(7) 

Ağızlık takmadan köpek gezdirmek yasak mı?

fuzuli #1580191 
Aylar önce Taksim civarında iki köpeğimi gezdirirken polisler durdurup ağızlık takmam gerektiğini yasak olduğunu söylemişlerdi. Ben de o yasaklı ırklar için geçerli dedim ısrar ettiler. Bilgisizliklerine verdim. Geçen gün bu sefer KEM (köpek eğitim merkezi sanırım) polisleri durdurdu aynı şeyi söylediler. Yasakdı değildi saçma sapan bi konuşma daha yaşandı. En son bana araştır öğren dedi biri. Ben de emin olmama rağmen araştırıyorum öyle bişey bulamıyorum. Mevzuatta "Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio türleri" diye açıkça belirtilmiş. Benim köpeklerimin biri bildiğiniz sokak köpeği diğeri labrador.

Nedir bu işin aslı bilen var mıdır?
(1) 

Bu gitar klasik mi akustik mi?

fuzuli #1579110 
Elimde eski bir gitar var tel almak istiyorum. Bu gitar klasik mi akustik mi?

imgur.com
imgur.com
(2) 

Fransızca şarkı sözü hakkında

fuzuli #1574341 
Stromae'nin "ta fete" şarkısının Türkçe sözlerini öğrenmek istiyorum ancak internet bu konuda pek yardımcı olmuyor."ta fete" genelde "parti" diye çevriliyor ancak şarkının anlam bütünlüğüne uyduramadım.

bu şarkıda "ta fete" ne anlamda kullanılıyor?
(2) 

Klarnet ile ilgili bir kaç soru

fuzuli #1392239 
Elimde bir sol klarnet var, yeni kurcalamaya başladım ancak şunu anlamayamadım;

Piyano ile notaları tutmuyor, telefondan tuner açıyorum, piyanodan do veriyorum tuner do gösteriyor ama klarnette tutmuyor. Akordu yok diye düşündüm önce ama youtube videosundaki adamın klarnetiyle notaları tamamen tutuyor. Ama adamın klarneti ve benim klarnetimden mi verirken tuner ısrarla si gösteriyor tuner. Bu farklılığın sebebi nedir? İllaki bi sebebi vardır diye düşünüyorum hata olduğunu sanmıyorum farklı tunerlarla da denedim piyano da dijital hata olacağını sanmıyorum.
(3) 

Uzun bir aradan sonra, yeniden yorumlarınızı bekliyorum.

fuzuli #1334725 
Selamlar öncelikle.

Daha önce de buradan yaptığım bir kaç şeyi paylaşmıştım. Şimdi dönüp baktığımda hatrı sayılır yol kat ettiğimi görüyorum. Sizin de yorumunuzu almak istedim, korkusuzca eleştirebilirsiniz övgü duymak için değil eksiklerimi gidermek için duyuru açıyorum sonuçta.


youtu.be

Beğenen olursa da abona falan olup like atabilir. Bu da beni çok mutlu eder, iyi akşamlar.
(8) 

Vücut kıllarınıza ne yapıyorsunuz

fuzuli #1158509 
Merhabalar. Özellikle, etek tıraşı dedikleri kısım için önerilerinize ihtiyacım var. Normalde hep jiletle tıraş ederdim ancak cildi hassas biri tarafından, onun cildini tahriş ettiğim dönüşünü aldım. Çıkış yönünün tersine tıraşı da denedim sağlıklı olmadığını bilmeme rağmen bu da çözüm olmadı hattta bu kez benim cildim de tahriş oldu haliyle. Ne öneriyorsunuz? Tüy dökücü kremler kullanılabiliyor mu bu bölgede? Ağda mı yapalım ne yapalım pürüzsüz olması için? Phillips bodygroom u gördüm araştırırken bunu kullanabin var mıdır? Kusursuz pürüzlük sağlıyor mu? Eğer öylesiyse hangi modelini tavsiye ediyorsunuz farklı çeşitleri var çünkü?

İğrenç bir soru oldu galiba ama olsun tıpta utanma yoktur.

Not:Erkeğim

Kırmızı reçeteli ilaç suistimali nereye şikayet edilir?

fuzuli #1151832 
Facebook üzerinden, başkalarından açık bir şekilde kırmızı reçeteli ilaç talep eden birisi nereye şikayet edilmeli? Mail yoluyla ekran görüntüsü ve profil bilgilerini de paylaşacağım. Teşekkürler.
(1) 

Trap severlere yeni remixim.

fuzuli #1145258 
youtu.be

Beğenenler youtube da bana abone olsun kendilerine ufak sürprizler yapacağım :)
(2) 

Önlisans okunacak adam akıllı okul

fuzuli #1143579 
Bu sene 2 yıllık bitireyim sonra dgs yapayım gibi düşünceler var kafamda. 2 yıllık bölümlere bakıyorum hepsi adam gibi okul bulamadım. İstanbul üniversitesi desen avcılarda, özel okullarınkine bakıyorum lise gibi. Şehre yakın(avrupa yakası), eğitimi düzgün olan okullar hangileridir?
(8) 

Yeni Müzik Çalışmam

fuzuli #1135159 
Bir önceki duyurumun devamı olarak çalışmalarımı buradan paylaşmaya devam edeceğim. Çok da foruma çevirmeden ve duyurunun da imkanları dahilinde elbette. Olumlu olumsuz geri dönüşleriniz beni sevindiriyor. Teşekkürler.

youtu.be
(2) 

Deep House severler bakabilir mi lütfen?

fuzuli #1133247 
6 yıldır kendi çapımda bişeyler yapıyorum. Sağımdaki solumdaki insanlara dinletiyorum. Daha fazla insan dinlesin istedim. Ünlü olayım gibi bi derdim yok tabi yaptığım işleri sevecek insanlar dinlesin hepsi bu. Elektronik müzik seviyorsanız bunu da bi dinleyin bunu da seversiniz belki. Çok beğenirseniz abone olun yeni paylaştığım şarkıları da dinlersiniz. 30-40 tane dinleyicim olsa yeter de artar. Özetle beğenirseniz destekleyin ben de daha çok beğeneceğiniz işler yapacak motivasyona sahip olayım.

Sevgiler saygılar.

youtu.be
(2) 

Ulaşmayan tebligattan kim sorumludur?

fuzuli #1130377 
Üşengeçler için özet: Alacaklının yolladığı tebligatın alıcıya ulaşmaması ve iade edilmesi durumunda sorumluluk kimde olur?


Bir trafik kazası yapmıştım. Aracımın sigortası olmadığı için karşı tarafın sigorta şirketi benden rucü edecekti zaten biliyordum. Buraya kadar her şey normal. Geçen gün sigorta şirketinden aradı işte şu kazadan şu kadar ödeme yapmanız gerekiyor dedi iyi tamam dedim. Tebligat yolladık ama ulaşmamış dedi ben de muhtarlığa sorarım dedim yok iade geldi bize dedi. Tamam dedim. Ne zamana kadar ödemem lazım dedim normalde tebligat ulaştıktan sonra 1 hafta dedi ama ulaşmadığı için ben size mail olarak atayım yazıyı 7 gün içinde de ödeyin dedi. İyi tamam derken ulan ödeyeceğiz de elimde resmi bişey yok. Herhangi bi olumsuzluk olsa savcılıktan niye yolladın parayı telefon açtılar yolladım mı diyeceğim. Bugün aradım parayı ödeyeceğim ama sizden tebligatı tekrar göndermenizi rica ediyorum dedim. Karı coştu yok efendim iyi niyet göstermiş aramış da yoksa mecbur değilmiş ben işi yokuşa sürüyomuşum tebligatın ulaşmaması onların sorunu değilmiş falan filan. Böyle saçma bi durum olabilir mi? Kaldı ki savcılıktan veya başka durumlarla ilgili defalarca tebligat geldi bu adrese ulaşamazlarsa da kapıya not bırakırlardı muhtardan alırdım. Bu tarz şeyler de olmadı. Haklı mı doğru mu söylüyor? Yarın arayıp tebligatı gönder yoksa babayı alırsın diyeceğim ama sonra babayı alan ben olmak istemiyorum.
(1) 

Elektronikten Anlayanlar Bakabilir mi (Capsli)

fuzuli #1078716 
Elimde bir dijital piyanom var bir süredir açılmıyor. Açtım içini kontrol kalemiyle devreye baktım adaptörün bağlı olduğu yerde elektrik var ancak açma kapama anahtarında akım yok. Basit bi elektrik devresinde anahtardan akım geçmesi gerekteğini biliyorum ama belki devre kartı falan daha değişik işlerdir. Fotoğraflarda işaretlediğim yerlerde yani anahtara giden sokette elektrik olmaması normal mi yoksa sorun burda mı?

imgur.com


edit: 2. fotoğrafta adaptör girişi yazmışım anahtar olacaktı o.
(3) 

Devlet Konservatuarı Hakkında

fuzuli #1075226 
Merhabalar.

Devlet konservatuarı okumak istiyorum. Bildiğim kadarıyla istanbulda 2 tane var mimar sinan ve istanbul üniversitesi. Piyanom var kendi çapımda bir kaç yıldır çalıyorum lisedeyken müzik öğretmenim beni konservatuara gitmeye ikna etmek için çok uğraşmıştı da dinlememiştim. Müzik kulağıma güveniyorum zaten yine kendi çapımda olmak üzere elektronik ortamda besteler yapıyorum. Şimdi önümüzde 3-4 ay gibi kısa bir süre var. Bir kursa yazılsam ve sınav için gerekli eğitimleri alsam yetişebilir miyim? Gece gündüz bunun için çalışmaya hazırım. Daha önce konservatuar sınavına giren veya konservatuar okuyan varsa beni aydınlatabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
(1) 

E sigara önerisi

fuzuli #1059111 
E sigara alacağım sözlükten araştırdım yaklaşık 2-3 saattir bakınıyorum hala karar veremedim. Bi ton teknik terim var. Bana güzel başımı ağrıtmayacak bi cihaz ve 2-3 ay idare edecek yedek parça ve likit önerir misiniz? Fasttechten alacağım.
(3) 

İstanbulun en iyi kahvaltı mekanları

fuzuli #1050792 
Kız arkadaşımı doğum gününde kahvaltıya götüreceğim. Şimdi cumartesiye denk geliyor her yer kalabalık olur. Emirgan sütiş gibi sürekli bi aksiyonun olduğu bir yer değil de nispeten daha sakin güzel güzel kahvaltımızı edeceğimiz bir yer arıyorum. Mekanın güzel olması önemli deniz manzaralı ya da deniz kenarı tercih sebebi. Tarabya big chefs var aklımda ama baya bi ilgisizlermiş pek iyi şeyler demiyorlar. Lacivert istanbulu buldum o da çok pahalı sanırım. 2 kişi için en en fazla 200 tl ödeyeceğimiz güzel bir kahvaltı için nereye gidebiliriz? Lokasyon önemli değil güzel olduktan sonra gideriz.
(5) 

Sevgiliye doğum günü hediyesi

fuzuli #1050443 
Bulamıyorum. Aklıma hiç fikir gelmedi. En kötü ihtimal paraya kıyıp güzel bir kolye alacağım o da çok sıradan geliyor. Ne alınır abi hatun kişisine doğum gününde. Bi sıralayıverseniz. Limit 300-500
(15) 

Sevgiliye özür hediyesi

fuzuli #973579 
Kız arkadaşımı elimde olmayan sebeplerden 2,5 saat beklettim. O da anlayışlı zaten bişey demedi ama ben çok mahcup oldum bi şekilde önemsediğimi göstermek istiyorum. Küçük bişey alayım diyorum çiçek değil de çikolata olabilir mesela bi kutu yanında notla falan ama kutu çikolata deyince bayram çikolatası geliyor aklıma sadece çiçeksepetindeki çikolatalar da pahalı. Şöyle 20-30 liraya ne alınabilir çikolata gibi?
(5) 

Acil Oda Arıyorum(İstanbul)

fuzuli #965843 
İstanbul'da evine arkadaş arayan birinin yanına çıkmak üzere oda arıyorum. Aylık max verebileceğim tutar 500 lira. İlçe karaköye çok uzak olmadıkça önemsiz sayılır. Kadıköy üsküdar bile olabilir yine de. Son derece acil. Yarın gel otur deyin geleyim. Cinsiyet erkek yaş 20.
(1) 

İstanbul erkek yurdu önerisi

fuzuli #961909 
İstanbulda erkek yurdu arıyorum. Karaköye yakın yerler, beşiktaş mecidiyeköy fındıkzade gibi yerlere bakıyorum. Hatta biraz daha uzak da olabilir. Mebin sitesinden baktım milyon tane yurt var hangisi iyidir bilmiyorum. Çok acil bir şekilde bulmam lazım. Öğrenci değilim ama alıyorlarmış yine de sanırım. 20 yaşındayım tercih falan yapıcam zaten 2-3 ay idareten istiyorum. Önerebileceğiniz yerler varsa hemen gidip konuşayım.
(1) 

İstanbul Avruoa Yakası Boks Okulu Tavsiyesi

fuzuli #932601 
150 lirayı geçmeyecek, fp oranı iyi bir kurs/okul var mıdır bildiğiniz?
(2) 

Wax Önerisi

fuzuli #922473 
Biraz araştırdım en iyisi www.kozmoya.com diyorlar.

Bu iyi midir ya da önerebileceğiniz daha iyisi var mıdır?

Saçlarım uzun. Parlak görünüm olmasını istemiyorum.

yt3.ggpht.com

Şöyle bişeyler yapmak istiyorum. Bu kadar abartılı olmasa da benzer tarzda.
(3) 

Vodka bozulur mu?

fuzuli #917217 
Ocak ayında açılmış olan vodka bozulmuş mudur şimdiye? İçilse bir şey olur mu?
(1) 

Hiphop severlere, hatta tüm müzik severlere gelsin.

fuzuli #915155 
Taze taze yeni yaptım gençler. İyi dinlemeler.

www.youtube.com
(6) 

Gümrüğe Takılan Action Kamera

fuzuli #907081 
Merhabalar.

Aliexpressten verdiğim sj4000'in bugün gelen tebligat yoluyla ''gümrük muayenesinden geçeceğinden ambarımıza alınmıştır'' olduğunu öğrendim. İlk siparişimde gümrüğe takılması ne kadar şanslı olduğumu göstermiş oldu bana.

Satıcıya fatura tutarını düşük yaz ibina dedim yazmamış heralde. 100 dolardı alet.

Etrafımda kime sorsam aaa artık bırak onun peşini hiç uğraşma falan dediler. İyice sinirlerim bozuldu. İnternette bu tarz durumlarda yüzde 20si vergi ödendiğinde alınabildiğini okudum ama ithalat yapan bi tanıdığa sordum elektronikse onun kdvsi ötvsi de olur 100 dolar daha götüne girer geçmiş olsun dedi.

Şimdi sorularım;

İşin aslı nedir öncelikle? Yarın gideceğim. Sadece yüzde 20sini vergi olarak ödeyip kurtulabiliyor muyum? Oraya gittiğimde abi onu 50 dolara aldım ki ben ehehe deyip kurtarmaya çalışayım mı? Eğer bi 100lük daha girecekse dispute açıp paramı geri almam mümkün müdür?

Nasıl çıkarız bu işin içinden?
(1) 

SJ400 Orjinal

fuzuli #896001 
SJ400 wi-fi Action Cam alacağım. Ama çakmaları varmış. Daha önceden aldığınız veya orjinal olduğuna emin olduğunuz bir link var mıdır? Teşekkürler.
(5) 

Teknosa nasıl bu kadar ucuza satar?

fuzuli #889030 
Her yerde 150-160 lira civarında teknosa gibi bi kazıkçı nasıl www.teknosa.com bu fiyata satıyor? Kıllandım.
(6) 

Sizce en iyisi hangisi?

fuzuli #883493 
Yarışmaya katılacağım bu 3 şarkıdan birini yollayacağım. Sizce en iyisi hangisi? Biraz vaktinizi ayırıp dinlerseniz sevinirim zaten çok kısa hepsi. Teşekkürler şimdiden.

soundcloud.com

soundcloud.com

soundcloud.com
(3) 

Çeşme'de ne yapılır?

fuzuli #846737 
Önümüzdeki hafta Çeşme'deyim. Ne yapılır ne edilir tek başına? Gece nerelere gidilebilir?
(2) 

THY V class nedir

fuzuli #846735 
Bilette class yazan yerde v yazması neye delalettir l yazması neye?
(1) 

Spotifyden şarkı indirince

fuzuli #844428 
Premium üyelikte şarkı indirince bilgisayara mı iniyor yoksa programın içinde mi kalıyor sadece? Bir de şimdi premium üye olsam 30 gün bedava ya hani 30 gün bitmeden durdurabiliyormuşum. Durdurduktan sonra bi daha almak istesem la siktir git derler mi bana?
(2) 

Sherlockla ilgili

fuzuli #844159 
spoiler içerebilir.

bu hani herkes hakkında bilgi sahibi olan adamı öldürdüğü bölüm kaçıncı bölümdü?
(6) 

Zengine hediye

fuzuli #830819 
Benden kat kat zengin olan aklıma gelen ve bütçemin sarsılarak alabileceği şeylerin muhtemelen onda olduğu yoksa da gidip 15 tane birden alabileceği bi adama ne hediye alınabilir doğum gününde ki vay amk lan çok güzel desin?
(4) 

Çok acil polis sorusu

fuzuli #824296 
Az önce motorla giderken yunus beni çevirdi. Ehliyetimi sordu gösterdim. Senden bişey rica edicem dedi. Şu arkadaşlar ehliyetsiz yakalakandı seni teslim almış göstericez dedi. Ben de kabul etmiyorum böyle bişeyi dedim. Şok oldu ibne. O arada motosikleti çekilen kevaşe tamam mı oktaay dedi polise. Sonra diğer yunusun yanına gitti beni çağırdı yanına ehliyetimi verip git şimdi dedi. O arada diğeri de arkadaşın kasksız biz senden bişey rica ettiğimiz için bişey yapmıyoruz ilerde çevirirler dedi. Ben de bi bok demedim ilerde hemen 155i aradım sikine takmadı ibne emniyet mail atın ya da savcılığa başvurun dedi tamam deyip suratına kapattım. Aşırı derecede sinirliyim bu tarz şerefsizliklerin rahatça yapılabildiği için. Napabilirim. Başını yakabilir miyim bu itlerin?
(3) 

Verimli Uyuyamama Sorunu

fuzuli #822856 
Selam gençler.

Şimdi benim sabah 11 akşam 21 çalıştığım(bütün gün ayakta) bir işim var. Genelde gece 2de yatıp sabah 10da kalkıyorum(aslında kalkamıyorum sorun da bu) Normalde gece 2 sabah 10 tam 8 saat işte ama neden yetmiyor bana. ha 12 de yatarsam bi nebze iyi oluyo da 12de yatıp onda kalkarsam zaten 10 saat işte çalışınca yaşamaya fırsat kalmıyor. zaten o da çok sağlıklı olmuyo bıraksan uyurum hep.

Şimdi bu neden olur? Ne yapmak lazım bunun için? O iphone applerini indirdim uyku analiz edenleri sabah en boktan yerde uyandırmaya çalışıyo salak o hep boktan.

Ne yapılabilir bu durum için?
(8) 

Hangi banka daha kolay kredi verir?

fuzuli #815816 
Naber finansörler.

Hsbc'den daha önceden aldığım küçük bir kredi vardı. Bi tane daha istedim 3 haftadır aylık gelirimi ispatlamak için uğraştılar bugün ispatlandı arayıp ''kkb puanınız düşük, vermiceez vermicez'' dediler. Ulan bunu baştan bilmiyo muydunuz ibinalar!! diye bağırmadım telefonda tamam deyip kapattım.

Sonuç olarak 19bin liracık lazım bana MT-07 ye kavuşmam için. En kolay hangi banka verir krediyi? Bir sürü başvuru yapıp puanımı düşürmek istemiyorum daha fazla. İng kolay verir diyolla ama?
(1) 

Maslak patlamış mı nolmuş

fuzuli #815315 
Duyuruda denk geldimde. Yalnız harbiden bak 2 saat önce falan beşiktaş sarıyer sahil yolu boyunca nerdeyse elektrik kesikti. Sokak lambası yanmıyodu bi tane. Sonra o yolda köpek kovaladı motorla geçerken. Yetmedi istinye parkın az aşağında abartmıyorum yoldan karşıya koşan 20-30 köpek gördüm. Şimdi de başlığı görünce kıllandım. Ev de yakın maslağa kalkıp gidip bi bakayım dedim bi an sonra deli misin amk yat uyu dedim.

Fuzuli uyarmıştı deyin diye de bu başlığı açtım.
(5) 

Sahibinden'e aynı ilanı tekrar koymak

fuzuli #815305 
Şimdi bi motosiklet ilanım var. Onu silip yeni km ve yeni fiyatla tekrar yayınlasam sıkıntı çıkarırlar mı? Üste çıkacak ya ilan o yüzden aynı ilan bu değip koymamazlık yaparlar mı acep?
(6) 

Ehliyeti almaya motorla gitsem...

fuzuli #813746 
Emniyete motosikletle gitsem ehliyetimi çıkarmaya ''hayırdır birader'' derler mi? Yoksa hiç sıkıntı olmaz mı?
(2) 

Ehliyet Sadece Kursun Bağlı Olduğu İlçeden...

fuzuli #812704 
Çok uzun oldu başlık. Ehliyeti sadece gittiğimiz kursun bağlı olduğu ilçeden mi alabiliyoruz? Kurstaki adam yanlış hatırlamıyosam istediğin yerden alabilirsin demişti. Kesin ve net bilgisi olan var mı kursu aradım ama kapalı.
(2) 

Ehliyet randevu sitesini yapanın...

fuzuli #812410 
Ulan 9 dan beri uğraşıyorum sonuna kadar geliyorum hata veriyor şimdi de doldu her yer s.kerim böyle siteyi afedersiniz millet nasıl alıyor hayır internetim de yavaş değil ki.

Ne yapmak lazım hep böyle oluyor delireceğim.
(4) 

Bayram tatili uzatıldı mı?

fuzuli #810124 
perşembe cuma da tatil oldu mu? alper tungayı hiç sormuyorum zaten.
(3) 

Bir dklik bir şey yaptım yorumlarınızı alayım

fuzuli #801052 
soundcloud.com

Kesinlikle ama kesinlikle kulaklıkla dinlemenizi tavsiye hatta rica ediyorum.
(1) 

bi şarkı vardı

fuzuli #796864 
klibinde tuvalet kağıdı atan silahlarla savaşan çocuklar vardı neydi o
(1) 

İstanbul Bilişimle ilgili

fuzuli #796830 
Bizimkiler bugün www.istanbulbilisim.com.tr şunu sipariş etmişler de çok ucuz burda belli ki garantisi falan yok. İade edelim diyorum gelmeden alınmaz di mi burdan?
(1) 

Şundan nerede bulunur

fuzuli #795389 
Şu paspaslardan nerede bulunur?

i00.i.aliimg.com
(3) 

Bir lysye girmeyinve diğerinin bi anlamı var mı?

fuzuli #792307 
Geçen hafta lysye giremedim. Yarın da var. Sayısaldan giriyorum yarın ki sınava girersem yine de bi puan çıkacak mı? En azından aöfe girmek için. Evet maalesef yalandan giriyorum sınava.
(2) 

Bunu educatedear mı yapmış?

fuzuli #784956 
www.youtube.com

onun işlerine çok benziyo ama bu kadar kalitesiz olmazdı gerçi. de uzun adam remixine çok benziyor o yapmadıysa taklit etmiş ibinalar.
(5) 

Parçam nasıl olmuş/oluyor?

fuzuli #782782 
soundcloud.com

Demo gibi bişey. Düzen böyle değil yani.

Nasıl?
(7) 

Motosikletle Kocaeli'ye Gitmek

fuzuli #777320 
Arkadaşım Kocaeline çağırdı. İstanbul'dan gideceğim. Motorla mı gitsem diyorum? Motosiklet kullanmaya bayıldığım için eğlenceli olur benim için diye düşünüyorum. Ancak kafama takılan şey motosikletin Honda Spacy 110 olması :) Evet pizzacılarınkinden hani. Yolda motordan alevler çıkmasın sonra :) Bir de olursa ilk defa böyle uzun yol olacak, dikkat edilmesi gereken neler var? Yol üzerinde karşılaşacağım sürpriz olaylar var mı?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık