(1) 

Bilim kurgu film önerisi

sabor #1276440 
Arkadaşlar ekşiduyuru'daki bilim kurgu film tavsiyesi başlıklarına baktım çoğu filmi izlemişim izlememiş olduğum filmler denk gelir diye yeni bir başlık açıyorum.

Arrival,contact,martian,annihilation vs sevdiğim filmlerdi. Şöyle kafa açan farklı düşünmeye teşvik eden sevdiğiniz filmler varsa önerir misiniz?
(1) 

% Hesaplama sorusu

sabor #1273574 
arkadaşlar diyelimki bir sıvıyı günde 3,5ml tüketiyorsunuz ve bu sıvının içinde /9 x maddesi var. 30 günde 105ml bu sıvıyı tüketirseniz toplam ne kadar x maddesi almış olursunuz ?
(1) 

Izgarada jumbo karides tarifi

sabor #1273444 
Arkadaşlar epey büyük jumbo karideslerden aldım mangalda yapmak istiyorum.
Güzel basit bir tarif önerisi olan var mıdır? Karidesleri tamamen başından kuyruğuna kadar kabuğundan temizleyip mi yapmalıyım yoksa kabuğa çizik atıp mı?
(4) 

Antik yunan günlük yaşamıyla ilgili kitap tavsiyesi

sabor #1273026 
Arkadaşlar arkaik dönemden Romaya kadar geçen sürede yunan kültürünün günlük yaşantısıyla ilgili fikir verebilecek tavsiye edebileceğiniz kaynaklar var mıdır? mitolojiyi hiç sevmesem de o dönemi ele alırken mitolojiden ayırmak olanaksız o yüzden o tip eserleri de örnek verebilirsiniz.
(9) 

Askerlik Sevk tehiri iptali.

sabor #1271087 
Arkadaşlar 28 şubat 1988 doğumluyum. Özel bir üniversitede uzaktan eğitim veren bir bölümüne kayıt olmuştum askerliğim tecil edilmişti bu sebeple ama okul ücretini henüz yatırmamıştım ki sanırım bu sebeple bana şöyle bir kağıt geldi

KONU: Sevk tehiri iptali

"01 eylül 2018 tarihime kadar yapılan sevk tehiriniz iptal edilmiştir. Sevk tehiri iptali tarihine göre Mayıs 2018 celbinde sevke tabi durumundasınız."

Altına da bir not düşülmüş.
*01 Aralık 2017 - 31 Mart 2018 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemleriniz yaptırmanız gerekmektedir.

Okulla görüşüp falan tekrar tecil ettirmem mümkün mü yoksa Mayısta yaylalar yaylalar mı? Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
(5) 

Bilim kurgu film önerisi

sabor #1270669 
En son Annihilation ve Arrival izledim. 2sini de izlerken bol merakla ve keyifle izledim. Bu tarz şunu da seversin aslında diyebileceğiniz filmler var mıdır?
(7) 

Hidrojen Peroksit Nerede bulunur ?

sabor #1267353 
Arkadaşlar yurtdışında merck firmasının 100ml'lik ürününü temin edebiliyordum ama bunu türkiyede bulamıyorum genelde çok büyük kilolarda özel bidonlarda satılıyor. %30 civarı yoğunlukta olanı nereden temin edebilirim bir fikri olan var mı?
Gliserin ile karıştırıp jel haline getirmek istiyorum.
(13) 

Sizce Diesel BMW e46 kasa alınır mı?

sabor #1263130 
Arkadaşlar epeydir aklımda küçüklükten beridir hayranı olduğum gümüş rengi bir e46 alma planım vardı. Malum 0 araba fiyatları uçmuş gitmiş o yüzden böyle ikinci el araçlara bakmak durumunda kalıyoruz fakat artık onlar bile çok pahalı sayılıyor herneyse. Kullanmış, kullanan, kullanmayı düşünen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirm.

Şimdi bu araçların otomatik ve diesel olanları var doğal olarak kmleri 200binin üzerinde seyrediyor. Sizce çok masraflı mı olurlar ? Onun yerine benzinli mi tercih etmeli? Diesel ve otomatik olanların kronik sorunları var mı? Periyodik bakımları aşağı yukarı ne kadar tutuyor? Kısacası üzer mi dersiniz? Çok istediğim bir araç olduğundan bir süredir piyasasını araştırıyorum genelde 35-45bin civarında oluyor piyasası.
(14) 

izleyecek dizi tavsiyesi

sabor #1261152 
Arkadaşlar en son black mirror ve dark izledim. Şu an izleyecek bir dizi bulamıyorum. lacasa de papel'e başladım ama 5. bölümdeyim ama pek hoşuma gitmedi sıkılıyorum izlerken. Tavsiye edebileceğiniz bir dizi var mı?
(7) 

Kitap Tavsiyesi

sabor #1254859 
Arkadaşlar bu başlıklardan bıktınız biliyorum ama epeydir severek okuduğum bir kitap bulamıyorum. Size bir kaç sevdiğim kitabı söyleyeyim onlara göre beğenebileceğim bir kaç kitap önerebilirseniz çok sevinirim.

Orhan Pamuk- Benim adım kırmızı' başta olmak üzere bir kaç romanı daha
Umberto Eco - Gülün Adı' yine 'Benim Adım Kırmızı' gibi bir roman daha.
Amin maalouf - Semerkand aynı şekilde artı olarak bilimum İhsan Oktay Anar kitapları tümü neredeyse...
Onun haricinde bunlardan bağımsız olarak 'Otostopçunun Galaksi Rehberi' serisi bayılarak okuduğum şu an aklıma gelen kitaplar. Şunu da seversin aslında gibisinden öneriler var mıdır ?
(16) 

2000tl alınacak en iyi telefon

sabor #1239625 
Arkadaşlar emektar iphone 6ım hakkın rahmetine kavuştu şu an 2000tl bütçem var alabileceğim en iyi telefonu almak istiyorum ama yaklaşık 4 yıldır telefon teknolojisinden uzağım iphone 6yı uzuun seneler kullandım bozulmasaydı herşeyinden memnundum ona göre bana önerebileceğiniz bir cihaz var mıdır ?

ufak çapta araştırmalarım sonucu xiaomi mi6 diye bir şey gördüm onun haricinde oneplus 5 ve huawei p10 var sanırım. hiç adını sanını duymadığım markalar türemiş kullananlar vs fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.
(4) 

Norveç Somonu mangalda nasıl olur?

sabor #1224456 
Arkadaşlar 1buçuk kilo civarında norveç somonum var artık ne kadar taze bilmiyorum balıkçıdan aldım o şekilde fileto kestim. Akşam mangalda yapayım istiyorum sizce ekstra bir şeye yapmama gerek var mı sos falan ya da marine etsem? Epey kalın dilimler halinde kestim döküm ızgaralı mangalım var yüksek ısıda mı yapayım yoksa düşük ısıda mı sık sık çevireyim mi vs. işin ehli varsa bilgilendirirse sevinirim.
(4) 

iphone tanıtıldıktan sonra ne kadar sürede piyasaya sürülüyor ?

sabor #1216391 
soru başlıkta, bildiğimiz gibi her yıl eylül ayında bir yeni modeli tanıtımı yapıldıktan sonra ne kadar sürede piyasada bulunuyor acaba?
(4) 

Alanya otel tavsiyesi

sabor #1204431 
Bir arkadaşımın düğünü için 3 gün sonra Alanyaya gidiyorum ve gitmişken de 4-5 gün tatil yapayım istedim ama henüz bir otel ayarlayamadım.
Kalabalık, genç nüfus ağırlıklı, insanlarla rahat kaynaşabileceğim oteller var mıdır acaba ? :) Oraları bilen az çok fikri olan biri yeşillendirirse çok sevinirim.
(5) 

Kulaklık ve Mikrofon kablosu tek giriş sorunu

sabor #1202054 
Kulaklığımın kablosunda dahili bir mikrofon ve kontrol tuşları var telefonlar için ses açma telefona cevap verme gibi ama ben bu kulaklığı bilgisayarımda kullanmak istiyorum fakat bilgisayarımda ses ve mikrofon girişleri 2 ayrı olarak bulunuyor. Bi aparat almadan line-in falan göstererek çalıştırma imkanım var mı acaba ?
(3) 

Evde nargile nasıl olur ?

sabor #1172303 
Arkadaşlar ayda 1 defa falan nargile çay ikilisiyle eğlenmekteyim bu keyfi evime taşımak istiyorum. Evimin genişçe bir terası var dolayısıyla köz için falan pislik vs şartlarım uygun. Birinci olarak her ne kadar nargile içsemde yapımı ayarı falan konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim. Benim için yeni başlayanlar tadında tavsiyeler verebilirseniz çok sevinirim.
Az biraz araştırmam sonucunda öğrendimki mini nargileler pek o kafelerde içtiğimiz tadı vermiyormuş o yüzden orta veya büyük boy bir nargile alacağım.

1 Nargile alırken neye dikkat etmeliyim
2 Tütün vedahi diğer aksesuarları alırken neye dikkat edeyim? (kömür sipsi vs ne lazımsa işte)

Küçük bir şehirde yaşıyorum sağda solda nargile satan dükkanlar görüyorum onlardan birine gidip almayı düşünüyorum bu gün.
(8) 

Oyun tavsiyesi (Arpg)

sabor #1165397 
Arkadaş oynayacak oyun bulamıyorum beğenemiyorum. Yıllarca diablo oynadım dolayısıyla hardcore bir rpg oyunu arıyorum. Path of exile süper bir oyun yaklaşık 700saat gameplayim oldu ama ondada yapacak bir şey kalmadı giresim gelmiyor. grinding'in bokunu çıkarabileceğim poe gibi güzel bir oyun var mı? En son çare wow mu oynasam diyorum hiç oynamadım. Var mı tavsiyesi olan?
(3) 

Taksim civari rakılık mekan?

sabor #1146319 
Arkadaslar guzel bir yer onerebilir misiniz, bir arkadasim eleos u onerdi, farkli fikirlere de acigiz
(1) 

Kuzu çöp şiş nasil yapilir?

sabor #1135290 
Arkadaslar yarin pazar terasta mangal yakmak istiyorum. Taksimde canim cigerimde yedigim usulde kuzu sis hazirlamak istiyorum ama merak ettigim seyler var. Birincisi bu tip yapilan siste kuzunun neresinden hazirlaniyor(araya takilan yaglardan tahminim kuzu kol oldugu yonunde ama kuzu bonfile olup yagi baska yerden takiyorda olabilirler bilen aydinlatsin). Ikincisi bu et marine ediliyor mu yoksa sut kuzusunun lezzetinden mi ? Ediliyorsa marinasyon tarifi verebilir misiniz?
(2) 

Kanvas tablo basımı

sabor #1117081 
Arkadaşlar internetten bir kaç tablo fotoğrafı buldum çözünürlükleri yüksek sayılır. Bunları kanvas tablo şeklinde nasıl bastırabilirim bu iş nasıl oluyor ?
(10) 

windows 10 ücretsiz mi?

sabor #1115819 
Arkadaşlar kopya bir windows 8.1 kullanıyorum. windows 10 ücretsiz olduğu söyleniyor bu doğru mu? bu halde kopya windows 8.1'den yükseltme seçeneğim var mı acaba?
(1) 

Duvara gömülü spot ışık?

sabor #1114734 
Arkadaslar evde hazir toplu bi tadilat varken avizelerden kurtulup spot isik yapmak istedim ama kararsiz kaldim. Birincisi evde asma tavan olmayacak, spotlari tavana duvarlara kirarak hat cekip gomerek kullanmak istedim. Daha sonra Boyaci alci siva vs yapacak. Spot modellerine bakiyorum ama 5tlden baslayip 150tlye kadar olanlar var. Kimisinde led spot falan diyor bunlari alirken neye dikkat etmeli. Asma tavan olmayacagi icinde ariza durumunda nasil ampul degisir falan hic bilgisi olan var mi acaba?
(5) 

10 yıl öncesinin araç fiyatları karşılaştırma

sabor #1091927 
Arkadaşlar araçların fiyatlandırmasıyla ilgili bir şeyi merak ediyorum
Şimdi örnek olarak bir range rover alalım. şu an 2016 model sıfır bir range rover almak isterseniz ortalama 250.000 euro fiyatı var. Bunu bu günün kuruyla hesaplarsak çarpı üç 750.000 türk lirasına geliyor. Şimdi bu aracın 2003 versiyonunu ele alalım. Bu araç 2003 yılında piyasaya sürüldüğünde de 250.000euro mu ediyordu ? o günün kuruyla fiyatı daha düşükmüydü yahut da 250.000 euro değil de daha uygun fiyatlara mı satılıyordu? Yani merak ettiğim enflasyonla beraber bu gün 750.000tl değer biçilen araç o gün de bu günün 750.000tlsine mi geliyordu ?
(6) 

Hi-fi sistem önerisi? Audiophile yardimi gerek :)

sabor #1089289 
Arkadaslar yillardir kendi hi-fi sistemimi kurmanin hayalini kuruyorum ama malum cok pahali urunler olarak karsimiza cikiyor ayrica ulkemizdeki inanilmaz yuksek vergi oranlari, tedarikcilerin ac gozlulukleri ve turk lirasinin oldukca degersiz olmasi sebebiyle bir de ek olarak ogrenci oldugumdan dolayi bir turlu bu hayalimi gerceklestirememistim :( simdi elim az cok para gormeye basladi ve fiyat performans olarak bulabilecegim en optimum sistemi yapmak istiyorum(giris seviyesi fiyatlar)
Muzigi flac olarak bluetooth uzerinden aktarmak istiyorum. Yani kablo yada cd calar olmayacak. Direk olarak telefondan falan baglanmak istiyorum, elimde bir jbl bluetooth speaker var bu rahatligi tattiktan sonra artik kablolarla ugrasasim gelmiyor.

Elimde 2003 yilinda aldigim 2adet technics sb t100 kolonlar ve bir cift m-audio bx5a d2 var. Bunlari kullanabilecegim bir amfi guzel olabilirdi ama hic bilgim yok ve m-audiolar aktif hoparlorler.
Bana ne onerirsiniz sizce nerden baslayim? Sb t100 is gorur mu? Elden cikarip baska bir sey mi alayim? M audiolari da ayni sekilde satmali miyim?
(2) 

Kamp çadırı tavsiyesi

sabor #1081208 
Ara ara balik tutmaya sehir disindaki baraj gollerine falan gidiyorum. Bir cadir alip 2-4 kisilik arkadas grubuyla kamp yapayim istiyorum. Arabanin bagajinda hazir bir cadir bulunsun. Decathlonda falan 100tlden basliyor 1500tl ye kadar cikiyor. Bunlarim malzeme kalitesi nasildir, neye dikkat edilmeli fikriniz var mi?
(7) 

Ne yemek yapayim sorusu?

sabor #1079857 
Evde 400gram civarinda bonfile var. 2kisi yiyecegiz. Tavada muhurleyip mideye gomsek yeterli olmayacak gibi duruyor. Bunun yerine bu eti kullanarak yapabilecegim bir tarifiniz var mi? Bonfile dilimli sandvic nasil olur mesela? Fikri olan var mi
(1) 

Masturbasyonun zararlariyla ilgili bir baslik

sabor #1075652 
Masturbasyonla ilgili bir entry vardi ama bulamiyorum.
Hatirlayan var mi? Porno bagimliligini anlatan
(4) 

Voice over lte (Volte) destekleten operatorler ve cihazlar ?

sabor #1073399 
Arkadaslar vodafone kullanicisiyim,
Volte destekleyen telefonlar samsung s6,s7, lg g4, iphone 6s destekliyor diyor fakat piyasada volte teknolojisine sahip bir suru cihaz daha var. Ornegin xperia Z serisi hatta lg g3, g3 vs dahi destekliyor. Bu telefonlara neden bu hizmet sunulmuyor bir fikriniz var mi? Yahut bu konuda bir calisma var mi bildiginiz?
(19) 

Derz boşlugu olmadan fayana, seramik kaplanir mi?

sabor #1072626 
Banyomu yenilemek istiyorum, duvarlar ve taban koyu renk bir seramikle kaplanacak ama aradaki derz bosluklari istedigim etkiyi vermesini engelliyor. Yalitimli falan olacak sekilde baska bir yontemle kaplama yapilabilir mi?
(6) 

Kitap tavsiyesi

sabor #1067809 
En son orhan pamuk'tan benim adim kirmizi ve ardindan umberto eco gülün adini okudum. Her ikisini de cok begendim, edgar allan poe'ya stefan zweig'a bayiliyorum, gogol'un oykulerini cok seviyorum. Bana onerebileceginiz kitaplar var midir?
(4) 

Fotograftaki balik ?

sabor #1060812 
Bu gun hayatimda ilk kez balik tuttum :) simdi pisirip yiyecegim. Akarsu'da yakaladim bunu ne baligi bilen var mi? Digeri de kucuk oldugu icin geri biraktim o ne baligi onu da bilmiyorum fotolar ekte.
(4) 

Ortadoğu ile ilgili belgesel ?

sabor #1049508 
Arkadaslar Merhaba.
Ortadogunun karismasiyla baslayan sureci anlatan gunumuze kadar gelen bir belgesel biliyor musunuz acaba?
(7) 

Anime tavsiyesi

sabor #1039072 
Hic anime kulturum yok malesef nerden esti bilmiyorum anime izleyesim geldi. En son 10 sene evvel animatrix izlemistim var sen dusun.
Bana soyle surukleyeci guzel vakit gecirebilecegim bir anime onerir misiniz?
(1) 

Otellerde alkol satışı neye tabi?

sabor #1028405 
merhabalar, küçük bir şehirde 30-40 odalı bir otel açma düşüncemiz vardı. Otelde alkol satışı yapılsın mı yapılmasın mı diye düşünüyorduk. Bu konuda internette biraz araştırma yaptım ama sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım. Bu konularda bilgisi olan var mı acaba?
(3) 

Lensimi takamiyorum, takarsam cikaramiyorum!

sabor #1026927 
Yav arkadas gozume degdigi anda istemdisi kapatiyorum gozumu bi onune gecemedim hep sulandi gozlerimm. Dun cok ugrastim taktim cikarmak icin ugrastim bu sefer beceremedim acile gittim :( bu isin bir kolay yolu yok mu yav. 2,5 astigmatim var burun ameliyati gecirdim 1,5 ay gozluk takamayacagim malesef :(
(11) 

Hızlı bonfile marine nasıl yapılır

sabor #1013521 
malesef 1 gün bekleyecek takatim yok. şimdi gidip kasaptan bonfile alıp döküm tavada mühürleyip indirecem mideye. Çok fazla vaktim yok ama yine de lezzet veren 1 saatte bi etki edecek marinasyon tavsiyeniz var mı aceba?
(4) 

Ankarada sali aksami acik bar/club

sabor #1000449 
Merhabalar istanbuldan gelecegim yarin aksam arkadasimla bulusup eglenmek istiyoruz ama o da pek bilmiyor. Sali aksi nereler hareketli olur?
(6) 

Lazer epilasyon nerde yaptirmali? (istanbul/avrupa yakasi)

sabor #999387 
Kiz arkadasim epilasyon yaptirmak istiyor dogum gunu hediyesi olarak ona bunu ben finanse etmek istiyorum ama bu konuda hic bir bilgim yok. Etiler civarindayiz her yere gidebiliriz. Burada cok luks yerler var ona gore de fiyatlar degisiyordur diye dusunuyorum ama yapilan is farkli mi bilmiyorum? Sizce nerede yaptirilmali fiyatlar asagi yukari ne olmali bilgisi olan benimle paylasabilir mi?
(4) 

Döküm tava nasil temizlenir

sabor #996758 
Arkadaslar korkmaz marka emayeli bir dokum tavam var. Uzerine yanan etlerden kaynakli siyah bir kurum gibi tabaka birikti. Ne kadar ugrastiysam da bezle citileyerek cikaramiyorum. Sizce tava kullanilamaz mi?
(4) 

Isvicre bern'de cizre protesto yuruyusune arabali saldiri

sabor #992118 
Arkadaslar son 1 saattir bir video donuyor,

Arabali bir sahis kalabalik bir guruhun icine daliyor. Bu olay dis basinda var mi? Isin asli nedir saglam bir kaynak biliyor musunuz?
(23) 

Yine bir iliski sorusu, kiskandirilmaya calismak ?

sabor #988856 
Gorustugum bir kadin var, sevili sayiliriz ama daha cok yeni adini tam koymadik sanirim. Sevdigi bir erkek arkadasi var onunla goruseceklerdi ama grip oldugundan disari cikamayacak ve arkadasiyla evde gorusebilecegini soyledi ben de onay verdim. Simdi bana whatsapptan cocugun fotofraflarini atmis 4-5 tane, boyle yakisiklida falan bi cocuk. Ne demek istiyor ki simdi bu kiz? Yas 33 olmus boyle ergence bir sey nasil yapar anlamiyorum. Simdi kiskanmis taklidi mi yapayim, yoksa cok normal gibi mi davranayim ama bu sefer de hic sallamiomus gibi gorunmek istemem. Sizce ne olmali?
(1) 

Ucurumdan dusen ibo

sabor #987868 
Ya soz konusu videoyu hatirlarsiniz. O videonun basliginda bir entry vardi; birisi ibonun dususunu sema olarak cizip mesafeleri hesaplamisti hatirlayan var mi?
(3) 

Kavun özü, kavun şurubu nerede bulunur?

sabor #984427 
Istanbul avrupa yakasindayim. Tekel bayilerin toptancilarinda bulabilecegim soylendi ama bulamadim, bir fikri olan var mi?
(2) 

Istanbulda süryani şarabi nerde bulurum(ev yapimi)

sabor #981955 
Arkadaşlar fransiz sokagindaki suryani sarabi ictim, cok begendim icinde meyve dilimleri ve sanirim tarcin vardi. Ev yapimi oldugunu midyattan getirdiklerini soylediler, satin almak istedim ama 120tl istiyorlar 70lik olarak alirsam :( bu fiyat sizce normal mi? Baska bir yerden bulma sansim var mi?
(4) 

Antidepresan'a bagli cinsel isteksizlik

sabor #976235 
Merhabalar,
Citoles ve stilizan(yarim) adinda iki ilac yazmisti doktorum. 1 aydir citales tam aliyorum stilizan yarim. Normalde cok istekli ve arzulu olurum ama simdi odaklanmaakta zorlaniyorum ve eski hevesim yok bu da bazen sertlesme sorunlarina yol aciyor... Bu cok dogal anlayabiliyorum ama karsi tarafa boyle isteksiz durmam onlarida uzuyor ve ben bunu duzeltemiyorum. Sizce ne yapmaliyim? Doktoruma ilaclari kesmek istedigimi soyleyecegim ama tedavimi yarida birakmak pek akil kari degil, baska bu tarz sorunlar yasayaniniz var mi asabileniniz?
(1) 

Istanbul avrupa yakasi havuz.

sabor #968729 
Turist bir arkadasim yuzmek eglenmek istiyor, sizce onu nereye goturebilirim ?
(4) 

Sali gunu kalabalik club (Istanbul)

sabor #950289 
Turist bir arkadasim bu aksami dans edip koparak gecirmek istiyor ama ben haftaici neresi guzel olur hic kestiremiyorum. Avrupa yakasindayiz bir tavsiyeniz var mi?
(2) 

Istanbul sali gunu acik club var midir?

sabor #950052 
Merhabalar
Turist bir arkadasimiz eglenmek kopmak istiyor. Yarin aksam neresi nasil olur bilen var mi? Avrupa yakasindayiz. Masquarade falan var bildigim ama neresi hareketli olur her turlu fikre acigiz.
(6) 

Gezi direnisiyle ilgili belgeseller

sabor #936192 
Arkadaslar eylemin uzerinde gecen zamanda cok fazla yazildi cizildi hepsini tutmak tabiki mumkun degil. Yine de amator/yari profesyonel calismalar dahil izlediginiz etkileyici belgesel ornekleri var mi ?
(1) 

300x250 banner örneklerini nereden bulabilirim ?

sabor #902187 
yeni oluşan bir web sitesi için banner fikirleri arıyoruz bu işin en iyi örneklerini nerede görme şansım var ? bir fikiri olan var mı ?

mobil görünümden çık