(3) 

2014'te sorduğum bir soru

demirr #1302866 
www.eksiduyuru.com

ne diyorsunuz? bana komik geldi :)
(3) 

LPG lobisi üyelerine bir sorum olacak

demirr #1301599 
selam millet.lukoil'in gazını nasıl bilirsiniz? şimdi benim araç lpgli. ben kalitesine inandığım için 5 yıldır aralıksız opet aygaz kullanıyordum. genelde de uzun yol yapıyorum. geçen gün aklıma lukoil geldi ve depo boşken doldurdum lukoil'den. fazla uzatmayayım gayet hoşuma gitti. eğer psikolojik değilse çekişte az bir artışla beraber depoda 50-60 km fazla gitti gibi geldi.

ne diyorsunuz? geçelim mi aygaz'dan lukoil'e, siz ne kullanıyorsunuz?
(6) 

amasya'da ne yapalım?

demirr #1298505 
merhaba. cumartesi günü saat 16:00-23:00 arası amasya'da olacağım. methini çok duydum güzel şehirmiş. gezip göreceğiz. zaman gördüğünüz gibi kısıtlı.

nasıl yapalım?
nereyi görelim?
ne yiyelim?

teşekkürler
(2) 

ankara hakkında 2 soru

demirr #1298468 
1-aspava nerde yenir? behzat amirim özçelik'te yiyordu sanırım. nasıldır orası?

2- aşti civarında bir otelde kalacağız. kızılay'da bikaç işimiz var. metroyla gitmek mi daha pratik olur yoksa arabayla mı? park edecek yer bulamıyorum ben oralarda da ondan soruyorum. teşekkürler
(7) 

tanımadığınız insanlara karşı tavrınız nasıl?

demirr #1296795 
şöyle ki ben dışarı çıktığımda kimseyle ilgilenmiyorum. yani birisini dayaktan öldürseler hemen kaçarım, öldürene "dur sen ne yapıyorsun" demem. otostop çekene kesinlikle durmam. bunun sebebi de insanların cinnet halinde yaşamaları.

bi tane sporcu çocuk vardı mesela. adamın biri kadını döverken ayırmaya çalışmıştı, adam çocuğu bıçakladı öldürdü. çocuğun yerinde ben olsam ve ölsem benim eşim,yavrum, ailem ne yapar,onların günahı neydi diye düşünüyorum.bu vb birçok olay varken, ülkemde insanlar fare gibi olmaz sebeplerden öldürülürken;

yaptığım doğru mu, yoksa yanlış mı?

sizin tavrınız nasıl?

teşekkürler
(4) 

Artvin'de ne yiyelim

demirr #1295755 
Merhabalar. Yarin birkac saatligine artvin merkezde olacagiz.aksam yemegi icin tavsiyeniz varsa alalim. Ama siradan bir sey degil de hakkaten hakkini verecek bir yemek veya lokanta tavsiyeniz varsa gidelim.

Tesekkurler
(5) 

avrupa ya da abd'de yaşamış olan

demirr #1294501 
ya da kültürlerine yakinen şahitlik etmiş olanlara bir sorum olacak.

avrupalılar ya da amerikalılar çocuklarını nasıl yetiştiriyorlar? onlara nasıl davranıyorlar? nelere müsamaha gösterip nelerde taviz vermiyorlar? en önemlisi de yetiştirdikleri çocukların bizimkilere göre olumlu ya da olumsuz farkları nelerdir?

tecrübesi olanlar aktarabilirse iyi olur. teşekkürler
(5) 

eliptik bisiklet alsam nasıl olur?

demirr #1292943 
merhabalar. sorum çok basit. diyete başladım. eliptik bisiklet

alayım mı?

almayayım mı?

teşekkürler
(4) 

sapanca'da ayakları kesilen köpek

demirr #1288301 
insanlığın vicdanını yok eden bu olay herkesi etkiledi malum. iş makinesinin ezmesi sebebiyle hayvanın ayaklarının koptuğundan falan bahsedilmiş. bilgi kirliliği var sanki. çalışma yapan iş makinesinin yavru köpeğin sadece ayaklarına zarar vermesi mümkün mü? tek ayağına bile bassa altına alır patoz eder öldürür. bence bu imkansız bir şey.

ben bu işin kasıtlı olduğundan başka bir ihtimal düşünemiyorum. şu anda en net bilgi nedir?
(4) 

çocuğu olanlara tuvalet alıştırması hk.

demirr #1284391 
merhabalar.bizim sıpa mart ayında 2 yaşını bitirdi. şu anda 26 aylık yani. tuvalet alıştırmasına başlayalım dedik fakat 2 günde ıslatmadık don,zıbın,alıştırma külodu ve normal külot bırakmadı. lazımlığa oturtuyoruz tane tane söylüyoruz fakat anlamıyor, bırakıveriyor çişini altına.

aslında çişini yapınca bazen bezini alıp geliyor bize veriyor değiştir diye. hazır gibi eğitime ama 2 gün denedik olmadı. biliyorum iki gün yeterli değil,daha uğraşmamız lazım ama böyle de insanın motivasyonu düşüyor.

evet anneler babalar tecrübelerinizi bi anlatın da aydınlanalım be yaa. bekliyoruz. tesekkürler
(1) 

masa üstündeki dosyayı göremiyorum

demirr #1283397 
merhabalar. şimdi ben harici bir cihazdan bir dosyayı masa üstüne kopyalıyorum. kopyalandığını görüyorum fakat "bazen" dosyaları göremiyorum. bu her zaman olmuyor. ama başlat menüsündeki admin kısmındaki (ekteki resimde bulunan yer) masa üstüne bakınca görüyorum.

biraz araştırdım fakat çözüm bulamadım. neden olur bu?
(16) 

evli misiniz, değil misiniz?

demirr #1272078 
merhaba millet. lütfen cinsiyet belirtmeden cevap verelim. evet soralım;

evli misiniz?
evliyseniz mutlu musunuz?
eşinizi seviyor musunuz?
zamanı geri alsanız tekrar Onunla evlenir misiniz?

evli değilseniz;

evlenmek istiyor musunuz?
neden istiyor/istemiyorsunuz?
(2) 

Trabzon-malatya macına gidecegim ama nasıl?

demirr #1268931 
Söyle ki pasolig kartım yok. Esim ve 2 yasindaki oglumla pazar gunu aktivite olsun diye trabzondaki maca gitmek istiyoruz.simdi;

1- hemen stad kapisinda pasolig alabiliyor muyuz? Alamiyorsak en kestirmesi nedir? Maliyeti nedir?

2- trabzon stadinin cok dolu olacagini sanmam. Yaniliyor muyum? Fazla kalabalik olmasa bizim icin daha iyi. Boyle aileler icin ayrilan yerler var mı? Alilecek gitmemizde sorun olur mu?

Tesekkurler
(6) 

bu kadına yapılan işlem nedir? (+18)

demirr #1268455 
----- +18 uyarı -----

öncelikle uyarayım linkini verdiğim video benim diyeni bile etkileyecek kadar fenadır. sonra uyarmadı demeyin.hassas kişiler izlemesin lütfen

----- +18 uyarı ------

aslında kadının yüzü gayet normal görünüyor ve bir başlıyorlar kesmeye ki ne kesme. estetik desem o yüz bir daha hayatta eskisinden daha iyi olmaz sanki. kemiklere bir şeyler takıyorlar ama anlamadım. video başlığından da anlaşılmadı.

tam olarak bu ameliyat nedir?

+18 ameliyat videosu: www.youtube.com

edit: lan otopsi mi yoksa? kadın ölü mü desem keserken kanıyo. ne oksijen ne hortum bişey var.canlıysa nasıl yok hiçbir yaşam desteği?
(24) 

ölüm ve sonrası hakkında ne düşünüyorsunuz?

demirr #1264665 
Ölümden korkuyor musunuz?
Ölüm sonrasına inanıyor musunuz?
Ölümü düsünüyor musunuz,düşününce ne hissediyorsunuz?

Ben de her fani gibi ölümden korkuyorum.aklima gelince ister istemez bir ürperme oluyor.ölüm sonrasina da inaniyorum.

Bu arada ben ölmekten hicc korkmuyorum diyen olmaz insallah :-)
(14) 

2. Çocuk için ne diyorsunuz?

demirr #1263465 
Merhaba. Gelecek ay 2 yaşına girecek bir oglum var. Simdi nasil anlatsam bilmiyorum da ben bir cocuk yetistirmenin sorumlulugunu biraz kücümsemisim. Bu iki yılda ne zor ne sorumluluk gerektiren bir sey oldugunu anladim. "Canim dusunme o kadar cocuk bu olur gider" kafasinda degilim.

Ülkeme,yetisen nesile olan inancim giderek kayboluyor. Egitim kurumlarinin durumu ortada. Butun olumsuzuklara ragmen cocuklarimiz tabi ki sorumlu ve duzgun bireyler olabilir olabilirler ama bu, bu devirde ciddi bir risk. Neyse uzatmadan soruya gelirsek,

Esimin ikinci cocugu istedigini,yas araliginin 5-6 olmasini istedigini, benim cekimser oldugumu dusunursek;

siz ikinci cocuga nasil yaklasirsiniz,
İdeal yaş araligi ne olmali

Tesekkurler
(4) 

hukuki bir mesele yardım lütfen

demirr #1262404 
merhabalar. şimdi hakkımdaki bir soruşturma sebebiyle aracıma tedbir konulmuştu. mahkeme tedbiri nisan 2017 de kaldırdı. tedbirin kaldırılması için emniyete yazı yazıldı. nerdeyse 10 aydır uğraşıyorum. yazıyı en az 3 defa tekrar yollattım ama o lanet yazı emniyete bir türlü ulaşmıyor. adamlar bize yazı gelmemiş diyor. son yazıyı mahkemeden barkod numarasını alarak ptt kanalıyla takip ettim ve teslim edilen polisin adına kadar ulaştım.

adamları arıyorum yazı şu polise teslim edilmiş diyorum hala bizde yazı yok diyorlar. 10 aydır aracımı satamıyorum,devredemiyorum ve mağdur oldum. şimdi;

bu mesele idari midir yoksa adli mi? nereye şikayetçi olacağız? savcılığa mı yoksa valiliğe mi?

teşekkürler
(4) 

spor ayakkabı önerisi var mı?

demirr #1261854 
genelde günlük kullanım (kot pantolon altı),arada bir yürüyüs ve spor için ayakkabı alacağım. adidas duramo 7 var şu anda. baya yıprandı. yenileyeceğim fakat karar veremedim. adidas'tan gayet memnunum da başka ayakkabı da denemek istiyorum.

mesela şu markayı nasıl bilirsiniz? bu ayakkabıyı tavsiye eder misiniz? başka tavsiyeleriniz nedir?

urun.n11.com
(3) 

2 yaş civarı çocuğa telefon vermek

demirr #1260912 
bu konuda yeterli bilimsel çalışma veya bilgi bulamadım. uykusuz anneler gibi saçma sapan sitelerde kopyala yapıştır bilgiler var ama kaynağı belli değil.

şimdi benim martta 2 yaşına girecek oğlum var. mümkün olduğunca televizyondan uzak tutuyoruz. sosyal ortamı maalesef hiç yok. sürekli evde. mevsim de kış olunca tamamen kapandı eve. arada bir telefon veriyorduk eline niloya falan izliyordu. sonradan baktım ki alışkanlık olmuş sabah kalktı mı ve akşamları sürekli telefonu alıp elime veriyor aç diye. sonradan bi baktım ki videodan açtığım çizgi filmi kapatıp youtube'tan açmasını öğrenmiş. youtube'dan açınca önerilenlerden bakıp istediğini izliyor hergele.

bu durum beni çok rahatsız etti ve telefon vermeyi tamamen kestim.unutturacağım tamamen. 2 yaşına bile gelmemiş çocuğun telefonu böyle öğrenmesi zekasından mı yoksa embesil olmaya doğru gidişinden mi acaba?

siz ne düşünüyorsunuz? doğru uygulama nedir? tecrübeleriniz nedir?
(13) 

nevşin mengü'nün süt yorumu

demirr #1260792 
aşağıdaki linkte uzun uzun anlatıyor. özetle tam vegan olmadan önce süt ve süt ürünlerini tüketiyormuş. sonra yaptığı araştırmada memelilerin her zaman süt üretmediğini, sadece hamile kaldığında yavrusuna vermek için süt ürettiğini öğrenmiş. diyor ki; "o hayvanlara zorla tecavüz ediliyor,hamile bırakılıyor ve yavrusundan ayırılıyor. ürettiği sütü de insanlar içiyor" bu gerçeği öğrendikten sonra süt ürünü tüketememiş ve tam vegan olmuş. soruya gelirsek;

inekler her zaman süt üretmez mi yahu? yanlış mı biliyoruz? 2-3 yıl doğum yapmayan inek de sağılıp sütü alınıyor diye biliyorum.

ne diyorsunuz?

video: www.youtube.com
(12) 

trafikte sizi en çok rahatsız eden hareket

demirr #1259590 
nedir?

ben trafikte,özellikle de şehir içinde elinde veya kulağında telefonla mala bağlamış şekilde araç kullanan adama sinir oluyorum, amaaa;

yasal sınırlarda ben araç sollarken arkamdan tampona yapışıp selektör yapan dallamalara o kadar deliriyorum ki adamı indirip kavga etmemek için zor tutuyorum kendimi.ne saygısız insanlar ya
(2) 

hukukçu arkadaşlara 2 sorum var

demirr #1257582 
merhabalar.konuyu internette biraz araştırdım ama tam bir şey bulamadım

1- şimdi ben hakkımdaki bir davadan beraat ettim. karar tutanağında sizin de bildiğiniz gibi sanık lehine vekalet ücretinin ödenmesi maddesi var. metinde ibare tam olarak "4360 tl vekalet ücretinin hazineden alınarak sanığa verilmesi" şeklinde geçiyor. şimdi ben konuya hiç vakıf değilim fakat ibare gayet açık. "ben bu davada mağdur oldum ve devlet bana vekalet ücretimi veriyor" diye düşünmüştüm. avukatım o ücret avukata verilecek dedi. avukat senden aldığı ücretin üzerine bu ücreti de alacak falan diyenler oldu. bana çok saçma geldi. bu işin uygulamadaki şekli nedir,dayanağı nedir, bilalin anlayacağı şekilde kısaca anlatabilir misiniz?

2- aynı kararda gözaltı ve tutuklulukta geçen sürem için tazminat hakkımın olduğu da belirtilmiş fakat metinde geçen ibareden yine pek bir şey anlamadım. "hükmün kesinleştiğinin kendisine tebliğinden itibaren üç ay ve her halde karar veya hükümlerin kesinleşme tarihini izleyen bir yıl içerinde tazminat isteminde bulunabileceklerine" ibaresine göre tazminat hakkı süremiz bir yıl mı üç ay mı?

teşekkürler
(9) 

Yirmi yaş diş ameliyatim var

demirr #1256414 
Sabah saat 10'da olacak. Ac mi gel dediler yoksa tok mu hatirlamiyorum. Ac mi gidecegiz tok mu?

Bir de nasil oluyor agrili mi? Tavsiyesi olan varsa alabilrim.tesekkurler
(23) 

sağlık hizmetlerinden memnun musunuz?

demirr #1254902 
benim pek fazla hastane ve ilaçla işim olmadığı için sağlık sisteminin işleyişini tam olarak bilemiyorum fakat hastane binaları ve randevu sistemleriyle bir iyileşme olduğu aşikar. tabi ki aksayan yanları da vardır. özellikle büyük şehirlerde daha da hissedilir bu.

hastane,randevu alma, muayene olma,ilaç tedariği,masraflar gibi konularda sağlık sisteminden memnun musunuz? memnun değilseniz hangi aksaklıklar var?

nedir sağlık sisteminin aksayan yanları?
(5) 

tasarruf için ne tür tedbirler alıyorsunuz?

demirr #1254729 
hem kendime faydam olsun hem de duyuruyu okuyanlar faydalansın istiyorum. malum hayat pahalılığı iyice arttı ve kazandığımızdan hiç tasarruf edemezsek beklenmedik zor zamanlarda çok zor durumlarda kalabiliyoruz.

siz kazancınızdan tasarruf için neler yapıyorsunuz? ben kendimden bahsedecek olursam;

- her ay 500 lira bir nakit parayı ayırıyorum bir kenara ve mümkün olduğunca harcamamaya çalışıyorum. şöyle ki bu yöntem kendinizi "şartlarsanız" yüzde 60 çalışıyor diyebilirim. bu da yıllık yaklaşık 4000 lira tasarruf demek

- aracıma yakıt (lpg) alımını mümkün olduğunca azalttım. ayda 120 lira civarında tutmaya çalışıyorum. bıraksam 200 lirayı kesin buluyor.

- markete veresiye hesabını kaldırdım ve çok da güzel oldu. her ay 200 lirayı veriyorduk, hiçbir şey de anlamıyorduk ne aldık bu kadar diye. cebimdeki param kadar alınca market bu ay kaç lira acaba diye düşünmez oldum.

-birçok üründe ucuzluk marketleri (bim,a101,şok) tercih edilirse hesaplı oluyor.

gibi tedbirlerle az da olsa birikim yapabildim.bizim durum bundan ibaret, peki sizde?
(7) 

Şarap tavsiyesi

demirr #1253372 
Denemek icin en kücügünden (boyut olarak) bi şarap tavsiyenizi alirim. Alkol kullanmam. Tadını da pek sevmem zaten. Ama tadı güzeldir dediginiz pek pahali olmayan hangi şarabı almalı? Orta boy carrefour-sa var bulundugum yerde. Orda bulunabilecek birsey olmasi lazim. Tesekkurler
(6) 

Agrımayan dişe dolgu olur mu?

demirr #1242437 
Merhabalar. Bulundugum ildeki dis hekimligi fakültesine agrıyan yirmi yaş dişi icin muayeneye gitmistim. Genel bir diş kontrolünden sonra agrımayan iki tane disimin dolgu olmasi gerektigini söyleyip yarın icin randevu verdiler. Yirmilik dis yogunluk sebebiyle sonraya kaldi. Simdi

Sordugum zaman disin dolgu olmasi icin agrimasina gerek yok. Dolgu disi korumak icin yapilacak dedi. Sizce dogru bir uygulama mi bu? Yarin gideyim mi? Fakülte oldugu icin ücretsiz olacak.

Tesekkurler
(11) 

sizce uzaylılar var mı?

demirr #1240374 
evet size göre dünya dışı zeki formlar var mıdır? şimdi şu (www.youtube.com videodaki muhabbet vakit ayrılıp dinlenirse eğer adam ya ruh hastası dersiniz ya da ikna olursunuz. ya da ben gibi arada kalırsınız.

şahsen ben ortadayım. peki siz?
(4) 

bireysel emeklilik sistemiyle ilgili 2 kısa soru

demirr #1238151 
1- Bu sistem her zaman güvence altında mıdır? yani muhtemel çok şiddetli ekonomik veya siyasi çalkantılarda bu paraya devlet "el koydum" diyebilir mi?

2- 25 bin tl kadar bir paranın değerlenmesi için dolar fonunu mu yoksa altın fonunu mu tavsiye edersiniz? (şu anda dolarda)

teşekkür ederim
(3) 

araç içi kamera almak istiyorum

demirr #1238119 
kullandığınız, ya da tavsiye edebileceğiniz 250-300 tl civarında bir şey arıyorum. göze batacak kadar büyük olmasın ve çift kameralı olsun istiyorum. tavsiyeniz var mıdır?

teşekkürler
(3) 

ekteki resimde bulunan şey nedir?

demirr #1237226 
karadeniz'de bir yaylada yol kenarında birkaç defa gördüğüm bu şey ne işe yarar?

teşekkürler
(11) 

sözlükteki kalite düşüşü

demirr #1235692 
ben yazar değilim fakat haber almak ve bilgi edinmek için günlük muhakkak girerim sözlüğe. fakat özellikle son 10-15 gündür başlık ve girdi kalitesinde bariz bi düşüş var. "bu başlıkta bilmem ne gibi yazıyoruz" türü forum sitesi gibi başlıklar ve bütün başlıklarda görülen kalitesiz girdiler vs.vs.vs.

bana katılıyor musunuz?

nedir bu son zamanlardaki kalite düşüşü? neye bağlıyorsunuz?
(7) 

yahu nedir bu inşaat çılgınlığı?

demirr #1232259 
pek televizyon izlemem ama geçenlerde reklamlarda dikkatimi çekti özellikle ntv'de iki reklamdan biri daire,rezidans vs vs. yok ağaoğlu,yok bilmem ne. yahu o kadar kriz var diyoruz kim alıyor bu kadar daireyi, nereye varacak bu işin sonu?
(11) 

iphone'u diğerlerinden ayıran özellik nedir?

demirr #1232143 
şimdi ben android kullanıyorum. telefonla aman aman detaylı işim olmuyor ve bütçeme uygun android benim işimi görüyor. iphone bence gereksiz pahalı.

2000 tl maaşlı kardeşim 3000 tl verip yurtdışı kayıtlı iphone aldı ve ben bunu anlayamıyorum.

peki insanlar neden bu kadar önem veriyor telefona ve hangi özelliklerinden dolayı iphone tercih ediyor?
(19) 

çocuğumuzun konuşmasında bir gerilik var mı sizce?

demirr #1229760 
merhaba. 1,5 yaşında bir oğlumuz var ve bana konuşma konusunda eksikmiş gibi geliyor. şu ana kadar bilinçli olarak sadece annesine,onu çağırmak için "ade" diyor. bunun haricinde baba,dede bile demiyor.

aslında anlama konusunda hiçbir sıkıntısı yok. sorulduğu zaman bütün azalarını gösteriyor. "kapıyı kapat,telefonu getir" gibi birçok şeyi anlıyor. "cip cip" değince banyoya,ellerimizi yıkayalım değince lavaboya hemen koşar. diş fırçasını verince dişlerini fırçalar.

şimdi soruya gelirsek:

1- acaba çocuğumuzun konuşma geriliği çektiği yönündeki endişemiz yersiz mi yoksa bununla ilgili emareler oluşmuş olabilir mi?

2- eğer bu konuda profesyonel bir yardım alacaksak kime başvurmamız gerekir?

3- sizin bu konuda eğitiminiz varsa ya da çocuğunuzdan tecrübeleriniz varsa bilgi aktarabilirseniz çok makbule geçer.

teşekkürler
(6) 

11 eylül saldırılarında 3 bin kişi nerede öldü?

demirr #1226973 
son zamanlarda bu soru kafama takılıyor. olayda kaç kişinin nerede hayatını kaybettiği ile ilgili yazılı,sözlü bir bilgi elde edemedim.

resmi açıklamada üç bin kişinin öldüğü açıklandı. kuleler çarpmadan 100 ve 125 dakika sonra yıkılıyor. bu sürede binaların tahliye edilmiş olması gerekmez mi? uçaklar binaların neredeyse en tepesine çarpıyor. bu esnada ölenler ve üst kattakilerin kurtulması imkansız ama ya alt kattakiler?

bu olayda bu kadar çok hayatını kaybeden insan olmasının sebebi nedir biliyor musunuz?
(1) 

olası abd-k.kore savaşında

demirr #1226956 
doların durumu ne olur? değer kazanır mı yoksa kaybeder mi? elimdeki parayla dolar almak istiyorum da. tamamen cahilliğimden soruyorum, bu öngörülebilir bir şey midir?
(5) 

bu dört telefondan hangisini alırdınız?

demirr #1226191 
evet kullandığımız telefona su girdi ve anakartı,bataryası ne varsa yandı. en fazla 1000 tele bütçe ile siz fiyatları 900-1000 tl arası olan aşağıdaki telefonlardan hangisini tercih ederdiniz?

1- HTC desire 828
2- LG x screen
3- LG k10 2017
4- HUAWEİ p9 lite

incelemek isteyenlere linkler aşağıda.

1-www.hepsiburada.com
2-www.hepsiburada.com
3-www.hepsiburada.com
4-www.hepsiburada.com

teşekkürler
(5) 

serviste hayatını kaybeden yavrucak

demirr #1216720 
www.hurriyet.com.tr

bu nedir arkadaş ya insanın içi parçalanıyor yemin ederim.küçücük bir canın nasıl öldüğüne bakar mısınız? Allah kimseye göstermesin ailesine sabır versin.

şimdi 2 soru?

1- servis şoförü ihmalinden dolayı tutuklanmış ama servis annesi dedikleri kadın serbest kalmış. bu nasıl oluyor. asıl sorumlunun kadın olması gerekmiyor mu? şoför aracı sürmekle meşgul olması lazım. içerde çocuk kaldı mı kalmadı mı kadının kontrol etmesi gerekmiyor mu?

2- çocuk aynı koltuğunda ölü bulunmuş anladığımız kadarıyla. yani uyanamadan mı ölmüş? eğer öyleyse bu nasıl olmuş olabilir? o minibüste havasızlıktan ölüp kalmak için en az 5-6 gerekmez mi? bu sürede çocuk uyanmadı mı? sıcaktan oldu desek saat sabah 7.30, o da mantıklı gelmiyor sanki?

sizce nasıl olmuş olabilir?
(7) 

ekonomik sıkıntıda telefon almam lazım, bi yardım lütfen

demirr #1215360 
evet elimizde bulunan LG g3'e su girdi ve anakart batarya ne varsa gitti. servis 700lira diyor. telefon zaten 1000 lira. ayrıca yurt dışı telefonuymuş yeni imei atacağız falan diyor adam. kafam almadı, o telefonu iptal ettim.

bu aksilik tam da ekonomik olarak dipte olduğum bi noktada oldu. bu sebeple yeni telefon arayışım var. 80-1100 tl bandında f/p telefonu olabilecek ne alınabilir?

huawei p9 lite için olumlu entryler var. siz ne dersiniz?

not: vodafone faturaya ekleme huawei p9 lite önerdi. 1500 lira civarında bize gelecek. o telefon zaten 1200 lira civarında nasıl iş yapıyorlar bilemedim?

düzeltme editi: 2. el düşünmüyorum dostlar onu belirtmemek benim hatam. bylock falan çıkar uğraşmayalım şimdi
(5) 

şu anda barack obama olmak

demirr #1210600 
ne zamandır aklıma takılır. aslında soruyu "görevi bırakan abd başkanı" şeklinde düşünmüştüm ama son başkan obama olduğu için o'nun üzerinden gittim.

ne yapıyordur şimdi? daha düne kadar dünyanın en popüler,en iyi korunan ve en güçlü adamı. dünya siyasetine ve dünyanın en büyük ekonomisine yön veren birisi olduğunuzu düşünün. kurmaylarınız,etrafınızdaki medya ve insan kalabalığı. çok yoğun bir mesai programı vs.

sonra görev süreniz bitiyor ve bir anda o yoğunluk,medyatiklik ve güç elinizden gidiyor. g-20 zirvelerinde karizma ve vücut dili kasarken birden emekli oluyorsunuz. bir insan güç budalası ise böyle bir boşlukta bunalıma bile girer bence.

sizce bu nasıl bir duygudur? Obama ne hissediyordur şu an? en önemlisi hayatından memnun mudur,yoksa eski başkanlık günlerini arıyor mudur?

en önemlisi de siz nasıl hissederdiniz ve tercihiniz ne olurdu? emeklilik mi, başkanlık mı?
(5) 

Zayiflatan yoğurt kürü hakkinda

demirr #1210073 
Simdi benim fazladan bi 15 kilom var. Bugün itibariyla diyet ve spora basladim. Gobek eriten yogurt kürünü baya bi methetmisler. Ona da basladim. Fakat 2 cesit kür var. Biri limon ve pul biberli, digeri de tarcin,zencefil ve zerdeçallı.ilk kür her gün,ikincisi ise haftada iki gün diyor. Hangisini uygulamak lazim? Her gün ilk kürü uygulasam,haftada iki gün de ikinciyi uygulasam olur mu ki?
(2) 

rize'den ordu'ya gezmeye gidilir mi?

demirr #1206005 
evet ordu'lu olanlar,ordu'yu bilenler...

bir gün yatarlı olacak şekilde rize'den ordu'ya 350 km yol çekmeye değer mi? değer diyorsanız;

1-merkezden çok uzak olmayan nereler gezilir?
2- ne yenir?
3-nerede kalınır? (1 yaş çocuk var)

tenks...
(7) 

yabancı dizi izlemek istiyorum

demirr #1205951 
yabancı dizi sadece prison break izlemiş birisi olarak başka diziler de izlemek istiyorum. akıcı ve heyecanlı dizilerden tavsiyeniz nedir?

game of thrones'u tavsiye eder misiniz?
(1) 

havacılık ve uçak severler için

demirr #1202429 
paylaşmak istediğim 4 adet video var.şimdi soruya gelirsek;

bu videoları izleyince neler hissettiniz? ben uçakların ne kadar muhteşem şeyler olduğuna bir kez daha şahit oldum. ya siz neler hissettiniz?

youtu.be
www.youtube.com
www.youtube.com
youtu.be
(28) 

menemen soğansız olur mu?

demirr #1201685 
iftara menemen+cacık yapayım dedim. yotube'den birkaç tarif bakayım dedim. rastgele açtığım iki tarifte de menemeni soğansız yaptılar. şimdi sorarım size;

1- abi soğansız menemen olur mu?
2-menemeni soğanlı mı seversiniz,soğansız mı?
(1) 

şavşat-karagöl arası yol durumu

demirr #1200507 
şavşat'a kadar asfalt olduğunu biliyorum ama şavşat-karagöl arası asfalt,stabilize nasıldır? ne zaman gittiniz onu da yazabilirseniz iyi olur. bir de arabamız honda civic, malum altı yere biraz yakın ama 2 kişi olacağız, uygun mudur yollar? tesekkürler
(3) 

balık ile kremalı mantar zehirler mi?

demirr #1198691 
evet az önce coçuk çömbelek gömdük fırında çupra ile kremalı mantarı.ölüp kalmayalım gece uyuyunca falan? yedikten sonra aklıma geldi de. risk varsa bilelim yani.

not: balık,mantar ve krema tazeydı
(2) 

iftarda balık yemek istiyorum

demirr #1198298 
balık kültürü olmayan biri olarak soruyorum, iftarda yemek için hangi balık idealdir ve nasıl pişirmek gerekir? 1.5 yaşındaki oğlum için de sağlıklı olmasını istiyorum. dolayısıyla kızartma son planda. favorim çupra (deniz çiftliği)

lokasyon: d.karadeniz sahili
(8) 

kızartmalar için bir soru

demirr #1197740 
merhabalar. kızartma yaparken yağ ne kadar sıcak olursa o kadar güzel sonuç çıkıyor. sizin kızartma için kullandığınız ve "bu kap tam kızartma için" dediğiniz bir kap var mı?

çelik,teflon ve wok tavayı denedim ama tam sonuç elde edemedim.

mesela akşam tavuk filetoyu paneleyip kfc usulü tavuk yapacağım.nasıl bir kap?

mobil görünümden çık