(1) 

Foursquare mekan bildirimi

Arya10 #450621 
Merhaba sözlükçüler ; şimdi bu foursquare'de mekan bilgilerine giriyorum ancak oradaki bulunan kişilerin listesine ulaşamıyorum. Son birkaç gündür böyle. Diyelim ki X mekanında 10 kişi var ancak bu 10 kişinin kimler olduğuna dair liste boş gözükmekte.
(2) 

Masaüstü Hard Disk Laptop'a Bağlamak

Arya10 #440367 
Merhaba sözlükçüler ; masaüstü bilgisayar bir şekilde arızalandı. Ekrana görüntü gelmiyor. Şimdi bu hard diskin içindekileri en kolay yoldan nasıl laptop'a atabilirim. Hard disk sata.
(1) 

KPSS Önlisans başvurusu

Arya10 #434071 
Merhaba arkadaşlar ; önlisans mezunuyum. KPSS'ye başvurduğumda askerlik ile ilgili bir sorun olur mu? Halen tecilim devam etmekte.
(2) 

Garanti Kredi Kartı Ödeme

Arya10 #432928 
Sevgili sözlükçüler şimdi 15,59'luk 2 taksidim var. Bunun dışında borcum yok. Toplam 31,18 yani bundan eminim kredi kartı limitide zaten bunu gösteriyor. Ancak internet şubesinden borç ödeme dediğimde ekstre tutar 10,95 olarak gözüküyor. En az ödenmesi gereken tutar ise 5,00 lira. Kalan miktar ne olacak yani. Faiz işlemesi gibi bir durum olur mu?
(4) 

İş Görüşmesi

Arya10 #432590 
Beyler bayanlar yarın call center için iş görüşmem var. Acaba top sakal sorun yaratır mı?
(4) 

Youtube ses sorunu

Arya10 #432421 
Sabahtan beri izlediğim videolarda ses çıkmıyor yahu. Onun dışında pc'de her video ve ses dosyalarında sorun yaşamıyorum. Genel bir sorun mu yaşanıyor acaba?
(1) 

Htc Evo 3D Fotoğraf

Arya10 #412408 
3B fotoğraf çekerken lütfen kamerayı yatay yönde tutunuz uyarısı gelmekte. Ancak bazen yatay tutmadığım halde fotoğraf ve video çekimi yapabiliyor. Çoğu zaman yukarıdaki yatay pozisyonda bulundurma uyarısı veriyor. Acaba hata neden kaynaklanmakta?
(1) 

Htv Evo

Arya10 #407022 
Haftasonu telefonumu değiştirmek istiyorum. Kafamdaki telefon modeli HTC Evo 3D. Yaklaşık 1000 civarı bütçe ayırdım. Acaba bu paraya değer mi? Ya da bu fiyata başka önerebileceğiniz telefon var mı?
(3) 

Smile ADSL

Arya10 #402662 
Merhaba sözlükçüler; hali hazırda kullanmakta olduğum TTNET Adsl var. Kullanım sözleşmem bitmek üzereymiş herhalde. D-Smart bugün aradı şöyle bir teklif sundu: eğer Smile Adsl'e geçersem ayda 59 liraya limitsiz internet + D-Smart kutusu (Maxi Paket herhalde). Bu teklif TTNET'ten vazgeçmek için yeterli midir? Smile Adsl hakkında da bir bilgim yok açıkçası. Siz ne düşünüyosrsunuz?
(3) 

Betsson

Arya10 #401140 
Sevgili sözlükçüler ; betsson'da futbol bahisinde 90 dakikalık dilim mi dikkkate alınıyor? Mesela bu akşam bursa-eskişehir maçı var 0 oynadığım zaman 90 dakika mı dikkate alınacak yoksa uzatmalarda bir taraf galip bitirirse kaybetmiş mi olacağım?
(4) 

Kız Meselesi

Arya10 #395054 
Sözlükçüler merhaba ; konuya hemen gireyim kızlarda mesela sırf hoşlandığı birini kıskandırmak ya da bozmak için başka biriyle birlikte olma gibi bir durum olabilir mi? Örnek vereyim dershanede bir kız var eli yüzü düzgün bir kız diyeyim. Bakışmalar falan oluyor aramızda. Ama bakıyorum kız başka biriyle birlikte şu anda. Ancak bakışları falan sık olmasada devam ediyor. Tenefüslerde falan çocukla değil mesela. Aslında benim sorum genel anlamda böyle bir his var mıdır kızlarda acaba? Yani karşısındakini kıskandırmak için başka birini kullanmak bu kadar kolay mı? Başka birinin canını yakmak bu kadar mı kolay. Çocuk için konuşuyorum.Ya da bunlar dışında ben mi kendimi çok önemsiyorum.
(3) 

Tavla Hakkında

Arya10 #383228 
Şimdi sözlükçüler; tavlada taşlarımı kendi bölgeme topladım ve taşları almaya başladım. Elimde de 3 taş kaldı diyelim hepsi de 1 numarada. Zarları attım 6-6 geldi. O zaman 1 numarada toplanan taşları alabilir miyim? Ya da hangi zar gelmeli ki o taşları alabileyim?
(3) 

can gox

Arya10 #375940 
Şimdi bu abimizin ismi can göksun. piyasada can gox ismini kullanıyor. peki bu can gox nasıl okunuyor?
(11) 

Kitap Tavsiyesi

Arya10 #370014 
Merhaba sözlükçüler ; kitap okuma kültürü olmayan biri olarak sizlerden kitap tavsiyesi istiyorum. Aslında kitap okunan insanlara imrenen bir yapım var ve artık bu eksikliğimi gidermek istiyorum. Anlatım olarak zorlanmayacağım yazar ve kitap tavsiye edbilir misiniz? Elif Şafak benim kafamdaki oluşan yazar. Aşk kitabını dudum veya başka önerebileceğiniz kitabı var mı? Kitabın anlaşılırlığı ve sıkmaması önemli benim için.
(3) 

Basketbol Saha Numaraları

Arya10 #366930 
Basketbolda saha içi diziliş numalarını nasıl anlayabilirim. Hiç anlamadığım konu. Basketbol izlemeyi çok severim yakından da takip ederim. Ama şu oyuncunun 4 numara öbür oyuncunun 2 numara olduğu konusunu ayır edemiyorum?
(2) 

İstanbul Vapur Seferleri

Arya10 #366023 
İstanbul'da Kadıköy-Eminönü yönüne doğru bugün bir aksama var mı? Akşamüstü Eminönü tarafa geçmem gerekecek acaba son durum nedir?
(1) 

Youtube Favori Video

Arya10 #365587 
Şimdi bu Youtube'da favori videolardan birini izlerken video bitiyor ve otomatikman diğer videoya geçiyor. Bunu engellemenin bir yolu yok mu?
(1) 

Euroleague Grup Sistemi

Arya10 #364662 
Euroleague top 16 gruplarında ilk 2 çeyrek finale kalıyor. Şimdi grup içerisinde puan eşitliğinde aralarında oynanan maçlar mı dikkate alınıyor? Yani bu yüzden farklı yenilmemek önemli. Ancak şöyle bir sorum daha olacak X takımı evinde 70-60 kazandı diyelim. Deplasmanda 80-70 kaybetti bu durumda genel averaj mı dikkate alnıyor yoksa deplasmanda atılan fazla sayıya mı bakılıyor?
(1) 

Swf'de çalan müzik

Arya10 #362303 
inciswf.com şarkı hangi grubun olduğunu ve adını öğrenebilir miyim?
(2) 

Lig TV

Arya10 #361198 
Hali hazırda 5 büyükleri kapsayan Lig Tv aboneliğim var. Ancak 2 gündür dün Antalya-Gençlerbirliği bugün ise Eskişehir-Ordu maçları şifresiz verildi. Bunun nedeni nedir?
(3) 

Spor Toto İkramiye

Arya10 #351653 
Şimdi bu Spor Toto ikramiye dağılımı nasıl yapılıyor? Mesela geçen hafta 12 bilen 188 kişiymiş ve 811 lira ikramiyesi var. Kişi başına mı 811 yoksa 811 lira 188 kişi arasında mı paylaştırılıyor?
(1) 

Katsayı kaldırılması

Arya10 #336082 
Şimdi bu olayda son durum nedir? Bildiğim kadarıyla YÖK kaldırdı ancak Danıştay'ın onayından da geçmesi gerekiyor. Danıştay ne kadar sürede buna karar verir? Meslek Lisesi olarak çok çile çektik. Artık bir çözüme kavuşsa iyi olur.
(4) 

person of interest

Arya10 #330149 
Bu dizi hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba? Ntv'de tanıtım videolarını gördüm. michael emerson hayranı biri olarak dizi izlemeden geçer not alıyor. The Mentalist tarzına yakın bir dizi ise başlamamayı düşünüyorum.
(2) 

Kasiyerlik

Arya10 #319063 
Merhaba sözlükçüler yarın Migros part-time kasiyerlik işine başlıyorum. 1 hafta staj eğitimi aldım ancak fazla kasaya geçme fırsatı bulamadım. Nelere dikkat etmem gerekir? Yarın büyük olasılıkla acemilikten dolayı kasada hızlı olmam beklenmez herhalde.
(3) 

SSK Sorusu

Arya10 #316026 
Merhaba arkadaşlar ; şu anki benmim ssk annemin üzerine. yani sağlık işlerini annemin emekli sandığı ile görüyorum. şu anda işe girmek üzereyim. acaba kendimin ssk'sı kendiliğinden açılır ve ödeme yapılır mı? Yoksa benim bu iş için ssk müdürlüğüne mi gitmem gerekiyor?
(2) 

Migros iŞ Eğitim

Arya10 #315553 
Merhaba ; Migros'da eğitim için Genel Müdürlüğe gideceğim. Tecrübesi olanlar bilgilendirebilir mi? Eğitim kaç gün ve gün içerisinde kaç saat sürer? Sadece anlatım şeklinde mi geçiyor?
(3) 

HTC İnternet

Arya10 #313616 
Merhaba sözlükçüler ; kardeşim HTC almış. HTC falan uzak olduğum bir telefon. Şimdi sorun şu HTC internet menüsü var. İnternete bağlanmada herhangi bir sorun yok. Acaba bu internet kullanımı kullanılan tarife üzerinden mi ücretlendirilir? Hat faturalı kullanımda. Ayeıca evde internet mevcut.
(3) 

LYS Kitap Tavsiye

Arya10 #311896 
Merhaba sözlükçüler;

LYS'ye bu sene hazırlanıyorum. Dershane dışı kaynaklar alacağım. 2 yıllık okuduktan sonra yeni sisteme falan çok uzağım. Şimdi Celal Aydın yayınlarını alacağım. Bunun yanında Güvender, Fem kafamda var. Bunun dışında kitap tavsiyesi olan var mı?

Not : Kitap LYS Matematik olacak...
(3) 

Posta Takip

Arya10 #309897 
Merhaba sözlükçüler

Askerlikle ilgili Trabzon'a belge yolladım. Resimde ptt sorgusunun bilgileri var. Son durum nedir? Ulaşmasına acaba az mı kaldı? Hiçbir şey anlamadım bilgilerden.
(1) 

İş Tanımı

Arya10 #309008 
Merhaba sözlükçüler

Migros'a part-time iş konusunda başvurdum. Çalışmak istediğim pozisyona Reyon görevlisi yazmıştım sadece. Şimdi mülakatın olumlu geçtiğine dair mail geldi. Ancak önerilen pozisyona Kasiyer yazmışlar. Ben kasiyerlik görevini yapmak istemiyorum. Acaba bu görevin değiştirilme ihtimali var mıdır? Yani evrakları teslim etmeden önce bununla ilgili bilgi mi almalıyım?
(5) 

Blackberry Sorusu

Arya10 #308877 
Acaba blackberry almayı düşünen birisi olarak aşağıdakilerden neleri tavsiye edersiniz?

1) Turkcell'den kontratlı internet içinde paket oarak mı almalıyım? Yoksa peşin fiyatına hepsiburada.com, gold vb. yerlerden mi? 2.tercihte internet paketi satış yapılıyor dimi?

2) Şimdi internet paketi olmadan blackberry aldık diyelim. Acaba aylık 100 mb'lık hat kampanyaları veya opera gibi programlarla ile interneti kullansam daha pahalıya mı gelir? Mesela Turkcell ayda 12 liraya sms +100 mb internet paketi kampanyası oluyor.

3)Turkcell, Vodafone gibi yerlerden internet paketi olmadan alırsam ne gibi dezavantajlar yaşarım?
(7) 

Migros Part-Time

Arya10 #308552 
Merhaba sözlükçüler Migros'a part-time iş başvurusunda bulunmuştum. İşte önceki günde merkez binasında görüşme oldu. Dün akşamda telefonla aradılar mail adresinize gerekli bilgileri yolladık diye.
20 saat oldu mail'de tık yok. Beni arayan telefonu arıyorum 1 saattir meşgul. Acaba maytap mı geçtiler?
(4) 

Ataşehir Migros Genel Müdürlük

Arya10 #307363 
Merhaba arkadaşlar buraya nasıl ulaşabilirim? Maltepe taraftan gideceğim.
(1) 

Askerlik Tecil

Arya10 #305048 
Merhaba arkadaşlar 2010 myo mezunuyum. Aynı zamanda AÖF hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Bu sabah askerik şubesine gittim. MYO diploması ile 1 yıl gecikmel olarak tecil için. Ancak şubede yoklama kaçağı olarak bulunuyorsun dediler. Ben de AÖF öğrencisi olarak devam etmekteyim dedim. Buna karşılık göreli AÖF bürosundan ekc-2 belgesini kütüğe postalamamı söyledi ve yeni yönetmelikle intibak sınıfında da tecil olabileceğini belirtti. Yalnız şöyle bir durum var. Benim kütük Trabzon/Beşikdüzü'ne kayıtlı. AÖF bürosu zarfın üzerinde Vakfıkebir olarak yazmış. Bir sorun çıkar mı? İkincisi eğer kütüğe bağlı askerlik şubesi yeni yönetmelikten haberi yoksa tecil işi yatar mı?
(1) 

Askerlik Tecili

Arya10 #304790 
Merhaba arkadaşlar 2010 yılı 2 yıllık myo mezunuyum. Tecil için 1 sene gecikmeli olarak bugün askerlik şubesine gidip evrakları falan sordum. Diploma, nüfus cüzdanı, fotoğraf, fotokopileri falan dedi. Aynı zamanda aöf'de de öğrenciyim intibak sınıfı. Ancak aöf ile ilgili bir bilgi vermedim şubeye. Şimdi ben evraklarla gidip tecil için başvursam aöf ile ilgili bir belge sıkıntısı oluşur mu? Yoksa gidip myo diploması ile tecilimi mi yaptırayım ?
(1) 

Part Time İş

Arya10 #304338 
Merhaba; Bu sene hem dershane hem part-time iş düşünüyorum. Fazla fiziksel yorgunluk olmadan bir iş istiyorum. Kafamda migros, tansaş, şok fikri var. Part-time iş olacağından fazla yorulacağımı zannetmiyorum. Ancak şöyle bir sorum var. Migros ve Tansaş oturduğum yere yakın mağazası var şok ise hemen evimin dibinde. Acaba çalışacağın yeri belirlemede bunlara bakıyorlar mı? Kalkıpta uzun mesafe yerlere çslışmaya gönderebilirler mi?
(1) 

Twitter

Arya10 #303398 
Sevgili sözlükçüler bu fenerbahçe'nin tercümanı samet var ya. twitter'da ''Zieglere taraftar takimi bekliyor dedim, bu saatte imkansiz dedi, peki dedim. gercekle yuzlesince İBB macinin tarihini sordu'' diye yazmış ne demek istemiş tam olarak. İBB ne alaka
(2) 

Tv Programları

Arya10 #303332 
Merhaba ekşiciler

Hani bu konuk ağırlanan programlar var. Söyleşi tadında mesela Saba Tümer'in programı gibi oraya katılan ünlüler programı sunanın hatırına mı geliyor? Yoksa programa çıktıkları için cüzi bir ücret alıyorlar mı?
(3) 

Galatasaray Forması

Arya10 #300919 
Merhaba sevgili sözlükçüler

Galatasaray'ın yeni sezon formalarına bakarken bir şey dikkatimi çekti

Parçalı forma 99 tl iken

www.gsstore.org

Siyah Forma fiyatı 64 tl

www.gsstore.org

İki formada saha içi forması yani bir farkı yok kalite bakımından acaba bu sene için kısa bir uygulama mı? Yoksa formalar arasında bir fark görebiliyor musunuz?
(8) 

Resimdeki yer

Arya10 #297304 
Evet soru gayet basit resimdeki yer İstanbul'un neresinden çekilmiş?

upload.wikimedia.org
(8) 

Üniversite için geç mi oldu?

Arya10 #291919 
Merhaba sevgili sözlükçüler. Yaşım 21, 2010 yılında önlisansdan mezun oldum ve bu sene Dgs'ye girdim. sonuç olarak pek parlak olmadığını söyleyebilirim. Aslında tercihlerde falan özellere yerleşme ihtimalim var ama hem mühendislik okuma isteğim yok hem de aile orta gelirli bir aile olduğu için fazla şartları zorlamak istemiyorum. Asıl meseleye geleyim şu anda içimdeki okuma hevesi arttı ve meslek lisesi çıkışlı olduğum için önceki senelerde alan dışı tercihlerde puan kırılma olayları olduğu için mecburi 2 yıllık olarak yönümü çizmiştim. Ancak değişen lys sistem nedeniyle tm bölümleri için şansım olduğunu düşünüyorum. en azından özellerin %50 burslu bölümleri için aile şartlarımız var. Şimdi soruyorum hazırlansam ve kazanıp üniversiteye başlasam çok mu geç mi olur?
(3) 

İş İlanı

Arya10 #288654 
Facebokk'da gezerken iş bilgileri kısmında Metro Elektronik Sosyal Medya bilgisini gördüm . Bu nasıl bir iş tanımıdır? Veya böyle bir iş ilanı yokta bizi mi keklemeye çalışıyor demeliyiz Kısacası bu kişiler ne yapar?
(4) 

Askerlik Tecili

Arya10 #287848 
Merhaba 2 yıllık myo mezunuyum. geçen sene aöf'e yazıldım ve intibak sınıfından başladım. mezuniyet sonrası 2 yıllık tecil için herhangi bir askerlik şubesine gitmedim. acaba benim açıkta olduğum kolayca anlaşılabilir mi? Garanti olsun diye gidip tecili mi yaptırmalı mıyım? Bu seferde şöyle düşünüyorum gidip şubeye lap diye almasınlar beni askerliğe. Ey sözlük ahalisi bi fikir verin!!!
(2) 

Facebook Yer Bildirimi

Arya10 #286607 
Merhaba; Nokia serilerinde facebook yer bildirimi her nokia serisinde oluyor mu ? Mesela nokia 6300 var bende onda m.facebook ile yapılamıyor. opera aracılığıyla denedim ancak onda da opera mobile desteklemediğinden yine başarısız oldu. Yani 6300'da böyle bir şansım var mı? Yada opera mobile destekli telefon mu mu gerekiyor?
(4) 

Pendik İHL Ulaşım

Arya10 #277647 
Yarın DGS'ye için Pendik İmam Hatip Lisesi'nde gireceğim. Maltepe'den en kısa hangi yol ile gidebilirim?
(1) 

Süper Lig Arşiv

Arya10 #277033 
Merhaba arkadaşlar ;

Acaba Turkcell Süper Lig ile alakalı tüm zamanların genel puan durumuna erişebileceğim bir kaynak var mı?

Not : Tff'nin sitesinde bulunmuyor...
(5) 

Aziz Yıldırım'ın Koğuşu

Arya10 #276254 
Merhaba arkadaşlar ;

Gazetelere bugün göz attığımda Aziz Yıldırım'ın şekerinin Galatasaray'ın açıklamaları yüzünden yükseldiği ve gelişmeleri içeriden takip ettiği söyleniyor. Ayrıca Aziz Yıldırım' koğuşta tek başına kaldığı bilgiside var. Bulunduğu koğuş her şeyiyle tam donanıma sahip midir? Yani tv, buzdolabı vs. gibi eşyalar var mıdır? Yoksa tam tersi gibi bir durum mu vardır?
(8) 

Prize takılı dolmuyor

Arya10 #274964 
Laptop şarj olurken bu hatayı alıyorum. Aslında olay şu belli bir seviye geldikten sonra kesiliyor. Mesela %70' e geliyor ardından kesiliyor. Bu hatayı alıyorum. Sorun nerede olabilir sizce ?
(2) 

Video'da çalan müziğin ismi ?

Arya10 #274770 
(3) 

Ekşi Sözlük

Arya10 #273689 
Arkadaşlar ;

''pele'nin sivasspor'a attığı gol için ne dediler'' konulu başlıkta


---------
sezer'i anlayabiliyorum

podolski(diyen kişi manasında yazdım)
-------------

entry ''tanım tanım devamı örnek alıntı ya da bkz değil'' olmadığı gerekçisiyle ispiyon edilmiş. Acaba gerçekten uygun değil mi?

mobil görünümden çık