(1) 

Tütsü Sorusu

jesterdvine #250964 
Zamanında (2005-2006 civarı) Eskişehirli bir adamın ürettiği ve Ankara'da sadece Gima'da satılan 5'lik pakedi 1-2- milyon ederinde bir tütsü vardı. Öğrenci halimle fazla alamazdım ama çok güzeldi. Hele Elma-Tarçınlısı..O adamın ürünleri artık yok.
arama.hurriyet.com.tr


Acaba İstanbulda böyle kaliteli tütsüler nerde bulunur? (minik tezgahlarda üç beş tütsü, kutusu 1.5tl olanlardan bahsetmiyorum)
(1) 

Mezuniyet Notu Sorusu

jesterdvine #250317 
Aradım aradım bulamadım, Marmara Üni. için mezuniyet notu kaçtır.
2? 2,5?

ps: bizimkisi 2,5 idi, anlattığımda gördüm ki her okulda aynı değildi.
(3) 

Finans Sorusu

jesterdvine #249929 
Bu soru altınla gümüşle uğraşanlara, parite nedir ons nedir bilenlere gelsin: Gümüşün o hızlı artışından sonra yatırım çeşitlensin diye ben de yüklendim ve fiyat 2,25tl/gr civarındayken 850 gram bir şey aldım. Fakat şu gün itibariyle gümüş alçalmış halde. Şu anda 1,90tl/gr civarı seyreden şu gümüş sizce nereye gider? Ve eldeki tüm altın bozulup gümüşe girilir mi?
(1) 

Bir Nevi Remote Sorusu

jesterdvine #249879 
İş yerinden giremiyorum da, www.facebook.com linkindeki şarkıyı bana iletebilecek olan? Merak ettim.
(3) 

Anti Sansür Sorusu (fikir kontrol)

jesterdvine #249730 
Bugün bizim şirketteki IT'nin başı arkadaşla konuşurken laf bu 22 Ağustos uygulamalarına geldi. Bilmeyenler için, daha da sansür..
Dedi ki bana dokunmaz bu sansür falan. Sordum nasıl? Dedi ki benim Amerikada remote bağlandığım server var. Ordan çıkarım nete, dokunamazlar.

Böyle remote bağlantıyla pc kullandıran (web hosting amacıyla değil, sadece normal pc gibi) site / firma biliyor musunuz?
(2) 

Nokia Öneri Sorusu

jesterdvine #249548 
Telefon dedin mi ufak narin değil, htc desire misali iphone misali ele oturan bir telefon arıyorum. nokia'da bu tarife uygun ne var acaba?
ps: biraz eski de olabilir
(1) 

Kpss Tarih Sorusu

jesterdvine #249397 
Sınavdaki Tarih sorularında ağırlık Osmanlı son dönem, Kurtuluş Savaşı Hazırlık, Savaş ve İnkilap Tarihinde. İş epey ve durmadan tekrar tekrar okumak üstüne.

Tarihe çalışırken okuyup da yarar gördüğünüz rahat kaynak var mı?
(3) 

Fazla Kolay Matematik Sorusu

jesterdvine #249035 
Yakınlarda bir yerde açılmış bir soruda diyor ki:

6/2(1+2) kaçtır?

ben 1 buldum. Fakat çoğunluk başka diyor.
Sorunun açılımı şöyle değil mi? Değilse neden değil?

___6___
2.(1+2)
(1) 

iphone fiyat sorusu

jesterdvine #248816 
Piyasaya bakıyorum da, 2.el iphone 3gs 16gb'lar nedende 8gb modelden daha UCUZ.

Neden olm böyle? Ya düpedüz salağız yada kaçırdığım gizli bir mahareti var şu 8'liklerin.
(1) 

Android Telefon Sorusu

jesterdvine #248591 
Yedekte duracak Android bir telefon arıyorum. Şu ana kadar Turkcell T10lardan daha düşüğünü bulamadım. O da 200 civarı.

200den de ucuz ve Android sistemli 1. / 2. el telefon bilen?!

ps: eski olsun farketmez.
(4) 

Telefon Tavsiyesi Sorusu

jesterdvine #248160 
Sık telefon değiştiren ve denemeyi seven bir insanım. Elimdeki yedek telefonun sesi çıkmıyor artık. 7 yıllık falan. Yedek maksatlı, esas telefon yokken idareten kullanacağım bi telefon arıyorum.
www.nokia.com.tr aklıma yattı. Ama bir de size dedim sorayım.

100tl altında 1. el - 2.el telefon öneriniz?
(1) 

Yol Sorusu

jesterdvine #247989 
Kadıköy'den Pendik İDO iskelesine en rahat ve hızlı nasıl gidilir? (Yaya)
(2) 

Bu Şarkı Neye Benziyor sorusu

jesterdvine #247630 
Kırkaltı grubunun Sağır şarkısının introsu bana yabancı bir şarkınınkisi hatırlattı ama çok düşündüm çıkaramadım. Bu hangi grup / şarkıydı yaa?!
www.faminor.com
PS: Arctic Monkeys'ten bişey?!?!
(8) 

Bu iphone Gerçek mi Sorusu

jesterdvine #247288 
www.sahibinden.com?

linkteki cihazın arka kapağı ile bildiğim iphoneların arka kapağı tam benzemiyor. Sizce bu cihazda birşeyler var mı?
(6) 

Başak Burcu Erkeği

jesterdvine #247246 
Baktım ki moda olmuş. O zaman bir tane de benden. Nasıl bilirsiniz?

Peşinden not: Eylül ve Ağustos Başakları farklıdır.
(2) 

Spor Ayakkabı(sı) Sorusu

jesterdvine #246885 
Fitness salonunda idare edecek kalın tabanlı düşük profilli spor ayakkabı tavsiyeniz? 100 civarı olursa şukela :)
(4) 

Diş Sorusu (iğrenç olabilir)

jesterdvine #246156 
Geçende sağ alt azılarımı çektirdim. Daha doğrusu söktürdüm. Sadece kök kalmışlardı ve cerrahi çekim mi ne ondan yaptılar. Şimdi o çıkan 2 kök yerine geniş bir oluk var. Annem diyor ki kapanır o, merak etme sen. Fakat solla dikkatle bile yerken o oluğa bir şeyler kaçabiliyor. Tamam dilimle geri çıkarmak iş değil de, nezman - nasıl kaynayıp da dümdüz et olacak bu?

(evet nasılı da merak ettim çünkü ağız malum, ıslak. ve bu oluk. vadi gibi düşünsen, dibinden mi kaynayacak yani?)
(6) 

Survivor Sorusu

jesterdvine #246106 
Hani Showdaki hayata kalma ve yarışma konulu atraksiyon. Bunlar ıssız adada. Öyle?
Bence değil. Orası ada bile değil belki. Yoksa yarışmacıya bişey olduğunda bildiğin ambulans geliyor, tam teşekküllü hastaneye götürüyor. Ula ıssız adada ne ambulansı ne hastanesi? tamam ana karaya götürmek için iskeleye ambulans bırakıyor desen, böyle saçma bir harcama da yapılmaz. olay ambulanstan da öte onun personeli garajı vb vb

Sizce nasıl vaziyet, ada aslında - eğer adaysa - o kadar da ıssız uzak değil bence. Sizce?
(3) 

Matematik Sorusu 2

jesterdvine #245433 
İşte yine basit (ama benim anlayamadığım) bir soruyla karşınızdayız. Şimdi şöyle;

a. Sınıftaki öğrenciler sıralara 2şerli oturursa 2 öğrenci ayakta kalıyor. 3erli otururlarsa 3 sıra boş kalıyor. sınıf mevcudu? (x ne olacak olum?)

b. Tavuklar 15erli yerleştirilince 2 kümes boş, 10arlı yerleştirilince 30 tavuk dışarda kalıyor. Toplam tavuk? (sanırım ilk soruyla aynı mantık)
(6) 

Futbol sorusu

jesterdvine #244761 
Selamlar top ustaları. Bendeniz, futboldan fazla anlamayan ama en azından ofsaytı bilen bir insan olarak soruyorum ki;

Bu Barcelona malum. Uzay futbolu. İzlerken de görüyoruz ki eğer rakip hayvan pres yapmıyorsa çocuk oyununa çeviriyorlar. Hatta izleyenler izlemekten bile sıkılabiliyor. Ama işin sırrı, ayağa direkt paslar ve rakip adamların etrafında 3genler oluşturarak rahat pas dağılımını sağlamak (sanırım)
Hal böyleyken ve bu tekniğin de avantajı malumken (rakibi yorma, sinir etme, fırsat kollama vb) neden Türk takımları bunu adapte etmez veya dümdüz uygulamaz? (eğer varsa affedin)

(Ve lütfen sakın Barça 450mil euro panpa, olcak o kadar demeyin. İş her zaman para değil ki bizim takımlar da tesisi bile olmayan mahalle takımı değil)
(2) 

İngilizce Sorusu

jesterdvine #244452 
Bir belgeselin tagline'ı "lest we forget" idi. Hemen aklıma geldi: "lest we forget" ile "in case we forget" arasında fark var mı?
(6) 

Sizce bayram hafta sonuyla birleşir mi?

jesterdvine #243751 
Bu Ramazan bayramı tam hafta ortası fakat pazartesi ve cuma tatil değil. Kesin turizmciler bastırır, o tatil hafta sonuyla birleşip mega bi yaratık olur.

Sizce?
(1) 

Bankaların Yatırım Fonları

jesterdvine #241847 
Misal x bankası. X'e para yatırıyorsunuz, o da A tipi B tipi neyse işletip gelir getiriyor. Bu işleri en iyi yapan banka hangisidir?
PS: En iyi olmasa da diğerlerinden iyi yeter.
(3) 

Ezel'li soru

jesterdvine #241820 
1. sezonu full izlemiş, 2.ye de şöyle böyle bakmış biri olarak bir yorum okudum; Ezel'i ailesi dışlamış. Hayırdır gençler, neden dışlandı? (spoiler serbest)
(4) 

Ucuz uçak bileti (ve nasıl kullanacağım?)

jesterdvine #241486 
a. İnsanlar yazmışlar x havayolundan 80euro'ya Türkiye - Madrid bilet aldım, y havayolundan 60 avroya şunu yaptım bunu yaptım vb. Şimdi, bu ucuz biletler nerede nasıl bulunuyor?

b. atıyorum airbaltic'ten bilet aldım. ama burada ofisleri yok, nasıl kullanacağım o bileti?
(1) 

Kaçan Program

jesterdvine #240784 
Cnntürk'te bu akşam yayınlanmış Haftanın Ardından programının kaydına - tekrarına nasıl ulaşabilirim?
(2) 

Ankara'da İstanbul Ticaret Üni. ayarında okul?

jesterdvine #240611 
Soru başlıkta. Ankara'da bahsi geçen üniversite gibi yeni-ce ve makul fiyatlı (yüksek lisans için 12 - 13bin birşeyler) özel bir üniversite var mı?
(1) 

Matematik Sorusu (basit)

jesterdvine #240422 
Efenim sorumuz şöyledir: x+4 sayısı y-1 ile doğru orantılıdır. x=1 iken y=3 olduğuna göre, x=6 iken y kaçtır?
(7) 

interrail

jesterdvine #239620 
Biliyorum aramaya inan denecek ama ne kadar inansam da yüzlerce soru var cevap var interrail hakkında. O yüzden hemen sorup kaçayım:

global pass alacağız 22 günlük. şengen ülkesinden başlayalım diyoruz ki fazla da kastırmayalım vize diye. hangi ülke kıyasla daha rahat vize veriyor?

(öğrenci değiliz)
(7) 

Neye İnanayım?

jesterdvine #238446 
Hemen konuya gireceğim. Dün nete düşen İmamın Orduları taslağına biraz bile göz atınca gördüm ki güvendiğimiz dağlara çoktan kar yağmış. En baştan ön yargılı durduğum cemaat de zaten bambaşka bir şeymiş. Zaten tüm Ergenekon sürecinde de şahsen ilk etapta tamamen siyasi diye düşünmüştüm tutuklanmalar. Ama kimi "kanıt"lar ortaya çıktıkta bu inancı sürdürmekte zorlanmıştım. Bu taslak tuz biber ekti.

Bu sabah gördüm ki, güçlü ve temelli bir iddia var YGS sınavında bir numara çevrildiğine (hem de geçen yılki skandaldan sonra). Belli bir algoritmayla doğru cevaplar bulunabiliyorsa, neden 2011 kpss'de de benzeri olmasın ki? O halde benim gittiğim, on binlerce inanın gittiği dershanenin ne anlamı var ki? not: işin acı tarafı, o algoritmayı uygulayınca gördüm ki evet anasını satiym, iddia doğru.

Velhasıl, şu anda durum şöyle: Orduya güvenme (bilimum dinci ve terörist öğelerle enseye tokat halinde). İstihbarat teşkilatına güvenme (yukarıdaki öğelerin gölgedeki kankası). Ösym'ye güvenme (arka arkaya 2 kopya skandalı? yok artık!). Cemaate güvenme (olay din iman değil).

E kime güven? Kime inan?
(1) 

Kpss için ders çalışmak lazım. Ama nasıl?

jesterdvine #234329 
soru başlıkta, dershaneye gidiyorum ama belli ki yeterli değil. yaş da oldu 27 ders çalışmayı unuttum. sizler konulara nasıl çalışıyorsunuz?
(1) 

Usb Hub meselesi

jesterdvine #233989 
Az önce bu seferki sub 2.0 çalışır diye bir umutla usb hub aldım 4lü. üstünde usb 2 yazmasına rağmen çalışmadı. Oyuna geldim yine.

