(1) 

İstanbul - Amasra Otobüs

nevarki #615776 
İstanbul - Amasra arası sefer yapan bildiğiniz bir otobüs firması var mı?

(Google araması yapacaksanız, firmanın sitesiyle beraber cevap verirseniz sevinirim.)
(11) 

Banyo Yapma Şekli

nevarki #605935 
Can sıkıntısından bulduğum soruya bak...

Nasıl banyo yapıyorsunuz?

Örnek cevap: Saç--vücut--lif--saç vs...
(1) 

İstanbul - Göl?

nevarki #603703 
Şu video'nun çekilmiş olduğu ve İstanbul'dan yarım saatlik mesafe olarak bahsi geçirilen göl neresidir acaba? Bilen, tahmin yürüten?

www.youtube.com
(8) 

Ders: Matematik - Yaş: 6

nevarki #598881 
Yeğenim var; 6 yaşında, birinci sınıfta. Matematikte basit toplama çıkarma öğrenmişler bugüne kadar. En zorları, 23-5 ya da onar onar saymak falan filan... Konusu geldi, "Başka işlem var mı?" diye sordu bugün bana, ben de güzel bir dille ve kısaca çarpma("bir şey tane bir şey") ve bölme("bir şeyin içinde kaç tane bir şey var") işlemlerinden bahsettim ayaküstü. Birer de örnek verdim o anda, 3x2, 4:1 vesaire gibi... Hatta 60:10 gibi şeyleri de yapabildi.

Sonrası ilginç geldi bana. Söylediğim şekilde işlemler basit gelince biraz daha zor istedi. Ben de "0x7 = ?" ve "0:23 = ?" gibi iki işlem sordum ve çat diye yapıştırdı.

Sorum, bu yaş ve seviyedeki bir çocuğun bu sorulara cevap vermesi ne denli sıradışı bir şey? Yoksa sıradan mı?

Çevresinde bu yaşta tanıdığı olan ya da eğitimci olan filan birileri cevap verirse sevinirim.
(3) 

Başlıkların Telaffuzu ile Açılması

nevarki #598587 
Kimin kararı(ydı) bu ve niye?

(bkz: Novak Djokovic) değil de (bkz: Novak Cokoviç) gibi...
(2) 

İngiltere'den Elektronik Eşya

nevarki #595602 
Türkiye'ye birkaç Kindle, Xbox vesaire getireceğim. Herhangi bir sorun çıkar mı? Sınır var mıdır?

Bilenler cevap verirse çok memnun olurum. Teşekkürler...
(2) 

Kenara Para Koymak

nevarki #592975 
Her hafta elime fazladan birkaç yüz lira para geçiyor. Bunlara yaza kadar hiç dokunmamak ve bunları yazın tatilim için harcamak istiyorum. Para elimde durursa bi' türlü harcanıyor malumunuz. Bu bağlamda önerilerinizi alabilir miyim?
(4) 

Cağaloğlu Kırtasiyeleri - Pazar

nevarki #591944 
Cağaloğlu'nddaki kırtasiyelerin pazar günü açık olup olmadığını bilen var mı?
(4) 

Weather Widget

nevarki #589850 
Masaüstünde her zaman gözümün önünde olacak, sağlıklı hava tahminleri olan bir program önerir misiniz? 2 saattir saçmasapan şeyler indiriyorum. Accuweather harici tavsiye alayım. (Windows 8)
(6) 

ekşi duyuru - mesajlarım

nevarki #589521 
mesaj gelince yeşil olan şu yukarıdaki "mesajlarim" sekmesi sizce de oldukça küçük değil mi? mesaj geldiğinin gözümüze daha çok sokulması gerekmez mi? biraz dikkatsizsen fark etmeyebiliyorsun bile.
(3) 

YGS - LYS Bölüm, Puan, Net

nevarki #587075 
Ders verdiğim bir öğrenci için üniversite bölümlerinin son sınava göre kaç puanla öğrenci aldıklarını ve bu puan için hangi testten aşağı yukarı kaç net yapılması gerektiğini öğrenmem gerekiyor. Benim girdiğim tarihin üzerinden baya bir sene geçtiği için, işin bu kısmıyla ilgili hemen hemen hiçbir bilgim yok. Yardımcı olabilecek var mı?
(5) 

Karadeniz Tatili

nevarki #586118 
2 kişilik ve 4-5 günlük bir tatil olacak. Detaylarıyla araştırmaya girişeceğim tabii ki de, önce araştırma alanını biraz daraltabilirim belki diye, bilen, görenlerden tavsiye alayım dedim.

1. Haziran ya da Eylül ayında gidilecek. a) Mevsim açısından ve b) Fiyat açısından hangi ayda gidilsin?

2. Tam mevsiminde vıcık vıcık turist kaynayan yöreler olmamak koşuluyla; sessiz, sakin, güzel olması sebebiyle nerelere mutlaka gidilsin? (Hiçbir sınır yok şimdilik, Bolu'dan Artvin'e kadar olabilir)

3. Nerelerde konaklanılsın(otel mi, pansiyon mu vesaire...)? Fazla lüks beklentimizin olmadığını ve ayrıca temiz ve mütevazı yerlerin tercih sebebi olduğunu belirteyim.

Bunlar haricinde sizin de eklemek istedikleriniz olursa(ulaşım mesela)(İstanbul'dan hareket edilecek) ve belirtirseniz; ayrıca, tavsiyelerinizde fiyatı da mümkün olduğunca altta tutmaya çalışırsanız sevinirim.

Not: Turlar tercih edilmeyecek.

Teşekkürler...
(2) 

İnternet Haber Kaynağı

nevarki #578872 
Güncel haberleri takip edebileceğim bir haber sitesi arıyorum. İki kriterim var:

1. Mümkün mertebe tarafsız

2. Rahat, kolay okunabilir, takip edilebilir vesaire...

Tasarımı fena olmasa da ntvmsnbc'yi bıraktım, kullanmıyorum... Radikal'in ise tasarımını sevmiyorum.

Öneriler?
(5) 

Kadıköy Meydan'dan Bağdat Caddesi'ne Otobüs

nevarki #570900 
Kaç numaralar vardı?
(2) 

Daemon Tools Mount İşleri vesaire...

nevarki #570807 
Pek de anlamıyorum bu işlerden...
Şu görselde ( i45.tinypic.com ) gördüğünüz indirdiğim oyunu nasıl yüklüyorum ben şimdi? Mount etmem gerekecek herhalde(?). Ama Daemon Tools'la mount etmek için klasörde dosya bulunamıyor.Yardım bekliyorum.
(3) 

Yurtdışı Doktora - Dil

nevarki #567864 
Dil konusunda sorunum yok da... Sorum; yurtdışında doktoraya başvurmadan önce dil sınavını buradan *mutlaka* vermenin gerekip gerekmediği... Belki de gideceğim yere göre, başvurduğum okulun dil sınavına filan girme imkanı olur?(Hiç bilmiyorum, olabilir mi?) İlla dil sınavını buradan halletmem gerekmeyebilir yani.

Ayrıca, ilk cümledeki sorumun cevabı "mutlaka" ise, girmem gereken sınav Toefl oluyor sanırım, hemen her yerde geçerli olması sebebiyle?

Yurtdışı doktora ve dil konusunda aydınlatılmayı bekliyorum. Bilgisi olanlardan rica ederim. Teşekkürler.

Not: Gideceğim ülke belli değil.
(7) 

En Sağlıklı İçecek

nevarki #567340 
Yemeği içeceksiz yiyemeyen biriyim. Bugüne kadar çeşitli gazlı içecekler, ayran ve hazır meyve suları filan tükettim.

Sizce en sağlıklısı(saydıklarım arasından olmak zorunda değil) hangisi? Tabii bi' de her gün marketten vesaire rahatlıkla alınabilecek bir ürün olması lazım. Her öğün taze meyve suyu sıkmak da çare değil örneğin.
(2) 

iPhone'a Müzik Dosyası Atma

nevarki #566158 
Konunun cahiliyim, arkadaşım adına soruyorum.

Direkt olarak telefonu usb'den bağlayıp içine dosya atmak zannediyorum mümkün değilmiş. iTunes'a senelik 35-40 lira gibi bir meblağ bayılıp o şekilde iTunes'a istediğin dosyaları yükleyip, müzik dinleyebiliyormuşsun. Doğru mudur? En az maliyetli şekli bu mu iPhone'dan müzik dinlemenin?

Not: iPhone 5 için.
(7) 

Ağ Bağlantısı - İnternet Sorunu

nevarki #565553 
Windows 8 ve kablosuz ağ kullanıyorum internet olarak. Modem ise dibimde, yani sinyal sorunu yaşamıyorum. Bunları baştan söylemiş olayım. Sorunum sık sık ağ bağlantısının yani internetin kesilmesi. Kesiliyor ve o sağ alttaki bağlantı ikonunun üstünde ünlem işareti çıkıyor. Böyle olunca aynı ikonun üstüne basıp "ağ bağdaştırıcısı sorununu gider" deyince de 30 saniyeye kalmaz sorun çözülüyor. Bu olay 1 saatte 3-5 kez ya da 3-5 saatte 1 kez bile olabiliyor.

Problem ve çözümünü çıkarabilecek olan var mı?

Not: Bilgisayarı yeni aldım, bilmiyorum alakası var mıdır...

Edit: Uydunet ve Netmaster modem kullanıyorum.
(1) 

"Harici" Harddisk

nevarki #563761 
Eski notebook'umun içinden çıkan harddisk'in içindekileri nasıl alabilirim?

Not: Eski aletim öldü.
(1) 

Notebook Değiştirmece

nevarki #563747 
Bugün alıp geldim eve. Kutusunu açıp baktım ettim filan bi' sorun yok gibi. Ama aleti açınca klavyedeki j tuşunun bozuk olduğu fark ettim. Bozukluğu dediğim şey, üzerine basmadan dokununca dahi tuş işlevini görüyor. Elin çarpsa bile j çıkıyor yani.

Yarın ya da sonraki gün aynen aldığım gibi götürsem *o anda* yenisini alabilir miyim? Gold'dan aldım.
(1) 

Laptop Ekranı Sıçtı - Acil

nevarki #559006 
Yazmaya bile imkan vermeyebilir, o yüzden hızla ve düzensiz yazıyorum.
Laptop'ın ısınma problemi vardı ve altındaki tepsi tarzı fanıyla çalıştırıyordum. Bayadır böyle. Bugün fanını açmayı unutmuşum, daha önce binlerce kez karşılaştığım üzere restart attı kendi kendine. Yalnız bu sefer ekran giderken çok hafif çizgi çizgi oldu. Biraz sıçmanın başladığını anladım. Tekrar açıldığında ekran çalışmıyordu, iptal olmuştu. Biraz bekleyip öyle açmayı denedim. Bu sefer oldu, oldu derken, başlat programları açılırken ekranda çizgiler oluşmaya başladı ve ekran kapandı. Bi' açılma bi' çalışmama durumu böyle böyle gitti, gidiyor. Güvenli mod'da çalıştırdığımda çok daha verimli(daha az çizgisiz ve nispeten uzun süre dayanmalı) çalışıyor. Ne halt olduğuyla alakalı da en ufak bir fikrim yok. Sinirimden laptop'ın ağzına sıçarak bir sürü parçaya ayırdım, caps'te görürsünüz. Ama yine son olarak çalışır gibi şu anda. Meyilli ama, gitti gidecek gibi hissediyorum. He bi' de unutmuşum söylemeyi, böyle sorun fiziksel zannedersem, çünkü fiziksel müdahalelere(yumruk, bastırma vesaire) ekrandaki çizgiler karşılık veriyor, azalıyor artıyor, yok oluyor, ekranı kaplıyor filan.

Ne bunun derdi? Teşhis koyun. (İnşallah cevaplarınızı görürüm.)
(5) 

Pdf'ten İstenilen Sayfaları Alma (Acil)

nevarki #555112 
500 sayfalık bir kitap var pdf halinde. Ben bunun 200-220 arasındaki 20 sayfayı farklı bir pdf dosyası olarak elde etmek istiyorum. Mümkün müdür? Acelem olduğu için yardımlarınız çok makbule geçecek.
(2) 

Firefox - Tab

nevarki #554618 
Link'lere tıkladığımda hiçbir zaman yeni pencere açmasın, sadece tek pencere içindeki tab'lerde çalışayım istiyorum. Ayarlar'dan yapamadım. Son versiyonu kullanıyorum. Yardımcı olabilecek?
(2) 

LG E500 Laptop - Hatalı Üretim?

nevarki #554085 
Yaklaşık 2-3 senedir falan bu laptop'ı kullanıyorum. 1 ya da 1 buçuk sene önce, ekranı tutan o menteşe kısmı önce zorlanıp sonra da kırılmıştı. Çok da hor kullanmamıştım halbuki. Sonra aynı marka ve modele başka bir yerde daha rastlayıp, o alette de aynı sorunun mevcut olduğunu gördüm. "Aynısı bende de olmuştu lan, nasıl olur?" diye düşünmüştüm.

Şimdi de elimden çıkarmak için piyasayı araştırayım diye sahibinden.com'a bakarken, şu ilanlara denk geldim(bahsettiğim kısma dikkatle bakınız):

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

Bu olayın açıklaması için ne dersiniz? Üretim hatası mı? Yoksa marka/modelden bağımsız çeşitli laptop'larda bu tür bir sorun yaşanır mı?
(2) 

Master - Ortalama

nevarki #548998 
Yurtdışında doktoraya kesin olarak(istek açısından) devam edecek matematik master öğrencisinin ortalaması kaç olmalı? "Şundan aşağısı kurtarmaz", "şu idealdir" filan gibi, bilgisi olanlardan yorum alabilir miyim?
(1) 

Şu Sayfayı Açabilen?

nevarki #545217 
yoksis.yok.gov.tr

Günlerdir açamıyorum. Açabilen, akıbeti hakkında bilgisi olan ya da içeriğine ulaşmak için alternatif bir yol önerecek var mı?
(1) 

Çok Kısa Fransızca Çeviri

nevarki #539978 
Görseldeki Fransızca kısmı çevirir misiniz? Teşekkür ederim...
(6) 

Deterjan - Cep Telefonu - wtf?!

nevarki #525253 
Bundan bi' 10 sene önce falan, büyük deterjan paketlerinin içinden hediye olarak cep telefonu(ahım şahım olmasa da) çıktığını iddia eden bir arkadaşa sahibim. Hediye kuponu vesaire şeklinde değil, dümdüz telefon çıkıyormuş.

Ne diyorsunuz?
(2) 

Araştırma Görevlisi Alımı

nevarki #521648 
Sınava girecekler Ales + dil puanı ile belirlendikten sonra, yapılan bilim sınavının sonrasında, kadroya alınacak kişileri belirlemedeki kriterler nelerdir? Bilim sınavı puanı + Ales + dil + ortalama mı? Bu kriterler standart mı? Yoksa sadece bilim sınavı ile alınabiliyor mu örneğin?
(2) 

Master Tezi ve Danışmana Getirisi

nevarki #517235 
Bir master öğrencisine tez danışmanlığı yapmak, tezin danışman hocasına akademik ya da maddi (ya da başka, varsa) açılardan herhangi bir kazanç getirir mi? Getirebilir mi?
(4) 

Amazon - Alışveriş

nevarki #514065 
3-4 günlüğüne Amerika'ya gidecek bir arkadaşım var. Kindle getirtmeyi düşünüyorum. amazon.com harici(online alışveriş yapamayacak yani kendisi, bir ikamet adresi olmayacak) bir yerden(tekno-market falan gibi) şu aleti alabilme imkanı olur mu: www.amazon.com ? Ürün tabii ki orijinal ve kullanılmamış olmalı ve fiyatı da amazon.com civarı seyretmeli.

Cevaplar çok makbule geçecek. Yarına falan halletmem lazım durumu.
(4) 

Amazon Kindle - Alsam mı?

nevarki #508673 
Almaya niyetli olduğum model: www.amazon.com
Az çok önbilgi edindim ama, size de sorayım...
Kindle'ı kullanma amacım, çoğu .pdf ve .djvu uzantılı ders kitaplarımı yanımda taşımak ve ayrıca akademik makaleler okumak olacak.
Bu iş için uygun mudur? Dosya formatları konusundaki görüşleriniz?
(2) 

Amazon Kindle - Kısa ve Net Bir Soru

nevarki #508441 
Türkiye'de yaşıyorum. 1 hafta içerisinde Amerika'ya gidip Türkiye'ye dönecek bir arkadaşıma Amazon Kindle aldırtırsam, herhangi bir konuda herhangi bir problem yaşar mıyım?
(5) 

Motosiklet Tavsiyesi (Konu Cahili)

nevarki #498452 
Şu an için alıcı değilim ama yakın zamanda böyle bir niyetim var. Motordan istediğim günlük okul, iş vesairemi çekmesi ve yazları ~500 km'lik yerlere(arazi, engebe falan değil) gidebilmesi. En hesaplısından neler önerilebilir? 1500-2000'e bir şeyler bulunabilir mi mesela? Önümü görmeye çalışıyorum. Teşekkürler...
(5) 

Acil: İlaç - Son Kullanma Tarihi

nevarki #489703 
Son kullanma tarihi Ekim 2012 olan Calcium Sandoz'u içsem mi?
(4) 

Solucan Satın Almak

nevarki #481607 
Evet, alabileceğim bir yer biliyor musunuz? Balık tutma amaçlı kullanılacak. İstanbul...

"Toprağı kaz, eşele" teklifiyle gelen gelmesin lütfen.
(1) 

İstanbul - Kort

nevarki #478233 
İstanbul Avrupa yakasında ücretsiz tenis oynanabilecek *kapalı*(kış geliyor) kort var mı?
(2) 

Barkod - Alarm

nevarki #477836 
Kağıt üzerindeki barkod kapı alarmında öter mi? Bir dergi üzerindeki falan mesela...
(3) 

Kitap Bastırma

nevarki #477268 
Pdf dosyası halindeki 300 sayfalık bir kitabı en makul fiyatla nereden bastırıp ciltlettirebilirim? Ayrıca, cevap veren arkadaşlardan tahmini fiyatları da alırsam iyi olur. Yer İstanbul...

Teşekkürler.
(2) 

Eğitim - Bağış

nevarki #473569 
(Duyuruyu yazdım önce, sonra okuyunca şu uyarıyı yapma ihtiyacı duydum: Amacım iyilik yapıp millete duyurmak değil de, sadece yardım almak, yanlış anlaşılmasın lütfen)

Şöyle 500 lira civarı bir miktar bağışlamak istiyorum bi' eğitim kurumuna. Aklıma ilk gelen Darüşşafaka olmuştu, babasız ve eğitim almak isteyen çocuklar için. Ama aklıma ilk gelene yardım etmekten ziyade, bi' sorayım dedim, belki sizin yönlendirmelerinizle bi' yer bulurum. Ne bileyim, daha acil ihtiyacı olan bir yer, ya da her neyse... Önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.
(2) 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi - Not Skalası

nevarki #365164 
Harf notlarını, yüzdelik puanları ve 4 üzerinden başarı notunu sıralayabilecek, bilgi verebilecek olan var mı?

Örnek: A: 90-100 - 4.00

gibi...
(1) 

.flipchart Uzantılı Dosyayı Nasıl Açayım?

nevarki #356003 
Active Flipchart Viewer harici bir program önerirseniz sevinirim. Teşekkürler...
(2) 

Nereden Alayım?

nevarki #334711 
İkinci kez soruyorum:

Canon Powershot G12 alacağım. Haliyle en güvenilir ve en uygun fiyatlı satış yapan yerden almak istiyorum.

i) Makineyi en geç bu Cumartesi'ye kadar almam gerekiyor,

ya da,

ii) Bu Pazar Çin'e gidiyorum. Oradan almayı deneyebilirim. Ne dersiniz?

Evet, bu koşullar altında nereden alışveriş yapmam gerektiği konusunda fikri/önerisi olan var mı?
(2) 

İngilizce Tek Kelime Çeviri

nevarki #324081 
"Sulandırmak" lafını nasıl çevireyim? Bir konudan sıkça bahsetmek, sulandırmak, özelliğini kaybettirmek gibi...
(3) 

Yurtdışı Para Transferi

nevarki #320856 
İki yönlü para transferi en kolay ve en az komisyonlu(mümkünse komisyonsuz) şekilde nasıl gerçekleştirilebilir? Banka hesapları önerecekseniz, komisyon ücretleri hakkında da bilgi verirseniz sevinirim. Türkiye-Almanya arasında bu arada...
(5) 

Yeni Başlıyorum: Fotoğraf Makinesi

nevarki #319741 
Kendime yarı-profesyonel(ya da o bütçelerde diyeyim) bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Şimdi "Hangisini alayım?" diye sormayacağım, daha doğrusu soramayacağım, çünkü oldukça sınırlı bilgim var bu konuda. Sizden istediğim şey; bir fotoğraf makinesi almadan evvel gerekli bilgileri, araştırmaları yapabileceğim kaynaklar göstermeniz. Yani milyon tane terimi, ıvır zıvırı var. Ne ne işe yarıyor bilip ona göre bir değerlendirmeye varmaya çalışacağım. "He şunun şusu var, bunun busu yok." diyebileyim; sonra bu evreyi atlatıp 3-5 makine kafada belir(ebil)ince, bu sefer "Hangisini alsam?" diye de sorarım burada. Ama önce benim araştırma yapmak için başlangıç seviyesinden bilgilere ihtiyacım var. Sözlükten başlıklar olur, başka referanslar olur... Her türlü kaynağı paylaşırsanız sevinirim. İtinayla okuyacağım.
(5) 

Riemann Hipotezi'ni Çözebilecek Olan Var mı?

nevarki #317615 
Acil arkadaşlar...
(1) 

Youtube Hesabı Uçurulan

nevarki #309623 
Şu veya bu nedenle Youtube tarafından hesabı uçurulan var mı?
Aslında hesap kapatıldıktan sonra n'olduğunu merak ediyorum; upload'larına bir daha ulaşamıyor musun mesela? Evet nedir?
(1) 

Youtube Google Ads

nevarki #303773 
Youtube'daki video'larımın üstüne benim haberim, iznim, alakam olmadan Google Ads reklamları gelebilir mi?

Gelmiş de, o yüzden soruyorum.

mobil görünümden çık