(6) 

Bu akşam sinemaya giden var mı?

dogumdansancili #581365 
Hangi filme? Sabahtan beri bakıyorum, 2 tane film beğenebildim vizyondan. Tepelerin ardında ve meleklerin payı. Tepelerin ardında'yı zaten izledim gerçi ama gene de izlerdim. Sorun şu ki biri Batman'da diğeri Viranşehir'de gösteriliyor. Koca İstanbul Batman'ın Viranşehir'in bu kadar gerisinde işte.

Hitchcock dışında dişe dokunur bir seçenek bulamadım. Sanat kaygılı filmlerden hoşlananlar bir el atsın noolur. Festivalden bir şeyler de olabilir. Yeter ki Taksim ya da Kadıköy olsun. Vodafone freezone ya da gnctrkcll geçerliyse tadından yenmez. Tavsiyelerinizi bekliyorum, sağolun.
(1) 

lacivert pasaport

dogumdansancili #576117 
Umuma mahsus diye bilinen lacivert pasaportların değiştiğini duydum. Şimdi pasaporta başvurunca, herhalde onu da yeni çıkan çipli bordo pasaportlarla değiştiriyorlarmış.

Şu an bir sebepten pasaport numarası vermem gerekiyor. Eski lacivert pasaportumuzun numarası yeni pasaportla birlikte değişiyor mu?
(8) 

life of pi vs lincoln

dogumdansancili #561676 
2 saat sonra bu iki filmden birine gitmek durumunda kalıcam. Hangisi daha sürükleyici, daha az sıkıcı sizce? Yancımın uyuyakalma ihtimali yüksek, o yüzden soruyorum.
(3) 

sağlık ocağından alınan raporlar kamuda geçerli mi?

dogumdansancili #532687 
Memurum. Aile hekiminden 2 günlük rapor alsam geçerlilik noktasında bir sorun çıkma ihtimali var mı?
(1) 

lambader yaptirmak

dogumdansancili #528926 
odaları yerden aydınlatma olayına taktık. fiyatlar el yakıyo: www.hepsiburada.com

bir arkadaş şöyle demiş ki mantıklı geldi: www.eksisozluk.com

istanbul'da bu işlerin sanayisi neresi oluyor, bilen var mı?
(7) 

son yılların en izlenesi yerli filmleri

dogumdansancili #478840 
yurtdışında yaşayan ve yerli yapımları takip edemeyen birine film yazıcam. Şu son 3-4 senede çekilenlerden bir zamanlar anadolu'da haricinde izlenesi bir yapım aklıma gelmedi. pazartesi sabahı zor oluyor hafızayı zorlamak:) görenler birşeyler eklerse bi liste çıkarırım. teşekkürler.
(5) 

sydney'den bangkok aktarmalı istanbul

dogumdansancili #418887 
Sydney'den İstanbul'a bulabildiğim en uygun bilet Bangkok aktarmalı. Ancak Bangkok'ta 12 saatlik bir bekleme süresi var 2 uçuş arasında. Acaba bu süre zarfında hava alanına hapis miyiz yoksa dışarı çıkıp gezebiliyor muyuz?
(2) 

adalar ya da kadıköy'de iki günlük ev

dogumdansancili #397356 
Kızarkadaşımla bu haftasonu 2 günlüğüne adaya kaçacaktık ama 23 Nisan'ın da etkisiyle tüm oteller, pansiyonlar fullmüş.

Böyle günlük evler varmış kiralık. Sahibinden.com'da gırla gidiyor. Daha önce böyle bişey yapmadığım için bi tedirgin oldum. Duyuruda aratınca kamera muabbetleri yapan yorumlar okudum. Ne dersiniz, güvenilir mi bu ev işine?

Bonus: Emlakçı'dan kiralamak şahısa oranla daha mı güvenilir olur?
(1) 

Kpss Başvuru

dogumdansancili #396979 
Selam. Osym Aday İşlemleri sitesinden başvurumu yaptım. 2010 Kpss'ye de girmiştim. Eski bilgilerim ve eski fotoğrafımla, internet üzerinden ödemne yaparak başvurdum. Şimdi sorum şu: Eskiden olduğu gibi bir liseye falan gidip evrak teslim etmeme gerek var mı? Bu prosedürü yaşayan birileri vardır mutlaka aramızda. Bilenlerden biri yanıtlarsa çok sevinirim. Malum, süre azaldı.
(2) 

e-sigara kullananlar

dogumdansancili #396445 
Dostlar, e-sigara sıvısını aldığınız, gümrükte sorun yaratmayan bir site var mı? Türkiye'den bi yerler biliyorsanız daha şukela olur tabi.
(2) 

Kadıköy'de Sevgiliyle Film İzlenecek Mekan

dogumdansancili #393991 
2 kişilik odası olan film izleme mekanı arayışındayız. Filmi kendimiz götürcez. Kadıköy olmazsa Taksim'e de gideriz el mecbur. Gidenler fiyatları da belirtirse süper olur.
(6) 

vodafone'dan medenice ayrılmak

dogumdansancili #382559 
Selam, 2 aydır vodafone kamu hattındayım. 10 senedir kaçtığım Turkcell'in 29 tl'lik 600 dk 600 sms tarifesine geçesim var. Vodafone'a taahhüdüm vardı, aradım sordum. Diğer operatöre geçerseniz 40 lira ceza gelecek, son faturanıza yansıyacak dediler.

Şimdi başına benzer bir hadise gelmişler lütfen söylesin: Bunlara güven olmaz, 40 lira dışında bişeyler geçirirler mi? İkincisi, bu 40 liradan yırtma şansı var mı? Ha bi de, son olarak, bu turkcell'in 29 tl'lik paketinden de tırsmıyorum değil. Limitleri aşmadığımız sürece 29'dan fazla gelmez di mi?
(4) 

bot ve alacak yer tavsiyesi (istanbul)

dogumdansancili #347302 
romalılar, 5 senelik botlarımın annem tarafından hunharca çöpe atıldığını öğrendim. 3 gündür tımberlandler içinde yolları arşınlayan ayaklarım soğuktan telef olmak üzere. 100-200 lira arası, mümkünse su geçirmeyeninden, marka, model ve dükkan önerisi olan varsa, bi buldursun be. çok makbule geçecek. bonus: takım elbisenin altına bot giyebilir mi devlet dairesinde memurluk yapan er kişi. giyerse nasıl bir bot olmalıdır?
(4) 

iş için ucuz takım elbise&gömlek (istanbul)

dogumdansancili #344964 
İşe başlayacağım. Bi sürü masraf bu parasızlıkta. İş dışında giymeyeceğim, ucuz yollu gömlek, pantolon, takım vs (büyük beden) için kampanya yapan bir yerler var mı bu ara?

bonus: kamu kurumlarında (düz memur pozisyonunda) takım şart mı? hadi ilk günler giydik, sonraki günler gömlek, pantalon ve kravatla idare edebilir miyiz, ceket olmadan? yazık günah, bi sürü para vercez. takım şart değilse, 3-5 gömlek pantolonla sıyrıliym diyorum.
(4) 

nerede tenis oynuyorsunuz? (ist)

dogumdansancili #344940 
selamlar, soru başlıkta gerçi ama anadoluhisarı'ndaki spor akademisine yakın olduğum için yer de pek sorun değil gibi. ama partner sıkıntısı var. merak ettim, sıfırdan başlamayanlar için daha uygun bir yer var mıdır diye. mecidiyeköy ya da kadıköy çok iyi olurdu.
(4) 

jpeg'teki metni word'e aktarma

dogumdansancili #344566 
selamlar. tez belasıyla uğraşıyorum. bi ton fotokopi var, elle yazmak uzun iş. 5 yıl önce gene tez yazarken kullandığım, harika bir program vardı adı aklıma gelmeyen. bi sürü sayfanın resmini çekmiş, kolaylıkla da word'e aktarabilmiştim. şimdi finereader diye birşey buldum ama hem çok kasıyor pc'yi hem de serial'i olmadığı için ikide bir kurmam gerekiyor.

daha basit ve daha kolay elde edilebilen bir program tavsiye ederseniz büyük sevaba girersiniz. teşekkürler.
(2) 

epik bi yabancı şarkı vardı

dogumdansancili #319481 
az önce haggard dinlerken bi şarkı hatırladım. adını hatırlayamadım. böyle fb tv'de falan çalardı kliplerde, gitarlı, seyirciyle solistin birlikte söylediği, ormana gidicez baltalarla havası veren bir şarkıydı. neydi o hafız?
(1) 

ingilizce 'babamın adını bana vermişler' ne demek?

dogumdansancili #318240 
they had given me my father's name dedik ama olmadı sanki.
(2) 

vay arkadaş, ne maçmış

dogumdansancili #306503 
40 yılın başı bi maç izleyeyim dedim. ercan taner fobime rağmen verdim bu tavizi. gel gör ki tv'yi açtık, şifre koymuşlar aptal adamlar. hala ayarlayamadılar tr'den izleyenle avrupa'dan izleyeni ayırmayı.

neti açtım, yıldız.tv, ntvspor canlı izle vs alayı ya sadece ses veriyor, ki ilk golün anca sesini duydum sağolsun ntvspor, yildiz da saniyede 1 takılıyo.

sopcast diye bişey diyolar, onda da da romanya kanalları falan geliyor listeye.

ben nasıl maç izliycem arkadaşlar, içine sıçiym 1 saattir çile çektik be!
(3) 

doktora eğitimini tamamlayanlar lisede öğretmen olabiliyor mu?

dogumdansancili #306158 
slm, yüksek lisans yapıyorum ve bugün böyle bişey duydum yükseği bitirmiş bir arkadaştan. bilgisi olan var mı?
(8) 

eft'de 100 lira masraf kesilir mi?

dogumdansancili #282272 
selamlar, bugün işbankası hesabımdan, internet üzerinden, halk bank hesabı olan dayıma para gönderdim. para 100 lira eksik gitmiş. böyle bişey nasıl olabilir. aklıma dayımdan yıllık kart aidatı çekmeleri haricinde bişey gelmiyor. ama kart aidatı da 100 lira olmazki?
(1) 

ingilizcede 'koltuk sevdalısı' ya da 'makam düşkünü' nasıl yazılır?

dogumdansancili #274086 
sabahtan beri uğraşıyorum, karşılığını bulamadım. bi buldurun be yiğitler!
(5) 

Halı Saha Ayakkabısı

dogumdansancili #268251 
makul fiyatlı ve dayanıklı halısaha ayakkabısını istanbul'da nereden satın alabilirim? Marka ve dükkan önerisi ve aşağı yukarı bi fiyat tahmini olan?
(5) 

Master Tezi Piyasası

dogumdansancili #261590 
Bir tanıdığım vasıtasıyla kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapan birinden para karşılığı tez yazma teklifi aldım. Eleman 2. sınıf sayılabilecek bir ünide okuyormuş. epey zahmetli bir iş bu tez işi, zaten kendi tezim de var. zahmete değecek bir paraya yapabilirim ancak. rayiçlerden haberi olan var mı? şöyle aşağı yukarı bir aralık da işimizi görür.
(1) 

Adobe Premiere Encore CS5 Çıldırttı!!! Lütfen Yardım!

dogumdansancili #254966 
Arkadaşlar merhabalar,

Adobe Premiere Encore CS5'te menülü, altyazılı dvd oluşturduk günlerce uğraşarak. Son aşamada çıkış alacakken 'build' dediğimizde program otomatikman kapanıyor.

Programın yüklü olduğu başka bilgisayarda denedik, aynısı oldu. Hiç bir uyarı vermeden kapanıyor program.

Bu saçmalıkla karşılaşıp sorunu kafayı sıyırmadan atlatabilenlerden yardım talep ediyoruz insanlık namına.
(2) 

istanbulda lüx avizeci

dogumdansancili #251794 
selam arkadaşlar turistleri alısveriş için götürebileceğim lüx sosteye yönelik avizeci arıyorum istanbulda nereye götürebilirim yardım ederseniz sevinirim
(2) 

Lap Top Maus şeysini devreden çıkarmak

dogumdansancili #249473 
Yahu hiç lap topım olmamıştı. bi yardımcı olun. Mausla kullanıyorum da bu pohyiyeni. yazı yazarkene bunun kendi mausu otomatik devreye girip imleci geri atıyor. nası devreden çıkarırım? üzerine bişey mi yapıştırsam?
(3) 

İnternet Tarifesi Arayışındayım

dogumdansancili #240529 
Selamlar,

2 senedir ttnet 26 liralık, 4 gb kotalı tarifeyi kullanıyorum. Çekmediğim sıkıntı kalmadı. Son bi senedir de 26 lira ödemedim. Her zamanki gibi kullanmama rağmen, yer yer 11 gb'a kadar varan downloadlar yapmışım gibi 50, 70, 90 allah ne verdisyse geçirdiler faturada.

Sınırsıza geçmeyi düşünüyorum. Şimdi taahhüdüm bittiği için herhangi bir modem zart zurt parası vermeden iptal edebilirim aboneliği. Ücretsiz kablosuz modem de vermiyorlar eskisi gibi sınırsıza geçince.

Şu smile, metronet gibi adı dışında bilgi sahibi olmadığım firmalardan sınırsız internet kullanıp da tarifesinden memnun olanlardan tavsiye bekliyorum. Cep telefonu operatörlerinin tarifelerini ve hızlarını da merak ediyorum.

Ayda 60'a kadar öderim. Yeter ki ekstradan geçirmesinler, zırt pırt kopmasınlar ve sınırsız olsun. Teşekkürler.
(5) 

aşık olmak pis bi şey

dogumdansancili #236467 
5 sene olmuştu aşık olmayalı! ne güzelmiş o arada şikayet ettiğim, bir yandan da alıştığım yalnızlık! bencilce belki, sürekli kendini, kendinle ilgili şeyleri düşünmek. kendini ilgilendiren şeyleri kovalamak. ama şimdi o var. sağ dipte oturuyor derste. hiç konuşmuyor da. ama arada bir gülümsüyor, off! ota boka espri yapasım geliyor. ki yapıyorum da. ama o espri yapan ben aslında ben değilim. tek derdim o gülüşü görmek. bir insan susarak, sessiz kalarak nasıl bu kadar esir edebilir birini kendine! haksızlık değil mi bu?

şimdi ben dışarıdan gayet problemsizim. girişken, konuşkan, geveze, komik vs vs. ama öyle değil işte. şu saat olmuş, bira yastıktan daha dost!

şimdi bu kızla olmayacak. belki de anladı, hissetti. serde gençlik olsa, gider göt olur geliriz. o da yok. ödüm patlıyor aşık olmaktan. kıçımdaki yaraların erken uyarı sistemi devreye giriyor.

e karşıdaki sessiz, oturuyor sürekli. ortam yavşamaya, yakınlaşmaya zaten müsait değil. en ufak bir yakın davranmak zaten sana hastayım anlamına geliyor. yani tamam, belki hiçbi boktan haberi yok ama, neticede hiç bişey yapmasa herşey olduğu gibi devam edecek. ben hiç bişey yapmasam öyle değil ama. zaten hiçbişey yapamamama şansım yok. ya olağandan fazla iyi, ya olağandan fazla kötü davranasım geliyor. böyle expresyonist bir değişiklik eğilimi var ona karşı davranışlarımda. ilgi göstersen, gözünün içinden anlaşılır, gözler: 'kabem olur musun' diyor resmen. göstermesen 'alla alla, hoşlandı götü yemedi galiba' olacak.

şimdi bu hatun, ki hastasıyım, sessiz falan ama muabbetimiz de oldu arada. açılınca çok hoş bi insan. en çok konuştuğu da benimdir belki sınıftan.

şimdi kafada bu kadar soru hoş değil. yani acıyorum kendime. kilo mu versem, saç mı ektirsem, az konuşan ağır bi tip mi olsam, elimi eteğimi mi çeksem, gidip direk yavşasam mı, kitap mı hediye etsem.

bunlar 10 saniyede döngüsel tekrarlanan, beyin siken sorular.

biriniz bana öyle bişey söyleyin ki, o eski platonik acılar hortlamasın! büyüyeyim biraz. yaş 29 bu arada. evet allah belamı versin!
(4) 

adobe premiere pro için notebook önerisi

dogumdansancili #235514 
selam.

adobe premiere pro kullananlara bu sorum.

programı kasmadan kullanabileceğim bir masaüstü ya da dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. sizce ram, işlemci için ideal nedir?

aşağıdaki model işimi görür mü?

www.incehesap.com

sağlam bir monitörüm var. masaüstü toplasam daha ucuza gelir mi?

teşekkürler.
(7) 

Hoparlörden Gelen Esrarengiz Sesler

dogumdansancili #234977 
Uzun bir süredir, bilgisayara bağlı hoparlörümden çeşit çeşit müzik ve haber bülteni sesleri duyuyorum. Genelde de yabancı dilde: kürtçe, arapça vs.

Sesler bazen alçalıyor, bazen yükseliyor. Aslında çok rahatsız edici bir durum.

Bilgisayar kapalıyken de devam ediyor yayın:)

Bunu nasıl engellerim?
(2) 

Amerika'da Doktora İçin Gereken Toefl

dogumdansancili #224400 
Kaç almak lazım, kabul aldıktan sonra Toefl halledilse olur mu? Bi de Ielts geçer mi? Ha bi de toefle'ın geçerliliği kaç? Sağolun varolun.
(3) 

İngiltere Vizesi???

dogumdansancili #223966 
Yıl sonunda İngiltere'ye gitmek istiyorum. Son 2 senedir çalışmadığım için aklıma bile gelmiyordu yurtdışı. Ama geçen gün birisi öğrenci olduğumu hatırlattı sağolsun. (Yüksek lisansa başladım da bu sene)

Bu durumda vize alma şansım nedir, yaşı 30'a dayanmış bir yüksek lisans öğrencisi olarak?

Not: Daha önce dil kursu muhabbetine İngiltere'de 1 seneden fazla kaldım, biri buradan biri de orada uzatma amaçlı aldığım 2 vize var pasaportta, öncesinde de 1 almanya vizesi var. O yüzden herkes, abi sana kesin verir o kız diyo. Ama ben temiz sicilimi riske etmek istemiyorum 1 haftalık bir tatil için!

Burada İngiltere vizesi muhabbeti çok geçmişti bu sene, bi kısmına cevap yazmıştım oradan biliyorum. Özellikle burada bu mevzuyla ilgili sorup sonradan tecrübelenen arkadaşlar! Nedir yorumlarınız? Verirler mi vize?
(1) 

KPSS taban puanlar.

dogumdansancili #222885 
Selamlar. Taban puanları şu linkte gördüm:

www.osym.gov.tr

Sorum şu: Ptt istanbul taşra 52 kontenjanda maksimum puan 98. minimum 85.

Ama üstteki 5 kontejanlık yer: 65 gibi çok düşük puanla kapatmış. Üstelik maksimum giren de 68'le girmiş.

İkisi de ptt, ikisi de düz memur görünüyor. Nasıl böyle bişey oluyo sizce?

Acaba herkes kontenjanı yüksek diye 52 kişilik yere abandı da, 5 kişilik olanı sadece düşük puanlılar mı yazdı?
(2) 

site tıklanma

dogumdansancili #219559 
bana ait olmayan bir web sitesinin ne kadar tıklandığını ya da popülaritesinin son dönemdeki seyrini nasıl görebilirim? önceden google'ın bi sayfasından grafik şeklinde gösteriyordu ama şu an ulaşamıyorum ona.
(4) 

Ankara'da Kalacak Otel

dogumdansancili #196274 
Selamlar, bir mülakat hadisesinden dolayı yarın akşam Ankara'da bir otelde konaklamak durumdayım bir geceliğine de. Son derece yabancısıyım, hiçbiyer bilmiyorum. Nerede kalınır bu Angara'da , Or-an denen yere yakın ucuz, temiz otel bileniniz varsa bi el atıversin bu duruma. 100 lirayı geçmez, hatta daha ucuz olursa sevinirim. Ya bi de aynı gün yer bulabiliriz dimi. Çok sağolun!
(3) 

normal akbil zımbırtısı öğrenci akbiline dönüştürülebilir mi?

dogumdansancili #178916 
paso alıcam da, elde bi akbil var. onu direk pasoya taksak gişeden dönüştürürler mi öğrenci moduna? yoksa yeni bi zımbırtı (demir yuvarlak şey) mı almak gerekir?
(3) 

Başlangıç İçin Elektro Gitar Amfi Tavsiyesi

dogumdansancili #178657 
Cort 254 model bir gitar edinmiştim ekşi duyuru vasıtasıyla:

www.mydukkan.com

Artık amfi alayım diyorum, 1 senedir yatıyor alet.

Amfi fiyatlarına baktım pahalı geldi. (gitarı 200'e almıştım)

Roland cube serisi ve ibanezler önerildi eş dost tarafından. Bir de buradan sorayım dedim.

Başlangıç için ama uzun yıllar gidebilecek ve elimdeki gitar modeline uyabilecek amfi olarak hangi modeli önerirsiniz? Ayrıca 2. el amfi nereden bulabilirim? Şimdiden teşekkürler.

teşekkürler.
(1) 

21. yüzyılda 'torrent nedir?' diye soran insan (ben)

dogumdansancili #177721 
Yıllardır duyarım, indir çok kullanışlı diye. Bu gece yumurta kapıya dayandı. Bu gece 100 tane şarkı indirmem lazım.

Anneye anlatır gibi, nasıl yüklerim çalıştırırım bi anlatırsanız severim.

Utorrent nedir, bittorent nedir, nasıl kurulur, kullanılır, mp3 rahat bulunur mu ares gibi nadirlere varana dek, bi sürüsünü birden indirirken ares kadar kasar mı?

Çok teşekkürler.
(2) 

Ray Ban - İndirim

dogumdansancili #168575 
Sezon denen hadise beklediğimden erken kapanıyormuş. Ray banlerde ve diğer gözlüklerde de etiket fiyatı üzerinden %50 indirim var şu sıralar. Fakat maalesef şu durumda edinemiyorum. Eylül başına kadar süreceğini söylüyorlar indirimin, sonra fiyatların yükseleceğini söylüyor mağaza görevlisi. Beni mi kekliyor?

Aranızda eylük ekimde %70 indirimle falan alanınız var mı geçtiğimiz yıllarda?
(1) 

istanbul'da En Ucuza Print out?

dogumdansancili #129940 
Dostlar beşiktaş, mecidiyeköy o da olmadı kadıköy'de elimdeki 300-400 sayfalık pdf'yi en ucuza nerde yazdırabilirim? sayfası kaç kuruşa gelir? şimdiden teşekkürler.
(1) 

i.i.b.f mezunu sinema yüksek lisansı yapabilir mi, yaparsa ne olur?

dogumdansancili #123594 
Selam. Kalashnikov'un dediği gibi 'gittik hıyar gibi işletme okuduk. naapalım ton balığı mı olalım' hesabı, nolcanı şaşırmış bi kardeşinizim. Yüksek lisansa ilgim söz konusu, akademisyen olmak istiyorum. Buna enerjim var, özel sektörün kırbacından kaçarken çok enerjik olabiliyorum. Şimdi ales'e girsem, yüksek lisans yapmak istesem sinema alanında şansım nedir? bi de işletme mezunu olmak yüksek lisansı ve doktorayı sinema üzerine yapsak bile engel olmaya devam eder mi iletişim fakültesine asistan olarak girmede. Yani ne dersiniz?
(5) 

ingilizce kurslarında ortalama öğretmen maaşı? üçyüz aşağı beşyüz yukarı.

dogumdansancili #122797 
diyır fırends! 2. sınıf bi ingilizce kursunda astrokomik bir maaş teklif edildi bugün bana. hiç söylemiym, gülersiniz. bi fikri olan var mı, ne kadar alır ortalama bu kurslarda eğitmenlik yapanlar? saat başı mıdır, aylık mıdır ücret hesaplaması? yani haftada 6 gün, toplam 30 saat ders veren bir hoca, ortalama ne kadar alır? var mıdır bileniniz duyanınız?
(6) 

virüs taraması sonrası göçen hdd! ya da güvendiğim dağa düşen çığ :(

dogumdansancili #112909 
selam. 2-3 ay önce aldığım, topladığım bi sürü filmi müziği arşivlediğim seagate marka 320 gblık hdd'im şu an beni delirtmeye uğraşıyo. öylesine yaptığım bi virüs taraması sonrası 'disk yapısı bozuk ve okunamaz durumda' şeklinde bi tepkiyle karşılaşıp duruyorum kendisine ulaşmaya çalıştıkça. yepyeni alet, hep iyi davrandım güvenle kaldırdım indirdim kendisini. niye böyle bi ibnelik yaptı ve aramız nasıl düzelir. bi fikri olan var mı?
(1) 

istanbul'da sinema/yönetmenlik eğitimi alınabilecek güzide yer?

dogumdansancili #107701 
üniversiteler haricinde bu eğitimi veren, deneyip memnun kaldığınız bi yer var mıdır?

bonus: www.digitalfilmacademy.com.tr burası tavsiye edildi. fiyatlarının pahgalı olduğunu tahmin ediyorum. burayı deneyen var mı?

bi bonus daha: ne tavsiye edersiniz kitap okumak, film izlemek haricinde? sinema öğrenmem lazım. aranızda film çeken varsa geliym, bi kenarda duriym:)
(7) 

Ρεμπέτικη Κομπανία - Καλιθιώτισσα - Πως Θα Περάσει η Βραδιά nedir bu?

dogumdansancili #103079 
Dostlar 3-4 aydır her gün dinlediğim rembetiko bi şarkı var. Deli güzel bişey, lakin adını ancak yunan harfleriylen biliyom görüldüğü gibi. Nedir acep latin alfabesi görmüş versiyonu?
(2) 

KPSS 2010

dogumdansancili #100126 
selam canlar. Bu 2010 kpss'ye başvurular ne zaman? gecenin körü merak ettim nedense..
(4) 

Arşivlik Videoları Yazmak İçin Hangi Marka Dvd?

dogumdansancili #98897 
Merhaba. Zamanında maxell marka cdlere yazdığım videoların yalan olduğunu farketmiş bulunmaktayım. Bi kenara koyup 3-4 aydır açmadığım bu cdler açılmamakta maalesef. Kullanıp memnun kaldığınız dvdler hangi markadır, hangi çeşittir? >Verbatim Azro modelini tavsiye etti bir dost. Bunun dışında neler var uzun süre güvenle muhafaza eden?
(2) 

Cep telefonu tarifesi önerisi

dogumdansancili #98894 
Selam ahali. Bu tip sorulardan çokça soruluyo biliyorum. Sakıncası yoksa bi tane de ben sorcam. Hem kendim hem de validem için.

Şimdi ben, avea kontürlü bi hatta sahibim. Her seferinde 250 yüklüyorum. 3-4 yüklemedir kontür yüklediğim tarihlerle bittiği tarihleri de işaretliyorum cep telin takviminden. En az 3 hafta en çok da 5 haftada kontürlerin bittiğini görüyorum. yani ortalama ayda 45 lira gidiyo. Korka korka konuşan, dikkat eden de biriyim. Yani günde ortalama 3 dk falan konuşuyorum. Haliyle hediye gelen 150 sms'in de , diğer operatörler tarafından aranınca avea tarafından 10 kontürle ödüllendirilmemin de yalan olduğunu düşünüyorum. Bana şöyle ayda 50 sms ve her yöne 100 dakikayı 20-30 liraya mal edecek bi seçenek yok mudur?

Bi de valide hanım avea kontürlü hattını sınırsıza çevirmemi istiyo. Şehir dışında okuyan kardeşimle ve babamla rahat rahat konuşmak istiyo. Hatta ev telefonunu da kullanmayıp evden eve görüşmeleri de bu hat üzerinden yapmak istiyo. Onun da ayda konuşacağı tahmini 500 dakika falan. Aveanın sınırsızı olmuş 77 lira. Bunu dışında güzel bi seçenek var mıdır?

Bu iki duruma uygun çözümler bulmuş, rahat rahat konuşan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
(1) 

yazıcıoğlu işhanı bugün açık mıdır?

dogumdansancili #97431 
selam, yazıcıoğlu bugün ya da yarın açık mıdır? bi de sizce 09.09.2009'da buradaki bir dükkandan aldığım ve dün amcaoğlu taktıktan sonra bozuk olduğunu anladığımız dvd writer'ı iade ettiğimde parasını geri alabilir miyim? genelde yerine başka ürün veriyolar diye biliyorum ama 2 hafta içinde verince para iadesi de söz konusu olabiliyodu. bu adamlar verir mi para, arıza mı çıkarmak gerekir illa parayı geri alabilmek için?

mobil görünümden çık