(17) 

dsg şanzımanlı aracınızı nasıl kullanıyorsunuz?

orient blue #945240 
orta vadede tsi dsg şanzımanlı bir araç almak istiyorum. bu yüzden biraz veri toplamaya çalışıyorum. öncelikle sorumu açayım; benzinli ve dizel dsg kullanıcılarının yorumlarına ihtiyacım var. arıza yaşadınız mı, aracınız ne idi, nasıl bir trafikte kullanıyordunuz, arıza kaçıncı kilometrede ortaya çıktı, maliyeti ne oldu, sıcak iklimde misiniz yoksa soğuk mu vb. bilgiler lazım.

örneğin bizim şirkette 2013 dizel jetta var ve 70bin km civarında vitese geçmemeye başladığı için garanti kapsamında tüm şanzıman değişti fakat bizim müdür sağolsun çok kötü sürüyordu aracı. ben açıkçası bu örnekte şanzımanda kabahat bulmadım çünkü bu şanzımanın tork konvertörlü klasik bir otomatik olmadığını bilmediğinden dur kalk trafikte sürekli milim milim ilerler, freni hafifçe bırakır, ileri geri manevra yaparken aracın tam durmasını beklemeden vites değiştirirdi.

ulaşmaya çalıştığım yanıt aslında kabaca şu; "insan gibi kullandım ve hiç sorun yaşamadım" diyenler mi çok yoksa "aynı şekilde kullanmama rağmen arıza yaptı" diyenler mi? sikayetvar ve forumlarda çokça yorum var ama açıkçası duyurunun bilinç düzeyinin çok daha yüksek olduğuna inandığım için buraya sormak istedim. şimdi foruma sorsam, hiç dsg kullanmamış adam gelip "bizim emmioğlunda vardı, bozuldu" diyecek ama detay vermeyecek nasıl bozulduğuna dair...

şimdiden teşekkürler.
(4) 

takım elbise ile kullanılabilecek el çantası

orient blue #933064 
izmir'e yaz geldi, artık mont vs. giyilmiyor haliyle. kışın anahtarı cüzdanı telefonu mont ceplerinde taşımak sorun olmuyor da, yazın ceket bile eldeyken bunları taşımak zulüm oluyor. beni muhasebeci/emekli albay gibi göstermeyecek, bu saydıklarımı taşıyabileceğim, mümkün olduğu kadar ufak, tercihen fotoğraf makinesi çantalarında kullanılan malzemeden üretilmiş çanta tavsiye edebilecek olan var mı? hani şu case logic'in, jansport'un kullandığı malzemelerden.

foto makinesi çantalarına baktım, ya çok büyükler ya da kompakt makineler için çok ufak üretilmişler. klasik deri, üstten sapı olanlar da direk muhasebeci gibi oluyor. yaşım 35, biraz daha sportif bişiler arıyorum.

şimdiden teşekkürler.
(5) 

Et termometresi - ikea

orient blue #906919 
et termometresi ararken ikea'da olduğunu gördüm. kablolu, elektronik bir cihaz. kablosu 220 dereceye kadar dayanır diyor ancak kullanım kılavuzunda net biçimde yazmamış, acaba bu cihazı fırında kullanabiliyor muyuz?

fırında derken, elektronik kısmı fırına koymaktan bahsetmiyorum tabii. fırının kapağını kablonun üstüne kapatıp termometreyi dışarı alarak mı kullanıyoruz? yoksa bu alet sadece tavada/tencerede et pişirmek için mi?

alet şu;
www.ikea.com.tr

kullanım kılavuzu şu;
www.ikea.com
(6) 

Katlanir bisiklet arıyorum (Tern Link c7)

orient blue #588224 
Arkadaslar 2. El olur, sıfır olur. Basta Tern Link C7 olmak üzere katlanir bisiklet ariyorum. Ya da herhangi bir sehirde sifir satıldığını gören var mi acaba? Bilinen bisikletçileri aradım ama hiçbirinin elinde kalmamış.
(2) 

Çay tavsiyesi

orient blue #551605 
Bir türlü markası aklıma gelmiyor, Çaykur olabilir, bir çay varmış, normalde ihraç etmek üzere yetistirilip satılıyormuş ancak internette bir sitede satılıyormuş. İçenler çok lezzetli olduğunu söylüyordu. İsminin icinde rakam da olabilir (sallıyorum Çaykur 81 gibi). Bu cayı bilen duyan var mıdır? Lezzetli çay icmek istiyorum, fabrikasyon degil.
(2) 

Avea sınırsız Jet paketleri hk.

orient blue #504885 
Avea'nın sınırsız 3g paketlerini (jet modemli olanlar) kullanan var mi acaba? 15 gb'dan sonra hız 128kbps'ye düşüyor malum, bu hızdan en azından sorunsuz surf yapılıyor mu? 15 gb veri hem download hem upload oldugundan Avea hesaplamada katakulli yapıyor mu acaba?
(3) 

Fiat fiorino dizel otomatik hakkında

orient blue #502181 
Arkadaslar acaba Fiorino dizel dualogic kullanan, bu araç daha dogrusu şanziman hakkında bilgisi olan var mi? Almayi düşünüyorum ama yüksek torklu bu araçla yarı otomatik sanzimanin uyumu konusunda çekincelerim var. Tecrübe eden varsa ve bilgisini paylaşırsa çok memnun olurum.
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık