(2) 

Problem ethernette mi modemde mi? Deli olacağım.

sagopa kajmer mahlas kafkef #431760 
selamlar bill gates'in yeğenleri,

dün akşamdan beri masaüstü bilgisayarımda yeniden sağlayamadığım internet bağlantısıyla boğuşuyorum. önceki akşam elektrikler bir anda gidip geldikten sonra masaüstü bilgisayarımda bağlantı kesildi. gerekçe olarak direkt bağlantının olmadığı 'çarpı'lı ikon değil de, 'ünlem'li ikon görünüyor.

önce sorun ethernet driver'ındadır diye driver güncelleştirmeyi denedim, olmadı. sonra sorun kablolardadır diye bağlantıları adamakıllı kontrol ettim, farklı bir kabloyla bağlamayı denedim, yine yok.

modem'in manual'inde yazan configure ekranına girmeye çalışıyorum, o da olmuyor.

en son modemi farklı bir bilgisayarda deneyeyim deyip modemden çıkan lan kablosunu leptapıma taktım, yine yok!

ne yapacağım, ne yapmalıyım, sinirlerim bozuldu iyice. bir el atıverseniz dostlar?

teşekkürler şimdiden.
(1) 

LAN lambası

sagopa kajmer mahlas kafkef #431504 
Selamlar,

Masaüstü bilgisayarımda internet erişimim kesildi. Şu ünlemli ikon çıkıyor ve modemimde de diğer bütün ışıklar yanmasına rağmen LAN lambası yanmıyor. Ethernet için driver'ı indirip tekrar kurmayı denedim, çözülmedi. Nasıl üstesinden gelebilirim?

Teşekkürler.
(3) 

Kontakt Lens - 2

sagopa kajmer mahlas kafkef #429936 
Selamlar sevgili duyuru ahalisi, şu: www.eksiduyuru.com duyurumda da belirtmiştim lens konusunu.

bugün gittim doktora, sol gözümün derecesi biraz büyük olsa da ikisine de aynı dereceyi yazdı lensler karışmasın diye, verdi bana.

tanıdık bi gözlükçü var bizim, bana purevision 2 hd diye bi lens verdi. orada da ilk çiftini taktılar, şu anda her şey yolunda gibi görünüyor.

şimdi bu gözlükçü bu lensleri verirken bunların aslında 'aylık' lensler olduğunu söyledi ama haftada bir çıkarmam benim yararıma olurmuş. sen 5-6 günde bir çıkar, lenssiz uyu o gece, 1 ay geçince yeni lens çiftine geç dedi. sizce de böyle mi olmalı, ne dersiniz? şimdi bu ilk taktığım lens çiftini 5-6 gün hiç çıkarmasam (hiç lens deneyimim yok) bi problem olmaz değil mi?

bi de ben bu lensi çıkaramamaktan ve takamamaktan çok korkuyorum ya, gözlükçüde kadın takarken bile birazcık gerildim, ben nasıl becereceğim bunu? elimi normalde kirpiklerimin dibindeki bölgeye bile değdiremiyorum gözümü kırpmadan. becerebilir miyim sizce?
(1) 

İngilizce -> Türkçe Tek Cümle Çeviri

sagopa kajmer mahlas kafkef #429157 
"A more expensive version of the same concept has a central switch that also allows the inhabitant to leave some items plugged into safe sockets around the house which can be left on for security or peace of mind when everything else has been turned off at the central switch."

biraz uzun bir cümle, toparlayamadım bir türlü :/ ne diyor bu?
(5) 

Tek cümlecik çeviri, feci kısa. İngilizce->Türkçe

sagopa kajmer mahlas kafkef #428981 
"The cap houses the spray release trigger."

Ne diyor yahu? Sabahtan beri çeviri yapıyorum resmen takıldım. Basınçlı bir boya spreyinin aşamalarını açıklıyor.
(3) 

kontakt lens

sagopa kajmer mahlas kafkef #426973 
Selamlar duyuru ahalisi,

öncelikle belirteyim, benim lensler hakkında neredeyse hiç malumatım yok. çevremdeki insanlardan hep bir şeyler duyuyorum ama herkes farklı farklı şeyler söylüyor.

gözlerimden biri 3.00, diğeri 3.25 derece miyop. gözlük kullanıyorum. fakat temmuzda bir avrupa turuna çıkacağım ve gözlüğümün sıkıntı çıkaracağını düşünüp lens almaya karar verdim.

yolculuğum bir ay sürecek. şu tek takma ile uzunca kullanılabilir lenslerden almak istiyorum, onlardan alırsam sanırım her gün çıkarıp takmak zorunda kalmayacağım. peki bunun haricinde bilmem gereken ne var bu lenslerle ilgili? (herhangi basit bir şey olsa da söylerseniz sevinirim çünkü kontakt lensler hakkında bilgim yok dediğim gibi)

bir de yarın göz doktoruna gidiyorum, ona söylemem gereken ekstra bir detay var mı?

çok teşekkür ederim.
(4) 

Interrail - Trenler, Tren Rezervasyonları, Gece Trenleri

sagopa kajmer mahlas kafkef #425965 
Selamlar pek gezgin duyuru ahalisi,

13 Temmuz - 3 Ağustos arası 22 günlük bi interrail turumuz var. İki kişiyiz. Amsterdam'dan başlayıp Fransa'da Paris ve Bordeaux'u geçip ardından bir İspanya turu ve Güney Fransa'yi içine alan, İtalya çizmesinin içine şöyle bi girip çıkıp Viyana kapılarından Prag ve Berlin'e dayanan, oradan da İstanbul'a döndüğümüz bir yolculuk olacak bu. Her şey tamam gibi, uçak biletleri, global pass bileti alındı. Şu anda çantalar hazırlanıyor. Üç şehirde (Amsterdam, Madrid, Prag) hostel rezervasyonları yapıldı, geri kalanlarda ne gelirse artık.

Fakat kafamıza takılan asıl mevzu şu tren tarifeleri. Birkaç soru var şöyle:

1) Şimdi her yerde bazı hızlı trenlere, gece trenlerine ya da bazı özel trenlere binmeden önce rezervasyon yaptırılması gerektiği yazıyor. Tamam, rezervasyon yapılır ama nasıl yapılıyor bu rezervasyonlar?

2) Bordeaux'dan Madrid'e geçerken 11 saatlik bir yol gösteriyor haritada, o yol için ücretsiz gündüz trenleri var mı sadece global pass biletiyle bineceğimiz? Gece trenleri varsa supplement ücretler nasıl seyrediyor bilen var mıdır acaba?

3) Kimi yerlerde bu rezervasyon gerektiren gece trenlerine falan rezervasyonsuz binip yemekli vagonlarda ya da koridorlardaki taburelerde seyahat edilebildiğini okudum. Nedir ne değildir bu durum, ceza yeme olasılığı falan var mı?

Bunların haricinde trenlerle ve tarifelerle ilgili malumatı olan, en az ekstra harcamayla yolculuk yapabilmemizi sağlayacak ve bizim için pek değerli tavsiyeleriniz varsa söyleseniz çok sükela olur.

Son olarak, istediğiniz bir şey var mı? Dönünce Ankara ya da Mersin içi teslim edebilirim.
(7) 

Interrail için Sırt Çantası

sagopa kajmer mahlas kafkef #425428 
selamlar ekşi duyurunun gezmeden ve tatilden sorumlu süper müdavimleri,

temmuzda gideceğim interrail için bir haftadır falan çanta araştırıyorum. gelen tavsiyeleri biriktirerek ve fiyat/performans oranını birinci elden göz önünde bulundurarak bir çanta buldum.

www.sportcity.com.tr

tecrübesi olan, daha önce kamp çantası almış, (veya bu siteden alışveriş yapmış) birileri var ise sormak istiyorum. alayım mı bu çantayı bu siteden? ne dersiniz?
(1) 

"first billed only" ne demek?

sagopa kajmer mahlas kafkef #424603 
imdb'de filmin cast'i kısmında "cast overview, first billed only" yazıyor. buradaki first billed only tam olarak ne anlama geliyor?
(4) 

Shine On You Crazy Diamond Benzeri Şarkı(lar)

sagopa kajmer mahlas kafkef #424448 
www.youtube.com

tam bu linkte başlayan melodi (öncesi ve sonrasında da benzer ritm ve benzer enstrümanlarla devam eden bir kısım) beni son günlerde inanılmaz keyiflendiriyor. şarkının bu kısmı biraz blues tarzda sanırım ve benim jazz/blues üzerine neredeyse hiç bilgim yok.

benzer enstrümanlar, benzer ritmleri duyabileceğim bildiğiniz şarkı, şarkılar, albümler, gruplar ya da sanatçılar varsa söyleseniz ne güzel olur.
(7) 

ev tipi [resimli]

sagopa kajmer mahlas kafkef #423780 
resimdeki ev tipinin özel bir adı vardı, ne diyorlardı bunlara?
(6) 

Avrupa Şehirlerinin Filmleri

sagopa kajmer mahlas kafkef #423749 
selamlar sevgili woody allen'lar.

son zamanlarda filmlerin bünyemde eskisinde çok daha etkili olduğunu keşfettim. şöyle de bir durum var, temmuz ortasında bir aylık bir interrail turuna çıkacağım bir arkadaşımla. ve gitmeden önce sinemadan olabildiğince faydalanmak istiyorum.

geçenlerde in bruges'ü seyrettim. çok istekli olmadan (filmi seyretmiş arkadaşımın isteğiyle) rotaya dahil ettiğimiz brugge'ü öylesine sevdim ki filmden sonra. resmen gitmek için sabırsızlanıyorum.

işte aradığım bu tip şeyler. midnight in paris ya da vicky cristina barcelona ya da az önce söylediğim in bruges gibi avrupa şehirlerini sevdirebilecek, oraları görmek için içinizi kıpır kıpır ettirecek film önerileriniz var mı?
(1) 

Berlin Brandenburg Havalimanı (BER)

sagopa kajmer mahlas kafkef #423330 
Selamlar duyuru sakinleri,

7 Ağustos'ta Berlin'deki BER kısaltmalı havalimanından İstanbul'a Pegasus Airlines ile uçuşum var. Biraz önce tesadüfen EasyJet'in anasayfasında BER kısaltmalı Brandenburg havaalanının açılışının Mart 2013'e alınması ve oradaki uçuşların başka bir havaalanına kaydırılmasıyla ilgili bir duyuru okudum. Ama Pegasus'un websitesinde böyle bir şey gözüme çarpmadı.

Bir bilgisi olan, beni aydınlatabilecek olan var mı?

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Bir Metallica Videosu

sagopa kajmer mahlas kafkef #422941 
selamlar papa het'in pek sevgili yoldaşları.

bundan takribi bir buçuk yıl evvelinde youtube'da bir video seyretmiştim. videoda james hetfield abimizin turn the page adlı bob seger şaheserini coverlarken vokal kaydını gösteren sahneler vardı. hatta hetfield abimiz nakaratın sonlarındaki 'ieeeeee' uzatmalarını böyle garip komik bir havada söylüyordu. o günden sonra o videoyu ne kadar arasam da bulamadım.

var mıdır bu videodan haberi olan, gören, duyan, bilen? bi bulsak nasıl rahatlayacak içim.

not: dediğim uzatma kısımları nakaratın sonunda olmayabilir, başka dizelerin sonunda da olabilir.
(6) 

kredi kartı borcunun asgari tutarını ödeme

sagopa kajmer mahlas kafkef #422203 
selamlar pek sevgili banker bilo kardeşlerim,

şimdi benim bi yapı kredi play card'ım var. geçen senenin başından beri kullanıyorum ve hiç borcumu geciktirmedim, her ay ne kadar borç geldiyse tıkır tıkır ödedim.

taa ki mayıs'a kadar. şimdi benim bu mayıs için 320 tl civarında dönem borcum varmış, asgari olarak 77 tl'sini ödeyebiliyormuşum. ben şimdi bu 77 tl'yi ödesem, yarın öbür gün bu kalan borcu banka ne yapar ne eder bilen var mı? bir ay sonra geldiğimde borcu ikiye katlanmış bulmayayım. :(

(kartımın 500 tl limiti var ama bu haziran ayı içinde kartla alışveriş yapmayacağım dolayısıyla o borcun limiti işgal etmesi problem değil.)

teşekkür ederim şimdiden.
(2) 

İki Dolarlık Banknot

sagopa kajmer mahlas kafkef #421697 
Selamlar pek sevgili duyuru ahalisi,

Şimdi benim elimde nereden geldiğini hatırlamadığım bi iki dolarlık banknot var. (amerikan doları) Pek önemsiz gibi geliyordu zamanında ama daha iki hafta önce bu banknotun şu anda nadir bulunan bir banknot olduğunu öğrendim.

Şansa bak ki acayip de paraya ihtiyacım var, sözlükte biri 200 dolara bile alırım gibisinden bir şeyler yazmış. Ne dersiniz, sizce gerçekten buna bir koleksiyoncudan yüksek meblağa alıcı bulabilir miyim yoksa hayal mi kuruyorum?
(1) 

7Zip'in tüm uygulamaları bloke etmesi - ACİL

sagopa kajmer mahlas kafkef #420150 
Selamlar duyuru ekibi,

kız arkadaşım biraz önce torrentten bir film çekti ama film 7z uzantılı bir dosyanın içinde gelmiş, onu extract etmek için 7zip indirdi fakat birlikte aç penceresinde verdiği bi komuttan dolayı şu anda 7zip, bilgisayardaki tüm uygulamaları bloke etmiş durumda. her yerde 7zip ikonu gözüküyor ve açmaya çalışınca da "incorrect command line" şeklinde bir hata veriyor.

ne yapmalı, acil yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum.
(5) 

Burun tıkanıklığı

sagopa kajmer mahlas kafkef #416623 
Uzun zamandır burun tıkanıklığından şikayetçiyim. Tıkanıklık burun etlerinin alerjik olarak büyümesi sonucu oluşmakta. Bu alerjiyi birçok şey tetiklediği için tıkanıklık da sürekli oluşmakta. Doktora gittim ve "Radyo Frekans" denen basit bir operasyonla problemin çözülebileceğini söyledi. Bu ameliyatı olan ya da bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Uzun vadede herhangi yan etkisi olur mu bu ameliyatın?
Teşekkürler.
(1) 

Academic Standing

sagopa kajmer mahlas kafkef #416181 
Birinci sınıfı bitiriyorum bu yıl. İlk dönem GPA'im 3.35, ikinci dönem GPA'im 2.85 civarında bir şey gelecek.

Academic Standing'im önümüzdeki döneme başlarken honour mu gözükecek, satisfactory mi?
(3) 

hello, sir

sagopa kajmer mahlas kafkef #415789 
Dersinize girmeyen bir hocaya mail atarken hello, sir kullanır mısınız?

yoksa hello, dear teacher falan uygun mudur?
(1) 

Interrail Bileti - Raytur

sagopa kajmer mahlas kafkef #415398 
Selamlar duyuru ahalisi,

Temmuz - Ağustos arası yapacağımız interrail aktivitesi için şu sıralar global pass interrail biletini alacağız da, daha önce bilet almış arkadaşlar bize İstanbul'daki gençtur'dan alınabileceğini söylemişlerdi. Haliyle bizim kafamızda da Türkiye'de bu işi yapan tek firma Gençtur gibi bir düşünce oluştu. Fakat bugün Ankara'da Raytur adındaki bir yerden de alabildiğimizi öğrendik. Fazla endişeli davranıyorum sanırım ama buradan da sağlıklı bir şekilde biletlerimizi alabiliriz, bir sıkıntı çıkmaz, değil mi?

Çok teşekkürler şimdiden.
(3) 

Soundhound tipi şarkı tanıma programlari nasıl çalışır

sagopa kajmer mahlas kafkef #415045 
Selamlar duyuru ahalisi,
Ya fena halde merak ediyorum, bu Soundhound tipi şarkı tanıma programları nasıl bir sistemle çalışıyor, medyadaki tüm şarkıların elektronik olarak bi frekans kaydını falan mi tutuyorlar, eslestirme neye göre yapılıyor? Feci merak ediyorum, Cok teşekkürler şimdiden cevaplar için.
(2) 

Endüstri Mühendisi Ne Yapar? Cevap: Süreç Analizi - Haritası

sagopa kajmer mahlas kafkef #414877 
Selam duyuru ahalisi,

Dönem sonu olmasına rağmen bi hoca feci bir ödev taktı da, bir süreci (üretim süreci ya da hizmet süreci olabilir) ayrıntılarıyla ele alıp, özelliklerini, katma değerli aktivitelerini ve kayıplarını belirleyip en son bir de süreç haritasını çıkarmamız gerekiyor.

En önemli nokta süreci ayrıntısıyla ele alma durumu, en küçük bir nokta bile kaçırmamam gerekiyor. Bu şekilde ele alabileceğim günlük hayattan bir üretim ya da servis süreci önerebilir misiniz?

Bir de asıl önemli nokta olarak process map (süreç haritası) çizebileceğim pratik bir programa ihtiyacım var, ne önerirsiniz?
(1) 

google'ın robert moog doodle'ı

sagopa kajmer mahlas kafkef #414772 
bu doodle'da ana notalar için sayı tuşlarını kullanıyoruz da minor ve majörler için hangi tuşları kullanabiliyoruz bulabilen var mı?
(2) 

yeşil pasaport - ülke girişi sorusu

sagopa kajmer mahlas kafkef #414101 
Selamlar duyuru ahalisi.

Bu temmuz - ağustos arası interrail yapacağım bir arkadaşımla ve yeşil pasaportum var. Herhangi bir vize almadım (schengen vs).

Gireceğimiz ülkeler şunlar, her birinde ortalama 3-4 gün, maksimum 5 gün kalacağız.

Hollanda
Belçika
Fransa
İspanya
İtalya
Çek Cumhuriyeti
Avusturya
Almanya

herhangi bir problem çıkar mı geçişte?

Bazı ülkelerdeki görevliler sorun çıkarabiliyormuş birkaç soru sormak kaydıyla, o zaman da paramızın olduğunu teyit etmek ve kalacağımız yerle ilgili bir belgemizin olması yetiyormuş. Şu anda Hollanda, İspanya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki şehirler için hostel rezervasyonu yaptırdık, 'şuralar için de yaptırın' dediğiniz yerler var mı?

Teşekkürler.
(1) 

ptt kargo

sagopa kajmer mahlas kafkef #413885 
selamlar millet, ptt kargo'nun websitesine iki gündür giremiyorum, ankara'dan mersin'e yaklaşık 70*70*70 ebatlarındaki bir kutuyu ne kadara gönderebilirim, bir fikriniz var mı?
(1) 

font

sagopa kajmer mahlas kafkef #413008 
iyakşamlar duyuru ahalisi;

absolut vodka şişelerinin üzerideki absolut vodka yazısının fontunu arıyorum. aha şu yandaki şişedeki mavi yazının fontu. adını, namını bilen varsa beri gelsin.

teşekkürler şimdiden.
(2) 

numaralı güneş gözlüğü - wayfarer

sagopa kajmer mahlas kafkef #412853 
selamlar duyuru ahalisi,

gözlerimin ikisi de 3 derece civarında miyop ve gözlük kullanıyorum. lens kullanmak istemiyorum çünkü normal insanlara göre ellerimi gözümün civarında dolaştıramıyorum bile (kirpiklerimin dipine falan dokunamıyorum kesinlikle) en geç 1-2 ayda alışabileceğimi söylüyorlar ama alışacaksam da sene içinde alıp alışayım diyorum lenslere.

daha önce (gözlerimin derecesi düşükken) numarasız güneş gözlükleri kullandım ama gözlerim ilerleyince onları kullanamaz oldum, bu yaz için numaralı camları olan bi wayfarer almak istiyorum.

merak ettiğim konu şu; bu numaralı rayban camları da normal rayban'ler kadar koruyucu ve kaliteli midir, ve tahmini ekstra ne kadar öderim gözlükçüye? bir de ankara'da bu işi ucuza kapatabileceğim bir yer var mıdır?

teşekkürler şimdiden.
(6) 

Gerçekten dertli miyim, yoksa dert mi arıyorum? -Tavsiyelere ihtiyacım var.

sagopa kajmer mahlas kafkef #412137 
Selamlar millet. birazcık uzun bir yazı olacak, başlangıçtan uyarayım ama tavsiyelerinize gerçekten ihtiyacım var. Türkiye’de önde gelen üniversitelerin birinde endüstri mühendisliği okuyorum. Burası bir vakıf üniversitesi ve ben de tam burslu okumaktayım. Bir yıl hazırlıktan sonra bu yıl birinci sınıfı bitiriyorum. Şu ana kadar her şey yolunda gibi görünebilir ama benim büyük bir sıkıntım var, kendime dert de arıyor olabilirim emin değilim ama birinci sınıfı bitirmiş ve üç senesi kalmış biri olarak şu anki yapımdan ve durumumdan memnun değilim.

Bu yılı 3.15 gibi bi gpa ile bitiriyorum. Daha iyisi olabilirdi, ama çalışmak istemedim. Aslında huzursuzluğumun baş mimarı bu durum. Şöyle ki, öss’den çıktıktan sonraki yaz ve bir yıllık hazırlık dönemi boyunca gerçekten muhteşem bir iş çıkarmışçasına rahattım. Böyle bir okulda böyle güzel imkanlarla okumak ulaşılması zor bir işmiş de ben buna ulaşmışım, uzun süre bunun keyfini sürebilirmişim gibi hissediyordum. Geçen şu iki yıl boyunca kendi dikkatimi de çeker biçimde tek yaptığım, durumumu geçmişle kıyaslayarak ne kadar iyi bir durumda olduğumu görüp sevinmekti. Bir Anadolu şehrinde, saçma sapan bir fen lisesinden mezun olup buraya geldim ve ortamdaki, çevremdeki ve değer yargılarımdaki bu değişimi, özellikle de pozitif değişimi görmek benim mutlu olmama yetiyordu. Dolayısıyla kendimi hiç bulunduğum durumdan daha ileri götürmekle boğuşmadım. Şartlardan dolayı yavaş da olsa mentalitemde, değer yargılarımda bazı değişimler oluyordu ve ben yine kendimi geçmişle kıyaslayarak bunlarla mutlu oluyordum. Hazırlık yılı zaten lagalugayla geçti derken bu yıl bölüme başladım. Hazırlıktan gelen rahatlık yüzünden ilk dönem istediğim 3.5 üstü ortalamayı yapamadım, bunda en büyük etken fen dersleri olan fizik ve calculus’tü. Buna sebep olan şeyin pratik zekamda bir gerileme olduğuna inanmaya başladım ve kendimi fazlasıyla huzursuz hissettim. Çünkü kişisel olarak pratik zekamın ve dili kullanma becerimin ortalamanın bayağı üstünde olduğuna inanıyordum, hem sayısal hem de sözel yatkınlıklarımla çok başarılıydım, müzik ve grafik olmak üzere birçok yan alanla başarılı şekilde ilgileniyordum. Ardından bu gerilemenin sözel, müziksel ya da görsel anlamda değil de sadece sayısal anlamda olduğunun farkına vardım.

Böyle böyle derken ikinci dönem de bitiyor şimdi. Calculus notum yine ilk dönem olduğu gibi b ve c arasında bir şeyler gelecek. Halen biraz önce bahsettiğim şekilde düşünüyorum, pratik zekamın gerilemiş olmasından, kapasitemi verimli kullanamamaktan çok korkuyorum. Çevremdeki insanların bazıları (kesinlikle hepsi değil) bu konularda benden çok daha iyi olmaya başlamışlar gibi geliyor. Bu noktada başlangıçta anlattığım kısma dönüyorum: kendimi ileri taşıma çalışmalarına girmek için çok geç kalmış hissediyorum. Vaktimin çoğunu boşa harcıyor, beni birkaç adım daha öne taşıyacak, bizim bölümün deyimiyle ‘value added’ aktivitelerden çok yoksun yaşıyorum.

Sizce bu endişelerimde haklı mıyım, yoksa yersiz bir şekilde kendime dert mi arıyorum?

Tavsiyelerinizi özenle okuyacağım, çok teşekkürler şimdiden.
(4) 

Interrail Bütçesi

sagopa kajmer mahlas kafkef #410547 
Duyuru Ahalisi, selamlar sevgiler.

Bu Temmuz'un ortasından Ağustos'un başlarına kadar bir arkadaşımla interrail yapıyoruz. (10 Temmuz - 5 Ağustos arası) Amsterdam'dan başlayıp Berlin'de bitireceğiz. Uçak biletlerimiz hazır. Rotamız şu şekilde:

Amsterdam - Brugge - Paris - Bordeaux - Madrid - Barcelona - Nice - Milano - Roma - Napoli - San Remo - Venedik - Viyana - Prag - Berlin.

Bu yolculuk için şu anda (uçak biletleri ve tren bileti hariç) 1000 euro'muz var her birimizin.

Ne dersiniz, sizce yeter mi asgari olarak, yoksa bi 100-200 euro daha bulup rahat et mi dersiniz? Tecrübeli arkadaşlar varsa ve paylaşırsa fazlasıyla mutlu oluruz.

Teşekkürler.
(2) 

Vize İçin Otel Rezervasyonu - biraz acil

sagopa kajmer mahlas kafkef #409749 
Selamlar duyuru ahalisi,

Arkadaşımla birlikte interrail'a çıkıyoruz bu yaz, uçak biletlerimizi aldık, global pass biletimizi de yakın zamanda alacağız. Ama arkadaşımın schengen vizesi alması gerek ve vize başvurularına önceden yapılmış birkaç hostel rezervasyonuyla gitmek gerekiyormuş.

Hostel rezervasyonu işleri nasıl işler, yapılan rezervasyon daha sonra iptal edilebilir mi, depozit durumu nasıldır, depozit almayan rezervasyon siteleri var mıdır... gibi sorular üzerine bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok seviniriz.

Yalnızca birkaç saat üstte kalabilirse de çok sevinirim.
(5) 

Interrail - Ortak Banka Hesabı

sagopa kajmer mahlas kafkef #404767 
Selamlar duyuru ahalisi,

Bu yaz bir arkadaşımla interrail yapacağım, birçok ayrıntıyı düşündük fakat üzerimde tüm paramı yolculuk boyunca taşımayla ilgili endişelerim var. Acaba paramı Avrupa genelinde kullanabileceğim bir banka hesabına yatırsam, ardından gittiğim ülkelerde atm'den paramı çekerek harcasam diye bir düşünce takıldı kafama, böyle bir şey mümkün müdür? Var mı böyle genel bir Avrupa bankası?

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

interrail için schengen vizesi

sagopa kajmer mahlas kafkef #391269 
merhaba duyuru ahalisi.

bu yaz bir arkadaşımla interrail yapmayı planlıyoruz, şu anda pasaportlarımız hazır durumda. çevremizde tecrübesi olan insan arayışındayız şu sıralar ve schengen vizesi konusunda bayağı bilgisiziz. bu konuda malumatı olan arkadaşlar varsa bu vize nasıl ve nereden en kolay şekilde alınabilir, ücret ne kadardır, geçerlilik konusunda dikkat etmemiz gerekenler var mıdır söyleyebilirse pek mutlu olacağız, çok teşekkürler.
(3) 

grup ve müzik temalı film/dizi

sagopa kajmer mahlas kafkef #379862 
selamlar duyuru ahalisi,
bugün almost famous'u seyrederken bir anda aklıma takıldı ve şu anda kafamdan atamıyorum. yine böyle almost famous'a benzeyen, rock'n roll etrafında gelişen ve bir grubun önce çok yükselip sonra da üyeler arasında çıkan anlaşmazlıklardan dolayı yıkıldığı bir film/dizi vardı. (sanırım bir karakter etrafında gelişiyordu, grupta buna haksızlık yapılıyor falan) yalnızca bu kadar şey hatırlıyorum, bu temada bir şeyler barındıran bildiğiniz film ve dizilerden yazsanız, taktım kafaya ve bu merak beni öldürecek. :/
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık