(4) 

dolandırıcılık

invaderbrain #1060991 
sabah ev telefonundan valideyi aramışlar. Telefonunuzu kaçak kullanıyorsunuz çok borcu var karakola çağıracağız demişler. 2 ay önce internet ile ev telefonunu fatura anlamında birleştiren bir kampanyaya başlamıştık artık ev telefonu faturası gelmiyordu. Valide bundan dolayı telaş yapmış. Adamlar ismini kimlik numarasını adresi filan söylemişler valide de safça onaylamış. Gün içinde arayacağız karakola alacağız demiş kapatmışlar.

Anlaşılıyor ki dolandırıcı işi bu. Ellerinde kimlik ve adres bilgileri var ve valideye onaylatmışlar. Bu bilgilerle ne yapabilirler? Aklıma ilk gelenler sahte kimlik çıkarıp kredi kartı başvurusu yapabilirler. bu işten kurtulman için şuraya para getir diyebilirler.

bu durumda ne yapılması gerek?
(6) 

ekran kartı chipseti

invaderbrain #1058661 
notebook (Toshiba Satelitte L305) ile ilgili son 1 yıldır sorun yaşıyorum. ısındığı zaman belli aralıklarla kapanıyordu son hiç açılmamaya başladı. tamirci ekran kartı chipseti (Ati Radeon X1250) değişmesi gerektiğini söyledi. 120 tl vererek değiştirdik sorun çözülmüş oldu. aradan 6 ay geçti yine aynı sorunlar baş gösterdi. şu an notebook açılmıyor. Ankara Balgatta bir tamirciye gösterdiğimde Ekran kartı chipsetinin değişmesi gerektiğini söyledi. 130 tl masrafı olurmuş.

sormak istediğim Bu ekran kartı chipsetlerinin ömrü gerçekten 1 yıl civarı mı yoksa ekran kartı chipsetini bozan başka bir sorun var ustalar göremiyorlar mı?
(1) 

toshiba laptop tamiri için tavisye (Ankara)

invaderbrain #1057634 
Ankara'da laptop tamiri konusunda olumlu geri dönüş alan arkadaşlar yer tavsiyesinde bulanabilir mi? laptop toshiba marka balgat'a yakın bir yer olursa rahat olur.
(1) 

Ankara'da adeziv diş hekimliği

invaderbrain #1056741 
Ankara'da adeziv diş hekimliği konusunda uzman olan bir diş hekimi arıyorum. öndeki tek dişime fiber ile güçlendirilmiş adeziv köprü yapacak. bir kaç diş hekimine ve ağız ve diş sağlığı merkezlerine gittim bu iş bizi aşar türünden şeyler söylediler. adeziv diş hekimliği alanında çalışmış hekimlerin daha faydalı olacağını söylediler. Ankara'da bu konuda iyi bir diş hekimi tavsiyesi istiyorum.
(5) 

Ankara'da konya yolu dikmen kavşağı yakını kız öğrenci yurdu

invaderbrain #1050791 
İncekteki Adalet Akademisine 45 gün boyunca gideceğim. 45 gün boyunca konaklayacağım yurt arıyorum. Bölgedeki en yakın yerleşim yeri Konya yolu dikmen kavşağı civarı. Bu civarda temiz, konforlu kız öğrenci yurdu konusunda yardımcı olur musunuz?
(3) 

spss istatistik programı

invaderbrain #1044751 
doktora tezim için 300 anketlik bir alan araştırması yaptım. bu anketlerdeki bilgilerin istatistiki veri haline gelmesi için spss adlı bir programdan yardım almam gerekiyormuş. bu programı hiç kullanmamış biri olarak kendi başıma kurup veri girişini yapabilir miyim?
(4) 

meizu mx5 telefon

invaderbrain #1042021 
bu telefonun ismini dün ilk kez duydum. dünden beri yorumları okuyorum çok olumlu. fiyat performans olarak ta gayet başarılı. Tek sıkıntı garanti kapsamında bir sorunla karşılaştığımda muhatap olacak kişi bulma sorunu bir de sar değerlerine ulaşamadım hiç bir yerden sıkıntı yaratan bir telefon mudur. bilen veya kullananlar deneyimlerini paylaşır mı?
(2) 

Taksim The Marmara Hotel'e en yakın kamu misafirhanesi

invaderbrain #1016564 
Taksim The Marmara Hotel'e en yakın kamu misafirhaneleri?
(7) 

saat nasıl?

invaderbrain #993495 
bu saat ortalama bir zevke hitap eder mi?
(4) 

erkek saati tavsiyesi

invaderbrain #993484 
çin'e giden bir abimiz saat getirebileceğini söyledi. yarı spor yarı klasik pahalı bir saat modeli önerebilir misiniz?
(1) 

Araç mp3 çalar sistemi

invaderbrain #991619 
Aracımın müzik sistemi Toyota Corolla 2006 model Hb Sol standart donanımındaki sadece track çalan bir sistem. herhangibir usb girişi veya aux girişi bulunamamaktadır. bazı araçlarda çakmaklık kullanılan bir sistem görüyorum. kendi aracımda da çakmaklık ile kullanılan bir aparat ile sağlıklı bir mp3 dinleme sistemine geçebilir miyim?
(1) 

Ankara öveçler sokullu civarında saçını teslim edeceğin yetenekli berber ta

invaderbrain #991137 
Cevizlidere-Öveçler-Sokullu hattı lokasyonunda yetenekli, işini özenerek yapan, saçlarımı parça başı iş olarak görmeyip kendisini hizmet sektörü çalışanı olarak görüp müşteri odaklı bir berber arıyorum. Bu hizmet karşılığında verebileceğim rakam ise 20-30 bandındadır.
(1) 

whatsapp bildirimlerinin gelmemesi

invaderbrain #980058 
note 3 telefonuma gelen son güncellemeden sonra mobil internet açıkken gelen mesajların bildirimi düşmüyor telefona, whatsapp'a girdikten sonra tek tek mesajlar gelmeye başlıyor. Sorun ne olabilir?
(2) 

Tıp Fakültesi bitince

invaderbrain #965107 
Tıp fakültesini bitiren birinin zorunlu görev süreci nasıl oluyor? bu konuda bilgi sahibi birisi süreci anlatabilir mi?
kaç şehir yazılabiliyor. zorunlu görev yerleşmesi hangi kriterlere göre oluyor gibi ayrıtıları öğrenmek istiyorum
(6) 

hacim veren wax

invaderbrain #945628 
saçı lifli bırakan ve hacim veren wax tavsiyelerinizi alabilir miyim? böyle bir wax olarak osis 3 numara wax kullanmıştım. yalnız fiyatı çok uçuk geldi. aradığım özelliklerde daha ekonomik hangi wax'ı önerirsiniz?
(3) 

tez yazarken kaynak gösterme sorusu

invaderbrain #942562 
tez yazımında paragraf içinde kaynak gösterme yöntemi kullanıyorum.
tek yazarlı iki yazarlı veya ikiden fazla yazarlı kaynakların paragraf içinde gösterilmesinde problem yok.
sorum şu;
yazarın netten alınan kaynağında nasıl bir gösterim yapılacak. örneğin, Nuri TORTOP, "İdarenin Gelişimi", Türk İdare Dergisi, 2010, s.47 .....edu.tr
bu kaynağı paragraf içinde nasıl gösterebilirim?
(4) 

bilgisayardan projeksiyona görüntü aktarma

invaderbrain #942146 
hiç bilmediğim bir pc veya laptopta sunum yapacağım. deneme şansım olmayacak flashı taktıktan sonra projeksiyona görüntü aktarmak için Fn+F5 dışında hangi kombinasyonlar var?
(9) 

ter sonrası lekesi

invaderbrain #935589 
gömlekten sızıp takım elbise koltuk altlarında leke bırakacak dereceye ulaşan aşırı terlemeye tüm denemelerime rağmen çözüm bulamadım. Terlemenin takım elbisenin koltuk altlarında beyaz leke olarak bıraktığı izlerden kuru temizleme ile bile kurtulamadım. bildiğiniz bir yöntem var mı bu beyaz lekeler ile ilgili?
(1) 

note 3 usb bağlantısı

invaderbrain #935133 
note 3 telefonu usb ile pc bağlantısı yaptığımda pc bilgisayarımda disk olarak değil taşınabilir medya aygıtı olarak görebiliyorum, içindeki dosyalara ulaşamıyorum. sorun ne olabilir?
(3) 

samsung galaxy note 3 fotoğraf çekim kalitesi

invaderbrain #904372 
samsung galaxy note 3 fotoğraf çekim kalitesi konusundaki olmulu yorumları okuyorum. Ben telefonun kendi orjinal fotoğraf uygulamasını kullanıyorum ama kalitesinde gözle görülür bir bozukluk var. kendi uygulamasındaki optimal bir ayar var mıdır, varsa nedir? yardımcı olun lütfen...
(8) 

excelde toplama sorunu

invaderbrain #888506 
excel 2010 kullanıyorum. toplama işlemi yapıyorum rakamları toplamıyor. Hücre biçimlendirmesi Sayı/Ondalık biçimlendirmesi 2 seçili yani metin veya başka bir şey değil ama yine de toplanmıyor. sadece dikkatimi çeken hücrenin sol üst köşesinde yeşil küçük üçgen var. hücre sayı biçiminde olmasına rağmen niye toplamaya izin vermiyor?
(1) 

word'de alt bilgi değiştirmek

invaderbrain #872145 
350 sayfalık Word belgesinde üst bilgi ve alt bilgi var. bazı sayfalardaki alt bilgiyi değiştirmem gerek. değişiklik yaptığımda her sayfadaki alt bilgiyi değiştiriyor. İstediğim sayfadaki alt bilgiyi nasıl değiştirebilirim?
(2) 

samsung note 3 telefonda kamera kaydından anlık foto kaydetmek

invaderbrain #860639 
note 3 telefonum ile kaydettiğim bir kamera kaydından anlık foto kareleri almak istiyorum telefonda böyle bir özellik var mıdır yoksa başka bir program ile yapabiliriz bunu?
(1) 

kablosuz modem kurulumu

invaderbrain #852275 
Zyxel T-660HN-T1-v2 marka model modem kutusunda verilen cd çalışmıyor. Bu marka model modemin kurulumunu bu cd olmadan nasıl yapabilirim?
(3) 

samsung galaxy note 3 şarj cihazı

invaderbrain #830024 
samsung galaxy note 3 şarj cihazı arızalandı. orjinal ürün garanti süresi devam ediyor. şarj aleti garanti kapsamına giriyor mu?
(3) 

kablosuz ağ ayarları

invaderbrain #825372 
emektar laptopumda şöyle bir problem var. wireless açıkken kablosuz ağ bağlantısından kapsama alanındaki bağlantıları göremiyorum. kapsama alanındaki bağlantıları gösteren alanda şöyle yazıyor. windows bu kablosuz bağlantıyı yapılandıramıyor. ne yapmam gerekir ki kapsama alanındaki bağlantıların listesini görebileyim.
(1) 

Samsung note 3 klavye sorunu

invaderbrain #783364 
mesaj yazarken yanlış bir yere dokundum galiba kalvyedeki harfler kayboldu kalem moduna geçti ekranın sol alt köşesinde T harfi yanında kalem işareti var. sadece kalemle ile yazabiliyorum klavyeyi kullanamıyorum ve geri döndüremiyorum. Nasıl geri düzeltebilirim?
(4) 

tez yazımı için kütüphanelik notebook veya netbook

invaderbrain #747005 
sadece kütüphanede ofis programlarını açabileceğim, performans aramadığım, kütüphanede çalışacağım için batarya ömrü uzun olan hafif,kolay taşınabilir ve çok fiyatlı olmayan bir şey arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum
(3) 

imei klonlama

invaderbrain #737954 
3 ay önce yurtiçi garantili faturalı samsung note 3 almıştım. Bu akşam imei numarınızın klonlandığı ve cihazın 30 gün içinde kapanacağı mesajı geldi. Orjinal bir cihaza nasıl böyle bir mesaj gelebilir. Gerçekten de kapanabilir mi? başından bu tip birşey geçen bir arkadaşın yardımcı olmasını istiyorum.
(3) 

kısa bir çeviri yardımı

invaderbrain #725513 
* Hacı Bayram Veli Cami, adını bahçesindeki Hacı Bayram Türbesinden almaktadır. Mimari yapısı 17. ve 18. yüzyıl camilerinin karakterlerini taşımaktadır.
(3) 

exceldeki tabloyu worde aktarmak

invaderbrain #719453 
excel 2010 kullanmıyorum. excelde hazırladığım bir tabloyu worde resim olarak değil tablo olarak aktarmayı nasıl yapabilirim?
(2) 

word yazı uyumsuzluğu

invaderbrain #715184 
word dosyasında çalışırken bazen başka sayfalardan kopyala-yapıştır yöntemiyle bölümler almaktayim. Örneğin pdf dosyası veya herhangi bir internet sitesindeki makaleden bir bölüm almak isterken, kopyalıyorum çalıştığım word belgesine yapıştırdığımda yazının formatı bozulmakta "ı", "i", "ü", "ö" gibi harfler bozulmakta onun yerine soru işareti v.b. garip şekiller gelmekte.
Bu problemi nasıl çözebilirizm. Word'e yapıştırdıktan sonra yazım denetimi filan mı yaptırmalıyım?
çözüm önerilerinizi bekliyorum.
(2) 

tek cümlelik çeviri

invaderbrain #708940 
"Bir baktım ki yine akşam olmuş." ingilizce çevirisi nedir?
(4) 

excel 2010 satırdan satıra veri aktarımı

invaderbrain #686874 
Bir satırda yer alan karmaşık verilerin içinden istediğim bilgiyi almak istiyorum. Parçaal formulü ile yapamıyorum çünkü aradığım veriler satır içinde sabit yerde değil. Ekteki görüntüde de anlattım, bir el atıverin.
(2) 

excel tekrar eden veriler

invaderbrain #628035 
A sütununda 100,100,101,101,101,105,120,120,120,120 türü karmaşık sayı biçiminde tekrar eden veriler var. bunları B sütununa tekrar eden verileri silerek aktarmak istiyorum, yani B sütunu 100,101,105,120 olacak şekilde düzenlemek istiyorum Excel 2010 kullanmıyorum nasıl yapabilirim. yalnız A sütunundaki tekrar eden veriler olduğu gibi 105 gibi tekrar etmeyen bir tane olan verilerde var B sütununa onu da aktarmam gerek.
(3) 

abby fine reader

invaderbrain #613962 
abby fine redaer 11 sürümünü kullanıyorum. yapmak istediğim mevcut bir pdf dosyasında alt taraftaki boşluğa isim soy isim yazmak. bunu abby fine reader yardımıyla nasıl yapabilirim?
(2) 

oral-b procare 500 diş fırçası

invaderbrain #609017 
bu ürünü yeni aldım, şarj süresi mi uzun alet mi bozuk bilmiyorum, dün gece şarjdaydıydı sabah 9'da evden çıkarken hala yeşil ışık yanıp sönüyordu, bu şarj olunca ışık sönmüyor mu ya da şarj süresi mi uzun? kullanan arkadaşlar bir bilgilendirebilir mi?
(2) 

m3u ses biçimi

invaderbrain #608459 
cd içinde m3u ses biçimli mp3'leri bilgisayarımda,başka bir bilgisayarda açabiliyorum ama arabada çalıştıramadım. m3u ses biçiminin mp3 liste biçimi olduğunu biliyorum ama başka pc'de de açmaması gerekmez mi? sadece arabada çalıştıramadım. Sorun ne olabilir?
(3) 

Toyota corolla hb 2006 sol vites topuzu

invaderbrain #607933 
Aracımın vites topuzu üzerindeki nikelaj sökülmüş, altından kemik rengi gözüküyor, aynısı el freni kolunda da var. orjinali gereksiz pahalı, çıkmasını da birkaç yere sordum bulamadım.bu parçayı değiştirmeden nikelaj kaplatma durumu olabilir mi? olursa bu işi kim yapar?
(3) 

Toyota corolla hb 2006 sol vites topuzu

invaderbrain #604441 
toyota corolla hb aracımın vites topuzu üzerindeki nikelaj soyuldu ve altından kemik rengi görünmeye başladı. Ankara toyan'a sordum işçilik dahil 250 tl fiyat çekti. Toyota'nın yedek parçasının uygun ve yaygın olduğunu tahmin ediyorum. Ankara içinde bu yedek parçayı en uygun nerden bulabilirim.
(2) 

toyota corolla hb 1.6 vvti sol

invaderbrain #598525 
1.6 vvti sol aldım, ruhsatta gözümden kaçtı bakamadım, noterin verdiği evrakta motor gücü olarak 80.6 yazıyor. 1.6 sol model araçlar 110 beygir değil mi?
(4) 

vw polo- ford fiesta

invaderbrain #592800 
25-26000 tl ayrıdığım araba alma sürecinde en optimal tercih olarak polo ve fiesta arasında kaldım aşağı yukarı aynı rakamlara sahipler. 1,87 boya sahip olan benim için hangisi geniştir ve rahat sürüş olanağı verir. siz olsanız bu iki tercihten hangisini tercih ederdiniz?
(1) 

word 2010 sayfa altın yazı yazmak

invaderbrain #588770 
word sayfasının en altına adı-soyadı ve ünvan yazacağım yani iki satırlık bir şey. Sayfanın en altına yazılacak şekilde ayarlamam gerek. sayfa yapısından kenar boşluklarını alt 0 yaptım, yine de bir boşluk kalıyor boşluk kalmayacak şekilde nasıl yazabilirim?
(1) 

word 2010 sayfa numarası biçimlendirme

invaderbrain #588275 
word 2010'da arkalı önlü belge yazdıracağım. bu belgeye sayfa numaraları vereceğim. sayfa numarası verirken, sayfa numarası ön yüzünde sağ alt köşede, arka yüzünde sol alt köşede olacak. yani 1,3,5,7,..... sayfanın sağ alt kısmında 2,4,6,8,... sayfanın sol alt kısmında olacak. Bu şekilde yapmama imkan var mı?
(3) 

araç muayenesinde sızdırmazlık raporu

invaderbrain #586470 
lpg araçların muayenesinde sızdırmazlık kontrolü de yapılıyor. duyduğuma göre 10 yıl lpg tankları muayeneden geçemiyor. Aracın lpg tankında 12/2003 yazıyor. araç muayenesi 8. ayda şimdi ay olarak 10 yılı doldurmadığı için sızdırmazlıktan geçer mi yoksa geçemez mi?
(1) 

htc desire hd vodafone 3g ayarları

invaderbrain #585876 
erişim noktası adları bomboş görünüyor. yeni bir erişim noktası oluşturmak istediğimde doldurulması gereken bir sürü yer geliyor. Adı-APN-Proxy-Parola gibi bunları nasıl dolduracağım?
(2) 

excelde değişkenli toplama-çıkarma

invaderbrain #584628 
dört adet sütun var.
A sütununun tamamı dolu, B sütunu ve C sütunu ise karşılıkllı dolu yani B2 doluysa C2 boş C5 doluysa B5 boş
yapmak istediğim şu,
eğer B sütunu doluysa A+B yapıp D'ye toplasın
Eğer C sütunu doluysa A-c yapıp D'ye çıkarsın

A B C D
10 2 12
25 5 20
(9) 

araba seçimi

invaderbrain #581236 
2004-2005 model gri renk hatcback araba alacağım.
Seçenekler şunlar;
1-Opel Astra
2-Citroen C4
3-Ford Focus Ghia

Aşağı yukarı fiyatlar aynı siz olsanız hangisini seçerdiniz?
(2) 

word 2010 satır sabitleme

invaderbrain #579738 
250 sayfalık word belgesi oluşturacağım. baştan şablonu hazırlamak istiyorum. yapmak istediğim şey 1.sayfadan itibaren belli satırlara bilgi girişi yaptığımda sayfanın bazı sabit yerlerini bozmasın.
örneğin;
Sn. Ahmet ER.......
Adres:...................

.....................................................
..........................................................

böyle bir formatta metin sabit sadece Sn. kısmı değişecek.
Sn. kısmı 2 satırda olabilir 5 satır da olabilir. 250 sayfayı hazırlayıp 20. sayfada Sn. kısmını yazarken entere basarsam 20. sayfadan 250. sayfaya kadar olan kısmı bozmasın.
Nasıl yapabilirim?
(3) 

powerpoint sunusu yazdırma

invaderbrain #579723 
powerpoint'te tek sayfalık renkli kapak hazırladım. yazdırmaya geldiğimde kağıdın kenarlarından 3-4 cm beyaz boşluk bırakıyor. yaptığım kapak tüm sayfayı kaplayarak yazdırmak istiyorum. Basit bir şey ama bulamadım. Yardımcı olursanız hallederim.

mobil görünümden çık