(5) 

Kalitesiz elektrik hizmeti kime şikayet edilir? Nereye başvurulur?

late viper #39331 
Bizim burada(çamlıca gişeler civarı) elektrik çok dengesiz, gün içinde defalarca anlık(saliselik desem yeri) elektrik gidip geliyor, lambalar göz kırpmış gibi oluyor, bilgisayar çalışmaya devam ediyor ancak internet bağlantısı gidiyor, modemi resetlemeden düzelmiyor, buzdolabından garip sesler çıkmasına neden oluyor(fişi çıkarıp takınca düzeliyor) falan filan. Kısacası bizim şebeke; elektrikli aletlerin ebesine atlıyor. Bunun için şikayette bulunabileceğimiz bir yer var mı? Her ay otomatik zam yapmayı biliyorlar, bari karşılığında aldığımız hizmet düzgün olsun... Ne yapabiliriz?

Not: "ups* al" türünden yaklaşımlar çözüm değil...

tenkyu
(6) 

Dildeki rahatsızlık için ne doktoruna gidilir?

late viper #38672 
Dil üzerinde oluşan yara gibi şeylerin tedevisi hangi uzmanlık alanına girer?
Kulak burun boğaz? İç hastalıkları? Cildiye? Ya da başka bir bölüm mü?
?¿
(5) 

Uyku felci hakkında bir kaç soru...

late viper #38517 
Belirtmem gerekirse uyku felcinden korkma gibi bir durumum yok, hatta öğrendikten sonra daha çok sırt üstü yatar oldum bakalım yine olacak mı diye. Neyse adını da burada öğrendiğim(git: 35488) bu meretle ara ara cebelleşiyorum(anlayacağınız üzere). Yine buradaki diğer uyku felci konulu sorulara da baktım ancak merak ettiğim bir kaç şey var; birincisi, bu meretin bünyeye zararı var mıdır?(fiziksel/ruhsal/sinirsel/vb)
Bir diğeri; ben bu uyku felci durumunda iken neredeyse tüm gücümle kendime gelmeye, hareket etmeye çalışıyorum ve bir müddet sonra da hareket ediyorum. Ancak merak ettiğim bunu yapmasam ne olur? Zira o anda bir yandan acayip bir ağırlık, uyku basması gibi bir durum oluyor, yani bıraksam öyle yatıp kalırım. Ama ben o durumdan çıkmak için kendimi zorluyorum, ancak bu durumdan çıkmaya kasmak mı gerek yoksa koyverip gitmek mi daha mantıklı? Bir de adında "felç" olduğunu görünce, koyversem öyle kalır mıyım diye bir tırsma da oldu, olmadı değil. Yani bu durumda iken hangisini yapmak daha doğrudur?
Son sorum ise; bu durumda iken biri bizi dürtse/sarssa ne olur? Uykudan uyandırılmış gibi mi oluruz? Yoksa tepkisiz mi oluruz? Çok istedim ama evde kimse denk gelmedi, bu durumdayken. Başına gelen ya da bilen vardır belki dedim.
(1) 

Kemer türü/adı soruyorum. (Bildiğin bele takılan)

late viper #38020 
Fotoğraftakiler gibi, tokanın kemeri tuttuğu kısmın görünmediği, kemerlerin özel bir adı var mı? Misal bir mağazaya gitsek, böyle bir şey aradığımızı belirtmek için ne söylememiz gerek?

Not: Aslında aradığım tam yandakiler gibi değil ama adlarını bilmediğimden gugıldan en yakın bunları çıkarabildim...
(2) 

Hangi arama motorunu kullanıyorsunuz? (bir sorum daha var)

late viper #37933 
İlk sorum; hangi arama motorunu kullanıyorsunuz?
İkinci merak ettiğim şey ise; bir sürü arama sitesi var, bu kadar siteye gerçekten ihtiyaç var mı? Misal google tek başına bana yetmekte, "Yok bana yetmiyor, hatta yeni arama sitelerine de ihtiyacım var." diyeniniz var mı?

Not: Soru arama siteleri üzerinedir, "ben ekşisözlük kullanıyorum" türünde yanıtlar olmasın lütfen.
(2) 

Olimpiyatlarda bir ilk: BMX?

late viper #37841 
Zap yaparken bir baktım BMX'ler olimpiyatlarda; "nasıl yani?" diye düşünürken, sunucu bunun ilk sefer olduğunu söyledi. Şimdi bu BMX iniş yarışlarında kullanılan parkur standart mı olacak? Yoksa her seferinde farklı parkur mu olur?
(7) 

Vista kullanıcı hesabı denetimi(UAC), sırf dert...

late viper #36568 
Be bu mereti* kapattım ama derdi bitmedi... Bu sefer de bilgisayarı her açtığımda kullanıcı "hesabı denetimi kapalı" diye uyarı çıkıyor, "E biliyorum, ben kapattım." diye bir seçenek de yok sürekli çıkıyor meret. Bu uyarıyı nasıl kapatacağız?
(4) 

[PC] Araba Yarışı Önerileriniz?

late viper #36079 
Aslında aradığım şey tam olarak burnout dominator tadında bir şey ancak bu burnout pc için yok, internette burnout paradise pc için de olacakmış diye epey yazılmış ama bir gelişme yok...
Aslında en güzel araba yarışı rollcage;) interstate 76 ise başka bir güzeldi de olayı başkaydı.
Neyse bu bahsettiğim oyunları bilen bilir, aradığım oyun rakiplerimizi kaba kuvvetle saf dışı bırakabileceğimiz güzel bir araba yarışıdır(çok eski olmasın).
Başta dediğim gibi burnout tadında bir şey aramaktayım ama biraz farklı yaklaşımlara da açığım...
(4) 

Vista içinde gerçekten arama yapmak için ne gerekli?

late viper #33574 
Vista'nın kendi arama zımbırtısı işlevsizlik âbidesi diyebilirim, yerlerini bildiğim dosyaları bile bulmuyor. win98'deki basit ve olması gerektiği gibi olan aramayı vista'ya entegre etmek mümkün mü? Bu iş için yapılmış programlar olduğunu da biliyorum ama aradığım şey win98'deki aramanın sâdeliğidir. Bu özellikte başka bir seçenek varsa ona da açığım(ücretsiz olmak koşulu ile).
(13) 

Çağrı Merkezinde çalışmak? Nasıl kabul edilirim? Çalışmam gerek...

late viper #33432 
Halen iş arıyorum; önceden bahsetmiştim(git: 31732), vatan bilgisayar ve türevlerinden ümidi kesmiş durumdayım. Çağrı merkezlerine başvurayım dedim, hatta bir tanesi(banka) için ön mülâkata gittim(ama görüşme bankayla olmadı bunu geçsem bankayla da olacaktı), neyse sorum şudur bu çağrı merkezlerine girebilmek için ne yapmam gerek(başvurmak haricinde). Girdiğim mülâkatta çok saçma sorular geldi. Yok "neden çağrı merkezinde çalışmak istiyorsunuz?", yok "kariyer planınız nedir?" gibi... Bunlar hiç gerçekçi sorular değil bence, yani kim küçükken "ben büyüyünce çağrı merkezinde çalışacağım." ya da "iyi bir kariyer için mutlaka çağrı merkezinde olmalıyım." gibi şeyler düşünür. Neyse bu işi yapmak istiyorsam kuralına göre oynamalıyım, böyle saçma sorulara ne cevap vermeliyim. İşi gerçekten istiyorum, yapabileceğime inanıyorum. Ama şu garip soruları doğru yanıtlamadıkça işim zor gibi. Ne önerirsiniz?
Ayrıca başka iş önerilerine de açığım, çalışmam gerek...
(3) 

Maxtor harici sabit disk(ethernet), nasıl olur, falan filan...

late viper #32778 
şöyle bir şey var(kendi sitesinde bulamadığım):
www.ngstores.com

kendi sitesinde aynı görünümlü firewire modeller var, bu yukarıdaki ethernet diyor(başka bir kaç sitede daha gördüm). Neyse bu aleti modeme bağlayıp ağ içinde ortak disk olarak kullanma gibi bir şey mümkün müdür?
(1) 

dvd/cd rom-writer içinde kaç lazer diyotu bulunur?

late viper #32773 
geçen bir sorumda(git: 32095) bahsettiğim dvdromun içinde iki tane vardı, biri bir baskı devreye bağlı iken öbürü boşta idi sanki(tam kestiremedim), neyse bu Xromların içide kaç lazer diyotu olur? writer olup, olmaması etkiler mi?
(7) 

Yavaşlayan XP, nedeni nedir?

late viper #32684 
Çok iyi bir sistemim olmasa da yıllarca(10 yıl) PII bilgisayar kullanan beni tatmin eden bir makine kullanıyorum diyebilirim ancak son bir haftadır bilgisayarın her şeyi yavaşladı açılmasından tutun kapanmasına kadar her şey ağır çekimde gibi, keza programları açmak, video izlemek de eziyet. Önceden divx, mkv rahat izlerdim şimdi hafif hafif takılmalar, seste kesilmeler. PII sistemi arar oldum yani...
Neyse, bu hayvani yavaşlamanın nedeni ne olabilir?
(7) 

CD ROM'u DVD ROM olarak kullanmak?

late viper #32095 
Sadece cd okuyan dvdrom'umu parçaladıktan sonra konuyla ilgili araştırma yaparken(parçalamadan önce de araştırdım, burada sordum ama çözüm çıkmadı) şöyle bir şey buldum:

www.networkturk.net

Linkte bahsedilen mümkün müdür? Ben kullandıkları lazer ile ilgili diye biliyordum ama... İşlemin nasıl yapıldığı konusunda pek ayrıntı da vermemişler. Neyse ne dersiniz böyle bir şey mümkün müdür? Mümkünse nasıl yaparız? Boşta duran iki adet cdrom var, en azından bir denerdim...
(7) 

Autocad bilmek ya da bilmemek? Nedir bunun sınırı?

late viper #30709 
Okulda biraz görmüştük, giriş tadında, 2D bir şeyler çiziyordum rahat... Ki böyle şeylere yatkınlığım da var biraz daha kurcalasam iyice çözerim, ancak bence bunun sonu yok. Ama "autocad bilir misin?" diye sorulduğunda "evet, bilirim." diyebilmek için mutlaka bilinmesi gereken yerleri nelerdir, "şunları şunları yapabiliyorsan tamamdır.", diyebileceğiniz yerleri var mı, varsa neler?
Bir de öneri autocad sürümünüz var mı? Yoksa "en son çıkan, en iyisidir" mi?
(6) 

Metallica bilet ücreti neye göre belirleniyor?

late viper #28880 
şu linkte sofya konserinin bilet detaylarını görmeniz mümkün:
www.metallica.com

bu da istanbul:
www.metallica.com

Şimdi bu kadar farkın nedeni nedir? Bizim suçumuz ne? Özellikle sahne önü fiyat farklarına dikkatinizi çekmek isterim...

Not: başka konserlere de baktım euro fiyatı gösteren bu olduğun için sofya'yı verdim, ki yer/para birimi ne olursa olsun sahne önü ücretlerinde bu kadar fark olan tek yer istanbul...
(1) 

Avira Antivir bulduğu zararlı dosyayı ne yapar?

late viper #27608 
hemen "uyarı verip, ne yapayım diye sorar" demeyin. Ben yanlışlıkla o pencereyi kapattım. Sonra tarama yaptım "'1' viruses or unwanted programs were found!" dedi, dedi demesine de bu bulduğu dosyayı ne yaptı? "Dosya şurada ne yapayım?" falan demedi, demiyor. Silmiş midir? Ne yapmıştır?
(5) 

Asimetrik Gözbebeği(Sağdaki daha büyük), sorun mudur?

late viper #27174 
Sağ göz bebeğim soldakinden daha büyük, bazen sağ tarafımda(kafa, göz) hafif bir ağrı oluyor, sağ gözümle sola göre biraz bulanık görüyorum ama en son kontrole gittiğimde tam tersi sağ gözün iyi, solda biraz bozukluk var demişti. Ama şimdi kıllandım acaba kontrol mü yanlış yapıldı. Zira sağ gözüm bazen çok rahatsız ediyor beni, görüşümü etkiliyor ve baş ağrısı yapıyor, uzun şeyleri okuyamaz oldum. Sol gözüm ise kusursuz diyebilirim. Zaten ağrının bu ikisi arasındaki farktan ötürü olduğunu düşünüyorum.
Nedir, ne değildir? Tedavisi var mıdır?
(10) 

imaj yakmak ile data(veri) yakmanın farkı var mı?

late viper #26449 
bildiğiniz gibi farklı farklı imaj dosyaları var(ör: iso). Bunları yakma programlarının imaj yakma seçeneği ile doğrudan medyalara yakabiliyoruz. Bir de 7-zip bu imaj dosyalarının çoğunu açabilmekte, 7-zip ile bu imajları açıp içindeki dosyaları çıkardıktan sonra bu dosyaları data(veri) medyası olarak yaksak aynı şeyi mi elde etmiş oluruz? Yoksa doğrudan imaj olarak yakmanın farklı bir mantığı mı vardır? Varsa nedir, nedendir?
(5) 

Anime önerisi istiyorum ve Ghost in the shell klavuzu istiyorum.

late viper #26381 
1. Death Note ve Hellsing beğeniklerim arasında, Vampire Hunter D de güzeldi. Bu tür tavsiye edebileceğiniz animeler nelerdir?

