(8) 

Araba yedek parçası - online alıveriş

orient blue #1406384 
Aracım için yedek parçaları kendim alıp özel servise götürmek istiyorum. Acaba stok bilgisi doğru olan, yanlış ürün göndermeyen online satıcı tavsiyesi yapabilir misiniz?

Aloparca tavsiye edilmiş ama olumsuz yorumlar da var, o yüzden sormak istedim.

Aracımın garantisi bitmek üzere, bugüne kadar mecburen hep yetkili servise gittim. Fakat yetkili serviste 2 misli fatura çıkmasın diye kendim alıp dışarda yaptırayım diyorum. Tecrübe eden var mı, parça fiyat ve işçilik ücret farkına değer mi dersiniz? (Araba 500x)
(2) 

Dövme tekniği

orient blue #1386659 
Arkadaşlar şu linkteki dövme tekniğinin bir adı var mı? Kastettiğim şey çizimlerin çok keskin olması, dağılmaması. Sanki kağıda çizilmiş gibi çok net ve yüksek "çözünürlüklü" duruyorlar.

www.instagram.com

instagram.com

Diğer sorum da İzmir'de bu şekilde pırıl pırıl çizim yapan, tavsiye edebileceğiniz birileri var mı?
(3) 

Efes tombul şişe (küçük olan)

orient blue #1374492 
Arkadaşlar Efes'in 30'luk küçük tombul şişesinin bir ismi varmış, bilen var mı?
Hani büyük olana tombul, kamyoncu falan deniyor ya, küçük olanın da kendine has bir ismi varmış.
(5) 

Üçgen uçlu tornavida

orient blue #1363265 
Arkadaşlar Türkiye'de üçgen uçlu tornavida seti bulabileceğim bir yer bilen var mı? Özel bir adı var mı bilmiyorum ama internette de baktım, genelde gearbest, banggood gibi alternatifler çıkıyor.

Evde sökmem gereken bir cihaz var, bu cins vidalardan kullanmışlar. Zarar vermeden açmak istiyorum da.
(2) 

HDMI Arc çıkışı hakkında

orient blue #1362094 
Arkadaşlar HDMI ARC giriş/çıkışı ile ilgili merak ettiğim bir şey var. Elimde ARC destekli bir tv var, bir de ARC destekli ses sistemi almayı düşünüyorum. Ses sisteminde de 1 adet HDMI input ve 1 adet HDMI ARC output bulunuyor.

Ses sisteminde tek giriş olduğundan Apple TV 4K buna bağlı. Bir de PS4 var, o direkt standart bir HDMI portundan tv’ye bağlı. Bu senaryoda Apple TV sesi zaten direkt olarak ses sistemine yolladığı için sorun yok. Merak ettiğim şey; standart porttan bağlı olan PS4 vb. diğer cihazlar ile tv’nin kendi sesi (Android tv olduğundan dahili Netflix, Youtube gibi uygulamarı kastediyorum) tv üstünden ses sistemine iletebiliyor mu?

Bir de şimdi yazarken aklıma geldi. Ses sisteminin olmadığını düşünün, Apple TV televizyona Belkin’in high speed HDMI kablosu ile bağlı, böylece 4K Dolby Vision, HDR görüntüler sorunsuz. Şimdi araya ses sistemi girerse haliyle bir HDMI kablosu daha alıp tv’ye görüntüyü aktarmak lazım. Yine high speed kablo lazım olacak herhalde değil mi? Ya da Apple TV’yi ve diğer tüm cihazları direkt tv’ye standart HDMI portlardan bağlayıp ses sistemini tv’ye ARC üstünden bağlarsam tekrar high speed kablo almama gerek kalmaz sanırım. Sadece ses iletilecek çünkü.
(5) 

Vespa için kask tavsiye

orient blue #1357574 
Vespa için kask tavsiyesi isteyeceğim arkadaşlar. Motora göre kask tavsiyesi olmaz tabii. Kastettiğim Vespa'ya estetik açıdan uygun tavsiyeler. Kendi kaskları çok şık ancak açık kask olduğu için elim gitmiyor. Kapalı kasklar da fazla agresif görünüyor. Ne yapsam bilemedim.

Deneyerek alma şansım var mı acaba? Mağaza tavsiyelerine de açığım (İzmir).
(9) 

Vespa Primavera 150cc

orient blue #1356039 
Arkadaşlar şu an sıfır satılan modeline sahip olan varsa yorumlarını almak isterim. Şu an almak üzereyim zira.

Hava soğutmalı bu motorla iki kişi (toplam 120 kg gibi düşünün) orta mesafe yola (300 km'ye kadar diyeyim) teknik açıdan gidebilir miyiz sizce? Lütfen o motorla gidilir mi, xmax al gibi tavsiyelerde bulunmayınız. Sadece bu mesafe ve ağırlıkta motor sıkıntısız yol alır mı onu merak ediyorum. Gündelik hayatta hafta sonu sadece keyif amaçlı kullanılacak motor.
(12) 

Amerika'ya seyahat

orient blue #1336155 
Arkadaşlar tabii çok değişken var, kişiden kişiye değişir ama, 2 hafta kadar Amerika'da tatil yapmayı planlıyoruz. Nereye, hangi tarafa gitmemizi tavsiye edersiniz? Doğusuna mı batısına mı, yoksa uçakları ayarlayıp her iki yakaya mı? Hangi şehirleri mutlaka görün dersiniz?
(3) 

Çizim kitabı tavsiyesi (çocuk için)

orient blue #1335050 
Arkadaşlar 9 yaşında bir çocuk için çizim becerisini geliştirmeye yönelik kitap tavsiyesi verebilecek olan var mı? Adım adım gündelik hayatta kullanılan objelerin, insan ve hayvanların çizim tekniklerini gösteren kitaplar olur ya, onlardan. Yurtiçi ya da yurtdışından alabilirim.
(3) 

İngilizce çalışmak için kitap tavsiyesi

orient blue #1308838 
Arkadaşlar İngilizce dilbilgisi çalışmak için kitap tavsiye edebilir misiniz? Amacım hem bilgimi tazelemek hem de ilerletmek. Amerikan Kültür'den seneler önce aldığım sertifikaya bakılırsa "advanced" seviyedeyim ancak bana kalırsa upper-intermediate daha doğru olur, B2-C1 gibi yani.
(6) 

Arabasız Bozcaada

orient blue #1303412 
Arkadaşlar hafta içi arabasız olarak Bozcaada’ya gidilir mi sizce? Denize girmeyeceğiz ve günü birlik gideceğiz. Sadece merkezde öğlenden akşama (saat 20 civarı) kadar gezinip yiyip içeceğiz. Mutlaka arabayla gidin mi dersiniz yoksa feribota o kadar para vermeye değmez mi?
(10) 

Datça ile Kaş arasında tatil

orient blue #1291882 
Arkadaşlar Datça ve Kaş arasında kalan alanda Ağustos'un son haftasında maksimum 1 hafta kadar tatil yapalım diyoruz. Arabayla geze geze, pansiyonlarda kalarak, daha fazla yer görerek, daha plansız bir tatil mi yapalım yoksa bir-iki noktada iyi otellerde kalıp daha az mı hareket edelim karar veremedik.

Bu yüzden tecrübe etmiş olanlardan tavsiye isteyeceğim. Salaş ve lüks alternatifler nelerdir? Bu bölgede bulunan en iyi oteller hangileri? Ucuz alternatifler neler? Maddi açıdan üst limit koymadım, taban ve tavan maliyeti hesaplamaya çalışıyorum. Cevabı geniş bir soru, farkındayım :) "Biz geçen yaz gittik şöyle bir tatil yaptık" şeklinde hikayeler arıyorum. Teşekkürler.
(1) 

Yatak pedi kullanan?

orient blue #1286406 
Arkadaşlar yazlıkta senede 10-15 gün kullanılan çok sert bir yaylı yatağımız var. Sıfırdan yeni yatak almaktansa visco pedlerden alıp konforu arttırayım diyorum. Fiyatlarına henüz bakmadım, belki yeni yatak daha ucuz olabilir ama bu pedlerden kullanan varsa tecrübesini merak ediyorum. İşe yarar bir şey mi yoksa yeni yatak almak daha mı doğru olur konfor açısından?
(2) 

Amerika'dan alışveriş (amerikadaniste.com vb.)

orient blue #1276083 
Arkadaşlar borderlinx, amerikadaniste gibi alternatiflerden (başka var mı bilmiyorum) hangisini tavsiye edersiniz? Yakın zamanda tecrübe eden oldu mu acaba? Amazon'un Türkiye'ye göndermediği birkaç şey almak istiyorum (Google clips gibi ufak ama görece pahalı, ufak/hafif elektronikler). Memnun kalırsam muhtemelen sıkça kullanacağım.
(5) 

Pick-up (özelikle Amarok) kullananlar

orient blue #1275319 
Arkadaşlar başta Amarok olmak üzere Ranger, Navara ve benzeri pick-up'ları kullananların yorumlarını merak ediyorum. Spesifik olmak gerekirse şehir içinde ve bozuk yol şartlarında kabin konforu nasıl, süspansiyonlar sesli çalışıyor mu, trim sesi var mı merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
(4) 

İzmir - Ankara yolunda nerede mola verelim?

orient blue #1273377 
Şöyle güzel bir yemek yiyelim, kahvemizi alalım? 20 senedir karayolu ile Ankara'ya gitmiyorum, dinlenme tesisleri ne halde hiç bilmiyorum. Belki yeni, temiz, güzel yerler yapılmıştır umuduyla sormak istedim. Tikler sabaha kalabilir.
(9) 

Motor yağı seçimi

orient blue #1271758 
Arkadaşlar aracın kataloğunda 0w30 (acea c2) yağ kullanın diyor. Ben şimdi farklı bir markanın aynı spesifikasyonda yağından almak istiyorum. Bulduğum tam sentetik yağın niteliklerinde ise 0w30 (acea a3) yazıyor. Bildiğim kadarıyla c2 olan dpf'li araçlar için ama benim aracım benzinli turbo. Servise soracağım muhakkak ama onlar kendi markalarını önereceği için buraya da sorayım dedim. Bilgisi olan var mı?
(6) 

Eylül ayında Avrupa'da arabayla seyahat rotası

orient blue #1264260 
Arkadaşlar Eylül ayında Avrupa'da bir şehire uçakla gidip oradan araba kiralayıp bir hafta kadar geze geze tatil yapalım diyoruz. Dönüşte de son duraktan uçakla döneceğiz. O tarihteki uçak bilet fiyatlarını da gözeterek acaba Berlin'e gitsek, oradan güney istikametinde Prag'a kadar gitsek mi diye düşünüyoruz. Bu rota sizce arabayla seyahat etmek için uygun mu? Yani yol üstünde gezip görülecek çok yer var mı?

Başka bir rota tavsiyesi varsa onu da memnuniyetle duymak isterim. Örneğin Akdeniz kıyısında güney Fransa-İspanya turu vs.
(5) 

İzmir'de araba yıkayabileceğim yer?

orient blue #1254057 
Arkadaşlar Karşıyaka tarafında kendi kendime araba yıkayabileceğim benzin istasyonu bilen var mı? Sadece basınçlı suya ihtiyacım var. Genelde istasyonlarda yıkamacılar oluyor ama hem fırça ile hem de abuk subuk kimyasallarla yıkıyorlar.
(1) 

Foto video için doğru renk veren monitör tavsiyesi

orient blue #1250463 
Arkadaşlar fotoğrafta ve özellikle video kurgu/montaj işlerinde kullanmak üzere dogru renk verebilen, amatör ev kullanıcısına uygun monitör tavsiye edebilecek var mı?

Tahmin ediyorum ki bu işe uygun kaliteli cihazlar 1000 liraya da vardır, 15000 liraya da vardır. O yüzden bütçe belirtmiyorum, gelen yanıtlara göre sıralama yapıp fiyat performans kıyası yapacağım.

Tikler sabaha gelebilir. Teşekkürler şimdiden.
(7) 

Kars'ta ne yiyelim, ne yapalım?

orient blue #1246387 
Arkadaşlar bu mevsimde Kars'ta nereye gidelim, nerede ne yiyelim, nereden ne alalım? Tecrübe eden, orada yaşayan varsa yanıtları çok makbule geçer :) 2,5 gün orada olacağız. Kaz etiydi, balı peyniriydi tadalım istiyoruz.
(2) 

Elektrikli kaykay

orient blue #1234206 
Arkadaşlar bu cihazlardan kullanan var mı acaba? Bulabildiğim kadarıyla piyasada satılan cihazlar üç aşağı beş yukarı aynı fiyat aralığında ve aynı özelliklere sahip. Sadece Kawasaki marka olanin fiyatı epeyce farklı. Tecrübe eden varsa harika olur. Kısa mesafe ulaşım aracı olarak kullanabilir miyiz acaba bunları? :) (Düz ayak, düzgün yolları olan bir yerde)
(11) 

Şehir hayatını bırakıp gidenler / örnek hikayeler

orient blue #1225295 
Arkadaşlar şehir hayatını, masa başı işini, kariyerini terk eden insanların hikayelerini arıyorum. Kendi işini kuran olur, gezgin olan, sponsorlarla yaşayan olur, kitap yazan olur, tarhana yapıp satan olur, aklınıza ne gelirse.

Hikayesini oku diyebileceğiniz kişi(ler) var mı? Yabancılara ait örnekler de olur elbette ama önceliğim yerli olması.

Tikler sabaha.
(5) 

İngilizce deyiş arayışı / aklı havada

orient blue #1204165 
Arkadaşlar aklı havada olmak, hayalperest olmak, uçmak/gezmek, uçarı olmak gibi anlamlar içeren bildiğiniz İngilizce deyişler varsa yazabilir misiniz? Biliyorum biraz dağınık oldu ama böyle fonetik olarak da güzel, tekerlememsi, anlam olarak da yukarıda belirttiğim konulara yönelik deyişler arıyorum. Örneğin "airy fairy" (aklı bir karış havada olan anlamında). Özellikle uçmak, havada olmak gibi anlamları içermesi lazım :)

Desteğiniz için teşekkürler.

Not: Belirtmeyi unutmuşum; aynı anlamları taşıyan Türkçe deyişler de arıyorum. Yöresel şeyler de olabilir belki.
(3) 

Yurtdışından telefon getirmek / Yeni kurallar

orient blue #1197617 
Arkadaslar malum yurtdışından yolcu beraberinde getirilebilecek telefonlarla ilgili bazı yeni kısıtlamalar getirilmiş. Merak ettiğim şey şu; demişler ki artık yolcu beraberinde sadece 1 cihaz getirilebilir. Fazla cihaz olursa duble gümrük vergisi ödemek gerekeceği gibi cihazın IMEI numarası da bloklanir. Peki benim yanımda kendime ait ve kayıtlı, legal bir cihazım var diyelim. İlave olarak sıfır, kutulu bir başka cihaz getiremeyecek miyim şimdi? Ya da kayitli 3 tane telefonum var diyelim. Yurda girerken bunlara bir şey olmayacak herhalde değil mi? Yeni cihazı sokarken benim pasaport kayıt hakkım olup olmadığına da bakacaklar mı acaba?
(3) 

Kaweco dolmakalem ucu

orient blue #1170892 
Arkadaşlar Kaweco Al Sport serisi için Türkiye'de uç satan bir yer biliyor musunuz yoksa yurt dışından mı almak lazım?
(2) 

Yurtdışından drone almak

orient blue #1169560 
Arkadaşlar yurtdışından dönerken beraberimde drone getirebiliyor muyum? (DJI Mavic) Faturası yanımda olduğu müddetçe uçağa almakta sıkıntı olmuyor sanırım. Sadece pilleri kontrol etmek lazım, belli bir kapasitenin üstündeki pilleri kabine alamıyoruz galiba, bagaja vermemiz gerekiyor diye biliyorum.

Uçakta taşımanın dışında merak ettiğim diğer önemli husus da Türkiye'de gerekli evraklar, belgeler vs. Örneğin Mavic'i alsam yanımda getirsem, ülkeye rahatça sokup direk uçurabiliyor muyum yoksa Türkiye'ye girişte bir kayıt vs. mi gerekiyor?

Aslında Türkiye'den garantili şekilde Mavic almak da bir alternatif ama fiyat farkı gerçekten korkunç. 300-500 lira olsa hadi neyse diyeceğim de 1500 liradan fazla fark var şu anda.
(10) 

Seat Leon - tavsiye

orient blue #1137955 
Arkadaşlar halihazırda satılan modele ait kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var. 1.2 tsi dsg versiyonunu araştırıyorum.

Motor/şanzıman haricinde karoser/konfor/süspansiyon/ses/trim sesleri vb. konularda bu aracı nasıl bilirsiniz. F/P açısından uygun göründüğü için alsam mı diyorum fakat belirttiğim hususlarda endişelerim var.

Elbette Golf kadar rijit hissettirmiyordur, sessiz değildir ama pişman edecek kadar fark var mıdır ne dersiniz?

Elbette birçok donanım var ama özellikle istediğim adaptif hız sabitleyici (ve birlikte gelen front assist). O yüzden sadece VW grubuna bakıyorum. Bu donanımı alabileceğim en ucuz araç Polo ve Leon. Aracın bir üst segmentte olmasından ya da led farları olmasından çok sessiz olmasını, süspansiyon konforunu önemsiyorum. Varsın yumuşak plastik olmasın, sert olsun ama iyi montajlanmış olsun, sağı solu oynamasın. Umarım anlatabilmişimdir.
(1) 

Bafa gölü, Kapıkırı, Heraklia

orient blue #1134592 
Arkadaşlar yakın zamanda buralara giden oldu mu? Gezi bloglarına bakıyorum, herkes tavsiye etmiş, mutlaka gidin görün demiş fakat yorumlara baktığımda yakın tarihli birçok yorumda hem bu çevrede doğanın bozulduğu, özellikle gölün kötü durumda olduğu, çevrenin pis olduğu, köylerde yaşayanların bir şeyler satabilmek için bıkkınlık verecek kadar ısrarcı olduğu vs. yazılmış.

bu hafta sonu gidelim, bir gece kalalım diyorduk. Ne dersiniz, gidelim mi gitmeyelim mi? İzmir çevresinde yürüyüş yapabileceğimiz, tarih/doğa görebileceğimiz bir yerler de tavsiye edebilirsiniz bu arada :)
(3) 

Chromecast ve Digiturk

orient blue #1134020 
Arkadaşlar daha önce sorulmuş ama üstünden çok zaman geçmiş. Chromecast de yenilendiği için tekrar sormak istedim. Güncel versiyonda örneğin telefonumuzdan Digiturk play ya da dilediğin yerde uygulamasında yayın izlerken chromecast ile görüntüyü tv'ye aktarabiliyor muyuz?

En kötü ihtimalle telefonla değil ama bilgisayarda web browser içinde yayın izlerken chrome'un o sekmesini tv'ye yansıtabiliriz diye düşünüyorum. Tabii görüntü kalitesi ve bağlantı hızı nasıl olur bilmiyorum.
(3) 

İzmir -> Eskişehir hangi rota? Mola yeri?

orient blue #1133564 
Arkadaşlar İzmir'den arabayla Eskişehir'e giderken Kütahya yolundan mı yoksa Afyonkarahisar yolundan mı gitmek lazım? Google Maps'e baktım, bu iki alternatifi gösterdi.

Yolda mutlaka durun diyebileceğiniz mola yerleri var mı? Örneğin Salihli'den geçerken odun köfte yemek gibi :)

Eskişehir'de neler yapılabileceği ile ilgili çokça bilgi var duyuruda ama yine de önerilere açığız.
(4) 

Vw Polo adaptif hiz sabitleyici

orient blue #1133343 
Arkadaslar dsg'li vw polo'da opsiyonel olarak adaptif hiz sabitleyici alinabiliyor. acaba bunda araci tamamen durdurup tekrar hareket ettirme fonksiyonu var mi? eger yoksa acc kac kilometre hiza kadar araci yavaslatabiliyor? online olarak kullanici kilavuzunu bulamadim, servistekilerin bilecegini de sanmiyorum acikcasi ama arayacagim.
(3) 

ohal'de istifa - özel sektör

orient blue #1128141 
arkadaşlar özel sektörde ohal durumunda istifa halinde kamudaki gibi bir durum var mı? kamudakiler istifa edemiyor gibi şeyler konuşuluyor malum.

bizim şirkette bir çalışan emekli olacaktı fakat 1-2 ay beklettiler, ohal nedeniyle çıkışını vermediler. nihayetinde geçen hafta ayrılabildi.
(12) 

imovie, adobe premier, final cut?

orient blue #1122500 
Arkadaşlar video montajlamak için bir platform/program arayışındayım (hobi maksatlı). Mac’deki imovie çok basit ve kullanışlı bana göre, hatta ios versiyonu bile işimi görüyor diyebilirim ancak 60 fps, 4k, slow-mo falan işin içine girince ne olur bilemiyorum. Ayrıca ipad’de o kadar büyük dosyaları işleyemeyeceğim için şu an ikinci el bir mac almayı düşünüyorum.

Acaba adobe premier gibi bir programla mac almadan işimi windows’ta görebilir miyim dersiniz? Aslında yaptığım basit montajlar, sadece kesip biçme işlemleri. yani öyle efektler falan filan yok. Sadece kes, birleştir, renklerle oyna, ekranı ikiye böl aynı anda iki video göster, ses ekle/sil vb. işlemler. Ama isteğim şu ki imovie gibi basit bir arayüzde çalışayım, video/ses kalitesi iyi olsun, yavaş da olsa 4k işleyebileyim.

Ne dersiniz sizce mac alıp imovie (belki final cut) mi kullanayım yoksa param cebimde kalsın, windows’ta adobe premier (ya da benzeri bir program) mi öğreneyim?
(3) 

Şebeke suyuna kireç filtresi

orient blue #1118572 
Şebeke suyumuz çok kireçli, dolayısıyla acayip leke yapıyor. habire porçözle temizlemekten helak oldum, kendi haline bıraktım :) çamaşır ve bulaşık makinesinde kullanılan deterjanlar zaten kireci ciddi oranda engelliyordur diye düşünüyorum (umuyorum) ancak lavabo/klozet/duş temizliği açısından şikayetçiyim.

nasıl bir kireç filtresi tavsiye edersiniz? koçtaş vb. marketlerde satılan ve basitçe su borusuna bilezik gibi takılan manyetik aparatlar var. tıraşmış gibi geliyor ama yorumlar ilginç şekilde olumlu. direk gidip şu içinde tuz gibi bir şeyler olan filtrelerden mi alsam acaba? maksat su lekesi olmasın, duş alırken daha yumuşak bir su kullanalım.

direk nokta atışı "şunu al" diyebileceğiniz bir filtre var mı? tesisatçıya taktırayım bitsin bu çile.
(7) 

Tekerlekli sırt çantası

orient blue #1109243 
Arkadaşlar bana "kabin bagajı" sınıfında tekerlekli sırt çantası önerebilecek var mı? Şu Eastpak'ın modelleri gibi hani. Fiyatı 300 liraları geçmese iyi olur ama tavsiye verebilecek varsa fiyattan bağımsız verebilir.

Kabin bagajına sığıyor ve tekerlekliyse sırta takılmasa da olur ama önceliğim sırta takılabilen modeller.

Teşekkürler.
(6) 

ipad 2 - güncelleme

orient blue #1107443 
yanlış hatırlamıyorsam ios 6 küsür sürümünde bir ipad 2 var bende. uzun zaman boyunca sorunsuz kullandım fakat artık yüklü olan hiçbir uygulamaya güncelleme gelmediği gibi yeni uygulamaları da indiremiyorum.

o yüzden acaba güncellesem mi diyorum. şu haliyle zaten kullanmıyorum cihazı. ios 10 geldi galiba en son. tecrübe eden var mı acaba? alet kullanılmayacak kadar yavaşlıyor mu yoksa "güncelle gitsin panpa" mı dersiniz?

daha çok oyunlar için güncelleme istiyorum. onun dışında çoğunlukla yatıyor zaten cihaz. bir de digiturk uygulamasıyla tv izliyorum arada.
(6) 

Çeki demiri

orient blue #1102423 
Arkadaşlar sıfır araç alırken çeki demiri ile sipariş verilebiliyor mu yoksa her halükarda sonradan mı taktırmak gerekiyor?
(4) 

Yurt dışı çıkış harcı

orient blue #1098163 
Bu güzel harcın(!) herhangi bi geçerlilik süresi yok sanırım. Acaba ben temmuz ayında odeyip çıkış ve giriş yaptıktan sonra yine temmuz içinde başka bir ülkeye seyahat ederken aynı harç dekontunu kullanabilir miyim? Yoksa her çıkışta ayrıca odemek mi gerekiyor?
(2) 

vesayet davası, vasi atama

orient blue #1072492 
bir vesayet davamız vardı ve dün duruşması görüldü, vasi atandı. hakim "1 hafta sonra karar kesinleşecek, gelip evrakınızı alırsınız" dedi. duruşma sonrası verilen belgede de 8 gün içinde temyiz edilmesi ile ilgili bir şeyler yazıyormuş. 1 hafta derken bu 8 günlük temyiz süresinin dolmasını kastediyorlar herhalde değil mi?

genel olarak vesayet davalarıyla ilgili bilgisi olan, tecrübe etmiş olan var mı? haftaya alacağımız belgede neler yazıyor olacak? kısıtlının sağlık raporunda neler yazdığını, vasinin yetkilerini vs. görebilecek miyiz? banka işlemleri nasıl olacak? bankalara elektronik bir data şeklinde ya da matbu olarak bir yazı mı gidiyor yoksa haftaya alınacak olan belgeyle vasi bankalara gidip işlem yapabilecek mi? (kısıtlıyı borca sokmayan para çekme, eft, mevduat gibi işlemler elbette)

şimdiden teşekkürler.
(2) 

Google nik collection

orient blue #1061746 
malum, nik collection ücretsiz olmuş. bunu adobe photoshop ile birlikte kullanıyoruz değil mi? hiç bilmediğim için soruyorum, lightroom ile falan değil yani, bildiğimiz Photoshop?

bir diğer sorum da basitçe fotoğraf işlemek, time lapse yapmak için photoshop yerine lightroom daha mı iyi (hafif) olur?
(7) 

Dr. Oetker Mug Cake nerede?

orient blue #1060147 
Arkadaşlar bu zimbirtiyi migroslarda göremiyorum artık, satılmıyor mu acaba?
(4) 

yeni telefonun kutusunda yazan imei numarası

orient blue #1059158 
arkadaşlar yeni alınan bir telefonun kutusunda yazan imei numarasıyla cihazın içinde (*#06#) yazan imei numarası farklı olabilir mi, hiç böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu?

yurt dışından bir telefon aldırdım da arkadaşıma, o gelmeden pasaport kaydını yapayım diyorum (120 günlük süremin dolmasına az bir zaman kaldı). kutuyu açmadan/cihazı çalıştırmadan bana kutusunda yazan numarayı söylesin istiyorum fakat olur da cihazın imei'si farklı olursa kayıt hakkımı boşa harcamış olmayayım.

farklı olamaz diye düşünüyorum ama ne bileyim yanlışlık olur, yanlış barkod basarlar kutusuna falan... böyle bir ihtimal varsa söyleyeyim de çalıştırsın cihazı. ne dersiniz?
(2) 

pasaport kayıt süresi (imei)

orient blue #1059052 
yurda giriş yaptıktan sonra maks 120 güne kadar pasaportumuza imei kaydı yapabiliyoruz ya, acaba bu 120 günü hesaplarken ayların 30-31-28/29 çektiğini dikkate alıyorlar mı? direk tarihin üstüne +120 gün mü koyuyorlar yoksa örneğin 10 ocakta girdiyse son günü 4 ay mantığıyla 10 mayıs olarak mı alıyorlar?

gerçi 1 gün falan oynuyor ama benim için kritik bir durum.
(1) 

amerika'dan nexus 6p almak

orient blue #1055441 
bir arkadaş vasıtasıyla miami'den nexus 6p almayı planlıyorum ama gördüm ki her eyalette değişmekle birlikte internette gördüğümüz fiyatların üstüne ilave vergi de alınıyormuş.

acaba miami'de bu oran kaçtır? örneğin google store'da ve bestbuy'da nexus 6p 499 dolar. google'ın kendisinden türkiye kredi kartıyla alamıyormuşum zaten ama bestbuy'dan alınabiliyormuş (alıcı amerikada başka bir kişi olacak şekilde). acaba ne kadar ilave vergi çıkar?

bir diğer soru da miami'de fiziken nexus 6p alınabilecek bir yer bilen var mıdır? bestbuy'ın fiziksel mağazası var mı bakacağım şimdi ama stok olur mu olmaz mı muallak.

genel olarak bir akıl verebilecek varsa çok makbule geçer. şimdiden teşekkürler.
(2) 

süt köpürtücü tavsiyesi

orient blue #1055321 
evde kullanmak üzere tavsiye edebileceğiniz, sütü aynı zamanda ısıtan köpürtücü var mı? kahve dükkanlarında kullanılan basınçlı/buharlı olan makinelerin ev tipleri varsa eğer bu tavsiyelere de açığım. fiyatı çok uçuk olsa bile yazabilirsiniz, en azından genel kültür olur :)

aklımda tchibo'nun endüksiyonlu olan modeli var. latte/kapuçino yaparken iş görür mü acaba?
(6) 

vasi tayini

orient blue #1052169 
bu konu daha önce sorulmuş fakat üstünden epeyce bir zaman geçtiği için uygulamanın değişme ihtimaline karşı tekrar sormak istedim.

acaba vasi tayini nasıl yapılır? kulaktan dolma bilgilerimize göre mahkemeye gidip dilekçe veriliyormuş. sonra mahkeme eve bir tebligat göndererek duruşmaya çağırıyormuş. duruşmaya kadar geçen sürede de hastanelerden vasi atanacak kişinin raporları vs. alınarak kontrol ediliyormuş.

işleyiş bu şekilde mi? ben öncelikle bir hastaneden rapor alınır, sonra mahkemeye başvurulur ya da mahkemeye başvurduktan sonra öncelikle bizi bir hastaneye sevk ederler diye düşünmüştüm. acaba online veritabanından kayıtları mı alıyorlar? özel-kamu tüm hastanelerin verilerine ulaşabiliyorlar mı?

bir de vasi olarak atanması istenen kişiyi hangi aşamada bildireceğiz? mahkeme kafasına göre şu kişi vasi olsun demiyor değil mi? vasi atandıktan sonra her türlü işlemi yapmaya yetkili mi oluyor yoksa belli kısıtlamaları var mıdır? ya da bizim yapılmak istenen işlemleri bildirmemiz gerekli midir?

şimdiden teşekkürler.
(4) 

50cc skuter tavsiyesi

orient blue #1051883 
sanırım ehliyetlerde yapılan son düzenlemeye göre B sınıfı ehliyet sahipleri 50cc'ye kadar skuterleri kullanabiliyor değil mi?

eğer bu doğruysa 50cc'lik bir skuter almak istiyorum. aslında aklımda honda today vardı fakat sıfırı yok artık. sıfır olarak bulabildiğim tek seçenek mondial 50 revival. acaba bu motoru bilen, kullanan var mı? ya da başka bir skuter tavsiye edebilecek?

sıfır mondial yerine eski de olsa honda today al geç mi dersiniz?
(4) 

Almanca resimli sözlük

orient blue #1050815 
resimli almanca sözlük arıyorum. acaba aşağıdakilerden hangisini almam daha uygun olur, yardımcı olabilecek var mı?

www.amazon.de

www.amazon.de

ilk linkteki tamamen almanca sanırım. diğeri ise türkçe anlatımlı gibi fakat aralarındaki farkı anlamadım. türkçe anlatımlı olan türkçe öğrenen almanlar için mi hazırlanmış? hangisini almalıyım sizce?
(2) 

nexus 6p 3g/4g bantları

orient blue #1049796 
amerika'dan nexus 6p almak istiyorum fakat malumunuz amerikan versiyonundaki 4g bantları ile türkiye'dekiler tam örtüşmüyor. 4g çalışır mı çalışır ama bazı yerlerde belki 3g'ye düşebilir falan filan...

asıl sormak istediğim 3g bantları. amerikan versiyonunda bir sıkıntı var mı? 4g olmasa bile olur ama 3g düzgün çalışsın en azından türkiye'de. muhakkak amerikan olmayan versiyonunu mu almak lazım? fiyat farkı epeyce ciddi çünkü.

mobil görünümden çık