(4) 

evlilik yıldönümü için bursada mekan önerisi?

ramazanali #1587752 
Şöyle güzel elit sıcak ortamı olan güzel bir mekan tavsiyesi olan var mı ?
(3) 

Tatillerde Ayvacık-Assos Bölgesini tercih edenler kimler?

ramazanali #1584755 
Kimler bu bölgeyi tercih ediyor ve neden?
(3) 

kredi faizi ile mevduat faizi arasındaki fark ?

ramazanali #1582339 
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Faiz hesabıyla ilgili mevduat faizini soruyorum bankaya %57 faiz diyor. Aylık yatırıyorum parayı bankaya bana ne kadar yansıyor? Bunu bulmam için 57'yi 12'ye mi bölmem gerekiyor?
Kredi çekicem mesela %3,5 faiz diyor. Bunun yıllık eşleneğini bulmak için 12 ile mi çarpmam gerekiyor?
Mevduat faizini söylerken yıllık söylüyorlar kredi faizini aylık faiz olarak söylüyorlar. İkisini de aynı rakamlarla ifade etmeyince kafamda net bir rakam oluşturamıyorum.
Bilen varsa bu konuda bilgisini paylaşabilir mi?
(9) 

Gece İçilen bi kupa türk kahvesi zararlı mı?

ramazanali #1579218 
Türk Kahvesini hep fincanda içiyorlar. Beni kesmiyor o yüzden kupaya yapıyorum. Fincan da içilen kahveyi kupaya yaptığım için acaba zararlı mı diye aklıma soru düştü? Zararlı mı kupayla içilen Türk kahvesi?
(6) 

Yeşil pasaportla gezilecek ülkeler ve yerler ?

ramazanali #1579111 
Yeşil pasaportumuzu aldık.Gezmek istiyorum.Yavaş yavaş gezilmesi gereken yerleri.Maddi durum olarak şu an öyle aham şaham bir gelirimiz yok.İki öğretmen maaşı.Yani rahat rahat gezecek bir gelirimiz yok. Bunun için seyahati planlamak gerekiyor.Ama gezerken rezillik çekmek de istemiyorum.Sadece saçmasapan masraflarım olmasın gezerken istiyorum. Sizce nereden başlanır gezmeye ve gezme planı nasıl yapılır ? Var mı takip ettiğiniz herhangi bir blog sayfa vb..
(3) 

Kira Vergisi beyanname veriyor musunuz?

ramazanali #1578740 
Kira vergisi vermeyip yakalanan veya takibe düşen var mı ?
(1) 

Araba ile balkan turu bilgi paylaşımı

ramazanali #1578248 
Yazın Edirneden arabamla ailecek bi balkan turu yapma hayalim var ama mümkün mü?İngilizcem sağlam değil,uygun fiyata kalınacak yer nasıl bulunur ?Spontane gezilir mi? ya da bu konuda tecrübelerini izleyebileceğim bi vlog tarzı bişey var mı ? Siz gittiyseniz ya da arkadaşlarınıdan gidenler varsa nasıl yaptılar?
(1) 

Senetle ilgili bir soru?

ramazanali #1575017 
Senette alıcı kısmı borçlu kısmıyla aynı doldurulmuş. Alıcı kısmına sonradan isim eklense bir mahsuru var mı? Diğer tüm şekil şartlarını sağlıyor senet. Sadece 3 tane borçlu var senette üçü de alıcı gözüküyor.
(7) 

Kredi kartı limiti

ramazanali #1574715 
750 bin liralık kredi kartı limitinin bir avantajı var mı sizce ?

gayrimenkul alımında neden şirket kuruluyor ?

ramazanali #1571939 
Tarla, arsa alımında şirket kurup o şirket adına alım yapıyorlar? Niye böyle bi yola gidiyor bilen var mı ?

önümüzdeki süreçte batık kredi oranı artar mı sizce ?

ramazanali #1551501 
Çektiği krediyi ödeyemeyenlerde artış olma ihtimali var mı sizce ?
(1) 

0,69 konut kredisi ?

ramazanali #1547847 
Kendi üzerime ev yok.Bulunduğum şehirde 1 yıldır yaşıyorum. Hiç ev almadım. Üzerime hiç ev olmadı.Ancak babam vefat etti ve onun üzerine ev vardı.Ben konut kredisinden yaralanabilir miyim ?
(2) 

Ruhsat bilgileri bulma ?

ramazanali #1545508 
Babam vefat etti. Ondan kalma traktör var ama ruhsatı bulamadık. Maliyeye bildireceğiz intikal için ama ruhsat olmayınca nasıl bir altenatif yol var?
Mesaj atsam araç sorgulama sms ile o bilgiyle olur mu?
Bu konuda bilgisi olan var mı ?
(3) 

Yatırım noktasında tavsiyeleriniz ?

ramazanali #1543809 
Faizler paranın alım gücünü koruyamayınca ve enflasyonda böyle yükselirken biraz birikim olunca nasıl bir yatırım yapmalıyım ki alım gücümü koruyup mümkünse de arttırayım diyor insan kendi kendine ?
Sorum şu: Elinizde 5 milyon olsa bunu nasıl değerlendirirdiniz veya olanlar nasıl değerlendiriyor ? Çevrenizde parasını güzel işlettiğini düşündüğünüz insanlar bunu nasıl başarıyor ? Ben şu an Türk borsasında değerlendiriyorum. Ama her yükselen piyasanın bir sonu var. Yatırım enstrümanlarımı çeşitlendirmek istiyorum.Siz kendiniz tecrübe ettiğiniz ya da çevrenizde gözlemlediğiniz güzel yatırımlar araçları neler ?
Çok soru sordum galiba ama mevzuyu anlattım umarım :)
(4) 

İnsan iç sesini dinlemeli yoksa mantığını mı kullanmalı ?

ramazanali #1533255 
Bazen kararsız kalırsınız iç sesiniz ayrı mantığınız ayrı şeyler söyler.Siz aldığınız kararlarda daha çok hangisini dinliyorsunuz ?

yds-yökdil sınavında 50 puan üstü nasıl alırım?

ramazanali #1532336 
Çok yüksek bir puan yapmama gerek yok.Yurtdışı öğretmenliğe başvurucam.İngilizce haricinde fransızca ve almanca alanından gitsem şansım daha yüksek ama büyük ihtimal ingilizceye başvurucam.
Sizce nasıl çalışmalıyım.Tavsiye edeceğiniz yazılı ya da görsel kaynak var mı?
(2) 

Mİrasta hisse devri?

ramazanali #1531656 
Annem,ben,abim babamın mirasçılarıyız.Malları tanışır taşınmaz yazdık.Hepsi üçe bölünüyor. Sonra biz bi de bunları birbimize devredicez paylaşıp.Bunun kolay bir yolu yok mu acaba?
(2) 

Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında bilgisi olan var mı ?

ramazanali #1527845 
Yatışlı Tedaviler %100 limitsiz ve sınırsız.

Ayaktan Muayene 10 adet. Ve doktorun uygun görmesi halinde kan,idrar,ultrason ,MR, Tomografi gibi tetkikler de ücretsiz.

Ayakta ve yatarak tedavi teminatına ek olarak, ücretsiz Check-up, Diş ve Göz Sağlığı, Online Doktor, Online Psikolog, Online Diyetisyen ve Acil Kara Ambulansı hizmetlerini kullanabilirsiniz

Bu şekilde hizmetler var 1850 lirayla çıktı bana ücreti. Nasıl sizce cigna tarafından verildi bu teklif
(11) 

Sorum evlilere

ramazanali #1524142 
Evlenirken birbirini çok seven imajı çizenlerle daha çok mantık ağırlıklı evlenenler evlilik hayatlarının ileriki yıllarında aynı çizgi de buluşuyorlar mı sizce ? Yoksa çok severek mi evlenmek lazım sorumun özü bu.
Bu soruyu niye sorduğumu da açıklayayım daha net olması açısından.
30 yaşındayım. Yakın çevreden bir kızla tanıştım yaklaşık 2 yıl önce. ilk önce pek olmaz gözüyle baktım. Sonradan mantıklı gelmeye başladı ısındım kıza. O zaten ben senin tamam demene bakıyorum mesajı veriyordu. Gel zaman git zaman ben başkalarıyla birlikte oldum onunla da konuştum bir yandan. Sonradan baktım ki o kız dışında herkesle takılma kafasındayım. E o zaman bu kızla evleneyim kafasına geldim. Bunu da açıkladım kıza o zaten dediğim gibi hazırdı. Kız çok uyumlu ben de esasen uyumlu biriyim. Kıza görsel olarak çok yanıp bitmiyorum genel olarak beğenim var.
Niye bu kız peki hani net olması bakımından onu da söyleyeyim
1- Kızla aynı ilin aynı ilçesindeyiz. Benim ailem köyde yaşıyor o öyle köye filan ziyarete gidemem diyecek tarzda bi kız değil o açıdan içime siniyor.
2-Kız da ben de öğretmeniz aynı meslekten olması da benim içime siniyor.
3- Ailenin tek kızı ve zenginlik göreceli gerçi ama bence zengin 15 milyonluk sırf gayrimenkulleri var yani tabi kızın değil ailesinin. Babası düğün hediyesi olarak bi dükkan hediye edecekmiş mesela akmasa da damlıyor :)
4-Babam yeni vefat etti sayılır. Annem de beni evlendirmek istiyor onu mutlu etmek istiyorum. Abim var o evlendi. Bizim aile de maddi açıdan fena sayılmaz annem öyle dünürlerini de kendi gibi durumu iyi olsun istiyor. Abimde gerçekleşmedi o durum. Ben de gerçekleşecek gibi o yüzden destekliyor. Annemi mutlu görmek bi de babamı kaybettikten sonra beni de mutlu ediyor şimdilik
Olumsuz yönleri de açıklayayım netlik olsun
Kız kapalı ben çok dikkat etmiyorum açıkçası ama toplumsal açıdan akpli olarak görülmek istemiyorum. Sanki kapalı biriyle evlenince akpli gözükücem öyle etiketlenicem diye çekiniyorum. Kıza söyledim pek dindar olmadığımı ve akp zihniyetindeyse birlikte olamayacağımızı yok dedi. Dini kalıpları yok yani. Zaten Ege’nin baya turistik rahat bi yerinde yaşıyoruz. Onun da etkisi vardır illa ki.
Sözün özü olaya ben biraz mantıksal bakıyorum. 30 yaşıma geldim pek aşık da olamadım açıkçası belki de yapım bu. Sevip sevdiğim tarafından sevilmeyi çok istedim. Ama olmadı bu yaşıma kadar. Sevdiğimi sandığım kişiyle sevgili olduktan sonra bu değilmiş ya hissine de çok kapıldım. Velhasıl öyle hissi olarak sevdiğim kişi tarafından çok sevilip de ne olursa olsun ben evleniyorum gibi bi kafa yaşayamadım. Bundan sonra da pek yaşayacağımı düşünmüyorum. Çünkü benim kafa yapım öyle bir aşka gelmiyor gibi. Onun için aşkı aramaktan ziyade düzenimi kurayım kafasındayım.
Evliler evlilik tecrübesini uzunca yaşamış olanlar acaba bu anlattıklarımı nasıl değerlendirirler.
Merak ettiğim soruyu aslında en başta sordum. Bazı çiftler birbirini çok severek evleniyor. Bazı çiftler benim gibi biraz da mantıksal tarafı ağır basarak evleniyor. Bu iki tarz evlilik ileri de aynı hikayeye bağlanıyor mu ? Şu da bir gerçek bence insanlar birbirini ne kadar severse sevsin bir süre sonra artık o sevgi alışkanlığa dönüp ilerliyor. Evliliğin ilk yıllarında sürekli birbimizi çok seviyoruz içerikli hikaye atanlar artık birkaç yıl içinde beraber hikaye atmaz hale gelebiliyor. Olay sanki sonradan artık biraz daha mantıksala dönüyor gibi. Ben de sevmiyor değilim tabi bu arada sadece mantığım sevgimden daha yoğun.. Samimi cevaplara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim..
(8) 

Empatik bakan bi bakış açısına ihtiyacım var galiba

ramazanali #1481432 
İyi geceler...
Kendimce ilginç bi durum yaşadım. Bugün boş bi vaktimde twittera girdim kız arkadaşımın sayfasına bakayım neleri beğenmiş diye bi beğeni sekmesine bastım.
Aha o da ne bildiğin porno beğenmiş.Yanlışlıkla beğenmiş o konuda eminim çünkü öyle rahat biri değil.Şok oldum şaşırdım uyarmak istiyorum ama utanmasını da istemiyorum. İlişkimiz uzaktan başladı uzaktan devam ediyor şimdilik.Samimiyet noktasında bazı çerçeveleri hala koruyoruz rahat bi şekilde gir beğenilerine bak böyle böyle olmuş diyemiyorum o yüzden.
Twittera giremiyorum bi denesene filan dedim ben giriyorum dedi. Sekmelerde sıkıntı var benim dedim direkt sekmelere baksana sen de diyemiyorum benim gördüğümü bilsin istemiyorum.Ama beğenisinin öyle kalması da iyi değil.Çalıştığı il milli eğitim müdürlüğü filan takip ediyo.HEsabı kilitli zaten 17 takipçisi var.
Ne yapsam şimdi direkt söylesem sabah sen ima ettin söylemedin niye söylemiyosun diyecek suçlu olucam ama ben de çekiniyorum.
(6) 

uzaktaki sevgili adayının doğum günü kutlamacası ?

ramazanali #1462466 
Sevgili adayı Siirt'te görev yaptığı için oraya gidicem.25 Ocakta gidicem.Batman havaalanından o olacak onun için evine gidip sürpriz yapma imkanı da yok.Giderken yanımda bi hediye götürmem lazım ne götürsem bilemedim.Ben er kişiyim.Belki buradan birlikte güzel bir fikir çıkabiliriz diye yazmak istedim.
Teşekkürler şimdiden sayın duyurucular...
Edit: Doğum günü 27 ocakta.Onun evinde kalacağım için dışarıdan pasta filan da getirememem.
(7) 

bu ülkede nasıl paranın değeri korunur

ramazanali #1431582 
Bankada 2 milyon paranız var diyelim. banka 8.5 faiz veriyor aylık enflasyon %12 yani eksi faiz. Bu parayı nasıl değerlendirirsiniz ?
(2) 

tramer kaydı sorgulama ?

ramazanali #1430402 
Arabam 2 adet kazaya karıştı.2 kazada da benim aracımda herhangi bir boya ya da değişen söz konusu değil. Çok küçük kazalardı.Bunlar tramer da hasar kaydı olarak arabamın fiyatını düşürür mü ?
(6) 

araç takası yorumu olan ?

ramazanali #1430391 
2012 model 80 bin de lpg & benzinli 1.4 fiat puntoyu 60 bine sayıp
2019 model tuscon 1.6 o da lpg &benzinli araçla takas edeceğiz. Sahibindene baktım tusconun muaddileri için 220-230 bin istiyorlar. Ben puntoyu vericem artı 100 bin vericem arkadaşa bi de 55 binlik kredisi var onu kapatıcam. Karlı mı zararlı mı olur benim için tam bilemedim. Var mı bu konuda bilgili yorumu olan arkadaşlar ?
edit: sorum daha çok bu takas benim için zarar mı yoksa kar yazar mı ? Mesela ileride tusconu elimden çıkarmak istediğimde satılır mı ? Tucson 215e gelecek bana fiyat olarak
(3) 

Amerika borsaları hakkında bilgisi olan?

ramazanali #1425414 
Türkiye borsasında işlem yapıyorum.Belli bir strateji oluşturdum ve şu anlık güzel gidiyor. Tabi güvenirliğini test için bir süre daha izlemem gerekecek.Ancak türkiye ekonomisinin durumu belli gittikçe dışarı kapalı hale geliyor.Benim stratejiyi Amerikan borsalarındaki hisselerde gözlemledim.Onlarda da işliyor.Kuzenim amerikada hem de Amerika vatandaşı.Onun üzerinden yatırım hesabı açıp işlem yapsam sizce sakıncası olur mu ya da türkiye borsasından farklı bir şey dezavantajıma olacak var mı ?
Spefisik bir konu ama belli bu konuda bilgisi olan vardır diye şansımı denemek istedim.
(25) 

bozulunca ne yapıyosunuz ?

ramazanali #1424500 
Hatun kişiyle konuşuyoruz tatlı tatlı şu an yeni tanışma aşamasındayız. Off çok sıkıldım nefes alamıyorum filan yazdı. Ben de bugün dayan yarın hürgeneraliz dedim. Hürgeneraliz ne filan yazdı. Ben de esprisine yazdım filan dedim üsteledi hürgeneral ne ya böyle bozdu yani beni. Espri kalitem bu düzeyde değil ama bazen sırf muhabbet dönsün diye de böyle saçma espri yapabiliyorum. Kıza açıkladım canım bi sus yazdı bildiğin bozuldum.Yazmadım bişey.Şimdi yazmış bazen yersiz esprsiler yapıyosun anlayamıyorum. Sinir oluyorum demiş. Böyle giderse ben şamaroğlanına dönerim. Yeri gelir kötü espri de yaparım abartmamak şartıyla. Ne diyosunuz nasıl bi tepki vermek lazım merak ettim düşüncelerinizi ?
(9) 

sorum gönül ilişkileri uzmanlarına ?

ramazanali #1424121 
İyi bayramlar herkese..Kız kişisiyle instagram da ekleştik. Muhabbet ediyoruz.Ben muhabbeti kesiyorum. o sonradan napıyosun filan yazıyor muhabbet açıyor yani.Neyse bugün onu beğendiğimi ifade eden şeyler yazdım.Sonra o da beğendiysen o uğraşman lazım erkeksin biraz daha ilgi göster filan yazdı.Kedileri var bu kızın ben de espri olsun diye erkek kedilerinde kız kız kedilerle çok ilgileniyor mu yazdım.Saçmaydı farkındayım da biraz konuyu dağıtmak istedim.Sonra bu parladı ne alaka çok saçma söylediğin filan dedi.Konuştuğumuzdan beri ilk defa sağlam soğuk yaptı.
Sormak istediğim şu ben bu kıza onu beğendiğimi söylemeden önce neredeyse o bana yürüyordu.Beğendiğimi söyledikten sonra yokuş yaptı.Şu an ben kendimi sanki ona affettirmem gerekiyormuş gibi bir moda girdi. Kızı beğendim de kaybetmek istemem ama yani yokuş yapıyor sırf arkasından koşturmak için gibi geldi.Abla ve abiler bu konuda fikri olanlar kıza karşı kendimi ezdirmeden nasıl durumu toparlarım acaba?
(4) 

kimler borsa yatırımcısı?

ramazanali #1423358 
arkadaşlar duyuruda baya borsa yatırımcısı anladığım kadarıyla. Belli bir strateji dahilinde alım satım mı yapıyorsunuz. Yoksa uzun vadeli düşünüp sadece alıp bekliyor musunuz? bi de ne kadardır borsada işlem yapıyorsunuz mesela ben 2014ten beri borsa yatırımcısıyım.Ama bilinçli şekilde 2 yıldır diyebilirim
(6) 

Antidepresan kullananlara sorum ?

ramazanali #1412666 
Faydası oluyor mu antidepresan kullanımının ? Ben de günlük yaşamda bazı problemler yaşıyorum kaygı endişe tarzı ya da bazen hayattan soğuma tarzı durumlar yaşıyorum.İçime kapanıyorum bazen.Mutsuz hissediyorum.Ama bir kez bile antidepresan kullanayım diye bir düşüncem olmadı.Kullananlar hayat kalitelerinde belirgin bir fark görüyor mu yoksa tamamen psikolojik bir rahatlama mı ?
(9) 

İlişki boyutuna geçmek için uygun adım ?

ramazanali #1411767 
Corona muhabbeti her ne kadar canımızı sıksa da hayat devam ediyor.Kafama takılan bir dueum var onu sizinle paylaşıp bi akıl almak istedim.
Üniversiteden sınıf arkadaşımın babasıyla bi akrabam arkadaş ve bana o kızla niye olmuyonuz siz dedi.Ben de zaten o kızı beğeniyordum ama üniversitede sevgilim olduğu için o zaman bir atağa geçmedim.Üniversiteden sonra 6 yıl geçti.O zamandan beri nerdeyse hiç konuşmadık.1 ay önce filan da instagramdan ekledim.Bizim akraba babasına söylemiş o da kızına söylemiş.Kız demiş ki niyeti varsa kendi söylesin.Haklı o konu da. Ben de instagramdan yazıyorum arada.İkimiz de öğretmeniz okullar tatil edildiği için Çanakkaleye ailesinin yanına geldi.Normalde İstanbul da.İkimizde de Çanakkaleliyiz ben kendim çanakkalede öğretmenim.Heralde kafada soru işareti olacak bir şey kalmadı. Sorum şu ki;
Ben instagramdan yazıyorum ama muhabbet belli bir düzeyde kalıyor.3 kere filan yazdım 1 ay içinde son 2si bu hafta içinde.Corona muhabbetine oturalım konuşalım da diyemiyorum.İnstagram DMden de açılmak kıza iyi bir fikir olarak gelmiyor.Telefon numarası yok.İnstagramdan telefon numarasını istesem.Arasam konuşsam o şekilde bir açılsam mı yoksa instagram DM den mi niyetimi ortaya koysam yoksa corona muhabbettinin bitmesini bekleyip.İstanbula yanına gidip bi haftasonu mu görüşsem ? Süreci uzatmak istemiyorum.Kafamın bi köşesinde sürekli çünkü sizce en doğru hareket şık hareket hangisi olur ? Şimdiden teşekkür ederim
(3) 

Bitcoin nereden alınıyor satılıyor ?

ramazanali #1403255 
Bu bitcoini en güvenilir nereden alıp satabiliriz acaba ?
(7) 

tektaş pırlanta nereden alınır?

ramazanali #1381903 
Evlenme teklifi etmek için sertifikalı bir tektaş pırlanta almak istiyorum. Marka öneriniz ya da başka tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız?
(3) 

8 megabit internet hızı iş görür mü?

ramazanali #1381873 
Yeni bir yere taşındım ve vodafone evde internet bağlatmayı düşünüyorum.Müşteri hizmetleriyle konuştum.8megabit hız olduğunu söylediler.Sizce bu hız nasıl tek kalıyorum. Limitsiz ilk 6 ay 56,8 kalan 18 ay 76,8 2 yıl taahhütlü. Bu konuda bilgisi olan var mı?
(3) 

Harici harddisk tavsiyesi ?

ramazanali #1379432 
1 tane harici harddisk alacağım sorunsuz memnun kaldığınız bir marka varsa tavsiye alabilirim ? Şimdiden teşekkür ederim.
(6) 

Hukuk bitiren birine ne tavsiye edersiniz?

ramazanali #1368602 
Öğretmenim. 27 yaşındayım. Hukuk diplomamı da alıyorum bu yaz inşallah. Ekonomik olarak bir problemim yok. Kendi büromu açacak ekonomik güce sahibim. Ancak ben biraz garantici biriyim. Bu yüzden kısa vadede öğretmenliği bırakıp serbest avukatlığa geçmek benim için büyük risk gibi geliyor. Alternatif olarak hakim savcılık için çalışmak ve hukuk alanında bilişim hukukunda yüksek lisans yapma fikrim var.
Mesleğin içinden tecrübeli arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim?
Özel büro mu açmalı mıyım? hakimlik savcılık mı çalışmalıyım? Hukuk alanında yüksek lisans yapıp öğretmenliğe devam mı etmeliyim ?
Aklıma gelen alternatifler bunlar varsa başka kafa açıcı bir tavsiye kesinlikle çok sevinirim:))
(15) 

servis ücreti sorusu ?

ramazanali #1307944 
5 öğretmen okula gitmek için taksi tutacağız.Gidiş geliş 10 tlye denk geliyor.Servis de var o da 8 tlye denk geliyor. Servisle gitme zor gibi duruyor. Ben de dedim ki taksiyle gideceğimize benim arabayla gidelim taksiye vereceğiniz parayı bana verin dedim uygun bi dille. Fazla buldular. Benim de arabam yıpranıyor sonuçta sadece yakıt olarak düşünmeyin dedim. Ben sizin sıkıntıya düşmenizi istemem ama ben de sıkıntıya düşmeyeyim dedim.Farklı çözüm önerilerinze açığım dedim. Bu arada bu arkadaşlar okulda sürekli görüştüğüm ayrı whatsapp grubumuz olduğu arkadaşlar. Yanlış mı yapmışım doğru mu sizce ?? Araç 300 yakıyor ayda ben onlardan 500 alıcam toplamda yaklaşık.
(7) 

Doların seyri hakkında ne düşünüyorsunuz ?

ramazanali #1304194 
11 temmuz 2016 da dolar aldım elimdeki parayla.Amacım 3 5 kuruş kazanmak sonra darbe teşebbüsü filan derken dolar yükseldi kar ettim diye sevindim sattım dolarımı. Dolar o zamandan bu zamana çok yükseldi sizce bu artış devam eder mi ?

edit: eder etmezden ziyade sebebiyle yazarsanız daha aydınlatıcı olur diye düşünüyorum.
(6) 

Hoşlandığımız kişiye ilgi gösterdiğimizde onun bize olan ilgisi azalıyorsa

ramazanali #1206006 
Benim hayatımın kısır döngüsü arkadaşlar bu durum ilgi gösterdiğimde itici hale mi geliyorum bilmiyorum.Kendimi itici hale getirecek bariz bi hata yapmıyorum ama bişeyler ters gidiyor heralde.Siz napıyorsunuz kız isteksiz ama siz istekli olduğunuz durumda
(13) 

Sosyal medyada faal olan erkek ?

ramazanali #1201813 
Soayal medyada faal olan erkek sizce nasıldır ? Kızlar açısından soruyorum çekicilik iticilik açısından bi etkisi olur mu size ? İnstagramda sürekli hikaye paylaşan foto atan kişiler örnek vermek gerekirse
(7) 

İlk önce iyi insan olmak mı yoksa mutlu insan olmak mı?

ramazanali #1191186 
Sizce hayatta öncelikli olan iyi olmak mı yoksa mutlu olmak mı? Mutluluk için iyilik feda edilir mi? Ya da hangisine odaklanmak lazım ?
(5) 

Her şeyi olması gereken zamanda yapan insanlar ?

ramazanali #1188885 
Sınav zamanı sınava odaklanma eğlence zamanı eğlence evlilik zamanı geldiğinde sevdiği insanı bulan her şeyi zamanında yerinde yapan insanlara has(r)etim arkadaşlar.. Ben de bunu kısmen başarmış olmama rağmen tam olarak hayatıma yayamadım.Sınav çalışırken hayallere dalma eğlence isteği, eğlenme zamanı dolu dolu eğlenememe.. Eksik nerede sizce gözlemi iyi olan arkadaşlara gelsin bu soru :)
(6) 

sizce ne yapmalıyım ?

ramazanali #1186471 
İyi akşamlar.
Biraz isteksizlikten dolayı bu duyuruyu açtım.25 yaşındayım öğretmenim doğuda. Hukuk fakültesi kazandım bu sene ama iştahla girdiğim bölümü şu an pek okumak istemiyorum.Genç yaşımı kitap başında geçirmek pek güzel gelmiyor.Hukuku maddi kaygılarla okumuyorum.Maddi kaygım yok.Hoşuma gittiği için ilgimi çektiği için okuyorum ama arkadaşlarım gezerken dolaşırken sevgilileriyle el ele diz dize foto paylaşırken:) benim böyle evde ineklemem motivasyonumu düşüyor. Napmalı sizce dondurmalı mı okulu okumasam mı ? Sevgili ihtiyacı daha ağır basmaya başladı.
(2) 

Ayarsız gelen kelimeleri ?

ramazanali #1185139 
İsminiz Ali olsa ve birisi sürekli Ali baba diye yazsa sohbette filan ayar olmaz mısınız ? Ben şahsen oluyorum sevdiğim insan olmasına rağmen gıcık kapıyorum. Alaysı ciddiyetsiz geliyor. Kardeşim de tatlım de. Siz rahatsız olur musunuz ? Tepkimi belli etsem onun da anlamı yok ben söyledikten sonra..
(7) 

Bu soru hem erkeklere hem kadınlara..

ramazanali #1179216 
Bir kızı beğendiniz, hoşlandınız ama ilk görüşte aşk gibi bir durum söz konusu değil.Muhabbetiniz de yok diyelim.Uzaktan uzaktan bakıp hoşlandığını ilgilendiğini belli etmek mi yoksa hiç hoşlandığını belli etmeden arkadaşça bir ilişki kurup ondan sonra hafiften ilerleme mi daha güzel sonuç verir.(Uzaktan bakmanın pek bir sonuç vermediğini düşünüyorum kanaatimce biraz ergence kalıyor sanki ) yaş:25
(16) 

Solcular gerçekten gelir adaletini mi savunuyor ?

ramazanali #1178461 
Sol kesimin genel olarak gerçekten gelir adaletini savunuyor mu ? Baktığımıx zaman sosyo-ekonomik durumları gelişmiş kimseler genelde sol kesim içinde yer alıyor. Ancakbu kimseler gelir adaletini savunuyorsa niye kendileri zengin bir hayat sürerken fakirlerin evsiz yoksul yaşamasına göz yumuyor.Ülkemiz de sol düşünce sadece rahat hareket etme kısıtlanmama gibi sebeplerle mi kendine taraftar buluyor.Yani yine bireysel kendini düşünen kafa yapısı.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?(Sağcı da değilim solcu da)
edit:doğan grubu,tüsiad üyeleri genel olarak sol düşüncedeki insanlar değil mi ?
(10) 

Erkek kız ilişkilerine dair bir soru..

ramazanali #1173447 
Erkek face üzerinden kıza arada yazıyor kız da aşk arıyor genel olarak erkeğin de kendisinden hoşlandığını biliyor. Arkadaş gibi konuşuyor iki taraf da. Erkek kızdan tel nosunu istedi vermedi zamanında. Bundan bişey çıkar mı sizce? Erkek kişisi ne yapsa daha güzel olur?
(7) 

terzinin söküğünü dikememe sebebi ?

ramazanali #1166983 
Kendi söküğünü dikmeyi beceremiyor diye biliyordum öyle değilmiş.Vakti olmadığı için dikemiyormuş.Siz nasıl biliyordunuz ?
(8) 

torik lens hakkında?

ramazanali #1165822 
Astigmat çıktı gözümde aylık almayı düşünüyorum.
Lensmarketten mi alayım yoksa gözlükçüden mi alayım ne diyorsunuz?
Hangi marka astigmat için bir de tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?
(3) 

Astigmat sürekli ilerler mi ?

ramazanali #1165272 
Sağ:2.75#5
Sol:2.75#175
BC8.8 yazmış doktor.çok mu ilerlemiş benim derece. Daha ilerler mi böyle acaba
(4) 

astrologların baktığı yıldız falı

ramazanali #1165070 
Doğum haritanı filan çıkarıyormuş.6 aylık her şey hakkında bilgi veriyormuş bu astrologlar.İsimleri aklımda değil de ünlü astrolog bunlar.Sizce doğruluk payı var mı ? Pek inanmam ama 15 temmuzu filan tahmin etmiş trumpın başkan olacağını söylemiş twitter de yazmış.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık