(2) 

taksim civari berber

sabor #898805 
kumbaraci yokusundayim buralarda kime tras oluyorsunuz bildiginiz iyi bir berber var mi
(6) 

Snowboard malzemeleri tavsiyesi

sabor #897945 
Arkadaşlar ilk defa bir kar tatiline çıkıyorum. Daha önce hiç kayak yapmadım yanımda nispeten tecrübeli arkadaşlar olacak bana gittiğimizde idareten bir board kiralayacaklar ama diğer malzemeleri ayrı ayrı kiralayınca günlük yüksek bir meblağ oluyor ben de bir kısmını gitmeden istanbuldan alayım istedim. Öğrenciyim çok fazla bütçem yok dolayısıyla mutlaka bulunması gereken ürünleri ve fiyat performans oranı yüksek markaları tercih etmek durumundayım. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim.

Board'u kayak merkezinde kiralıyorum dolayısıyla onu geçtim.

Kar gözlüğü gerekecek, aşağı yukarı ucuz bir gözlük ne kadardır ? hangi marka iyidir vs ?

Kask işini ne yapayım ? uygun bir kask ne kadardır, kiralamak mı mantıklı almak mı bilemiyorum

En önemlisi sanıyorum thermal içlikler ? Bunların hangi markaları gerçekten thermal etki yaratıyor fiyatlar ne durumda ? neye dikkat edeyim ?

Yine aynı şekilde board pantolonu ve thermal mont gerekecek sanırım ? Yine bunlarıda ucuza nasıl kapatabilirim ?

Ve bot. Boardu sadece özel botlara mı bağlayabiliyoruz ? oradan kiralanabilir mi ? yada ucuza bulabilir miyim ?

Bunların dışında mutlaka mutlaka bulunması gereken ekipmanlar var mı ? varsa neler ? kiralamak mı mantıklı almak mı ? Eğer orta karar ürünler alırsam yıllarca kullanırım. boardla kaymayı seveceğimi tahmin ediyorum.
(1) 

gmail ile toplu mail gonderimi

sabor #890801 
Arkadaslar gmail'in android uygulamasiyla toplu olarak mailleri nasil gonderebirim ?
Mailleri bcc bolumune aralarina virgul koyarak gondersem spam kutusuna mi duser ?
(1) 

bir entry ariyorum yardim edin bulamadim.

sabor #887361 
Bir entry okumustum sanirim vaktiyle debe olmustu.
Yazar surekli merak ettigini degisik ilgi alanlari oldugunu, ustunkoru birseyler ogrendikten sonra baska birseye gectigini zihnini bir turlu tatmin edemediginden bahsediyordu. Bunun yerine tek bir konuya egilip ince detaylari ogrendikce haz aldigini soyluyordu. Var mi hatirlayaniniz ? Bir buldurun be.
(5) 

yilbasi gunu grip olmak

sabor #884901 
Arkadaslarla birseyler organize ettik sehirdisindan gelenler falan var ve ben bugun grip oldum dostlar. Bas agrim falan yok ama nezleyim sanirim burnum akiyor surekli. Organizasyonu ben yaptim sayilir tanismayanlar falan var gitmem gerekiyor. 12ye kadar sizce bana iyi gelebilecek birseyler onerebilir misiniz? Bikac saat idare edebilsem yeter.
(2) 

5d mark 2 kapanıp açıldıktan sonra ayarlar sıfırlanıyor.

sabor #880602 
Arkadaşlar merhaba 5dm2 ile video çekimi yapıyorum. Otomatik kapanma fonksiyonunu kapalı yapıyorum yahut 30 dakikaya getiriyorum. Ama cihazı her kapatıp açtığımda ayarlar eski halinde oluyor. Yahut Marvels cine pic. style yüklüyorum. yine kapanıp açıldığında gitmiş oluyor. sizce sorun ne olabilir ?
(5) 

Izlemelik guzel yabanci diziler ?

