(2) 

ciceksepetinin alternatifi?

yigitovic #1028782 
var mi kullanip memnun kaldiginiz site?
(4) 

askerlik yerim ne zaman belli olur?

yigitovic #1024210 
merhaba,
31.12 itibariyle tecilim bitecek, önümüzdeki yıla kadar askere gitme planım yok, ölü taklidi yapacağım yani. bu süreçte ben yoklama kaçağı mı oluyorum yoksa bakaya mı oluyorum? nerede askerlik yapacağım da tecilim bittiği için, herhangi bir başvuru yapmasam bile belli olacak değil mi?
bu süre zarfında neredeyse her ay yurtdışı seyahatim olacak iş vesilesiyle. şubat, mart ve nisan yoğun olmak üzere. giriş-çıkışlarda problem yaşar mıyım?

bilgisi ve tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
(1) 

outlook'ta mail adreslerinin gözükmemesi

yigitovic #1018646 
bir süredir böyle bir problemim var. mail atacağım kişinin ismi ahmet ise a yazdığım anda çıkıyordu mail adresi. şimdi çıkmıyor, her defasında to kısmına tıklayıp kişi listesinden seçiyorum. dolayısıyla zaman kaybı yaratıyor. yanlışlıkla aktifleştirdiğim bir özellik mi var acaba? bilen var mı çözümü?
(4) 

psn'de ülke problemi

yigitovic #1016903 
fifa 16 satın almak istiyorum, psn kaydımı abd'ede yaptırmıştım ama şu an türkiye'de yaşıyorum. iki farklı kredi kartı denedim, kesinlikle kabul etmiyor. muhtemelen kartların fatura adresi türkiye olduğu için. nasıl çözerim bu durumu?
(2) 

tırnaktaki siyah çizgi?

yigitovic #1007232 
tırnağımda bir süredir görseldeki gibi bir çizgi var. bir yerde boyamış da olsam üzerine defalarca duş aldım. bu neden olur, yaşayan var mı benzer bir şey?
(6) 

kahveye giriş-espresso makinaları

yigitovic #1006788 
sevgili baristalar,
eve kahve makinası almayı düşünüyorum, ama kahve konusunda çok bilgili olduğum söylenemez. hangi makinayı tavsiye edersiniz? bütçe 500'ü geçmemeli.

sütlü içmeyi sevdiğim için süt haznesi olan bir makina tercih ediyorum. ayrıca kahveyi kendim öğütmek istiyorum, bunun için ayrı bir makina almak çok maliyetli olacak. el değirmeniyle ideal şekilde öğütebilir miyim?
(3) 

thy mil satışı

yigitovic #1006706 
merhaba,
miles and smiles klasik üyeliğimde 30 bin mil birikmiş. kullanmayı düşünmüyorum, bunlar başkasına transfer edilebiliyor mu? eğer cevap evetse, nasıl?
Satmak istesem ne kadara satmam lazım? piyasası nedir bilen var mı?

not: 2016 sonuna kadar geçerli.
(6) 

proje yonetimi network diagram sorusu

yigitovic #1006241 
merhaba,
ekteki isler ve oncelikleri icin gerekli diyagrami cizemedim. cizebilecek olan var mi?
(8) 

askere alım tarihleri- avantajlar-dezavantajlar

yigitovic #1005699 
bu konuda çeşitli efsaneler dolaşıyor, şu zaman gitsen kesin uzun çıkar vs. ya da şu zaman gitsen çok rahat eder, yatarsın vb.

Şubat, nisan, ağustos ve kasım arasında var mı avantajı şu, dezavantajı bu diyebileceğiniz özellikler? işten ayrılıp gideceğim için istediğim tarihi seçme özgürlüğüm var. herhangi bir kısıtım yok.
(15) 

kedilere ev yapacağım, malzeme listesi

yigitovic #1004456 
çıkartmam gerekiyor, iş çıkışı falan gideceğim bu koçtaş vb. mağazalar çok yakınımda değil.
dolayısıyla bir eksik gedik olmaması açısından burada "şunu da unutma" diyeceğiniz malzemeleri yazar mısınız?

1 kedi evi için:

50x50 5 tane kalın kontraplak kullanmayı planlıyorum, zemin çatı ve duvarlar için. kalınlıkları 2-3 cm olacak. birleştirmek için ne kullanayım?

zemine halıfleks malzemesi kestireceğim, uzun vadede hijyen sıkıntısı yaratır mı hayvanlar için?
(1) 

uydunet kota hakkında

yigitovic #1003453 
25mbit hızda 50 gb adil kullanım kotalı bağlantı kullanıyorum. yalnız kota takip sisteminden kontrol ettiğim kadarıyla kullandığımdan fazlası işleniyor gibime geliyor.
örneğin bugün için 235 mb download görünüyor. şifremi daha yeni değiştirdim, ağa benden başka bağlanan olma ihtimali zayıf. dün gece 12'den sonra herhangi bir kullanım yapmadım, bugün sabah evden çıkmadan önce maksimum 5-10 dakika telefondan interneti kullandım. gün içinde modemi kapatmak mı gerekir, durduğu yerde download mı yapıyor bu meret?
(3) 

Karin zari kanseri tedavisi hakkinda

yigitovic #1001783 
Merhabalar,
Bittigini dusundugumuz meme kanseri sonrasinda karin zarinda metastaz oldugu ortaya cikti yapilan rutin kontrollerde. Bu hastalikla alakali olarak detayli bilgi verebilecek, cevresinde bir sekilde bunu yasamis olanlar varsa tecrubelerinden faydalanmak isterim. Ozellikle tedavi yontemleri, tavsiye doktor, iyilesme ya da iyilesmeme sureleri vs.
Olayin sokuyla oldukca daginik yazdim kusura bakmayin.
(12) 

vize görüşmesi için otel rezervasyonu

yigitovic #998656 
Macaristan'a başvuruyorum. alelade bir yerden rezervasyon yaptım. ancak booking'ten aldığım onay sayfasında kabak gibi yazıyor rezervasyon iptal bedeli (cancellation fee) = 0 diye. buna takarlar mı?
(23) 

Acil yuva ariyoruz-lutfen okuyun

yigitovic #996095 
Kusadasi-guzelcamli'da sorumsuz yazlikcilar terk etmis. Evde kopegimiz oldugu icin alamiyoruz ama asiri uysal. Kimi gorse icgudusel olarak pesine takiliyor, sahibiymis gibi davraniyor. Surekli aglar durumda, yemek de yediremiyoruz. Ilgiye muhtac zavalli. Erkek, cinsini bilemiyorum ama cins bir kopek. Yasi kucuk gibi, bakimli ama gunden gune zayifliyor.
10-15 gundur bizim sitenin icinde. Sahiplendirelim, bayramdan sonra site bosalacak, tek basina yasayamaz bu garip.
Mod rica: ustte kalabilir mi?

m.facebook.com

tekrar yukarı aldığınız için teşekkürler.
(4) 

Izmir havalimanindan kusadasi ulasim

yigitovic #995850 
Birazdan ucaga binecegim, tahminen 11 gibi izmirde olurum. Kusadasi'na servisler calismaya devam ediyor mu o saatte?
(6) 

schengen randevusu alamamak

yigitovic #992999 
merhabalar,
turistik amaçlı bir budapeşte gezimiz olacak kasım ayında. dün de konuyla alakalı bir sorum olmuştu. fakat evdeki hesap çarşıya uymadı, macaristan konsolosluğunun vize randevuları aralık ayına kadar dolu. bu durumda ne yapabiliriz? gidip feyk seyahat ve konaklama belgeleriyle fransa'ya falan basvursak, macaristan problem cıkarır mı giriste?
(1) 

macaristan vizesi mi fransa vizesi mi?

yigitovic #992626 
merhaba,
Kasım ayında macaristan, önümüzdeki yıl şubat ayında da fransa seyahatimiz var. macaristan konsolosluğuna fransa seyahatimizi de belgelesek (ucak bileti, otel vs) bize her iki seyahati de kapsayacak sekilde vize verirler mi?

bir de macaristan basvuruları hangi kuruma yapılıyor?
(5) 

fırın poşeti kullanımı

yigitovic #988358 
küçük bir fırınım var, alttaki linkteki gibi. fırın poşeti alıp yemek yapma planım var. domates, soğan, sarımsak, tavuk göğüs filan tüm malzemeleri zeytinyağına yatırıp poşete tıkıştırsam, kaç derecede kaç dakika pişirmeliyim?
poşetin ağzını tamamen kapatıyoruz değil mi, patlamasın sonra rezillik çıkar temizlik açısından.

www.google.com.tr
(1) 

apartmandaki sahte seçmenleri

yigitovic #987629 
tespit etmek için sorgulama yapmak istiyorum ama benim ikametim şu an yurtdışında görünüyor. yurtiçi ikametim olmadan da gerekli sorgulamayı/görüntülemeyi yapabilir miyim? cevap evetse sorgulama linki paylaşır mısınız?
(1) 

mavi jeans genel müdürlük'te çalışan var mı?

yigitovic #984890 
eğer varsa ofis çalışma ortamı, maaş ve yan haklar hakkında kısaca bilgi verebilir mi?
(3) 

hard diskim RAW formatina donustu.

yigitovic #983909 
icindeki dosyalari kurtarabilecegim bir program var mi? nette dolasan bazi programlar var ama neredeyse hepsi 1gb ile sinirlandirmis kurtarilacak miktari. oysa benim diskimde 400 gb data var.
bir de mac filan gormuyor mu raw formatinda dosyalari?
(1) 

Toshiba hard disk sorunu

yigitovic #983679 
Merhaba arkadaslar, bugun tvye takmistim cihazimi, film falan izlemek icin. Sorunsuz calisiyordu, cikarip bilgisayara taktim ama ne yaptiysam gormedi. Device manager kisminda samsing 3.0 olarak goruyor ama dosyalara ulasamiyorum. Ne yapmam gerekiyor bir bilen var mi?
(3) 

windows 10 sonrasi asiri yavaslama

yigitovic #983574 
masaustunde uyari cikinca yukseltme yaptim ama bilgisayarin acilis suresi uzamaya basladi, genel bir yavaslama da soz konusu. makina ozellikleri soyle;

Intel Core i7-3630QM 2.4 GHz Processor
8 GB DDR3 SDRAM Expandable to 16 GB
1TB 5400 rpm Hard Drive
15.6-Inch 1080P Full-HD LED Screen, Nvidia GeForce GT 635M 2GB DDR3 VRAM Graphics

nasil cozebilirim bunu format disinda?
(2) 

tivibu teledünya'ya dahil mi?

yigitovic #982877 
dahil değilse tivibuya ücret ödediğimizde yeni bir kutu mu getiriyorlar eve? teledünyayı iptal etmeden bunu da izlemenin bir yolu var mı?
(1) 

Baskasindaki Nufus cuzdani fotokopisi sorun yaratir mi

yigitovic #981295 
Ya soyle bir durum oldu, bir otele giris yaptik ama sahibi biraz itici bir insandi, daha girerken odemenizi pesin yapin falan filan dedi. Yaklasimi da genel olarak kabaydi diyebilirim. Odaya girdigimizde de yatakta bazi haseratlar gorunce icimize sinmedi esyalari alip ciktik. Booking araciligi oldugu icin iptal isleminde sikinti cikmadi, ama adam bir iki kez telefonla aradi niye booking'e hakkimda kotu yaziyorsunuz, aslinda bir gun ucreti almam lazim vs dedi ama atlattik bir sekilde. Simdi otele girerken bizim nufus cuzdanlarini filan fotokopi cekti sanirim, herhabgi bir vesileyle basimizi agritma durumu olabilir mi kafayi taktiysa? Onlem olarak ne yapabiliriz, simdiden tesekkurler
(2) 

Vodafone red lounge

yigitovic #979908 
Bir iyilik yapip lounge kodu paylasabilecek olan var mi?
(4) 

Adsl splitter baglanti sorusu

yigitovic #975243 
elimdeki splitterda bir tarafta iki, diger tarafta tek cikis var. mantiken duvardan gelen baglanti kablosu bu tek cikisin oldugu yere, modem ve telefondan gelen kablolar da diger taraftaki iki cikisa yerlesiyor.

Ama bu formasyonda sorunsuz internete bagliyken dunden beri baglanti alamiyorum. Ne zaman ki telefondan gelen kabloyu tek cikisin oldugu kisma takiyorum, baglanti geliyor. Dogrudan telefon ustunden mi baglaniyorum 146 gibi? Ne degismis olabilir?
(1) 

kıbrıslılar yardım

yigitovic #973603 
iki gün önce de açmıştım benzer duyuruyu ama sonuç alamadım. kktc'de yakın doğu üniversitesinden öğrenci belgem alınıp elçiliğe verilecek. bu kadar. yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? önemli bir mesele, yol paranızı karşılarım.
(10) 

patlıcan yemeği 1 haftada bozulur mu?

yigitovic #972532 
geçen salı günü pişti, bugün yesem bişey olur mu? hep buzdolabında kaldı, etsiz bir de.
(2) 

şu an yakın doğu'da veya kıbrıs'ta bulunan öğrenciler

yigitovic #972531 
ciddi şekilde yardımınıza ihtiyacım var. okuldan benim için bir öğrenci belgesi alınıp elçiliğe verilmesi gerekiyor. yardımcı olabilecek olan var mı? yol parasını karşılarım onu dert etmeyin :/
(1) 

Eotopark kullanan?

yigitovic #966911 
Sabiha gokcen havalimaninda yer bulamadigimiz icin bayramda aracimizi birakmak icin eotopark.com diye bir site bulduk. Sabihaya 3 dk uzaklikta atlantis avmye birakiyormusuz araci, iradan servisle havalimanina ulastiriyorlarmis. Fiyat da makul baya, kullanan oldu mu acaba, guvenilir bir yer midir?
(4) 

bu nasil olabilir?

yigitovic #961691 
marketten iki tane 5 litrelik erikli su aldim. eve geldigimde fark ettim ki bir tanesi agzina kadar dolu, baya kapaga kadar su var. digeri ise normal gorunuyor. kapaklari kontrol ettim acilmamis gibi. bu nasil olabiliyor, boyle birseyle karsilasan oldu mu daha once?
(8) 

ofiste şiddetli baş ağrısı

yigitovic #959543 
sebebi ne olabilir? ofisten çıktıktan sonra cart diye kesiliyor. benden başka kimseye olmuyor, işim stresli falan da değil.
(2) 

bilgi türkçe mba mi yoksa ingilizce mba'mi?

yigitovic #959101 
bu kararsızlık sürecinin aşılması için aşağıdaki maddeleri de düşünerek fikirlerinizi belirtir misiniz? hatta bu programlarda tanıdıkları olanlar varsa geribildirimleri çok makbule geçer.

-ingilizce program 33 bin, türkçe 22 bin TL. her ikisinde de 25% burs mevcut.
-ingilizce olan 15 ders, türkçe olan 10 ders. dolayısıyla biri 4-5 dönemde bitiyorken diğeri 3 dönemde bitiyor.
-inglizce olan genellikle haftaiçi akşam ders programına sahip. haftada 4 gün akşamları dersler oluyormuş.
-türkçe olanın dersleri haftasonu 9-6.

halihazırda çalışılıyor, ingilizce seviyesi orta diyelim, mezun olunan lisans programı türkçe eğitimliydi.
amaç kariyeri başka bir yöne kaydırmak, mevcutta çalışılan departmanı ve sektörü değiştirmek. iş yoğunluğu açısından türkçe uygun görünüyor ama inglizce gelişir diyerek gönül ingilizceye kayıyor.

fikirleriniz?
(1) 

selimiye taraflarında tatil

yigitovic #958215 
çift olarak gidiyoruz ağustos ayında, 3 gün selimiye 3 gün palamutbükü olarak planladık. her şey iyi hoş da pansiyonların sitelerinde falan gördüğüm fotoğraflarda yaş ortalaması 45-50. hareketli bir tatil aramıyoruz ama hiç mi genç insanlar tercih etmiyor burayı? çok mu sıkılırız acaba, deneyimleyen var mı?
(2) 

booking com'da sürekli fiyat yükselmesi

yigitovic #957186 
haftalar önce bir rezervasyon yaptım, ağustos ayına kadar ücretsiz iptal'i var. koşullar kısmında rezervasyon yaptığınız tarihteki kura göre ödeme yapacaksınız diyor ama buna rağmen euro yükseldikçe oda fiyatı da yükseliyor. şu an ödeme de yapamıyorum konaklama esnasında ödeme otele yapılacağı için. böyle bekleyip duracak mıyız fiyatın artmasını? çözümü nedir bu olan normal mi acaba?
(5) 

600 tl'ye linea mı 720 tl'ye Polo mu?

yigitovic #950169 
6 gün kiralanacak. central rent a car'ın yorumları pozitif olduğu için ekşiden öyle seçtim.

ne olur ne olmaz diye 90tl'ye mini hasar sigortası da aldım. toplam fiyatlar böyle, araçlar da şöyle

fiat linea multijet 1.3 dizel manuel vites
wv polo 1.4 tdi dizel manuel vites
(1) 

circular nasil bir arac kiralama sirketi

yigitovic #950021 
pegasus'tan bilet alinca arac teklifleri geldi, en uygun fiyat bunlarda gorunuyor. bilen var mi, esnaf kafasiyla calisan bir yerse bulasmayalim.
(1) 

selimiye kalacak yer tavsiyesi

yigitovic #949859 
merhaba,
ağustos ortasında 5-6 gecelik bir tatil planımız var çift olarak. selimiye taraflarında kalacak yer tavsiyesi verebilecek olan var mı? bütçemiz günlük 100-150 TL arası.

5-6 gün selimiye için biraz fazla sanırım, civarda kalabileceğimiz başka neresi olabilir?
(2) 

Yurtdisi secmen olarak oy kullanma-Onemli

yigitovic #949054 
Selamlar,
6 ay once turkiyeye kesin donus yapmistim, bu sure zarfinda yurtdisina cikmadim bir daha. Su an yurtdisi secmen kutugune kayitliyim. Acaba yarin havalimanina gitsem iy kullanmamda bir problem olur mu?
(3) 

iphone ekran değiştirme

yigitovic #944809 
model 5. telefon yere düştüğü için ekranın sağ üst kısmı hafiften ayrıldı gövdeden. böyle tırnakla çeksem komple kopacak telefonun içindeki ışıkları falan gözüküyor. kullanımı engellemiyor ama içine toz, pislik vb kaçıyor. bunu standart bir telefoncuda değiştirebiliyorlar mı? evetse yaklaşık ne kadar ödemeliyim?

lokasyon: beşiktaş
(3) 

nereye tatile gidelim?

yigitovic #940365 
temmuz sonu, agustos basi cift olarak gidecegiz, arabamiz yok ama kiralamak opsiyon dahilinde.
deniz odakliyiz, gerisi onemli degil. guzel plajlar olsun civarinda yeterli. 5 gece falan dusunuyoruz, otel+ulasim yaklasik 2-2.5 bin tl butce ayirmayi planliyoruz. ne dersiniz?
(1) 

havaalanında oy kullanma

yigitovic #939865 
merhaba,
bir süredir türkiye'de yaşıyorum ama ysk'da halen yurtdışı seçmen kütüğündeyim. havalimanlarına oy sandıkları kurulmuş ama seçim tarihine kadar yurtdışına çıkma planım yok. bu sandıkları nereye kuruyorlar, pasaport kontrolünden geçmeden oy kullanabilir miyim havalimanına gitsem?
(4) 

Arabasiz halkidiki

yigitovic #938615 
Nasil olur 1 haftalik tatil planlasak, aracsiz cok mu sikinti cekeriz? Gidip gormus olanlar ne dersiniz?
(5) 

avrupada deniz tatili

yigitovic #935571 
nereleri tavsiye edersiniz?

birinci kriter direkt uçuş olması, yoksa da ulaşımın kolay olması. malum çok zamanımız yok, yollarda geçirmek istemeyiz.

ikinci kriter ulaşımın makul fiyatlarda olması.

bunun dışında pek bir beklentimiz yok, yurtiçinde harcayacağımız para da muhtemelen yiyeceğimiz kazıklardan dolayı yurtdışından daha az olmaz. dolayısıyla bütçe kısıtı yok, kalacak yer illa ki ayarlarız diye düşündük. teşekjkürler,
(6) 

hırvatistan ve yunanistan seyahatleri için vize

yigitovic #935125 
arkadaşlar 8 haziran hırvatistan, 15 haziran yunanistan seyahatim olacak. schengen vizem yok halihazırda. hırvat vizesiyle de yunanistan'a girilmiyormuş. e şimdi yunanistan alsam tek girişli verecekler yüksek ihtimalle.
ne yapsak nasıl çıkılır bu işin içinden?
(3) 

hırvatistan vizesiyle yunanistan'a giriş

yigitovic #932737 
mümkün mü? hırvat vizesi schengen'e dahil değil deniyor bazı sitelerde ama güvenemedim doğruluğuna.
(1) 

incirli dolaylarında akşam yemeği

yigitovic #929608 
bakırköy/incirli'den bahsediyorum. iki kişi kazık yemeden kalkabileceğimiz güzel bir restoran tavsiyesi verebilir misiniz?
(1) 

Ps4 dns degistirme

yigitovic #928666 
Netflix kullanabilmek icin dns degistiriyorum ama etkisi olmuyor, bulundugunuz ulkede kullanamazsiniz diyor. Bunun baska bir yolu var mi acaba?
(2) 

anket ölçümleme metodu

yigitovic #927997 
merhaba,
bir tüketici beğenileri anketi yapıyorum. anket şöyle: birçok farklı ürün gösteriyorum tüketiciye, ve her bir ürün için 1den 10a kadar beğenisini oylamasını istiyorum.

sonucu en çok 10 puan alan ya da 1 puan alan gibi değil de, daha istatistiki geçerliliği olan yöntemlerle açıklamak istiyorum. bu şekilde daha bilimsel bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.

Bahsettiğim anket tipi ve ulaşmak istediğim sonuç için bildiğiniz bir yöntem, kuram vs var mı? yoksa da sizce nasıl ilerleyebilirim?
yardımlar için çok teşekkürler şimdiden.

mobil görünümden çık