(1) 

koku duyusunun azalaması

füt #1065527 
son zamanlarda sigara dumanına maruz kalmaktayım ve dün akşam koku duyumun azaldığını farkettim. önceleri kokusunu duyduğum bir yere dün akşam girdiğimde koku namına hiçbirşey duymadığımı farkettim. muhtemelen bu sigara içilen ortamda bulunmamdan kaynaklanıyor.

bu durum düzelir mi?
(2) 

Bi tane gif arıyorum

füt #1062993 
Çocupun biri elinde kaykayla koşuyor. Kaykaycıların elde kaykayla koşma hareketi vardır ya bir süre sonra kaykaya binerler. Bu gifte adam sadece koşuyor. Kaykayı yere atıcakmış gibi yaparak paso koşuyor. Bu gifi nereden bulurum ya
(6) 

deri montçular

füt #1056378 
deri montçuların en çok olduğu semt hangisi? Markalı istediğim gibi bir şey bulamadım. bir de onlara bakıcam.
(2) 

Verilik kitaplar

füt #1049399 
Arkadaşlar 4 kitap var
Uluslararası ticaret( uygulamalı örneklerle)
Lojistik yönetimi
Son osmanlılar murat bardakçı
Haldun dormen - anıları

Bunları isteyene kargolayabilirim.
Facebookta bir sayfa vardı. Kullanılmayan eşyalar veya kitaplar dağıtılıyordu. Adını hatırlayan var mı
(7) 

the simpsons

füt #1045401 
arkadaşlar, the simpsons'ı 1. sezondan itibaren izlemek istiyorum. (iki sn duraksama) soru sorucaktım ama tam bunu yazarken vazgeçtim :) teşekkürler.
(12) 

ergen büyütmek, yetiştirmek

füt #1045055 
bizim şirkette birkadın var, ilk evliliğinden olan kızı, dedesinde ve ananesinde kalıyor. ikinci kocasıyla kızı sorun yşaıyorlarmış, burası değil beni ilgilendiren de, merak ettiğim şu;

bu kadın kızına birşey yaptırabilmek için parayı aşırı kullanıyor, şunu yaparsan sana 100 lira vericem, bunu yaparsan 300, şuraya gelirsen 600 lira vericem, sürekli böyle.. 15 yaşındaki kızda bunu sömürüyor. ya bu onlar açısından büyük bir sorun değil mi? paranın bitip tükenmesi açısından değil, kızın yetişmesi, eğitilmesi açısından.

bir keresinde kız, annesine küsmüştü, bana 1000 lira verirsen barışırım demiş. kadın da verdi.
(2) 

Spor yapanlara parkur sorusu

füt #1042892 
İstanbul anadolu yakasında suna benzer bir parkur biliyor musunuz? Teşekkürler
(17) 

çocuklar ingilizce öğrensinler diye

füt #1042437 
evde ingilizce konuşmak çok saçma değil mi? yani bu kadar mı globalleşmenin köpeği olduk :(

edit: tartışma şunun üzerine; hepimiz ingilizce biliyoruz, hem de gayet iyi seviyelerde.. birçoğumuz, bu ingilizcesiyle gerek türkiye'de gerek usa ya da avrupa'da çok güzel doktora da yapıyor, bilim yapıyor, yaşıyor, anlaşıyor vs. burada sıkıntı yok. ama bu insanların hiçbirisi, bebeklikten itibaren ingilizceyle büyümüş insanlar değil.

çocuğu bebeklikten itibaren ingilizceyle haşır neşir edip, kendi dilini unutmasına (hatta böyle bir durumda kendi dili ingilizce oluyor) doğup büyüdüğü toprakların diline yabancılaşmasına sebep olmak, hiç ama hiç ummadığınız kadar sorun yaratır.
(3) 

Sıcak içecek tavsiyesi

füt #1036623 
Bütün vücudum ağrıdan kırılıyor, cumartesi biraz üşütmüş olabilirim, hem böbrek sayılabileck yanlarım hem de sırtım omuz ve kollarım ağrıyor. Maydanoz suyu yapıp içicem böbrek ağrısı için. Baska ne yapabilirim ıhlamur ya da tarcınlı filan?
(9) 

evli ve çocuklulara soruyorum / en kullanışlı hediyeyi seçiyoruz

füt #1035503 
yeni anne olan birisine alınacak en kullanışlı/uzun vadeli kullanabileceği hediye sizce aşağıdakilerden hangisidir?

- mama sandalyesi
- ateş ölçer
- bebek telsizi
(1) 

Kaban - parka sorusu (kızlar bi bakın)

füt #1023154 
Ya mangodan bir parka aldım ama kapsonu yok. Sadece Tüylü kapson satılıyor mu? Sonradan bir tane uydurablir miyim ona sizce?
(2) 

Yeni ios kullanıcısıyım

füt #1007922 
Bir sorum var.. Telefonumda hic mp3 yok. Sarkıları spotifydan dinliyorum ama bazen sarkı gerekiyor. İtunes yukşemm gerekiyormus ama bilgisayarıma itunes kuramadım win7 olması gerekiyormus.

İphone a itunes dısında sarkı transfer etmenin bir yolu yok mu?
(1) 

spotify ödeme sorusu

füt #1007457 
arkadaşlar spotify premium kullanıcısıydım ama kredi kartim iptal olduğu için, yeni ödeme seçeneklerini araştırıyorum.

yıllık ödeme diye birşey varmış (bu süper bişi), bu arada ben internetten kredi kartı ile alışveriş yapan birisi değilim, bu yüzden anlamadığım için soruyorum, bu ekrandaki bilgilere göre, ben bu yıllık premium'u normal banka kartından çektirerek alabilir miyim? eklediğim fotoğrafa göre illa kredi kartı olması gerekiyor dimi, mesela x bankasında banka hesabım var, bu karta visa mı deniyor, kredi kartı ve banka kartı arasındaki farkı bir türlü öğrenemedim.
(5) 

app store sorusu

füt #1007335 
arkadaşlar benim appstore wifi açıkken çalışmıyor, sadece hücresel açıkken açılıyor, sizce neyi değiştirmem gerekir? (1 haftalık ios kullanıcısıyım)
(2) 

kızlar bi bakın

füt #1007334 
bana şöyle hem kaliteli olan hem de fiyatları pahalı olmayan bir takı markası önerir misiniz? süper pahalı bir marka olmasın, ama güzel şeyler olsun, iki su değmesinde kararmasın falan...
(2) 

Video uygulamasi

füt #1004913 
Instagramda bazı videolar görüyorum. Vıdeo hıziı şekilde akarken bor anda uc beş Sn yavaşlıyor ve sonra bir anda tekrar eskı hızına geliyor. Bu uygulamyı bılen var mı
(6) 

spotify hakkında

füt #1004538 
arkadaşlar 1 senedri falan spotify premium kullanıcısıyım ama kredi kartında çıkan bir pürüzden dolayı, bu ay ödeme yapamadım.. mail gelmiş şimdi.. ödemeyi almaya çalıştık ama alamadık 5 gün içinde spotify üyeliğini kaybedeceksin falan demişler..

spofity üyeliğini kaybetmek ne demek? oluşturduğum listelerim, beğendiğim parçalar falan hepsi mi silinecek?
(5) 

biker deri ceket

füt #1003983 
biker deri ceket almak istiyorum.. derimodda olsun desa da olsun çok klasik modeller var, hepsi ortayaş işi.. istediğim gibi güzel bir deri ceket nereden bulurum?
(2) 

bozulan eski telefon

füt #999409 
bozulan eski telefonumda bir sürü fotoğraf video ıvır zıvır var.. bu telefonu açmak imkansız.. nasıl yok edebilirim? bu telefonların verildiği yerler var mı? ama içindeki fotolar falan da yok olsun istiyorum. ne yapılıyor bu eski telefonlara
(2) 

duyurunun amator voleybolculari

füt #998449 
Bir spor salonuna gidiyorum, voleybol sahasi falan var,.. haftada iki uc aksam amator voleybolcular mac yapiyorlar. Artik izleye izleye benim de oynayasim geldi.., ama voleybol bilgim kucukken sokakta oynadigimiz voleyboldan oteye gecmiyor.. manset, avuciciyle servis atmaya falan calisacagim.. bur de dikkat ettim filenin onundeki oyuncu topu havaya acip smacore birakiyor..bunun gibi baska nelere calismami onerirsiniz
(3) 

web sayfası "sayfa kaynağını görüntüle"

füt #989868 
Bi tane web sitesi var, ancak, kopyala yapıştır yapılamıyor.. "sayfa kaynağını görüntüle" kısmında bişey yapınca, kopyala yapıştır açılıyordu.. nasıl yapılıyordu bu?
(6) 

hediye sorusu

füt #969768 
15 yasindaki kiz yegenime sizce ne hediye alabilirim?
Kendisi lise 2 ye baslicak ve yiyecek icecek bolumunu istiyor. Asci olucakmis
(2) 

teravih için camii

füt #967114 
bugun kadir gecesi. teravih için güzel bir camiye gidelim istiyoruz, başta Süleymaniye camii diye düşündüm fakat kadınlar mahfili camiiye girişin hemen sağ ve solunda.. daha önceden kadınlar mahfilinin ikinci kat olduğu camilerde kılmıştım, böyle daha güzel oluyor, sizce kadınların ikinci katta namaz kıldığı güzel bir cami var mı? üsküdar da olabilir..
(2) 

uyku saatleri

füt #962593 
Bugun sabaha karsi 4te uyuyup saat 13 de kalktim. 9 saatlik uykuylayim. Orucluyum.

Bu aksam erken uyumak istiyorum en gec 12 gibi.. uyumak icin neler yapayim..12 yi gecirirsem yine sabahlarim orasi kesin. Bu yuzden 11-12 arasi uyumak icin ne yapabilirim?
(9) 

ezan sesi

füt #958439 
Ezan sesi gavurlara nedencoi rtkileyici dingin ve muhtesem geliyor? Kacirdigimiz birsey mi var acaba
(1) 

coca cola reklami

füt #958405 
Ramazanda televizyon cocacola reklamindan gecilmezdi, bardaklar tabaklar uc kapak getirene bedavalar falan..bu ramazan coca cola reklamlarinda ciddi oranda azalma mi var, bana mi oyle geliyor
(6) 

kadikoy bakirkoy arasi deniz otobusu

füt #958361 
Kadikoyden bakirkoye giden deniz otobusleri icin akbil geciyor mu?

Gecmiyorsa, tek gecis ne kadsr? Bunun icin aylik abonman tarzi bisiler var mi
(1) 

torrent

füt #957233 
torrent indirebileceğimiz siteler nelerdir?
(8) 

uzaktan modem kontrolu

füt #955385 
Ben isteyken, evdeki modemi istedigim zaman kaoatip istedigim zaman acabilir miyim
(7) 

varolusculuk felsefesinin antitezi

füt #955230 
Nedir? Sb
(1) 

uyku tutmamasi

füt #954149 
Bu saat oldu hala uyuyabilmis degilim... uyku duzenim normaldir, 12de yatip 8-9 arasi kalkiyorum. Ama bu gece nedense uyuyamadim.
Saat 16d is gorusmem var. Sizce neler yapayim da o saatte normal sekilde uyanik olayim.. kahve disinda onerilerinizi alabilirim..
(8) 

tuvalete cikamiyorum :(

füt #947506 
Arkadaslar yeni ise girdim, 2haftadir calisiyorum, is hayati duzenine gectim ve tuvalete cikisim asiri duzensiz. Normalde her gun ayni saatte (kahvaltidan sonra) zicardim ama duzenim bozuldu, yine ayni duzene nasil sokarim bu isi? Inanilmaz rahatsizim ya eczaneye gitsem ilac verirler mi
(1) 

rotring kakem

füt #941332 
Cok sevdigim rotring kalemim var. Tikky olan modelden. Uc kismi bozulmus. Sadece uc kismi ayrica satiliyor mu? Vidali kisim var ya.. orasi ayrica satiliyor mjdur kadikoyde falan?
(3) 

sanat tarihi mezunuyum, restorasyon işinde çalışmak istiyorum

füt #911191 
sizce nasıl yaparım?

3 dönem kazılara gittim, hasankeyf, kubadadabad sarayı (konya) ve demirköy kazıları. teknik resim ve rölöve biliyorum (plan ve kesit çizimleri). osmanlıca biliyorum, selçuklu ve osmanlı mimarisi konusunda uzmanım, ayrıca tezimi 18. yy batılılaşma dönemi osmanlı mimarisi üzerine yaptım.. terminolojim iyidir, daha da detaylandırabilirim,

bunun dışında mezun olduktan sonra para kazanma kaygısı ile tamamen bambaşka alanlarda çalıştım.

teknik resim bilgimi kullanarak (bu arada autocad bilmiyorum ama öğreneceğim). mimarlık bürolarında ya da restorasyon firmalarında çalışabilmem için başka ne türlü kendimi geliştirebilirim? şuanki bilgimle "yetiştirilmek üzere" yani bi anlamda işi öğrenmek için hangi tür firmalara başvurayım ve hangi title altında?
(1) 

self respect vs ego

füt #907438 
Kendine saygi duymak ve ego ayni seyler mi
(1) 

arkeoloji müzesi

füt #906639 
istanbul arkeoloji müzesi tadilatta idi, açılmış mıdır, bilen var mı?
(2) 

inşaatları şikayet mercii neresi olur?

füt #905722 
biraz önce yolda yürüyorum. inşaatın yanından geçtiğimi farketmedim, etsem yolun karşı tarafına geçerdim mutlaka. neyse. 3. kattan önüme koca koca kalaslar dşütü, kafama düşse heralde ölürdüm, yanımda başka bi teyze daha vardı, bağırdık çağırdık, inşaat ustası pardon pardon deyip geçiştirdi ama sinirimi alamadım, inşaatın tabelasının fotoğrafını çektim, bunları nereye şikayet edebilirim?
(2) 

yıldız tilbe sorusu

füt #899313 
bugun ekşide birkaç sayfa okudum. bazı müzik kanalları radyolar vs. yıldız tilbe şarkılarını özellikle yayınlamıyorlarmış. bunun sebebi nedir biliyor musunız?
(5) 

barcelona ispanya

füt #898185 
barcelonaya gidip 3-4 sene orada yaşamak istiyorum sizce nasıl yaparım?
(1) 

f.lux

füt #898011 
bu programı yükledim ama çalıştıramadım, daha doğrusu, koordinatları girmek için şehir aradığımda hata veriyor, o kısmı kapattığımda da program düzgün çalışmıyor, nasıl çalıştırabileceğimi bilen var mı
(12) 

işyeri insanları mutsuzluğu

füt #893235 
işyeri insanları hep mutsuz mu?

neden mutsuzlar?

mutlu çalışan var mı?
(5) 

dalga geçmek / alay etmek

füt #893199 
bu ikisinin arasındaki fark nedir? hasan bülent kahraman bıgünkü yazısında şöyle bir şey demiş;

"...dalga geçmek ama alay etmemek .... "
(2) 

bilgisayar sorusu

füt #890252 
Sabah bilgisayarimi actim tataa hicbir eski klasor yok. Yeni bir masaustuyle calosti sadece opera ve gom player kisayollari var, fotolar filmler diziler masaustundeki hicbisey yerinde yok. Bu bilgisayar gece kdndi kendine format mi atmis ne yapmis, dosyalari yedeklemis midir nasil geri dondurebilirim?

Fotograftaki gibi bir uyar cikti
(8) 

bir isim sorusu

füt #879519 
yıllar önce üniversitedeki hocamın adıydı, ondanbaşka hiç kimsede duymadım ama çok cool ve güzel geliyor bana (erkek ismi)

"oluş" nasıl bir isim? hocamın ismi mehmet oluş idi. çok da t.şaklı, karizmatik bi proftu
(23) 

bilirkişiye haddini bildirme

füt #878323 
bir arkadaşım var. çok yakın değiliz ama iki üç kere aynı grup içinde biryerlere gitmişliğimiz var. kendisinden pek haz etmem, sebebi, bi bok bilmediği halde herşeyi biliyormuş havaları (bkz. bilirkişi)

şimdi bu arkadaş instagramda kız kuleisnin bi fotosunu koymuş. altında da Bizans'tan kalan tek eser yazıyor. haha bir sanat tarihçisi olarak götümle güldüm çünkü aynı fotoda arkalarda minnacık şekilde de olsa ayasofya gözüküyor. şimdi ben bu arkadaşa haddini bildireyim mi? çünkü defalarca buna benzer şeyler oldu sesimi çıkarmadım, gruptaki diğerlri neden sesini çıkarmıyor bilmiyorum, belki onlar da bişi bilmiyorlardır ama bu kızın bu tavırları beni uyuz ediyor, yani insan birşeyi uzmanlaşacak kadar iyi de bilse bir yanılma payı vardır ve buna göre yaşar öyle değil mi arkadaşlar, üstelik sen hiçbirşekilde bilmediğin konularda bu kadar büyük yorumlarda bulunursan biri çıkar seni fena bozar. bu kişi ben mi olayım yoksa susup devam mı edeyim, hayır regl olacam bir de bir yerlere sataşma halindeyim. kendimi tutamıyorum. ne yapayım??
(1) 

android uygulaması

füt #873583 
bir android uygulaması arıyorum, saat uygulaması ya da sayaç gibi olabilir tam emin olamadım, ama benim belirlediğim periodlarla (mesela 3 dakikada bir, yada 5 dakikada bir) uyarı versin, atıyorum her 3 dakikada bir ötecek şekilde "bip" ayarlayabileyim, sizce hangi program işimi görür?
(1) 

klarnet / kadıköy halk eğitim

füt #871509 
Merhaba arkadaşlar,

klarnet çalıyorum ancak evde çalışılmıyor, gidip kadıköy halk eğitimde çalışabilirm diye düşünmmüştüm bugun aykaüstü bir uğradım. müzik sınıflarının olduğu katta gezerken bir hocayla karşılaştım, durumumu anlattım, buradaki sınıfları kullanabilir miyim dedim, hayır kullanamazsınız falan filan birşeyler saçmaladı. neden kullanamayayım anlamadım, orası halk eğitim değil mi? ben de halk değil miyim?? çok sinirlendim, yarın daha uygun bir dille gidip müdürle konuşacağım.

sizce nasıl argümanlarla çıkayım müdürün karşısına da ikna edici olabileyim? öneriniz var mı?
(7) 

sıkıcı kış geceleri

füt #868685 
yahu bu kış geceleri niye bu kadar uzun ve sıkıcı? bir tek ben mi sıkılıyorum kaçırdığım bir eğlence falan mı var yoksa herkes benim gibi evde mi pinekliyor,

keşke hep yaz olsa da dışarlarda olsak.
(1) 

digiturk sorusu

füt #866134 
Digiturk te kanal bozmak mumkunmu? Mesela tjk tvyi bozmak istiyorum yani izlenemesin? Ama acmakta kolay olmasin babam anlamasin falan, ama izleyemesin de, kendi kendine olmus gibi olsun
(3) 

klarnet dersi alacağım...

füt #863158 
şöyle ki, daha uygun ücretli hocadan birkaç şey öğrendim ama bu hoca bana yetersiz geliyor, biraz araştırma yaptım, göksun çavdar bu işin pir'i imiş. ancak onun ders saati ücreti de kol gibi (aylık 750 tl / 8 saat) klarnet öğrenmek isteyen bir kişi daha bulursam, ikiye bölebiliriz diye düz mantık ile düşünüyorum, var mı klarnete başlamak isteyen,

mobil görünümden çık