(1) 

Erasmus-Finlandiya

sagopa kajmer mahlas kafkef #593389 
Selam duyuru ahalisi,
Önümüzdeki sene güz döneminde bir aksilik olmazsa erasmusla Finlandiya ya gideceğim. Finlandiya da erasmus yapmış tecrübeli arkadaşlar tavsiye verebilirlerse harika olur. Orada neler yapmalı/yapmamalı, nelere dikkat edilmeli, nereler gezilmeli vs.
Not: Gideceğim şehir Turku.
Çok teşekkürler şimdiden.
(4) 

kasık bölgesinde hafif ağrı

sagopa kajmer mahlas kafkef #589104 
selam gececi duyuru sakinleri,

kasıklarımın sağ tarafında (sanırım apandisimin olduğu bölgede, ne kadar söylemek pek korkutucu olsa da oralarda bir yerlerde) hafif, çok ağrımayan, sadece birazcık rahatsızlık veren bir ağrı var. ciddi bir şey yoktur diye umuyorum, gecenin bu saatinde acil bir şey yapmam gerek mi sizce?

teşekkürler.
(4) 

kartuşlu dolmakalem

sagopa kajmer mahlas kafkef #579982 
selamlar arkadaşlar,

lamy'nin safari modellerinden kartuşlu bir dolmakalem kullanmaya başladım, ilk dolmakalem deneyimim sayılır, kartuş işlerine pek hakim değilim.

soracağım şu, şu an kalemin içindeki kartuşu çıkarsam içindeki mürekkep akacak muhtemelen, bu açık kartuşu saklamak için ne yapabilirim? teşekkürler ^^
(1) 

istatistikte kafama oturtamadığım kavramlar var

sagopa kajmer mahlas kafkef #573038 
cumartesi sınavım var, konuları okuyorum, eski soruları okuyorum, çözümlerine bakıyorum fakat bütün bunlara rağmen bir türlü kafamda oturtamadığım konseptler var. eski soruların çözümlerini ezberlemek yerine bunların mantığını çözmek istiyorum, umarım bana yardımcı olabilecek birileri vardır.

- sample variance (örneklem varyansı) (S^2)'nin tam olarak nasıl kullanıldığını ve bunun olasılık dağılımını anlayamıyorum. tam olarak neyi ifade ediyor ve nerede kullanılabilir?

- chi-squared (ki-kare) dağılımının S^2'nin olasılık dağılımına etkisini anlayamıyorum. neden bunlar birbirine bağlı?

- X-bar (sample mean) (örneklem ortalaması) 'nın tam olarak neyi ifade ettiği konusunda ikilemdeyim: bir populasyondan alınan farklı örneklemlerin ayrı ayrı ortalamalarının ortalaması mı demek bu? yoksa bir populasyondan alınan farklı değerlerin ortalaması demek mi? mesela, bir populasyondan 100'lük bir örneklem alıyorsak bu örneklemin kendi ortalamasına sample mean diyebilir miyiz?

tam çözemediğim kavramlar bunlar. çok teşekkür ederim cevaplayabilecek olan varsa.
(2) 

Yurda girerken gümrüğe girmiş bir ürün

sagopa kajmer mahlas kafkef #546043 
Selamlar duyuru ahalisi,

Türkiye'ye girerken bir yanlışlık sonucu gümrükleme işlemine takılmış bir ürünü (ayrıntılı bilgi için (git: 545540) ve (git: 545860) ) "ürünü geldiği yere geri göndermek" amacıyla gümrükten çıkarttırabilirim, değil mi?

Linklerini verdiğim duyurulardaki problemi çözmek için kalan tek yolum ürünü geri gönderip yeni fatura ile göndermelerini istemek olacak galiba.

Teşekkür ederim.
(3) 

Gümrük Problemi - 2 (Gerçekten çok büyük yardıma ihtiyacım var)

sagopa kajmer mahlas kafkef #545860 
Selamlar duyuru ahalisi,

(git: 545540) bu duyuruda belirttiğim durumdan hareketle bugün ürünü aldığım siteye bir mail attım ve UPS ile iletişime geçerek bir şekilde faturayı düzeltmelerini istedim. Fakat bugün bana geri dönüşleri özetle şu şekilde oldu:

"kurye firmayla konuştuk ve ürünün fiyatı ne olursa olsun gümrükleme işleminin yapılması gerektiğini söylediler ve bunun için yazılı bir izin belgenize ihtiyaçları varmış."

şimdi, bence ups yalan söylüyor. dediğim gibi, son kanuna göre ülkeye kargoyla giren ve 75 euro altı ürünlere muafiyet tanınıyormuş, bu durumda benim ürünümün gümrük kapısından sorunsuz geçmesi gerekiyor (kaldı ki daha önce 20-30 dolarlık çok siparişim oldu ve hepsi sorunsuz şekilde bana ulaştı) fakat ürünü gönderen firma birimi yanlışlıkla sterlin olarak yazdığı için tutuluyor.

sizce şimdi ne yapmalıyım? bahsedilen gümrükleme izin belgesini gönderirsem bana masraf çıkaracaklar, ki bu ürünün fiyatından bile fazla ve ödemeye hiç niyetim yok. bu belgeyi göndermeyip, ups'i ve import bürosunu bu ürünün fiyatının gerçekten de 75 euro'yu geçmediğine ikna etmemin bir yolu var mı?

Çok teşekkür ederim şimdiden tavsiyeleriniz için, çok sağolun.
(1) 

Yurtdışından gelen bir üründe gümrük problemi?

sagopa kajmer mahlas kafkef #545243 
Selamlar duyuru ahalisi,

İngiltere'den UPS aracılığıyla bir ürün sipariş ettim. Alışveriş 65 euro idi, şu an tracking number'dan baktığım kadarıyla ürün İstanbul'a gelmiş görünüyor. Fakat şöyle bir açıklama var:

"Power of attorney documentation is missing and is required for clearance / UPS contacted the receiver."

Evet, gerçekten de bugün beni aradı UPS, ve bir sipariş bekleyip beklemediğimi sordu. Evet dedim fakat kayıtlarımı bulamadığını, daha sonra tekrar iletişime geçeceğini söyledi. Sorunun gümrükten kaynaklandığını düşünüyorum, sizce de öyle mi?

Ve merak ediyorum, sizce bana ulaşacak mı ürün? Böyle durumlarda ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum, daha önceki yurtdışı siparişlerim hep maksimum 20-30 euro civarındaydı.

Teşekkür ederim cevaplarınız ve önerileriniz için şimdiden.
(7) 

harry potter nerd'leri arıyorum

sagopa kajmer mahlas kafkef #532647 
selamlar duyuru ahalisi,

sohbet muhabbet etmek, eğlenceli vakit geçirmek için ileri derecede potterhead'lere ihtiyacım var. aradığım şartlar,

-her kitabı 3'er defa veya daha fazla sayıda okumuş olmaları,
-albus dumbledore'un tam adını düzgün sırada ezberden söyleyebilmeleri,
-ozan beedle'ın hikayeleri, fantastik canavarlar nelerdir, nerelerde bulunurlar ve çağlar boyu quidditch gibi yardımcı kitapları okumuş olmaları ve
-kitaplarda geçen terimlerin ingilizcelerine de bir derece vakıf olmaları.


filmlerle pek ilgilenmiyorum açıkçası, o nedenle filmler konusunda yüksek bir beklentim yok muhabbet edeceğim kişiden.

var mı bu kadar potterhead aramızda? varsa keyifle muhabbet etmek isterim. bunaldım bu hayattan, tutunacak tek dalım hp kaldı.
(6) 

harry potter evreninde bug buldum

sagopa kajmer mahlas kafkef #529932 
selam duyuru sakinleri,

öncelikle günün anlam ve önemine binaen herkesin kıyamet gününü kutlarım.

şimdi, bildiğimiz üzere hogwarts, büyücülük kanı bulunan çocuklara 11 yaşına geldiklerinde bir mektup gönderip okula davet ediyor. baş karakterimiz harry ve yakın arkadaşı hermione de bu şekilde okula davet edildiler fakat daha öncesinde birkaç yıl muggle ilkokuluna giderek okuma-yazmayı orada öğrenmişlerdi.

işte bug burada, safkan ya da içerisinde büyücü bulunan aileler, yani çocuklarının hogwarts'a çağrılacağından haberdar olan aileler, 11 yaşlarına kadar çocuklarını hiçbir okula göndermiyorlar. fakat bu çocuklar hogwarts'a gelir gelmez açıp kitaplardan efendime söyleyeyim iksir, ksks ya da tılsım falan öğreniyorlar.

kim öğretiyor bu çocuklara okuma-yazmayı? büyücülüğün getirdiği default bir özellik mi bu?
(1) 

başlığın esprisi

sagopa kajmer mahlas kafkef #528199 
şu başlığın esprisini anlamadım, bilen var mı?

beta.eksisozluk.com
(2) 

matlab'de tek variable'lı denklem çözme

sagopa kajmer mahlas kafkef #525404 
selamlar.

matlab'de tek variable'lı bir denklem çözmek istiyorum ama variable olarak x'i atayamıyorum, ne denediysem x için undefined uyarısı veriyor.

şu sayfada solve komutunun olaylarını vermiş: www.mathworks.com

ama versiyon farklılığından mıdır nedir çözemedim (2012a kullanıyorum) neyi denediysem deneyeyim halen aynı uyarıyı alıyorum. bir bilgisi olan var mı?

teşekkürler.
(6) 

Milano ve Venedik

sagopa kajmer mahlas kafkef #524435 
Selamlar arkadaşlar, Milano ve Venedik ile ilgili birkaç sorum var, bunlar netten küçük araştırmalarla da elde edebileceğim bilgiler ama tecrübe sahibi olan varsa birkaç pratik bilgi de edinebilirim umuduyla soruyorum.

-4 günlük bir gezide Milano'da neler yapılır?
-Nerelere gidilir temel olarak?
üzelerin kapalı günleri hangileridir?
-Milano - Venedik arası araba kiralama ne kadara patlar?
-Birkaç günlük metro biletleri kaç euro civarındadır?
-Tek kullanımlık metro bileti ne kadardır?

Çok teşekkürler.
(3) 

şarkının yalnızca vokalini elde etme

sagopa kajmer mahlas kafkef #523345 
selamlar, küçük boyutlu bir programla (adobe audition gibi gelişmiş bir şey istemiyorum) bir şarkının vokalini enstrümantal kısmından ayrı olarak nasıl elde ederiz? bulabildiğim bu tip programların hepsi sadece vokali yok ediyor.

teşekkürler.
(1) 

İTÜ Stadyumu

sagopa kajmer mahlas kafkef #520953 
selamlar arkadaşlar, birçoğunuzun bildiği üzere 3 ağustos'ta waters geliyor, 10 aralık'ta da biletler satışa çıkacakmış. bir yandan bir an önce biletleri almak istiyorum, (ben ve kardeşim için) bir yandan da maddi durumumu göz önünde bulundurmak zorunda kalıyorum. şu an itibariyle saha içi biletleri alabileceğim sanırım çıkar çıkmaz.

ama sormak istediğim şu, daha önce hiç itü stadyumu'nda konser seyretmiş olan var mı? bildiğim kadarıyla aşırı büyük bir stadyum değil, dolayısıyla saha içi olsa bile sahneye çok uzak kalmayız diye kendimi avutuyorum. ama sizce durum ne olur? waters için çıldıran biri olduğumu göz önünde bulundurarak biraz daha bekle deyip tribün ya da sahne önü bilet almamı mı önerirsiniz?

teşekkür ederim. :)
(1) 

cep telefonlarının garip davranması

sagopa kajmer mahlas kafkef #517374 
ya kafama takıldı, hani cep telefonları uzun süre kullanımdan sonra garip davranışlar sergiliyor ya, mesela benim eski telefonum 4 yıldan sonra şarja takılı değilken şarj oluyor gibi falan gösteriyordu. ya da ne bileyim, kamera ikonuna basınca kamera açılmıyor hata veriyor falan durup dururken.

bunlar mekanik kaynaklı mı yoksa elektronik kaynaklı mı? yani özellikle şu durup dururken şarj oluyormuş gibi göstermesi durumunu bir türlü kavrayamadım. neden böyle yapmıştı? gece gece bunu düşünürken buldum kendimi.

teşekkürler efendim.
(1) 

portable programların eksileri neler?

sagopa kajmer mahlas kafkef #516709 
mesela office'i kurmak yerine portable yüklediğimizde ne tip özelliklerden faydalanamayız? hadi her şey aynı diyelim, neden portable olmayanlar da var böyle bi kolaylık varken? :D

teşekkürler.
(3) 

MATLAB'de while komutunu anlayamıyorum

sagopa kajmer mahlas kafkef #514609 
for'u çok rahat anladığım ve kullanabildiğim halde while'ı bir türlü kavrayamıyorum. while'la yazılmış örnekleri inceliyorum, o an anlar gibi oluyorum ama ardından yine unutuveriyorum. while'ı özetleyebilecek olan ve aşağıdaki segmenti programda çalıştırmadan açıklayabilecek olan yardımsever mühendisler var mıdır acaba?

B=ones(3,3);
X=eye(3,3);
r=2;
c=1;
ctl=true;
while (ctl)
B(r+1, c) = X(r+1, c) + B(r+1, c);
r=rem(r+1, 3);
c=rem(c, 3);
ctl=(r==0 | c==0);
end
fprintf('r=%d c=%d ctl=%d\n' r,c,ctl);
disp(B);

teşekkürler şimdiden efendim.
(1) 

şarkı(lar) arıyorum

sagopa kajmer mahlas kafkef #513537 
sanırım uzun süren arayışlarım sonucu karakterime en uygun müzik türünü buldum: 70'lerin progresif rock eserleri. ama bir şarkı var ki, resmen daha önce hiçbir parçada tatmadığım enerjiyi, huzuru bu parçada tadıyorum. bana bu stilde ilerleyen parçalar lazım: camel'dan lies: www.youtube.com

biraz daha açıklamak gerekirse, çok karmaşık ve hard olmayan, 'ride' zengini perküsyona, sürekli rifflerden ziyade melodik yapıda gitarlara ve en önemlisi de süper diyebileceğiniz klavye partisyonlarına sahip parçalar arıyorum.

teşekkür ederim efendim.
(9) 

bayılmak nasıl bir şey?

sagopa kajmer mahlas kafkef #509180 
hiç bayılmadım. uyku gibi mi? rüya falan görülüyor mu?
(6) 

ortaçağ avrupası tasvirleri

sagopa kajmer mahlas kafkef #509095 
aşağıda linklerini verdiğim resimlerde kullanılan ortaçağ avrupası tasvirlerinin belirli bir isimle anılan bir tekniği var mı? bu minvalde daha çok resmi nasıl bulabilirim?

i49.tinypic.com
i48.tinypic.com
i45.tinypic.com
(4) 

top 10 listeleri yapan bir websitesi

sagopa kajmer mahlas kafkef #509074 
selamlar duyuru sakinleri,

aklınıza gelebilecek her türlü konuda top 10 listeleri yapan bir websitesi vardı, böyle turkuaz yakını mavi renkli bir header'ı vardı. adını hatırlayamıyorum bir türlü. bileniniz var mı?
(5) 

Acil - Font adı.

sagopa kajmer mahlas kafkef #508626 
Selamlar duyuru ahalisi,

Acil olarak şu(git: www.fen.bilkent.edu.tr) PDF dosyasında kullanılmış olan ve matematikçilerin çoğunun kullandığı, herkesin haberdar olduğu ama benim bir türlü bulamadığım fontun adını öğrenmeye ihtiyacım var. Dosyanın properties kısmına baktım ama hep saçmasapan isimli embedded fontlar görünüyor. Yardımınız dokunabilir mi?
(6) 

android 2.3 gingerbread üzerinde görsel değişiklikler

sagopa kajmer mahlas kafkef #507790 
selamlar duyuru ahalisi,

android dünyasına henüz adım attım. 2.3.6 gingerbread sürümlü bir telefonum var. bugün elime geçti, fakat görsel olarak çok iyi bulmadım telefonu. nasıl söyleyeyim; fontlar, ikonlar falan feşmekan. bunları değiştirebilecek modifikasyonlar yapma imkanımız var mı acaba?
(3) 

engineering mechanics sorusu: stress-strain curve

sagopa kajmer mahlas kafkef #506955 
selamlar arkadaşlar,
şimdi yanda bi stress-strain diagram var, bu diagramda TS değeri'nin yani 'çekme dayanımı'nın malzemenin incelmeye başlamadan hemen önceki stress değeri olduğunu biliyorum.

bu noktadan sonra grafiğe göre stress düşmeye başlıyor. ama bizim bildiğimiz stress formülüne (stress=F/A) göre stress'in bu noktadan itibaren düşmesi değil, aksine artması gerekirdi fracture oluncaya kadar, çünkü kesit alanı daralıyor. işin içinden çıkamadım?
(8) 

var mıdır böyle insanlar?

sagopa kajmer mahlas kafkef #506488 
bugün kampüs içinde ringe bindim. indikten hemen sonra farkettim ki bir anlık dalgınlıkla sırt çantamı ringde unutmuşum. yetişemezdim, ama hemencecik diğer kampüse gidip gelecekti. durakta bekledim, 15 dakika sonra ring geldi, içinde çantayı aradım taradım, yoktu. şoföre sordum, kendisine kimsenin getirmediğini söyledi.

birinin alıp, şöföre vermeyi de akıl edemeyip bir şekilde bana ulaştırabileceğini umuyorum, içinde fazla değerli şeyler var zira.

ama diğer yandan, gerçekten o çantayı bulup ona 'kısa günün kârı' gözüyle bakıp içindekileri içi rahat bir şekilde kullanabilecek insanlar var mıdır sizce? ben inanmıyorum ya da inanmak istemiyorum buna ya, yapamaz kimse bunu. yoksa yapabilir mi, o seviyede insanlar var mı? bence burada klasik bir 'hırsız'dan fark bilinçli bir şekilde 'çalma' işlemi gerçekleştirmemesi. dediğim gibi, bunu kendisine bir 'şans' olarak görebilecek insanlardan bahsediyorum. var mıdır?
(2) 

çok gerizekalı hissediyorum lan.

sagopa kajmer mahlas kafkef #505714 
selam dostlar.

geçen senenin sonuna doğru da bu minvalde bir duyurum olmuştu. (bkz: #412137)

onu okumayın boşverin çok uzun, ben yine ders derdine girdim yahu. yani şöyle, bayramdan önce bi olasılık sınavı olduk, sınavdan önce derslere gittim, sınava gerçekten iyi çalıştım. sınav öncesi çok rahattım. sınava girdim çıktım, çok şahane olmasa da yine ortalamanın üzeri bir şeyler bekliyordum.

bugün sonuçlar bir geldi, beklediğimden bayağı düşük almayı geçtim, curve'ün altında kalmışım arkadaş. ben anlamıyorum ki bu meseleyi, geçen sene calculus derdi, bu sene yine böyle. matematiksel bilimlere kafam basmıyor diye düşünmeye başlıyorum, e öyle olursa iyice yandık: bölüm endüstri mühendisliği. öyle de değil gibi, bilmiyorum işte.

dertlendim akşam akşam yine. :( ne yapayım?
(1) 

Truva'nın duvarını kim inşa etti?

sagopa kajmer mahlas kafkef #504521 
selamlar,

yarın ilyada üzerine bir sınavım var, bir özetten 7. kitaptaki tanrıların tarışmasına dair şöyle bir cümle okudum:

"Meanwhile the gods meet in council, and Poseidon expresses frustration at the prospect that the wall built by the Greeks will be more famous than the one he himself built around Troy."

bu cümleden çıkardığım anlam, yunanlıların duvarının poseidon'un kendi inşa ettiği truva duvarından daha ünlü olmasından dolayı duyduğu tatminsizlikle ilgili. soruyorum, truva duvarını poseidon mu inşa etmişti? buna dair hiçbir şey hatırlamıyorum ben :(

bir de bu 7. kitabın sonundaki tanrıların kavgası hakkında ayrıntılı bilgisi olan var mı? özette çok bir şey anlatmamış maalesef.

teşekkürler.
(1) 

horlama

sagopa kajmer mahlas kafkef #499864 
selamlar duyuru sakinleri, (azıcık uzun olacak, mazur görün)

son zamanlarda pek canımı sıkan bi konudan bahsedeceğim. başlıktan hareketle kafanızda bir şey oluşacak sanırım ama ilk bombayı patlatıyorum: horladığım için inanılmaz moralim bozuk son zamanlarda. anlatayım:

evet, uyurken -tahmin ediyorum ki- burnumdan yeterli nefes alamadığım için horluyorum. üç yıldır iki kişilik odalarda yurtta kalıyorum, her yıl farklı biriyle kaldım. ilk iki yıl oda arkadaşlarım bu durumu pek sorun etmediler ama bu yılki oda arkadaşım biraz takıntılı biri. uyurken en küçük bir tıkırtıya ya da lambaya falan uyanıyor. önceden de tanıdığım bir arkadaşım olduğu için bu yıl beraber odaya çıktık. yattığında da yatar yatmaz uyumayı geçtim, 1 saatte falan ancak uyuyor. dolayısıyla da aynı anda uyusak bile benden sonra uyuyabiliyor. bir de ben horlayınca bu uyanık kalma süresi bayağı uzuyor yani.

şimdi, bu durum onu rahatsız ediyor tamam, ama en az onun kadar beni de geriyor. yani her gece ondan biraz daha sonra yatmak zorunda hissediyorum kendimi, ne kadar uykum olsa da onu beklemek zorundaymış gibi hissediyorum, her gece uyurken 'lan bu gece biraz daha az ses çıkarsam keşke' triplerine falan girip üzülüyorum durduk yere. resmen en büyük stres kaynağım haline geldi bu durum.

bu durumu engellemek için ne yaptım? kendime burun bandı aldım, şu breatheright'lardan. tamam, nefes almamı kolaylaştırıyor ama horlamayı kesmiyor ne yazık ki. :( elimden gelen her şeyi yapıyorum şimdilik, muhtemelen sömestr tatilinde bir ameliyat durumu falan olacak. ama o zamana kadar bu stresle yaşamak bana çok zor gelecek arkadaş, bunun sınav dönemleri falan gelecek, çocuğa yazık, bana da yazık. napacağız? var mı diyeceğiniz bir şey, benim aklıma gelmeyen bir şey?

sağolasınız efendim, hem dinlediğiniz (ya da okuduğunuz), hem de vereceğiniz tavsiyeler için.
(6) 

e-mail adreslerini tek bir adresten yönetme

sagopa kajmer mahlas kafkef #499144 
selamlar duyuru ahalisi,

halihazırda etkin olarak kullandığım iki mail adresim var, biri gmail diğeri de okulumdan aldığım mail adresi. okul mail adresini yalnızca okul işlerinde değil, birkaç diğer hesabım için de kullanıyorum (facebook, twitter falan).

fakat gmail adresim çok sakat, neredeyse ergen nicki denilebilecek bir isimle alınmış durumda, şöyle doğru düzgün yeni bir gmail hesabı almak istiyorum, ama bunun yanında hem okul maillerimi, hem de şu anki gmail hesabımdaki mailleri falan hepsini bu tek yeni gmail hesabımdan yönetmek istiyorum. bu hesap benim her şeyim olacak yani.

ha bir de, bu yeni gmail hesabımı kullanarak eski gmail hesabımla sahip olduğum google servislerini (blogger, google+, documents, groups falan) kullanabilir miyim?

thunderbird diye bir şey duydum, sizce bunu yapabilir miyim bununla? ne önerirsiniz? çok teşekkürler.
(1) 

yurtdışından gelen bir kargo

sagopa kajmer mahlas kafkef #494252 
selamlar arkadaşlar,

eylülün başında (bkz: threadless)'tan bir tişört gönderildi bana. tek bir tişört, kargo parası ile beraber 20 dolar değerindeydi. normalde en geç 9 ekim'de bana ulaşması gereken bu tişört ulaşmadı ve threadless'ın servisine başvurdum. bana ülkenizdeki posta ofisine ya da gümrük ofisine gidip postanızı arayın dediler (adınızla). sanırım posta bana dhl priority ile gönderildi, türkiye'de dhl postalarının dağıtımını kim yapıyor bir bilginiz var mı? dhl mi yoksa başka bir türk firması mı? bilgilendirebilirseniz sevinirim.

teşekkürler.
(2) 

Vintage tarzlı çizilmiş kadınlar

sagopa kajmer mahlas kafkef #494159 
Selamlar duyuru sakinleri,

şu eski coca-cola posterlerinde falan gördüğümüz retro tarzda çizilmiş kadınların -ya da karakterlerin emin değilim- bir adı vardı, ne deniyordu bunlara?

www.keepandshare.com

ebookop.com
(1) 

ankara - kuaför (kızılay)

sagopa kajmer mahlas kafkef #492779 
"pek sevgili, sırma saçlı dişi arılar,

kızılay'da saçlarımı boyatmak için saçlarımı püsküle çevirmeyecek ve fiyatı uygun bir kuaför arıyorum. bi bildiğiniz, duyduğunuz varsa da söyleseniz ne güzel olur."

dedi bir arkadaşım.
(2) 

rakı balık / ankara

sagopa kajmer mahlas kafkef #490249 
selamlar duyuru sakinleri,

ankara'da güzel rakı balık yapabileceğimiz, hem balığı nispeten taze, hem de bütçeyi delip geçmeyecek mekan önerileriniz var mıdır?

teşekkürler.
(2) 

Notebook'un Ethernet Kablosunu Görmemesi

sagopa kajmer mahlas kafkef #483214 
Selamlar duyuru sakinleri,

Yurttaki oda arkadaşımın bilgisayarı ethernet kablosunu görmüyor. Bu çok kesin bir yargı evet, ama denediğimiz yollar şöyle:

-Arkadaşımın adaptöründen benim bilgisayarım bağlanabiliyor,
-Arkadaşımın adaptöründen arkadaşımın kablosuyla benim bilgisayarım yine bağlanabiliyor
-Bilgisayarının ethernet driverını tekrar kurmayı denedik

çözüm olmadı. Halen sorun gidericide ethernet kablosunun takılı olmadığı uyarısı geliyor. Aklımıza gelen tek problem kablonun takıldığı portta bir problem olabileceği. Siz ne düşünüyorsunuz?

Teşekkürler.
(1) 

fizy'deki şarkı listesinin linkini paylaşma

sagopa kajmer mahlas kafkef #475420 
selamlar arkadaşlar,

eski arayüzde o şarkı listesinin linkini bulabiliyordum rahatlıkla ama uzun zaman sonra tekrar lazım oldu. şarkı listemizin linkini arkadaşlarımıza nasıl verebiliriz? yani linki nereden alabilirim? bulamadım. :/

teşekkürler
(2) 

bir ayrım sorusu - ingilizce

sagopa kajmer mahlas kafkef #474453 
"You're not supposed to be here"ı "Burada olmaman gerekirdi" şeklinde mi, yoksa "burada olmana gerek yoktu" şeklinde mi anlamalıyız?
(3) 

ikinci nesil inci sözlük hesabım var

sagopa kajmer mahlas kafkef #470499 
sizce bunu satın alan çıkar mı? çünkü bi girdim baktım millet analtıncıdan bebişinciye düşmek için binbir katakülle çeviriyor, bi sorayım dedim.
(2) 

Kredi Kartımı Kaybettim

sagopa kajmer mahlas kafkef #469574 
selamlar duyuru ahalisi,

sanırım yapı kredi'den play card'ımı kaybettim. yani emin değilim, muhtemel yerleri aradım kart yok. internetten kontrol ettim, bilmediğim bir harcama da yapılmamış. şimdi benim ne yapmam gerek bankaya gidip? eski kartı iptal ettirip aynı numaralı yeni bir kart daha alabiliyor muyum?
(2) 

Photoshopta bir layer grubunu taşıma

sagopa kajmer mahlas kafkef #468037 
Selamlar millet,

nereden baksanız 5 senedir photoshop kullanıyorum, ıvırını zıvırını bilirim ama şu layerları bir pencereden diğerine taşımayı öğrenemedim ya. İçinde rasterize edilmemiş text ve shape layer'ları da olan bi layer grubunu hiç bozmadan nasıl bir pencereden diğerine taşıyabilirim?
(3) 

bilgisayarımdan çıkan sesi kaydetmek istiyorum

sagopa kajmer mahlas kafkef #466516 
selamlar duyurunun kayıt ustası alan parsons'ları,

bilgisayarımdan çıkan sesi kaydetmek istiyorum, fakat bunu mikrofonla ya da mikrofonla kaydedilmiş kalitede yapmak istemiyorum. bildiğim kadarıyla bunun için programlar var ama bilgisayarın ses karıştırıcılarında birkaç ayar gerekiyor, bunu bana tam teferruatıyla açıklayabilecek olan birileri var mı? ne yapmalıyım? teşekkürler şimdiden.
(3) 

berlin

sagopa kajmer mahlas kafkef #454473 
Selamlar sevgili duyuru ahalisi. Interrail yolculugumuzun son duragi olan berline geldik bu aksam. 3 gun buradayiz. Paramiz bayagi azaldi. (Hostel parasi haric 70 euro falan kaldi) 3 gun sonra istanbula donecegiz ucakla. Bu 3 gunde kisitli butceyle ne yapilir sizce berlinde, nereleri gorelim ne dersiniz?
(2) 

Roma - St Peter Bazilikasi ve Meydan

sagopa kajmer mahlas kafkef #450567 
Selamlar duyuru ahalisi, interraildayiz. bu gece romaya geldik, yarin tum gun disarilarda olacagiz aksama floransaya geciyoruz. "bir gunde roma mi gezilir amk" dediginizi duyar gibiyim ama oyle olmak zorunda oldu maalesef. gidilecek yerler belirlendi yalniz st peter ile ilgili iki sorum var.

1. meydana girmek ve bazilikayi disaridan gormek ucretli mi ucretsiz mi?
2. meydana giriste sira olur mu, ona gore erken ya da gec gidelim,

cok tesekkurler.
(2) 

acil - paristen nereye

sagopa kajmer mahlas kafkef #443587 
selamlar duyuru ahalisi su an paristeyiz interrail turundayiz ve buradan guneye inecegiz. daha dogrusu guneybatiya. aklimizda bordeaux ve san sebastian var. siz nereyi onerirsiniz o civarda

cok tesekkurler
(6) 

coffee shop, mushroom ya da kek

sagopa kajmer mahlas kafkef #441525 
Selamlar, amsterdamdayiz. Leidseplein yakinlarindayiz. Bu tip seyler nerede olur? Misal biri sozlukte coffee shoplarda mushroom bulunmaz yazmis. Nerede bulunur? Tavsiyelere ihtiyacimiz var. Tesekkurler.
(7) 

Interrail için son saatler

sagopa kajmer mahlas kafkef #440414 
Selamlar duyuru sakinleri,

evet başlıktan da anlaşıldığı üzere sabah saatlerinde amsterdam'a uçarak avrupa turumuza başlayacağız. her şeyimiz tamam gibi. checklist'leri defalarca kontrol ettik, eksik gedik yok gibi görünüyor. cebimizde de 1100'er euro para var. (iki arkadaşız, 25 gün avrupadayız.) son bir diyeceği olan, 'şunu yaptınız mı' diyen varsa söyleyiverse, yapmışsak içimizi rahatlatsak, yapamamış olsak da 'ne yapalım, o da olmayıversin' desek. ne güzel olur.

sağolun.
(3) 

İstanbul Aktarmalı Amsterdan Uçuşu

sagopa kajmer mahlas kafkef #438952 
Selamlar duyuru sakinleri,

10 temmuz sabahı 8.10'da pegasus ile ankara'dan kalkıp 10.20'de sabiha gökçen'den kalkan amsterdam uçağına aktarma yapacağım. Şimdi check-in ve aktarma konularında falan çok iyi bilgim yok. iki sorum var:

1-Esenboğa'da (Ankara) işim yalnızca yurtiçi uçuşlar'da olacak, değil mi?

2 - Ankara'dan kalkan uçağın rötar yapması ihtimali var mı? Eğer yaparsa ve Amsterdam uçağına yetişemezsek ne yapacağız?
(2) 

Bu Sıralar Amsterdam - Brugge - Paris - Berlin'de Hava nasıldır?

sagopa kajmer mahlas kafkef #438078 
Arkadaşlar, Temmuz ayı içinde Amsterdam, Brugge, Paris ve Berlin'de bulunacağım. (Interrail vasıtasıyla, gideceğim kuzey şehirleri bunlar.) Bu şehirlerin soğuk olması ihtimaline karşı yanıma yalnızca bir kapüşonlu - hafifçe kalın, soğuktan koruyabilecek ama 'çok' soğuktan koruyamayacak bir sweatshirt alıyorum. Sizce uygun mudur? Ne dersiniz?
(3) 

Hostel Fiyat Farkı

sagopa kajmer mahlas kafkef #438002 
Selamlar gezgin duyuru ahalisi,

Şimdi biz 10 temmuzda kısmetse amsterdam'a uçuyoruz, oradan da 13ünde interrail'a başlayacağız. Yaklaşık 2 ay önce booking.com'dan Amsterdam'da Stayokay Amsterdam Vondelpark diye bi hostelden geceliği 33.5 euro'ya rezervasyon yaptırdım. (10 temmuz ve 11 temmuz geceleri için) Ama şimdi ben bu hostele tekrar baktım öylesine, 10 temmuz gecesi için bizim daha önce 33.5 euroya rezervasyon yaptırdığımız odalara 41 euro diyor. elimde rezervasyonumun çıktısı var, benden 41 euro mu alacaklar 33.5 euro mu?
(5) 

interrail için son adımlar

sagopa kajmer mahlas kafkef #436402 
selam pek gezgin duyuru ahalisi,

7 gün içinde hayırlısıyla iki arkadaş yolculuğumuza amsterdam'a uçarak başlıyoruz. şimdi bizim her şeyimiz tamam gibi, gözden kaçırdığımız bir durum görmüyorum. deneyimli arkadaşlardan bir ricam var, olmazsa olmaz dediğiniz, aklınızda bulunan, 'biz düşünememiştik gidince sıkıntısını çektik' dediğiniz son şeyler varsa onlardan bir iki kelime bahsetseniz, biz de onları da düşünsek ve halletmeye çalışsak gitmeden önce. nasıl olur?

teşekkürler efendim.
(3) 

Amsterdam'da Turistler

sagopa kajmer mahlas kafkef #436168 
için şu anda geçerli bir uyuşturucu satın alma yasağı var mı? Varsa coffee shop'lardan -ya da benzer malzemelerin satıldığı yerden- hangi maddeler turistler tarafından satın alınamıyor?

Bilen duyan gören var mı acaba? Ya da yeni yakın gitmiş olan?

mobil görünümden çık