(4) 

Sözlüğe mobilden girişte bi sıkıntı mı var ?

akatreil #795723 
1-2 gündür tarayıcı üstünden girdiğimde bissürü sorun çıkartıyor.

- başlık içinde sadece ilk sayfayı gösteriyor, diğer sayfalara geçemiyorum.
- "..." var ona tıklayınca sub-etha, istatistik falan o ekran çıkıyordu normalde, oraya tıklayınca algılamıyor.
- bugün'e tıklayınca normalde pop-up gibi bi ekran çıkarken şimdi yeni sayfa açıyor.

bir de duyuruya girince de sadece başlıkları okutuyor, içeriklere bakamıyorum.

android uygulamalar pek iyi değil diye tarayıcı kullanıyordum daha rahattı bu. Nedir bu sorun bilen var mıdır ?
(18) 

Kan davası çıkartacak bir KPSS tarih sorusu (capsli)

akatreil #795296 
Soru ekte.

Bize öğretilen : Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı batılılardan önce verildi.

Bakıyorum 1909 yılında Finlandiya vermiş, Danimarka vermiş bi de bizden önce o kadar.

Medreselerin kapatılmasının sebeplerine bakıyorum, laik eğitim sistemini getirmek ve eğitimde çağdaşlaşma. ve o dönemde çağdaşlığı batıdaki sistemlerle oturtmaya çalışıyoruz biz.

Ama cevap A diyor.

Açıklama olarak da "Medreseler çağın gerisinde kalmış kurumlar olduğu için kapatılmıştı" yazmış. E çağın gerisindeyse, sen çağı yakalamak için kapatırsın orayı. Farkı kapatmak için yani.

Ve her konuştuğum kişi "a şıkkı abi nasıl göremiyorsun bunu" diyor, sinirden kendimi sikicem lan. Çok mu yanlış mantık yürütüyorum? Israrcı olunca da "abi ösym böyle alıyor, çok düşünme siktir et" diyorlar.
(1) 

Kpss Anayasa sorusu

akatreil #790166 
Kanun
Kanun hükmünde kararname
Tüzük
Tbmm iç tüzüğü
Yönetmelik

Bunların şekil veya esas yönünden denetimlerini kim yapıyor allaşkına? Bi soruda başka çıkıyor diğerinde başka kafam karıştı ?

Mesela Anayasa Mahkemesi hangilerini denetleyebilir ?
(1) 

Bu arkadaşa yuva arıyoruz.

akatreil #786093 
Doktor bir vatandaş yüzünden,hamile arkadaşımıza yasaklanan bu arkadaş maalesef evinden oldu. şu an bende 3 tane kedi olduğun içi çok huzursuz oluyor. Kendisini terketmeyecek bir ev arıyoruz.
biraz üstte kalırsa mükemmel olur bizim için. teşekkürle.:)

edit : istanbul.
(5) 

Benim şu uyku sorununa bi çözüm bulalım diyorum

akatreil #785769 
Abiler ablalar (muhtaç adam girişi)

Şincik 1 ay kaldı Kpss'ye. günde 5 saat uyku ile takılmam gerek bu 1 ay. Ama afedersiniz eşek ölüsü gibi uyuyorum hergün. Günde 12 saatten az uyuyunca bi şeyi eksik yapmışım gibi geliyor, siz düşünün durumu.

Şimdi ilaç milaç bile olabilir. Benim 1 ay boyunca günde 18-19 saat "yeaa abi uykuda ne ki" dedirtecek moda girmem lazım.

Bi yolu yordamı varmola ?
(2) 

Fotoğraf makinamı satıcam da kaça gidiyor bunlar?

akatreil #784063 
Sahibinden'e baktım herkes garip fiyatlar yazmış hep. kimisi 600-700'e kimisi 1300'lerde satıyor ikinci eli.

makina 600d, kit lens var. 18-55 diğer değerlerini bilmeyecek kadar az kullandım. shutter sayısı mı ne diyorlar o düşüktür herhalde pek çekmedim.

kaça gidiyor bu ? ona göre satayım diyorum işime yarayacak bi paraysa.
(4) 

yine bir araba sorusu

akatreil #782671 
Fabia ve c3 arasında seçim yapsanız ne alırdınız?
ve ne gibi avantajlar ile alırsınız.
çok teşekkür ederim şimdiden.
(5) 

Kredi kartı dolandırıcılığı

akatreil #776116 
Arkadaşımın kredi kartından bugün 2 tane online işlem yapılmış. İkisinde de mesaj gelmiş arkadaşa, birinde "drop slr firmasından 288 euroluk işlem için sms şifreniz" falan diye.

sonra da "blinkbox'tan 13 sterlinlik işleminiz yapılmıştır" diye sms şifresi olmadan işlem yapılmış.

Kartı iptal ettirdi de toplamda 70 liralık çekim olmuş 2-3 işlem yapılmış. büyük ihtimal yurtdışından bi işlem. Bunu iade alabilme ihtimali ne ?
(9) 

16-15-16 istanbul üniversitesi

akatreil #773766 
İstanbul üniversitesinin her yerinde bu sayılar yazıyor beyazıt kampüsünde tabii. Bi anlamı var midir merak ettim bayaaa.
(1) 

Yarın saat 10:00'da Taksim'den Mecidiyeköy'e

akatreil #767706 
Metro çalışmayacakmış sanırım. aslında Taksim de değil, Tophane'ye daha yakın bulunduğum yer. Saat 10 gibi Mecidiyeköy'e gitmem gerekiyor. Zincirlikuyu'ya gitsem ordan metrobüs yapsam dicem, metrobüs de çalışmıyor. Taksim'den otobüs de çalışmaz.

Normalde üşenmem yürürüm de. Şimdi olaylar olur, arada da kalmak istemiyorum. Nasıl gidebilirim alternatif olarak, kolay yol ?
(8) 

Olm benim okul uzar mı sizce?

akatreil #755326 
Son dönemim, 7 tane ders alıyorum. Derslere şöyle bi baktım da 6 tanesinden geçerim. ama 1 tane ödev vermiş hoca var, ondan kalcam herhalde ödev yapmadım diye. ben de çalışıyorum diye ne derse girdim ne ödevi biliyorum. işin kötü tarafı 4 senedir çalışıyorum diye de "ödev ne" diye soracak 1 tane sınıfta tanıdığım yok.

Vize sıfır olsa finalde kurtaramam herhalde ama şimdiye kadar büte bile kalmadan geçmiş bi adam olarak ne büt, ne yaz okulu ne tek ders sınavı hakkında bilgim var.

vizem sıfır olsa, büt'te şansım var mı?
bu dersi 90 kişi alıyor okulda. yaz okulu açılma şansı nedir ?
tek ders sınavlarında rahat mı bırakıyorlar ? yada haziran ayındaki tek ders sınavından geçemezsem ocak ayında mesela tekrar girme şansım olur mu yoksa 1 ders için 1 dönem bile değil komple 1 yıl beklemem mi gerekir ?

bi aydınlatırsanız ?
(3) 

Saçma sapan uyku düzeni

akatreil #750370 
Şimdi kimi zaman geceleri, kimi zaman normal mesai ile çalışan biriyim.

Bu yüzden de rezil bi uyku düzenim var. Bazen 3-4 saatlik uykuyla işe gelirim, bazen 12 saat uyurum yine uykulu olurum.

kimisi var geliyor 2 saat uyumuş, deli sikmiş gibi hareketli afedersiniz. ve tekrar uyuyana kadar da uyku emaresi göstermiyor hiç.

ben uyandıktan sonra 4-5 saat dinç kalabiliyorum sonra tekrar uykum geliyor. uyuyana kadar ölü modunda geziyorum yani. kahve içiyorum, kafeine boğuyorum kendimi, ya başımı ağrıtıyor ya kalbime çarpıntı yapıyor o da.

bu vücudu uyandıktan sonra 12 saat falan dinç tutmanın bi yolu yok mu ya? hadi dinç olmasın da, uykulu halimden kurtulayım bari. mesir macunu falan mı yesem ?
(1) 

25 martta çıkacak olan tape

akatreil #748439 
Böyle bi şeyin varlığını kim iddia ediyor ?

Benim takip ettiğim kadarıyla odatv ortaya bu lafı attı, o günden beri "25 martta büyük tape gelcek" diye olay çıktı. Seçimler yaklaştıkça kayıtların daha sert olması zaten beklenen bi şey ama herkesin 25 marta odaklanmasını garip buldum.

fuatavni ve benzeri hesaplar önemli bi kayıttan bahsediyor ama hiçbiri "25 mart" diye bi şey zikretmedi galiba?

yanlış mıyım şincik ?
(5) 

Youtube'a girebilmek

akatreil #740597 
İşyerinde patron youtube'u engellemiş. Şirket üstünden girilemiyor.

Ben de mesaimin son saatlerinde youtube'dan ders çalışıyordum, videolar ile. Bu yüzden Tor kurdum, tor ile girebiliyorum. Ama videoların yarısından çoğu için flash player kurulu değil deniyor. Halbuki başka videoları açıyor.

Bunun sebebi ne olabilir ? Kurulu değilse hiçbir videoyu açmaması lazım.

Yada tor gibi reklamsız vs, girebilme yöntemleri nelerdir ?
(3) 

Deposilin

akatreil #735279 
Bu ilacı bulmanın edinmenin bi yolu yok mu?

Hastaneden edinmek için 3-4 doktorun imzası gerekiyormuş, valide için gerekli de. kalp romatizması var kadında, öyle uğraştırmak istemiyorum.

Eczaneler "elimizde yok" diyorlar, nasıl edinebiliriz ?
(2) 

Gss

akatreil #732279 
Açıköğretim'de okuyorum bu gss belasına bakayım dedim, bana bulaşmış. İptal etme şansımız ya da sildirme durumumuz var mı bunu?
(5) 

Yanlış mı yapıyorum sizce ?

akatreil #722877 
Merhabalar.

Gazetecilik son sınıf öğrencisi biriyim. eksisozluk.com şu entryimde bahsettiğim bi durum vardı.

Okumanıza gerek yok, özet geçmem gerekirse, 3 yıldır çalıştığım için staj yapamamıştım. Bu sene başında da staj yapmak için başvurduğum tüm gazeteler, yazarlar vs sallamadı pek beni. Hani defalarca mailler attım, görüşmeye çalıştım olmadı. Sonunda ben de pes ettim, biraz hayat telaşıyla Kpss'ye girmeye karar verdim. Dershaneye falan yazıldım hatta.

Ama işte aradan 5 ay geçti, 2-3 hafta önce Doğan medyadan, bugün de Milliyet'ten arandım. Staj için müsait misiniz diyorlar.

Ben bu 5 aylık sürede, Kpss için dershaneye yazıldım, 3 yıl çalıştığım işe geri döndüm okurken paramı çıkarmak için, son senem mezun olmak için okula gidip gelmeye başladım nerdeyse her gün.

Bunların arasına bir de stajı sokamam gibi geldi. Bu durumda ya 4-5 aydır çalıştığım KPSS'den ödün verecektim, ya staj için bıraktığım sonra götüm götüm döndüğüm işten ödün verecektim (ikinci defa satıyormuş gibi olurdu patronumu)

normalde idealist davranmıştım bu bölümü seçerken, 3 yıl okuduğum bi başka okulu bırakmıştım. ama şimdi yaşım da geçmiş gibi geliyor. Hem Kpss kafasına o kadar alıştırdım ki kendimi, artık inanılmaz düz bir hayat istiyorum. Ama kime anlatsam bunu "abi doğan medya, abi milliyet bi şekilde tutunurdun, daha fazla para kazanırdın" diyorlar.

Olayın parasında değilim ama, yine de acaba staj olmayınca Kpss kafasına çok mu erken geldim diye düşünmeye başladım. Acaba büyük bi fırsatı mı kaçırıyorum yoksa "stajda ne yapacaklar, alt tarafı parasız çalıştırırlar sonra yol verirler" durumu mu olurdu?

Kafam biraz karışık da.
(5) 

Boğazda kalan kılçık

akatreil #717565 
Ya böyle küçük bi şey. 2 gün önce balık ekmek yerken kalmıştı. çok rahatsız da etmiyor, acı falan da yok ama gıcık ediyor.

bunun zararı falan var mıdır ? en başta yemek yerken falan düşer diyordum 1-2 gün de geçince falan, yok hala orda. parmağımı falan sokunca da değiyor ama düşmüyor bi türlü.
(2) 

Şu tarz kaşe mont/palto arıyorum

akatreil #701530 
Geçen yılın ürünü galiba, hm'nin sitesinde şuan çok saçma ürünler var mont bölümünde.

bu tarz uzun, dar kesim, yaka kısmı da buna benzer olan herhangi bir mont/kaban modelleri gösterebilir misiniz online alışveriş sitelerinden ? bakındım da elle tutulur bi şey bulamadım.
(19) 

2500-3000 hatta ve hatta 4000 lira az para mı abi?

akatreil #691941 
Birkaç duyuruya baktım da bugün, 2600 liralık memuriyet maaşının yetmeyeceği tartışılmış. Başka bi duyuruda da 4000 liranın çok para olmadığı vs söylenmiş.

Benim mi gözüm tok anlamıyorum. Memur bir aileden geliyorum, tutumlu biriyimdir o yüzden. Seneye memur olmak istiyorum düşünüyorum 2600 lira alsam -ki aşağı yukarı memur olursam o civarda alcam- her ay çok rahat bi şekilde hem ankarada hem istanbulda yaşasam da 1000 lira atabilirim köşeye. ve gayet güzel rahat da bi hayat yaşarım.

Az para muhabbetlerini okuyunca bi içime kapandım lan. Millet deli para kazanıyor bi ben fakirim diye.
(7) 

Araba

akatreil #688688 
Elimde 25.000 tl var. Kaç haftadan beri araba arıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Aklınızda otomatik vites olabilecek tavsiye ettiğiniz modeller nelerdir?
skoda fabia var 2012 model ama skodalar hakkında tam bir bilgim yok.
accent era'ya baktım sonra sözlüğü okuyayım dedim bir kısım arkadaş teneke demiş ve kaza fotoğraflarını gördüm bayağı göz korkuttu.
mercedes a150 düşünüyorum eski model olduğu için sorun olabilir diye fazla içim ısınmadı.
aklınızda kullandığınız güvenli modelleri tavsiye edebilir misiniz? iyi günler dilerim.
(5) 

Yeşil pasaport ile alakalı birkaç soru

akatreil #676112 
babam emekli memur. emekli olurken ki derecesi tutuyor yeşil pasaport için.

ben de ağustos 1990 doğumluyum.

yaş hesabından hiç anlamam 23 yaşında mıyım 24 yaşında mıyım onu bile bilmiyorum. girdin-bitirdin muhabbetleri falan işte.

1- olur da ocak ayında çıkartırsam ben bu pasaportu, 2014 ağustosa kadar mı kullanabilcem yoksa 2015 ağustos ayına kadar mı?

2- babam kendine pasaport çıkartmadan sadece bana çıkartabilir mi yeşil pasaportu ? yoksa kendisine çıkartmadan çocuklara verilmiyor mu?
(8) 

Bamm Bamm kostümü

akatreil #667165 
6 aylık bi yeğenim var ellerinizden öper

www.ebay.com

şunu almak istiyorum kendisine. türkiye'de bulabileceğim bir yer var mdıır? yada şuana kadar hiç yurtdışından alışveriş yapmadım, amazon yada ebay'ın mantığına yada kullanıcı güvenilirliğine pek aşina değilim?

bi tavsiyeniz var mıdır?
(4) 

Part time iş - İşsizlik maaşı

akatreil #666278 
2,5 yıl çağrı merkezinde çalışmıştım. ayrıldıktan sonra da 3 aydır işsizlik maaşı alıyorum. 3 ay daha alıcam. aynı zamanda üniversitede de son senem.

part time iş bakınıyordum. bi sinema salonunda buldum aslında, anlaştık da getirmem gereken evrakların listesini verdiler. o sırada aklıma gelmedi ama benim eğer ki sigorta girişim yapılırsa, aldığım bu işsizlik maaşı kesilecek büyük ihtimal.

part time iş olarak verdikleri para da işsizlik maaşından 50 lira fazla + 150 lira da yemek parası veriyorlar.

şimdi kurumsal da bi firma, herhalde "2 ay sigortasız çalıştırın" diye arasam kadını dikkate almazlar. ben napsam ki? arayıp nasıl "kusura bakmayın aklıma gelmedi" desem. utanıyorum baya aramaya ya.
(3) 

Vurdum tekmeyi, girdim gazetenin binasından içeri

akatreil #663252 
Şimdi ben kısmetse bu sene mezun oluyorum, gazetecilik okuyorum da. Biliyorum pek ekmek çıkmıyor bu meslekte ama denemedim bile şuana kadar.

"3 senedir naptın da stajı son seneye sakladın" derseniz, çalıştım valla. Aileden para almamak için, 3 sene boyunca çalıştım ama artık şu stajı bi yapayım, nedir bu gazetecilik uygulamalı olarak göreyim diyorum.

ama staja nasıl başvurcam, hah staj olmadı ben bunların iş ilanlarını nerden bulcam bilmiyorum ?

direkt gazetelerin binalarına girsem "ben staj için geldim" desem olur mu ki? hadi oldu diyelim, bana aylık 300-400 bi şey verirler mi?

oldu da staja başladım, kalıcı olmak için nasıl adımlar atmam gerektiğini de biliyorsanız söylemeden geçmeyin. Mesleğe bu kadar uzak bi şekilde eğitim alıyoruz da ayıptır söylemesi.
(2) 

Beer bong

akatreil #662105 
istanbul'da bu aleti nerede bulabiliriz ? bilen gören duyan var mıdır acep?
(2) 

Mavi'nin gömlek kesimi / kalıbı

akatreil #658275 
"gömlek almak benim için bir işkence" böyle reklam girişleri gibi olsun istedim.

neyse, mavi'nin gömlek kalıpları small bedende tam üstüme oturuyor ama başka bikaç markaya baktığımda, dar kesim, slim fit tüm gömleklerde hep bi fazlalık var. böyle bel kısmından azcık çektiğimde tam oturuyor gibi görünüyor sadece.

mavi'yle benzer kalıplarda olan başka hangi markalar vardır?
(4) 

Olm ben nerde kalcam ?

akatreil #658124 
www.eksiduyuru.com

böyle bi duyuru açmıştım zamanında.

Haftaya gidicem okul açılıyor ama hala kalacak yer belli değil, hostellerde kalırım diyordum, istanbuldaki hosteller 6 euro ile 15-20 euro arasında.

kafamdaki ilk plan bu hostellere gidip "ben uzun süre kalcam ona göre fiyat verir misiniz?" demek.

Kimisi deli gibi indirim yaparlar diyor, kimisi yapmazlar uzun süre kalmana bile izin vermezler diyor.

uzun süre yurtlar da kaldım zaten. alışığım toplu yaşama, hostel ortamı sorun olmaz bana bi dolap verseler yeter de;

gittiğim gibi bulmak çok zor olur mu ya? başka bi barınma önerisi olan var mıdır yada ?
(6) 

DVD okuyamama sorunu, laptop emeklilik istiyor

akatreil #649406 
5 yıllık emektar bi laptopım var asus. 1-2 yıl önce çektiğim dvdleri buldum şimdi. oyundu filmdi falan. biraz bunlarla takılayım dedim hiçbirini okumuyor, orjinal dvdleri takınca boş gösteriyor.

kendisinin kurulum dvdlerini vs sorunsuz şekilde okuyor saniyesinde. yani genel olarka bir sorun yok gibi niyeyse bana bi garezi var.

sebebi nedir ki bunun?
(5) 

Tarz değişikliği

akatreil #644376 
Şimdiye kadar salaş, rahat kıyafetleri tercih ettim hep bi erkek olarak. Kimsenin yorumunu da dikkate almadım. İçinde rahatsam bi kıyafetin sorun yok derdim ki öyle de olmalı bana göre.

Ama yine de bi değişikliğe gitmem şart gibi gelmeye başladı. Biraz ciddi görünmek istiyorum. Ağır abi değil, yanlış anlaşılma olmasın. Sadece ciddi görünmek istiyorum.

baş moda bilgini ablam (eheh), geçiş dönemini konvers-keten pantolon-slim gömlekle atlatmamı önerdi.

kafamda tam oturtamıyorum.

Sizden ricam, fotoğraflarla, görsellerle destekleyerek, söylediğim gibi ağır bi imaj değil sadece ciddi olmak istiyorum.

nasıl kombinler denenebilir ? (bu cümleyi de kurabildim ya şükürler olsun)
(7) 

Hostelde kalmak, çok mu saçma?

akatreil #642782 
Interrailim yeni bitti en aklimda kalan olaylar hep kaldigim hostellerde yasadiklarim oldu. Oyle "aa kari kiz dolu ne guzel" seklinde degil, yasadigim en sicak anlar hostellerde oldu.

Bu sene de ogrenci evini dagittik, interrail yuzunden de cepte pek para kalmadi. Yeni bir ev icin depozito, ilk kira, esya parasi falan cok fazla geliyor. Ara sinif oldugum icin ve totalde 7. senem oldugundan devlet yurdu da pek cikmaz gibi.

ozel yurtlar desen ayda 300-400 lira alip, bin turlu kisitlamayla yasaniliyor.

Istanbuldaki hostellere de baktim da paylasimli odalarin fiyatlari 5 euro - 10 euro arasinda gunluk. Ben cat kapi gitsem 3-5 tanesine, 1 sene burda kalcam bana aylik bir fiyat verebilir misiniz desem cok mu sacma olur, fiyat verirlerse oyle bir yerde kalmak da sacma olur mu?

ek olarak interrail sonrasi dilimin ne kadar yetersiz oldugunu farkettigim icin dil kursuna da gidicem, hostel gibi bir ortam pratik acisindan bulunmaz firsat gibi geliyor.

cok mu hizli karar verdim acaba ama bana mantikli geliyor nedense.
(6) 

whatsapp diye bi şey varmış.....

akatreil #620980 
3310'dan hallice bi telefonum var. şu sıralar hangi kızla tanışmak istesem "whatsapp'ın var mı" diyor, tanışıp sık sık konuşmak istesem "whatsapp'ın olsaydı" diyor, telefon seksi yapsak "whatsapp'ın olsaydı foto atardım" diyor. lan canıma tak etti daha;

nedir bu whatsapp demicem tabii, de ben hep akıllı telefonları 1000 lira falan sanıyodum. ucuzları varmış bunların galiba.

bi telefona 300-400 liradan fazla para vercek adam değilim valla açık konuşayım. vereceğim o 300-400 lira da içime oturcak zaten ilerde alırsam.

galiba android işletim sistemli bi alet almam gerekiyor bu şartlarda. tavsiyeler nelerdir ?
(3) 

Adalar ve Mangal

akatreil #594410 
Hangi adalar'da mangal yapılır, edilir?
Bir de önerdiğiniz bir yer var mıdır oralarda? :)
(2) 

Ev güvenlik sistemi

akatreil #585702 
Pronet'ten olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum.
Önerdiğiniz firmalar var mı?
Bir de kale kullanan var ise memnunlar mı? :)
(1) 

Söz bir daha ders kaçırmayacağım

akatreil #582290 
Ama önce şu araştırma ödevi için yardım almam gerekiyor.

Konu sınırlaması olmadan bir araştırma ödevi teslim etmem gerekiyor ama içeriği nasıl hazırlayacağım hakkında bilgim yok malesef.

Araştırmayı yapıp anket oluşturacakmışız, sonracıma bu araştırmanın maliyetiyle kaynaklarını da belirtecekmişiz dedi birileri.

ve tabii ben hiçbi şey anlamadım. Şimdi nasıl yapılıyor bu araştırma işleri :/

not : valla keyfimden girmemezlik yapmadım derse, çalışıyor o yüzden giremedim.
(2) 

Bir kitap

akatreil #580284 
Vedat Özdemiroğlu geçen aylarda köşesinde yazmıştı, bulamadım o sayıyı evde.

Kitabın konusu şöyle, 2 kardeş var. Biri yazar, diğerini unuttum. Bu unuttuğum işinden ayrılıp depresyona girerek evden çıkmamaya başlıyor. yazar olan ise çok popüler biri ve gün geçtikte daha da ünü artıyor. Bir kitap anlaşması yapıyor, parayı alıyor ama kitabı bitiremiyor, her gece dışarda kadınlarla vs içiyor. Kitabı teslim etmesi gereken son gün eve geliyor, kitabı bitmiş masanın üstünde. Bu işten ayrılan kardeşi, adamın kitaplarını okuya okuya, adamın üslubunu kapıp yazmış falan.

konu böyle bi şey. ismini hatırlayamadım? bilen var mıdır acep ?
(2) 

Amerika Nüfus Bilgileri

akatreil #572614 
Amerika'da bulunan yabancı ülke vatandaşlarının tahmini sayılarını içeren herhangi bir kaynak var mı acaba?

Ozellikle avrupa ülkeleri gerekiyor şuan için.
(2) 

c# kitap

akatreil #571730 
Acemi seviyeden başlayacak şekilde önerdiğiniz c# kitapları nelerdir?
ve sizce burası kişiye kolaylık sağlar mı? www.acikakademi.com
(5) 

Yıllar önce 2 yıllık bir meslek yüksekokulu bitirmiş birisi..

akatreil #567279 
Turizm okuyarak 2 yıllık bir meslek yüksekokulundan mezun olmuş biri, 4 yıllık turizm otelcilik yüksekokuluna 3. sınıftan yada eşleştirme öğrencileri gibi tekrardan kaydolabilir mi?

geçenlerde 4 yıllık turizmler kaldırılacak haberinden bağımsız olarak, prosedürü söyleyebilir misiniz ?
(3) 

Klavye yön tuşları

akatreil #564344 
Bunlardan sol tuşu çalışmıyor ama biraz garip.

örneğin bi yarış yapayım dedim can sıkıntısından, ileri tuşuna basıyorken sağ tuşu çalışıyor sol tuşu çalışmıyor. ileri'den elimi çekince sol tuş çalışıyor bu defa.

şimdi ben meramımı tam anlatamadım ama sinir oldum. kol taktım onu da beceremedim. gurur yaptım arkadaş.
(1) 

C# / Tıkanmak.

akatreil #564270 
Bir proje vardı. Program tamamlandı yani bana göre öyle. Fakat ben bundan önce hiç ağda dağıtma yapmadım o yüzden bu konu hakkında hiç bir fikrim yok. Şimdi yaptığım bu uygulamayı ağda dağıtmak için hangi adımları izlemeliyim.
Database olarak MySql'i kullanıyorum.
Düz adam sami olarak ortak ağ'a atıp çalıştırmayı denedim ama olmadı. Yardımlarınıza kapılarım tamamen açık.
(11) 

Şerefsiz bir ev sahibi vs masum öğrenciler

akatreil #553202 
masum öğrenciler biziz ajshjka

6 aydır bir eve kalıyoruz. faturalar üstümüze bile değil, kira sözleşmesi yapmayı da 6 aydır "ha bugün ha yarın" diye unutuyoruz. burda suçluyuz evet.

ama ev sahibi de kışın ortasında, klasik "oğlum evlenecek" yalanıyla bizi çıkartmaya çalışıyor şu sıralar. aslında olay şöyle başladı,

ev doğalgazla değil merkezi sistemle ısınıyor. 5 tane petek var 3 tanesi çalışmıyor. bize bunu 3 aydır söylüyoruz ama "usta çağırdık gelip bakacaklar" diye diye yiyorlar bizi. ben de en sonunda patladım "vermem hacı dayı ben bu yakıt parasını artık" diye. adam da ay sonu evden çıkın zaten oğlum evlenecek evi yapacağız şimdiden falan dedi.

işin kötü tarafı biz 3 arkadaş bu yaz work and travel'a katılıcaz, bi ev bulsak bile o evde haziran'a kadar kalabiliriz. uzun vadeli sözleşme yapamayız.

1) biz bu ev sahibine napalım?
2) bu şartlarda yeni ev nasıl bulucaz?
3) bi çıkar yol yok mu ki?

saygılar.
(2) 

Avare (Türkçe)

akatreil #544625 
Zamanında torrentten bi aylin aslım albümü indirmiştim yanlış hatırlamıyorsam. onun içinde ekstra çıkmıştı bu parça.

ama şimdi hiç bi yerde bulamıyorum.

çok naif bi ses söylüyordu. youtube'da izzet altınmeşe'nin söylediği bi versiyonunu buldum o değildi.

sözler de;

"yollar benim geceler benim, ben kimsesiz avareyim" şeklindeydi tam olarak. ama google'da bu sözleri arattığımda mc bilmem ne diye bi arabesk repçi çıkıyor :(

gençler yok mudur bu şarkıyı bilen duyan ?
(4) 

Format sırasında hata

akatreil #543326 
format atıyorduk bilgisayara, %63'te falan ekrana kocaman bi error yazısı geldi nedense. kapatıp açtığımda karşıma,

insert your windows insallation disc and restart your computer
choose your language settings and then click next
click repair your coumputer

diye bi yazı çıkıyor. altta da

file: /boot/bcd
status: 0xc000000f

yazıyor. exit için esc, continue için enter'a bas diyor hangisine basarsam basayım başa dönüyor sonra aynı ekran.

napsak şimdi ?
(2) 

Hata

akatreil #541939 
Bu iki hatanın sebebi nedir? Ne yaptıysak çözemedik bir türlü.
Şimdiden teşekkür ederim yardım edecek olan arkadaşlara. :(
(3) 

Bu olayın adı neydi? Sözlükte başlığı da vardı hatta

akatreil #530515 
her ilişkinin bi talep edeni, bir de talep edileni vardır üzerinden açılan bir başlıktı.

ilişkide bi taraf razı gelen diğer taraf tam tersi (zıttını çıkaramadım)

bunun bi adı vardı da neydi ?

edit: tekrar okudum da çok saçma tanımlamışım.
(1) 

Ekşistats sorusu

akatreil #528655 
Bir başlık içerisindeki entryler arasında en beğenilen entrylere, bu ekşi stats üzerinden ulaşabiliyor muyuz? biraz kurcaladım da bulamadım.
(9) 

Krem-maske falan, yeni başlayanlar için?

akatreil #511940 
mevsim değişikliğinden mi, depresyondan mı bilmiyorum yüzün gözüm sivilce doldu. Ayrıca dönem dönem beliren siyah noktalarda cabası (aha bu yazdığım cümlelerden güzel reklam giriş cümlesi çıkar)

ek olarak, geceleri çalışıyorum 2 yıldır, uykusuzluktu falan filan gözlerimin etrafları ve yanaklar kırış kırış (merhaba ben aslında öldüm)

kozmetikten falan da hiç anlamam. bugün bikaç yere sorayım dedim böyle maskeydi kremdi. Kadın gayet doğal bir şeymiş gibi "bu 2'si 350 lira, ama bak yanında bu (küçücük bi şey gösteriyor) bedavaaa" dedi mesela bi yerde.

şimdi ben ne alıcam kendime? böyle pahalı olmayan tabii.
(1) 

Football Manager 2013

akatreil #508363 
Şimdi beyler bu oyunun REKABET modu var bildiğiniz gibi. 2-32 takımın katılabileceği turnuva falan düzenlenebiliyor ama bu turnuvaları bilgisayara karşı oynayamıyoruz sanırım. arkadaşlarla aramızda oynamamız için yapılmış ama yok mudur böyle 31 tane avrupa'nın en güçlü takımlarını atıp, üstüne bi de gaasaraay'ı alıp oynama yöntemi? pes'te falan yapıyoduk la ne güzeldi. bu oyunda olaydı, lig mig oynamam direkt bunu oynarım her defasında.
(9) 

Çok mu zengin olduk bi anda noldu?

akatreil #502921 
Bugün kış için bi alışverişe çıkayım dedim. Arkadaş ben çok fazla uyudum da, ülke çok mu zengin oldu ben uyurken ne bu pahalılık? 100 liradan aşağı kazak yok, pantolonlar 120 lira falan. Gömlek desen 60-70 lira. Hırka bakmaya korktum.

Sonra öğrencinin kötü gün dostu LCW'ya gidim dedim, eskiden her gariban takıldığımda imdadıma yetişirdi ama pantolonlar 70 liralarda, gömlekler orda da 50 lira.

Arkadaş millet çok mu zengin ben mi çok fakirim. Nerden ucuza giyiyor bu kadar insan?

mobil görünümden çık