2. Bir de ghost in the shell'in devamını getirmeyi çok istiyorum ancak bunun mini serisi, ikisi, üçü, Stand Alone Complex, falan filan gibi bir sürü şeyi var. Bunların sırası nedir? Yani "önce şunları izle, sonra da bunları" derseniz çok sevinirim.
(8) 

Nero ile tam dolu DVD yazdırmak?

late viper #25751 
Nero 7 ile DVD'ye dosya yazdırıyorum ancak boyutu 4483 MB ile sınırlandırıyor(Ki bunu DVD'den bağımsız yapmakta), aynı DVD için "CyberLink DVD Suite" 4700MB olduğunu söylüyor, "o zaman DVD suite ile yazdır." diyebilirsiniz. Ancak "DVD suite" sadece DVD film yapmak için, neyse... Eski Nero'da(5'ti galiba) bu sınır değiştirilebiliyordu. Bunda bulamadım bir türlü. Sadece overburn seçeneği var onu da en fazla 4600 yaparım diyor. Nedir bu Nero7'nin derdi? Neden 4484MB'e ile sınırlıyor beni?
(8) 

Gönderme hızının indirme/internet hızına etkisi? (Dosya)

late viper #25317 
Dial-up döneminde vardı bu, gönderme hızını arttırdıkça indirme ve beraberinde siteleri açma hızımız yavaşlıyordu. Peki ADSL için de aynı şey geçerli midir? Yoksa bir makineyi son sürat paylaşıma açsam, diğer bilgisayarla sorunsuz site turu yapabilir miyim?
(2) 

Vista'da Kullanıcı Hesabını Kapatmak? ("Geri dönüşü olmayan bir yol"dan)

late viper #25271 
Aslında sorun kapatmak değil, ben kullanıcı kaydının ve ayarlarının tamamen silinmesini istiyorum. Sadece kapatmak bunun için yeterli midir?
(3) 

"Sniper Elite" tadında FPS oyun var mı?

late viper #23468 
Bileniniz vardır, "sniper elite" FPS'ye yakın TPS bir oyun. Ben işte bu "sniper elite" gibi dürbünlü tüfeğin ağırlıkta olduğu FPS bir oyun arıyorum, multiplayer mutlaka olmalı ve biraz da akıcı olsun. FEAR:combat kadar da başdöndürücü olmasın orta karar olsun...
(7) 

Bios'u resetlemek? Pili çıkarmak yeterli midir?

late viper #23220 
Açılmayan bios sayfası ile ilgili bir soru sormuştum. Bios pilini çıkar demişlerdi. Pili çıkarıp takınca düzelir mi? Bir süre beklemek mi gerek? Pili çıkarıp takarken dikkat etmem gereken bir şey var mıdır?
(9) 

Ağ içinde dosya iletimi çok yavaş, sorun nerede?

late viper #23143 
Sonunda ev ağını tanıttım, dün gece 19GB'lık bir klasörü bir bilgisayardan diğerine kopyala dediğimde 4 saat zaman biçmişti, ben de yattım yaklaşık 5-6 saat sonra kalktığımda dosyalar kopyalanmıştı. Bugün ise 14GB'lık başka bir dosyayı kopyala dedim, 33 günle başladı, 17 gün, şimdi de 9 saat diyor ve pek de azalma niyetinde değil, sorun nerede?

Mevcut altyapı: 125 mbps router modem, ethetnetten modeme bağlı win98 kurulu makine, kablosuz(54mbps) olarak modeme bağlı Vista kurulu makine. Kopyalama Win98'den Vista'ya doğru.

Sorun nerede, çözümü var mı?(Son satırı yazarken 10 saate çıktı).
(15) 

Ses geçirmez oda nasıl yapılır? Maliyeti nedir?

late viper #22962 
Bir oda nasıl ses geçirmez hâle getirilir, maliyeti(m²) nedir? Profesyonel bir şeye gerek yok, en kolay ve ucuz çözümün peşindeyim.
(2) 

ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonra yasaklanan 150 şarkı?

late viper #22641 
Orijinali; "ikiz kulelere yapılan saldırı sonrasında bir süre dinlenilmesi yasaklanan 150 şarkı..." şeklinde devam etmekte olan entry şurada: (bkz: schism/#12668905).

Sorum ise; bu şarkıların tam listesi var mı, varsa nerede?
(2) 

Parlak LCD'de beyazı azaltmak?

late viper #22238 
LCD monitörde sadece beyazın parlaklığını azaltmak mümkün mü? Normal de renkler iyi ama beyazı fazla olan bir pencere açınca beyaz kısımlar göz yoruyor, çok parlak. Normal parlaklığı kısınca da diğer taraflar çok karanlık oluyor, ben istiyorum diğerleri aynı kalsın ama beyaz da o kadar parlamasın. Bu mümkün mü?
(4) 

Ölüm yakışmadı? (Denyoluğumu mazur görün)

late viper #22180 
Tamam gidenin arkasından üzülmek, yas tutmak, ağlamak çok doğaldır. Ama "...ölüm ona yakışmadı..." türünde söylemlerden de rahatsız olan bir ben miyim? Nedir yani; ben ölsem biçilmiş kaftan, başkası ölse yakışmadı, kafaya giyilen başlık mı bu?
(2) 

Amazon Mechanical Turk nedir, ne değildir, nasıl işler?

late viper #21820 
Az önce sonra "göz atarım" diye kaydettiğim sitelere bir "göz atayım" dedim. Bu siteyi de eklemişim ama ne zaman, nasıl hiç hatırlamıyorum.
Neyse nedir bu mechanical turk olayı, aranızda kullanan var mı? Üyelerin tam olarak yaptıkları iş nedir?
www.mturk.com
(7) 

Kitapların basıldığı sarımsı kağıt?

late viper #20692 
Bunlar ne diye geçmekte, adı falan var mı? Ya da hani "şu kalite, bu hamur" diyorlar, o tür bir adı mı var? A4 olarak bulunur mu? Bulunursa nerede bulunur?
Misal sözlükte bir entry gördüm, adam yazmışta yazmış, "bari çıktısını alayım da sonra okurum." diyorum. Ama o entry beyaz A4 üzerinde bana çok itici geliyor, okuyasım gelmiyor. O yüzden bu kitapların basıldığı bej/sarı karışımı kağıtlardan aramaktayım(A4).

Not: Günlük kullanım için olacağından, gerçek kitap kağıdı kadar kalın olmak zorunda değil, daha çok rengin peşindeyim...
(21) 

Uyumak istiyorum, bir el atın...

late viper #20159 
Uyku düzenim sıfır, en erken 3-4 gibi uyuyorum ki uykumdan da yorgun kalkıyorum. Daha erken yatsam da uyuyamıyorum. Misal yataktan kalktım da geldim, bunları yazıyorum. İlaç ve alkol kullanmak istemiyorum. Bunlar haricinde beni bebekler gibi uyutacak bir şey var mı? Ne bileyim ot olur, bir yiyecek olur, bitki çayı falan olur(Ada çayı mı denesem)?
Önerilerinizi bekliyorum....
(3) 

[Meyve/Çay] Alıç nerede bulunur? (İstanbul)

late viper #19196 
Alıç nerede bulunur? Mevsimi var mıdır?
Bir de çayından bahsediliyor, çayı hazır var mı? Yoksa kendimiz mi yapacağız?
Taze yemek mi, yoksa çayı mı daha iyi?
(5) 

Fırtına, gök gürültüsü, şimşek-yıldırım ve benzeri sesler arıyorum(MP3)

late viper #18713 
Bu tür sesleri mp3 formatında bulabileceğim bir site biliyor musunuz? Böyle kısa kısa değil de uzunca, kolaj gibi, bir şey olursa daha makbule geçer...
(6) 

Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu - Allen Carr?

late viper #16405 
İnternette bu kitabın iki çevirisi olduğunu gördüm.
Emre Üstünuçar(D&R Doğan Müzik Kitap)
Fatmagül Aaltonen(E Yayınları)
Bu kitabı okuyanınız var mı? İki çeviri arasında fark olur mu? Şu daha iyi diyebilir misiniz?
(4) 

Yamaç Paraşütü, nerden başlanır, maliyet?

late viper #15424 
Hemen yarın başlayacağım falan yok ama merak ettim. Misal şu sitede bir eğitimden bahsedilmiş: www.pusuladogasporlari.com
Bu standart bir eğitim midir, her yerde aynı eğitim mi verilir? Bu ya da benzeri bir eğitimin ücreti ne kadardır, en uygunu nerededir? Yamaç paraşütü yapmak için illa kendi ekipmanımız olmalı mıdır(paraşüt, kask vesaire)? Yoksa komşunun paraşütünü kullanabilir miyiz?

Not: Komşuda paraşüt falan olduğundan değil, madem fantezi yapıyorum dibine vurayım dedim*. tenkyu gutbay.
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık