(3) 

kadıköy rıhtım otobüs durakları ?

maden suyu #589992 
arkadaşlar burada 2 araba kümesi var. bir geride küme var. sonra azıcık ilerisinde başka bir küme var. arabaların son durakları burası. 2 kümeden de arabalar kalkıyor mu yoksa ileride haltun taner sahnesine yakın olan kümeden mi kalkıyor lar sadece ?

umarım anlatabildim.
(4) 

kadıköyden göztepeye gitmek ?

maden suyu #589461 
Arkadaşlar,

500A ile kadıköy durağında iniyorum. lakin göztepe durağına nasıl giderim bilmiyorum. iett'den baktığım kadarı ile 19es, 19y vs bilimum 19 hattı geçiyor. yolun karşısına geçip nerden binmem gerek ?
(1) 

aöf hakkında

maden suyu #585370 
Merhabalar,

Ben örgün öğretim önlisans'ı bitirdikten sonra aöf lisans bölümüne 3. sınıfa yatay geçiş yaptım. 1 sene sınavlara katılmadım. ardından dönemlik kredilik sistem geldi malum.

şimdi ben yine kaydımı yaptırım sınavlara katılmadım. şuan 2-3 yıl daha kayıt yaptırmasam. sonra gelip hiçbirşey olmamış gibi kayıt yaptığım kaldığım dönemin derslerini alıp devam edebiliyor muyum ?
(5) 

arkadaşlık siteleri hakkında ne düşünüyor sunuz ?

maden suyu #584309 
Üye olup bir kaç kişisel bilgi girip resim ekledikten sonra bölgenizdeki kızları/erkekleri gösteren, hadi mesaj at konuş diye sizi iten bu siteler hakkında ne düşünüyorsunuz. Bir ilişkiye başlamak için internet sağlıklı bir yol mu. Çağ bunu mu gerektiriyor ?
(1) 

windows 7 32 bit'ten 64 bit'e geçiş. daha fazla oyun performansı ?

maden suyu #577852 
Arkadaşlar,

Mevcutta 4 gb ram'im var. 32 bit sebebi ile kullanılabilir olanı 3 gb. Yine aynı şekilde dual core 64 bit işlemcimde mevcut. oyunlardan daha fazla performans alabilmek için 64 bit'e geçeyim diyorum. doğru mu diyorum. etkisi olur mu sadece ram değil işlemci performansı olarakda gözle görülür bir iyileşme yaşanırmı ?
(1) 

bir bilgisayardaki kişisel bilgiyi temizleme

maden suyu #577840 
Arkadaşlar,

Şirketin bana verdiği laptop'taki windows'u formatlamadan benim dosyalarımı, programlarımı, ayarları vs temizleyen; cihazı yeni almış gibi bir hale getiren bir program/yol/method var mıdır ?
(1) 

Uzun bir mp3 dosyasını bölmek

maden suyu #571198 
Merhabalar,

Arkadaşlar elimde olan bir konser dvd'sinin sadece sesini mp3 olarak ayırdım. 1 saati geçkin. belirlediğim aralıklarla her şarkıyı ayırmak istiyorum. audacity vs programlarla değilde sadece bu işi başlangıç bitiş değeri verdiğimde basitçe yapabilen, müziği kayba uğratmayacak program önerilerinize ihtiyacım var.

şimdiden teşekkürler.
(7) 

yeni öğrenilen bilgiyi unutmamak ?

maden suyu #568285 
yeni bir kavram/bilgi/kelime öğrendiğimizde bunu unutmamak için ne yapmak gerek ?
(3) 

kalorifer peteğinin yanındaki vanalar ?

maden suyu #568221 
üstte ve altta olmak üzere 2 taneler. + ve - yönleri var. ne işe yarıyor bunlar. sıcaklık ile ilgili bir ayar değiller dimi ?

normalde ne yönde olmaları lazım (artı/eksi) ?
(5) 

ilaç kullanımı hakkında

maden suyu #568207 
Arkadaşlar,

Doktor 3 hap verdi. 1'i bitti. Kendimi iyi hissediyorum fakat kalan diğer 2 hapıda sonuna kullanmaya devam etmelimiyim ?
(1) 

Trial Windows Azure üyeliği alamadım ?

maden suyu #566993 
Kredi kartı bilgilerini doğru girdiğim halde kabul etmiyor neden olabilir ?
(2) 

Göz Ağrısı

maden suyu #565970 
özellikle yukarı aşağı sağa sola vs bakmak istediğimde daha da acıyor. bir hafta öncede gözümde cisim olmadığı halde gözümde batma olmuştu. neler oluyor bana ? :(
(3) 

sosyal fobi - beden imajı ?

maden suyu #564484 
merhaba,

kilolu bir insanım ve şuan zayıflıyorum. kilom yüzümden kendimi beğenmeme durumu yaşıyorum. kilolar makul seviyeye geldikçe sosyal fobimde bir iyileşme - özgüven artışı olur mu ki acep ?

ayrıca sosyal fobi maduru olupta eskisinden daha iyi olan, baş edebilenlerin tavsiyelerine sonuna kadar açığım ?
(3) 

zayıflamak için kondisyon bisikleti ?

maden suyu #564476 
merhabalar,

arkadaşlar amacım kalori yakmak. koşu bantları pahalı olduğundan eve kondisyon bisikleti alsam faydasını görürmüyüm. kondisyon bisikleti tempolu yürümenin yerine geçer mi ? 200 - 300 tl lik modeller bir sıkıntı çıkarır mı ? (2 günde bir max 30 dk kullanacağım)

şimdiden teşekkürler.
(1) 

ucuz hosting önerisi ?

maden suyu #561541 
yıllık 20$ dolardan daha aşağı fiyata sahip, php web hosting aramaktayım. biliyorum bu fiyattan aşağısı iyi olmaz ama deneyip kullandığınız var mıdır önerebileceğiniz ?
(3) 

bireysel emeklilik sistemi

maden suyu #558293 
aylık 100 tl kenara koyabilirim. anadolu hayat emeklilikten gireyim diyorum. ne dersiniz ?
(7) 

1000 tl nasıl paradır ?

maden suyu #558290 
maaş olaraktan ?
(7) 

kitap okurken aynı cümleyi defalarca okumak

maden suyu #554767 
Kitap okurken sizede oluyor mu bir an konsantrasyon kayboluyor ve bir cümleyi defalarca baştan okurken ve hala anlamazken buluyorum kendimi. napmak lazım böyle durumlarda. anlamasakta durmadan devam mı etmek gerekli ?
(1) 

wampserver php.ini hakkında

maden suyu #553054 
Arkadaşlar,

Hem apache altında hemde php dizini altında php.ini dosyaları var. Bunların birbirinden farkı ne. Çalışma zamanı hangisi dikkate alınıyor ?
(1) 

dolmakalem kullanmak ?

maden suyu #552670 
Yeni, kutusunda alınan bir dolmakalemi nasıl kullanabiliriz. sanırım satılırken içlerinde mürekkep ile gelmiyorlar ? - hiç bilgim yok bu konuda, denedim yazmadı :) - yazıya hazırlamak için ne yapmak gerek ?
(1) 

sanal kart extresini ödeme (E-CardFinans)

maden suyu #551028 
Selam,

arkadaşlar daha önce banka kartının sanal kartını kullandım. içine hesaptan bakiye atıp kullanıyorduk.

ama bu sefer kredi kartı için sanal kart oluşturdum. sanal kartında bir ekstre kesim tarihi vs var. limitini benim asıl kredi kartımdan alıyor.

fakat sanaldan yaptığım harcamalar benim asıl kredi kartımın ekstresinemi eklenecek yoksa kendine ait bir ekstresi çıkacak ayrı ödemem mi gerekecek ?

not: finansbank kullanıyorum.

şimdiden teşekkürler.
(5) 

peugeot reklam filmindeki şarkı ?

maden suyu #549160 
Şu aralar peugeot 208 için(208 mi emin değilim tam) tv'de reklamda çalan şarkıyı arıyorum a dostlar. tek hatırladığım yeri "noc noc noc" bölümü.
(2) 

türkçe altyazısı mevcut BBC Belgeselleri ?

maden suyu #539032 
önerebilir misiniz ?
(6) 

en iyi anathema şarkıları

maden suyu #537087 
Alternative 4 albümü dışında en sevdikleriniz neler ? yeni eski hiç farketmez. Ayrıca beraber dinlenmesi gerekenler varmıdır ? Mesela Regret den sonra Fragile Dreams çalıyorum ben. Bence ritimleri vs tam uyuyor. bunun gibi.

Şimdiden Teşekkürler.
(16) 

hangi filmi izlemeliyim ?

maden suyu #536794 
sizce resimdeki filmlerden, ilk hangi üçlüyü izlemeliyim?
(2) 

webmaster forumu önerisi ?

maden suyu #536044 
Arkadaşlar,

Genel olarak web teknolojileri ve programlama hakkında bilgi ve sohbet ortamının bulunduğu, aktif kullanıcılara sahip, belli bir çizgisi olan (olumsuz bir örnek olarak r10.net. bunun gibi değil. tam tersi) önerebileceğiniz yerli ve özellikle yabancı büyük forumlar(platformlar) varmıdır ?

Not: ceviz.net hariç.
(2) 

firefox search bar

maden suyu #533710 
Arkadaşlar,

i.imm.io resimdekinin aynısını kendi sitem için nasıl yapabilirim ?
(2) 

müyap, türkiyeye yapılan yayının durdurulması

maden suyu #533394 
Arkadaşlar,

Bu müyap denen oluşum eserlerin türkiyedeki haklarını savunuyor.

Senaryo: Şimdi ben lisanssız müzikleri yayınlayan bir sitem olsa. Bu site türkiyedeki sunucularda barınacak fakat türkiye ip'lerine kapalı olacak. tıpkı pandora gibi(tr'de değil sunucular fakat tr'ye kapalı). fakat tr hariç heryere açık olacak site. bu sitenin erişebilir olduğu herhangi bir ülkede müyap'a denk gelen kuruluş örneğin fransadaki bir kurum sitemi, fransa için yasaklayabilir.

1) Fakat ben ve sunucular türkiyede olduğu için fransadaki veya herhangi bir ülkedeki eserleri koruyan bu kurum bana bir yaptırım uygulayabilir mi ?

2) Türkiye için herhangi bir yayın yapmamakta olduğum halde Müyap bana bir yaptırım uygulayabilir mi ?

Şimdiden Teşekkürler.
(1) 

Aöf kredili sistem, sınıf geçme, dersler

maden suyu #532920 
Arkadaşlar,

Geçen sene 3. sınıf iktisat bölümüne dikey geçiş yaptım ve o yıl hiçbir sınava girmedim.

Bu dönem kaydımı yaptırdım ve daha kitabın kapağını çevirmişliğim yok. sınava 2 haftadan az kaldı. Yeni kredili sistem gereği sınıfta kalma olmadığına göre (doğru anladıysam);
1) şu kısıtlı zamanda sadece tek bir oturumun derslerine çalışıp, en azından 4 dersimi mi vereyim ?
Yoksa tüm derslere genel bakmalımıyım. Dersler kolaymıdır ?

2) Ayrıca aöf'de sınava çalışmak için normal konu anlatımlı kendi kitaplarınımı takip etmeli yoksa geçmiş yılların sorularını çözmem yeterlimidir ?


3) Hazır konuya girmişken bunuda sorayım diyorum. Geçmiş yılların soru kitapçığına baktığımda almanca, ilgilizce, fransızca sorularıda mevcut. ben bu dersleri almıyorum. bu sene kitapçığında bu dersler veya almadığım dersler kitapçığımda olursa boş mu bırakmalıyım ?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

yüzdeki batıklar

maden suyu #532724 
Ey Duyuru Ahalisi,

yüzümde ve boyun bölgesinde kıl dönmesi, batıklar oluştu. sakalları yukarıdan aşağıya alıyorum. Bundan öncede batık az çok vardı ama, son zamanlarda niyeyse, herhangi bişi değişmediği halde çoğaldılar :(

1) Batıklardan nasıl kurtulabiliriz. Mümkün müdür ?

Sakalı çıkış yönüne doğru kesin deniliyor. ama ben bu zamana kadar hep yukarıdan aşağıya aldım. Sadece boynu aşağıdan yukarıya alsam da yüzün üst tarafı ile nerde kesişicekler bilemedim.

2) Sakalı nasıl, ne yöne doğru kesmeli ?
3) Kılların yönünü değiştirmek mümkün mü ?


Şimdiden teşekkürler.
(4) 

black mesa hakkında

maden suyu #532644 
Merhabalar,

**---------**
spoiler
**---------**

Chapter 06 - Blast Pit bölümünde asansörden düştüm generator'a ulaştım. çalıştırdım. sonra yukarı çıktım ve 3 kollu ahtapotumsu yaratığın ordan kontrol odasına geldim. ışığın kırmızıdan yeşil olması ve benim ona bastığımda yaratığı yakmam lazım ama ışık halen yeşile dönmedir. O bölümde ekstradan bişi yapmak gerek limi ?
(6) 

para biriktirme parayı değerlendirme ?

maden suyu #528804 
Arkadaşlar,

Elimde 400 tl para var. her ay maaştan 100-200 TL kurtarabildiğim parayı saklamak istiyorum. Bunun için bazı sorularım olacak ?

1. Vadeli hesap nedir ? bu hesapta para değerleniyor lakin hesap işletim ücreti alınıyor mu ? Bu belirttiğim ufak miktarların yatırılması mümkün müdür ?

2. Çeyrek altın alıp yastık altınamı atmalı ?

Veya bunlar haricinde sizin önerebileceğiniz herhangi bir yöntem var mıdır ?

Şimdiden Teşekkürler.
(1) 

php programcıları ne kadar maaş alır ?

maden suyu #528764 
Arkadaşlar,

PHP programcıları junior'dan chief'e kadar maaş skalası nedir. Zend bilmesi, sertifikası olması maaşta ne gibi bir etki yapar ? Veya varmıdır değerini katlayan bilinmesi istenen başka etkenler ? Şimdiden teşekkürler.
(9) 

ajan filmleri/dizileri ?

maden suyu #527579 
örnek filmler: bourne serisi, bond serisi vs...
örnek diziler: 24, alias, hunted, burn notice...

verdiğim örneklere benzer içinde ajan olgusu olan her türlü(ister daha ciddi, ister daha komik işlenen) film/dizi önerilerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.
(1) 

css reset div - scope

maden suyu #526725 
Arkadaşlar,

Hazır bir template aldım fakat kullandığım bir jquery plug-inine aldığım bu template içerisinde çeşitli css kodları yazılmış. Bu sebeple css de benim istediğim bir div'in içeriğinin sistemdeki hiçbir stilden etkilenmemesi mümkün müdür ?
(5) 

ağız içine krem sürmek

maden suyu #525178 
nasıl sürülür ki ?
(2) 

youtube ve telif hakları

maden suyu #525133 
Dostlar,

Telif hakkı bizde olmayan bir dijital içeriği herhangi bir şekilde dağıtmak veya erişimine olana sağlamak suç.

Peki youtube vb sistemlerden api veya kendi sunduğu player embed yardımıyla müzik yayınıdamı bu kapsama girer ? eğer öyle ise youtube player'ın embed kodunu sunmasının anlamı nedir ? (şuan türkiye localleştirmesi yapıldı ve halen sunuluyor)
(1) 

aöf sınav yeri hakkında

maden suyu #525025 
arkadaşlar pazar günü için tek okula gidiyorum fakat cumartesi için biri beşiktaşta biri şişli farklı saatlerde 2 okul gözüküyor. daha önce hiç gitmedim de aynı günde 2 okula gitmek bu normal midir ?
(1) 

aöf ders hakkında

maden suyu #525018 
Sevgili duyuru sakinleri,

Ben 3. sınıfa dikey geçiş yaptım ve o sene hiçbir sınava katılmadım. Şimdi resimde i.imm.io görmüş olduğunuz soldaki dersler benim geçen sene yani kaldığım sene gördüğüm ve kitaplarını aldığım dersler değil mi ?

Sağdakiler ise yeni sisteme göre mevcut derslerin yeni halleri. ve sağdaki derslerin ben şuan bir kısmını malum ders seçmede seçtim ve diğerlerinide güz dönemi finallerinden sonra göreceğim değil mi ? o zaman tekrar kitap dağıtımımı yapılacak yoksa şuan gittiğimde resimde sağdaki tüm derslerin kitaplarını alacak mıyım ?

aslında biri bana yeni sistemi anneye anlatır gibi kısaca özetlerse çok müteşekkir olurum.

şimdiden teşekkürler.
(5) 

javascript editor

maden suyu #524663 
bu zamanada kadar dreamweaver kullanıyordum fakat artık sinir olmaya başladım. şöyle adam gibi direk kod yazarken hataları kontrol eden, kod tamamlayan bişi ? varmıdır ?
(1) 

template önerisi

maden suyu #524584 
Arkadaşlar,

i.imm.io buradaki resme benzer (www.audi.com.tr) üstüne geldiğimde sub menüleri ve html içeriği gösteren tarzda bir menüyü veya menüyü içeren template(ücretli ücretsiz farketmez) önerebilirmisiniz ?

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

finansbank çıkmayan kredi kartı ekstresi

maden suyu #524507 
Arkadaşlar,

Ekstremin kesim tarihi her ayın 6. günü. Ben bu tarihi internet şubesinden 1. gün olarak güncelledim.

Ayrıca 6.günün sabahı kredi kartına yatırdığım para mevcut borcumdan da fazlaydı. eksi bakiyeye düştü.

Şuan dönem içi işlemlere baktığımda halen eski ayın harcamaları ve yaptığım ödeme gözüküyor. herhangi bir ekstre çıkmadı.

Bu normal midir ? Neden çıkmamış olabilir ?
(16) 

sokakta en çok işe yarayacağını düşündüğünüz savaş sanatı ?

maden suyu #524352 
soru başlıktadır dostlar.
(8) 

en iyi canlı performanslar

maden suyu #524346 
Arkadaşlar,

rock-metal türlerinde sevdiğiniz grupların dvd olarak bulabileceğim, çok iyi çalmışlar/söylemişler dediğiniz, seyirciler için türlü aksiyonların yapıldığı canlı sahne performanslarına ihtiyacım var ?

within temptation - the silent force tour
manowar - the absolute power

gibi.

şimdiden teşekkürler.
(3) 

hukuk bilgisi

maden suyu #524190 
Sayın duyurucular,

Örnek: Biri bana hakaret etti. benim bu kişiye karşı hakaret davası açma hakkım var mı ?
Örnek: Biri bana saldırdı. veya ben birine saldırdım. Benim veya karşıdaki kişinin bana karşı yapabileceği hukusal yaptırımlar neler ?

Örneklerdeki gibi günlük hayatımızda başımıza gelebilecek, aslında çok derin-detaylı olmayan fakat bilinçli bir vatandaşın bilmesi gereken türde hukuki bilgiyi öğrenmek için kaynak verebilirmisiniz ?

Soru garip olabilir :) şimdiden teşekkürler.
(6) 

nba izlemek ?

maden suyu #523667 
internetten nasıl izleyebilirim ?
(4) 

aşırı gerginlik ve endişe

maden suyu #523299 
Arkadaşlar,

Aile içi bir sorundan dolayı çok gerginim ve endişeliyim şu an. devamlı bir olayı kafama takmış durumdayım. olmayacak yada olabilecek yada olsaydı ne yapardım diye düşünüp duruyorum ve bir sonuç getirmiyor. zamana bırakmam lazım ama unutamıyorum, rahatlamak, kafamdan çıkarmak ne yapabilirim ?
(1) 

php, mysql ve javascript için kodlama araçları

maden suyu #521856 
Sayın duyuru sakinleri,

php, mysql ve javascript ile içli dışlı olurken kullandığınız, faydalı bulduğunuz program, kod kütüphanesi, tarayıcı eklentisi vs önerinizi istemekteyim.

Mesela php için netbeans ide, zend fw; mysql için mysql workbench javascript için firefox'un firebug eklentisi gibi kodlama işlemini kolaylaştıracak her türlü dolaylı-dolaysız araca açığım.

Şimdiden teşekkürler.
(6) 

ssk prim ödemesinin gecikmesi hakkında

maden suyu #521264 
Arkadaşlar ssk sorgulama yaptığımda en son eylül ayında ödeme yapıldığını gördüm. Malum aralığa girdik.
İşverene sorguduğumda muhasebecinin geçen ayın ssk bildirimini geç yaptığı için ssk ödemesini geç yaptığını, Sisteme de bu yüzden geç yansıyacağını; Ben bankadan sorgulattığımda, işveren olarak borç gözükmüyor dedi.

Böyle bir gecikme mümkün müdür ? Yoksa en azıncan ekim ayının mutlaka yatırılmış-yansımış olması mı gerekir ?

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

finansbank kredi kartı kapatma

maden suyu #520926 
Arkadaşlar,

2012 senesi itibariyle kk kapatmanın en kolay yolu nedir. Telefon bankacılığı ile çaldırdım-yenisini istemiyorum mu yapmalı şubeye gidip dilekçemi vermeli ?

Ayrıca içinde taksitlerim var. Bu mebla kartı kapattığımda ilk ekstrede komplemi yansır taksit 5 ay ise 5 ay düzenli ekstremi çıkar yoksa içinde taksit ücretlerinide kapsayan eksi bakiye bırakmazsam iptal etmezler mi ?

Şimdiden teşekkürler.

mobil görünümden çık