(2) 

Elektrik Gitar -- Sağlak -> Solak

nevarki #302049 
Marka, model vesairesiyle değişkenlik göstereceğini biliyorum tabii de... Sağlak bir gitarı, tellerinin yerini değiştirerek solak yaptıktan sonra çıkacak/çıkabilecek sorunları nedenleriyle beraber söyler misiniz?
(4) 

Fruko gazozun eski çay bahçelerini hatırlattığı birileri var mı?

nevarki #300172 
Var mı?
(1) 

Trt Radyo 3

nevarki #299186 
2 gün önceki Caz Saati adlı programın kayıtlarını bulabileceğim bir yer?
(4) 

Lego Değil K'nex Değil...

nevarki #287206 
Bi' buldurun lütfen... Epeydir aklımda, bi' türlü hatırlamadım, bulamadım adını.
Bir oyuncak türü vardı. Lego gibi parçalardan oluşan, birbirine geçmeli, her yüzü tırtıklı, o tırtıklı dişlerinden birbirine bağlanan, her parçası sanki "diken"lerle kaplı... En bilinen parçası dikdörtgen ve yeşil olanıdır herhalde.
Neydi bu oyuncak?
Şöyle de bir detay var:
Heat'te Val Kilmer'ın çocuğu bu oyuncaklardan oynuyordu.
(3) 

Torrent (1 to 1)

nevarki #286203 
Terminolojiye de çok hakim olmadığımı belirteyim baştan...
İki kişi arasında data alışverişi yapmak torrent olayıyla mümkün müdür?
Az biraz araştırdığım kadarıyla mümkünmüş fakat bir türlü beceremedim. Bittorrent'imi açıyorum, "yeni torrent yap" diyorum, dosyayı(ya da dizini)(veri boyutu 6 gb civarında bu arada) belirtip .torrent uzantılı dosyayı oluşturuyorum. Fakat bu torrent'le arkadaşım bendeki 6 gb'lık dosyayı çekmeye başlayamıyor.

Nedir, nedendir bilen varsa ve izah ederse çok çok sevineceğim.
(5) 

Polaroid

nevarki #285468 
Bunların filmleri falan hala bulunabiliyor mu? Kullananı, piyasası var mı?
(4) 

Kemal Sunal Röportaj

nevarki #284341 
Son zamanları değil de, '70-'80 hatta '90'lardan görüntülü bir röportajı var mı bu adamın? Yani aradığım şey aslında filmleri dışında kendisine ait bir video kaydı? Var mıdır bilen, rastlayan?
(4) 

Aristokrasi?

nevarki #262110 
Hem soru hem tartışma için, karışık...
Merak ettiğim şey, aristokrasinin günümüzde geçerliliğini neden bu kadar kaybettiği? Direkt Antik Yunan aristokrasinini -yaş ve zenginlik gibi faktörlerin artı değerler olması dolayısıyla- kastetmesem de, "eğitimli ve ehillerin(ilgili alanlarda bilgi sahibi olanların) siyaseti ve dolayısıyla devleti yönetmesi" anlayışı neden günümüzde varlığını yitirmiş? Aslında, eşitlik ekseninde birleşen bir takım insanlık hareketlerinin neden olması da bir yana, onlar malum ama, herhangi konuda, "bilgi sahibi olanların yetki sahibi olması" gibi -bana göre- ideale yakın bir düşünce neden yönetim şekli olarak bir hiç bu dönemde? -Sokrates, Platon dalınca biraz böyle oldu-
Ne diyorsunuz?
(2) 

Elektro Klasik Gitar Çalan Yabancı Bir Abi

nevarki #162143 
Bi' buldurun lütfen diye giriyorum,

Tesadüfen gördüğüm bir dvd'sinde hem şarkı söyleyen hem de süper gitar çalan solist bir adamdı bu, da, maalesef sözler bittikten sonra dikkatimi çekmesinden sebep, bulmama yarayacak şarkıdan bir söz falan da yakalayamadım. Geri kalan 5 dakikada hisli ve güzel bir gitar solosu vardı sadece. Bol bend'li falan... Sadece "fingerstyle" kullanıyordu, önemli bir nokta olarak. Gitar dediğim de; manyetiklenmiş ufak bir klasik gitardı. Hafiften bi' Scorpions tadı vardı, çağrışım açısından. Kısa saçlıydı, eşgal açısından.

Başka da bir bilgim yok. Beyin fırtınasıyla bulacağımızı ümid ediyorum.
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık