(9) 

1884 yılındaki kebapçı fotoğrafı

demirr #1197525 
evet sözlükte başlığı açılan bir adet fotoğraf var. görmeyenler için linki aşağıda. siz bu fotoğraftakilerden biri olmak ister miydiniz? ya da o yıllarda yaşamak ister miydiniz? bunu sadece iletişim ve ulaşımın kolaylığı anlamında değil de sosyal,ekonomik,dünya düzeni anlamında da düşünürsek eğer;

siz nerde olmayı tercih edersiniz? 1884 mü,2017 mi?

foto:img03.imgland.net
(1) 

kapadokya gezisi icin tavsiye alınır

demirr #1190677 
merhabalar. yarın ve öbür gün kapadokya'da 2 günlük bir tatilimiz var. ilk defa gidiyoruz. salı öglen girip persembe öglen cikiyoruz. mutlaka yap veya kesinlikle yapma diyeceginiz tüm tavsiyelerinizi alabilirim. tesekkurler.
not:arac ile gidiyoruz 1 yasinda da cocuk var
(3) 

doların son bir kaç günlük düşüşünü

demirr #1181965 
nasıl yorumluyorsunuz? bir ara 3.73 leri gördü heralde."piyasalar yanılmaz ve evet'i fonluyor" yorumuna ne diyorsunuz?
(15) 

porçöz dokundu bana galiba ne yapmalı?

demirr #1181700 
hanım dökmüş tuvalete cif,çamaşır suyu,porçöz ne bulduysa. bana sürtüver dedi. bende aldım fırçayı sürttüm ve su döktüm çıktım. porçöz o kadar yoğunmuş ki 5 dakikada ciğerlerim acıdı ve şu an nefes alırken burnum ve ciğerlerim acıyor. temiz havadan başka ne yapmalı ki? yoğurt geldi aklıma yesem faydası olur mu?
(23) 

sosyal medya kullanıyor musunuz?

demirr #1180781 
ekşi sözlük ve WhatsApp'ı sosyal medya dışında tutarsak eğer sosyal medya hakkında ne düşünüyorsunuz ve hangi platformları kullanıyorsunuz?

şahsen ben sosyal medya kullanmıyorum. sebebi ise bu mecralar artık hastalık ve ayrı bir dünya haline geldi bir kesim üzerinde. genel olarak insanlar bu sanal alemde yapmacık ve olduğundan farklı biri haline geliyor.Ayrıca da zaman kaybı bence. tabi bu benim düşüncem kimseyi yadırgamıyorum. siz ne düşünüyorsunuz?
(24) 

televizyon izliyor musunuz?

demirr #1177257 
uzun süredir evde pineklememe ragmen ben günde en fazla bir saat kadar izliyordum. simdi onu da izlemiyorum artik. televizyonda izlenecek hicbir sey yok sanki. hicbir sey bana hitap etmiyor gibi geliyor. kadin programlari sacma,evlilik programlari tahammul edilemez,diziler cok uzun. ne bileyim bende boyle.

peki sizde?
(3) 

1 yaşındaki bebekle aktivite önerisi

demirr #1176600 
merhabalar. ne zaman başımız sıkışsa,aklimiza bisey takilsa yardimimiza kosan ahali.gecen ay bir yaşını doldurdu oglum. uzunca bir süredir calısmıyorum ve oglumla sürekli beraberim.yaklasik bir aydir desteksiz olarak yürüyor ve haliyle cok hareketli. sanirim butun bebekler aynidir, bizimki de surekli ilgi ve alaka istiyor.

benim sorunum ise haksizliga ugrayarak yasadigim kotu bir olaydan sonra uzin suredir calismiyor olmam. aslinda oglumun en kiymetli zamanlarini ve en tatli ve en ozel zamanlarini onunla gecirdigim icin avantaj gibi gorunuyor. ama malesef yasadigim bu surecte psikolojik olarak cok yiprandim ve yipranmaya devam ediyorum.

bildiginiz gibi is sadece cocuk sahibi olmakta bitmiyor. cocuk yetistirmek ozveri ve emek istiyor. cocuk gelecege yatirim,umut ve onemli bir miras bence.ama yasadigim ve halen devam eden kotu surec nedeniyle cocugumla tam olarak ilgilenemiyorum gibi geliyor bana ve bu beni rahatsiz ediyor.elimden geldigince kotu psikolojimi yansitmamaya calisiyorum.

oncelikle televizyon karsisinda vakit gecirmesini istemiyorum. gunluk bir saat kadar acik kalan televizyonun kablosunu cikarip koyacagim bir yere. ben de izlemeyeecegim, oglum da izlemesin. sizce coxugun gelisimi icin faydali olabilecek ne gibi aktiviteler olabilir? tesekkurler
(6) 

behzat ç. izlemek istiyorum ama nereden?

demirr #1174538 
merhaba. behzat ç.'yi izliyorum bu aralar. eskiden youtube üzerinden kolaylıkla izleniyordu. ama şimdi telif hakkı nedeniyle bütün linkler ölmüş. film dizi sitelerinde de gösterilemiyor. star tv üzerinden 50. bölüme kadar geldim ama çok sağlıksız oluyor. çözünürlük falan düştü son bölümlerde. tarayıcıya bir şeyler kurup youtube dan açtıysam da kasma sorunu oldu.

normal yollardan akıcı şekilde nereden izleyebilirim?
(4) 

haberleri hangi uygulama ile takip ediyorsunuz

demirr #1173947 
habertürk gereksiz cok bildirim gonderiyor ve telefon surekli ötüyor. ntv fena degil gibi ama o uygulama da cok hata veriyor. memlekette tarafsiz ve sade haber okumak biliyorum imkansiz ama;

siz haberleri (mobil uygulama üzerinden) nereden takip ediyorsunuz?
(16) 

özel gün kutlamaları sadece bana mı saçma geliyor?

demirr #1173784 
doğum günü,evlilik,tanışma yıl dönümleri vs.vs. bilumum özel gün kutlamalarına ifrit oluyorum resmen. geçen gün bizim sıpanın 1. yaş günü vardı. annesi 3 aydır plan yapıyor. konum komşu kim varsa toplayacaktı eve. defalarca kavga ettik zorla vazgeçirdim. annemle babam 1400 km yol tepip geldiler torunun doğum günü diye. sonra ben saçma deyince istenmeyen adam,kalas,mal ve öküz oldum.

siz ne düşünüyorsunuz bu özel gün kutlamaları için?
(10) 

hollanda ile yasanan kriz sonrasi

demirr #1173402 
yetkililerden malum aciklamalar geliyor. bedelini odetecegiz, bedeli agir olacak vs.vs.vs. adamlara itlahalitimizdan cok ihracatimiz varmis. simdi; partizan veya muhalif olmadan yani işe duygu karistirmadan dusunursek bu bedel hollanda'ya,dolayisiyla da ab ye nasil odetilebilir ki? multeciden baska bilmedigim barutumuz var mi?
(4) 

yurtdışı gezisi erken rezervasyon

demirr #1173105 
merhaba. anı tur firmasının linkte bulunan 7 gün paris-amsterdam gezisi 983 tl olarak belirtiliyor. bu fiyat bana uçuk şekilde düşük gibi geldi. hiç bilmediğim için soruyorum bu fiyata gidip gelmek mümkün mü? ekstralarla kişi başı 1.500 tl olsun o da olumlu.

not: pasaport ve vize sıfırdan olacak olursa

ilgili gezi için: www.anitur.com.tr
(3) 

LG G2 yerine ne almalı?

demirr #1169694 
evet yaklaşık 4 yıldır g2 kullanıyorum. sıfırlamama rağmen hafiften kasması haricinde bir sorunu yok ama hissediyorum ayrılık vakti iyiden iyiye yaklaştı. siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama bence g2 androidin en efsane telefonu. şimdi;

orjinal sıfırını bulmak mümkün müdür?
bulamazsak ne etmeli, ne almalı 700-900 tl ile ?
(12) 

kırmızı et alıp yiyebiliyor musunuz?

demirr #1168858 
malumunuz ülkemiz hayvancılık ülkesi olması gerekirken ve 15-20 liraya et alabilmemiz gerekirken memlekette yerine göre değişen 40-70 lira bandında et fiyatları var. eti çok seven ben özellikle son 2 aydır kasaptan canımın çektiği gibi iyi bir et (pirzola,bonfile vs.) alıp yiyemiyorum.

3000 lira gelir ile biri bebek 3 kişilik aile için et alamıyorum. peki siz?
(16) 

elektrik faturanız ne kadar geliyor?

demirr #1168606 
bu ay 176 tele ile ırzıma geçti fatura. 2 kişi 1 bebek olarak yaşadığımız evde ekstra olarak sayılırsa banyoda kullanılan 80 litrelik termosifon var sadece. faturaya bakıyorum kayıp kaçak,trt vs. ekstralardan hiç bahsetmiyor. elektrik çok pahalı değil mi yahu? 176 tele nedir arkadaş? sizin ne kadar geliyor?

lokasyon: doğu karadeniz
(4) 

yıllar önce yazdığım şiir

demirr #1168137 
bilgisayarı kurcalarken 7 yıl önce o zaman ki sevgilime, şimdiki eşime yazdığım (herhangi bir kafiye,ölçü,sanat aramaksızın, içimden geldiği gibi) şiire rastladım. bu şiire o zaman da başlık bulamamıştım, hala başlıksız. vay be 7 sene geçmiş, evlenmişiz, çoluk çocuk olmuş. neyse

sizce şiir nasıl, ve aklınıza başlık geliyor mu?

-----BAŞLIK-----

Dalmışsın bir uykuya,
Kapanmış gözlerin dünyaya;
Mahzun,utangaç gözlerin…
Bilir misin doğacak güneşi beklerken,
Gözlerinde kaybolanları?
Bilir misin bir gülüşün için,
Uykusuz gecelerle kardeş olanları.

Uyanmışsın taze bir baharın
En güzel sabahına,
Mutluluk yakışır senin tertemiz dünyana.

Çiçekler vardır o bahara rengini veren,
Hani var ya gözlerinin yanında solan çiçekler…

Bülbül bile unutur güle aşkını,
Dalınca gözlerine;
Güller bile özlemez bülbülünü,
Duyunca gülüşünü.

Ne duruyorsun açsana şiir misali gözlerini,
Çalmış kapını tebessümün kadar güzel bir sabah…
(3) 

eve internet almayı düşünüyorum

demirr #1165752 
öneriniz nedir?

ilk kriter sürekli ve verimli bir bağlantı.
ikincisi ise fiyat/performans olacak.
tecrübem az olmakla birlikte en dandiği ttnet gibi geliyor bana. cevaplara göre tercih edeceğim.

lokasyon: doğu karadeniz

tesekkürler
(6) 

sivil havacılık ile ilgili birkaç soru

demirr #1164683 
1- uçak pistleri neden tam olarak düz değil de şuradaki youtu.be gibi dalgalı oluyor? dikkat ettim pistlerin ortasında olan bu yükseklik pistin sonunda da oluyor.

2- malum kalkış yapan uçakların v-1 hızına ulaşması demek kalkıştan başka ihtimalinin olmadığı, pistte duracak kadar mesafenin kalmadığı anlamına geliyor? peki şu (git: youtu.be )kalkıştaki B777 daha pistin henüz yarısındayken kalkıyor ve hayli hayli durabilecek güvenli mesafesi yok mu yani? bu v-1 hızı her kalkış için ayrı mı hesaplanıyor?

3- ben boeing uçakların görünüş itibarıyla daha karakterli, karizmatik ve daha güzel göründüğünü (özellikle 747,777,787) düşünüyorum. ayrıca mühendisliğini bilmiyorum ama ben boeing uçaklarda kendimi daha güvende hissediyorum. ne zaman bi airbus'a binsem tedirgin oluyorum nedense. kabin içine motor sesi çok geliyor ve özellikle kalkışları daha sarsıntılı oluyor bence. peki sizde durum nasıl?

4- hava limanlarında pistlerde neden iniş ve kalkışları kaydeden kameralar bulunmaz. iniş ve kalkış sırasında oluşan birçok kaza var ve uzmanlar bunları çözebilmek için uğraşıyorlar ama ellerinde kazanın görüntüsü yok. bu saçma değil mi? mesela paris'te düşen concord, mesela fedex'in pistte seken dc-10'u, mesela emirates'in gövde üzerine inen ve yanan 777'si ve daha birçok örnek. o pistte bi kamera olsa concord'un düşme sebebi netleşmez miydi?
(4) 

bebek ile ilgili sosyalleşme sorunu

demirr #1162967 
meslek sebebiyle aileden ve memleketten uzakta yaşıyoruz. bu şartlarda komşuluk ilişkisi de yok. 11 aylık bir bebeğimiz var. annesi ve babasından başka kimseyi nadiren görüyor. bizden başka iletişim kurduğu kimse yok maalesef. aslında iletişim konusunda bir eksikliğini hiç hissetmedik ama çocuğun kimseyi görmemesi meselesi bugün aklıma takıldı ve canımı sıktı. ne bileyim çocuk öyle yalnız oynarken içim bir kötü oldu.

- bu durumun bebeğe zararı olur mu? olursa eğer hangi yönde zararı olur?
- ne yapmak gerekir? öneriniz var mı?

peşin edit: hiç mi insan yok etrafınızda, illa ki vardır birileri gibisinden sorular aklınıza takılırsa hiç takılmasın. özel bir durumun gereği olarak malesef kimse yok.
(5) 

1974 thy paris kazası

demirr #1162729 
bu kazaya ait kokpit ses kayıtları var mı? ben aradığım halde neden bulamadım acaba? bahsi geçen konuşma için;

liberteryen.org
(11) 

tam yağlı beyaz peynir tercihiniz

demirr #1161903 
Hangi peyniri kullaniyorsunuz? Bildidigimiz tarzda tam yagli olacak. Mesela ekici var lokum kivaminda diyor. Krem peynir gibi ayni. Sevemedim.
(1) 

cevabını merak ettiğim birkaç soru

demirr #1159940 
bu meseleler hakkında duyuru sakinleri neler düşünüyorlar acaba;

1- Yetişen neslin iki kelimesinden birisi "aynen" denen laf. gördüğüm kadarıyla bu itici söz o kadar yaygın ki özellikle lise çağındaki gençlerin ağzından düşmüyor. bu söz sadece bana mı itici geliyor? bir de ben bu bayağı ve basit sözün eğitim sisteminin çocuklara Türkçe anlamında hiçbir şey katmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. peki ya sizce?

2- Memlekette et neden bu kadar pahalı? böyle bir ülkenin et ithal etmesi gibi saçma sapan tedbirlerden farklı olarak etin ucuzlaması için ne yapılmalı? Bizim tarım ve hayvancılık cenneti bir ülke olmamız gerekirken sadece bu iktidar döneminde değil, öncesinde de neden bu alanlarda ilerleyemedik?

3- Fırat Kalkanı ile alakalı olarak ne düşünüyorsunuz? Kilis,Hatay ve Antep'e o kadar top ve havan mermisi düşerken sınır güvenliği için Suriye'ye girilmesi meselesi doğru mu oldu? Girilmemeliydi diyorsanız sınır güvenliği sizce nasıl sağlanmalıydı?

4- Suriye'li mülteciler meselesinde vatandaşın kahir ekseriyeti bunların ülkeye böyle sorgusuz sualsiz alınmasının çok yanlış olduğunu düşünüyor. Ben de aynı düşüncedeyim. her yerin dilenci kaynaması bir tarafa ışidin canlı bombalarının ve hücre evlerinin tamamı suriyeden mülteci kılıfında girdiler. Peki sınıra dayanan milyon tane mülteci için ne yapılabilirdi? ben işin içinden çıkamıyorum. bizim ekonomimiz bu kadar adamı kamplarda besleyecek kadar güçlü değil bu açık. ne yapılmalıydı?

5- Başkanlık referandumunda hayır çıkma olasılığını ne kadar görüyorsunuz? sizce böyle bir potansiyel mevcut mu yoksa kesin evet çıkar mı diyorsunuz?

tesekkürler
(3) 

kanal tedavisi sorunu (diş)

demirr #1153950 
efenim benim daha önceden dolgu yapılmış olan bi dişim vardı. gel zaman git zaman dolgudan yaklaşık 8 yıl sonra ağrımaya başladı. bu sıkıntıdan mütevellit biz diş hekimi arif efendiye muayene olduk. arif efendi "dolgulu diş ağrıyorsa tek çözüm kanal tedavisi" dedi. tamam dedik bizde 200 tl mukabilinde kanal yaptırdık dişimize. ancak tedaviden bir hafta sonra bu kanallı dişimde muazzam bir sıcağa hassasiyet oluştu ve geçmedi. tekrar gittiğimde ise kanal yenileme yapacağını söyledi ve yaptı da. " bu defa da olmazsa artık çekeceğiz dişi" dedi.

ne dişmiş arkadaş hala sıcağa acayip hassasiyet var. arif efendiye yine gitsem bizim azıyı çekip atacak çöpe. şimdi benim bildiğim kadarıyla kanal yapılan dişin sinirleri alınır/öldürülür ve dişin hissiyatı kaybolur. yanlış mı biliyorum? bu kapsamda;
1- dişimin hassasiyetinin devam etmesi anormal değil mi?
2- acaba arif efendi kanal işini beceremedi mi? böyle bir ihtimal var mıdır?
3- ben şimdi ne yapmalıyım?

tesekkürler
(2) 

bebek ile uçak seyahati hakkinda

demirr #1149342 
Yarin pegasus ile yurt ici uçuşumuz var. İlk defa bebekle yolculuk olacagi icin kritik iki soru
1- bebek arabasini kabine aliyorlar mi? Biraz arastirdim araba tipi olanlarini aliyorlarmis ama araba tipi tam olarak nedir? Bizimki pusetli bir araba. Puseti alinca sadece iskeleti kaliyor. Puseti yanimiza alip iskeleti kabine versek olur mu (resimdeki arabanin en sagdaki sekli gibi)www.google.com.tr

2- bebegin mamasi icin biberon,sicak su termosu ve bebek mamasini kabine aliyorlar mi

Tesekkurler
(3) 

bebegimiz icin oto koltugu

demirr #1133554 
Evet sevgili oglum mustafa artik 8 aylik, 9 kg oldu ve pusetinde rahat etmiyor. Puset kucuk gelmeye basladi. 9-36 kg sinifinda bir oto koltugu alacagiz, bizim icin onemli olan kullanisli, rahat ve guvenli olmasi. Ayrica da bebegi oturtmasi, baglamasi kolay olmali. Cünkü mustafa rahat olmayan yerlerde cabuk sıkılıyor. Sizin kullandiginiz ve tavsiye ettiginiz oto koltugu var mi?
Son olarak aklimizdaki marka joie. Bu marka hakkinda bilginiz ve tavsiyeniz var mi?
Tesekkurler
(1) 

honda civic 12-16 kasa hakkinda

demirr #1099662 
Bu civic 2012-2016 kasa hakkinda birkac sorum olacakti. Kullanan ya da bilgi sahibi olanlar yanitlayabilirse sevinirim.

1. Otomatik şanzumani nasildir? vites gecisleri ve sarsintisi nasil?
2. Yol tutuş ve esp performansi hk?
3. Otomatik viteslilerde hizlanma ve rampa (orjinal brc lpg) performansi
4. Bir önceki kasasina göre arti ve eksileri nelerdir sizce

Tesekkürler
(8) 

sünnet hakkinda

demirr #1098591 
Merhabalar. 4 aylik bir oglum var. Doktor sunnetini 1 yasindan once yaptirmanizi tavsiye ederim dedi. Ben de fazla ayaklanmadan simdi yaptirayim diyorum. ne dersiniz? Konu ile ilgili tecrubeli olanlar ya da fikir verecekler?
(2) 

turkcell fizy hakkinda

demirr #1093111 
Merhabalar. Bu fizy uygulamasi turkcellilere tamamen mi ucretsiz tam anlamadim. Adamlar reklamlarda bar bar bagiriyorlar ucrwtsiz diye sonra arastirinca aylik 6.99 falan diyo. Ben play store'dan direk indirip yukledim ve kullandim. Simdi bu fizy de ucret uygulamasi nedir tam olarak bilen var mi

Tesekkurler
(2) 

sözlükte yazar degilim

demirr #1063312 
Ama bir yazara ulasmam lazim. Bu duyuruyu okumuyorsa kendisine Nasil ulasabilirim ki (bkz: Cursor)
(1) 

askeri mevzuat veya askeri hukuk

demirr #1062097 
Hakkinda (istifa,emeklilik,ayrilma vs.) bilgi sahibi olan avukat veya tecrubesinden istafade edilebilecegimiz birisi var mi acaba? Hukuki bir mesele var da
(14) 

Yeni doğan bebeğimiz için bilgi ihtiyacımız var

demirr #1057061 
Merhabalar;

iki gün önce sezaryenle erkek bebeğimiz oldu ve bu bizim ilk bebeğimiz. bebeğimiz de annesi de iyi çok şükür. Lakin bi sıkıntımız var maalesef.
Tahminim sezaryen olduğu için annesinin sütü henüz gelmedi. bebek sarılık olmasın diye hazır mama verin dediler hastaneden. bizde yalancı meme ucu dedikleri silikon bişey aldık ve annesini emziriyoruz. yavrum emiyor o konuda sıkıntı yok ama maalesef annesinin sütü gelmiyor.bu durum beni çok huzursuz ediyor. şimdi benim sizden ricam;

1- En önemli husus anne sütünün gelmesi için tavsiyeniz var mı?
2- Almış olduğumuz mama BEBELAC GOLD'U tavsiye eder misiniz? Yoksa daha iyi bir mama varsa değiştirebiliriz.
3- Bu yalancı meme ucuyla ilgili bir tavsiyeniz var mı?
(2) 

dolar ne olacak?

demirr #1018835 
Fikri olan var mi? Sozlukte de bayadir ses yok, ya da ben farkedemedim. Ortalama 2.94 le falan biraz dolar almistik [kademeli alim]. Ne yapalim bekleyelim mi yoksa zarar azken satalim mi?
(3) 

LG G2 kasma sorunu

demirr #1016134 
2 yildir canavar gibi kullandigim ve zerre kasmayan g2 telefonum son zamanlarda acayip kasmaya basladi arkadaslar.android son sürümü güncel. Özellikle inyernet tarayicisi cok kasiyor. Öyle ahım şahım oyunlar da yüklü degil

Bunun sebebi ne olabilir?
En önemlisi de bu kasmayi gidermek icin ne yapabiliriz?
(5) 

paris terör saldırıları ile ilgili bazı noktalar

demirr #1015606 
1. Bu terör neden fransa'da olunca dünya ayaga kalkiyor? Ayni ışid daha gecen gün bizi vurdu ve o kadar insanimiz öldü, kimsenin umrunda olmadı.bu algı yönetimine bizim medya da katiliyor. Bizdeki saldiriya yaabanci medya sagır ve kör iken ntv nerdeyse 24 saattir canli yayin yapiyor. Tam olarak nedir bu pisligin sebebi?

2. Bu olay Fransiz istihbaratinin yetersiz kaldiginin isareti midir?

3. Ben g20 den hemen sonra türkiyenin de katildigi cok buyuk bir ışid harekatı bekliyorum. Sonucta işin ucu fransa yani avrupaya dokundu. Sizce?
(5) 

videodaki bu uçağın düşmesi

demirr #1010981 
kesin olarak nedir bilen var mı. benim ingilizcem yetersiz de. yorumlarda 3 kişi öldü,diğerleri yaralı diyen var. bu kazadan nasıl yaralı çıkılır ki. pilotsuz deneme uçuşu demişler, pilotsuz uçak kendisi bence kalkamaz. yani kesin bilgi nedir?

Edit: çok çok pardon arkadaşlar :) www.youtube.com
(9) 

seçim sonuclarına göre

demirr #1010584 
ak parti şu anda 330 altındaki milletvekili sayısı ile başkanlık sistemini getirebiliyor mu?
(4) 

samsung i7 laptop ariza

demirr #977259 
Merhabalar. 2 yil kadar once 2400 tl ye i7 samsung laptop almistim.garantisi de bitti bu arada. Dun dusurdum ben bu bilgisayari ve baktim sarj almiyor. Tamirciye goturdum bu sarj soketi ile anakarti tek parcaymis ve tam aradan kirilmis.anakart calisiyor ama alet sarj almiyor.servisi aradim anakart degisecek 1000 tl dedi. Ne yapacaz simdi bu bilgisayari ahali cok canimi sikti. Bunu tamir ettirinceye kadar satsak ne olur ki? Parcalari falan para eder mi? Ya da ben bu makineyi ne yapayim simdi?
(9) 

Barack Obama'nın kravatı

demirr #969648 
Hic dikkatinizi cekti mi? Baglama seklinden bahsediyorum.her gordugumde www.google.com.tr linkindeki fotograflarin cogunda da oldugu gibi biraz bicimsiz ve ortasi cökük gibi. Ne bilim dunyaya büyük ölcüde yön veren birisi icin biraz özensiz görünmüyor mu? Sadece benim mi dikkatimi cekti acaba. Yoksa boyle ozel bir anlami olan baglama sekli mi? Ne dersiniz
(1) 

skoda octavia hakkında

demirr #966285 
merhabalar.

Bu skodaların superb olanları octavia'lara göre daha iyi ama beni biraz aştı. ben bu araçların www.sahibinden.com olanlarına bakıyorum. 1.4 tsi ler nasıldır ve eğer bilen varsa güvenlik donanımlarını yazabilir mi? bende 2008 model civic var. daha güvenli bir araç olsun diye tercih etmek istiyorum ama nasıl olur. özelden de görüşebiliriz.

siz ne dersiniz civic satılıp bu alınır mı?
(1) 

araç değişikliği hakkında

demirr #957666 
Öncelikle merhabalar.

Efenim araç olarak 2008 civic premium kullanıyorum. km si de biraz düşük (60.000) olduğu için 43-45 bin tl arası satılacak gibi. Aslında aracımdan memnunum ama üzerine para koymadan modelini yükseltip otomatik bir araç almak ya da takas etmek istiyorum. Tek şart otomatik olması ve hız sabitleyicili olması

bu şartlarda bana kaç model ve hangi marka bir araç tavsiye edersiniz.

tesekkürler
(1) 

LG G3 klavye sorunu

demirr #944542 
Tespit edebildiğim kadarıyla sadece facebookta bişey yazarken yazdığım son harfin oncesindekilerle beraber yazıyor.örneğin durum bildiriminde ya da bir duruma yorum yapacagi da diyelim ki ahmet yazacağım 'AAhAAhmAAhAAhmet' olarak yazıyor. Bunu semte watsapp ya veya sözlükte yapmıyor.sadece facebookta yapıyor.sebebi ne ola ki.nasıl giderilebilir?
(6) 

dolarla ilgili olarak

demirr #913577 
Evet herkes dolarin yükselmesini konusuyor ve nerdeyse her gün yeni rekor kiriyor. Simdi benim elimde biraz nakit var. Dolar alsam ne olur. Konu ile ilgili 2 sorum olacak?

1- bu dolarin yükselişi hep böyle devam edecek mi?
2- son olarak cok anlamadigim icin soruyorum bu dolarin düsme ihtimali var mi.yani mesela ne olursa 2 liraya düser? Elimizdeki azicik nakiti de bahtsiz bedevi pozisyonunda kaybetmemek amaciyla soruyorum. Yani simdi dolar alsak zararimiz olur mu?

Tesekkurler
(4) 

mucit Hasan KUM'un teorisi

demirr #908645 
www.youtube.com


evet beyin fırtınası yapalım. Ne diyorsunuz? bence en azından saçmalamamış
(1) 

adli tıp hakkında

demirr #905086 
Bilgimi ve görgümü arttırmak istiyorum.internette konu ile ilgili sansürsüz faydalanabilecegim bi kaynak bulamadim. Var mi bilen ya da ilgilenen. Tesekkurler
(2) 

yurtdışı gezisi önerisi

demirr #902572 
Merhabalar eşimle bir yutdısı gezisi planlamak istiyoruz? Konu ile ilgili önerebileceginiz tur adı ve yer var mı. Avrupa istiyoruz, 3-4 günlük. Bide pasaport vize falan yok herseye sıfırdan baslayacak olsak (kamu görevlisiyim) masraf ne kadar olur? Hersey dahil 1000 euro gibi bir para ayırabilecegiz de.
(1) 

altın fıyatı ne olur?

demirr #897840 
Zamanin behlinde 95 tl den bi miktar altin almistim.sonradan cok düstü haliyle.simdi yine yerini buldu ve zarar etmeden satayim diyorum.tekrar düserse bankadan altin hesabindan alacagım altini.

Takip eden var mi yorumlari,görüşleri falan.daha da yükselir mi yoksa bu fiyattan satilabilir mi altin.
(2) 

akvaryum hobisi olanlar icin

demirr #896224 
Veya evde balık besleyenler de diyebiliriz. Yani bu işlerden anlayanlar icin bikac sorum olacakti da? Yaklasık 10 gün kadar önce 50x30x20 boyutlarinda bi akvaryum aldik ve icine otcul baliklar koyduk.simdi

1.akvaryumda balik beslemek veya kafeste kus beslemek canilik midir? Yani ne bilim kücücük bi alanda kapanıp kalıyorlar. Biz almasakta ayni sartlarda oluyorlar ama sonucta bu iyi bisey degilse neden alet olduk degil mi?

2.onu gecersek 5-6 gün sonra baliklar tek tek ölmeye basladı, suyunu degistirince ölümler kesildi.daha bu kadar kisa surede noldu da öldüler acaba. Bu arada akvaryumun motoru falan da var.

3.bu tip akvaryumlarda suyun kokmasi normal midir? Son 3-4 günde suyu acayip kötü kokmaya baslamisti simdi tazeledim. Bu koku nasil önlenir?

4.simdilik 10 tane balik var. Bu boyutlardaki akvaryum icin sayi normal mi? Mesela copcu baliginin yanina bi tane daha alsak?

5. Bi de bunlarin yemlemesi nasil oluyor.kac ögün ve ne kadar vermeli? Su renkli olan yaprak yemlerden veriyoruz. Baska yem var mi verebilecegimiz? Bi de suyu kokutan bu dibe çöken yenmemis yemler midir acaba?

Cok soru oldu sanirim :-) tesekkurler

Bu arada fotografi ekte
(2) 

ankarada kalacak yer

demirr #893124 
Bu gece saat 23.30 gibi aşti'de olacagim. Aşti yakininda kalabilecegim ekonomik ve temiz bir otel,motel,pansiyon öneriniz var mi acaba? O saatte taksiye bi suru para verip carsiya gitmeyeyim diyorum sabah ankarayla giderim

Edit: sanirim ankaray o saatte acikmis. Ankaray güzergahinda da önerileriniz uygun olur su durumda
(2) 

bu nasıl bir ilizyondur arkadaş?

demirr #889409 
www.youtube.com

özellikle son numara nedir ki? o kız o sehpanın üzerine nasıl geldi?
(2) 

Bunu nasıl yapıyorlar?

demirr #889140 
malum ilizyonistlerden özellikle David blaine ve DYNAMO o sihirleri nasıl yapıyorlar? şimdi linkteki videoyu izlersek

www.youtube.com

18.00,24.40,özellikle 28.20 ve 41.30'uncu dakikalardaki ve benzer diğer bütün numaraları nasıl yapabiliyor. Bunun bir televizyon kandırmacası olması imkansız öyle değil mi? çünkü tepkiler çok doğal.

Konu ile ilgisi olan, ya da konuyu araştırmış olan ve beni ve merak edenleri tatmin edebilecek bilgisi olan var mı acaba??

mobil görünümden çık