(5) 

camper ve adidas beden karsilastirmasi

xfestos #1571719 
selam duyuru.

internet uzerinden ilk kez camper ayakkabi alacagim ama bucuklu beden yapmiyorlarmis. adidas'ta 42,5 giyen birisi camper'da 42'ye mi yuvarlamali 43'e mi numarayi ne dersiniz? tecrube edenlerin yardimlarini rica ederim.

simdiden tesekkurler.
(3) 

smart tv'de iptv kullanmak

xfestos #1436050 
selam. bu iptv isini denemek istiyorum ama mibox almadan iptv kullanmak mumkun mu sorusunun cevabini bulamadim.

tv'nin marka-modeli samsung 49ru7300, linki burada: shop.samsung.com

kisacasi mibox olmadan nasil kullandiginizi ve nasil bir kalite aldiginizi merak ediyorum.
(4) 

bu paket ile xbox one s almak makul mu?

xfestos #1392541 
selam,

hepsiburada kampanya yapmis: Microsoft Xbox One S 1TB All-Digital Edition Oyun Konsolu + 3 Oyun + 2 Kol + 1 Yıllık EA Access = 1800 lira. cok oyuncu degilimdir, fifa oynamayi seviyorum. bir de aletin netflix ozelligini kullanmayi dusunuyorum. evde 1080p full hd 24 inch bir tv var. sanirim bu tip bir konsol icin ideal.

sizce bu fiyat avantajli mi yeterince? yeni gen. konsollarin cikmasina bu kadar az kalmisken xbox one s alinir mi hala? daha ne kadar is gorur? fifa 21-22yi de oynayabilir miyiz bundan? :)
(5) 

french press'te kagit filtre icin cekilmis kahve calisir mi?

xfestos #1322507 
evet, calisir mi?
(1) 

metrobus anadolu-avrupa yonunde kopruden geciyor mu?

xfestos #1294352 
merhaba, sogutlucesmeden zincirlikuyuya gitmek niyetindeyim ama kopru kapali yazilmis. iett'nin sitesinde de sogutlucesme-zincirlikuyu ayni guzergahi kullanacak denmis. nedir durum tam olarak?
(2) 

ataşehir esatpaşa imam hatip lisesinde ösym sınavına giren oldu mu?

xfestos #1279387 
merhaba,

adi gecen okulda herhangi bir osym sinavina giren oldu mu? olduysa, emanetci oluyor mu okulda sinav gunleri?
(5) 

amazon'dan alinan lenovo marka urun TR'de garanti kapsamina girer mi?

xfestos #1262797 
merhaba,

www.amazon.de

sunu almayi dusunuyorum. lenovonun uluslararasi garanti gibi bir politikasi var ama ayrintilara tam erisemedim.
(2) 

yds yerine yokdil'e girmek icin seyahat iptal edilir mi?

xfestos #1260458 
selam,

akademik kadro kovaliyorum. 2 sene once oylesine yds'ye girip 75 almistim ama yukseltmek lazim. niyetim yokdil'e de girmekti ama planladigim yurtdisi seyahatina denk geldi aciklanan tarih.

kolay diyorlar, yokdil'e girmek icin seyahat iptal edilir mi, deger mi? yoksa 1 nisan'daki yds'de de vurdurabilir miyiz puani?
(5) 

Umraniye metro hatti (M5) acik mi?

xfestos #1257946 
merhaba,

evet sonunda bu da oldu, umraniye'ye gitmek gerekiyor. internetten okuduguma gore altunizade'den aktarma yapmak mumkunmus. fakat acilali cok yeni oldugu icin pek bilgi bulamadim.

hat acik ve isliyor mu? altunizade'den aktarma yapmak mumkun mu?

tesekkurler.
(5) 

gazi acik unuttuktan sonra yakilacak sigara

xfestos #1241602 
selam,

bugun disari cikarken ocaktaki gaz acik kalmis nasil olduysa. 3-4 saat icinde dondum, direkt butun camlari actim 2 saattir havalaniyor. 60 metrekare 1+1 ev, buyuk degil. yeterince havalanmis miyiz sizce? sigara yakilsa patlama riskimiz yoktur artik degil mi?
(2) 

kadikoy'de satranc kafe var mi?

xfestos #1217599 
selam,

mumkunse kadikoyde ama baska bir semt de olur, insanlarin rastgele birbirleriyle oturup satranc oynama ihtimallerinin oldugu bir yer var mi? monopoly domino risk kutu oyunu barindiran hayal kahvesi tadinda bir seyden bahsetmiyorum yalniz, jardin du luxembourg'un sol ust kosesi tadinda bir yer bakiniyorum.
(2) 

yuksek lisans ve tecil uzerine

xfestos #1209457 
merhaba,

yuksek lisansa kayit yaptirdiktan sonra tecil suresini bu 2 senelik kisisel haktan yememek adina ogrencilik teciline nasil ceviriyoruz? internete bakindim ama goremedim duzgun bir icerik.
(2) 

yuksek lisans bilim sinavlari test mi oluyor?

xfestos #1197587 
selam duyuru,

onumuzdeki ay en az 3 bilim sinavina girecegim. daha once boyle bir tecrubem olmadi.

degerlendirmenin seffafligi adina bilim sinavlari test mi olur? acik uclu sorma ihtimalleri de var mi? daha once sinavlara girmis olanlar girdikleri okulla birlikte belirtebilirse sevinirim.

iyi aksamlar.
(5) 

wroclaw'i nasil biliriz

xfestos #1170691 
selam duyurunun "ben orta avrupa turu yaptim gitmedigim yer kalmadi"lari,

yarin iki ayligina wroclaw'a yerlesiyorum. polonya'ya onyargiliyim razizmus hikayelerinden dolayi, o yuzden hic gitmedim. tr'de ufaktan bos yapmaya basladigimi fark ettigim donemde boyle bir teklif geldi ve kabul etmis bulundum. yani beklentim dusuk, cilginlar gibi eglenmeye falan gitmiyorum. hal boyleyken, bana wroclaw hakkinda verebileceginiz her tip and hint benim isime acayip yarar.

tesekkur ediyorum herkese.
(5) 

26 subat sonrasi yurtdisina cikanlar nasil oy kullanabilir?

xfestos #1168316 
merhaba,

bu referandumda oy kullanmak amaciyla bildirimde bulunmak icin son tarih 26 subatmis. ben 3 mart'ta yurtdisina cikiyorum ve mayisa kadar yokum. gidecegim yerde oy kullanmamin bir yolu var mi?
(10) 

THY'de calisan, "icerden" bilgi alabilen var mi?

xfestos #1155825 
iki gundur ucagim iptal ediliyor yogun kar yagisindan dolayi. yarin programa yetisebilmek icin son sansim. 13.40 prag ucagi yarin ataturk'ten kalkar mi, ne diyorsunuz?
(3) 

VPN'lerin calismamasi

xfestos #1141354 
selam duyuru,

bir haftalik falan bir durum bu. zenmate kullaniyordum onceden, catir catirdi. yaklasik 1 haftadir calismiyor. alternatifini denedim onlar da calismiyor. hicbir site acilmiyor VPN aktif oldugunda. neden boyledir?
(4) 

Kopenhagta yasamis olan sozlukculer

xfestos #1131489 
selam duyuru,

sizden kisaca biraz kopenhagtan bahsetmenizi istiyorum. ozellikle finansal acidan. bir oda kirasi ortalama ne kadardir, isinmasi yemegi pahali midir, ayda 1000 euro acliktan olmemek icin yeterli midir gibi sorularim var.
(7) 

antivirus yuzunden (sanirim) hicbir siteye giremiyorum

xfestos #1130362 
selam duyuru,

"Bağlantınız gizli değil

Saldırganlar yemeksepeti.com sitesinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartı bilgileri)"

gibi hatalar aliyorum hemen her sitede. bunun cozumu nedir?

antivirus programi eset.
(1) 

uluslararasi -skype uzerinden- is gorusmesi tavsiyeleri

xfestos #1122722 
selam duyurunun gececileri,

hepinizin kacingan baglanma sevdalisi oldugunuz icin insanlarin misil misil uyudugu bu saatleri yasamaya tercih ettiginizi biliyorum. oncelikle sizleri seviyorum. bu sorum da sizlere.

1,5 ay once falan erasmus yaptigim okulun fb sayfasinda bir ilana denk geldim surflerken. kopenhagta bir sirket muhasebe departmanina stajyer ariyordu. ben de bunlara epey sarhos oldugum bir gece istedikleri uzere cv ile beraber bi motivasyon mektubu yazdim. motivasyon mektubunda muhasebeyle ilgili tek cumle yok. genelde lars von trier ve kierkegaard'tan falan bahsettim.

her neyse, sanirim bunlar bir tasarim firmasi oldugu icin begenmisler, neden begendiklerine dair bir aciklama yapmadilar, bu benim cikarimim. bu carsamba gunune bi gorusme koydular benimle. skype'tan accounting manageriyle gorusecegiz sirketin.

"gorusme esnasinda sunu soyle yap, bak benim basima bu gelmisti" vesaire her turlu tavsiyeye acigim. biliyorum yorum yapmak icin elinizde yeterli veri yok ama ne soyleseniz olur.

iyi geceler.
(5) 

yds'de de guvenlik onlemleri asiri ciddi mi?

xfestos #1117697 
merhaba,

yarin sabah maltepenin sacma sapan bi yerinde ilk kez yds'ye girecegim. okulu yanimda telefonumun gps'i olmadan bulup bulamayacagimdan emin degilim. yds'den once de arama ales veya lys'deki gibi yapiliyor mu yoksa biraz daha rahatlar mi, telefon sokulabilir mi? ya da mutlaka emanetci olur mu disarida? hadi akbili ayakkabiya soktuk ama telefonsuzluk zor.
(4) 

PTT'nin bu yaptigi mevzuata uygun mu? degilse kime sikayet edeyim?

xfestos #1109411 
merhaba, olayi anlatayim once.

aliexpressten 1 dolara aldigim bir anahtarlik vardi. urunun fiyati zaten ucuz oldugu icin kargo takip numarasi vermiyorlar genelde, kullananlar bilir.

her neyse, 2-3 gundur sehir disindaydim. az once eve geldim, kargonun paketini evin disinda (bayagi apartmanin dis kapisinin disindan bahsediyorum) postacilarin faturalari attigi duvara asili tahta kutuda buldum. elbette ici acilmis, anahtarlik da guzelce alinmisti. paketin uzerinde hem ismim soyismim, hem acik adresim hem de telefon numaram yazili. ne telefonla arandim paket icin, ne de bir kagit birakilmis geldik bulamadik diye.

yani tamam, bu bir dolarlik bir sey, parasinda degilim de boyle bir ozensizlik var mi? mevzuata uygun mu apartmanin disindaki kutuya paketi resmen atip gitmeleri, calan calsin buraya birakiyoruz demeleri? ne yapilabilir bu konuda?

yer istanbul, kadikoy eger merak eden varsa.
(3) 

watchmen cizgi romani nerden alinir?

xfestos #1106200 
evet, dogru duydunuz. watchmen cizgi romani. nereden alinir?

Dog carcass in alley this morning, tire tread on burst stomach. This city is afraid of me. I have seen its true face. The streets are extended gutters and the gutters are full of blood and when the drains finally scab over, all the vermin will drown. The accumulated filth of all their sex and murder will foam up about their waists and all the whores and politicians will look up and shout "Save us!"... and I'll whisper "no."
(7) 

sigara filtresini birkac defa kullanmak

xfestos #1084786 
merhaba,

filtrem bitmis. ayni filtre birkac defa kullanılır mı?
(1) 

duyurunun ustte kalmasi icin kime rica edebilirim?

xfestos #1078866 
merhaba,

bir duyurunun ustte kalmasi icin yapilacak ricanin muhattabi kim acaba? bana bi mesaj atarlarsa cok sevinirim.
(3) 

sirket kurarken devletten alinabilecek hibeler

xfestos #1068506 
merhaba,

bu kosgeb'inki gibi, baska imkanlar da var mi sirket kurma girisiminde devletten hibe almak adina? ozellikle sirketi kuran kadinsa veya sirket egitim sektorundeyse bunlara ozel hibeler olup olmadigini merak ediyorum.

internetteki veriler cok karisik, belki direkt olarak bilen vardir da cat cat soyler diye soruyorum.
(1) 

black mirror - the entire history of you episode gibi film/dizi

xfestos #1066644 
bu bolumdeki hislenmeyi yasatacak, insan iliskileri ve genel olarak aldatilmak ve aldatmak uzerine bir film ariyorum.
(2) 

e-sigara avrupada daha ucuz mu?

xfestos #1062216 
selam dumanseverler,

iki hafta sonra macaristan oradan da hollanda yapacagim. buralarda e-sigara daha ucuz mudur? ucuzsa hangisinde daha ucuzdur? bir de "kesin sunu al, boyle yap" diyenlerin tavsiyeleri de cok onemli cunku hic bilgi sahibi degilim e-sigara konusunda.
(6) 

sahis sirketi acarsam yesil pasaportumu iade etmem gerekir mi?

xfestos #1057997 
cevabin "evet etmen gerekir" oldugunu biliyorum. benim sorum sirketi kurarsam ve kar etmezse, kar edene kadar yesil pasaportumla seyahat edebilir miyim?

son olarak, eger iade etmem gerekiyorsa ve etmezsem hava alaninda enselenir miyim? sirketi 1-2 hafta icinde kurmam gerek, yurtdisina da nisanin 2. haftasi cikmam gerekiyor. misal, bu vakte kadar her sey sicile islenmis olur mu pasaportu kullanamamam adina?

tesekkurler duyuru.
(9) 

Kadikoy'de manti

xfestos #1056777 
nerde yiyelim?
(1) 

wordpress'e tema kurma

xfestos #1055086 
selam duyurunun IT guylari ve hanimlari,

wordpress icin bir tema satin almayi dusunuyorum fakat bunu kurmasi etmesi baya ismis. once basitce, sonra ayrintili olarak becerebilecegim sekilde anlatabilecek var mi olayin icerigini?
(1) 

siyah kaplamali lambader'in aydinlatmasi nasil olur?

xfestos #1052177 
selam,

sunu almayi dusunuyorum: www.evidea.com

ama siyah oldugu icin isigi cok sogurur mu karar veremedim.

diger secenek de bu ama benim gonlum siyahtan yana: www.evidea.com

evinde kullanan varsa bi fikir alirim.
tesekkurler.
(3) 

YDS basvurularini kacirdim mi?

xfestos #1049674 
selam,

jean monnet bursuna basvurmaya niyetlendim. yds'den 80 puan isteniyormus basvuru icin. simdi baktim ettim 3-15 subat diyor marttaki sinav icin. yanlis mi bakiyorum? ya da dilekce milekce bir sekilde sinava kaydolabilir miyim gecirmissem bile basvuruyu? yoksa gecmis mi olsun?
(4) 

CV icin template ariyorum

xfestos #1047263 
selam duyuru,

cok kolay bulunmayan, en azindan cv online template yazinca google'in en tepesinde cikmayan bir template ariyorum. cicekli bocekli olmasina gerek yok ama benim word'de hazirladigim cv'nin cok sakil gorundugunu fark ettim kariyer.net'te gelen basvurulari incelerken. ya da sizin kullandiginiz bir seyler varsa hali hazirda o da olur.

tesekkurler.
(1) 

galatasaray universitesi'nde tezli master icin gereken not ortalamasi

xfestos #1040007 
merhaba,

sbe.gsu.edu.tr

suradan bakiyorum da, mesela mba icin 3,10 minimum not ortalamasi istenmis. eger bilen varsa, bu konuda ne kadar kati oluyor universiteler? galatasaray ozelinde soruyorum ama genel bir bilgi de almak istiyorum. yani 3,10 ortalama isteyen okula 2,90 ile basvurmak imkansiz mi? esneklik saglanmasi imkansiz bir on kosul mu yoksa "boyle olursa avantaj" tarzi bir durum mu?
(5) 

can dündar'ın mit tırları haberine ulaşmak

xfestos #1024299 
merhaba,

ödevim için haberin orijinaline ulaşmam gerek. aradım taradım ama internetin her yerinden silmişler galiba. kaydeden falan varsa atabilir mi?
(2) 

az bilinen efsane sitelerdeki mac yayini yapan site

xfestos #996257 
ruscali bi seydi. 2bin kusur kisi favlamisti. silinmis galiba. var mi hatirlayan siteyi?
(3) 

vize formundaki fotograf alani

xfestos #978817 
selam duyuru,

vize basvuru formundaki bos alan tam fotograf sigacak sekilde mi ayarlaniyor? benim elimde daha onceki vize basvurumdan artan fotografim var beyaz fonlu biyometrik gene ama birakilan alandan tasiyor, yenisini mi cektireyim, sorun ederler mi?
(3) 

gelen mail'in ciktisini almak

xfestos #978689 
selam duyuru,

gelen mail'i ciktisini almak uzere nasil kaydedebilirim flashdiske?
(9) 

Vize basvurusunda gosterilmesi gereken konaklama rezervasyonu

xfestos #975680 
Selam duyuru,

Uzun donem ogrenci vizesi alabilmem icin en az 3 aylik konaklama rezervasyonu gostermem gerekiyor. Benim gittigim sehir Bordeaux, atiyorum Lille'den Fransiz bi arkadasimdan kagit istesem "bende konaklicak" diye konsolosluk yer mi bunu? Ne dersiniz?

Her turlu cozum onerisine acigim.
(5) 

yabanci arkadasim benim muzekartimi kullansa nolur?

xfestos #953974 
selam duyuru,

czech arkadasim gelicek, ona benim ogrenci muzekarti versem o girse ben disarda beklesem nasil olur? yakalanir miyiz? yakalanirsak basimiza neler gelir?

turistler icin 3 gunluk olani 70 lira. razizt turks.
(6) 

starbuckstan mug ile kahve alma

xfestos #949422 
selam duyuru,

benim kuzen bana bi mug birakmis. daha once hic almadim, alani da gormedim ama starbucksa bu mugla gidip bana chai tea latte, atima da yem diyebiliyor muyuz?

gorsel: iste o mug
(3) 

online texas hold'em

xfestos #934421 
selam duyuru,

para yatirarak oynayabilecegim en sahane, guzel arayuzlu site hangisidir? pokerstars'tan ulkece kovulmusuz galiba. nasil olacak bu isler?
(3) 

(erasmus) bordeaux mu lille mi?

xfestos #917914 
hayirli forumlar,

eindhoven, berlin, dortmund, antwerp gibi pek guzel sehirleri eledim icimdeki sartre askindan. sadece fransa icinden secim yapiyorum yani. paris de vardi siklarin arasinda ama hayat pahaliligindan elemek zorunda kaldim.

son noktada bordeaux ve lille arasindayim. bordeaux'daki okul INSEEC Bordeaux Business School, lille'deki Université Lille - Sciences et Technologies.

simdi lille'in avantaji belcika sinirinda olmasi, ver elini amsterdam ver elini bruksel yapabiliyorum trenle. bordeaux'nun avantaji da guneyde, okyanus dibinde olmasi ve sarap. ayrica 4 fransiz arkadasima sordum, hepsi paris icin horrible to live, lille icin not bad, bordeaux icin lovely dediler sektirmeden.

ayrica fransa'nin kuzeyinin bizim anadolu gibi, biraz egitimsiz ve muhafazakar oldugunu ogrendim arastirinca, guney biraz daha gelismis durumdaymis galiba. var mi acaba boyle bir sey cidden?
(6) 

hangi kulakligi alayim?

xfestos #917709 
dun gece kulakligimi kaybetmisim.

cx 300 ii mi alayim MM 30i mi? ikisi de 100 lira.

www.dr.com.tr

www.dr.com.tr

ayrica hayat ya, karga'da sennheiser cx 200 bulan varsa soylesin lan...
(5) 

Kadikoy belediye'den optimum'a gidis

xfestos #912468 
soru baslikta. metrobusu kullanmadan hangi iett hattini kullanarak optimum'a ulasilir?
(7) 

arkadasim neden davetime istirak etmedi?

xfestos #908076 
merhaba,

futbolu cok sevdigini ve evinde TV olmadigini bildigim bir arkadasimi bu aksam mac izlemek uzere eve cagirdim, gelmedi. az once sans eseri kendi evinde pipet yaktigini ogrendim...
sizce arkadasim neden gelmedi? kendisine zarar verir mi? polisi aramali miyim?

not: ikimiz de erkegiz, yaslarimiz 21.
(5) 

anti oedipus ve bin yayla kitaplari

xfestos #906095 
ahoj duyuru,

deleuze ve guattari serefsizlerinin yazdigi bu kitaplari ariyorum uzun zamandir. kadikoyde bakmadigim sahaf herhalde kalmadi. bir de burada sorayim dedim, var mi elinde olan?

psikanalize ölüm, sizoanaliz kazanacak.
(2) 

theremin ogrenmek istiyorum ama nasil

xfestos #897358 
selam,

theremin calmayi ogrenmek istiyorum ama hicbi yerde kurs falan bulamadim. aleti satin alip internetten video izleyerek ogrenebilir miyim diye dusundum ama aletin kendisi cok pahali, o riske giremiyorum.

bana nasil theremin calmayi ogretelim?

youtu.be
(6) 

lomographyden anlayanlar toplanin

xfestos #883381 
shop.lomography.com

daha once fotografcilikla pek isim olmadi. hobi edinesim var bu aralar, bunu almali miyim starter olarak?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık