(12) 

hangi kedi mamasını kullanıyorsunuz?

rahmi pinkfloydoglu #1238662 
dün yavru kedimi veterinere götürdüm, 3 aylık kedi, her hafta ortalama 200 gr kilo alıyor. ilk mama olarak royal canin babycat verdim ancak daha sonra mamanın kalitesiz olduğunu görünce iyice araştırdıktan sonra acana mamanın daha iyi olacağına karar verip acana ile beslemeye başladım.
dün veteriner hangi mamayı kullanıyorsun diyince acana dedim ya o pek şey değil sen royal canin kullan bu daha iyi dedi. tüccar kafası ile royal canin tavsiye etti diye düşünüyorum. acana amerikada falan çok gidiyor ama türkiyede tutmadı o diyor. tutmadı diye bizde mi almayalım yani anlamadım. araba değil ki bu elimizde kalsın alt tarafı mama.

siz hangi mamayı kullanıyorsunuz, veteriner arkadaşlar acana marka mamayı tavsiye ediyor mu? kullanmaya devam edeyim mi yoksa değiştireyim mi? biraz gaz sıkıntısı harici herhangi bir sıkıntısı yok kedinin. gaz sıkıntısıda önceki mamada da vardı.
(6) 

amerikadan iphone 8

rahmi pinkfloydoglu #1233304 
bir arkadaş amerikaya gitti, yalnız kendisi baya yaşlı, 80 yaşında falan. telefon al bana dedim, alırım dedi. bende işini kolaylaştırmak maksatlı, telefonu apple internet sitesi üzerinden alayım amerikadaki adresine postalayayım dedim. dedim ama amerikada da kargo durumları türkiyedeki gibi mi? bugün alsam pazar gününe kadar teslim edilir mi?veya internet üzerinden gözüken fiyat (699 dolar) vergili fiyatı mı? vergisiz fiyatı mı? salı günü tekrar dönüş yapacak. stok durumları falan nasıldır acaba ne tavsiye edersiniz? alayım mı internet üzerinden?


apple internet sitesi teslimat için 1-3 gün tahmini diyor. arkadaş las vegasta.
(7) 

Yavru kedi yikanir mi?

rahmi pinkfloydoglu #1228271 
60-70 gunluk bir yavru, gecen kakasini yaptiktan sonra biraz bulanmis mi baska birsey mi ne bilmiyorum tam. Esasen ben kokusunu bile almiyorum ama annem ile kardesim kedinin koktugunu soyluyorlar. Kediyi yikayayim mi? Kokusu gider mi? Ev kedi kokuyor diyelim bu kokuyu giderebilir miyiz?
(1) 

amazon hediye çekini vermedi

rahmi pinkfloydoglu #1210915 
amazondan ürün satın aldım adamlar hiç kargoya vermemelerinden dolayı ürün elime geçmedi, chat ile konuşmamızda para iadesi yapayım dedi, gerek yok hediye çeki gibi birşey verirseniz yeniden aynı ürünü alıcam dedim, kabul ettiler fakat 10 günden fazla geçti hala gelen giden bir şey yok, bu puan veya hediye çeki bilgisine nereden ulaşabilirim?
(2) 

amazondan siparişim çok mu gecikti?

rahmi pinkfloydoglu #1204423 
haziranın 2'sinde siparişi verdim, 3'ünde yola çıkmış, orjinal teslim tarihi haziranın 16 sı diye gözüküyordu beklenen teslimata da temmuz 5 yazmışlar, normal mi bu? daha önceki alışverişlerimde 10-15 güne gelmişti bu sefer niye bu kadar gecikti acaba. chatten yazayım mı ne yapayım?
(2) 

Bu tekila nasil icilir? Herradura

rahmi pinkfloydoglu #1161792 
Arkadas meksikadan getirdi. Hep olmeca tekila iciyordum limon tuz falan. Bunuda ayni sekilde mi iceyim yoksa portakal falan baska sekil mi yapmam lazim?
i.hizliresim.com
(10) 

binaya fiber döşetmek

rahmi pinkfloydoglu #1000084 
bina dediğim 6 blok 100 dairelik bir site.

turkcell veya ttnet internet servis sağlayıcılardan birisine site yönetimi olarak başvursak altyapı ücreti ödemeden binaya fiber döşetebilir miyiz?

sitenin 200 mt. ilerisinde bi sitede fiber altyapı var.
(6) 

annenin çalışan çocuğunun sigortasından faydalanması

rahmi pinkfloydoglu #962779 
olayı nasıl oluyor?
baba rahmetli, kamu personeliyim annemin sigortası neyin yok. benim sigortamdan faydalanabilmesi için nereye başvurmam gerekiyor? birde 17 yaşında kız kardeşim var öğrenci olmayan. o da faydalabiliyor mu?

tenks
(5) 

sitede dublex mi pahalıdır yoksa normal daire mi?

rahmi pinkfloydoglu #828035 
sahibinden üzerinden oturduğum ilçedeki dairelere bakıyorum. sitenin birinde 3. kattaki 3+1 130 m2 daire 315.000 tl iken 7. kattaki 160 m2 dublex 3+1 269.000 tl.

sebebi neydi ki?

daha büyük, görece daha özgür olabileceğim bir daire neden daha ucuza satılıyor?
(2) 

harici harddisk arızası

rahmi pinkfloydoglu #826211 
western digital marka harddiskim yarım metreden yere düştü ve çalışmıyor.

bilgisayara takınca bilgisayar makineyi tanımış gibi ses çıkarıyor ama bilgisayar makineyi görmüyor.

bi arkadaş aynı marka model bir harddisk alıp anakartını mı ne değiştirirsen belki kurtarabilirsin dedi.

harddiskin gitmesi çok umrumda değil de oluru varsa ve veri kurtarma merkezlerine tonla para vermek dışında bir çözüm yolu bulabilirsem onu deneyeceğim.

velhasıl içindeki resimleri kurtarmak için ne yapabilirim?
(4) 

facebook sayfa bloklama

rahmi pinkfloydoglu #797399 
özelliği var mı?

arkadaş listemdeki kişilerin beğendiği paylaşımlar anasayfama düşüyor ya onu hiç görmemenin bir yolu var mı?

bıktım amq " x bayrağına 50 beğeni geliyormuş y bayrağına kaç beğeni gelir" türü paylaşımlardan.

haber ay ve abi çok iyi yaa sitelerini bloklamak istiyorum. facebook hesabını kapatmadan bunu gerçekleştirmenin bir yolu var mı?
(4) 

2010 dünya kupasını sessiz izlediğimiz bir site vardı

rahmi pinkfloydoglu #788342 
spiker olmadan izlenebiliyordu.

neydi o site?
(1) 

kredi notumu yorumlayabilecek olan var mi?

rahmi pinkfloydoglu #787685 
imgur.com

Kkb nin sitesinden aldim bu raporu tam ortada kredi notum. Iki ayri bankaya toplam 1200 tl kadar borcum bunlarin hepsini tek seferde kapatmak ve birkac ihtiyacimi daha rahatca giderebilmek icin 2500 3000 tl kadar nakite ihtiyacim var. Simdi ben herhangi bir bankaya veya kredi kartimin oldugu bankaya gitsem 3000 lira kredi verirler mi?

Şahsen ogrenciyim ve ferhangi bir gelirim yok.

Kredi kartim axess ve 3 senedir kullaniyorum arada sirada eksik vs yatirsamda genelde duzenli odeme yapiyorum.
(3) 

ABD bana vize verir mi?

rahmi pinkfloydoglu #777274 
pek muhterem galyalılar.

greencard kurasını kazandım. case numberim 13000 de, türkiyede öğrenciyim, okulumun bitmesine minimum 2 sene var.

özet olarak ailem amerikaya gitmemi istemediği için mali olarak desteklerini alamıyorum. bütün ıvız zıvır pasaport vs. masrafları bir şekilde karşıladığımı düşünürsek banka hesabında olması istenen 10000 dolar yerine babamdan annem kardeşim ve bana kalan evin tapusunu göstersem bana vize verirler mi?

önüme bir fırsat çıkmış sırf ailem istemiyor diye geri çevirmek istemiyorum yarın öbürgün ne olacağı belli olmaz bakarsın çıkıp gitmek gerekir.

o yüzden görüşmeye dediğim gibi gitsem desem ki ben greencardı kesin olarak aldıktan sonra erteleme seçeneğini kullanıcam türkiyede okulum bittikten sonra master için amerikaya gelip temelli yerleşicem, sonuç ne olur?

ikinci seçenek olarak okul falan hiç karıştırmayayım. direk yaşamaya çalışmaya gidiyorum diyeyim. amerikada kuzenim yaşıyor onun adresini göstereyim bir başka arkadaşta sana lokantada iş ayarlarım dedi. iş ve kalacak yer hazır olarak görüşmeye gitsem ama yine bankada param olmasa vizeyi alabilir miyim?

cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

greencard ile ilgili ufak bir çeviri yardımı

rahmi pinkfloydoglu #770346 
greencard çekilişini geçen hafta kazandım bu hafta bu mail geldi ne demek istemişler?

