(1) 

Ip adresinden kim olduğunu öğrenebilir miyim ?

halen #1335395 
Demin tanımadığım bir kişi sosyal medya hesabıma giriş yaptı. Elimde giriş yağtığı telin ip adresi var bu durumda kim olduğunu öğrenme imkanım var mıdır ?

Teşekkürler
(12) 

Sevgilinize sevgililer gününde ne almayı düşünüyorsunuz ?

halen #1334468 
Ve bu tür günlere inanmayanlar için de aynı şekilde bir şey almak durumunda olsaydınız bu ne olurdu diye fikirlerini sormak isterim :)

Cevap için şimdiden teşekkürler
(5) 

Excelden anlayan harika insanlar yardım edebilir mi ?

halen #1333047 
sb
Edit : sarılayabilir mi yani ?
(5) 

Yoga yapmaya çalışırken ölmeye durmak

halen #1329527 
Aşırı zorlanıyorum a dostlar
Bir iki gün oldu başlayalı fakat acı çekiyorum bildiğiniz, normal midir bu ? Acı çekiyorum dediğim hareket sonrası devam edecek kadar sancılı bir acı değil abartmış olmayayım. Örneğin yere bakan köpek pozisyonunu uygulamaya çalışırken diz kapağımın arkasında inanılmaz bir gerginlik hissediyorum ve tabanı yere basamıyorum. Side plankte tek elde havada dururken zorlanıyorum gibi gibi. Bu süreçleri normal mi karşılamalıyım ? Sizde de oluyor muydu?
(6) 

Boğaz ağrısını ve şişlinliği indirecek kesin çözüm

halen #1326336 
Arıyorum. Yutkunamamak ve uyuyamamk deli etti. Önerilerinize talibim.
Teşekkürler.
(2) 

Yılbaşı kitap çekilişi organizeyşın

halen #1323688 
Biri organize etse ve yine kitap alıp versek birbirimize güzel olma mı ?
(7) 

Evde kırık bir aynanız olsa atar mısınız?

halen #1321093 
Bi uğursuzluğu var mı ulan acaba diye endişe etmedim değil bugün ama bir yandan da bilimsel bi temeli yok deyü boşkoy diyorum. Siz olsanız kırık da olsa kullanılabilir bir aynayı atar maydonoz ? ( bahsettiğim ayna da leş ikea aynası,metalik olan,makyaj şeysi )
(4) 

Ucuza ayakkabı alma yöntemi

halen #1321025 
Ayakkabılar deli gibi pahalı 300 tl den aşağıya ayakkabı bulunmuyor artık. Bu işin bir kurnazlığı var mı bildiğiniz ? Yurtdışı menşeili sitelerden ucuza orijinal ayakkabı alma şansımız varsa savaş çıkacakmışçasına depolayalım ? Ne biliyim dolara hiç gereksinim duymayacağımız siteler mesela. -_-
(4) 

Ali hakkında kitap

halen #1304958 
Hazreti sıfatını kullanmama sebebim dini bir lügat dışında düşüncelerini bir insan bağlamında anlama ve öğrenme isteğinden dolayı. “İnsanları tanıyan yalnızlaşır” cümlesini gördüm bir yerde. Hayat hakkındaki düşüncelerini öğrenebileceğim bir kitap var mı ? Elbetteki müslümanlık tandanslı olacaktır ucundan bir yerinden ama ben onun hayat felsefesini öğrenmek istiyorum.
(1) 

Yan flüt alacağım 2.el neye dikkat etmeliyim ?

halen #1297702 
Selamlar;

Öncelikle aklıma takılan ilk soru aslında üflemeli bir enstrümanın 2.el alınması iyi mi değil mi ? Ya da alındığında iyi bir temizlikten sonra mantıklı bir girişim mi ?

Sonralıkla hiç anlamıyorum bu işten. 2.el sitelerden bakıyorum ilanlara fakat iyi bir yan flüt nasıl olur, nelere dikkat etmeliyim, sormalıyım bilmediğimden iletişim kurmadan önce buraya yazıp bilgilenmek istedim.

Var mıdır bu konuda tecrübeli biri ? Site alıntısı değil de bu işlerden anlayan birisinden görüş alabilirsem süpper olur.

Teşekkürler.
(4) 

Tatil için öneri Olympos-Kaş-Göcek gibi ?

halen #1296787 
Böyle denizi güzel,kendi sakin ve en önemlisi biraz ucuz bir otel pansiyona sahip ilçe,tatil beldesi arıyorum ;( yani yukarda söylediğim yerlere giderken para harcamıyorum senelerdir akraba sebebiyle. Fakat bu bayram bir denişiklik yapmak istiyorum bayramda. Örneğin Datça’yı da görmek istiyorum ama ucuz yollu bir pansiyon bulamadım. Sizin önerileriniz var mı ?
(2) 

Çadırda klima efekti sağlanabilir mi ?

halen #1292231 
Var mı böyle bir şey,fan gibi mesela ? Nasıl sağlanır?
(3) 

Orası neresiydi

halen #1283916 
Taksimde istiklal caddesinin aşağısında’ya greyder ya da montreal sokağında yemek yenilen bir yer vardı. Terasımsı yüksek kattaydı ve içerisi hafif karanlıktı. Adisyona ne istiyosan kendin yazıyodun. Seneler oldu gitmeyeli neresiydi orası ?
(19) 

Bu ilişki istememe durumu nedir allasen ?

halen #1266391 
Özellikle adam kişilere soruyorum bu soruyu, buradan bir feminist dayanışma oluşturacak kadınlarımız da yazabilir. Allahınız aşkına elinizi vicdanınıa koyarak cevap verin. Ama denildiği gibi "vicdanınıza" koyun,öyle yazın.

Kadın kişisiyim. Ben de aylar önce ilgi beklentim olduğu için biri tarafından reddedildim. İlişki istemiyorum'cu biriymiş yeni görebildim bunu. Bugün de bir kadın arkadaşla konuştuk bu konuyu. O da aynı problemden muzdarip olarak; sevdiği adamın kendisine ilgi göstermediğini, bunun onu kırdığını ve artık dayanamadığını anlattı. " Bana değer veriyor biliyorum, yoksa mikecek kadın mı yok, bu sözleri nasıl söyler bir insan değer vermediği birine?" derken ben kendimi hep "e ne mana aramıyor sormuyor bu aq ibişi demek ki sevmiyor " derken buldum.Sonra ona da sesli bir biçimde yansıttım. O da dedi ki "çünkü korkuyor ,kendini kaptırmaktan korkuyor. Çünkü hep acı çekmiş,darbe almış "

Bu duyuruyu açma sebebim eğer durum bu kadar dramatik ve çıkmaz bi durumsa bu olguyu anlayabilmek. Karşı tarafı daha iyi anlayabilmek yani. Neticede ben de bir zamanlar aynısını yaşadım. Ama mantığım öndeydi." Demek ki sevmiyor, o zaman bırak gitsin"," bir insan seviyorsa onu merak eder,arar demek ki sevmiyor" kısayollarıyla aklı çalıştırıp reste rest çeken taraf oldum.

Buna tez ve antitez görüşlere ihtiyacım var. Eğer denildiği gibi ortada samimi bir yaralı kalp, imkansız aşk,kaybedenler kulubü durumu varsa bunu bilmek isterim. Neticede birbirimizi anlarsak her şeyi daha güzel olur,sevgiler de.
He sevginin önüne hiçbir şeyin geçemeyeceğine inancım çok orası ayrı...

Not : Cevaplarda kezban vb. sözcükleri kullanarak kadını aşağılayan (ki aynısı erkek için de geçerli ) insanlar kendilerini imha etsinler. Yettiniz artık.
(2) 

İstanbul'da çift terapisti

halen #1247354 
İstanbul'da seansı en fazla 200 TL olan, deneyimlediğiniz , işinde başarılı çift terapisti var mı önerebileceğiniz ?

Teşekkürler.
(9) 

İnsanlara kötü enerji vermemek için ne yapılabilir ?

halen #1245626 
Sahteden gülmeyi pek beceremiyorum bu yüzden çevreme negatif enerji saçıyorum ve bu durumdan çok rahatsızım. Nasıl anlamlandırdığım,baktığım elbette çok önemli ama mutluyken çevremi de mutlu etmeyi seven ve bunu başarabilen bir insanım. Mutsuzken de durum istemeden böyle gelişiyor ve uzun zamandır yaşam enerjim ve motivasyonum çok düşük. Camüs'nün romanındaki Meursault gibiyim. Bu durumu değiştirmek dönüştürmek için okuyorum ama genelde felsefe üzerine okumalar oluyor. Düşünmekten fiziken yorulmayan fakat mental olarak yorgun ben için çıkmaz haline geliyor okumak da. Farkındalıkla bilgiyi içselleştirebilmem bunu pratikle perçinlemem ve düşük enerjim arasında sıkışıp kalıyorum. Eski günlerimi çok ama çok özledim. Saçmalardım hunharca ve bundan büyük haz duyardım. Espri yeteneğim bile öldü. Ciddi salak bir insana dönüşüverdim :) Çevrem de bundan nasipleniyor haliyle.

Buna benzer bir dönem geçiren oldu mu ? Neler önerirsiniz bu durumdan kurtulmak için? Ya da bunu kamufle etmenin yolları neler ?
(6) 

Max 2.500 Telefon Tavsiyesi

halen #1242123 
Önerileriniz ?

Teşekkürler
(14) 

Dövmelerdeki yeni anlayışı sevmeyen bir ben miyim ?

halen #1240690 
Geometrik şekiller,üçgen içinde kare onun içinde beşgen üstünde bir palmiye ağacı,noktasal doğrular ordan bi ok işareti ya da minimalizm ( ki aralarında en hoşuma gidenler ) cücük kadar çiçek, fil yutmuş boa yılanı... Elbette herkesin estetiği kendine ama bu kadar popülerken ben neyi göremiyorum da sevemiyorum? Ya da bir ben miyim bunları tırt bulan ?
(4) 

İstikrar hapı var mı ?

halen #1237151 
Bir şeye niyetlendikten ve o işe giriştikten yaklaşık bir 5 dakika içerisinde ilgim dağılmaya başlıyor Bu bir kitap okumak olabilir ya da geleceğe dair atılması gerekilen önemli bir konu olabilir uzun zamandan beri böyle. Yani en azından kendi seçimlerim ya da sorumluluklarım hususunda böyle gelişiyor. Neden böyle oluyor ? Bundan kurtulmanın bir yolu var mı ?
(9) 

7 aylık açılmış şekilde bekleyen viski bozulmuş mudur ?

halen #1224007 
Dibinde biraz kalmış. O günah gecesinden sonra bir daha viski içmeye yönelmemiştim. Tadı her zamanki midemi bulandıran viski tadı. Bozulmuş mudur bu ?
(3) 

Savcılıktan uzaklaştırma kararı için kira sözleşmesi yerine geçecek belge

halen #1221861 
Dün ev arkadaşı müsvettesiyle kavga ettik,darp raporuyla beraber karakola kadar uzadı konu. Polis memuru uzaklaştırma kararı için savcılığa başvurabileceğimi söyledi. Kira kontratı benim ve diğer -kavgaya konu olmayan fakat bunun yancısı olan gerzek - arkadaşın üzerine. Yani bu kavga ettiğim kişinin kontratta ismi yok.

Sorum şu ki
Ben bu insanı evden attırmak için :
1- Kira kontratı olmadan savcılığa gitsem (bulamıyorum avukata verilmiş ve unutulmuş olunabilir ) işlem yapılabilir mi ?
2- Kira sözleşmesi değil de ev sahibi tarafından eve yollanan bir kaç tebligat var yine benim ve diğer kişinin isminin bulunduğu. Bu tebligat 1.sorunun cevabı hayır ise iş görür mü ?
3- Kira sözleşmesinin kopyasını nereden edinebilirim ?

Teşekkürler
(11) 

İlişkiye dair inancımın sıfırlanması

halen #1219535 
Aslında sıfır da değil kaypaklık yapıyorum, %7-8 falandır.

2 senedir yalnızım. Bir kaç kişiyle görüştüm bu süreçte ama sevgili olunacak bir durum doğmadı hiç. Psikolojik olarak pek iyi olduğum söylenemez, zira eski sevgili düşüncesinden çıkamıyorum fakat birine karşı heyecanlanabilmeyi çok özledim.

Nasıl manita yapılıyor diye bakıyorum çevreme giyinip süslenen kızların, sosyal medyada adeta kendilerini reklam ettiklerini düşündüğüm, -mış gibi yapılan, aslında özel hayatta karakterleriyle alakası olmayan her türlü durum ve şeyin fotoğraflarını görüyorum. Ve anlıyorum ki bana göre değil bu tür şeyler. Sonra diyorum bırak uzasın bıyıkların sen böyle de güzelsin. Güzelim de hep kendime güzelim diye an geliyor yanıyorum işte böyle. Canım sıkılıyor. Aynı kıyafeti temiz olduğu takdirde günlerce giyebilirim mesela. Bu kendini salma durumu nasıl düzelir ? Bıyıklarımı almazsam , sen yanmasan, ben yanmasam karanlıklar aydınlığa çıkmaz mı ?
(7) 

Kahramanın eski aşkının acısını atlattığı film

halen #1219058 
yeniden birini sevebildiği film arıyorum. var mıdır böyle filmler ?
(1) 

Hangi diziydi

halen #1199887 
2 tane adam geçimini kobaylıkla geçimini sağlıyodu. Komedi dizisiydi 1 sezon 13 bölümdü sanırım. Taste of bi şey diyesim var da gugıllayınca bulamadım. Bilen var mı?
(8) 

Kedim evde yalnız sıkılmasın diye oyuncak

halen #1181897 
Çalışıyorum bu sebeple günün büyük bir bölümü evde olamıyorum. Geldiğimde de yorgun oluyorum hopla zıpla vaktim olmuyor anca birlikte uyuyoruz onunla yapabildiğim tek aktivite bu oldu. Bir topu vardı parça piçcik edene kadar onunla oynadı. İkimize zor baktığımdan ona bir arkadaş da sahiplenemiyorum. Güzel bir oyuncak arıyorum hatta azıcık beyni de büyüsün oynarken :) 4 yaşında bir kız kendisi. Ne önerirsiniz ?
(11) 

Görüşüne güvendiğiniz islam alimleri kimler ?

halen #1151611 
Alanında gerçekten uzman bilgisine ve yorumuna güvendiğiniz islam alimi var mı ?
(10) 

Bugünü nasıl geçirdiniz?

halen #1149727 
İyi mi geçti kötü mü ?
(5) 

Vizyonda güzel film var mı ?

halen #1147130 
Sinemaya gideyim diyorum da vizyonda güzel film var mı ? Her türden görüşlere ve zevke açığım. Hatta tiyatro oyunu da olur fakat Avrupa Yakasında olursa süper olur.

Teşekkürler.
(3) 

İşyerinde giyilebilecek bayan spor ayakkabı modelleri

halen #1138622 
Beğendiğiniz önerebileceğiniz ayakkabı var mı ? Kurumsal bir yer ama spor da giyebiliyorsun. Çok göze batmayacak renkte spor ayakkabı arıyorum yardım pls :/
Teşekkürler
(11) 

Neden ?

halen #1137140 
6 milyon oy almış ( benim de içerisinde olduğum ) bir partinin genel başkanları ve milletvekilleri neden -aslında hukukun da olmadığı bir ülkede- ifade vermeye gitmez yaka paça götürülmeyi bekler? Bugüne kadar chpden bir çok milletvekili hakkında da soruşturma açıldı ve herkes ifadesini vermeye gitti. Figen yüksekdağ'ın evinden alındığı videoyu izledim. Polis memurları kapıyı çalmış açmamışlar belli ki kapı polislerce açıldıktan sonra evime haydut gibi giremezsiniz diyor. e sen niye açmıyosun o kapıyı ? Toplumsal ilerlemenin en önemli unsurlarından biri olan hukuku yaptırımlarını reddederek mi raya sokabiliriz ? Hayır kardeşim ben hapse girmiyorum olaya karıştığım kişi beni değerlendirsin diyebilme şansımız var mı sanık olarak mesela ? Noluyo yine filler tepişiyor çimenler mi eziliyor ? Vicdanlarımızla mı oynuyor birileri? Bu tutuklama kararlarını nasıl okumalıyız ne düşüyorsunuz ? teşekkürler
(5) 

İşid'in saldırı üstlendiği nereden öğreniliyor?

halen #1137081 
Sb
(3) 

Klavyem çalışmıyor a dostlar nolur yardım

halen #1113244 
Dün çalışan bilgisayar bugün ne bi üzerine sıvı dökme ne de program değişikliği olsun çalışmıyor. Sadece prize bağlı olan adaptör ucunu değiştirdim. O da sebep değildir herhalde bilmiyorum ama. Sadece awpüsşx tuşları çalışıyor. Bi yardım be a dostlar
(11) 

Kiracı mı öder ev sahibi mi

halen #1112254 
Durum şu. Öğrenciyiz ve 3 senedir aynı evde kiracı olarak oturuyoruz. Geçenlerde kombimiz bozuldu. Servis geldi bacayı temizledi( böyle bir şey yapmış sanırım) ve 40 tl bir ücret aldı. Bu 40 tl yi ev sahibi mi kiracı mı karşılamalı ?
(4) 

hönküre hönküre gülmenin yolu

halen #1095786 
1 buçuk 2 saatliğine de olsa bi şeyleri unutturan yarılmalı film var mı bildiğiniz?
(1) 

Sağ yanımda ağrı

halen #1062931 
Sabah kalktığımda belimin arka sağ tarafında müthiş bir ağrıyla uyandım( böbreklerin olduğu yer ) şimdi sanki bütün vücuda ilerliyor da durmuş gibi midemin sağında toplandı. Bunun yanı sıra sağ sırtıb ağrısından da geçemiyorum ve nefes alırken ve yürürken ağrı şiddetleniyor. Böbrek taşı mı düşürüyorum diye düşündüm ama idrar yaparken en ufak bir sızı da yok. Var mı daha öncesinde böyle bir ağrıya düşen ?

Teşekkürler
(1) 

Hic evden cikasim yok ne yapmali

halen #1018186 
Bu c.tesi gununde hic disari cikasim yok ama eglenmek de istiyorum. Kendi imkanlarımla ne yapıp mutlu olabilirim. Sizler ne yapacaksiniz ? Önerilerinizi bekliyorum. Tesekkurler
(6) 

Devlet hastanesinde acilinde kadin dogum muayenesi

halen #984857 
oluyor mu romalilar ?
(8) 

öyle boktan bir gün geçiriyorum ki

halen #968304 
konuşacak dertleşicek kimse yok. kendimi deli gibi yalnız ve mutsuz hissediyorum. böyle günlerim çok oldu. her boktan günün ardından bir şeyleri kabullenmekten midir, inişin çıkışı muhabbetinden midir yoksa şansımdan mıdır bilmiyorum kendimi tekrar iyi hissettmeye başladığım günlerin gelmesi uzun sürmedi. bu da böyle bir iniştir elbet ama çok bedbahtım duyuru. bugün bütün tanıdıklarımı yokladım dışarı çıkayım da kendimi şu auradan uzaklaştırayım diye. kimisi tersledi kimi siklemedi kimini zaten ben hazmedemiyorum. sanki elinden oyuncağı alınmış çocuk şımarıklığına sahipmişim gibi geliyor bazen. sonrasında ulan o kadar kötü bi insan da değilim niye böyle oluyo diye de düşünmüyor değilim. böyle işte. hep bi kararsızlık hep bi eylemin ardından o eylimin tezi ve antitezini sunan bir ben daha var şu kafada. ve kafayı yicem. kendimi sorgulamaktan,huzuru bulamamaktan bir türlü, rahat uyuyamamaktan dolayı kafayı yicem. salt kendime dönüş de sağlayamıyorum. hep bir başkası düşüncesi var kafada. öyle gelişine sarhoş sarhoş yazıyorum. soru dedim ama soru da sorasım yok açıkçası.
(4) 

Bu hafta vizyonda izleyip de beğendiğiniz film var mı ?

halen #955823 
Sinemaya gidesim var da boşuna para da vermek istemiyorum. Gitgit diye itekleleyebileceğiniz güzellikle film var mı vizyonda ?
(4) 

İnsan kendini nasıl sevebilir ?

halen #948613 
sb ?
(9) 

saçı çok dökülen anneye ne alalım ?

halen #824450 
annem 48 yaşında. saçlarının önü oldukça açık gitgide daha da açılıyor. genetik faktörler de var bu dökülmede pek tabii. piyasadaki saç dökülmelerine karşı olan ilaçlar spreyler işe yarıyor mu ? yarıyorsa hangisi işe yarıyor ? ne öneriyorsunuz, hangisinden memnun kaldınız ? teşekkürler.
(4) 

Sorumlulukları öteleme

halen #715723 
Bir insan, kaç gün ,yapması gerekenleri öteleyip sorumluluklarından kaçıp vicdan azabı duyarak yaşayabilir ?
(1) 

Şu sivrisinek kovucular işe yarıyor mu ?

halen #599666 
(4) 

Doğalgazımız kesildi açmak için yolu yöntemi var mı ?

halen #553665 
Biliyorum kanun dışı bi şey de yine sorayım dedim. Öğrenci evi neticede. Gelip kesmişler borçtan dolayı. Acaba bi duş alıp 2 dk da evi ısıtıp tekrar kapatmanın bi yolu var mıdır?
(2) 

Denetimli Serbestlik

halen #549110 
kararı çıktı geçen hafta.

1- Ne zaman evime karar gelir?
2- Geçen hafta kullandım gibi bi şey oldu ne kadar süre içmezsem vucudumdan atarım?
3- İlk tahlilden sonraki oranlara mı bakılıyor yoksa ilk tahlilden sonraki oranlara mı bakılıyor?(!)
4- Daha hızlı vucuttan atmak için ne yapılabilir?

Araştırdım fakat herkes bi şey söylemiş gibi buradan da bi fikir alayım dedim.

Edit: İlk tahlildeki oranlara mı bakılıyor diye sorarken ondan ilk kullanımda bir oran mı belirliyorlar da sonra azalıp arttıgına dıkkat edıyorlar demek istedim.
(2) 

Google görsellerden fotoğraf aramak

halen #499133 
Şöyle ki google a fotoğraf yükleyip bu fotoğrafın hangi sitelerde bulunduğunu öğrenebilir miyiz? ya da işte o fotoğrafla ilgili bilgi almamız mümkün mü yoksa ütopyalar güzel mi ?
(3) 

Sözleşmenin batıl olması

halen #399532 
Sözleşmenin batıl olmasına hangi örnek gösterilebilir?
(4) 

Ders çalışabilmem için bir iki motive

halen #391054 
2 3 haftadır okula da gitmiyorum. Haftaya sınavlarım başlayacak. Ders çalışmak na mümkün sabah akşam aptal aptal geçiyor ama sınavların sıkıntısı da var. Çalışmadığım halde rahat da değilim yani. Şu dersin başına nasıl oturabilirim allah aşkına? Biri sihirli bi şeyler söylesin de başliyim artık ya. O kadar acizleştim evet. Yoksa bütün dersler teker teker gg olucek.

Edit: Üniliyim :)
(5) 

2+1 koltuklu otobüsler

halen #361358 
boş bir 2+1 otobüste çiftte yayılmak varken tekliden almak aptallık mı acaba ? o koltukların ayrı bir rahatlığı mı var? (çiftli koltukta yanına birinin gelmeyeceği %99 )
(3) 

Ygs ye başvuramamak

halen #354236 
Yaklaşık 1 saattir bireysel başvuru sayfası şu hatayı veriyor Ösym Aday İşlemleri Sisteminde bir hata oluştu. Lütfen işleminizi bir süre sonra tekrar deneyiniz:
Exception of type 'System.Web.HttpUnhandledException' was thrown.
Bu hatayı vermeden önce de internetten başvuryu kabul etmeyeceğine dair bi şeyler çıkıyordu. Son çare okula gitmek olacak da zaman sıkışıklığından soruyorum : Durum böyleyken süre uzatılmaz mı?

mobil görünümden çık