(1) 

Atalar'dan Halkalı'ya Marmaray sen son tren?

kvlknctk #1363376 
Atalar'a gidip yarım saatlik bir iş yapıp geri dönmek istiyorum ama en son saat kaçta tren olduğunu bilmiyorum. İnternette olan bilgiler sanırım güncel değil.
11 en son yazıyor fakat bazı arkadaşlar 12 diyor. En doğrusunu siz değerli ekşicilere sormak istedim.

Teşekkürler...
(4) 

Lazer yazıcı ile fatura yazdırmak istiyorum

kvlknctk #1363374 
Matbaacı ile anlaşarak lazer yazıcılar için uygun olan bir fatura yaptırmak istiyorum. Tasarımı özel olarak yapacağım için lazer yazıcıda bunu konumlarına göre yazacak bir program da yaptım. Fakat şimdi uygulama kısmına geçtiğim zaman aklımda şu şekilde problemler oluştu.

Kaç nüsha yazdırmam gerekiyor? bildiğim kadarı ile 3 adet yazdırmam lazım. Biri müşteriye, biri benim saklamam için, biri de muhasebecime gönderilmesi gerekiyor. Burada yanılıyor muyum?

Eğer A4 formatında bir fatura bastırırsam, aynı seri numaralara sahip 3 koçan mı bastırmam gerekiyor?

Normalde nokta vuruşlu yazıcılar bu sorunu karbonlu kağıtlar ile yapıyor fakat ben a4 yapacağım bu özellikten mahrum kalıyorum. Lazer ile fatura yazdıran arkadaşlardan durumun nasıl olduğuna dair bilgi almak istiyorum.

Teşekkürler...
(2) 

Bu çiçekleri nasıl beslemem gerekiyor?

kvlknctk #1363372 
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

bu çiçekleri satın alarak ofise getirdim fakat nasıl besleneceği konusunda bir fikrim yok, bazı çiçekler güneşi sevmiyor, mesela kauçuk bitkisini güneşe koymuştum iki gün sonra yaprakları kavrulmuştu. şimdi bunlarda da böyle bir sorun var mı diye merak ediyorum.

güneşe bırakayım mı? ofiste klima var birisini önüne koymak zorundayım yer yok. bu problem yaratır mı? bir de ne aralıklarla su vermem gerekiyor. ayrıca isimleri ne onu da bilmiyorum.

Yardımlarınız için teşekkürler.
(3) 

Google My Business Hakkında

kvlknctk #1361450 
Merhaba,

fotoda belirtmiş olduğum eksiup.com alanı düzenleyebilir ya da kaldırabilir miyim?
işletme benim adıma kayıtlı ve google my business üzerinde yer alıyor. Düzenleme talebinde bulundum fakat o kısım tam olarak işime yaramıyor. Çünkü mevcut konumda farklı alan seçmemi istiyor. bunun için de zaman alacak uzun formlar doldurtuyor. Bu işin olayı nedir tam olarak anlayamadım. Bana gösterdiği fotoğraf çöl gibi duruyor orayı değiştirmem ya da kaldırmam lazım. İçerik zaten güncel değil, kötü bir imaj oluşturduğunu düşünüyorum.
(5) 

Fiyat / Performans çalışma koltuğu

kvlknctk #1360194 
Ofiste kullanacağımız günlük ortalama 10 saat çalışabileceğimiz bir koltuk aramaktayız. Sizler hangi koltuğu kullanıyorsunuz? Memnun musunuz? Nereden satın aldınız?

Teşekkürler.
(4) 

Yazılımcı arıyoruz, ücretli/ücretsiz etkili ilan nasıl verebiliriz?

kvlknctk #1359279 
linkedin, kariyer.net gibi siteler oldukça fahiş fiyatlara sahipler, biz her daim ilanlarımızı aktif tutacağımız platformlar arıyoruz ve bu konu için masraftan biraz kaçıyoruz. bir çok yazılımcı ile görüşmek istiyoruz ve ekibimize katarak büyümeyi hedefliyoruz. üniversite mezunu olsun ya da olmasın bize bütün yazılımcılar lazım. Konumumuz istanbul, Bu sebepten ötürü bize yazılımcı bulabileceğimiz yöntemleri sunarsanız seviniriz.

Aradığımız skiller : javascript, react, redux, php, laravel

Teşekkürler.
(1) 

Marmaray - halkalı - atalar hakkında

kvlknctk #1358456 
Halkali'dan marmaray hattina bindim su an florya durağına dogru yol aliyoruz. Inmem gereken durak atalar duragi. Bu duraga gitmem için aktarma yapmam gerekecek mi? Hic inmezsem eger atalar'a gitmis olacak miyim? Teşekkürler.
(1) 

SSH backup sunucusu arıyorum

kvlknctk #1351236 
Kullanmış olduğum cyberpanel sayesinde destination ekleyebiliyorum, fakat ftp değil de ssh olarak bunu yapabiliyorum. digitalocean gibi yerlerden aldığım zaman 25gb gibi bir alan backuplarıma yetmiyor. daha fazla bir alan lazım ve hesaplı olmasını diliyorum. ssh ile yedek alabileceğim bildiğiniz bir yer var mı?

teşekkürler.
(4) 

Yazılım firması isim önerisi?

kvlknctk #1345325 
Sayın değerli ekşiduyuru gezginleri, 1-2 hafta içerisinde bir yazılım ofisi açmış olacağım. hedeflerim büyük yapmak istediğim çok şey var. benimle çalışacak yazılımcılar ararken diğer yandan yazılım firmasının ismini ne koysak diye düşünür durumdayım. size sormadan da geçmek istemedim. eğer bir yazılım firması kuracak olsaydınız ismini ne koyardınız?

teşekkürler.
(1) 

bu fontu tanıyan var mı?

kvlknctk #1340920 
prntscr.com birinciler yazısının fontuna ulaşmam gerekiyor arkadaşlar, eğer tanıyan varsa beni mutlu etsin.

teşekkürler.
(3) 

Duvardaki bu lekeleri nasıl çıkarabilirim?

kvlknctk #1334305 
Koltukları geriye çekerken duvara çarparak bu izleri bıraktık, evin neredeyse her köşesi bu şekilde lekelerle dolu. Islak mendille falan silmeyi denedim yemedi.
Bu lekeleri çıkarmak için bir yönteminiz var mı?
teşekkürler.

prntscr.com
(2) 

Eskişehir'de dişçi

kvlknctk #1333364 
Önerebileceğiniz ve işinde profesyonel olduğunu düşündüğünüz bir dişçi var mı? Odunpazarı değil de Tepebaşı mevkiinde olursa daha çok sevinirim.
Teşekkürler.
(2) 

Adobe Photoshop 2019 Trial Reset

kvlknctk #1332606 
7 gün dolduktan sonra kullanamadım, şimdi acil bir şekilde lazım. Fakat crack işine girmek istemiyorum. Sadece kısa süreliğine olsa da açmak istiyorum. bunun için bildiğiniz yöntemler nelerdir?

Teşekkürler.
(2) 

Lenovo recovery mod sonrasında hemen şifre sorması

kvlknctk #1330728 
Bilgisayar yeni satın alındı arkadaşlar, fakat açtığımızda diğer kullanıcı başlığı altında şifre istiyordu benden, reset düğmesine bakarak her şeyi sil deyip yeniden kurulum yaptık, fakat kurulum bittikten sonra yine aynı ekrana düşüyor ve bizden şifre istiyor, Administrator yazdığım zaman devre dışı bırakıldığını söylüyor ve elimizde şifre falan da yok.
Ne yapılması gerekiyor ?
teşekkürler.
(1) 

Eskişehir'de kiralık villa arıyoruz

kvlknctk #1328922 
Yılbaşı gecesi 10 kişilik bir parti yapmak adına rahat takılabileceğimiz villa ya da residence arıyoruz, bir çok otel ve yer dolu. Bildiğiniz kiralama yapabileceğimiz bir yerler var mı?
(1) 

Digitalocean VPN lokasyon problemi

kvlknctk #1328912 
Droplet seçtiğim zaman özellikle hollanda 3. seçiyorum. Fakat vpn kurulumunu yapıp tamamladıktan sonra vpn bana ip adresini veriyor ama kontrol ettiğimde Rusya olarak gözüküyor. 2. Kurulumda da rusya gözüktü.

DNS olarak cloudflare kullanıyorum. Hollanda lokasyonlu olmak istiyorum ama işkence ile kurduğum iki kurulum amsterdam yerine rusya oldu çıktı.

karşılaşan var mı bu sorunla?
(6) 

En kullanılışlı mail uygulaması sizce hangisi?

kvlknctk #1328854 
Birden fazla mail yönetiyorum, hepsi ile imap şeklinde bağlıyım. Windows'un kendi posta istemcisini kullanıyorum fakat çok abartı bir tasarıma sahip olduğunu düşünüyorum. Kullanmakta zorlanıyorum, thunderbird yükledim az önce onun da yavan oluşu hoşuma gitmedi. Gmail ile yaşadığım deneyimi hiçbir mailde yaşamadım.
Imap olarak gmail'e de ekleyebilirim ama o zaman karıştırmak istemiyorum mailleri.

Önereceğiniz programlar varsa incelemek isterim.
Teşekkürler.
(3) 

Yıl başında ne yapacağımızı bilemedik

kvlknctk #1327958 
Sonra size soralım dedik, dışarıya çıkmama kararı almış durumdayız ama 2 çift bir şekilde bir yerlere gidilir mi diye düşünüyoruz. Fantastik bir yıl başı geçirmek istiyoruz fakat yapacak hiçbir şey aklımıza gelmiyor. Aklınıza gelen etkinlikler nelerdir ya da planlarınız nelerdir? Bu konuda öneri yapmanız mümkün olur mu yoksa kafamız güzelken sizi salalım mı?
(1) 

Javascript Efekti

kvlknctk #1327607 
Yapmış olduğum bir anket sitesi için oy kullanıldığında sitede tek seferlik bir efekt çıkmasını istiyorum. Konfeti patlatması gibi vs. back-end kısmında tek seferlik bir flash oturumu yaratabiliyorum. Bununla javascripti tek seferlik çalıştırırsam sanırım istediğim şey olacaktır. Fakat böyle bir efekti nasıl bulacağımı bilemedim.

Cevaplar için teşekkür.
(1) 

Anket sonuçlarının yüzdelik değerlerini almak (PHP)

kvlknctk #1327168 
Bir anket sitesi oluşturuyorum ve anket sonuçlarını yüzdelik bir değerle göstermem gerekiyor.

Öncelikle tablo yapımı incelemeniz buraya eklemek istiyorum.
prntscr.com

Sonuçları yani votes tablosunda poll_id satırına bağlı olan kayıtları count ile sayarak hangi anketin kaç tane oyu var görebiliyorum.

Bunu anasayfada göstermek adına bootstarp'ın progress bileşeninden faydalanıyorum.

kullandığım satır:
<div class="progress-bar progress-bar-striped progress-bar-animated" role="progressbar" aria-valuenow="75" aria-valuemin="0" aria-valuemax="100" style="width: 15%"></div>

width değiştirdiğim zaman barın o rakama göre yüzdelik bır kısmı doluyor.

Buraya kadar her şey tamam. Fakat benim elimdeki sonuçlar şu şekilde count çıktısı veriyor:
seçenek 1 - 67
seçenek 2 - 123
seçenek 3 - 401
seçenek 4 - 1852

bu değerlerde nasıl bir matematiksel işlemi yapmam gerekiyor? yani bu sonuçlar bana %100 altında bir değer vermesi gerekiyorki bar kısmını doldurayım. Oylar 1000'den fazla olunca hesaplama nasıl olacak bunu bir türlü algılayamadım.

Yardımlar için teşekkürler.
(2) 

sozcu.com.tr adresinde olan slider ya da benzeri

kvlknctk #1326873 
Yapmış olduğum bir haber sitesi için responsive uyumlu bir slider arıyorum. owl carousel vb. ürünleri kullandım fakat ya apileri yetersiz geldi ya da responsive cssler problemliydi.

Navigasyonu sayılar şeklinde olsun istiyorum. Kendi yaptığım scripte giydireceğim. İstediğim slider ekte gönderildi.

İlginiz için teşekkürler.
(1) 

Seçtiğim pencerenin üstte kalmasını isitiyorum

kvlknctk #1321435 
Devamlı terminal ekranları ile çalıştığım için diğer pencerelere tıklasam da karşımda durmasını istiyorum o terminal ekranını. bu bilgisayarı kasmadan kullanılabilecek güzel bir program biliyor musunuz?
(2) 

Webmail (roundcube) to Yandex

kvlknctk #1318829 
Sunucumda bir çok alan adı example.tdl/webmail adresi üzerinden roundcube sayesinde mail hizmeti kullanıyor. Bu mailler zamanla sisteme yük olduğu/olacağı için yandex'e taşımak istiyorum. Fakat mail adresleri gibi onların maillerini de taşımam gerekiyor. Müşteriler yandex'e geçtik ama hani nerede maillerimiz diyebilir. Roundcube üzerinde bulunan mailleri bir şekilde yandex' import etmem de gerekecek. Bu işlemi tam olarak nasıl yapacağım bilmiyorum.

Yardımınız için teşekkürler.
(6) 

Uzaktan kontrol için program önerisi

kvlknctk #1312647 
Team viewer dışında öneri almak istiyorum. Yaklaşık 60 bilgisayarin bütün dosyalarına ve masaüstü görüntüsüne ulasmam lazım. Bunu fiyat performans olarak seçmem gerekiyor. Logmein cok pahalı. Radmin vardi bir ara ama ne oldu bilmiyorum.
(5) 

Photoshop ile mock-up hakkında

kvlknctk #1310783 
Elimde büyük bir hastanenin çalışan listesi var, yapmış olduğum tasarım hepsi için uyarlanıp çıktı alınacak. Personel listesini herhangibir şekilde import ederek ya da elimle yazarak photoshop'un mock-up üretmesini istiyorum. Klonladığımda ya da import ettiğim listede bir değişiklik olursa benim yapmış olduğum tasarımda da değişim olsun istiyorum. Olay tamamen yaka kartı yapma süreci ile başladı. Tek bir tane yaka kartım hazır fakat isim soyisim ve ünvan olarak personel listesine göre photoshop'un a4 kağıdına bu listeyi benim tasarımla uyarlıyarak klonlamasını istiyorum.

Böyle bir şey mümkün mü? ya da farklı yolları var mıdır yapmak için?
(1) 

Hizmet ve Ürünler için yazılım mantığı

kvlknctk #1295031 
Paylaşımlı interaktif bir uygulama yapıyorum.
Burada satın alınabilecek ürünler ve hizmetleri listeliyorum. Ayrı ayrı tablolar oluşturacağıma tek bir tablo altında birleştirip "type" ile ayrımlarını yapmak istiyorum.

Bu mantıklı bir fikir mi? İleride sorun yaratabilir mi?
Yani services ve products tabloları yerine stocks ile toplayıp type kolonu ile ayırmak mantıklı mı?

Eğer böyle yapacak olursam bu tablonun ismine ne vermem gerekiyor. Yani bunu müşteriye stok olarak göstermem uygun değil sanırım. Genel olarak hizmet ve ürünün bir tanımı tek bir kelimede yapmak ne olur? Stok olmuyor çünkü anlamı farklı. ProdService bıraksam anlamsız oluyor. Tuhaf bir dilemma yaşıyorum.
(1) 

Alt + Tab ile gözüken pencereler (3 monitör)

kvlknctk #1293102 
3 adet monitör kullanıyorum arkadaşlar. hepsi tek bir bilgisayara bağlı. mouse ile aralarında geçiş yapabiliyorum fakat yoğun kullandığım anlarda zorlandığım bir nokta alt + tab özelliği oluyor. açık pencerelerimi monitörlere kullanacağım şekilde yerleştiriyorum. alt tab bütün monitörlerde olan pencerelerimi gösteriyor. aralarında geçiş yapamıyorum. örnek verecek olursak açık pencerelerden birinde debug yapıyorum aynı zamanda önizleme de alıyorum diğer taraftan kodları yazıyorum nasıl gözüktüğüne bakmak için alt + tab yapınca debug ekranını da görüyorum. görünmesini istemiyorum sadece orta monitörde açık olan iki program arasında alt + tab ile geçiş yapmak istiyorum fakat diğer monitörlerde açık olan programlar elime ayağıma dolaşıyor. bunu çözmenin bir yolu var mıdır?
teşekkürler.
(2) 

Gelen / Giden evrakların OCR ile okuyarak sistemde saklanması (edys)

kvlknctk #1245698 
Bunun için türk yazılımcıları güzel bir çözüm üreterek ücretsiz bir şekilde yayınlamışlar. elleri dert görmesin güzel bir hizmet yapmışlar ama ben bu kadar salakça bir kurulum ve derme çatma bir sistem daha görmedim. kurmayı geç karşılaşacağımız hatalarda tek bir kaynak bile bulmak zor. Ki destek için ücretli bir bölüm bile açmışlar kendilerine.

Neyse, kuruma gelen giden evrakları taratarak sisteme kaydetmek istiyorum. Lazım olan evrak ile ilgili arama yaptığım zaman bana o evrağı anında getirecek bir sistem olsun istiyorum. Bunu kurum içinde tek bir bilgisayardan değil diğer bütün bilgisayarlardan ulaşılabilir kılmak istiyorum.

Alternatif, ücretli ya da ücretsiz çözümlerinizi dinlemek isterim.

Teşekkürler.
(2) 

Osmanlı'ya müslümanlık ile ilgili verilen cevap

kvlknctk #1163596 
Osmanlı bir ülkeye girmeden önce bir yazı gönderiyor. Müslümanlığı kabul etmeleri gerektiğini yoksa kılıç zoru ile yapacağı gibi bir söz ediyor. O ülkede buna istinaden bir cevap veriyor. Etkileyici bir cevaptı. Fakat konuyu unuttuğum için bilmiyorum. O ülke ve yazıt hangileriydi?


Teşekkürler.
(2) 

Macintosh Trackpad ile sayfa yenilemek

kvlknctk #1156153 
Macbook Pro Trackpad ile sayfayı yenilemek mümkün mü?
apple + R ile sayfa yenilenebiliyor. sağa sola çift parmakla sayfaların tarihçesinde dolaşabiliyor bütün işlemleri yapabiliyoruz. sadece yenileme için klavyeye dokunmak biraz zor oluyor sanki. Bunun bir yolu var mıdır?
(1) 

Ekran Paylaşımı (Node.js, Raspberry Pi)

kvlknctk #1156152 
iki veya daha fazla android cihazın ekranından alacağım görüntüye ihtiyacım var. bu görüntülerin kaynağı tek bir yerden olmak zorunda. çünkü ekranda ne gözükeceğini ve nasıl gözükeceğini tek bir merkezden kontrol edebilirim. bunu kontrol etmek için gerekli aygıtlar ve yazılımlar kullanacağım. bu merkez raspberry pi olabilir ya da android bir cihaz olabilir. hatta kolaysa eğer windows bile olabilir. bir yazı ya da resim belirlendikten sonra bu görüntüyü hareket ettireceğim ve diğer android cihazların bu görüntünün aynısını taklit etmesini istiyorum.

bu şekilde bir çok android cihazda görüntüm gözükecek ve yapmak istediğim şeyi yapacağım.

nodejs gulp ile browsync kullanarak yapabilir miyim diye de merak ediyorum. oluşturmuş olduğum görüntü resim haline getirilip hızlı bir şekilde diğer android cihazlara mı aktarsam? bu çok saçma olabilir.

paylaşımlı bir alan yapmak lazım kablolu ya da kablosuz android cihazların benim kaynağımı okuması için nasıl bir yol izlemek gerekir.

yardımlar ve fikirler için teşekkür ederim.
(1) 

iphone gelen bildirimleri kapali ekranda gormek

kvlknctk #1145375 
Android cihalarda gelen bildirimler devamlı yanıp sönen bir ışık sayesinde bizi haberdar edebiliyor. Fakat iphone cihazlarda bu özellikten mahrumuz. Bu ozelligi yapan bir uygulama var mi? Ekranda bildirimler bir sekilde devamli gosterilsin istiyorum ama flashi acip kapatmak gibi bir sacmaliktan ziyade ekran ile alakali bir uygulama yok mu? Varsa soyleyenlere teşekkürlerimi sunarım. Hoşçakalın.
(2) 

Bu sekilde bir duvar kagidi nasil yapilir?

kvlknctk #1135615 
m.popkey.co

Acil bir sekilde evime yaptirmak istedim fakat bunu yaptiracak birilerini bu memlekette bulmak zor olacak. Kendim bir sekilde halletmem gerekiyor ama once konu hakkinda bilgi toplamam gerekiyor.

Arkada bir tv mi var yoksa sadece isik ile mi yapiliyor anlamadim. Nasil aratacagim hakkinda bile bir fikrim yok. Yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tesekkurler.
(6) 

Müzik türlerinin çıkışını yıllara göre ayıran site

kvlknctk #1121756 
flash güzel efektli bir internet sitesi vardı. yıl zaman çizelgesi vardı ve hangi müzik hangi türden geldiğini biliyorduk.

sitenin adını bir türlü bulamadım.
hatırlayan arkadaşlardan ricam olur.
teşekkürler.
(1) 

Google Maps Anlık Marker

kvlknctk #1072985 
Android telefondan anlık olarak post yolu ile almış olduğum koordinatları veritabanına kaydediyorum. Bu hareketleri görecek kullanıcı grubuna ise malum noktanın hareketlerini göstermem gerekiyor. Elimde dizi halinde olan koordinatları anlık olarak browser üzerinden son kullanıcıya nasıl gösterebilirim. Yani kullanıcı linke tıkladığı zaman noktayı takip edebilecek. Nereye gittiğini görebilecek. Angular 2 ile gerekli sistemi yaptım. Elimde bir map var ama nasıl bir api kullanarak bu haritayı yenileyebilirim. Ya da google mapsin böyle bir özelliği var mı?

Teşekkürler.
(9) 

Ev kirası ödemesindeki EFT masrafı kime ait?

kvlknctk #1070778 
Ev sahibinin hesabı farklı bir bankada olduğu için EFT yapmam gerekiyor. Bunun ücretleri aslında kime ait? Benim adama EFT masrafını kesip mi göndermem gerekiyor? yoksa EFT masrafları da bana mı ait?
(8) 

SQL Mantık Sorusu ?

kvlknctk #1067703 
MySQL kullanarak şimdiye kadar bir çok yazılım yaptım. Bu yazılımları kullanmak için yetkili olan kişileri genel olarak tablolarını ayrı tuttum. Örneğin bir CRM sisteminde Patronlar, Muhasebeciler, Pazarlamacılar diye üç kullanıcı grubum oldu. Bunların her birisini ayrı bir tablo oluşturarak konumlandırdım. Yaptığı işlemleri gerekli yere kendi IDleri ile kaydettim. Fakat burada ters giden bir şeyler doluğunu düşünüyorum. Hepsini tek bir kullanıcı tablosunda yapıp yetkilerine rollerine göre tanımlama ve yetkilendirme yapabilirim. Fakat bu an başka bir sorun olduğunu düşünüyorum. Örnek verecek olursam Pazarlamacıların araba plakasının olduğu bir kolon açmak gerekiyor. Fakat geriye kalan kullanıcı grubunda böyle bir veri olmayacağı için yine bu kullanıcıların plaka hücresi NULL kalmış olacak. Böyle gözüken bir tablo hoş karşılanmaz bence. One to One ilişkisi ile kullanıcılara bu gibi verileri tanımlamak mümkün olabilir. Fakat Kullanıcı grubu ve roller arttıkça üstüne bir de tanımlanacak değerler eklenince pivot tablolarla uğraşmak hızımı yavaşlatabiliyor.

Karışık yazılımların kullanıcı gruplandırması hakkında kabul görmüş bir standardı uygulamak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Teşekkürler.
(5) 

Sabit telefon arayan kimliği cihazı ve uygulaması

kvlknctk #1051721 
Sabit telefona gelecek olan aramaları adresleme ve müşteri tanımlama işlemini yapacak bir yazılım üzerinde uğraşıyorum. Bunun için caller id cihazlarına ulaştım internet üzerinden ama çoğusu usb ile işlem yapıyor. Bu pek önemli bir detay olmasa da gelen aramaların telefon numarasını alıp web tabanlı uygulamamda bir işlemden geçirmek istiyorum. Fakat gelen aramaları xml, json ya da text olarak uygulamama nasıl iletebilirim ?

bunun için nasıl bir cihaz kullanmalıyım. ya da farklı bir şekilde önerebileceğiniz yöntemler var mı?

0850 li hatlar ile bulutfon.com da bunu yapabileceğimi düşünüyorum ama apileri inceledim fakat sabit hatlarda nasıl yapılabilir diye bir yol arıyorum.

cevaplar için teşekkür ederim.
(2) 

Ücretsiz Bootstarp Temalar

kvlknctk #1045192 
Neye elimizi atsak ya spam site ya da 9 dolar on dolar. Ufak bir şey için bile themeforesta bayılmak zorundamıyım. Güzel mütevazi temaların olduğu siteler biliyor musunuz arkadaşlar ?
(1) 

Jquery ile taşınabilir divler ve konumları

kvlknctk #1044203 
Jquery kullanarak a4 pdf dosya oluşturmak istiyorum. Oluşacak bu dosyayı gerçek bir fatura üzerine yazdırmak istiyorum. Fakat pdf dosyası oluşturmadan önce drag drop ile içinde yazı bulunan div elementlerinin pozisyonunu düzenleyebilmek istiyorum. Her müşteri için ayrı bir fatura şablonu oluşturarak kaydetmem gerekiyor ki müşteri satış yaptığı zaman kaydedilmiş şablonuna göre pdf dosyası üretebilip yazdırsın.

Bunun için masaüstü yazılımı yaparak yazdırma işlemi daha profesyonelce yapılabilir sanırım. parasut.com da bunun bir örneği mevcut. Masaüstü yazılımı yapabilecek ya da daha güzel çözümü olan arkadaşların da yeşillendirmesini beklerim.

Cevaplar için teşekkür ederim.
(1) 

İade faturası nasıl kesilir ?

kvlknctk #1044174 
Yapmış olduğum bir uygulama için çözüm aramaktayım. Müşteriler uygulamayı kullanarak satış yapılan faturayı iptal etmek istiyorlar. fakat bazı durumlarda da sadece fatura içindeki tek bir ürünü iptal etmek istiyorlar.

Ufak bir ayrıntı ile beraber geliyor bu sorun. Çünkü fatura düzenlendiği zaman iskonto uygulanıyor kdv hesaplanıyor. Ek olarak fatura yazdırılmış.

Bu durumda nasıl bir aşama uygulamam gerekiyor ?
(1) 

imac revocery mod açmak

kvlknctk #1025077 
açılışta başlangıç sesi geliyor ve elma işaretinin olduğu yerde devamlı loading ekranı bekliyor.

bazı durumlarda masa üstü gelir gibi oldu mouse gözüktü fakat bir kaç saniye sonra kayboldu.

windows klavye ile kullanıyorum.
recovery mod açmak istiyorum fakat açılışta
windows, alt, cmd + r tuşlarının hiç birisi işe yaramadı.
kısayollara buradan baktım: support.microsoft.com

tam olarak sorunum ne olabilir?
teşekkürler.
(4) 

Samsung'u şikayet etmem için?

kvlknctk #1013430 
Tüketici haklarına başvurmam gerekiyor. bunun için e-devlet üzerinden giriş yapıyorum fakat bulunduğum şehire göre bana şikayet edebileceğim firmaları listeliyor. Bursa için samsung bulamıyorum. Bimeks üzerinden aldım telefonumu.
Servise vereli 41 gün oldu. 20 iş günü bu gün tamamlandı. şikayetvar a yazdığımızda ilgilenen adam yok. servis o ekip ilgileniyor, bu ekip ilgileniyor diyerek oyalıyor. telefon kutudan bozuk çıktı.

Nereye başvurup ne yapmam gerekiyor?
Teşekkürler.
(1) 

İngilizce eğitim kaynak

kvlknctk #1008155 
Ukla akademi kursuna gidiyorum. Birinci aşama eğitimden başladım.
www.abaenglish.com adresinden eş zamanlı olarak öğrenmeye çalışıyorum.
Fakat kurslarda ve bu sitede ingilizce olarak eğitim veriliyor tamam güzel.

Sizin bildiğiniz farklı kaynaklardan da yararlanmak istiyorum.
İlginiz için teşekkürler.
(4) 

Javascript Güvenlik Teknikleri

kvlknctk #998326 
Sayfa içerisine çağırdığımız ya da üzerinde işlem yaptığımız inputlar, bunlardan gelen bilgileri ile tanımladığımız variablelar hepsi çalışıyor. İşlemler sorunsuz bir şekilde arayüz üzerinden yapılıyor. Bu konuda başarılı olmak jquery ile daha kolay hale geldi. özellikle ajax ile artık bütün siteyi yapıp çıkabilir durumdayız.

Fakat yapmayı öğrenmek ile baya bir zaman geçirdikten sonra yüksek hiti olan sitelerdeki performans ya da fark etmeden açık kapı bıraktığımız durumlar bir süre sonra karmaşık problemler haline geliyor.

Elbet hangi programlama dili olursa olsun xss gibi açıklara dikkat etmek gerekiyor. Çünkü siteyi kullanan kişiye de özelliklerle beraber sunduğumuz açıklar oluyor. Veritabanı üzerinde okunacak veya yazılacak bilgilere de dikkat etmek en önemlisi. bir şekilde zararlı kodlara mahal vermemek için yapılacak yöntemlerde hayli mevcut.

Bunlar da bir kenarda dursun. Chrome ya da Mozilla gibi tarayıcılarda kullanıcı development mode ile sitenin kodları ile local olarak düzenleme yapabiliyor.

Örnek senaryo ;
Sadece bir birileriyle veritabanında iletişim kurabilecek insanların yer aldığı bir mesajlaşma sistemi olsun. Kullanıcıların profil sayfaları var. Mesaj göndermek için açılan bir modal var. Mesajın gönderileceği kişinin id numarası input hidden şeklinde yer alıyor. Kullanıcı mesaj göndereceği kişinin id numarasını biliyor. Mesaj gönderecek olan modal açıldığı zaman development mode ile input hidden değerini değiştiriyor. Aslında başka kullanıcıya gidecek olan mesajı göndermek istediği id numarasına gönderebiliyor. Bu elbet istenen bir durum değil. Önüne geçilebilecek bir durum fakat backend kodları ile bu bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek yerine. Sayfa üzerindeki bilgilerin düzenlenebilirliğini engelleyen bir sistem daha makul olmaz mı?
Eğer bu mümkünse farklı browserlar ile ya da farklı lokasyonlardan post işlemleri ile kötü niyetli birisi veri alışverişi yapabilir mi?

Js kodları içerisinde aslında verilerin ajax urlsine nasıl gitmesi gerektiği de açık bir şekilde görünebilir durumda. Backend ile oturum kontrollü işlemler de düşünülebilir konu hakkında bilgisiz olmak beni korkutmaya başlıyor. Yapmış olduğum bu gibi çalışmalarda hata yapmış olmam bile beni ürkütüyor çünkü baştan hepsini düzenlemek kabustan başka bir şey olamaz.

Aynı durumu aslında Android uygulamalar ile webservislerle de yaşanabilir. Tespitinin mümkün olması durumunda zafiyetimiz de gözükecek.

Bir ara modem arayüzünde böyle bir girişimde bulunmuştum. Inputlar üzerinde oynayarak bırakmış olduğu sınırları değiştirmek istedim. ILLEGAL gibi bir yazı okudum yanlış hatırlamıyorsam. Fakat şimdi kendi sitemde deniyorum. Farklı bir lokasyondan bağlanarak backend ile görsel olarak bırakmış olduğum sınırların dışına çıkabildim. Dahil etmem gereken bir güvenlik fonksiyonu mu var?

jquery security + browser +xss +cross domain vb. arama sonuçlarında bir şey bulamadım.

form token ile ilgili dökümanlar buldum ama aradığım şey bu değil sanırım.

Bu konu için aslında yapılması gerekenler nedir?

Teşekkürler.
(4) 

SQL Çoklu Obje Mantığı

kvlknctk #989177 
Bir haber sitesi olduğunu varsayarak anlatmak istiyorum durumu.
Haberler teker teker listeleniyor SQL üzerinde. haber_resim denen bir sütun var.
Burada haber_ana_resim.jpg şeklinde habere ait olan resim dosyasını bulunduruyorum.

Haber görüntülendiği zaman resim dosyası adı belli olduğundan sorunsuz bir şekilde listeleniyor. Fakat ben bu haber satırına daha fazla obje eklemem gerekiyor. Örneğin resim galerisi eklemem lazım. Ya da bu haber görüntülendiği zaman farklı dizilerle işlem yapacağım.

Durum bu olunca işler biraz karışıyor. Denediğim yöntemler aşağıda. Bir çok kişi de aynı şekilde yapmış zaten. Fakat daha pratik çözümlerin olup olmadığını merak ediyorum.

1- haber_galeri şeklinde bir sütun içerisinde galeri içerisinde bulunacak resim dosyalarının isimlerini | gibi karakterlerle birleştirip text haline getirip o sütun içerisine yerleştiriyorum. kullanacağım zaman da ya da haber görüntülendiğinde | işaretinden parçalayarak dizi haline getirip kullanıyorum.
- Bu yöntemi uyguladığım zaman sütun niteliğini text yapmam gerekir ki büyük dizilerle işlem yapabileyim. çözümleme problemi doğuracağını tahmin ediyorum. Biraz amatör duruyor. Dataları kontrol etme açısından yetersiz gibi.

2- haber eklendikten sonra yani haber öğesi benzersiz id numarasını aldıktan sonra galeri ekle sayfası yaparak, malum klasör içerisinde haber idsi adında bir klasör oluşturtup resimleri onun içine attırtıyorum. haber görüntüleneceği zaman klasör içerisindeki bütün dosyaları listeletip dize üzerinden işlem yaptırtıyorum.
-Bu biraz mantıklı duruyor ama haber oluşmadan önce haberin idsi ne olacak ki ben o numara ile bir bir klasör oluşturtayım? en son id numarasını alıp +1 yapabilirim ama o anda farklı bir bilgisayar da haber ekliyorsa işler karışır. Galeri için ayrı bir değer atanabilir id ile alakasız bir şekilde o id ile işlem yapılır. şu anda bu yöntemi kullanıyorum. fakat ayrı bir tabloya ihtiyaç duyuyorum.


3- galeri için ya da dizi nesneleri için ayrı bir tablo oluşturuyorum. galerinin ait olduğu haber idsini belirtip haber listelendiği zaman join işlemleri ile bu farklı bir tablodaki dizileri listeliyorum.
- Zaman alıyor. Farklı tablolarla join olayına girmem gerekiyor. Sadece galeri için bunu yapmak zahmet verici oluyor.


Fakat bu yöntemlerimde hoşuma gitmeyen durumlar söz konusu. Farklı çözüm arayışlarım bu yüzden.
Json stringlerini mysql içinde mi kullanayım?
Gelişmiş bir sql yapısı incelediğimde böyle bir şey gördüm.
left right durumları söz konusu. Bunlar ne demek oluyor.

Kısacası bir biri ile ilişkili dizilerle çalışmanın mantığı nedir?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
(6) 

eksisozluk neden açılmıyor?

kvlknctk #986415 
ben de mi bir sorun var anlamadım.
bir ara "The service is unavailable." yazdı.
(2) 

jquery serialize içerisindeki objelere ulaşma

kvlknctk #984954 
form input alanlarını kontrol etmek için böyle bir yöntem kullanmak istiyorum.

var dizi = $("#formid").serialize();

şeklinde formun içindeki bilgileri zaten elime almışım. form objeleri çok fazla olduğundan dolayı teker teker variable tanımlamak istemiyorum input alanlarına.

dizi variable ını kullanarak email, sifre gibi inputlara ulaşıp kontrol yapmak istiyorum.

her kontrol etmek istediğim input alanına variable tanımlamak zahmetli oluyor.
bu şekilde kısa bir yol bulmak istiyorum.

farklı yöntemler varsa okumak isterim.
(2) 

hdmi kayıt cihazi

kvlknctk #981068 
hdmi üzerinden gelen görüntüyü bilgisayarıma kaydetmek istiyorum.
en uygun cihazi nasil arayacagim?
teşekkürler.
(1) 

internet üzerinden üniversite kayıt olayı mümkün mü?

kvlknctk #975428 
Süleyman Demirel üniversitesi hukuk bölümü için oraya gitmeden internet üzerinden kayıt yaptırmamız mümkün mü?

mobil görünümden çık