Gerçektenden de usb 2,0 çalışan bir usb hub var mı?
(3) 

Neden iphone 4?

jesterdvine #233802 
Tam karar aşamasındayım ama okuduğum kimi reviewler kafamı karıştırdı. iphone 4 ile 3gs arasında şekil ve yenilik dışında NE FARK VAR? Eee, elle tutulur, iphon 4 aldırır farklar nedir yani?
(3) 

Garantili vs Garantisiz iphone 3gs?

jesterdvine #233630 
Ararken buldum 750'ye simfree Amerikadan gelmiş ifon 3gs var. bir de 900'e 1 yıllık genpa garantisi kalmış var.

Bu aletler garantiye çok ihtiyaç duyan aletler mi?
(1) 

İphone 4 unlock?

jesterdvine #233475 
Şaka gibi fiyatlara unlock bekleyen ifon4ler görüyorum. Ama bir de gevey turbosim diye de birşey varmış. Bu turbosim hikayesi nasıldır, unlock yapar mı yapmaz mı?!
(2) 

Harddisk sorusu

jesterdvine #232521 
Kafam pek basmaz ama şöyle bir durum var. Elde sadece USB 2.0 bağlama yolu varken 7200rpm bir harddisk devrinin hızını verir mi? Yoksa 5400 ile USB 2.0 cuk oturur mu?

Yada rpm'in tam hız karşılığını almak için illa esata - firewire mı bağlamak lazım?
(1) 

WD My Passport dosya silememe?!

jesterdvine #232116 
Cihazın içinden kimi dosya veya klasörleri silebiliyorum, kimilerinde de ismi sadece uzun bir rakam serisinden ibaret bir kullanıcı "engelledi" diyor. güvenlikten kontrol edince görüyorum ki evet o klasör için öyle bir user var! ama yalan tabii, başka hiçbir yer için öyle birşey yok.

ne user'ı ne de dosyaları silebiliyorum. sizce nedir?

caps ekte.
(4) 

Harici HDD'lik Dahili HDD

jesterdvine #231726 
Bir klasik sata arddiski harici olarak kullanmak istiyorum. Ama herhangi bir harici hdd'den fazla ses çıkarmaması lazım. Böyle kedi gibi sessiz bir harddisk ne var?
(3) 

Mac Mini ve USB 3

jesterdvine #231718 
Mac miniler usb 3 desteklemiyor sanırım. Peki bir çoğaltıcı vb bir şeyle destekletmek mümkün müdür?

Hayır WD'nin Verbatimin usb 3 harici diskleri var da, almışken tam alayım usb3 olsun falan diyorum. Ama o hızı alamayacaksam ne gerek var.
(1) 

Mac Mini ve RAM + HDD artışı

jesterdvine #230541 
www.ifixit.com

diye bir rehber var. Olay, harddiski değiştirmek. Ki 8gb ram + 7200rpg 1 tb bir hdd takarsam tam rüya makinesi olur bu bebek.

a. burada anlatılan yöntem garantinin bi tarafına koyar mı?
b. RAM değiştirmek istesem garanti bazında sıkıntı olur mu?
c. Tavsiye edilen bir ram markası modeli var mı, yoksa standart 2x2gb kingston 1066 da iş görür mü?
(1) 

Moda Tasarımcının Erasmusu?!

jesterdvine #228234 
Kardeşim Marmara Üni.'de Tekstil ve Moda Tasarım okuyor. Erasmusa başvurdu. Başvururken fazla okul yokmuş ona göre ama 4 ülke seçmiş. İtalya, Macaristan, Litvanya ve yine oralardan minik bir ülke daha.

Ailecek düşündük ki işi moda olduğu için düz mantıkla İtalya'yı (Napoli) seçmesi - çıkması en iyisi olur. Macaristan daha sonrası için mesleki anlamda ne katar? Neticede dili de öyle geçerli bir dil değil. Diğer ülkeler de keza.

Sizler ne düşünürsünüz?
(2) 

Amerikadan Türkiyeye Kargo Siteleri

jesterdvine #227749 
Ebayda bir ürün (mp3 player) için sadece Amerika içine gönderen bir satıcı buldum, fiyatı da uluslararası gönderim yapanlara göre çok iyi. Ama Amerikada akrabam yok ki ona gelsin o da bana yollasın. Neyse, ben de gittim bir aracı siteye kayıt oldum www.nybox.com

Ama site bana kredi kartı numaramla güvenlik numaramı falan soruyor. Kıllandım!

Bu işler böyle mi işler? Yada garanti ve memnun kaldığınız başka bir site var mı?
(3) 

Kredi Kartı sorusu?!

jesterdvine #225957 
Aklım bir türlü basmaz buna. Şimdi merak ettiğim şöyle:

Hesap kesim tarihim 15 - 16'sı. Dönem borcum neyse yatırcam. Ayın 20sinde de elime toplu para geçecek ve onu da karta yatırcam. Kartta borçtan fazla para olacak yani.

İşte bu durumda, kart borcu kapatacak kadarını kullanıp kalanını sonraki ayın borçları için kullanır?
(5) 

1080p'de font flulaşması

jesterdvine #224134 
Macle beraber 1080p çalışan bir monitörüm var. Görüntüde sorun yok da, tüm yazılar sanki çok uzaktan geliyormuş gibi flu halde. Nasıl kapatırım/düzeltirim?
(3) 

Mac Mini

jesterdvine #223263 
Mac Mini alıp masaüstü bilgisayarım yapmak istiyorum da. Kafamda sorular var.

a. kendi mouse klavyemi bağlayabilir miyim?
b. kendi monitörümü (hdmi çıkışı yok) bağlayabilir miyim?
c. windows 7 kurulur mu? Kurulursa klasik microsoft mallıkları yaşanır mı?
d. servise gitme durumunda servis ağlatır mı, yoksa tıkır tıkır hallediyor mu?
e. bilkomdan başkası daha ucuza satıyor mu?
(6) 

Yeni iş kanunu?

jesterdvine #221239 
Diyorlar ki yeni bir madde eklenecekmiş, işten kendi ayrılanlar da kıdem tazminatı alabilecekmiş. Bilenler varsa aydınlatabilir mi, doğruluğu var mı?
(4) 

Hardcore Film Önerisi?!

jesterdvine #221049 
Geçen gün Death Race 2000'in yeniden çekilmişini izliyordum ve kardeşim denk geldi. biraz bakıp dedi ohaa hardcore bu be! Dediği, şiddet manasında hardcore, vahşi.

History of Violence, Eastern Promises vbden başka "hardcore" film neler var?
(3) 

Klasik: Amerikada Yaşam?

jesterdvine #219950 
Bir arkadaş (84lü, kız, üni. mezunu, sıcak / güneş sever) Amerikada aupair çalışmaya gidecek bir yıl falan. Türklerin en rahat edeceği yerler nerelerdir?

edit: yanlış anlaşılmadan dolayı

PS: Kimi yerler olur ten rengine göre bile ön yargıya varabilirler. Temkinli olmak için sorduydum ama başka yerlere gidebilir, sildim.
(5) 

Bilgisayar ve Elektrik?

jesterdvine #217012 
Ey IT kurtları, sorum size.

3 ay önce aldığım toplama bilgisayara bir haller olduktan sonra garantide diye servise gitti. Servise gitmeden önce sürekli mavi ekran mavi ekran kastırdı durdu. Çoğu zaman da dondu. Anca reset kurtardı. Bazı zamanlarda biosta bile dondu kaldı. Neyse, bu servise gidince bana dendi ki "bunda bir arıza yok". Çünkü rahat 1 hafta kaldı serviste, en ufak bir arıza sergilememiş bilgisayar! Epey tartışmadan sonra götürdüm eve başladım yeniden kullanmaya.
|
|
aradan 2 hafta geçti
|
|
Geçen hafta tekrardan başladı, yok nette dolaşırken tak resetler, yok flash oyun oynarken donup kalmalar sonrası "windows is recovered from serious error"lar falan derken her arızada fotoğrafı bile çektim! Akabinde tekrar servise götürdüm. 3 gün sonra servistekiler bana yine dedi ki makinanızda sorun yok Evde sorun üstüne sorun yapıp mavi ekran veren, hatta mor ekranı (bildiğin mor, fotosu mevcut) bile gösteren bilgisayar; serviste uslu kedi oluyor. Gülesim geliyor gülemiyorum, RESMEN HAVA DEĞİŞİKLİĞİ YARIYOR.

Böyle vaziyet evde odamdaki çoklu prizlerden, elektrik hattından vb kaynaklanabilir mi? Aklıma gelen tek mantıklı neden bu kaldı :(
(4) 

Deşifre Programı?

jesterdvine #215004 
Elde 20'ye yakın 1 - 1,5 saatlik en az 6 en çok 16 kişilik toplantıların ses kayıtları var. Acaba ses kaydını deşifre edebilen bir program var mıdır? Tek tek uğraşmak ölüm, hangi personele yıkacağımızı bilemedik :)

mobil görünümden çık