(1) 

Bir taksinin duragini bulmak

anten #1397213 
Simdi olay su, bi arkadasimiz sabah isyerine taksiyle geliyor. Taksiciye binmeden 100 lira bozugu olup olmadigi soyluyor. Taksici de yolcuyu aliyor.
Sonra yol boyunca soyleniyor vay efendim hic param kalmadi falan.
Is yerine grlince arkadas yuz lirayi uzatiyor. Bu ne diye bagirmaya basliyor.
Sordum bozugunuz var mi deyince de Yok almiyorum para diyor.
Arkadas iniyor, arkasindan bagiriyor helal etmiyorum hakkimi diye

Arkadas da ben de helal etmiyorum, sikayet edicem deyince
Para mi verdin gerizekali diye bagirip aractan iniyor. Is yerinin onunde dakikalarca bagirip kufurler yagdiriyor. Sonra guvenlik gelince kaciyor.
Kameranin kor noktadina grldigi icin durak adi gorunmedi. Ama plakasi elimizde.
Duragi nasil bulunur?
(1) 

Ses Kayıt Cihazı ya da Mikrofon-Outdoor İçin

anten #1388197 
Amatör olarak evde müzik prodüksiyonu yapıyorum. Bu aralar ses kaydıyla da ilgilenmeye başladım. Saçma ama gittiğim mekanların seslerini kaydetmek hoşuma gidiyor,doğa, şehir, gök gürültüsü falan. hobi işte:) Bunları parçalarda kullanmayı de seviyorum.

Condenser mikrofonum bu konuda fena değil ama hem taşıması zor, hem de zarar görmesini istemiyorum. Bir de rüzgar sesi falan sıkıntı oluyor. Outdoor kayıtlar için yanımda taşıyabileceğim bir kayıt cihazı ne olabilir? Bütçesi makul olursa sevinirim.
(2) 

Isyerinin timesheete mesai yazdirtmamasi?

anten #1347429 
Kuzenimin calistigi isyerinde timesheet gibi bir uygulama var. Hangi is icin kac saat zaman ayrildigiyla alakali. Ama sirket insanlar 8 saatten fazla calissa bile toplam calisilan saatin 8 saati gecmemesi konusunda baski yapiyormus. Haftasonu calisilirsa bunlarin yazilmamasi icin sistemi revize etmis vb.

Tabii ki mesai ucreti diye bi odeme de yok.

Bana biraz art niyetli bir durum gibi geldi. Cunku bazi durumlarda insanlar ekstra tatillerde bile calisilirken yazilmamasi olasi bi talebin onune gecmek mi? Burada calisan hukuki olarak ne yapabilir?
(2) 

haftaya safranbolu

anten #1330363 
arkadaşlarla gaza geldik, hiç gitmedik merak ediyoruz diye biletlerimizi aldık perşembe cuma kalalım diye.
Ama şimdi bu mevsimde nasıldır, ne yapılır ne yenir ne içilir diye de düşünmüyor değiliz.
Var mı önerisi olan?
(1) 

Calinan bilgisayar ve hukuki durumlar konusunda yardim

anten #1285967 
Calistigim ajans, ofisi haftasonlari bir dizi cekimine kiraliyor ve sete sizan birileri tarafindan birkac bilgisayarla birliktte benim de bilgisayarim calindi. Is yeri musterilerin dokumanlariyla ilgili tutanak tutturuyor. Tabii benim kisisel mailim, bazi kisisel dosyalarim da makinedeydi. Bazilari yedekli olmakla birlikte portfolyoma ait dosyalar da gitti.

Tum maillerimin hesaplarimin sifresini degistirdim.
Is yeri kendini guvenceye almak icin tutanak falan tutturuyor. Ben bu bilgiler icin nasil bi onlem alabilirim. Sifre degistirdim ama Allah korusun binbir turlu ihtimal var mailime girilmesi kredi karti bilgilerim vb... Bunlarin bir sekilde kullanilmasi durumuna karsi ben neler yapabilirim? Bir tutanak da ben istemeli miyim
(1) 

Hosting Firması Kurmanın Hukuki Gereklilikleri

anten #1273243 
Türkiye'de epey bir süredir çok pompalanan bir konu gibi geliyor bu.
Mesela:
shiftdelete.net

yerli firmalar da insanları ek gelir elde edebilirsiniz diye bu alana yönlendiriyor. Ama yasal yükümlülüklerden kimse bahsetmiyor?

Bu konuyla ilgili bir süredir araştırma yapıyorum.
Malum türkiye'de bu işlerin yasal zemini bir hayli kapsamlı.

Diyelim ki yabancı bir şirketten reseller hosting paketleri satın alıp kendi şirketim üzerinden satıp ek gelir oluşturmak istiyorum.

Türkiye'deki barındırma hizmeti sağlayıcıların 2 yıl log tutma gibi zorunlulukları var yanılmıyorsam. Bunlar da bir hayli maliyetli hizmetler.
ciddi maddi cezaları var.

Bunlarla ilgili daha kapsamlı bilgileri nerelerden edinebilirim? ya da bilen varsa aydınlatabilirse sevinirim.
(4) 

Antibiyotiği Çiğnemek

anten #1268048 
Babam ciddi bir beyin ameliyatı geçirdi.
Bilinci açık evde istirahatte. Arada uyku hali oluyor.
Bugün de uyku hali baskındı.
Biraz önce antibiyotiğini verdik. Yutamamış meğer birkaç saattir ağzındaymış. İlaç erimiş birazını da bilmeden çiğnemiş.

Tehlikesi var mı? İlacın adı aksef 500mg
(9) 

Schengen Vizesi varken giriş Yapmamak

anten #1239390 
Bir iş seyahati için schengen aldım.
Ama iş planı iptal oldu.
İşyerinde bu süreçle ilgilenen kişi "süre bitmeden bir kere Avrupa'ya giriş çıkış yapman lazım yoksa bir daha vizeye başvurunca zor alırsın" dedi.

Bana çok saçma geldi ama var mı böyle bir durum?
(2) 

bu hayrettin nasıl geçiniyor

anten #1197411 
Şu "komik" çocuk hayrettin var ya, sürekli o ülke senin bu ülke benim geziyor.
Nasıl geçiniyor bu eleman. dert oldu bana hahaha:)
(3) 

ABD'deki indirim kuponları neden Türkiye'de yok?

anten #1142974 
ABD'de indirim kuponlarıyla alışveriş gibi bir manyaklık var. Öyle ki hatta insanlar markete gidip kuponlarla alışveriş yapıp üstüne para bile alıyor marketten. (100 tane %20 indirim kuponu veriyor vs)
Türkiye'de neden bu sistem denenmiyor?

Mesela bugün Black Friday diye her yerde indirim görünüyor ama %20'ler 30lar.
Daha doğrusu Türkiye'deki markalar, tüccarlar niye açgözlü ve sürümden kazanmayı ticaret hacmini artırmaya yanaşmıyor.

Bunun bir benzeri Hopi, Zubizu gibi sistemler. Onlar da yavaştan su koymaya başladı.

Bana burada patronların günü kurtarma ve açgözlülüğü rol oynuyor gibi geliyor. Daha çok satayım sürümden kazanayım, ekonomi dönsüncülük kafasına girmiyorlar. Herkes adam yolma derdinde.

Ya da vergi, yönetmelik kısıtları mı var?
(3) 

Düsseldorf'ta maaş

anten #1141792 
Uluslararası bir reklam ajansıyla görüşmem var.
Maaş olarak ne istediğimi soruyorlar.
5-6 yıl tecrübeyle dusseldorfta geçinebilmek için ne kadar istemeliyim? Bir de net mi brüt mü fiyat veriliyor?
(4) 

eski hdd'den yeni bilgisayara

anten #1141202 
eski bilgisayar bozuldu Win7 yüklüydü. Hdd'yi alıp win8 yüklü bi makineye taktım. Ama bazı klasörlere giremiyorum belgelerim gibi. Yönetici izni lazım diyor ne yapabilirim
(1) 

domain sorgulama

anten #1128613 
Şimdi bir domain arıyorum. O isim alınmış görünüyor 2011'de. Ama ortada ne bir site var ne de bir şey. Bunlar satılık mı oluyor? 5 senedir hiçbir şey yapılmamış. Ben bu ismi nasıl alırım?
(1) 

Özel Sağlık Sigortası Kapsamı

anten #1125094 
İş yerim özel sağlık sigortası yaptırdı. Daha önce kontrol amacıyla muayene olduğum (bir rahatsızlık olmasa bile) şeyleri bile kapsam dışı bırakmış sigorta şirketi.

Eskiden Allianz ile çalışırdım. Hiç böyle şeyler olmazdı. Her şeyi kapsardı. Tedavi gördüğüm şeyleri bile. Şimdi niye böyle? Genel bir uygulama mı yoksa satın alınan paketle alakalı mı? Eğer öyleyse muayene olmaya korkarım artık:)

Merak ettiğim herhangi bir konuda tedavi görmüş olsam ya da kalıtsal bir bsıkıntı varsa bile bunu da kapsayan paketler var mıdır?
(12) 

Windows Phone Türkiye'de Neden tutmadı?

anten #1122028 
Aylardır yeni bir Lumia almak istiyorum ama hiçbir yerde yok. Telefoncular "satmıyor abi" diye getirtmiyormuş. ÜStüne bir de "ya android vereyim abi napcan lumia zaten kötü" gibi gudik bir laf ediyor.

Merak ediyorum. Türkiye'de kullanıcılar genelde 1200 TL ve altında modeller tercih ediyor. Bu fiyat aralığındaki android modeller de gerçekten kötü.

ÜSt düzey android telefonlar bile inanılmaz kasılıyor bazen. iOS kullananları (kendim dahil) zaten anlamıyorum. 2 sene sonra yazılım güncellemeleriyle ıskartaya çıkartılacak bir telefona para ödemek anlamsız geliyor.

Bugüne kadar kullandığım en şık, stabil ve kullanıcı dostu telefon lumia'ydı.
ve kaybetmesem uzun yıllar kullanılabilir duruyordu (Yıllardır performans sorunu yaşamadan kullananlar da var çevremde). Kamerası vs zaten muazzamdı. ve 500 TL'lik modeli de 2000 TL'lik modeli de aynı performansı gösteriyor. Aynı oyunu çalıştırıyor.

Donanım ve yazılım performansı olarak android telefonları dövüp geçebilecek bir cihaz nasıl kötülenebilir hayret ediyorum. Tek sorun "az uygulama" mı? Ben kullanırken tüm sosyal medya uygulamaları vardı. Popüler oyunlar vardı. Zaten ortalama bir kullanıcı fotoğraf çekmek, mesajlaşmak, haber okumak vb dışında ne yapıyor ki? Mantıken çok daha üstün bir telefon gösteriş merakımıza uymadığı için tutmamış gibi geliyor.
(2) 

Rakı bozulur mu

anten #1121664 
Yüzbin kez sorulmuştur ama yılbaşında kıbrıstan hünkar rakı almıştım. Epey bi süre odada kitaplığın altında güneş görmeden durdu. Zaten şişe full siyah. Sonra da bikaç ay buzdolabında durdu. Şimdi açıp içsem sıkıntı olur mu?
(6) 

Kaş Hakkında

anten #1119372 
Bayramda her türk genci gibi kaş'a yer ayarlamış bulunuyorum.
Sorun şu ki otel gökseki diye bir noktadaymış. Yani kaşla arasında 5-6 km mesafe var. Denize de biraz uzak.
Araba kiralama niyetim var ama trafik tecrübem az sayılır. epeydir de sürmedim. Otelden denize, denizden merkeze tadında kullanırım gibi geliyor ama yine de bilene sorayım dedim oranın yollar biraz sıkıntılı mıdır?

Bir de dolmuş taksi falan rahat olur mu? Eğer öyleyse hiç araba düşünmeyeyim.
(5) 

Uçakta Enstrüman

anten #1119297 
Kabin bagajı olarak midi klavye taşımamda sıkıntı olur mu?
(11) 

Türk insanı neden bir şey öğretirken zorlaştırmayı seviyor? (mesleki ego)

anten #1114590 
Bunun psikolojik bir açıklaması var mıdır? Yani travmatik bir durum falan mı bizim için?

Mesleğim olmamasına rağmen sırf ilgi duyduğum için yazılım geliştirme konusunda bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Hobi diyelim. Tabii ki internetten bulduğum kaynakları tarıyorum vs.

Şunu fark ettim, türkçe kaynakların hepsi buram buram ego kokuyor. Bazıları inceden diploma kaynaklı gibi. "Bilgisayar mühendisliği okudum ben boru mu" tavrı. Halbuki Türkiye'nin en iyi okulları bile olsa o diplomayı alanların birçoğu mevzuya hiç ilgi duymadan üniversite tercihinde sırf "gözde meslek" diye okumuş bölümü. Neyse bu başka bir tartışmanın konusu.

Aktif spor yapanlar bilir. Sürekli bir bilgi yarıştırma söz konusudur burada. Sorduğunuz sorulara genelde ukalaca cevaplar alırsınız.

Mesela ilgi duyduğumuz konuda profesyonel birine danışmak istediğinizde neden hep yukarıdan bir tavır ve "bu işlerin aslında ne kadar da zor olduğunu anlatan bir tirata maruz kalıyoruz? Bu yazılım olabilir, müzik olabilir, bahçe düzenlemesi olabilir, sporla alakalı bir şey olabilir, sağlıklı beslenme olabilir... Sorduğun kişi senin bilgi düzeyini küçümser ve senin o anki bilgi düzeyinin üzerinde örnekler vermeye bayılır. Tabii ki "lütfen" yardım eden bir tavırla.
Sanki o bilgiyi almaya senin hakkın yok da o müsaade ediyor gibi.

Soru sormanıza da gerek yok. Bir şey öğrenmek istiyorsunuz diyelim. Türkçe kaynaklara bir bakın. Genelde her konunun en yalın örneği değil, en komplike örnekleri sıralanır.

Yazılım konusundan devam edersek, yabancı kaynaklarda tam tersi bir durum söz konusu. İnsanlar daha egosuz, yardımsever görünüyor bana.

Dünya bir eğitim metodu olarak gamefication'a yönelirken, codecademy duolingo gibi farklı alanlarda projeler geliştirilirken bizdeki bu tavırlar niye? Egolu muyuz? Özel olduğumuzu mu düşünüyoruz. Gerçekten de millet olarak burnu havada olmayı çok mu seviyoruz?
(1) 

Acil Müdahalede Alınan Para

anten #1095013 
Selam başımdan bir olay geçti, bununla ilgili beni aydınlatabilireniz çok sevinirım. Olayı sırasıyla tane tane anlatacağım. Arada tıbbi cahilliklerim olursa affola.(bu gündemde böyle konular alakasız tabi ama sıcağı sıcağına çözmek istedim)

Geçen akşam sol kolumda, omzumu ve göğsümü de kapsayan bir ağrı hissettim.
Yakın zamanda genç yaşta iki arkadaşımızın kalp krizi hikayesini duyunca tedirgin oldum.
Ofisten eve dönerken yarım saat 40 dakika geçmeyince yolumun üstünde ilk hastaneye girdim. (özel hastane)
Şimdi sırasıyla olaylar şöyle gelişti:

-Doktor kalp krizi şüphesiyle tetkik yaptı.

-EKG çekti. Tansiyona baktı. Temiz çıktı.

-Daha sonra bana "ama ekg'den bazen anlaşılmayabilir, daha önce sırf ekgsi temiz diye bir hasta eve yollandı 5 saat sonra vefat etmiş" dedi.

-O yüzden kesin sonuç için kalp enzim testi istedi. Bir de dilaltı ilaç verdi hemen.

-Ben de doktorun verdiği örnekten tedirgin olup tamam dedim.

-O sırada bir diğer hasta benzer şikayetle geldi. EKG'si çekildi. Temiz çıktı. Dilaltı verilmedi, enzim testi yaptırmadan evine gitti.

-Bankoda görevli danışmana yaptırmam gerekiyor mu diye sordum. Doktor beyin herkesten bu testi istemediğini, gerek gördüğünü söyledi.

-İyice tedirgin olduğum için tamam dedim. "300 TL" ödeyeceksiniz dedi. Özel sigortamda bir değişiklik olduğu için bu ay kullanamadığımı, yanımda da o kadar nakit olmadığını anlattım.

-O zaman size "tedaviyi reddettiğinizi" belirten bir kağıt imzalatmamız gerekiyor dedi.

-Acil müdahaleler ücretsiz değil mi diye sorunca "Acil durumların kalp krizi, trafik kazası ve dopal afetleri" kapsadığını söylediler.

-Doktorum kalp krizi geçirip geçirmediğimi anlamak için bu testi istiyor dedim.

-Ama geçirmiyorsanız ücret ödemek zorundasınız dediler.

-Mesela az önceki hastaya gerek görmedi, benden neden istiyor diye sordum. Bir de test yaptırmadan nasıl anlayacaksınız fenalaşmamı mı bekliyorsunuz dedim.

-Onlar da eğer istersem devlet hastanesine gidebileceğimi söylediler. Bu durumda da "oradaki tedaviyi reddettiğimi, başka bir hastanede devam edeceğimi" söyleyen bir kağıt imzalatmak istediler.

-Tedaviyi reddetmediğimi, yanımda para olmadığı için bana bakmadıklarını söyledim.

-Sizi bekletelim doktorla konuşacağız dediler. 45 dakika kimse bir şey söylemedi. O sırada kardeşimi aramıştım, para getirmesi için.

-Kardeşim gelince parayı verince benden kan aldılar.

-Çok şükür sonuçlarım temiz çıktı. O sırada acildeki nöbetçi doktor değişti. Bana ne kadardır ağrım olduğunu söyledi. yaklaşık 1-2 saat dedim. Bu enzim genelde 4-5 saat sonra kanda salgılanmaya başlar, o yüzden şu anda kanınızda yoksa bile gece 3-4 gibi tekrar bakmakta fayda var dedi.

-Bunun için tekrar para alınıp alınmayacağını sordum. Görevliler "tabii ki alınacak" dediler.

-Ben artık beni düdüklemeye başladıklarını düşünüp hastaneyi terk ettim. Bahsettikleri devlet hastanesine gittim. Orada 1-2 saat bekleyip testi yaptırdım. Çok şükür temiz çıktım.


Bildiğim kadarıyla sağlık bakanlığının özel hastanelere gelen acil hastalarla ilgili hassasiyeti var. Bu tip durumlarda yaptırımlar oluyor. Ben hem benden alınan paranın haksız olup olmadığını, hem de eğer öyleyse bu hastaneye nasıl bir şikayette bulunabileceğimi öğrenmek istiyorum.
(7) 

Kardeşim İş Bulamıyor

anten #1092716 
Kardeşim çalışma ekonomisi bitirdi. Okurken insan kaynakları departmanlarında güzel stajlar da yaptı. İstekli hevesli ve çalışkan bir insan. Ama okulu bitireli neredeyse bir sene olacak iş bulamıyor. Morali de çok bozuluyor iyice isteksizleşti evden çıkası gelmiyor. Nedir bunun sebebi? Ortam mı kötü? gizli kriz mi var? Yoksa normal bir süreç mi?

Ben çok beyaz yakalı plaza ortamlarını bilmiyorum. O yüzden yol yordam da gösteremiyorum. Sürekli görüşmelere gidiyor, 2-3 farklı insanla görüşme yapıyor. "Olacak galiba" derken ses seda yok. Nasıl olacak bu iş? Ne yapmalı?
(6) 

Dubai'den gelen arkadaş

anten #1092402 
Dubai'de yaşayan bir arkadaşım mesaj attı. Kendisi suriye asıllı.
Gayet iyi bir şirketin, iyi bir pozisyonunda.
Bir arkadaşı istanbul'a geliyormuş gezmeye.
Benden yardımcı olup olamayacağımı sordu gezdirmek, gezdiremesem bile yer yol tarif etmek falan.
Telefonumu vermek istiyor.
Ben de emin olamadım. Tanımadığım biri sonuçta.
Arkadaşım geliyor olsa ok ama ne bileyim.

Ne demeli? Ya da bir sorun olmaz mı?
(7) 

Telefonum yetkili serviste kayboldu.

anten #913400 
Bizzat kendi yetkili servisine bıraktığım telefonumun (markasını söylemiyorum şimdi) serviste "kaybolmuş." Bir müddet bulmayı denediler ama bulamayınca ben de çok darlayınca bana yeni telefon vermeyi kabul ettiler. Şimdi benden bir kağıt imzalamamı istiyorlar, üzerinde de "yeni telefonumu teslim alarak X markasından hiçbir alacağım ve talebimin kalmadığını kabul ederim" diyor.

Ben telefonumu BTK'dan imei numarasıyla kapattırdım ama içinde banka bilgilerim falan da vardı. Sosyal medya hesaplarım ve maillerim vardı... Tüm şifrelerimi değiştirdim ama insan tedirgin oluyor. Bana bir telefon verecekler ama ben bu bilgilerin üçüncü şahısların eline geçmesinden ötürü doğabilecek sıkıntılardan bu firmanın böyle kolayca sıyrılmaya çalıştığını düşünüyorum. O yüzden imzalamalı mıyım imzalamamalı mı?
(7) 

Elektriklenme bir hastalık belirtisi midir?

anten #895256 
Ofisteyken metal bir yüzeye dokununca (kapı vs) bazen elektrik çarpıyor. Daha doğrusu vücudumdan elektrik atlıyor. Hatta az önce parmağımın ucundan çıkan şimşeği gördüm! İnsanlara dokununca falan da bir hayli çarpıyor ve bir hayli can yakıcı şekillerde çarpmaya başladı özellikle son zamanlarda. Hani şu şaka cihazları var ya aynı onlar gibi...

Son zamanlarda biraz stresliyim acaba bununla mı ilgili? Dikkat ettim sadece ofiste oluyor. Psikolojik etkiyle böyle bir şey mümkün mü? İnternette "elektriklenme" diye aratınca ms belirtileri arasında bunu gördüm. Acaba burada bahsi geçen elektriklenme kasılma gibi bir şey mi yoksa benimki yaşadığım gibi elektrik atlaması. Normalde google'dan böyle şeylere çok takılmam ama yakın çevremde bu hastalıkla ilgili bir durum olduğundan hassasiyet yaşadım...
(2) 

Tivibu yanında modem verdi

anten #887020 
Tivibu ev paketi aldım, televizyona bağlamışlar bugün gelip. Ama evde fıstık gibi linksys modemim olduğu halde bir de kendi yeni modemlerini takmışlar. Niye?
(2) 

Kadıköy'de yalıtım süngeri

anten #885689 
Kadıköy taraflarında stüdyolar için ses yalıtım süngeri satan bir yer bileniniz var mı?
(1) 

Bu riff nasıl çalınır?

anten #716328 
www.youtube.com

Tablarını ya da notalarını bulamadım. Akustik gitar kısmını çalıyorum ama elektro gitar riffini bir türlü çıkaramadım. Gitaristin ellerine de bakıyorum ama bir türlü aynı melodiyi yakalayamadım. Yardımcı olan çıkarsa çok sevinirim. ilk 10 saniyeyi çözebilse biri gerisini hallederim
(5) 

programlama dilleri

anten #492037 
Birçoğunuza çok saçma gelecektir eminim. Bazen internette dolaşırken eksikliğini hissettiğim, ama piyasada olmayan araçlara gereksinim duyuyorum. Öyle çok büyük şeyler değil, basit işler. Birilerinin bunu yapmasını bekleyeceğime kendim yapayım diye düşünmeye başladım. Sadece kendimin ve çevremdeki insanların kullanması için uygulamalar geliştirmek istiyorum (hobi düzeyinde değerlendirebiliriz). Nereden başlamalıyım? basit de olsa html bilgim vardı bir zamanlar. Şimdi ne yapmalıyım? PHP, ASP ya da diğerleri?
(6) 

Yurt Dışına Freelance İş yaparken ödeme sorunu

anten #476633 
Selam,
Amerikalı bir firmadan freelance iş teklifi aldım. Yaptığım iş başına para alacağım. Lakin kanuni zorunluluklarından dolayı bana yaptıkları ödeme karşılığında fatura kesmemi bekliyorlar. Ama benim böyle bir olayım olmadı daha önce. Ben fatura kesmek için iş yeri ruhsatı mı almalıyım? Eğer öyleyse astarı yüzünden pahalıya gelir. Alacağım üç kuruş para için dünya vergi yükü mü binecek üzerime?

Daha önce bu şekilde çalışan arkadaşlar varsa beni aydınlatabilirler:)
(3) 

Telif Hakları Ve Bloglar

anten #278081 
Selam,
Bir müzik blogu açsam ve burada popüler şarkıların youtube'daki videolarını embed etsem başım belaya girer mi? Hiçbir ticari gayem yok diyelim ki. Sadece paylaşmak istiyorum ve youtube'dan embed ediyorum. ÖZellikle de official sayfalardan toplamaya çalışıyorum. Bu yaptığım sorun yaratır mı?
Birkaç yazı okudum kafam karıştı.
(1) 

Facebook privacy ayarları

anten #273706 
Facebook'ta arkadaşlarımın tüm paylaşımlarıma yorum yapmasına izin verdiğim halde hala paylaştıklarıma ne like verilebiliyor ne de yorum yazılabiliyor. Niye ki?
(2) 

Yabancı kelimelere gelen ekler

anten #229239 
mesela arkadaşlara showunu yap mı doğrudur, show'unu yap mı yoksa şovunu yap mı?
(2) 

termosifonun patlama ihtimali

anten #191750 
Sonuna kadar açılmış ve açık unutulmuş bir termosifonun patlama ihtimali var mı?
(1) 

wista-xp ağ kurmak

anten #168940 
Selam, belki 10.000 kez sorulmuştur ama bulamadım.

evde iki makine var. Biri xp yüklü bir laptop(kablosuz bağlanıyor), diğeri de vista yüklü bir pc.

Oyun oynamak için bir ağ kurmaya uğraşıyoruz ama bir türlü beceremedik. Nasıl olur ki bu iş?
(2) 

Sivilce benzeri kabartılar

anten #164073 
geçenlerde Ağzımın yanında sivilce gibi bir kabarıklık belirdi. İlk başta önemsemedim ama sonra bayaa büyüdü, beze gibi oldu. Doktora gittim. Mikrobik, dedi. Antibiyotik ve bir krem verdi. Hepsini aksatmadan kullandım. O indi şimdi boynumda bir tane çıktı aynısından. Şimdi o kadar ilacın üstüne yeniden başka bir yerde çıkınca huylandım. Ne olabilir ki bu? Acaba ilaçlar mı tesir etmedi yoksa başka bir şey mi?
(4) 

Karın ağrısı

anten #146665 
2 haftadır falan ara ara karın ağrısı çekiyorum. Özellikle acıktığımda. Ayaklarımı üşütmüyorum, ama belki pantolonum belimi sıkıyordur falan diye düşünüyorum yine de tedirgin olmaya başladım. Tam da kestiremiyorum midem mi, kalbim mi ağrıyor. Mide kurdundan da şüphelenmeli miyim? Vallahi delireceğim.
(1) 

rumelifeneri'ne nasıl gidilir?

anten #143900 
Arkadaşlar istanbul'u pek iyi bilmiyorum. Rumeli feneri'ne gitmek istiyoruz bugün. Beşiktaştan nasıl gidilir nelere binilir?
(2) 

tercüme bürosu

anten #133224 
Aradım mamafih bulamadım. Arkadaşlar çok acil 4 sayfalık bir metni ingilizce'ye çevirmemiz gerekiyor ve ne yazık ki yarın sabaha yetişmeli.

Güvenilir bir tercüme bürosu önerisi olan? Çok fazlalar ve açıkcası hangisine gitmeliyim bilemedim.
(1) 

Let's get high diye bir şarkı. franz ferdinand tarzı...

anten #127534 
Az önce radyoda dinledim. "Come on lets get high, ooo ooo" gibi bir nakaratı vardı. Franz Ferdinand tarzında bir şeydi ama olmadığına eminim. Kimdir bunu söyleyen?
(3) 

mac os x'de rar dosyası açmak?

anten #126166 
Selam arkadaşlar
yeni işyeri, yeni bilgisayar ve maalesef mac:)

sistemim mac os x (galiba tiger) 10.4. vs. de sürümü.
winrar indirdim lakin exe(ya da mac de ne ise) dosyası şeklinde değil. Bir rar dosyası açmam gerekiyor. Nasıl yapacağım bilemedim.
(3) 

Vista'da kaydedilen word dosyası

anten #120439 
arkadaşım vista'da kaydettiği word dosyasını şimdi mac'de açamıyor. Birazdan sunuma girecek. Yok mu bunun bir converterı falan?
(3) 

what is matrix?!

anten #120165 
matrix üçlemesinin referansları hakkında derin çözümlemelerin olduğu kaynakları paylaşan olursa beni çok mutlu eder. Geyiğe kaçılmayan, gayet ciddi kaynaklar olursa daha da güzel olur. Bir ödev değil tamamen keyfi sebeplerle arıyorum:)
(2) 

tırnak işareti kullanımı

anten #119172 
aradım mamafih bulamadım. Bir sözcüğü tırnak içine aldığımızda mesela "anten" buna bir çekim eki getirdiğimizde çekim ekini tırnağın dışında mı tutuyoruz yoksa içinde mi? Vugulamak istediğimiz sözcük sadece anten ama cümle içinde antenle diye yazıyoruz.

hangisi doğru?
1. şöyle böyle yaparken "antenle" çalışalım
2. şöyle böyle yaparken "anten"le çalışalım
(4) 

ziraat bankası kaçta kapanıyor

anten #118475 
soru başlıkta cevapları bekliyorum.
(8) 

ttnet 8mbit kampanyası

anten #116789 
Dün evde yokken telekomdan aramışlar. annem görüşmüş, adsl bağlantımızı istersek "8 kat" hızlandıracaklarını ve fiyat farkı olmayacağını söylemişler. Annem de iyi niyetle kabul etmiş. Akşam geldim, türk telekom'u aradım detayları öğrenmek için. "Limitsiz" tarife kullandığımız için bize de "limitsiz" ama 15gb kotalı 8mbit tarifeyi dayamışlar. Bildiğiniz gibi kotayı geçince 512'ye düşüyor hız. 2 gündür zaten 4 mbit bile göremedik zaten de neyse... 15 gb kota olmadan kullanabileceğim bir tarife olup olmadığını sordum ve telefondaki adam var dedi. TTNET'in sitesini geziyorum ama tüm tarifeler(limitsiz de dahil) 15gb kotalı! Bu nasıl bir saçmalık yahu

Eski tarifeme geçmek istiyorum dedim. Bir aydan önce yapamayız dediler. Ben de sinirlendim şimdi daha iyi bir servis arıyorum. Biri'nin adsl2+ tarifesi uygun göründü bana. Kullanan var mı? Ya da daha iyi bir alternatifi olan?

Bir de merak ediyorum hadi 512 bağlantı zamanında 5-6 gb kota koymak mantıklı olabilirdi de 8mbite kadar hızlandırıp bunu kotalı satmaya çalışmanın mantığı nedir yahu? Tüketiciyi aldatmak olmuyor mu bu? Zaten ortalama bir kullanıcı bir hafta geçmeden doldurur bu kotayı.
(2) 

Yurtdışında Yüksek Lisans ve Diploma Notu İlişkisi

anten #113783 
Türkiye'de yüksek lisans yapabilmek için diploma notunun 2.50'nin üzerinde olması gerektiğini biliyorum. Aynı şey her ülke için geçerli mi? Geçen yıl İngiltere'de bir okulun temsilcileriyle görüştüm. Benim bölümümle ilgili olarak(reklamcılık okuyorum) 2.50'nin üzerine çıkmamın iyi olacağını ama bunun bir gereklilik olmadığını, iyi bir portfolyo ve niyet mektubunun da önemli olduğunu söylediler. Okulum bitmek üzere, şu şartlar altında 2.50'nin üzerine çıkamayacak gibi duruyorum. 2.30 falan gelecek diploma notum. Bu benim yurtdışında yüksek lisans yapmam için bir engel olur mu? Bu hayalin peşini bırakıp iş güç aramaya başlamam daha mı hayırlı olur?
(1) 

Yerli Kamyon Şirketi Oyunu

anten #113402 
Bir oyun vardı. amatör bir programcının elinden çıkmış gibiydi. Kamyon şirketi kuruyorduk, türkiye ve avrupa'da nakliyecilik yapıyorduk. Öyle ahım şahım grafikleri yoktu. Bir harita ve bir kaç ekrandan ibaretti ama eğlenceliydi. Neydi bunun adı?
(1) 

yeni sistem

anten #112314 
Aradım araştırdım ama hala netleşmedi kafamda. Herkes farklı bir şey söylüyor, iyice karışıyor kafam.

Eskiden çaylak onay listesi sözlüğe giriş tarihine göre sıralanıyordu. Haliyle 7-8. nesilden birileri çaylak olduğu zaman önüne sürekli birileri geliyordu ve bu sıra hiç bitmiyordu onlar için. Haliyle adaletsiz bir durum yaratıyordu bu(sözlüğe yapılan katkı falan filan demeyelim şimdi.)

Yakın zamanda sistem değişti. SSG demiş ki "10 entry'yi tamamlama sirasina cevrilmistir. siranizda ciddi degisiklik goruyorsaniz sebebi kaydolmanizla 10 entry'yi tamamlamaniz arasinda ciddi zaman farki (aylar yillar) olmasidir. 3 yil once aldigi kullanici kenarda bos dururken birden dun girdigi 10 entry'yle sirada en one gecmenin adaletsiz oldugunu dusundugumuzden boyle bir degisiklige gittik"

eğer 10 entry tamamlama tarihi ve sözlüğe giriş tarihi arasındaki fark bizim sıramızı belirliyorsa eski nesillerin daha geride olması gerekmez mi? Bu şartlar altında 9. nesil bir çaylak nasıl 30.000lerde olabilir? Yazarlıktan çaylaklığa düşürülmek sıralamaya etki eder mi? Hadi hepsini geçtim neden sürekli geri sayıyorum. Bu mantıkla farz edelim, sözlüğe dün kayıt oldum sabah yazarlığım onaylandı, akşama çaylak oldum. Hop listede 1. sıradayım. Adalet mi şimdi bu?
Madem adaletten bahsediyoruz insanların çaylaklık sürelerinin eşit olmaması yeterince adaletsiz değil mi zaten? Ya da çok farklı sebeplerle çaylak olan insanlar... Bir adam sadece imla hataları yüzünden çaylak olup aylarca bekliyor diğeri daha ağır gerekçelerle çaylak oluyor ve bir kaç hafta sonra geri dönüyor. Bunu da sadece sözlüğe giriş tarihi ve on entryi tamamladığı tarih belirliyor.

Son olarak, mesela bazı sabırtaşı yazarlar benden sonra çaylak olmuş ama benim çaylaklığım devam ederken onun yazarlığı tekrar onaylanmış oluyor. bu nasıl mümkün olabilir?
(1) 

Ses Sistemime Radyo Karışıyor!?

anten #104674 
çok pahalı olmayan 2+1 ses sitemi aldım. Fiyatına göre çok çok iyi performans veriyor. Gelin görün ki açtıktan 5-10 dakika sonra hafif bir cızırtı duymaya başlıyorum. Giderek şiddetleniyor, radyo frekansı karışıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim?
(1) 

Domuz Gribi Aşısı

anten #102588 
Domuz gribinin kendisi de aşısı da pek bir tantana kopartıyor. Ben de kararsız kaldım. Uzun süredir aşı yaptırsam mı yaptırmasam mı düşünüyorum. Grip ve benzeri hastalıklara karşı hasssas bir bünyem var. Okulum yüzünden sık sık seyahat etmek zorunda da kalıyorum. Aşıya niyetim var ama komplo teorileri de şüpheye sevk etti beni. Nedir bu işin aslı astarı, yaptırmak gerekir mi? Zararı var mıdır?

mobil görünümden çık