(2) 

Maltepe Küçükyalı Bölgesine Bakan Asansör Servisi

ned flanders #1573325 
Sevgili dostlar selamlar. Apartmanımızda bulunan markasız bir asansör için güvenilir bir firma önerisine ihtiyacımız var. Mevcut durumda çalıştığı günden fazla bozuk kalıyor. Öneriler için şimdiden teşekkürler.
(8) 

Dolandırıcı instagram butiği hakkında

ned flanders #1544497 
Selam herkese. Eşim tüm uyarılarıma rağmen dolandırıcı bir instagram butiğinden alışveriş yapmış. İstediği ürün yerine defolu saçma sapan bir ürün gelmiş. Paramızın peşinde değiliz. Başkalarını uyarmak ya da instagram tarafındaki aktivitelerini kısıtlatmak adına yapabileceğimiz birşey olur mu?

Yaprakca Butik
instagram.com

Teşekkürler.
(7) 

Arduino ile kapasitif dokunmatik panele basma

ned flanders #1495789 
Merhaba dostlar,

Resimde görünen apartman kapısını yöneten paneli, arduino ile uzaktan kontrol etmek istiyorum. Bunu yapmanın tahmini üç yolu var kafamda;

- Devre kartına bir şekilde müdahale ederek gönderilen açma sinyalini taklit etmek
- Step motorla düğmeye basma eylemini gerçekleştirmek
- Sürekli olarak buton üzerine bağlı bir iletkene elektriksel sinyal gönderip parmak basışını taklit etmek

Öncelikle ilk yöntemi yapmak istemiyorum. Diğerleri için bu işin oluru var mıdır? Panel dokunmatik ve elektriksel bir sinyalle devreyi tamamlayıp butonu çalıştırıyor anladığım kadarıyla. Çünkü iletken olmayan bir cisimle butona basamıyorum.

Teşekkürler şimdiden
(2) 

Midilli adasına araçla geçmek

ned flanders #1298431 
Merhaba,

Daha önce yaya olarak geçtiğimiz adaya bu sene araçla geçme kararı aldık. Evraklarımız hazır ancak araçla geçerken sanırım bagajı boşaltıp geçip sonra tekrar doldurmamız gerekecek. Bebeğimiz de olduğundan yorucu bir durum eğer böyleyse. Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Gümrük ve araçla geçiş işlemleri nasıl işliyor öğrenmek istiyoruz.

Teşekkürler.
(2) 

Şirket çalışanı vergi borcu sorusu

ned flanders #1266558 
Merhaba,

2017 içinde şirketimize ait isim değiştiğinden, vergi dilimimiz sıfırlandı. Sonraki aylarda buna göre sanki Ocak ayından başlamışız gibi vergi ödedik (fazla maaş aldık). Şimdi şirket diyor ki, bu fazla parayı devlete beyanla geri öde. Sizce bunu ödemeli miyim? Devlet bu miktar için peşime düşer mi? Böyle bir bilgim olmadığı için yüksek bir tutar ortaya çıktı. Bu kadar insan vergi kaçırırken şirketimin yaptığı bir işlem yüzünden bu tutarı ödemek zorunda kalmak zor geliyor dostlar.
(2) 

Demir kapının takılan kilidini açmak

ned flanders #1214731 
Merhaba sevgili çilingirler.

Görseldekine benzer (parmaklık yok) bir demir kapımız var. Sanırım yağmurdan paslanan kilit açılmaz hale geldi. Kilit rahatlıkla dönüyor ancak son aşamada dili oynatmıyor. Kilitlemek istediğimde 3 tur dönüyor. Şu an çilingir çağırmanın eşiğindeyim. Denediklerim harici öneriniz var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Denenenler:
-Deliğe WD40 sık bekle 1 hafta sonra işlemi tekrarla.
-Tekmele
-Anahtarı yağla

Not:kapıya yandan (dil tarafından) müdahele mümkün değil.

Görsel:images.ticiz.com
(3) 

regexp sorusu

ned flanders #1006321 
Merhaba,

Regexp'le aşağıdaki kriterleri sağlayan bir filtre yazmak istiyorum. Bilgisi/fikri olan?

-.ru ile biten bir domain ismi olacak
-url'in içinde .php uzantısı olacak
(3) 

iphone 5s telefonumun ön camı kırıldı yardım!

ned flanders #980642 
Merhaba,

Çok basit bir düşürme sonucu telefonumun ön camı tuzla buz oldu. Apple Store'dan randevu alıp götürdüm ancak telefonumun kasasında çok hafif bir eğilme olduğunu, işlem yapamayacaklarını, yenisi ile değişimin 990TL olduğunu söylediler. Bu açık olarak yan sanayi cam al demek oluyor esasında. Ancak içime sinmediğinden istemiyorum açıkçası. Yakın zamanda Fransa'ya gideceğimden şansımı birde orda tamir ve değişim için deniyim diyorum bu konuda fikri olan var mıdır? Ya da garantisi bozulmadan ürünü tamir ettirme/değiştirme için önerisi olabilecek varsa sevinirim.

Teşekkürler.
(3) 

Fransa Nice - Marsilya gezilecek yerler

ned flanders #953333 
Merhaba,

Eylül ortasında Fransa Nice'de başlayıp Marsilya'da biten bir gezi planımız var. Nice havalimanından bir araç kiralayıp, Marsilya'da bırakmayı düşünüyoruz. Bu güzergahta gezilecek yerler konusunda tecrübelerini paylaşacak birileri olursa seviniriz.

Saygılar.
(7) 

kkb notu sorusu

ned flanders #888989 
Merhaba,

Ödemelerimi düzenli yapan biri olarak, ilk yaptığım kontrolde 1600 gibi bir rakam gelmişti. Şimdiyse 1380'e düşmüş. Anlamadığım şey, birkez bile kredi ve kredi kartı ödememi aksatmadım, asla minimum borcu ödemem, daima tamamını kapatırım. Nedir bunun düşmesini sağlayan etken? Fikri olan var mıdır?

Teşekkürler.
(12) 

Bu cekmece nasil yerinden cikarilir?

ned flanders #888455 
Merhaba,

Fotografta gorunen lanet cekmece omrumu yedi. Her turlu kombinasyonu denedim ancak yerinden cikmiyor. Var mi fikri olan?
(2) 

Amsterdam otel önerisi

ned flanders #882934 
Merhaba,

Biliyorum çok sorulmuş ancak okudukça iyice kafamız karıştı. Nisan 2015 içinde vizemiz bitmeden bir Amsterdam turu yapalım diyoruz. Şehir merkezinde ya da yürüme mesafesinde 2 kişi gecelik 100-150 euro'yu geçmeyecek otel öneriniz var mıdır?
(7) 

bu tur satın alınır mı?

ned flanders #830311 
www.prontotour.com

Artıları ve eksileri hakkında yorum yapabilirseniz seviniriz.
(1) 

kartal oto sanayi sitesinden kartal kadıköy metro'ya

ned flanders #824371 
Merhaba,

Yarın sabah saatlerinde Soğanlık tarafından Gayrettepe'ye geçmem gerekecek. Oto sanayi taraflarında Soğanlık durağını göremedim. Kadıköy istikametine giden tarafta görünüyor harita üzerinde. Nasıl ulaşacağım ben bu metro'ya?
(1) 

dolu göçükleri için tamir önerisi

ned flanders #792713 
Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde yağan şiddetli dolu sebebiyle aracımda 40 civarında ufak ezik oluştu. Autoking'e götürdüm, elemanlar resmen tezgahı kurmuşlar, birkaç tane eziği saydı sonra 40-50 tane var, 1000 tl civarı tutar, minihasar kapsamına girmez dedi. Bende böyle bir hasar sebebiyle kaskoyu bozdurmak istemiyorum. İstanbulda önereceğiniz usta/firma var mıdır?

Teşekkürler.
(1) 

Yurtdışı yolculuk sorusu

ned flanders #754689 
Merhaba,

Budapeşte'den Münih'e trenle yolculuk yapmayı düşünüyorum. Tavsiye edeceğiniz, bilet alabileceğim bir site/sistem var mıdır?

Teşekkürler.
(6) 

küçük boya onarımı

ned flanders #753496 
Merhaba,

Ekteki görüleceği üzere ufak bir hasar oluştu. Bunu nasıl yaptırmalı? Bir de ne kadar ücret talep edilebilir bu tarz bir hasar için ? Bilen arkadaşlar bilgi verirse kazık yememiş oluruz.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Maltepe'den Boğaziçi Üni kuzey kampüs'e nasıl gidilir?

ned flanders #732520 
soru başlıkta..teşekkürler.
(2) 

motorlu taşıtlar vergisi sorusu

ned flanders #712521 
Merhaba,

Bu sene ilk defa mtv ödeyeceğim. Bildiğim kadariyla bu ödeme taksitlendirilebiliyordu. Ancak şu an ne siteden ne de internet şubesinden taksitli ödeme seçeneği göremiyorum (YKB). Ay sonuna kadar beklemekte fayda var mı? Herhangi bir kampanya v.s olur mu ne dersiniz ha dostlar?
(7) 

dolunca suyu kesmeyen rezervuar

ned flanders #649750 
Merhaba Sevgili Tesisatçılar,

Geçen durup dururken rezervuar bozuldu ve suyu kesmemeye başladı. Yalnız kaçırma şeklinde değil. Bildiğin hiç kesmiyor. Emniyet boşaltma yeri olmasa su basacak kadar..Aletin içi eskilere benzemiyor balon şamandra v.s yok. Aşağıda görünene benziyor. Elimle soldaki kaldıraç gibi naneyi kaldırsam bastırsam dahi değişiklik olmuyor. Fikri olan var mı?

cdn.koctas.com.tr
(1) 

istanbulda ulaşım sorusu

ned flanders #597568 
Merhaba,

Tahmin ettiğim kadariyla linkte görünen durak Taksim durağı ancak hangi çıkışı? Elmadağ olabilir mi?

harita.yandex.com.tr

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
(6) 

Cisco pptp-l2tp tunneling'den anlayan?

ned flanders #584535 
Merhaba,

Cisco 800 serisi router'im la bir vpn servis sağlayıcısına pptp vpn yapıyorum. Eğer default route olarak bu interface'i belirlersem sorun yok. Ancak default'u dsl bağlantısına, istediğim belli başlı rotaları vpn'e yönlendirirsem doğal olarak dönüş paketleri yine dsl'den dönüyor. Dönüş paketlerinin'de aynı yolu izlemesinin bir yolu var mı? Policy based routing'i inceledim ancak beceremedim.
(1) 

Sigortadan priz yapmak

ned flanders #573844 
Sevgili elektrikciler merhaba,

Balkonumuzda priz yok ancak kombiyi besleyen bir sigorta var. Bu sigortadan bir sekilde bir priz elde edebilir miyim? Çok cetrefilli mi olur yoksa?

Not: gorseli ekte.
(15) 

iş değiştirme hakkında görüşleriniz

ned flanders #573114 
Değerli Romalılar,

Bir konuda görüşünüzü almak isterim. Yaş 30 bir iş değiştirme ihtimali olabilir. Bu bağlamda

- Çok rahat bir ortamda,evime yakın bir iş yerinde, az sorumluluk ile kafa rahat çalışmak mı?
- Oldukça yoğun ve teknik olarak pek çok şey katacak, evime uzak, parasal olarak ta az biraz daha iyi bir yere zıplamak mı?

Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
(4) 

teknosa internet sitesinden alınan ürünün eksik gelmesi

ned flanders #539590 
Sevgili Tüketiciler,

Bir sorum olacak. Teknosa internet sitesinden aldığım playstation 3+move paketinin içinden move çıkmadı. Ben de ürünü açıp detaylı inceledikten sonra uyandım. Tutanak tutturamadım anlayacağınız. Şimdi ürünü geri gönderdim. Başından beri feci bir müşteri deneyimi yaşadığımdan iade talep ettim. Bunlar tutup "senin kutuyu açıp almadığını nereden bileceğiz" şeklinde çamura yatabilirler mi?

teşekkürler.
(1) 

kombi sorusu

ned flanders #525252 
Merhaba,

Kombimiz oldukça eski..kombiye yakın odalarda sorun yok ancak en arka ve aynı zamanda en uzak iki odadaki petekler hiç ısınmıyor. Peteklerde hava yok. Devirdaim pompası kaynaklı olabilir mi? Ya da fikriniz var mı?

tşk.
(4) 

lokanta tipi ezo gelin nasıl yapılır?

ned flanders #520781 
Sevgili Gurmeler,

Lokantada içtiğimiz gibi ezo gelini ne yaptıysak beceremedik. Lezzet olarak farklı oluyor. Var mıdır bunun bildiğiniz bir tarifi ya da bir inceliği?

Teşekkürler.
(4) 

90'larda bir televizyon programı

ned flanders #507187 
Merhaba,

Yanılmıyorsam Kanal 6'da canlı yayında street fighter ve bilimum zamanının meşhur amiga oyunlarını oynatan bir program vardı neydi onun adı?
(24) 

şirket buzdolabından yürüyen tatlı hk.

ned flanders #492456 
Biliyorum ufak bi mevzu ama uyuz oldum bi kere..Dün arkadaşım bir cup (tatlı) sipariş etti ve bir tanede bana ısmarladı. Tok olduğumdan yiyemedim ve şirketin ortak buzdolabına koydum üzerinde de adımı yapıştırdım. Sabah geldiğimde tatlının yerinde olmadığını gördüm. Çay-çorba işlerinden sorumlu ablaya sorduğumda belki birinin canı çekmiş olabilir v.s v.s gibi yorum yaptı. Dedim ilginc bende birinin canının çekebileceğini tahmin ediyorum ancak üzerinde adım yazıyor. Yediysen afiyet olsun ama bir haber ver dimi yedim diye..neyse bir iki kişiye söyleyince felan bunun yanında öğleden sonra tatlın yerinde diye beni aradı dedim ben tatlısında değilim..kim aldıysa sadece söyleyebilir..sonuçta arkadaşım bana ısmarlamış ve değeri var. Neyse kim olduğunu söyleyemem felan dedi ama sanki ben işin parasal boyutundaymışım gibi davrandı. Duyduğuma göre kendisi ödemiş. Şimdi bu mal oğlu mala nasıl bir tavır almalı? Mağdurken pinti damgası vurdu aklınca gerzek! Siz olsanız ne yapardınız?
(1) 

centos 6.2 sftp server kurulumu

ned flanders #476268 
Merhaba,

Centos 6.2 üzerine sftp protokolü ile dosya yüklememiz gerekiyor. Normal ftp ok ancak vsftpd ile 22 portundan bağlanamıyorum ne hikmetse. Bildiğiniz başka bir yol varsa ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz:)
(4) 

hippie minubusu kiralama

ned flanders #410203 
Merhaba,

Haziran ayı içinde bir nikah organizasyonu için görseldekine benzeyen wv minubus lazım. Tabi durumu bu kadar iyi olmayabilir ancak yürür ve gelin arabası olabilir durumda olmalı. Kendine ait minubusu olan kiralamak isteyen yada bunu yapabilecek firma v.s bilen varsa insanlık namına haber etsin. (gelin çok pis sıkıştırıyo)

Edit: Şehir İstanbul
(10) 

iphone 3gs jailbreak sorusu

ned flanders #406763 
Merhaba,

Zaten jailbreak yapılmış 4.2.1 versiyona sahibim. Bunu untathered 5.0.1 yapmak istiyorum. Redsn0w üzerinden de sorunsuz bir şekilde işlem yapılmış görünüyor. Ancak telefon boot ettiğinde hala aynı sürüm numarası görünüyor. Var mı önerisi olan?
(1) 

bisiklet için far

ned flanders #391398 
Sevgili Pedalseverler,

Bildiğiniz gibi pedal sezonu açıldı..Ancak biz mesaiciler geç saatte eve gelip geç saatte bisiklete binmemiz gerektiğinden far kullanma gerekliliği doğuyor. Reflektörlerden bahsetmiyorum bildiğiniz önümü aydınlatacak led önereceğiniz far var mıdır?

Saygılar.
(1) 

amerikan oda kapıları hakkında

ned flanders #381153 
Merhaba,

Oda içlerinde kullanılan camlı,camsız amerikan kapıların çerçeve ve kendisi üzerindeki çizik vuruklar tamir olabiliyor mu? Yoksa toptan değişiyor mu? Bildiniz varsa makbule geçecektir.

Saygılar.
(9) 

mysql ile mssql db arasındaki önemli farklar

ned flanders #372680 
Arkadaşlar Merhaba,

BT denetim süreci geçiriyoruz ve bize mysql yerine mssql'e geçmemiz gerektiği söyleniyor. Pratikte mysql gerçekten bu kadar güvenlik açığı olan bir db mi? Yoksa Microsoft ortaklığı nedeniyle bunlar bizi gereksiz yere geçirmek istiyorlar? Denetimcilere karşı elimizi güçlendirmek açısından deneyimlerinizi paylaşırsanız çok işimize yarayacaktır.

Teşekkürler.
(5) 

canon 18-55 IS objektif auto focus problemi

ned flanders #361970 
Merhaba,

Sevgili objektifim sadece bir yöne focus yapiyor diğer tarafa netleme yapmaya calistiğinda "tık" diye kalıyor. Muhtemelen motorunda yada mekanik parçalardan birinde problem var. Kolay bir çözüm yöntemi olduğunu düşünmüyorum (çıkarıp takmak af sw i bir çok kez aç kapa yapmak bağlantı yerlerini temizlemek denediklerim) Bunu tamir ettirmek sağlıklı bir çözüm olur mu? Yada önerebileceğiniz tamirciler var mıdır? Varsa aşağı yukarı maliyeti nedir fikriniz var mı?

Teşekkürler.
(4) 

hukukçu arkadaşlara bir soru

ned flanders #360330 
Merhaba,

Bir mülk satın aldık. Şu an eski malik oturuyor. Aşağı yukarı 2 hafta oldu. Evi boşaltmaları ile ilgili herhangi bir yasal sözleşme v.s imzalamadık. Emlakçının söylediği kadariyla 45 günlük yasal bir süre varmış. Şimdi olmaz ama bu adam evi boşaltmamakta ısrarcı olursa ne tarz önlemler alınabilir? Yada önceden yapılması gereken bir eylem var mıdır? Teşekkürler.
(2) 

mysql db sini kullanan döküman editleme,saklama uygulaması

ned flanders #328492 
Merhaba,

Şirket bünyesinde kullanmak üzere bir excel sheet i tadında olan bir sheet e kullanıcı/şifre ile giriş yaparak editleyebileceğimiz ve paylaşabileceğimiz bir çözüm arıyoruz. Var mı önerebileceğiniz bu tarz bir şey?

olmazsa olmaz özellikler
-mysql db
-kullanıcı adı ve şifre ile giriş ve editleme yetkisi
(4) 

kablo t.v national geographic sorusu

ned flanders #327901 
Sevgili tv severler,

Az önce rusça şimdide ingilizce yayın yapiyor. Kafayı mı yedi bunlar. Hiç karşılaşmamıştım? Alıcımın ayarlarıyla oynasam mı?
(2) 

nedir bu calexico şarkısı?

ned flanders #218418 
Merhaba,

Aşağıda linkini verdiğim klibin başında çalan calexico şarkısının ne olduğunu bilen var mı?

Not:el destemido diye bir şarkı bulamadım..

www.youtube.com
(2) 

flash oyun sorusu

ned flanders #216027 
yeteri kadar google aramasından sonra birde burada sorayım dedim. Bir oyun vardı seneler önce. Siz avcıydınız ormanda size yaklaşan yerlileri pompalı tüfekle vuruyordunuz. Karakteri üstten görüyorduk ve kurşunu biter yada yerlileri vuramazsa yerliler çok afedersiniz avcıyı sitiyordu. Bu oyunu hatırlayan var mı?
(1) 

ne ilk nede son askerlik sorusu!

ned flanders #119183 
Merhaba,

7 yıllık öğrenim hayatımı 8 senede bitirmem nedeniyle yoklama kaçağı olmuş, askerlik şubesinde durumu anlatıp ifade verip yırttığımı sanmıştım. Ancak öyle değilmiş. Bugün sms geldi haziranda davam varmış. Şu anda yüksek lisans öğrencisiyim ve 2012 ye kadar tecilliyim. Bu durumda nasıl bir ceza alırım yada alır mıyım? Alacağım ceza sicilime yansır mı? Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
(5) 

kyk geri ödeme taksitlendirme

ned flanders #103007 
Merhaba,

Duyuruyu okudum borcu olan arkadaşlar taksitlendirme avantajından yararlanmışlar. Hıyar ben ve yavuklum bu dönemi kaçırdık sanırım 12 Ekimdi son. Şu anda dilekçe yazıp başvursak faydası olurmu sizce he? olur mu?

Teşekkürler.
(1) 

karaköy-taksim hattında sıkça görülen duvar şekilleri hakkında

ned flanders #85822 
Arkadaşlar bolca görülen bu şekillerin anlamı, kimler tarafından yapıldığı konusunda bilginiz var mı? Not: polis diilim sadece meraktan korkmayın lan:)
(3) 

askerlik hakkında bir soru

ned flanders #84720 
83 doğumlu bir dana olarak bu yaşıma kadar hiç şubeye gitmedim ve bu sene yeni mezun oldum. Bu arada ilk sene üniversiteye girdim ve tecil işlemlerimi okul yapti (yada ben öyle biliyorum) Yalnız okuma süremi bir miktar aştığım için (8 sene)Şimdi ben yüksek lisansa gitmek istiyorum bu arkadaşlar bu zamana kadar nerdeydin hop gel bakalım diyebilirler mi? Bildiğim kadari ile mezun olduktan sonra 2 senelik bir tecil süresi var. Önerileriniz yada fikirleriniz var mıdır? Özellikle richard kimble arkadaşlara soruyorum.
(3) 

TTnet adsl çağrı merkezi işletme

ned flanders #39932 
Bu işletmeyi daha önce dinleyen var mıdır? Konuşan agentlar hala çalışıyorlar mıdır? Zira müşteri sizin orda kaç tane ibne var diye sorduğunda agent sizin ordaki kadar diye cevap veriyor:) bu legal midir?

rapidshare.com
(3) 

my o'mine ne demektir?

ned flanders #20472 
genellikle şarkı sözlerinde geçen bu cümle ne anlama gelmektedir? Aradim bulamadım..
(4) 

genel adsl arizasi mi?

ned flanders #19315 
Selam,

Adsl bağlantım az önce kendisine geldi. Onun öncesinde sürekli olarak ppp down ve adsl link down aliyordum. TTnet çağrı merkezi ise doluluktan çalmıyordu bile. Genel bir ariza olduğunu tahmin ettim ancak hiçbir yerde yazmiyor. Varmı bu sorunu yaşayan. (saat 19:00-23:30 arasi link sorunu yaşayan?)
(4) 

hani bi spor vardı neydi o?

ned flanders #18284 
Hani böyle adam taşı yerden kaydırıyo ileri doğru zemin buz gibi bişey. Önündede canla başla topun kaydığı zemini fırçalıyor adam caazlar. Neydi o sporun ismi?
(3) 

sipru da cnbce ve e2

ned flanders #15428 
arkadaşlar bu kanalları izleyebilen var mı? Bendekinde sadece ntv mtv vs.vs calisiyor asil izlemek istediğim cnbce ve e2 için bağlantını koptu gibi bi hata veriyor. Sadece bende midir?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık