(2) 

Kuşlar için yaşam alanı yapsam mı?

akatreil #1361411 
2 tane sultan papağanı, 2 tane de muhabbet kuşum var. Seyrek kullandığımız bir odada yaşam alanı yapayım diyorum, şöyle ki;

2-3 tane paleti alıcam, temizleyip odanın köşesine koyucam. Üstüne de 2 tane falan dalları belirgin agacımsı bitkiler koyucam. Paletleri koyma sebebim üstlerine plastik sericem, dallarda takıldıkları zaman pislediklerinde plastiğe gelir, temizlemesi kolay olur.

Odada başka konacakları yer de yok, kafeslerinde de devamlı hapsetmek istemiyorum diye böyle bir şey düşündüm. Zor olur mu? Paletlerin kenarlarına da tahta çakarım, kocaman bir kafes altı gibi olur. 2-3 günde bir de temizlersek koku moku olmaz gibi geliyor.

Kötü fikir mi sizce? Hayvanlara üzülüyorum da o yüzden yapma fikri geldi. Üreticilik yapmıcam, sadece beslicem bunları.
(5) 

İstanbul girişinden itibaren kaç gişe var?

akatreil #1357664 
İlk defa araçla İstanbul'a gelicem. Avrupa yakasına.

HGS, KGS ne alicam ben? Kaç liralık olmalı bunlar? Köprüden ya da başka bir giseden kaç defa geçip kaç para çekecekler?

Ek: İstanbul'a kadar ücretsiz yolları kullanicam.
(4) 

Seçim 31 Mart seçmenleri ile mi yapılacak?

akatreil #1355009 
Tabii olay bir khk'ya bakar tabii ama 23 Haziran'da yapılacak denen seçim tekrar seçimi olacağı için taşıma seçmen olacak mı? Yoksa aynı seçmen, sadece 18 yaşını dolduranlar eklenir gibi bir durum mu var?

Yasalar uygulansa parantezinde cevabı var mı bunun?
(6) 

Cinemaximum için nereden indirimli bilet alınır?

akatreil #1352799 
2 ay öncesine kadar Hepsiburada üstünden 11 liraya bilet alıyordum. Şimdi Hepsiburada bitirmiş kampanyayı. Cinemaximum'un sitesinde de 2 kişi 47 lira tutuyor, öh dedim.

Yok mu şöyle bir kampanya falan?
(6) 

Bu fırının problemi ne?

akatreil #1349049 
www.arcelik.com.tr

fırın bu. Saat kısmı çalışıyor, yani fırına elektrik geliyor. Ama derece ve ayar tuşlarını çevirince 2 gündür çalışmıyor. İç ışığı da yanmıyor. ısıtmıyor. tuşlar haybeye dönüyor sanki.

Rezistans dediler, fan motoru dediler. Bu meret bana ne kadara patlar? Kiracı olduğumuz için de ev sahibini mi ilgilendirir yoksa bizi mi? Son 1 ayda 2 komşu daha "fırınımız bozuldu, siz şunu pişirseniz olur mu" diye kek vs. getirmişlerdi. Herkeste aynı fırın var.

Servis illaki gelip bakıcaz, gelmek de paralı diyor. En azından fikren bile bir şey söylemiyor.
(2) 

Hamile sokak kedisi

akatreil #1347234 
Apartmanın önünde dolaşan, sık sık yemek verdiğimiz bir sokak kedisi var. Evden atmışlar galiba, ilk gördüğümüzden beri insana çok alışık ve en başta mesela çok temizdi.

Sokakta direkt hamile kaldı :/ gündüz bizim buralarda hep. Akşamları göremiyoruz. Hep de yemeğini falan veriyoruz; komşulardan birisiyle bir kedi evi koyduk kapının önüne. Başka kediler girip çıkıyor, kendisi kullanmıyor.

Aklımıza takıldı , bu kedi doğuracak yeri şimdiden buluyor mu? Yani nereye doğurur diye merak ediyoruz, akşamları takıldığı yeri bilmiyoruz çünkü.
(5) 

Depresyondaki muhabbet kuşu

akatreil #1345317 
Yeğenlerimin baktığı bir muhabbet kuşunu aldım onlardan. Çocuklardan 2 yaşında olan kuşa hayatı zindan etmişti, yavru da bir şey garibim. Üzülüp aldım.

1,5 aydır kuş kendine gelemedi ama bir türlü. Yaklaşınca titriyor, kaçıyor.

Aldığımdan beri kafesini kapatmadık neredeyse, eski yerinde hiç salınmıyordu diye. Ama ne bileyim bir türlü alışmadı.Elimle besleyerek ele alışsın diyorum korka korka elden yiyor, bitince tekrar kaçıyor.

Eskiden 10 yıl baktığım kuşu düşünüyorum bir de buna bakıyorum. Yani diğeri parmağa çıkma manyağıydı. Buna parmağımı uzatsam düşüp bayılacak nerdeyse. Elimle tutuyorum, bırakınca parmakta duruyor ama kafesini görür görmez hemen oraya kaçıyor. Kafes güvenli bölge.

Kafesi hep açık olmasına rağmen muhtar emmi gibi kapıda duruyor devamlı.

Nasıl alıştıracağız bu kuşu?
(9) 

Eksi sözlük mobil kullanımda sizde de rezil durumda mı?

akatreil #1340696 
Adım adım söyleyeyim;

- sözlüğü açıyorum, kısa yol olarak "gündem" sayfasını görüyorum sol frame olarak.

- sayfayı aşağıya yukarıya oynatabiliyorum. sonra gözüme ilişen bir başlığa gireyim diyorum.

- sözlüğe yaklaşık 15-20 saniyedir girmişim, reklam falan çıkmamış. ama tam o sayfaya bastığım an ekran donuyor, bir şey olmuyor. ikinci defa tıklıyorum üstüne, şans işte tam o anda meğerse reklam geliyor, ikinci tıklamam reklama gidiyor.

bu defalarca ama defalarca oldu. sözlüğe girince reklam gelse neyse, çarpıya basıp geçerim. ama inatla bir başlığa girmek isteyene kadar reklam gelmiyor. başlığa tıklayınca dediğim gibi oluyor.

bazen çıkan reklamlarda çarpı işareti çıkmıyor, mecbur sayfayı yeniliyorum.

çok sinir bozucu olmaya başladı. artık sözlüğe girince önce bu prosedürleri hallediyorum, sonra gezintiye başlıyorum mobilde. inatla o reklamı açtırmak için keriz gibi "ilki olmadı tekrar tıkla" durumu oluyor.
(9) 

Arabadaki fazla yağ

akatreil #1339231 
Geçen aylarda periyodik bakımını yaptırmıştım. Geçen bir bakayım dedim, yağ eksiltme falan olmuş mu diye, yağ çubuğundaki iki nokta arası mesafe kadar ekstra fazla yağ var neredeyse.

Ben bunu şırınga-serum hortumu gibi bir şeyle alsam mı yoksa kasten koymuşlardır bir bildikleri var mı diyeyim?
(3) 

P20 Lite mı Mate 20 Lite mı?

akatreil #1337238 
P20 Lite Huawei Türkiye garantili, Mate 20 Lite ise ithalatçı garantili.

Şimdiye kadar hayatımda garantiyle hiç işim olmadı, o yüzden ikisi aynı parayken hangisi olmalı arada kaldım bi.
(10) 

Doğum günü hediyesi olarak masaj olur mu?

akatreil #1335088 
Masaj manyağı eşime doğum günü için somut hediye bulamıyorum. Saattir, kolyedir, incik boncuk şeyleri bitirmişiz ilişki boyunca. E bu kız da bu kadar masaj masaj diyor, götüreyim bir spa otele. Kendisi seçsin, geniş kapsamlı bir şey yapsın diyorum.

Böyle bir şeyden hediye olur mu ki diye kafamda soru var tabii :/
(3) 

Bu filmi hatırlayan var mı?

akatreil #1328671 
İki genç, biri bankada çalışıyor, diğeri sorumsuz bir tip.

Sorumsuz olan bankada çalışanı gaza getiriyor. Bankanın kasasındaki parayı alıp, rulette tek renge basıyorlar. Şansa tutuyor, bankaya parayı geri koyuyorlar, kalan para yanlarına kar kalıyor.

Filmin komple başı sonu hikayesi bu ama ismini hatırlayamıyorum bir türlü.
(6) 

Aşırı çoşan sokak köpeği

akatreil #1326106 
Apartmanın önünde bir sokak köpeği var. Son 6-7 gündür de havalar soğudu diye fazla fazla yemek verdik, yattığı kuru yere eski yünlü kıyafetlerden falan koyduk.

ama bu köpeğin biraz götü kalktı :/ aşırı çoşuyor bizi görünce. Eşimin atkısını parçaladı bugün anasını satayım, montunu da ısıtıyordu zor ayırdım ama saldırgan bir havada değil, bayağı bayağı çoşuyor sevgiden.

Bunu nasıl önleyeceğiz? Yemek falan vermesek uzaklaşsın bizden diye, yazık bu karda kışta. Bağırıyorum sesimi yükseltiyorum anlasın diye,ondan da anlamıyor. Nasıl ilgiye açsa her şeyi oyun sanıyor herhalde.

Torbayla eve giremiyorum son günlerde. Torbalara atlıyor,ısırıp alıp kaçmaya çalışıyor. Baya dışarı çıkmaya çekiniyoruz artık, huzurlu bir şekilde yürüyüş yaptırmıyor. Lan normal normal yürürken arkadan burnunu kıçıma sokuyor birden. Paranoyak etti it bizi. Ne yapılır buna harbiden?
(16) 

Araba benzin hortumundan benzin kaçırıyor

akatreil #1321104 
Yarın hayatımda ilk defa sanayiye gidicem bu yüzden. Bugün benzin alırken pompacı dedi "abi benzin kaçırıyor bu araba alt tarafta hortumdan" diye. Baktım öyle şarıl şarıl bir durum yok ama sanki hortumun sıkıldığı klips sıkı değil de oradan kaçırıyor gibi göründü bana.

Yarın hem bunu göstericem hem de periyodik bakım için gidicektim onu da aradan cikarticam. Neye dikkat edeyim? Periyodik bakım için fiyat falan bilgim var ama bu ekstra seyden fazla bir şey cikartmasinlar istiyorum. Saf görüp kesin çakarlar dimi :/
(1) 

Telefon Tavsiye

akatreil #1317380 
Merhabalar,

huawei p20 lite kullanan, olumlu olumsuz yorumlarınız nelerdir? bu telefonda karar kıldım ama kullanıcı yorumları önemli benim çin. interneti silip süpürdü. birde buradan bilgi almak istedim. :)
(7) 

Akaryakıt fiyatları

akatreil #1313768 
Ötv'den karşılanmayacak denen son zamda fiyatlar 6,93 - 7,05 arasına çıkmıştı şehirden şehire değişmekle beraber.

twitter.com

şuradan baktığım kadarıyla da ötv'den karşılanan kısımlarda yansıtma yapılmadı 6.93'e geldiğinden beri.

ama fiyatlar son 10 gündür 1 kuruş 1 kuruş arttı tüm yerlerde. Şuan 7,01 - 7,12 arasına geldi tüm Türkiye'de sanırım.

Nasıl oluyor bu?
(8) 

Araba aldım, şimdi ne yapcam?

akatreil #1301414 
Sıfır bilgiyle, ehliyetim olmadan kursa yazılınca bi gaz gittim araba aldım. Fiyatlar artmadan alayım dedim.

Şimdi ne yapcam? Ruhsat falan çıktı. Yasal olarak bir tek sigorta yapmam gerekiyor galiba. İlk araba olduğu için 980 lira fiyat teklifi aldım. İyi mi bu yoksa altında da olabilir mi araştırayım mı?

Yağını falan mı değiştireyim daha sonra? Başka sanayide baktırmam gereken bir şeyleri var mı kullanım öncesi? Akü maküsüne bir şey yapayım mı? Ekspertizde bi şey çıkmadı ama kimisi "ilk iş yağ değişsin" diyor, debriyaj setine kullanmadan önce baktır yine de diyenler.

Ne yapılır yeni araba aldıktan sonra şincik?
(2) 

Tekrar bir araba sorusu

akatreil #1300671 
www.sahibinden.com

opel corsa, sadece güneş yanığı var. değişen boya yokmuş.

www.sahibinden.com

bu da corsa. bunda da bir sıkıntı yok ama üstteki arabaya göre +5 bin.

www.sahibinden.com

toyota yaris. 38,5 denmiş ama adamla konuştum biraz düşebilir. 2008 model 75bin km, sadece çamurlukta boya var başka bir sıkıntısı yok.

www.sahibinden.com

clio.temiz gibi lpg'li olması avantaj bana.

ne diyorsunuz?
(6) 

Ehliyeti almadan araba alsam mı?

akatreil #1298350 
Kenarda bir miktar para var araba almak için sakladığım. Ehliyet kursuna da yeni yazıldım.

Şimdi bu parayla ne zaman altın, dolar almaya kalksam düştü, bozsam çıktı. Kenarda durdukça da eriyor. Sinirimi bozmaya başladı durum.

Ablamın üstüne olacak şekilde, bir araba alsam, ehliyeti alınca da kullanmaya başlasam çok mu saçma olur? 2 ay kenarda yatsın araba. Görünen o ki araba fiyatları da artacak çünkü. Ehliyeti alamazsam ilk defada diye düşündüm de, eşimle birlikte giricez, birimizden biri alır herhalde.

Bir de hiç araç kullanmamış birisi olarak, kulaktan dolma bilgilerle alırsak alıcaz aracı. Yani araba kullanmayı bilmeden araba almış olacağız. Bir taraftan saçma geliyor, diğer taraftan ülkenin durumu kadar da saçma değil. Ne diyorsunuz?
(4) 

Migros'tan kurbanlık almak çok saçma değil mi?

akatreil #1297093 
Carrefour'da da aynı.Yazı koymuşlar 12 kg 1155 lira, 15 kg 1300 lira falan şeklinde. E kesilecek hayvan da koyun, keçi falan. Bu kilogramın içerisinde ciğeriydi diğer sakatatları da var. Etin her yeri aynı lezzette değil.

Migrostan direkt 20 kilo dana antrikot alsak 1300 lira tutuyor zaten. "Kurban kestik" demek mi amaç, kaçırdığım bi şey mi var ya da ?
(2) 

İddaa'da uzun vadeli kupon ne zaman sonuçlanıyor?

akatreil #1291315 
Yasadışına para yatırmak sıkıntı diye uğraşmamak için nesine'den uzun vadeli dünya kupası kuponları yaptım.Tutan oldu, yatan oldu. Yatan kuponlar hemen sonuçlandı. Ama tutanlar hala sonuçlanmadı. "Biz de iddaayı bekliyoruz" diyor site, bi şey yapamıyor.

Tutan parayı bugünün maçlarına basacaktım. Turnuva sonuna kadar bekletiyor mu uzun vadeli olduğu için?
(1) 

Baza iskeletindeki yamukluk, ortada bombelik

akatreil #1290866 
Ortadan ikiye katlanabilir bir baza. Alttaki linkteki gibi. Kurulum sırasında adam "ortada kaynak var diye bi şey yapamam, yata yata düzelir" dedi. Ama düzelmediği gibi sağda eşim, solda ben yattığımız için bombe daha da arttı.

www.youtube.com

Bazayı açtığımızda yamukluk ortadan kalkıyor, baza iskeleti dümdüz oluyor. Ama indirdiğimizde ortada bir bombelik kalıyor. Yani geç fark ettim ama kaynak yüzünden değil.

Bunun bir yerlerini sıksam gevşetsem düzelir mi yoksa direkt bi mobilyacı mı getirsem?
(2) 

İpod İtunes'a bağlanmadan açılmam diyor

akatreil #1290834 
Yıllardır kullanmadığım bir ipodum vardı buldum. Orjinal olmayan bir şarj aleti ile şarj ettim. Açılır açılmaz internete bağlanınca güncelleme istedi.

Şimdi kapandı, kablo ile itunes'a bağlanma işareti çıktı. İtunes'a da bağlanmıyor. Kablo orjinal değil diye sanırım, bilgisayar görmüyor cihazı.

Açılmıyor şuan bayağı. Ne yapabiliriz?
(7) 

Aylık alışverişi Hepsiburada'dan yapmak

akatreil #1287259 
Yahu şimdi olay ilk olarak tuvalet kağıdı ile başladı. Ben bu tuvalet kağıdını marketten almaktan, eve taşımaktan nefret ediyorum, bir bakayım dedim. Fiyatları da uygun. Genelde kampanyalı çünkü. Oradan hanıma sordum. Deterjanlara baktık, ucuz. Diş macunlarına baktık, marketten ucuz. Hatta çay, diyet ürünler vs da çok uyguna geliyor.

Bu tarz şeyleri alan var mı Hepsiburada üzerinden? Bir yamukları olur mu? Elektronikte tabii ki herkes gibi kullanmışlığım var ama bu gibi mutfak, temizlik malzemelerinde bir sorun çıkıyor mudur?
(3) 

Döviz ve hissede grafik okuma

akatreil #1283524 
Borsa ya da dövizde herkesin ağzında bi grafik terimleri. çift tepe, flama gibi şeyler diyorlar bir şey anlamıyorum. adam 2 sayfa yazı yazmış, grafiğe göre şunlar şunlar olduğu için hedef 5 lira 12 kuruş yazmış. akşamına bir faiz arttırımı ile her şey iptal.

bir de şey var, grafiğin her yerine çizikler atarak hedef belirliyorlar. bana göre kağıt komple çizik dolu ama adam analiz yaptım diyor. şunu şunu takip ederek 4.3 bandına yerleşecek dolar diyor. sabah hop 4.7.

insan kaynaklı olarak hareket eden dolar, euro ya da hisse gibi şeyler için bu grafikler çok saçma değil mi? bir hisse için son 10 yılına göre bir analiz çıkartırsın, sonra 5 dakikada sebepsiz satış yiyemez mi sonuçta ? tüm analiz çöp oluyor.
(5) 

KYK Borcunu 4 ay ödemezsem ne olur?

akatreil #1281512 
Düzenli ödediğim borç evlilik telaşı içinde olduğum Temmuz ve Ağustos aylarında 1 günlük gecikme yaptığım için vergi dairesine aktarılmış. 1 yıllık ödeme takvimi dolduğu için temmuzda ya da ağustosta değil bu ay aktarılmış.

Aynı ödeme planıyla, faiz vs olmadan aktarmışlar.

Benim de Eylül gibi elim biraz rahatlayacak. Eylül ayında ödemeye devam etmek istiyorum. Vergi dairesi net cevap veremedi. Ben Eylül ayına kadar ödeme yapmasam, Eylül ayında gidip yeni bir ödeme takvimi oluşturabilir miyim? Sanırım 100 lira gibi bir faiz işler toplam 9 bin liralık borca. Bunun dışında yasal herhangi bir işlem olur mu?
(2) 

Mobilden sözlük kullanımı

akatreil #1278273 
Sayfayı açtıktan hemen sonra reklam çıkmıyor, şöyle 5-10 saniye sonra reklam çıkıyor. o sırada şukela'ya basmama vs izin vermiyor. Bir şeye tıklayacağım anda şak reklam çıkıyor, o anda yanlışlıkla reklama tıklamış oluyorum.

Reklamın bu kadar geç çıkması kasıtlı mı?
(1) 

Bölgesel Amatör Lig'de düşme çıkma olayları niye böyle

akatreil #1274674 
www.sahadan.com

mesela bu ligde.

Liderin 2 puan gerisinde 55 puanla 3. sırada kalmış Bartınspor Play-out oynayacakmış.

37 ve 35 puanlı 6-7. sıradaki takımlar ise bi şey oynamıyor. BAL'da kalacakları kesin.

www.sahadan.com

ya da burada. 12-13-14. sıradaki düşüyor, ekstra olarak 7. sıradaki takım da düşüyor.
(9) 

İlk araba sorusu

akatreil #1273732 
Yeni ehliyet alıp bi araba alma planları içindeyim. Ayırabileceğim bütçe maksimum 35, hadi suyumu çıkarsalar 40 bin olur.

Bu noktada ben "ilk arabam için alabileceğim en iyisini alayım" mı demem lazım yoksa 20 bin liraya sağlam, araç kullanmayı, trafiği vs tam kavrayana kadar 1-2 yıl kullanacağım bir araç mı bakmalıyım?

Bir arabadan beklentim; yok. Çünkü arabadan hiç anlamıyorum. Daha önceden sormuştum "Araba kullanmayı 28 yaşında öğrenebilir miyim?" diye öyle bir insanım yani. Bu yüzden acaba ilk araç alacağım zaman çok masraf yapmasam mı diyorum.Çünkü "ne gereksiz şeymiş lan bu" diye sıkılma ihtimalimi bile olası görüyorum.
(1) 

Kredili Mevduat Hesabı kullanımı

akatreil #1269440 
Bundan 3 bin lira kullanmak istiyorum. Taksitli olarak. Taksitlendirdikten sonra, her ay mevcut taksit ödendiği sürece ek faiz işliyor mu?

Şube uzak, müşteri hizmetleri 20 dakika diyip saatlerce bekletiyor maalesef.

Bilgisi olan var mı?
(9) 

Bu elimdekilerle nasıl güzel kokteyl yaparım?

akatreil #1264920 
Bacardi var
Jagermeister var
Limon ve portakal likörleri var (alkol oranları yüzde 40)
Rakı var ama onla bi şey olmaz galiba.
Bir de Bellini denen şu şeftali püreli şampanya benzeri içki var.

Bunlardan güzel bi şeyler nasıl çıkar?
(10) 

Araba kullanmayı öğrenmek

akatreil #1263385 
28 yaşındayım. Daha önce hayatimda elime direksiyon bile degmedi. Hiç merakım da olmadi. Babam da memur adam, hiç arabamız olmadığı için aileden öğrenme fırsatını da olmadı.

Ama evlendikten sonra otobüslerde minibüslerde eşimle beraber çile çekiyorum gibi geliyor. Bulunduğum şehirde toplu taşıma iyi olsa yine aklıma gelmezdi a yürüyerek 15 dakikada gittiğim yere, yağmurlu çamurlu havalarda iki vasıta ile gitmek zorunda kalıyoruz.

Ben bu araba kullanma işini nasıl ogrenicem ? Kurslardaki teorik kısmı alırım her şekilde. Ama bu yaştan sonra bayağı bayağı sıfırdan öğrenmek zor olur mu ? İlla pratik için bir hoca mı ayarlamam gerek ?
(1) 

Kodi ultimate ip tv

akatreil #1261111 
Her 30 saniyede bir yayını kapatıyor kendi kendine
Hemen tikladigimda tekrar açıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
(5) 

İsveç'ten bir grup (hatırlayamama)

akatreil #1260603 
Rock müzik yapıyorlardı. İsminde å harfleri de vardı. Kåsström gibi hatırlıyorum ama o futbolcuydu :D ama k ile başlıyormuş gibi hatırlıyorum.

metal müzik yapmıyorlardı, daha soft parçaları vardı.

bilen eden var mıdır acep ?
(5) 

"Profesyonel" tiyatro oyununu izlemişlere

akatreil #1256815 
Bu oyunda "Sizin halka rağmen içeriye attığınız bir adam çıkar, o umursamadığınız halk sayesinde ülkenin başına geçer" gibisinden Recep Tayyip Erdoğan'a gönderme yapan bir replik var mıydı?

İstanbul'da birkaç defa izlemiştim hatırlayamadım.
(4) 

Playstation 4 ve Pro

akatreil #1256536 
4K TV var evde ama prolar da çok pahalı. Herkes "4k tv varsa pro al geç, uğraşma normal ps4 ile" diyor. görüntü çok mu kötü oluyor 4k tvlerde ?

arada 600 lira kadar fark var. PS4'lerde de kampanya yakalanabiliyor bazen ama maşallah prolara da zerre kampanya uğramıyor.
(2) 

Beinsports ve Bein connect uygulamaları niye çalışmıyor olabilir ?

akatreil #1256255 
tv'de kullanıyordum. Normalde cayır cayır açılıyordu. Sonra televizyonu fabrika ayarlarına döndürmem gerekti. Şimdi açılmıyor. TV'nin güncellemeleri de tam görünüyor. 1 gün önce açılan uygulama ben tv'yi fabrika ayarlarına getirince niye çalışmıyor ki?

apk indirmeyi denedim, mobil apk hepsi. tv'ye uygun olmuyor. Bi çözümü var mıdır ?
(2) 

Tavsiye İngilizce Kursu (İstanbul)

akatreil #1238866 
Merhabalar, soru aslında başlıkta. :) Eşim ve ben ingilizce kursu almak istiyoruz. Tavsiye ettiğini, şuna gitmelisiniz dediğiniz bir kurs var mı? İstanbul şişli'de oturuyoruz.
(2) 

Excel'de şu işlemi nasıl yapabiliriz?

akatreil #1232987 
Bir email datası var, haftada bir bilgilendirme maili göndermemiz gerekiyor ama nasıl olduysa maillerin bazılarında karakterler türkçe karaktere dönmüş.

ben emaillerin olduğu satırı komple seçerek tüm "ı" harfleri "i" olsun, "ü"ler "u" olsun şeklinde nasıl komut verebilirim?
(1) 

Şu çizmeyi nereden bulabiliriz?

akatreil #1232744 
birikon diye bir sitede çıkıyor sadece oraya da güvenemedim. başka satan yer var mıdır acaba?

i.hizliresim.com
(2) 

Greencard başvurusu

akatreil #1231178 
Malum vize olaylarından 3-4 gün önce başvuru sistemi açılmıştı, "begin entry" görünüyordu. Şimdi çalışma var yazıyor.

Bi kısıtlama geldi mi başvurulara yoksa herkeste yazan bi şey mi bu?
(3) 

Bi youtuber vardı

akatreil #1218052 
Ekşide de başlığında şöyle 3-5 entrylik övülen bi kızdı. İş görüşmesi ile ilgili komik 1-2 videosunu hatırlıyorum ama amatör çekimdi sanki. Şöyle tatlı bi kızdı hatırladığım.

Elimdeki doneler bunlar. Şu ciddi görünen küfürlü kız değil, iş görüşmesi diye aratınca o çıkıyor çünkü.

Bu kısıtlı verilerle bulabilecek olan var mı?
(7) 

Lol'e başladım...

akatreil #1212564 
Ya ben anlamadım bu oyunu botlara karşı oynuyorum. Çok da zevkli ama beceremiyor muyum acaba?

İşte minyonları öldürüyorum, fırsat olursa şampiyonlara dalıyorum. Kule yıkmak istiyorum, bunu yaparken ölmeden yapmak istiyorum.

Böyle oynuyorum yani. Ama oynarken paso "bu adam oyunu bilmiyor" diyorlar diğer oynayanlar :( :(

Alt koridoru orta koridoru kullanmak için bir olay var mı yoksa boş gördüm mü giriyim mi? Ya da ne yapıcam başka ben bu oyunda?

Ormanı hala anlamadım diye girmiyorum oraya. Bu oynadığım şeklin dışında ne yapcam ben :/
(5) 

kıdem tazminatı sorusu

akatreil #1211025 
eşim evlilik sebebiyle işten çıkışını yapacak. başka bir şehre taşınıyoruz. 1 ağustosta çıkacak işten.

temmuz ayı maaşı son maaşı olacak. ve bu ay brüt maaşlara %10 zam yapmışlar çalıştığı yerde. son maaşını zamlı alacak yani. işten çıkarken tazminatı bu zamlı brüt maaş üstünden mi hesaplanacak yoksa önceki maaşı üstünden mi?
(3) 

İtalya vizesi size kaç günde çıkmıştı?

akatreil #1207112 
İzmir'den başvurdum. 3 yıl önceden alınmış bi vizem daha vardı, İtalya yine.

O vize de arkadaşlarıma 3-4 günde çıktı, bana 20 günde çıkmıştı. Şimdi balayı için başvurduk. Eşime istanbul'dan 3 günde çıktı, ilk vizesi. Bana 12 gün oldu yok hala ortada bi şey.

Bende mi bi sorun var arkadaş? Yoksa 14 güne kadar normal prosedür mü? İtalya konsolosluğuna da ulaşamıyorum sorayım.

Önceki vizede ek belge için beni aramayı unutmuşlardı çünkü.Şimdi yine böyle bi durum var da aramıyorlar mı nedir
(5) 

Port nedir?

akatreil #1201245 
Nedir kanalının tanıtımı gibi oldu.

Şimdi internet bağlatıcam da yeni tuttuğum eve. Evi tuttuğum bölgedeki başka bi arkadaşın evi için "port yok" dediler çocuk 1 yıldır internetsiz.

ben de eski kiracıyla konuştum. "burada var hatta henüz interneti iptal edemedim. istesen takıp bağlanırsın bile" dedi.

şimdi sorum şu; bu port denen nane o daireye özel olarak mı ayarlanıyor? Yani ben geç hareket edersem bölgedeki başka birine kaydırılacak bi şey mi?

biliyorum cehalet diz boyu ama zerre bilgim yok.
(4) 

Bordo pasaport ile yurtdışına çıkan memur

akatreil #1199442 
Yeşil pasaportu olanlardan kurumlarından alınmış "herhangi bir soruşturması yoktur" yazısı isteniyor. Aynı yazıyı bordo pasaportlu olanlardan da istiyor mu pasaport polisleri?

tecrübe etmiş, yakınından duymuş görmüş olan var mı?
(4) 

VFS Global'de tarih yok

akatreil #1198681 
İtalya başvurusu için haziran randevuları dolu. temmuz ise henüz açılmamış.

çağrı merkezi devamlı meşgul çalıyordu bugün. Bu yeni tarihlerin açılacağı belli zamanlar var mı?
(11) 

Mobilya almaya İnegöl'e gideyim mi?

akatreil #1194198 
Evlenicem, eve komple eşya almam gerekiyor.

Şimdi herkes "İnegöl'e gidebilirsen git, oradaki firmaların internet sitelerine bakma. 2-3 parça bi şey almayacaksın sonuçta. Komple ev döşiceksin" diyor.

Çok şaşıracağım kadar indirim yaparlarmış. Bilen bi arkadaşı da alıp gideyim mi ben inegöle ? değer mi?
(1) 

2500-3000 lira arası en iyi televizyon

akatreil #1189134 
Minimum 49" olacak şekilde neler vardır sizce ?

Baktığımız markalar LG ve Samsung.

"Lan iyi gibi görünüyor ama cahil kaldık" dediğimiz markalar philips ve sony.

mobil görünümden çık