(3) 

diş beyazlatma (devlet hastanesi)

nemo problemo #1304275 
devlet hastanesinde diş beyazlatma işlemi yapılıyor mu? direkt gitsem diş taşı temizliği yaparlar mı yoksa seans seans mı oluyor? özelde 100 liradan aşağı yapmıyorlar diş taşı temizliğini. diş beyazlatma yapılıyoor mu?
(14) 

sevgiliye çiçek

nemo problemo #1303947 
göndermek istiyorum ama başlardayız. ne sevdiğini tam olarak bilmiyorum.

kadın olarak hangi tür çiçekleri seviyorsunuz?
erkek olarak sevgiliniz en çok ne tür çiçekler seviyor?
(4) 

hangi siteden çiçek gönderiyorsunuz?

nemo problemo #1303443 
kız arkadaşımın çalıştığı yere çiçek göndermek istiyorum. bildiğim tek site çiçeksepeti. direkt çiçeksepetini mi kullanaıym yoksa önerdiğiniz başka siteler var mı?

bir de ne göndermeli? genelde kadınlar ne seviyor? nasıl bir çiçek sevdiği ile alakalı en ufak bilgim yok.
(5) 

yolda çay/yemek yapabilmek

nemo problemo #1301006 
arabaya kamp malzemesi almak istiyorum. kamp sandalyesi aldım. ek olarak yemek ve su ısıtabilmek için de bir şeyler almak istiyorum. sizin arabanızda neler var? nurgaz tarzı ocaklar varmış. iş görür mü? ortalama bi termos önerir misiniz? neler almalı?
(1) 

dişleri bembeyaz insanlar

nemo problemo #1294210 
özellikle ekran karşısındaki insanlar. dişler bembeyaz ve inci gibi. en son şu youtuber bilal hancı mı nedir onu fotoğrafını görmüştüm. dişleri berbattı. şimdi inci gibi. bunlar tam olarak ne yapıyorlar? ben de yaptırmak istiyorum.
(2) 

müzekart+ sorusu

nemo problemo #1294160 
müzekar+ alınca ömürlük mü kullanılıyor? bir de istenilen yerlere giriş yapılabiliyor mu? örneğin cennet cehennem mağarasına girmek için kart geçerli oluyor mu tam olarak sitesinden bilgi alamadım. hangisini almalı?
(3) 

evde spor için dambıl seti

nemo problemo #1294157 
orta seviye bir şey almak istiyorum. yani fit kalabilecek düzeyde kol, omuz ve göğüsleri iyi bir şekilde çalıştırabilecek şekilde dambıl setine ihtiyacım var. bütçe max 500 tl. neler almalı? nerden almalı?
(4) 

özel hastanelerin acili

nemo problemo #1294141 
ücretli mi? internetten araştırdığım da artık ücretsiz olduğu yazıyordu ama çevremizde bulunan bi özel hastaneyi aradığım da 30 tl muayene ücreti var dedi. son durum nedir?
(3) 

evde spor yapmak

nemo problemo #1294047 
yapılır mı? spor salonuna 3 ay kadar gidip fitleşiyorum. sonra bırakıyorum tekrar kilo alıp göbek yapana kadar. şimdi yine göbek yaptım hafiften. onu kardiyo ile bir şekilde eritebilirim ama dambıl seti alıp evde göğüs, kol ve omuz çalışayım diyorum. mümkün mü? yapılır mı sizce? yoksa illa spor salonu mu olmalı?
(1) 

ceza davası sonucu

nemo problemo #1293878 
20/06/2017 tarihinde ilk duruşmam oldu. gittim. sonrası için gelmene gerek yok dedi hakim. o tarihten sonra 3 duruşma daha yapılmış. bir de farklı bi tarihe gün verilmiş. bisikletimi çalan hırsız şu an içerde sanırım.

şimdi bu olay nasıl sonuçlanır? hırsız verilen ceza kadar içerde yatıp çıkar mı yoksa bisikleti getirir mi? ben hala bisikletimi geri getireceğini düşünüyorum da. sanırım imkansız?
(2) 

saç ekimi ve oğuzhan koç'un saçı

nemo problemo #1293552 
öncelikle oğuzhan koç'un saçı ekim mi yoksa protez mi? ekime benzemiyor pek ama protez neden yaptırır ki insan? bir de saç ekim işini nereden yaptırmalı? yaptıranlar görsel paylaşabilir mi?
(3) 

mangal malzemeleri

nemo problemo #1292652 
arada sırada arkadaşlarla mangala gitmek istiyoruz. bunun için hem yemek için mangal seti tarzı bir şey hem de semaver vb şeylere ihtiyacımız var. ama ne alınır nasıl bir şey alınır en ufak fikrimiz yok.

mangal için, çay yapmak için ne tür şeyler almalı? ortalama bir şey almak istiyoruz. ne çok iyi ne de kötü.
(2) 

70 bine kadar araba tavsiyesi

nemo problemo #1291763 
kampanyalardan haberiniz var mı? önceliğim sıfır araba almak ama ikinci el de olsa olur. malum fiyatlar çok fena şişmiş. ne tavsiye edersiniz?

istekler:
dizel olması
geri görüş kamerası olması
(5) 

hdmi harici görüntü alma

nemo problemo #1290362 
laptopun ekranı çalışmıyor ve ayrıca hdmi bölümü zarar gördü ve çalışmıyor. televizyona nasıl bağlayabilirim? usb to hdmi ve vga to hdmi varmış sanırım ama size sormak istedim. en temiz nasıl çözebilirim?
(5) 

hangi filme gitmeli?

nemo problemo #1287762 
vizyondakiler:

ahlat ağacı
jurassic park
han solo bir star wars hikayesi

hangisini izlemeli?
(3) 

dosya masrafı artık alınamıyor mu?

nemo problemo #1280742 
az önce tüketici hakem heyetine gittim. dosya masrafı iadesi için. 2014 ve sonrası için artık iade yapılmıyor dediler. doğru mu?
(3) 

bir alanda uzmanlaşamamak (yazılım)

nemo problemo #1279158 
yaklaşık 10 yıldır bu alanda uğraşıyorum. html css biliyorum. php (codeigniter, symfony bilmiyorum) ile sıfırdan bir proje çıkarabiliyorum. wordpress ve seo konusunda da çok iyiyim diyebilirim.

ama gel gelelim iş aramaya başladığım da ben hiç bir kritere uymuyorum. şöyle ki.

php bilen birini aradıklarında codeigniter, symfony vb sistemleri bilsin istiyorlar. yanında javascript vb bir çok şey istiyorlar. yani ben tam olarak nasıl iş bulabilirim? onun haricinde kendimi geliştirmek istiyorum. bu konuda yönlendirilmeye de ihtiyacım var. şunları şunları mutlaka öğren diyebileceğiniz.

ben gibi birine ne tavsiye edersiniz?

ne front-end ne de back-end developerım. tam olarak bir şey olamadım. evleneceğim için artık düzenli bir işe gireyim diyorum. bu sorun kafamı kurcalamaya başladı.
(2) 

hangi bölüme gitmeli (hastane)

nemo problemo #1278944 
pazarda düşen bir demir sonucu annem kafasına darbe almış. doktora gideceğiz ama dahiliye mi yoksa beyin&sinir cerrahisine mi gitsek bilemedim. hangisine gitmeli?
(9) 

70-80 bin tl araba tavsiyesi

nemo problemo #1278610 
ne tavsiye edersiniz? bu fiyata ancak ikinci el araba alırım herhalde? görüntüsü hoş (volvo v40 tarzı, hatchback) yakıtı normal olan bir araba arıyorum.

edit: önceliğim sıfır ama duster sıfır alacağıma ikinci el km düşük volvo almayı da tercih edebilirim. dizel olmalı. sedan ve hatckback farketmez.
(2) 

araba sorusu v2 (volvo v40)

nemo problemo #1278297 
dün nissan juke için nasıl diye sormuştum. hem araştırınca hem de yorumları görünce biraz soğudum. volvo v40 70-80 bin civarında. nasıl sizce kullanan ve memnun olan var mı?
(4) 

nissan juke

nemo problemo #1278238 
alınır mı? 40-75 bin fiyat ortalaması var. clio, hyundai i20 yerine tercih edilir mi?
(4) 

dolar düşer mi?

nemo problemo #1275200 
abd'nin suriye'yi bombalaması falan sizce doları düşürür mü? 4 ün altına iner mi?
(8) 

istanbul roma gidiş dönüş 510 tl

nemo problemo #1274695 
sizce nasıl? thy ile. haziran ayında.
(2) 

hangi turkcell paketini

nemo problemo #1272326 
kullanıyorsunuz? dakikası 500-1000 arası interneti 4 ve üstü olan bir faturasız paket arıyorum. vodafone'dan turkcelle geçmek istiyorum. ne önerirsiniz?
(1) 

almanya vs ispanya maçı hangi ülke/şehirde oynanacak?

nemo problemo #1269893 
eğer fırsat bulursam gitmek istiyorum ama nerede oynanayacak göremedim.
(2) 

bu valiz alınır mı?

nemo problemo #1269557 
www.morhipo.com

ayakkabı dünyasında 200 liraya düştü demişlerdi. netten baktım daha ucuza var ama tükenmiş. sizce bu kabin boy valiz iş görür mü? yurtiçi/yurtdışı gezilerimde kullanmak için almak istiyorum ama f/p olarak iyi midir merak ettim?
(8) 

çocuk yapma olayı (dölleme) (belki 18+)

nemo problemo #1268511 
merak ettim bu olayı. yani tam olarak nasıl oluyor? yani çocuğun olması için ne kadar meni yeterli oluyor? bu meninin fışkırması falan gerekiyor mu yoksa içinde olması yeterli oluyor mu? en uygun döllenme zamanı ne zaman?
(4) 

sabiha gökçen'e en yakın otogar

nemo problemo #1267204 
harem mi? gece otobüse binip sabah da uçağa yetişmek istiyorum. en yakın nerede inmeli?
(7) 

iki termos arasında çok fark var mı?

nemo problemo #1263798 
1) www.decathlon.com.tr
2) www.kutupayisi.com

aralarında 100 lira kadar fark var. bugün decathlondaki termosu aldım ama emin de olamadım. sizce çok bir fark var mı? o paraya değer mi?
(2) 

tren vagon sorusu

nemo problemo #1263748 
doğu ekspresi için bilet aldım. 2 kadın 1 erkek vardı. benle beraber 2 erkek 2 kadın oluyor. yani bu durumda yolculuk edebiliyor muyum? onlar birbirini tanıyor olabilir. bilmiyorum. yani sıkıntı çıkar mı? bi ara yasak falan diyorlardı ya o yüzden soruyorum.
(5) 

hadi be oğlum vs black phanter

nemo problemo #1263497 
sinemaya gideceğim. sizce hangisini izlemeli? iyi film izlemek istiyorum sadece.
(9) 

70 bine kadar sıfır araba tavsiyesi

nemo problemo #1263306 
otomatik/manuel farketmez. dizel olmalı. konforlu olursa fena olmaz. yani ortalama bir şey arıyorum. ne tür arabalar tavsiye edersiniz? bir de kampanyalardan haberdar mısınız? iyi kampanyalara nerden bakabilirim?
(4) 

yüzde çıkan kahverengi lekeler

nemo problemo #1261542 
yaklaşlık 2 yıldır var. hiç soruşturmadım. tam olarak neyden kaynaklanıyor bu lekeler? bir de ameliyatsız falan geçme durumu olabiliyor mu? aynı sorunu yaşayanlar nasıl bir yol izlediniz?

görsel ekte.
(3) 

kars'tan batum'a ulaşım

nemo problemo #1261127 
nasıl sağlanır? kars gezimden sonra batum'a geçmeyi düşünüyorum. nasıl bir yol izlemeli?
(2) 

trafik cezası aynı gül belli olur mu?

nemo problemo #1256624 
herhangi bir trafik cezasını aynı gün görebiliyor muyuz? arabayı birine verdim de cezası falan var mı bakmak istiyorum.
(15) 

askerlikten muaf olmanın sosyal yaşamdaki etkisi

nemo problemo #1254267 
büyük ihtimalle kalp ile alakalı sorundan dolayı askere elverişli değildir sonucu çıkacak. bunun benim yaşamımda ne gibi dezavantajı olur? yani işe girerken bir sorun olur mu? veya memur olmak istersem? ne bileyim artısı veya eksisi var mıdır?
(2) 

türkiye'de araba ile gezmek

nemo problemo #1253323 
normalde gezen biriyim. otobüs, uçak, tren ile ulaşım, sonra şehir içinde ulaşım ve konaklama derken zaten belli bir para ödüyorsun. bir de istediğin her yere gidememe durumu da oluyor araba olmadan.

karadeniz gezisi yapmak istiyorum. sinop'tan artvin'e kadar. ama bu sefer araba ile gezmek istiyorum. tüplü/dizel bir araba bulsam (arkadaş, eş dost veya kiralasam) sizce ne kadar bir giderim olur? şöyle 10 günlük bir gezi olduğunu varsayarsak.

daha önce bu şekilde araba ile gezenler olabilir o yüzden fikir almak istiyorum.
(1) 

nargile tavsiyesi

nemo problemo #1252371 
max 165 tl bütçe ile bir nargile takımı almak istiyorum. ne almalı? ne tavsiye edersiniz? neye dikkat etmeli?
(3) 

valiz tavsiyesi

nemo problemo #1249942 
ortalama bir valiz arıyorum. siz ne kullanıyorsunuz? memnun musunuz? ona göre bir tane seçip alayım diyorum. sırt çantasıyla uğraşmak istemiyorum artık.
(10) 

taziye evine giderken ne götürülür?

nemo problemo #1249798 
aradan 10 gün geçmiş. bir başsağlığı dilemek için gideceğim. ne götürülür?
(2) 

ripple almak

nemo problemo #1249704 
coinmarketcap.com

şu listede önemli olan etmen nedir? piyasa değeri mi? birim değeri mi? mesela cardano diye bir şey var ioat'dan yüksek değeri var ama daha ucuz ve kimse bahsetmiyor.

acaba 200 adet cardano alıp unutsam mı? ne tavsiye edersiniz. siz ne yapıyorsunuz? yatırım tavsiyesi vermiyorsunuz sadece düşüncelerinizi merak ediyorum.
(3) 

kripto paralara yatırım yapmak

nemo problemo #1249331 
sizce mantıklı mı? yıllardır internet alanında işler yapıyorum. ama şu coin olayına pek ısınamadım. kimisi mining yapmanın mantıklı olduğunu söylüyor kimisi de satın almanın.

bitcoin almak çok mantıklı gözükmüyor zaten de. mining yaparak da bir şey çıkmaz büyük ihtimalle. sizce rible, iota gibi coinlere mi yönelmeli? mininig mi yapmalı yoksa direkt alıp bir süre unutmalı mı?
(1) 

instagram takipçi satanlar

nemo problemo #1248873 
nasıl satıyorlar? hiç anlamadığım halde aklıma gelen şu;

binlerce fake mail hesap aç
binlerce fake instagram hesap aç
sonra program aracılığı ile takip ettir.

böyle mi çalışıyorlar?
(7) 

bitcoin sorusu (paraya çevirme)

nemo problemo #1248811 
atıyorum elimde 20 bitcoin var. iyi de para yapıyor. paraya çevirebiliyor muyum hemen? paraya çevirme işi nasıl oluyor? sadece sanal olarak mı var?
(5) 

fotokopi işi yapmak (üniversitede)

nemo problemo #1248602 
üniversitede bir yer kiraladım. üniversitenin tam göbeğinde. yıllık 20-25 bin tl kadar kirası olacak. sizce bu durumda kazanç sağlar mıyım? kira, çalışanlar, malzemeler (makina vb) falan üstesinden kalkar mıyım? bir de yazın okul yok o da düşündürüyor.

fotokopi işi para kazandıran bir iş mi?
(12) 

üniversitede ne iş yapılabilir? (işyeri sorusu)

nemo problemo #1247927 
bir üniversitenin ihalesi olacak ve dükkan kiralayacağız. sizce büyük bir üniversitenin ortasında ne açsak iş yapar? toplamda 50 bin kadar öğrencisi olan üniversite.

sıralı olarak 10 tane işyeri yapılmış. sen seçip istediğin işi yapabiliyorsun.
(1) 

enpara sinemia vip

nemo problemo #1247248 
filmleri izleyebiliyor muyuz? bilet alırken vip diye bir seçenek var. normal salondan farkı nedir?
(1) 

elektrikli arabalar için şarj istasyonu yatırımı

nemo problemo #1246775 
şöyle bir site gördüm.

esarj.com

sizce bu tarz bir şeye yatırım yapmak mantıklı mı? ne kadar tutuyor onu da bilmiyorum ama elimde biraz para varken böyle bir şeye yatırım yapayım diyorum. bilgisi olan var mı?
(5) 

star wars' daha önce izlememiş birisi

nemo problemo #1246622 
son çıkan filme gitmeli mi? yani illa eski filmleri izlemiş olmak şart mı?
(5) 

sağlık problemi olmasına rağmen askere alınmak

nemo problemo #1244515 
kalple alakalı bir sıkıntım var ve ara sıra bayılma oluyor. özet geçeyim. 4-5 kez olunca doktora gittim ve bir kaç test yaptı.

eko, ekg, holter, koşu ve tilt table testleri. 4 sene önce tilt testi sırasında sıkıntı oldu ve kalp pili takılmalı denmişti. ama ben taktırmadım.

askerlik geldi çattı. bana verilen kağıtta tüm olan biten (saniye saniye kan basıncı ve nabız bilgileri yer alıyor. bayılma sürem falan yazıyor. doktor ve asistan adı yazıyor ama imzasız bir kağıt) yer alıyor.

şube hastaneye yönlendirdi. doktora gittim elimdeki evrağı gösterdim. hiç test falan yapmadan gidemezsin askere deyip elverişli değildir raporu verdi. heyete girdim. heyet bu sefer farklı bir hasteneye sevk etti.

diyelim ki şimdi yaptıracağım tüm testlerde de bir şey çıkmadı. ne yaparlar? gönderirler mi? peki benim hastalığım ne? bu sebepten bana askerde bir şey olsa ne olacak? bok yoluna mı gitmiş olacağım? ne yapmalıyım?

mobil görünümden çık