This e-mail is addressed to any Diversity Visa 2015 (DV-2015) entrant who attempted to log into the Entrant Status Check (ESC) website on May 1, 2014. For a brief period on May 1, the ESC website experienced a technical problem. As a result, some people who logged into the site to check the status of their applications were shown the wrong information. If you logged into the ESC website on May 1 and saw a notice of selection that did not include your name, or if you saw a notice that you were not selected, you must re-check your status to find out whether or not you were selected.

You must see a notice that is addressed to you by name as proof of selection to process further in the DV-2015 program. We regret any confusion this technical problem may have caused.

Please note that the Kentucky Consular Center (KCC) will not send you unsolicited e-mail that includes your confirmation number or that asks you to provide any personal information. You must log into the ESC website to check your status. If you have further questions about the ESC website or the content of this e-mail, you may contact KCC by e-mail at KCCDV@state.gov. The KCC telephone number is 606-526-7500 (7:30 a.m. until 4:00 p.m. EST).
(13) 

greencard çekilişini kazanmış mıyım?

rahmi pinkfloydoglu #768098 
yoksa babayı mı aldım?

You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2015 (October 1, 2014 to September 30, 2015). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Please print out this letter and take it with you to your visa interview.

Approximately 125,000 individuals were registered for further processing. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at www.dvselectee.state.gov. Please note that all DV-2015 applicants will be required to use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application, which will be available beginning on May 19. Paper forms will not be accepted.

Please be advised that your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available. Once your interview is scheduled, you will receive a notification message at the e-mail address you provided when you submitted your initial application.

If it should be necessary to contact the Kentucky Consular Center about your case, you must always refer to your name and case number as they appear below. Your case number should be written in the upper right hand corner of all correspondence sent to the Kentucky Consular Center.

You may call the Kentucky Consular Center at (+1) 606-526-7500 between 7:30am and 4:00pm EST. E-mail inquiries should be addressed to KCCDV@state.gov.
(4) 

polis göstericilere boya sıkıyor mu?

rahmi pinkfloydoglu #746409 
boya dediğim paintball mermisi gibi birşeydi.

az önce yemek yemek için bir yere gideim dedik kuzenle. arabayı park edip dışarı çıktığımızda karşıdan bir grubun geldiğini gördük o arada polise bir molotof atıldı bizim bulunduğumuz yerden, tam arabayı çevirip sokaktan çıkmaya çalışırken poliste bize sıktı. o hengamede farkına varamadık ama eve gelip arabanın dışına baktığımızda camlar bembeyaz olmuştu ve nefes alınca genzimi yaktı bu toz.

velhasıl neydi bu gaz bombası mıydı?

göstericilerin üzerine sıkıp daha sonra gözaltına alırken kolaylık olsun diye iz mi bırakıyorlar?
(1) 

Gabondan ne getirilir?

rahmi pinkfloydoglu #678478 
soru başlıkta.

kuzenim iş için 2 aylık bir seyahatte bulunacak.

gabondan ne istenir?
(1) 

festivallerde çalışanlar kaç lira yövmiye alıyor?

rahmi pinkfloydoglu #651511 
haftasonu bu tür bi işe çağırdılar, iki günlük bir vestival varmış gel çalış dediler de kaç lira mayış alırım?

daha önce bu tür bir deneyimim olmadı ne iş yapacağımı dahi bilmiyorum.

yarın arayıp soracağım ama merak ettim şimdi.

tenks
(2) 

saçların sıfırdan güçlü kuvvetli çıkması için bitkisel ilaç kullanımı hk.

rahmi pinkfloydoglu #649609 
sağda solda konuşuyor millet işte çörekotu yedim, defne, yeşil sabun, argan yağı kullandım çok gür ve dökülmeyen saçlarım oldu vs diye. daha önce böyle bir deneyimi olan varsa paylaşırsa pek memnun olurum. 10 cm civarı bi saçım vardı dökülüyor diye gittim 3 numaraya vurdum bugün.

saçımın uzun halini görmeden ölürsem gözüm açık gidecek vallahi.

teşekkürler.
(1) 

Klasik Anne Telefonu Tavsiyesi

rahmi pinkfloydoglu #643254 
nokianın giriş veya orta sınıfı kameralı bi modeli işimizi görür diye düşünüyorum.

www.teknosa.com

linkteki telefonu alayım diyorum da daha iyi bir model tavsiye edebilecek varsa ona da bakarım.

teşekkürler
(1) 

Rock'n Coke'a giriste bilet kontrolu

rahmi pinkfloydoglu #638365 
Nasil yapiliyor? Su avantajli ogrenci biletlerden alsam bir tane kapida kontrol edip ogrenci olmadigimi anlayip geri mi postalarlar?
(4) 

converse ayakkabının iç tarafının aşınması

rahmi pinkfloydoglu #604308 
2 ay kadar oldu alalı, iki çiftininde iç tarafında fotoğrafta görüldüğü gibi bi aşınma durumu var bu garantiye girer mi? yerine yeni ayakkabı mı verirler napayım?
(3) 

sahibinden.com üzerinden gelen ilginç teklifler

rahmi pinkfloydoglu #601826 
1 aylık xbox 360 ı satmak için sahibinden.com üzerinden acil satılık diye ilan açtım

bir tanesi

Floppy disk var mı elinde bana 10 tane lazım demiş.

bir tanesi kompressor gibi nano air nano machine diye birşey teklif etmiş ki fiyatı 1250 lira olarak yazmış + nokia e71 marka telefonunu takas etmek istemiş.

bir tanesi de param yok, profesyonel dövmeciyim istediğin dövme modeli varsa yaparım karşılığında diye mesaj atmış.

velhasıl sizde böyle ilginç takas teklifleri alıyor musunuz? ücretsiz ikinci el elektronik eşya satılan internet siteleri var mı, nereyi tavsiye edersiniz?
(12) 

kredi kartı fotokopisi dolandırıcılık gibi işlerde kullanılır mı?

rahmi pinkfloydoglu #515559 
hattımı faturalıya taşırken bi telefon bayisine verdim üstüme başka bir fatura olmadığı için, adamın yapmayacağına eminim de hani olurda başkasının eline geçerse ne yapılabilir?

soyadımı görünce filancalar senin neyin oluyor dedi amcalarım dedim hatta dayılarımı da tanıyorsun onlarda şunlar gibisinden konuştuk işte.
(4) 

bilgisayarım s3'ü niye görmüyor?

rahmi pinkfloydoglu #511271 
sürücüleri kaldırıp tekrar kuruyorum olmuyor, kiesi kaldır kur olmuyor, ingilizce xp yükledim olmadı, ingilizce xp de bölgesel ayarları da değiştirdim bu sefer 1 kere girdi daha da girmedi ne sıkıntısı var anlamadım.
nazar oldu galiba
nasıl etsem bi akıl verin kardeşler?

telefonu bağladığım zaman resimdeki gibi bir uyarı veriyor orada yazanlarıda harfiyen yerine getirdim ama yine olmadı.

edit:kies air kablosuz birşeyse onu önermeyin bilgisayarda kablosuz bağlantı sağlayacak alet edevat yok.
(2) 

turkcell de kalan-kullanılan kontor/mb bilgisini kapatma

rahmi pinkfloydoglu #509598 
s3 model telefonda böyle bir sıkıntım var arkadaşlar.

aktif kullanımda değilde akşamdan internet açık bir şekilde telefonu bıraksam sabaha kadar elli tane uygulama internete girmiş, hepsine ayrı bildirim gelmiş falan bunlara tamam tamam tamam demekten bıktım artık.

resimde de gösterdim örneğini .

kökten kapatabilir miyim bunu?
(2) 

kemal sunal - yüksek lisans tezi

rahmi pinkfloydoglu #497189 
marmarada iken kendisi yazmış bunu görüp okuyan, link verebilecek var mı?
(6) 

maviden aldığım montu değiştirmek istiyorum

rahmi pinkfloydoglu #492719 
istiyorum ama bir kusuru yok yani 1, 1.5 ay önce aldım montu, dün baktım daha güzel kapşonlu falan bi mont gelmiş ben aldığımda model çeşidi azdı. götürüp desem ki ben bunu şu modelle değiştiricem fiyat farkını vericem diye değişirler mi?

edit: montu hiç giymedim aldığımdan beri duruyor.
(2) 

ingilizce xp de türkçe karakter sorunu

rahmi pinkfloydoglu #468944 
bi bok yiyip torrentten indirdiğim ingilizce xp yi bilgisayara kurdum şimdi türkçe karakter sorunu çıktı.

altyazılı film izlediğim zaman ğ-ð i-ý ş-þ şeklinde çıkıyor bunu tekrar format atmadan nasıl düzeltebilirim
(3) 

Türk Sanat Müziği makamları

rahmi pinkfloydoglu #460050 
iyi akşamlar

hobi olarak bu makamların hepsini öğrenmek istiyorum. Derin bir müzik bilgim yok dinler geçerim, ama dinlediğim zamanda bu acemaşiran, bu kürdili hicazkar diyebilecek kıvama gelmek istiyorum bunun için ne yapmam lazım ?
(4) 

modern warfare 3

rahmi pinkfloydoglu #326731 
selamlar

mw1 ve mw2 yi rahat oynatan bilgisayarım bu oyunu oynatırmı acep?

sistemim;

amd athlon 64 x2 dual core processor 3600+
2.01 ghz 1 gb ram
geforce 7300 le 512 mb ekran kartım var
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık