sanırım :) bu sıkıntı oluşturur mu yoklamada filan?

genel olarak yorucu bir bölüm müdür, bir şeyler katar mı falan filan işte. ortaya karışık bilenler yorum bırakabilir :)
(2) 

araba alirken istedigimiz plakayla gelmesi?

fakyoras #1091302 
selam,

ikinci el bir araba almayi planliyorum ama istedigim bir plaka var onunla almak istiyorum. en son e-devletteki sey calisirken bostaydi plaka.

arabayi ustume alirken istedigim plakayi nasil alabilirim? masrafi nelerdir? yapilabilir bir sey mi?
(3) 

kas gevsetici kremler etkilerini ne kadar surede gosterir?

fakyoras #1091216 
selam,

sabah sabah omzumun agrisiyla uyandim. daha onceden doktorumun yazdigi bi krem vardi kas gevsetici, onu surdum. etkisini ne kadar surede gosterir? hareket ettiremiyorum :(

acile gitcilere not: dun mr'a girdim, pazartesi gunu sebebini ogrenmis olacagim, su anlik sikintim agrinin ne zaman gececegi. yatakta azicik hareket etsem fena oluyor.
(1) 

web-capture tarzı site

fakyoras #1090684 
selam,

web-capture.net yazdığımız linkin o andaki görüntüsünü resimolarak gösteren bir site. şirkette hızlıresim'e, imgur'a filan bakmak için kullanıyordum ki o da yasaklılar listesine girdi. alternatifleri nelerdir?

teşekkürler.

¡viva la libertad!
(3) 

vlookup neden çalışmıyor?

fakyoras #1089804 
selam,

elimde üç kolon var diyelim.

1. id'ler, 2. kolonda bu id'lerdeki insanlar var. (1231231 ali, 534534534 mehmet diye iniyor aşağı)
3.kolonda ise insanlar var. (sıra karışık haliyle burada, yusuf, murat mehmet diye iniyor aşağı)

ben insanların yanlarına id'lerini yazdırmak istiyorum.


kullandığım formül: =VLOOKUP(C2;A:B;1;FALSE) ama bulamıyor bunla. neden ki acaba? formülü değiştirip =VLOOKUP(C2;B:B;1;FALSE) yaptığımda yanına insanları getiriyor ama id'leri getirmeyi beceremedim. yanlış mı yapıyorum :(


3. kolonunu isme göre sıralayıp eşleştiremiyorum çünkü bana bu sırayla lazım.
(1) 

alınan araçtaki hasar - kasko sorunsalı

fakyoras #1088270 
selam,

bi araba alayım diyorum. istanbul'da hasarsız araba bulmak na-mümkün :)

mantıken düşününce arabadaki hasarın kasko parasını değiştirmemesi lazım, zira olan olmuş kullanan kişi kaza yapmış. şimdi arabayı ben alıyorum, bambaşka bir sürücü, ben hiç kaza yapmamışım hayatımda. arabanın geçmişi gelecekteki kazaları tetiklemiyor ki...

şimdi sorularım şunlar:

1- sahibinden'de ağır hasarlı diye bir ibare var, ağır hasar kayıtlıdır/değildir diyorlar, bu ne demek? (merak ediyorum, almayı düşünmüyorum, ağır hasar kayıtlı araba alınmazmış :) )

2- pert araçlara kasko yapılmıyor, biliyorum. peki hafif hasarlı araçların kaskosu hasarsız araçların kaskosundan daha mı pahalıya geliyor? eskiden çok fark ediyormuş ama artık fark çok değilmiş diye duydum.

1-2 parça boyalı araç alsam kaskosu hasarsız halinden çok mu fazla olur?
(2) 

eskişehirden istanbul'a bayramda dönüş?

fakyoras #1087813 
selam,

yht'den dün 4 temmuz için istanbul > eskişehir bileti alabildim, 5 temmuz için alınmıyordu.

bugün de 5 temmuz için alamıyorum. ankara'ya almayı denedim, alınıyor. sanırım biletler bitti. (biletler bitti mi?)

5 temmuz ( bayramın 1. günü) veya 6 temmuz (bayramın 2. günü) nasıl dönebilirim eskişehir'den istanbul'a ?



ekleme: otobüs fazla düşünmüyorum, dur kalk filan sevmiyorum hiç. trafik olayı da var.
(4) 

kadıköy - çalışılacak yer

fakyoras #1085315 
selam,

kadıköyde bilgisayarımı açıp çalışabileceğim nereyi önerirsiniz?

normalde moda starbucks/nero'ya filan gidiyorum da başka alternatifleri de öğrenmek istedim.
(12) 

istanbul'daki en iyi baklavacı? (baklavadan anlayanlar buraya)

fakyoras #1082570 
selam,

antep'te koçak'ta yediğim gibi baklavayı istanbul'da bulabilir miyim? içinde sade yağ - ince hamur - kaliteli fıstık - bol kaymak bulabileceğim baklava nerede var? hatta ılık da olsa ne güzel olur, taze taze.

karaköy güllüoğlu'nu eskiden severdim, antep dönüşü gittiğimde o kadar da güzel olmadığını farkettim, havuç dilimi fena değil sadece. köşkeroğlu da öyle.

zekeriya usta katmeri için antebi'yi ve çanak'ı deneyeceğim ama baklavanın yerini dolduramadım...
(4) 

hala cm 03/04 oynayan var mi?

fakyoras #1080397 
selam,

sene olmus 2016, oyundaki oyuncularin pek cogu emekli olmus - unutulmus. ara sira aklima geliyor oyun, her yil birkac hafta oynuyorum.

gecenlerde yukledim eskisehirspor ile 2017ye gelmisim hic farketmeden. gecmiste oynadigim sariyer oyunu hala duruyormus, onda da 2022.

hala roncatto'yu, de la cuesta'yi, todorov'u alanlar var mi? yoksa hepiniz mi fm 2016'ya gectiniz? fm 2016'den cm'den aldigim tadin 10'da 1'ini alsam cm'yi hayatimdan tamamen cikartirdim, 12-13 sene olmus cikali... hala ilk gunku gibi. hazir 19 mayis, sabah sabah isim gucum yok diye yine actim.

bakiyorum kayitli oyunlara, 2012'den beri kayitli olan oyun var, oncekiler bilgisayar degisikligi sirasinda silinmis :( anilar, anilar...


sozluge baktim, hala varmis :) eksisozluk.com
(3) 

adıma açılmış olan hat

fakyoras #1079705 
selam,

e-devletten sorgulama yaptım, adıma vodafone'dan 5 sene önce açılmış 1 sene kullanılıp kapatılmış bir hat gözüküyor. Abonelik Bitiş Tarihi 25/04/2012

haberim olmadan açılmış bir hat, bir şey yapmam gerekir mi?
(7) 

200ml yarım yağlı süt?

fakyoras #1079681 
selam,

sabahları yulaf ezmesi yiyorum, 200ml tam yağlı süt ile birlikte. sütü bim'den alıyorum 60 kuruşa, mis gibi.

acaba yarım yağlı süte geçsem mi diye düşündüm. sizce değer mi? bir de hayatımda hiç görmedim yarım yağlı 200ml süt, var mı göyle bir şey? fiyatı ne kadar?

bir de yarım yağlı süt sağlıklı bir şey mi ya?

ek olarak, ofiste buzdolabı yok. 500ml'lik süt alsam kapaklı, onu üç günde tüketsem, bu sırada dışarda dursa boulur mu? içersi 24 derece filan.
(2) 

cx 200 street ii fişi/faturası olan var mı?

fakyoras #1079470 
selam,

geçen yıl aldığım cx200 kulaklığımın tekinden ses gelmemeye başladı. faturaya bakındım evde bulamadım, fazla faturası olan var mı ? istanbul içi alabilirim, iş bittikten sonra geri veririm.

yerine yenisini aldım ama garantide tamir olma / değişme durumu varsa kullanalım tabi.
(2) 

cervantes kursuna gidilir mi?

fakyoras #1079376 
selam,

üniversitede spa101-102'yi almıştım, hocalar ispanyoldu, oldukça verimli geçmişti. iki yıl filan oldu alalı, notlarıma biraz bakarak hatırlarım diye düşünüyorum.

üzerine biraz gitmek istiyorum daha fazla süre geçmeden, cervantes'in kurslarına baktım. giriş seviyesini geçtiğimi düşünerek Temel Gereksinim Düzeyi'ne baktım. AÖF öğrencisi ve erken kayıt olduğumu düşünürsem 1.094 TL oluyor. (Haftaiçi 60 saatlik 19:00’da baslayan) (kayıt döneminin bittiğini biliyorum, bir sonraki kayıt dönemi için düşünüyorum)

saat 17'de tuzla'dan çıksam saat 19'a kadar taksimde olurum gibime geliyor. sizce yapılır mı böyle bir şey? verimli olur mu? giden-eden var mı ?
(2) 

abd'deki asi gundemi nerden cikti?

fakyoras #1078724 
selam,

reddit olsun - business insider olsun, takip ettigim diger kaynaklar olsun son bir haftadir asi da asi diye tutturmus durumda. bilmem nerede %99.7ymis, bir yerde cok dusukmus soyleymis boyleymis...

ne oldu da popi oldu bu asi mevzusu? baslangicini kacirdim.
(13) 

24-25 yaşında tel takılır mı?

fakyoras #1077786 
Selam,

Ağzımın bir tarafındaki köpek dişim ile ondan sonraki diş arasında yarım dişlik boşluk var. 20likleri çektirmeyeyim sıkıştırsın diyordum, doktor alan çok sıkıştırmaz, tel takıp arayı açıp implant filan yapılır dedi. ne kadar süreyle tel takılır derim, ortodontiste bi görün dedi.

lisede üniversitede tel takan insanlar vardı ama şu yaşımda çevremde tel takan kimse yok.

dişlerin durumu beni rahatsız ediyor mu? -hayır
dişlerim daha iyi olsa iyi olur mu? -evet

tel ile ilgili hiçbir bilgim yok, asitli şeyleri zaten tüketmiyorum, bisküvi filan da yemeyiz eğer gerekirse. spor yaparken, koşarken tel sıkıntı olur mu?

durum bu. soru başlıkta.
(36) 

cebinizde ne kadar para var?

fakyoras #1077740 
Selamlar,

tl;dr: cebinizde ne kadar para taşıyorsunuz?

________
uzun hali:

Universitedeyken cebimde hep nakit olarak 50-60 lira olurdu. Ay sonuna dogru azalarak biterdi haliyle.

Simdi calisiyorum, cebimde hala 50-60 lira oluyor en fazla :( atm'ye gittigimde para cekerken hep 60 liralik cekiyorum, 20-20-20 versin diye... (bazen 50-10 veriyor, uzuluyorum :( )

Gecen gun bi arkadasimla bulustum, cuzdaninda 100luk, 200luk... En az 500 lira vardi sanirim. Ulan dedim bu ne boyle, nakit yapiyorum her seyi dedi. Ben bir yere nakit odeme yapmayacaksam hayatimda gormemisimdir cuzdanimda 500 lira. Kaybederim, calinir, giden para cok olmasin. Dalga gecti bir de, araba almayi arsa almayi dusunuyorsun cebinde paran yok diye :(

fakirlik ruhumda mi? Fakir miyim ben :(
(2) 

şirket eğitimi - askerlik - istifa sorunları

fakyoras #1077365 
selam,

şirket beni biri 8bin dolarlık, diğeri bilmediğim ama muhtemelen +10bin dolar olan iki eğitime gönderiyor. işe girerken imzaladığım taahhütnamede 5 yıldan önce işten çıkarsam bu bedellerin alınacağı söyleniyor.

1- 3-5 günlük eğitimlerin 8-10bin dolar olması normal mi? diyelim ki istifa ettim - ödemem gerekti bu fiyatlar üzerinden mi ödeyeceğim? bir de 5 yıl boyunca maddesi geçerli mi? iş hukukunda bu eğitimlerle ilgili bir madde var mı?

2- diyelim ki tecilim bitti, askere gidiyorum. yapabileceğim bir şey yok, işe girerken 2017'ye kadar tecil istediler. askerlik için istifa etmem gerekti, bu bedelleri yine isteyebilirler mi? ( hukuki olarak soruyorum, şirketten şirkete değişebilir)
(1) 

askerlik tecil süresinin değişmesi sorunsalı

fakyoras #1074603 
selam,

geçtiğimiz temmuzda askerlik şubemden askerlik durum belgesi almıştım, 10/2017 yazıyordu. mezun olalı daha 2-3 gün olmuştu.

şimdi e-devletten durum sorguluyorum 18/06/2017 ( mezuniyet kararımın verildiği tarih) yazıyor.

şimdi hangisine inanacağım ben? eskiden 10. aydı, şimdi 6.aya çektiler... yüksek lisansa 2017ocakta mı başlamam lazım yoksa güz döneminde başlasam olur mu?

(içses: sorunsallı duyuru açtım, çok mutluyum)

mobil görünümden çık