[]

CD ROM'u DVD ROM olarak kullanmak?

Sadece cd okuyan dvdrom'umu parçaladıktan sonra konuyla ilgili araştırma yaparken(parçalamadan önce de araştırdım, burada sordum ama çözüm çıkmadı) şöyle bir şey buldum:

www.networkturk.net

Linkte bahsedilen mümkün müdür? Ben kullandıkları lazer ile ilgili diye biliyordum ama... İşlemin nasıl yapıldığı konusunda pek ayrıntı da vermemişler. Neyse ne dersiniz böyle bir şey mümkün müdür? Mümkünse nasıl yaparız? Boşta duran iki adet cdrom var, en azından bir denerdim...

 
bence mümkün değildir. lazerin konumunu veya açısını değiştirerek olsaydı üreticiler yapardı. ya da bize tekrar dvd-rom satmak için söylemezlerdi, bilemedim şimdi.


  • osuruklu  (26.06.08 18:48:03 ~ 27.06.08 01:11:37) 
lazer başlığının vidası sıkılarak nasıl dvd okuma seviyesine getirirler saçmalıktan öte değil bence,lazerin dalga boyunu bir tornavida sıkmayla nasıl bulacaklarmış,bu mantığa göre hareket edersek blu-ray okumak için de lazerin oraya mavi bir şerit çekelim vidayı iyice sıkalım okur belki.hatta olur kesin


  • gaza gelen  (26.06.08 18:51:41) 
turkler de nanoteknoloji adina yapsa yapsa ancak bunu yapabilirler. cdrom u kurcalarken dikkat et de, lazer gozune gelip retinani kesmesin.


  • egotm  (26.06.08 19:31:22) 
bunun videosu vardı youtube da.bende eski bi cd okuyucu bulup deneyim diyordum :)


  • aysiku  (26.06.08 23:14:06) 
arkadaşlar bambaşkaymış.

bakalım wikipedia dalgaboyları hakkında ne diyor:
dvd: 650 nm
cd: 780 nm

dalga boyunu değiştirmek öyle iki vida sıkımıyla yapılamaz maalesef. bunu yaptığını iddia edip bir de üzerine fake video çeken arkadaşları tebrik etmek lazım
  • tom riddle  (27.06.08 00:24:53) 
www.bildirgec.org
www.chip.com.tr
walla neden mumkun olmasin : )
denemekte fayda war kullanilmayan cd-rom unuz warsa deneyiniz :)
  • networkturk  (27.06.08 14:22:19) 
metini okudum. aslında akıllıca gibi görünüyor, farklı dalga boylarında sadece odak ayarıyla daha ince noktalara odaklanmaya dayanıyor. şöyle bir durum var ki, 32x'ten başlayan cd sürücüler nasıl o kadar yüksek data transfer bandwidth'ine sahip olacak orası belli değil. bunu belki rotasyon hızını değiştirerek yapabilirsiniz, ancak bunu sürücüyü yeniden programlamadan yapmanızın tek yolu cd player'ınızda dvd jumper'ın bulunması. bu da her cd playerda yok. 40x'ler çıktıktan sonra zaten dvd-rom'lar ucuzlamış olduğu için jumper koyulmuş sürücü bulma şansınız düşük.

bir de önceki yazımda dalgaboylarını vermiştim hatırlarsınız. yüksek dalgaboyuyla dvd okumaya çalışırken arada hatalı okumalar gerçekleşecektir, 780nm'nin track için yeterince sensitive olmamasından ötürü.
  • tom riddle  (28.06.08 01:06:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.