sabor #873899 
En son true detective izledim harikaydi. Onun disinda american horror story, breaking bad, house of cards gibi dizileri severek izledim izliyorum, black mirror'a bayildim. Yine bunlar gibi guzel vakit gecirebilecegim diziler var mi bildiginiz ?
(3) 

kucuk sermayeyle is kurmak icin hangi sektoru tercih ederdiniz ?

sabor #872162 
Arkadaslar maksimum 100-150 bin tl ile bir is kurma firsatiniz olsa paranizi ne ile degerlendirirdiniz ? Hangi sektore girmeyo dusunursunuz ?
(3) 

jailbreakli ipad 3 e ios a yukleme.

sabor #856715 
Arkadaslar 2yil once rootladigim new ipad retinaya ios 8 kurmak istiyorum ama guncelleme almiyor. Rootu geri alip ios 8e nasil yukseltebilirim ?
(3) 

navigasyon cihazi kullanan var mi ?

sabor #833647 
Istanbul avrupa yakasina yeni tasindim. Neredeyse hic bilmiyorum desem yanlis olmaz. Aracimda navigasyon sistemi yok. Android telefondan google haritalar ile yoltarifi aliyorum ama boyle de cok zor oluyor ve telefona bakmak trafikte tehlike arz ediyor. Bu tip cihazlar gordum bunlar gps ile mi calisiyor nasil oluyorda oluyor ? Kullanisli mi ? Marka model var mi ? Kac para ? Tavsiye eder misiniz
(3) 

Bayrampaşa giyimkent'e nasıl giderim ?

sabor #829715 
Arkadaşlar anadolu yakasında göztepe ssk'nın oradan sabah 8gibi çıkıp giyimkent'e gitmem gerekiyor. istanbulu hiç bilmiyorum diyebilirim. herkez farklı birşey söylüyor. göztepeden söğütlüçeşme metrobüs durağına geçip karşıya ulaşırım diye düşünüyorum ama sonrasında giyimkent'e en yakın nerede inmeliyim sizce? yahut başka bir vasıta mı kullanmalıyım? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
(4) 

Alacatida 3 gun neler yapilabilir

sabor #824121 
Arkadaslar 3gunlugune kiz arkadasimla alacati merkezinde bir otele gidiyoruz. 1 gun aksam yemeginde guzel bir balik yemek istiyoruz, ama diger gunler icin planimiz yok. Sizce gitmeden mutlaka gorulmesi gereken yerleri nereler? Sokaklari cok hos gozukuyor oralarda bol bol fotograf cekmeyi dusunuyorum. Gece hayati var mi? Aracsiz gidebilecegimiz guzel yerler ve plajlar bulunur mu ? Bolgeyi taniyan birilerinin fikirleri bizim icin cok iyi olurdu..
(3) 

anadolu yakasina en rahat ulasim nasil olur

sabor #822008 
Aksam 10gibi ataturk havalimanina inmis olacagim. Karsida kozyatagi tarafina nasil gidebilirim acaba ?
(9) 

Schengen vizesi alıp başka bir ülkeye gitmek

sabor #815403 
Arkadaşlar diyelim ki ispanya vizesi aldık ama uçakla yunanistana gittik orada gezdik dolaştık sonra uçakla döndük türkiyeye. Böyle birşey yapanınız var mı ? bir sonraki vize başvurusunda sıkıntı oluyor mu? oluyorsa ne gibi sıkıntı çıkarıyorlar? böyle birşey yapınca hollanda almanya gibi ülkere vize başvurusu yapıldığında bu ortaya çıkar mı nasıl olur fikri olan ?
(9) 

Yunanistan vize başvurusu hakkında

sabor #814903 
yahu anlamadığım bir şey var. 2kişi seyahat edeceğiz birimiz Mersinde ikamet ediyor birimiz Karabük. Mersindeki arkadaşın vize başvurusu için Ankaraya gitmesi gerekiyor diyor vfs global, karabükteki arkadaşında Bursa'ya gitmesi gerektiğini söylüyor? Böyle bir zorunluluk mu var acaba?
(1) 

kamera asistanı

sabor #809774 
Arkadaşlar sizce bu sektöre adım atmak akıllıca olur mu ? kameran asistanı olarak başlayıp yükselmek mümkün olur mu ? aşağı yukarı nasıl ücretler kazanıyor asistanlar ? bu sektörün içinden biri bana iş bulma konusunda yardım sağlayabilir mi ?
(4) 

gida urunleri fotograf cekimi

sabor #806952 
Bir arkadasimin sut fabrikasi var yogurt tereyagi gibi urunleri fotograflamami istedi saniyorum web sitesinde sergilemek istiyor. Canon 550d ve 50mm f1.8 rahat cekerim diye dusunuyorum ama isigim yok sizce neler yapilabilir fikri olan
(2) 

aksama dogru guneslenmek

sabor #802443 
Saat 6-7gibi guneslenilse bronzluk saglanir mi? Ille Gunesin altinda kavrucu sicakta terlemek mi gerekir?
(6) 

Film önerisi

sabor #793816 
Ya işin yorgunluğu falan kafam allak bullak şöyle izlemesi kolay bir film bilmeceli bulmacalı bir şeyler değilde önerebilecek var mı?
The grand budapest hotel'i izledim en son bayıldım tek kelimeyle muhteşemdi. Gene o tarz bir film önerebilecek var mı şu an ? Wes Anderson'un diğer filmleri demeyin hepsini izledim. jim jarmush'da aynı şekilde. başka önerilere açığım
(13) 

Yunan adaları kapıda vize uygulaması

sabor #785636 
Arkadaşlar bundan yararlanıp adaya giriş yapabileniniz var mı? 60euro bedelle giriş yapıldığını okudum bir yerde aslı astarı varmıdır? detayları nereden öğrenebiliriz?
(1) 

Yunan adaları seyahati

sabor #785525 
Arkadaşlar kız arkadaşımla birlikte ağustosun sonuna doğru gitmek istiyoruz. Daha önce hiç yunanistanda bulunmadık. Merak ettiğim şeyler var
Şimdi biz turla gitmek istemiyoruz çünkü kafamıza göre takılıp sevdiğimiz yerlerde daha çok sevmediğimzi yerlerde biraz daha az kalmak istiyoruz.

Yunanistan vize konusunda sıkıntı çıkarıyor mu ? Vize işlemleri ne kadar sürüyor ? santorini ve mikanosta konaklama fiyatlarıyla ilgili bilgisi olan var mı ? Daha önce gidenler varsa bana önerebilecekleri herşey işimize yarar.
(9) 

Kitap önerin bana

sabor #781035 
Pek fazla kitap okumaya vakit bulamıyorum genellikle otobüste iş aralarında ve akşam halim kalmışsa uyumadan önce 2 saat falan okuyabiliyorum. Pek bir edebi bilgim yok bu duruma çok üzülüyorum halbu ki kitap okumayı seviyorum.

Durum böyle olunca aslında elime ne geçse okuyup diğerine geçiyorum.

Genel olarak farkettim ki tarihi kitapları seviyorum. Genelde yansız ve yalın dille anlatılmış hikayeleştirilmiş türde kitaplar hoşuma gidiyor.
En son ksenophon'un anabasis onbinlerin dönüşü'nü okudum. O günlere dair pek fazla bilginin olmaması ve günlük yaşantılara dair bile objektif bir dil kullandığı için etkiledi sanırım beni. Yine bu tarz bir tarihi romanlaştırılmış bir şekilde okuyabileceğim türde kitaplar önerebilir misiniz bana ? E-kitap olarak bulabilirsem harika olur kindle ile okumaya çalışıyorum bulamaz isem.
(10) 

Kitap tavsiye edin bana

sabor #774464 
Pek fazla kitap okumaya vakit bulamıyorum genellikle otobüste iş aralarında ve akşam halim kalmışsa uyumadan önce 2 saat falan okuyabiliyorum. Pek bir edebi bilgim yok bu duruma çok üzülüyorum halbu ki kitap okumayı seviyorum.

Durum böyle olunca aslında elime ne geçse okuyup diğerine geçiyorum.

Genel olarak farkettim ki tarihi kitapları seviyorum. Genelde yansız ve yalın dille anlatılmış hikayeleştirilmiş türde kitaplar hoşuma gidiyor.
En son ksenophon'un anabasis onbinlerin dönüşü'nü okudum. O günlere dair pek fazla bilginin olmaması ve günlük yaşantılara dair bile objektif bir dil kullandığı için etkiledi sanırım beni. Yine bu tarz bir tarihi romanlaştırılmış bir şekilde okuyabileceğim türde kitaplar önerebilir misiniz bana ? E-kitap olarak bulabilirsem harika olur kindle ile okumaya çalışıyorum bulamaz isem.
(9) 

windows 8.1 yüklü hdd başka pcde çalışır mı?

sabor #762035 
arkadaşlar Windows 8.1 yüklü hddyi bambaşka bir anakart ve işlemcili bir sisteme taksam ne olur ?
(3) 

windows 7den windows 8e dosya tasima

sabor #761882 
Battlefield 4 titanfall gibi 100gb buyuk oyunlari tekrar download etmek istemiyorum. Win 7 sistemden kopyalasam win 8e aktarsam calisir mi ?
(4) 

intel core i7 4770k vs 4820k

sabor #761680 
Arkadaşlar oyun amaçlı arada da video editleme işleri yapıyorum.
bu iki kartın fiyatları aşağı yukarı aynı ama 4820k lga2011 kullanıyor bu anakartlar 1550'ye nazaran daha pahalı ve işlemcinin soğutucusu yok.

şurada testleri var

cpuboss.com

sizce bu fark 4820k almaya değer bir fark mı ? kağıt üstünde değilde günlük kullanımda artıları nasıl olur bana? render sürelerim ne kadar fark eder aşağı yukarı ?
(3) 

Fotoğraftaki böcek nedir ?

sabor #760192 
.
(1) 

ekran karti 6 pin 8 pin ??

sabor #759436 
Zotac gtx 760 amp! Karti baglamaya calisiyorum. Kartin uzerinde 2 adet 6 pinlik guc girisi var ve kutusundan da iki adet 6pinlik kablo cikti ama 5ignesi var ikisinde de toplam 10pin mi demek oluyor bu? Psudan da 2adet 6pinlik kablo geliyor ve yanlarinda 2pinlik bir kablo var. Bir turlu girmiyor hatali urun sanirim 2pinlik olan. Nasil baglamaliyim bu karti sizce ? Fotolari koyuyorum

Ekran karti
db.tt

Psu kablolari
db.tt

Kutudan cikan kablolar( erik guzel degilmis bu arada, daha erken)
db.tt
(12) 

hangi marka GTX 760

sabor #759156 
6 adet farklı marka gtx 760 ekran kartı var ve fiyatları aşağı yukarı aynı. Sizce hangisi en iyi performansı verir ? aralarından zotac Amp! edition biraz daha yüksek hızlara sahip gözüküyor kağıt üzerinde ama bilmiyorum nasıldır.
not: gtx 760 amp! linki çalışmıyor ünlem koyunca duyuruda neden bilmiyorum..

1.www.vatanbilgisayar.com

2.www.vatanbilgisayar.com

3.www.vatanbilgisayar.com!-edition-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-kart.html

4.www.vatanbilgisayar.com

5.www.vatanbilgisayar.com

6.www.vatanbilgisayar.com
(4) 

Notebook tavsiye

sabor #757814 
arkadaşlar annem için bir laptop bakıyorum.
Hem evde hem büroda kullanacak. dolayısıyla hafif ve ince olmasını tercih ediyoruz, onun haricinde gözleri biraz bozuk olduğu için büyük monitorlü olmasını istedik ama malesef bu sefer ağırlığı artıyor. retinalı macbook air düşündüm ama hem çok pahalı hem işletim sistemi osx. Ultrabook falan gibi birşeyler var nasıl olur kullanan var mı tavsiye edermisiniz ? haswell işlemcilerle 8-10saate kadar artmış pil ömrü duyduğum kadarıyla.
maks bütce 1500tl. önerileri bekliyorum
(3) 

asus gtx 650ti vs gtx 660

sabor #757408 
Arkasaslar su iki model arasinda kaldim
www.vatanbilgisayar.com
www.vatanbilgisayar.com

Birisi 650 ti boost oc modeli digeri ti olmayan 660 o.c modeli ikiside dcu2 var. Sizce hangisi iyi performans verir?
(3) 

Anakart Seçimi

sabor #757172 
arkadaşlar i5 4670k takacağım anakart arıyorum. Bir kaç alternatif düşünüyorum fiyatları aşağı yukarı aynı ama karar veremiyorum fikirlerinizi merak ediyorum
MSI Z87 G43 GAMING..... ASUS Z87 A .....ASUS H87 PLUS.... ASUS Z87 DELUXE...... ASUS MAXIMUS VI HERO.....GIGABYTE Z87X D3H
(7) 

Ekran kartı değişimi format gerektirir mi ?

sabor #756821 
amd h6850 ekran kartını çıkarıp yerine asus gtx650ti boost takmayı düşünüyorum. dosyalarımı yedekleyecek bir hdd bulunuyor şu anda. format atmadan kullansam performans düşer mi ?
win 7 ult. 64 bit
(3) 

Pegagus airlines' in ucak saatimi degistirmesi

sabor #751087 
1ay once aldigim 30mart tarihli 08:00 lefkosa - ankara ucagimin saatini yaz saati uygulumasi nedeniyle 09:00a aldik diye bir mesaj geldi. Bu 1 saatlik degisiklik benim butun islerimi aksatacak ve belki oy da kullanamayacagim. Havayolu sirketine karsi kullanabilecegim bir hakkim varmi cok merak ediyorum, avukat arkadaslar yardimci olabilirlerse cok mutesekkir olurum
(5) 

8mbit adsl download hizi

sabor #747604 
8mbit adil kullanim kotali adsl hattim son bir saattir 5-9mb/s arasi download yapiyor. Normalde torrentte maximum 800kb/s idi.
Boyle birsey nasil mumkun olabilir? Bu arada origin uzerinden download ediyorum, steam gibi birsey. Kozmetik bir sorun degil cunku bu sure icinde 22gb doldu

Screenshot ekledim. şunu bi açıkleyiverin ya

www.image-share.com
(3) 

belediye meclis uyeleri nasil seciliyor?

sabor #745431 
Soru baslikta. Asil merak ettigim meclis uyelerine verilen oylar belediye baskanindan bagimsiz mi veriliyor?
(1) 

Grafik dizayn sorusu

sabor #738118 
Şu tarz animasyonları

vine.co

after effects motion gibi programlarla yapıyorlar bildiğim kadarıyla?
Bu olayın bir ismi var mı ? bende öğrenmek istiyorum. Tutorial ile izleyerek öğrenebilceğim birşey önerebilir misiniz bana ?
(5) 

istanbul - Los Angeles ucak bileti fiyatlari

sabor #736485 
Arkasaslar mart ortasi icin thy fiyatlarina baktim 4000tl civari. Los Angeles'a giden baska firmalar neler daha ucuz bilet bulunabiliyor mu yoksa hep bu civarlarda mi?
(3) 

Los angeles dil okullari

sabor #734544 
Arkadaslar 6 aylik dil okulu planim var ama okula karar veremiyorum. Turk populasyonunun az oldugu bir okul istiyorum. Los angelesta olmasi gerekiyor. Buldugum okullar sunlar
Kaplan
Ucla extension (bu cok pahali eleyebilirim)
Fls -citrus college
Embassy ces
Ec - los angeles. 
Bu okullarin fiyatlari asagi yukari ayni ucla haric(iki kati fark var)Benim niyetim is bulabilirsem bir yandan calismak. Birde new york film academy'nin film alaninda workshoplari var 9haftalik falan uydurabilirsem onlarada katilabilirim bir yandan. Oraya gittikten sonra ucuz bir arac almayida dusunuyorum, toplu tasima yok gibi birseymis anladigim kadariyla
(21) 

Bar duvar yazilari

sabor #720176 
arkadaslar shotbar tarzi bir mekanin duvarina tahta koyup tebesirle birseyler karalayalim diyoruz. bu tarz tek cumlelik falan birseyler aklinda olan goren varmidir? begendigimiz olursa yazarin nickini de altina yazariz :)
(3) 

Office dosyalarını senkronlama

sabor #696359 
Diyelim ki evde bir excell dosyası üzerinde çalışıyorum ufak değişiklikler yapıyorum bu dosyayı büroya gittiğimde senkronlanmış bir şekilde açabilir miyim ? Dropbox üzerinde yaptığımda değişiklik yapılan dosyayı ismini değiştirip yeni bir belge olarak kayıt ediyor. Bu tarz bir iş için en kullanışlı ne olur ? Yani 4-5 bilgisayar üzerinden aynı dosyaya hızlı bir şekilde ulaşabilir miyiz ?
(3) 

galaxy s3 imei klonlama

sabor #694152 
arkadaslar yurtdisindan alinan telefonu kayit yaptirmadan imei klonlama yontemiyle kullanabiliyor muyuz? telefonda cyanogenmod kurulu ilerde bir sorun cikartir mi, hic deneyen var mi?
(1) 

2500tl bütçe ile toplama pc

sabor #682018 
Oyun için kullanılacak bir pc toplamak istiyor arkadaşım 2500tl bütçesi var .
(1) 

mobil yazılım grafikleri

sabor #678951 
Arkadaşlar kendimce ios ve android için bir application düşüncem ve oldukça fazla boş vaktim var.Bu yapacağım app için menü tasarlama aşamasındayım ama nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Tecrübesi olan biri bana hangi aşamalardan geçeceğimi söylerse yahut türkçe bir kaynak önerebilirse çok müteşekkir olurum.
(1) 

akıllı telefon tavsiye.

sabor #667628 
Ya bir arkadaşa hediye almak istiyoruz 3310'dan hallice bir telefon kullanıyordu o da kırıldı. s3 mini, motorola atrix gibi telefonlara baktık. Fiyat performans açısından maximum verimi alabileceğimiz bir telefon önerebilir misiniz ?
bütçe 500-600tl
(1) 

iş bankasından garanti bankasına para aktarma

sabor #667541 
internet üzerinden para aktarılır mı ? aktarılırsa ne kadar sürede geçer? banka paraya kesik atıyor mu?
(12) 

Sermayeniz olsa hangi sektöre girerdiniz ?

sabor #667099 
soru başlıkta.
fiyat düşünmedim sizce bir iş kurmaya yetebilecek asgari miktarlardan çok büyük rakamlara kadar karar verebilirsiniz.
(3) 

dizi için uçurumdan aşağı araba yuvarlamak

sabor #666104 
arkadaşlar var böyle bişey. Bu durumda devlete bir para ödeniyor mu bu düzenlemelerle hangi merci ilgileniyor bilginiz var mı ?
(1) 

ttnet ve gunes sigorta

sabor #665812 
Arkadaslar birkac gundur ttnetten ariyorlar, ucretsiz olarak hattinixi sigortalayacagiz diyorlar. Detayli bilgiyi alabilirmiyim sitenizden diye soruyorum henuz yeni oldugu icin yok diyorlar bende neymis ne degilmis merak ettim ama hicbirsey bulamadim bunla ilgili bilgisi olan varmi?
(7) 

öğretmensiz yoga yapılır mı ?

sabor #664349 
Arkadaşlar yoga akademi'den bir yogiyle 3 seans yoga yaptım ve gerçekten faydasını gördüğüme inanıyorum. Şu anda bulunduğum şehirde bırakın yoga akademiyi yogayla uzaktan yakından alakalı bir kimse bulunmuyor malesef. Artık el mahkum kendim birşeyler deneyim diyorum. Sizce nerden başlamalıyım ? elimde bir adet ipad mevcut onu kullanabilirim. bir çok application var ama hangisi bana uygun olur bilemiyorum. Detaylı bir bilgi verebilecek birisi mesaj kutumu ışıldatırsa çok müteşekkir olurum.

mobil görünümden çık