(2) 

Duyuru'da pop-up reklam?

loveinaflipbook #846423 
selamlar,

az önce farkettiğim üzere chrome Duyuru'nun olduğu tabda bir sürü pop-up bloklamış. acaba genel bişey mi diye baktım ama sadece Duyuru'da var bu uyarılar.

size de oluyor mu? artık böyle mi olduk?
(6) 

İstanbul'da bomba yüklü araçlar

loveinaflipbook #846364 
olduğuna dair başka duyum alan var mı? bu aralar özellikle metroları kullanmayın, avm'lere gitmeyin diye uyarı mesajı gördüm bir arkadaşın arkadaşından, babası emniyet bişeysiymiş sanırsam.

başka böyle bir duyum alanınız var mı yakın zamanda?
(2) 

GoPro Hero4 ne zaman gelir?

loveinaflipbook #846010 
selamlar,

bu meret ne zaman çıkar da Türkiye'ye gelir? çıktıktan sonra Türkiye'de satışa sunulması çok sürer mi dersiniz? internette yalan yanlış yazılan bişeyler buldum ama belki daha tutarlı yazıldığı yerlerden okuyanlarımız vardır diye bir de buraya sorayım dedim.
(4) 

Digiturk çanağıyla başka uyduları görmek?

loveinaflipbook #845905 
selamlar,

oturduğum apartmanın çatısında merkezi bir digitürk çanağı var, onun dışında hiç çanak yok. elimde önceki evlerde kullandığım güzel bir HD receiverım var ama digitürk abonesi olmak istemediğim için hiç yayın alamıyorum. yani kanalları taratınca hep paralı olduğunu gördüm ve açılmıyor da zaten hiçbiri (ücretsiz olan TRT HD ve SkyTürk360 hariç).

sorum şu:
bu çanak ile başka uyduları görebilir mi receiverım? yani aynı açıda başka uydudan taratsam, açık kanallara falan ulaşabilir miyim? çok tv izlemeye meraklı olduğumdan değil, hatta hiç izlemiyorum. ama eve misafir geldiğinde falan soruyolar bi tv açsana haber, belgesel, bişey izleyelim falan diye...
(15) 

Pet İfşa

loveinaflipbook #845681 
selamlar,

bugün içinde sormuştum, akşamına yapasım geldi. buyrunuz :)
(3) 

Bajaj nasıl bir markadır? (motor)

loveinaflipbook #845455 
hint markasymış, ülkeye yeni girmişmiş, forbes'ın "Dünya’nın En Yenilikçi Şirketler Listesi"ne motor sektöründe giren tek şirketmiş, en eski modeli 2014müş henüz... bu marka hakkında aldığınız duyumlar neler? kullanan tanıdıklarınız ya da bizzat kendiniz varsa izlenimlerinizi okuyabilirm.

bajaj.com.tr

şimdiden teşekkürler, çarşambamız güzel geçsin.
(11) 

İfşa hk.

loveinaflipbook #845425 
selamlar,

merak ettiğim bişey var; burada daha önce hiç toplu pet ifşası oldu mu? olmadıysa bi ara yapalım bari :)
(3) 

Iglo İtalyan usulü graten

loveinaflipbook #844966 
Selamlar,

Yahu her yerde arıyorum bulamıyorum artık. İstanbul'da gören eden var mı? Artık anadolu, avrupa demiycem, gidip alıcam, stoklıycam.

Denemeyenlere de şiddetle tavsiye ediyorum, mükemmel bişey!

not: online almak seçeneklerim arasında değil, dondurulmuş gıda online mı alınırmış?

images3.sanalmarket.com.tr
(5) 

Saçları yumuşatan şampuan/saç kremi

loveinaflipbook #844543 
Var mı şöyle kalın telli saçlarımı yumusak kılacak bir şampuan ya da saç kremi?

Farkedecekse erkekim.
(6) 

Polonyalı arkadaşa İstanbul'da iş

loveinaflipbook #844459 
Selamlar,

Leh bir arkadaşım var, zamanında erasmus stajı için gelmiş, bir süre İstanbul'da, daha sonra da yine bir süre Ankara'da çalışmış/yaşamış. Bu "bir süreler" ayrı ayrı 9 ay civarı oluyor.

Şimdi kendisi Polonya'da, iş arıyor. Buraları özlediğini söyledi geçen gün, çalışmak için yine gelebilirim dedi. Ben de belki bir iş buluruz dedim. Türkçe'si çatpat var, kursa gitmiş. Coğrafya bölümü mezunu, yüksek lisansı da var ama onun alanını bilmiyorum.

Nasıl bir yerde çalışabilir bu insan? Mesela Polonya kültür öerkezi var mı burda? Varsa öyle bir yer olur mu? Daha daha nereleri olur, nasıl yerler olur dersiniz?
(4) 

Kıymanın bozulup bozulmadığını nerden anlayabiliriz?

loveinaflipbook #843510 
selamlar,

buz kaplarını doldurmak için açtığımda, buzlukta poşetlerde duran kıymalar keşfettim. ne zamandan kalma olduklarını hatırlamıyorum valla. nasıl anlarım bunların bozulup bozulmadıklarını? ya da anlayabilir miyim ki?

not: yiyip görme ihtimalini geçiyorum :)
(3) 

hani Duyuru yenilenecekti compumaster? :(

loveinaflipbook #843026 
bir ara çok konuşulmuştu bir konu üzerinden:

tag sistemi eklenecekti, kullanıcı profilinde hangi konularda uzmansa (daha çok tikli cevabı varsa vs) o tagler yazacaktı. oylama sistemi gibi bişeyden bahsedilmişti ama onun tartışmadaki akibetini hatırlayamadım şimdi. böyle böyle enzer maddeler.

bu konuyu ve tartışmaları hatırlayanlar çıkacaktır illa, herhangi bir gelişme olmadı mı bu durumda? yoksa hala üzerinde çalışılıyor mu? compumaster bi güncelleme verse ne güzel olur.
(4) 

Yurtdışı numaradan arandım ama

loveinaflipbook #842603 
hiç alakam olmayan bir yerden. numara Athens/Piraeus/Salamina'ya ait bir numara (telefonun yalancısıyım). uzun uzun da çaldırdı sonuna kadar ama açmadım.

yoksa bu Bulgar dolandırma hatları şimdi de Yunanistan'a mı bulaştı?
(2) 

A2 ehliyet prosedürü

loveinaflipbook #842507 
selamlar,

aşağıdaki soruyu görünce benim de sorasım geldi. B sınıfı ehliyetim var, üzerine A2 almak istiyorum. ne yapmam lazım?

1) direkt bir kursa mı yazılmalıyım?
2) yoksa sadece sınavlara mı giriyorum?
3) B ehliyetim olduğu için yazılı sınava girme zorunluluğum yok sanırsam, dimi?
4) kurs mecburiyeti var ise, kadıköy civarında öneriniz var mı? sanırım her kurs A ehliyet için çabalamıyor.
5) yakın zamanda alan varsa ücretler ne urumda?
6) başka bilmem gereken birşeyler var mı?

şimdiden teşekkür eder, okuyan gözlerinizden, düşünen beyninizden ve cevap yazan ellerinizden öperim!
(4) 

PC için CO-OP oyun! ACİL!

loveinaflipbook #842184 
yani şöyle max i5 2,66 işlemci 1gb ekran kartı kaldırabilecek en güzel co-op, lan multiplayer, yani aynı evde 2-3 kişi beraber veya karşılıklı oynayabileceğimiz oyunlar neler? arkadaş geçici 100mbit bağlantı bulmuş, boyut önemli değil!! elinizi korkak alıştırmayın ama güzellerinden olsun, biraz da seçici olun :))

hadi arada çok güzel varsa multiplayer olmasa da olur :)

zamanımız akşam 5'e kadar falan heralde, tşk, kib, öpt!
(2) 

Bir şirket kapanacağı zaman

loveinaflipbook #842134 
çalışanların alacağı son tazminat ve paketler nasıl hesaplanıyor? bu verilen tazminat brüt haliyle mi veriliyor? yoksa yine vergiler vs düşülüyor mu üzerinden?
(2) 

2. el Motorsiklet alırken yılı ne kadar önemli?

loveinaflipbook #842082 
şimdik gençler ve genç yaşayanlar,

bir önceki soruma istinaden (git: 842052), bir enduro motor almaya çabalamaya başlıycam diyelim. yıl olarak ne kadar geriye gidebilirim? yani arabalarda var ya mesela "şu teknoloji çıktıktan sonraki modelleri al abi, ondan öncesi çok yakar" gibisinden muhabbetler hani? he işte moturlarda da var mı bunun benzeri bişey?

yoksa atıyorum 2000 model bir motor da, iyi bakıldıysa beni bayağı bir götürür mü? yoksa modeline, tipine göre farkeder ise; bu endurolar aklıma yattı. ileriye dönük hedef koyacağım için kendime, finansal durumları denkleştirmek adına şimdiden bir hesap yapmak istedim. hepinize çok teşekkür ettim!
(4) 

Uzun seyahate çıkmalık Motorsiklet (çogzel video da var)

loveinaflipbook #842052 
selamlar,

böyle üstüne atlayıp avrupa, ortadoğu vs vs gezilebilecek moturlar nasıl oluyor? yani bazen insanların videolarını izliyorum böyle atlayıp 2-3 kişilik grupla geziye çıkıyolar falan. çok çok zevkli geldi.

mesela ben de yapmaya niyetlensem böyle bişey, nasıl bişeyim olmalı? marka-model de olur, tip/sınıf tavsiyesi de olur. genel öneriler de olur, böyle bir seyahate çıkan varsa tecrübeleri de olur. blog olur, okumalık online kaynak olur.

yeni bir hedef koymam lazım kendime, böyle bişey yapsam mı diye uzun zamandır düşünmelerdeyim.

www.youtube.com
(5) 

Göbek deliğinin arkasında ne var?

loveinaflipbook #841779 
Yani böyle, olsa da açılsa o delik büzüldüğü yerden, nereye çıkıyor? Boşluğa mı? Yoksa bağırsak tarafına mı, mideye mi? Hala aktif bir bağlantı falan var mıdır?

Hani bazen acır ya göbek deliği, ordan aklıma geldi. Bi de neden acır hakkaten bu meret?
(4) 

GoPro ile sanatsal çalışmalar

loveinaflipbook #841608 
film çekilebiliyor diye biliyorum (yanlışım varsa düzeltin), ama fotoğrafik anlamda da sanatsal olaylara girenler var mı? yani eline SLR alıp doğaya çıkan adam, bir de gopro alıp takılıyor mu? yani tamam diyafram, enstantane ayarı falan yok diye biliyorum mesela, yoksa saçmalıyor muyum şu anda ya? pazartesi pazartesi kafama vurmuş da olabilir bak...

çok saçma geldiyse onu da söyleyin bari, iki tokat atıp kendime geleyim.
(12) 

bir Soru sorulduğu zaman, niye Cevaptan çok Eleştiri geliyor?

loveinaflipbook #840288 
son zamanlarda iyice fazla şahit olmaya başladım buna.

birisi bir soru sormuş ya da bir ricada bulunmuş. bazen, insanlar cevap vermek (ya da cevapları yoksa susmak) yerine, kullanıcının o soruyu nasıl sorduğundan, -yok efendim- "nasıl öyle bir şey sorarmış?" ya da "sen bunu soracağına/isteyeceğine önce şöyle ol!"a kadar varan skalada çeşitli yorumlar yazıp bırakıyorlar.

gerçek hayattaki dertlerini/sıkıntılarını burada böyle mi kusuyor bu tip yorum yazan kullanıcılar? yoksa genelde hep mi böyle agresifler acaba?

amacından sapmıyor mu sizce de duyuru bu şekilde?
(2) 

Şu hafıza kartı nasıl? (LEXAR Platinum II SDHC 200x)

loveinaflipbook #840226 
teknosa'dan foto makinesi alanlara bedeveye veriyolarmış. ama iş görür mü? yoksa daha performanslı bişey alıp bunu yedekte tutmak mı daha mantıklı olur?

LEXAR 32GB 200x CLASS 10 SDHC HAFIZA KARTI
www.teknosa.com

tşk, öpt, kib!
(3) 

içinde Browser yüklü/yüklenebilen TV

loveinaflipbook #839811 
selamlar,

bir proje için böyle bir TV arıyorum. TV'yi açtığımda direkt olarak önceden belirlediğim bir lokal web sayfasına bağlansın tam ekran olarak vs. java falan desteklese de olur, zaten chromium tarzı bir browser olursa tam istediğim işi görür.

üzerinde web browser yüklü ya da sonradan da olsa yüklenebilen bir TV modeli var mı bildiğiniz? mesela şu WebOS yüklü TV'lerde falan yapılabilir mi bu dediğim?

not: amaç araya bilgisayar türevi cihazları koymadan yapmak, o yüzden araya cihaz bağlama ihtimalini eleyelim pliz :)
(5) 

"atla deve değil"

loveinaflipbook #839470 
ya arkadaşlar, ben mi yanlış anlıyorum yoksa herkes mi yanlış, yoksa biz kimiz, nerdeyiz, napıyoruz??

bu laf hakkaten de "deveye hendek atlatmak" deyiminden gelmiyor mu? hani deveye "atla!" diye emir vermek gibi yani. yani "çok zor bir iş değil, öyle deveye hendeği atla demek kadar" gibisinden...

herkes bunu "at ile deve değil" şeklinde anlama gelircesine kullanıyor genelde. hatta "atlan deve değil" diyen de var. doğrusu böyle mi? böyleyse mantığı ne? yanlışsa da uyuz oluyorum ben bunu diyenlere, neden bilmiyorum. değilse de gidip özür falan dilerim artık, napiyim...
(1) 

Alfred olmuş mu ya? (Gotham)

loveinaflipbook #839356 
bence hiç olmamış, yakışmamış yani tipi, hareketleri falan. belki ilerleyen bölümlerde olgunlaştıracaklardır karakteri ama ilk bölüm çok önemli değil mi böyle şeyler için? onun dışında penguin bence mükemmel olmuş! gordon da çok uymuş bence. catwoman da hadi, gideri var ama yani o yaşta aktif olması değişik geldi...

siz ne düşünüyorsunuz karakterler hakkında?
(10) 

İstanbul sesleri

loveinaflipbook #838934 
selamlar,

yurtdışına yerleşecek bir arkadaş için bir hediye düşündüm. istanbul sesleri gerekiyor bana. nerden nasıl bulabilirim böyle dinleyince istanbul'u hatırlatacak sesleri? vapur sesi olur, martı sesi olur, simit sesi olur, hava kirliliği sesi oluuur, ya da böyle dinleyince istanbul'u çağırıştıracak seslerden önerilerinizi bekliyorum?

şimdiden teşekkürler!
(8) 

Komiklikler Şakalar

loveinaflipbook #838547 
selamlar,

öğlen bi moralim bozuldu, bi canım sıkıldı. az önce de bi toplantıdan çıktım, baktım hala devam etmekte. keşke şurada birileri komik resim, karikatür, video paylaşsa da gülsem dedim. var mı elinizde taze komiklikler? çok acayip, dilenci gibi oldum lan :D
(6) 

Çamaşır Makinesi

loveinaflipbook #838441 
selamlar,

değiştirme durumum olabilir çünkü sanırım eskisi yavaş yavaş ölmeye başladı :\ çok eski bir model olduğu için de tamir ve yedek parça konusunda sıkıntı yaşayacağım kesin...

ehm neyse, şimdi bakınıyorum da çamaşır makinelerine, bunlarda enerji sınıfından, kilo kapasitesinden ve sıkma devrinden başka ekstra dikkat etmem gereken neler var? eskiden samsung'un bir modelini kullanıyordum, elmas kazan vb, hiç de bir şikayetim olmamıştı. bunun gibi başka önereceğiniz marka/model/özellik var mıdır? fiyatta çok abartmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, öyle 1000TL üzeri para vermek bana mantıksız geliyor (güzel modelse bütçeyi zorlayabilirim ama çok da o kadar para vermemi sağlayacak kadar coşturan bir modele rastlamadım).

özetle f/p oranı iyi bir makineyle senelerimi geçirmek niyetim :) cevap yazan ellerinizden öperim! :)
(1) 

Yes Scotland bi coşmuş

loveinaflipbook #838015 
ama anlamadım. bu "no" kararı bi şekilde onların da yüzünü mü güldürdü? bi hinlik, bi cinlik, bi sistem açığı falan mı keşfettiler? noldu bilen var mı?

scontent-a-fra.xx.fbcdn.net
(2) 

Cipsi kaymaklı yoğurda tepeden kaymağını delerek bandırıp yemek

loveinaflipbook #837798 
sizce de çok zevkli değil mi?? ben mi çok açtım yoksa?
(1) 

Gitar Teli - 46/9'dan daha toku var mı?

loveinaflipbook #837639 
Soru başlıktadır efem. Bilenlerden bekliyorum.

Tşk, kıps, bye!
(1) 

Üst kol çalışırken Alt kol da gelişir mi?

loveinaflipbook #837482 
ya da şöyle sorayım. alt kolu çalıştırmayacak ama üst kolu çalıştıracak hareketler var mı? böyle bir şey mümkün mü? sadece üst kolumu çalıştırmak istiyorum yani.

teşekkürler şimdiden!
(5) 

mallara eklenme durumu

loveinaflipbook #837291 
valla hayatımda ilk kez biri tarafından bloklandım/mallara eklendim, hem de sebebini hiç anlamadığım bir şekilde. bir de mesaj atmış ki sadece "s" diye. bi bok anlamadım. racon böyle mi agalar? burdaki "s" = "sittir" mi oluyor yani? :))

hayır bileyim de, ben de birini mallara eklersem ona göre davranayım ehe...
(3) 

Black Light / Sahte Para anlama ışığı - accık ACİL

loveinaflipbook #836281 
ya ben bunun anahtarlık olanlarını falan nasıl alırım? internetten almak için vaktim yok. bir tükkandan almam lazım acilen. bugün kadıköy taraflarından, ya da yarın beyoğlu taraflarından olabilir.

bildiğiniz yer varsa deyiverin hele, öptüm!
(4) 

IOS 8 güncellemesini çıktığı anda alabilmenin yolu var mı?

loveinaflipbook #836148 
yoksa cihaz seri numarasına göre sıralamaya mı giriyoruz arka planda?

10am Pasifik zamanında release edileceği duyurulmuş, bizde akşam 8'e denk geliyor. ben o saatlerde kontrol etsem dursam, hemen düşmüş olur mu acaba?

not: yok fanboy değilim, bişey deniycem de yeni IOS ile, merak ettim sadece...
(2) 

Etsy'den alışveriş yapmak

loveinaflipbook #835174 
selamlar,

Etsy'den almak istediğim birkaç parça bişey var. ufak tefek ve çok ucuz ama burada bulunmayan şeyler. daha önce buradan alışveriş yapan veya bilgisi olan var mı? satıcıya göre mi değişiyor buraya gönderip gönderemeyeceği? ya da kargo ücreti falan abarıyor mu? hiç kullanmadım daha önce, bilal'in başını okşayarak anlatırmış gibi bi açıklasanız?
(8) 

Thunderbolt teknolojisi

loveinaflipbook #835093 
selamlar,

bu teknolojiyi denemeye değer buluyor musunuz? kullanan, tecrübe etmiş birileri var mı aramızda hiç? Thunderbolt destekleyen ürünlerin yanı sıra kablosu de pahalı bir de bu meretin. tamam içinde fiber var vs, bu teknolojinin de ne olduğunu çok iyi ve yakından biliyorum.

benim esas merak ettiğim, zamanında çok sükse ile giriş yapıp sonra hiç ilgi görmediği için unutulan teknolojilerden biri mi olacak acaba...
(2) 

Kardeş Payı'nı offline izlemek

loveinaflipbook #834948 
selamlar,

torrent'e baktım sadece ya 1küsürGB'lık 1080p, ya da 700-800MB'lık 720p dosyalar var. ben tablete atıp izliycem daha küçük versiyonları falan nerde ki bunların?
(1) 

Freecycle Istanbul gibi bir web sitesi var mı?

loveinaflipbook #834925 
sb. facebook üzerinden değil de, bu web sitesi üzerinden verilik/alınık ilanlarının döndüğü, sırf bu iş için kurulmuş bir site falan gibi yani...
(7) 

2. El Full Ev Eşyası (ne kadar olmalıdır sizce?)

loveinaflipbook #833965 
selamlar,

bir arkadaşım eve çıkacak ve eşya almak istiyor. toplamda ne kadar paraya ihtiyacı olacağını hesaplamaya çalışıyor. evin genel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar bir eşyayı ne kadara mal edebilir? siz böyle hepsini bir anda aldıysanız, toplam ne kadara mal etmiştiniz mesela?

buzdolabı, çamaşır mak, bulaşık mak (sanırım şart değil, ama olursa güzel olur diyor), koltuk takımı, yatak odası ve yemek odası takımı ve diğer aklıma gelmeyen ufak tefek eşyalar vs olarak düşünebilirsiniz. neredeyse hiçbirşeyi yok anladığım kadarıyla. bir de TV şimdilik düşünmüyor galiba.
(1) 

Motivasyonel Videolar

loveinaflipbook #833806 
selamlar,

siz hangi videolarla motive oluyorsunuz? bana da gönderin! atın üstüme! izliycem...

www.youtube.com

süper cumalar, motive günler!
(26) 

Repeat'e alınan şarkılar

loveinaflipbook #833404 
neler var sizin durmadan başa alıp, aşındıra aşındıra dinlediğiniz? son zamanlarda en çok dinlediğiniz şarkılar? şarkıların kendileri eski de olabilir, ama sizin son zamanlarda takılıp kalmış olma durmunuzu daha çok merak ediyorum.

tarz farketmeksizin sıralayabilirsiniz :)

benim en son bu oldu galiba:
www.youtube.com

tşk, kib, öpt, bye
(8) 

Hazır közlenmiş patlıcan (kavanoz/konserve) ile Beğendi yapmak

loveinaflipbook #832835 
aynı tadı verir mi? farklılık olur mu? deneyen var mı?
(1) 

Kapalı balkondaki toz kokusu

loveinaflipbook #832805 
selamlar,

evin arka balkonu kapalı, genelde sık kullanmadığım aletleri saklamak, deterjanları, vileda kovasını koymak ve çamaşırları asmak için falan kullanıyorum. bir adet pimapen pencere, içerisi hava alsın diye her zaman üstten açık. bilgi gerekirse diye; ev de 2. katta ve balkonun baktığı yer apartmanın arka bahçesi.

son birkaç parti çamaşırdır dikkat ediyorum, ipte çok bekleyen (geceden asıp, ertesi gece falan topladığım çamaşırlar ya da biraz daha fazla süre bekleyen) çamaşırlara bir toz kokusu sinmiş oluyor. yani böyle sanki bir is kokusu gibi ama hafif hali, tozumsu isimsi bişey. güzelim yumuşatıcı kokusu falan kalmıyor hiç, tekrar yıkayasım geliyor, o derece.

bu arka balkona hakim olmuş kokuyu nasıl giderebilirim? ne yapmak lazım? herşeyi çıkarıp bi temiz yıkayayım desem, çok fazla eşya var, hepsini çıkarıp etmeye çok üşeniyorum. başka yöntem ne olabilir? önerilerinize açığım.

şimdiden teşekkürler, mutlu günler!
(2) 

Klasör isimlerini detaylı Excel listesi haline getirmek

loveinaflipbook #832784 
birkaç klasör altındaki klasör isimlerini, dosyaları, boyutlarını, belli başlı dosya tiplerine göre listelemek istiyorum. bunu yapan ve düzgün çalışan ücretsiz bir program ya da VBA scripti var mı bildiğiniz?

ben bir tane çok güzel buldum ama paralı çıktı (deneme sürmü de kesmeyecek süre olarak):
www.extendoffice.com
(10) 

Psikanaliz ve Sembolizm içeren film arıyorum...

loveinaflipbook #830838 
selamlar duyuru,

melancholia gibi, ama lars von trier filmleri dışındakilerden, yine bu başarıda sembolizm ve psikanaliz içeren filmler arıyorum.

var mı bildiğiniz?
(1) 

Yehu! + Zafer Şarkısı arıyorum

loveinaflipbook #829426 
Genel müdürle toplantıdan çıktım şimdi. sonunda ara yöneticiler olmasa da şirketin başı adam ne kadar yüküm olduğunu anladı. sunumumu da raporumu da çok beğendi, çok teşekkür etti (rica ederim derken adamın ismini değil kendi lokaldeki müdürümün ismini söyledim ama olsun :D). ara yöneticilerle de haftaya aynı toplantıyı yapıcam.

şimdi böyle durumlarda dinlemelik, ofiste kendimden geçercesine zafer dansı yapacak gaz şarkı arıyorum. her işi bitirdiğimde bu şarkıyı açayım, bi tur döndüreyim. böyle bi fikir geldi :))

amokmagazine.files.wordpress.com
(7) 

DSLR vs Aynasız Kameralar

loveinaflipbook #829256 
selamlar,

bu ikisini karşılaştıracak olursak, fark olarak şöyle bariz ne var diyebiliriz sizce? yani taşınabilirlik olarak Aynasız almak istiyorum ama vizörden bakıp çekmeyi de çok seviyorum, daha samimi ve içindeymişim gibi geliyor, sanki Aynasızla turist gibi hissedecekmişim gibi geliyor. ama daha az paraya aynı görüntü kalitesi ve özellikteki ürünü alabilecek olmak da cezbetmiyor değil. sonuçta aynasızların kendi ürün gamındaki objektif sayısı sınırlı da olsa, adaptörlerle farklı objektifleri de kullanabilirim her türlü.

mesela; birbirinin eşleniği Canon EOS 650D ile Canon EOS M arasında kalsaydınız, hangisini seçerdiniz? magic lantern özellik farklılıklarını falan da biliyorsanız hatta çok da makbule geçer :))

şimdiden şokşekkürlee
(7) 

Motivasyon vs Hırs

loveinaflipbook #828732 
bunlar farklı olgular mı yoksa aynı olgunun farklı yüzleri/evreleri mi sizce? nasıl tanımlarsınız ikisini de ayrı ayrı ve varsa birbirleriyle bağlantılı olarak?
(4) 

Kiracının evi devretmesi

loveinaflipbook #828347 
selamlar,

A arkadaşımız evden çıkıyor ve yurtdışına yerşeliyor, B arkadaşımız da ev arıyor diyelim. A kira kontratını daha geçen ay yenilemiş, bu zamana kadar neredeyse hiç zam yapmayan ev sahibi o civarda kentsel dönüşüm başladı diye %25 üzerinde zam yapmaya kalkmış. A itiraz etmiş, %10'dan fazla vermem zaten kanunen yasak demiş. anlaşmışlar %10'a.

şimdi B de A'nın evden çıkacağını duyunca "aa ben geçeyim senin eve, olur mu acaba?" dedi. henüz yenilenen kontrat üzerinden, oturum hakkının A'dan B'ye devredilme gibi bir durumu söz konusu olabilir mi? ev sahibinin onayıyla tabii ama sanki bana yanaşmayabilir gibi geldi bu en son tavrı nedeniyle.

ikinci bir alternatif olarak, ev sahibine bilgi verilmeden böyle bişey yapılsa ve ev sahibi anlarsa, hukuki bir yaptırım hakkı oluyor mu A'ya veya B'ye karşı?

böyle bir durum yaşayan oldu mu?

mobil görünümden çık