(5) 

video kisisellestirme programi

yigitovic #798586 
merhaba,

yapmak istedigim elimdeki videonun belli kisimlarini kesmek, belli kisimlarina da yazi, fotograf gibi eklemeler yapmak. bunu yapabilecegim, kullanimi kolay bir program biliyor musunuz?
(8) 

ozel universite ucreti odenmediginde

yigitovic #797656 
merhaba,
askerlik tecili amaciyla doktora programina kaydolacagim. 2-3 sene idare etmem gerekiyor askere gitmeden. yalniz programlar cok pahali, devletten de kabul alma sansim az akademik bir amacim olmadigi icin. kaldi ki acilan kadrolar kisitli oldugu icin milletin hakkina girmek istemiyorum.

simdi bu ozeller ortalama 20 bin falan, ilk taksit adina 2-3 bin lira yatirip, kesin kaydimi yaptirsam ve kalanlari odemesem. bu isin yaptirimi ne? kaydimi silmedikleri surece diploma vs umurumda degil, dedigim gibi 2-3 yil idare etmem gerekiyor.
(9) 

sirf askerlik tecili icin doktora yapan var mi?

yigitovic #795158 
ne dersiniz, var mi aranizda?
(2) 

apple store ne parasi cekiyor benden?

yigitovic #794914 
bugun abd olan ulke ayarlarini turkiye yaptiktan sonra bilyoner uygulamasini indirdim. herhangi bir ucreti yok uygulamanin ama bende 1 dolar cekmisler. hesapta herhangi bir satin alma da gorunmuyor. bu ne olabilir?
(1) 

takip edilesi blog- is hayati

yigitovic #794607 
var mi boyle isiyle ilgili duzenli ve ogretici yazilar yazan insanlar? icim sisti dergilerin reklamlariyla ugrasmaktan. bilisim harici herhangi bir sektorle alakali olabilir, fark etmez.
(1) 

HBR case study

yigitovic #794598 
harvard business review'daki vaka analizlerini okumak istiyorum ama tanesi 7 dolar gibi bir ucret. ogrenci hesabi olan ya da oradaki vaka analizlerini bir sekilde edinmis olan arkadaslar gonderebilir mi ellerinde olanlari.

mesaj atabilirseniz memnun olurum. tesekkurler,
(1) 

bilyoner'de canli bahis var mi?

yigitovic #791765 
sb
(2) 

uluslararasi bir sirkette ortalama maas?

yigitovic #791688 
turkiye ofislerinden bahsediyorum. tr'de calismadigim icin isin icinde degilim ama yakin zamanda donus yapacagim icin piyasadan haberdar olmak istiyorum.
p&g, unilever, coca cola, yildiz holding, benckiser vb fmcg firmalarinin 2-3 yillik calisma tecrubesi olan calisanlarina verdikleri ucret skalasi nedir? satis-pazarlama ya da ik departmanlarini ornek verebilirsiniz.
(5) 

excel print ayari

yigitovic #791502 
merhaba,
simdi bircok sutundan ve 4-5 satirdan olusan bir dosyayi bastirmak istiyorum. kagidi yatay olarak isaretledigimde ve tum sutunlari sigdir dedigimde rakamlar cok kuculuyor. ama kagidin alt tarafi tamamen bos. genisligi sabit birakip, asagi dogru uzatmak mumkun mu tabloyu?
(3) 

itu macka otoparkina

yigitovic #791286 
uye olan var mi? disaridan uye kabul ediyorlar mi? websitesindeki bilgiler 2010 yilindan kalma, guncel degil.
(4) 

makarna sosu for dummies

yigitovic #790648 
merhabalar,
elde domates salcasi, kasar peyniri, sarimsak, tuz ve karabiber bulunmakta. yurtdisinda oldugum icin cok kompleks olmayacak seyleri de marketten alabilirim (yaban mersini,feslegen, roka yapragi falan bulamam mesela).

Bunlarla yapabilecegim herhangi bir sosu nasil yapacagimla birlikte kisaca aciklarsaniz harika olur. tesekkurler.
(2) 

kendi isini yapan duyuru yazarlari

yigitovic #790595 
50-60 bin tl nakit, kismen de kullanabilecekleri bir miktar kredi olan, su ana kadar buyuk sirketlerin kucuk pozisyonlarinda calisma tecrubesinden baska para kazanma tecrubesi olmayan 3 kisiye su an yaptiginiz isi, su an yaptiginiz ise girmek ya da girmemek icin gerekcelerinizi kisaca aciklar misiniz?
(4) 

kahveci acmak istesek masrafi ne

yigitovic #789894 
boyle nero-starbucks falan boyumuzu cok asar da, roberts olsun, kahve dunyasi olsun nispeten daha ekonomik olur mu? bu isin gorunmeyen maliyetleri nelerdir?

ornegin dun yillik 100 bin tl ve uzeri ciro yapildiginda %35 gelir vergisi alindigini ogrendik.
(1) 

ortak ucuslarda online check-in

yigitovic #784873 
merhaba,
yarin thy ile baska bir havayolunun ortak gerceklestirecegi bir ucusum var. ucus kodu TK, ama ne thy ne de diger havayolu sitesinden online check in yapamiyorum. thy, bu ucusu biz gerceklestirmiyoruz, diger havayolu da bu ucus tk ile basladigi icin biz yapamiyoruz diyor. bu normal bir durum mudur?

not:bilette sorun gorunmuyor, acentadan onayli satin alindigi.
(3) 

sut atarken tirnak acimasi

yigitovic #784130 
ozellikle sert sut attigimda ayak bas parmagina kan oturuyor neredeyse. ayakkabinin burnu yumusak ama onunla ilgili degildir, gittim en iyi hali saha ayakkabisini aldim.

bazen soyunma odalarinda falan goruruz hani, ayagi ustten bandajla sarar futbolcular. ise yarar mi acaba? benzer sikintiyi yasayan oldu mu?
(3) 

is gorusmesi kiyafeti sorusu

yigitovic #783657 
bir arkadasimin gorusmesi olacak ama calistigi yerden gidecegi icin cok ceket, dopiyes olaylarina giremiyor cunku calistigi ofis rahat bir ofis.

gorusecegi yer unilever, cok sikinti yaratir mi kiyafet olayi? business casual bir pantalon ve siyah gomlek giyecekmis.
(3) 

excel yardimi

yigitovic #779619 
merhabalar,
bir grafik cizimi icin yardiminiz lazim. x ekseninde 2014 senesi var diyelim. buna bagli iki deger gostermek istiyorum yan yana ve sutun halinde.

ilk degere 100, ikinciye 110 diyelim. 100 luk sutunun yanina yeni bir 110luk sutun yerine sadece +10 kismini gosterecek bir sutun nasil koyabiliriz?
(6) 

basit bir excel sorusu

yigitovic #777949 
simdi soyle bir data var

sutun a sutun b sonuc
123 343
213 342
342 343

sonuc sutununa b sutununun a sutununa oranini almam lazim, ama her defasinda kendinden oncekileri toplayip oranlayacak bir formul lazim. ornegin ikinci sonuc satirinda ilk iki satirin toplamlarinin orani lazim. direkt olarak SUM yazip oranlayinca formul kayiyor. var mi yardimci olabilecek?
(8) 

hali sahada saglikli kalmak

yigitovic #777918 
yaklasik 1,5-2 senedir aktif spor yapmiyorum. daha oncesinde de birkac ay salonda calismistim. calistigim yerde hali saha maclari yapiliyormus, haftasonu beni de davet ettiler. antrenmansizlik cok etkiler mi, almayalim capraz baglari elimize?
(2) 

rusca bilenler yardim

yigitovic #777490 
ukrayna'nin 2014 yilinda yapmis oldugu ithalat kalemlerini ariyorum. hani ulkelerin standart raporlari olur, ornegin otomobil su ulkelerden su kadar miktarda ithal edilmistir diye.

bunlarin muhtemelen tuik tarzi bir organizasyonu bu datalari veriyor ama ingilizce aramayla bulamadim. raporun linkini bulabilecek olan var mi?
(7) 

emlak balonu patlayinca ne olacak?

yigitovic #777383 
konutlara musteri mi cikmayacak? eger oyle olursa arzdaki fiyat dususu yeniden talep dogurmaz mi?
(4) 

kusadasi guzelcamli taraflarinda yazlik

yigitovic #776352 
fiyatlari asagi yukari ne kadardir?

su 3 katli, site seklinde olanlardan bahsediyorum. golkent, baskent vs benzeri siteler eger isim tanidik gelecekse.
(11) 

blender olmadan mercimek corbasi

yigitovic #776066 
yapilamaz mi? butun tariflerde blender'dan gecirin deniyor. alternatifi ne olabilir bunun?
(4) 

excel yardimi

yigitovic #775578 
uzerinde calistigim dosyada

=IF(F$3>0,IF($B$6<8,VLOOKUP($B$6,$D$61:$Q$68,COLUMN()-3,0),F51),NA())

seklinde bir formul var. ay bazinda datalari getiren bir formul, uzerinde degisiklik yapmak cok tercih edilir degil. sikinti ise su: bazi aylarda 0 olan datayi #N/A olarak gosteriyor. bunlari 0 olarak gostermesi icin ne yapabilirim?
(1) 

kariyer.net'ten basvuru yaparken calisilan firmayi engellemek

yigitovic #772619 
mumkun mu? bir sekilde is arayisinda oldugumuzdan haberleri olmasin diye dusunecek olursak?
(7) 

uzun zamandir kullanilmayan is bankasi hesabina

yigitovic #771962 
bugun tam ihtiyacim kadar bir miktar transfer edilecek. haftasonu oldugu icin ptesi ulasir muhtemelen. sorum, simdi bakiyem hep 0 oldugu icin bir kesinti yapamamislar ama bu para ulasinca hesap isletim ucreti falan keserler mi? 1 kurus eksilmemesi gerekiyor, eger keserlerse biterim :)
(3) 

farkli konularda online dersler

yigitovic #771049 
alabilecegim kaynaklar biliyor musunuz? stanford vardi bir ara, simdi hepsi parali gorunuyor.
(3) 

elektrik carpiyor devamli

yigitovic #770360 
bunun sebebi nedir ya? bugun laptop klavyesine dokunmamla catirdamasi bir oldu, az once ayni sey sarjda duran telefonda da basima geldi.
(6) 

rusca bilenler yardim. bu ne?

yigitovic #770271 
fotodaki sey ayran mi?
(1) 

excel yardimi

yigitovic #770199 
merhaba,
soyle bir dosya var diyelim. yillara gore ocak-aralik arasindaki her ay yapilan satisi gosteriyor.

amacim trendi gormek oldugu icin bir grafik cizdirmek istiyorum. grafigin x ekseni aylardan olusacak. 0cak 11'den mayis 14'e kadar. ben her yildaki aya karsilik gelecek degerin onceki aylarin degerlerinin de ustune koyarak gorunmesini istiyorum.

ornegin agustos-13'e karsilik gelecek deger o aya kadarki tum 2013 yilinin toplam degerini gostermeli.

bunu nasil cizdirebiliriz?
(1) 

itu kart islem merkezinden iletisim kurabilecegim biri

yigitovic #770026 
herhangi bir e-mail adresi verebilecek olan var mi? bir ucret iadesi yapilacakti, ama henuz yapilmamis. yetkili birisine ulasamiyorum telefonda birbirimizi duyamiyoruz. web sitesindeki iletisim formuna da cevap vermiyorlar bir haftadir.
(2) 

ilk schengen

yigitovic #769629 
merhaba,
hirvatistan icin schengen vizesi almak istiyorum. ilk schengen'im olacak. su anda yurtdisinda yasiyorum, vize basvurusu icin turkiye'ye gelmek zaman kazandirir mi tr vatandasi oldugum icin, yoksa ugrasmayip buradan basvurayim mi? ne dersiniz?
(1) 

tango, skype vs vs.

yigitovic #767156 
benzeri iphone app'leri kisisel gizlilik acisindan guvenli mi yeterince? telefonlarda ya da online ortamda herhangi bir depolama yapiyor mu? goruntulu konusmalar vs. kotu niyetli kisiler tarafindan ele gecirilebilir mi? son soru da telefonu satarken fabrika ayarlarina getirmek yeterli mi ozel bilgilere ulasimi engellemek icin?
(2) 

ucak biletleri icin alarm sistemi

yigitovic #766871 
kullanan var mi? belli bir lokasyondan istanbul'a ornegin, tarihten bagimsiz belli bir ortalama ucretin altina inildiginde haber gelsin istiyorum.
(4) 

hesap isletim ucreti halen aliniyor mu?

yigitovic #766829 
aslinda yanlis sordum, halihazirda alinmis zaten. iadesi falan yapiliyor mu diye sorsam daha dogru. herhangi yasal bir dayanagim varsa itiraz edecegim.
(1) 

askerlik yurtdisi erteleme basvurusu

yigitovic #766735 
merhaba arkadaslar,
yurtdisinda calismaya basladigim icin askerligimi konsolosluktan erteletmistim. 1 yil vermislerdi ertelemeyi, simdi o sure dolacak ama ben baska bir ulkede calisiyorum. yeniden konsolosluga gitmek gerekiyor mu yoksa belgeleri postayla kabul ediyorlar mi?
(4) 

evdeki minik kelebekler

yigitovic #766019 
arkadas delirecegim. evde hic delik yok, cer cop yok, mutfak desen her sey buzdolabinda. her gun 2-3 tane minik minik kelebekler oluyor evde. niye olur bu?
(5) 

internetten film dizi izlemek icin

yigitovic #765927 
hangi siteleri kullaniyorsunuz?
(6) 

son 5-6 ayda cikan izlenesi filmler

yigitovic #763922 
neler sizce? yerli ya da yabanci fark etmez.
(1) 

sac dokulmesini azaltmak

yigitovic #763704 
merhaba,
ellerimle saclarimi onden arkaya her karistirisimda 3-4 tel sac geliyor elime. alnimin yan taraflarinda da acilma oldugunu fark etmeye basladim. yas 27, bu isi ilerlemeden onlemek mumkun mu?
(3) 

bu parmaga ne oldu?

yigitovic #763638 
yaklasik iki ay once yagmurda ayagim kaydi ve iki elimin uzerine sinav pozisyonunda dustum. avuc iclerim yerde oldugu icin parmaklara ekstra bir baski oldu. sag yuzuk parmaginda o gun bugundur gecmeyen bir aci var. durduk yerde birsey yok, ama mesela ilk bogum ile ikinci bogum arasina baski uyguladigimda o gunku gibi aciyor. ya da parmagi dondurur gibi hareket ettirmeye calistigimda inanilmaz aciyor. nedir acaba bu?
(1) 

kiev tavsiyeleri

yigitovic #762295 
mekan, yemek, alisveris vs vs her ne olursa tavsiyelerinizi yazarsaniz sevinirim. kulaktan dolma degil de yasanmis olursa daha bir makbule gecer. tesekkurler.

not:kiev orospu nasihatleri sigligina girilmemesini rica ederim.
(1) 

internetten tv izlemek

yigitovic #762282 
yurtdisinda yasiyorum, zaman zaman turk tvlerinde izlemek istedigim programlar oluyor. bilgisayardan ya da iphone'dan bunu en efektif sekilde nasil yaparim?
(4) 

mobilden girilemeyen wireless

yigitovic #760609 
merhaba,
is yerinden iphone ile wireless agini kullanarak internete cikamiyorum.baglandi gorunuyor ama internet erisimi yok. virtual router ile kendi agimi kurup baglandim telefondan ama yine internete cikamiyorum. bunu nasil cozebilirim?
(4) 

Kablolu interneti kablosuz dagitmak

yigitovic #760374 
Merhaba,
Dilini bilmedigim bir ulkede bir ev kiralamak uzereyim. Ev sahibinin dedigine gore evde kablosu internet yok, ama duvardan bir kablo geliyor. O kabloyu bilgisayara bagladigimizda internet oldugunu soyluyor. Ama laptoptan baglanmak bana yetmeyecek, aileyle vs tek iletisimim viber vb uygulamalar. Ben bu interneti telefondan da baglanabilecek sekilde kablosuz olarak dagitabilir miyim bilgisayardan?
(3) 

teşvikiye dolaylarında otopark tavsiyesi

yigitovic #757718 
araçlarınızı nereye bırakıyorsunuz? yokuşlu sokaklarda yer bulmak ve park etmek sorun oluyor.
(2) 

beşiktaş'tan çağlayan'a gidiş

yigitovic #756832 
sarı dolmuş falan var mı?
(1) 

hisse alım satım

yigitovic #756776 
işlemlerini akbank direkt internet ile yapabiliyor muyuz? iş bankası hesabı ile yatırım bölümünden rahatça alım satım yapılıyor ama akbank kullanan görmedim hiç.
(2) 

promosyon olarak lolipop dağıtmak

yigitovic #756770 
için hangi kişi/kuruluşla iletişime geçmek lazım, bu tarz işleri kimler yapar? dandik ürünlerle çocukları zehirlemeyelim durduk yere, var mı eti'nin ülker'in böyle hizmetleri?

not: direkt alıp dağıtamıyoruz, reklam olmaması lazım.
(2) 

yokuşta öne kaçan otomatik araç

yigitovic #755579 
mümkün mü yahu? yokuşta geri gitmeye çalışırken araç öne doğru (yokuş yönünde) kaçıyor. şanzımanda bir sıkıntı var mı sizce, yoksa bu durum normal mi?

mobil görünümden çık