(1) 

Facebook Groups

shangrilla #187821 
Facebook'ta grup açtığımızda, o eski görünüm yerine artık ekteki resim gibi oluyor. En azından bende bu şekilde. Bunu o tanıdığımız-bildiğimiz-sevdiğimiz şekle getiremiyor muyuz peki?

Upload da ettim resmi:
img27.imageshack.us
(7) 

Lazer Yazıcı Tavsiyesi

shangrilla #187473 
Ev kullanımı için, netten yatırdığım faturaların ve belki bazı araştırmaların çıktılarını alabileceğim bir lazer yazıcı arıyorum. Toner'inin dolumu ucuz ve kolay olsun, drum mrum çip mip uğraştırmasın, kendisi de ucuz olsun. Var mıdır böyle bir siyah beyaz lazer yazıcı bildiğiniz?
(4) 

Bu Nasıl Bir Hoparlör Girişidir?

shangrilla #185110 
Universum marka Alman menşeli (ve bayağı eski) teyp + pikapın hoparlörlerinin girişi bu şekilde. Bu hoparlörleri farklı yerlerde de kullanabilmemize yarayacak bir aparat ya da dönüştürücü mevcut mudur acaba?

Resimlerin açılmama ihtimaline karşılık:
img829.imageshack.us
img843.imageshack.us
(2) 

İngiliz Dili ve Edebiyatı vs Mütercim-Tercümanlık

shangrilla #163059 
"İngilizce Öğretmenliği"nden sonra, tercihlerde hangisine yer vemeli? Türkiye şartları, benim kazık kadar bir adam olmam ve artık çok sıkıya gelememem, şirket ile sözleşmem bitene kadar -ilk 1-2 ay- okula uğrayamayacak olmam gibi etkenleri göz önüne alırsanız iyi olur.
(1) 

YTÜ İng. Öğrt. ve Davutpaşa Kampüsü

shangrilla #162569 
Bölüm olarak Ytü İngilizce Öğretmenliği ve mekân olarak Davutpaşa kampüsü (özellikle eğitim fakültesi) nasıldır? Sözlükte bir çok şey söylenmiş, kampüs artan bir ivme ile iyileşmiş gibi geldi bana ama son durum nedir acaba?

Düzenleme: Sözlük dışına da açıldı.
(5) 

Sayısal Öğrencisi İçin Dershane Seçimi

shangrilla #160542 
Sayısal bölümünde okuyan 11. sınıfa yeni geçmiş bir öğrenci için İstanbul Avrupa yakasında hangi dershane ya da dershaneleri önerebilirsiniz acep? Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Bonus Card vs Worldcard

shangrilla #152933 
Hangisini almalı? Sanal alışverişlerde ve elektronik sektöründe yapacağım harcamalarda hangisi daha avantajlı olur? İşim gereği Bonus card'ı sular seller gibi biliyorum ancak Worldcard'a pek aşina değilim.

Müşteri hizmetleri bakımından Garanti vs Yapı Kredi kapışması da sokuşturulabilir araya.
(3) 

Uydunet vs uTorrent

shangrilla #135404 
Uydunet (kablonet)'e geçmiş bulunmaktayım. 1 hafta kadar bir sorun olmamasına rağmen artık uTorrent çalıştığında herhangi bir web browser ile (explorer, firefox, chrome, opera...) herhangi bir siteye erişim sağlayamıyorum.

- Bağlantı yavaşlığından değil, ping gayet düzgün. Zaten öncesinde de indirme yaparken rahatlıkla gezinilebiliyordu internette.
- Dns ile alakalı değil. Open dns, google dns, otomatik vs. her haltı denedim.
- Port'lar ile ilgili de değil. Portlar zaten açık ama ayrıyeten port da açtım, nafile.
- cfosspeed kullandım, trky dns ayar'ı denedim.
- Firewall kullanmıyorum, nod32'yi devredışı bırakmıştım ayrıyeten.
- uTorrent'in DHT seçeneklerini, port mapping'lerini dahi kapattım, yine olmadı.
- Müşteri hizmetlerini/arızayı/teknik servisi aradım, "yardımcı olamıyoruz, sinyal değerlerinde ve hattınızda bir sorun gözükmüyor" cevabından öteye geçemedim.

Ne yapılabilir başka arkadaşlar? Uydunet kullanan vardır, benzer sorunlarla karşılaşan oldu mu acaba?

("Format at be hacı" demeyin, üzülürüm.)
(4) 

İstanbul Bahçelievler'de Uydunet

shangrilla #129955 
Adsl aboneliğimi iptal ettirip Uydunet (kablonet)'e geçmeyi düşünüyorum. (İstanbul) Bahçelievler'de Uydunet kullanan var mıdır? Bu semt kapsamında Uydunet'i tavsiye eder misiniz? Bahçelievler'de oturup da kullanan vardır ya da arkadaşından/akrabasından duyan olmuştur falan belki.
(1) 

Tefl/Tesl Sertifikası - İngilizce Öğretmek

shangrilla #107137 
Tefl/Tesl sertifikasına sahip, çifte vatandaşlığa sahip (Avustralya ve Türkiye) bir arkadaşım ile İngilizce öğretme işine girişmeyi düşünüyoruz.

Şimdi, bu aşamada bazı sorularım var. Ofis bakıyoruz, ilk aşamada belirli bir kontenjan elde ettikten sonra orada başlangıcı yaparız ama daha sonra vergi memurları baskına gelmesin bize? İlla özel bir eğitim kurumu şeklinde (ne kurumu, 2 kişi + 1 hizmetli oluruz tahminen. Zaten kuramayız da büyük ihtimalle), gerekli prosedürleri izleyerek mi başlamalıyız faaliyete? Eğer öyleyse, sonradan başımızın ağrımayacağı şekilde bu işi icra edebilmek için neler yapmamız lazım?

Ekleme: İnternet kullanıcılarına da açtım.
(1) 

İngilizce Ders Vermek - Yardımcı Kitaplar

shangrilla #106550 
Başlangıç seviyesinden itibaren verilecek İngilizce dersler için hangi kaynaklardan yararlanılmasını tavsiye edersiniz arkadaşlar? Essential Grammar in Use ve sonrasında English Grammar in Use, quiz'ler için ise Headway düşünüyorum ben (tavsiyeler de o şekilde geldi genellikle). Eşe dosta istediği konuları ezberden anlatmaktan, sınavlara çalıştırmaktan ziyade, bu işten para kazanacağım için hakkını vermeyi ve sistematik gitmeyi düşünüyorum.

Bir de, bu bahsettiğim kitapların 2. elleri -sahaflarda- ne kadardır acaba?
(7) 

Askerlik Yoklaması - Sakallı Fotoğraf

shangrilla #104964 
Tecil isteyenleri Pazartesi gününe salladılar lakin orada soracaktım da unuttum, istenen vesikalık fotoğraflarda halihazırdaki gibi uzun saçlı+keçi sakallıyım. Saç sorun olmaz elbet de, sakal yüzünden fotoğrafları kabul etmemezlik yapmasınlar? Yaparlar mı yoksa?
(4) 

turkiye.gov.tr?

shangrilla #102907 
Arkadaşlar buradan askerlik işlemlerini adamakıllı yapabilen birileri var mı? Cep telefonuna yollamayı beceremiyorlarmış, gittik postaneden şifre de aldık ama nafile. Yedeklik yoklama işlemleri yapılamıyor, askerlik durumu dahi sorgulanmıyor. Muvaffak olan birileri var mıdır ki?
(3) 

Şarj Edilebilir Pil

shangrilla #97042 
Miadı dolan 8 adet 2700mah Ni-MH AA pilimi değiştirmek istiyorum. Halihazırda 4 adet Uniross ve 4 adet GP kullanmaktayım. Memnun kaldım diyebilirim ama başka tavsiyeler de fena olmazdı. Performansı en yüksek ve en uzun ömürlü piller hangileri ola ki?

Bir de, Digimax diye bir markaya rastgeliyorum. Uyduruk olduğunu düşünmek için kendimce sebeplerim var ama kullanmış birilerinin önerilerini okumadan kesin karar vermek de olmaz.

Not: Şarj aleti Uniross. Piller, 4 tanesi 1 takım olmak üzere dijital foto. mak.'sinde kullanılacak.
(1) 

C Sürücüsünde Büyük Sorun (Acil Yardım)

shangrilla #96030 
Vista yüklü laptop'ımızın 320 gb'lık diskinin şu an sadece 166 gb'ı gözükmekte ve sildiğimiz recovery (EISA Yapılandırması) kısımlarının sistem bilgileri de buna dahil olmuş bir vaziyette. Disk Yönetiminde de 166 gb boyutundaki C:'den başka kısım yok. Aynı şekilde DiskPart kullanarak baktığımda başka bir partition gözükmüyor fakat diskin fiziksel boyutunda da (kılçıklı 320 gb) bir sorun mevcut değil. Recovery DVD'leri ile bu diske baştan kurulum yapma opsiyonumuz da yok, disk türü çözümlenemediği için (geçerli bir disk biçimi değil vs.) hata veriyor. Bir şekilde C'yi eski "Sistem" ve "Birincil Bölüm" haline indirgeyebilmemiz lazım.

Bu da, kafası karışmış C'nin resmi: tinyurl.com

Not: Mezarına tüküreceğim Vista.
Not 2: Kestane kebap, acele cevap. Pes ettik, şimdi servise gitmek üzereyiz.
(3) 

Bozuk Bilgisayar Parçaları

shangrilla #71062 
Elimde, arızalarının/bozukluklarının ne olduğunu tam olarak bilmediğim (ama aşırı elektrik yükünden olduğunu tahmin ettiğim) bazı bilgisayar parçaları bulunmakta: 1 adet Asus PCI ekran kartı, 1 adet Asus PCI anakart, 1 adet Epox SLI anakart.

Bu parçaları tamir edebilecek "unofficial" fakat işinin ehli yerler nereleridir, nerededir? Bu tarz dükkanların adresini verebilecek ve tavsiyede bulunabilecek yazarlar, ne de güzel yazarlardır. İnternet kullanıcıları da pek hoştur tabii. Her şey bir yana, astarı yüzünden pahalıya gelir mi acaba?
(2) 

Hakama ve Dogi Ceketi

shangrilla #65094 
İstanbul'da "ucuza" hakama ve dogi ceketi aramaktayım. Hani şu Japon dövüş sanatlarında kullanılan pantolon ve üst kısma giyilen ceket. Yanına bir de güzel kabzalı bir boken kondurabilirsem, değmeyin keyfime. Bunların orjinal ya da profesyonel olması önemli değil, hatta olmasın mümkünse. Diktirebileceğim bir yer arıyor bile olabilirim. Sahibinden satılık veya dükkandan kiralık da olabilir bak.

Toplamda, şu dayının olayının hasretini çekmekteyim:
img21.imageshack.us
(3) 

Menengiç Kahvesi (Yapılış)

shangrilla #54671 
Menengiç kahvesinin yapılışı hakkında bilgi rica edecektim. İnternette çok araştırdım ama "şu kadar süre kaynat, oldu da bitti maaşallah" civarında yazılardan fazlasını bulamadım. Evde yapıyoruz, ağır ateşte de pişiriyoruz ama hiç dışarıda içtiğimiz gibi olmuyor. Nedir bu işin püf noktası?
(11) 

2. Yabancı Dil

shangrilla #50892 
İngilizce harici bir yabancı dil öğrenmek istiyorum. Fransızca ve Almanca'dan pek hazzetmem, Çince'den de diyar diyar kaçarım. Rusça ve İspanyolca arasında gidip geliyorum sanki. Japonca fevkalâde olurdu (altyazısız anime izlemek gibisi var m'ola!?) ama öğrenmenin çok zor olduğu çalınmış kulağıma bir yerden.

Siz ne tavsiye edersiniz? İngilizce bilen birisinin Almanca ya da Fransızca öğrenmesi daha kolay olurdu heralde?
(2) 

Açıköğretim Hakkında Sorular

shangrilla #48635 
1- Bir Meslek Yüksekokulundan yarım dönem uzatmalı olarak mezun olacak arkadaşım, AÖF'ne geçiş yapmak için 2. dönemin sonunu mu beklemeli acaba? Başvuru ve kayıt için tek tarih gördüm ilgili sitede ama yine de sormak istedim. Arkadaşın 7-8 ayı hebâ olacak aksi takdirde.

2- Bir üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden önlisans diploması alan bir öğrenci, AÖF'ne lisans tamamlama için başvurarak 3. sınıftan devam etti diyelim. Kendi fakültesinde geçtiği fakat AÖF'nde de karşısına çıkan 3. ve 4. sınıf derslerinden muaf olabilir mi bir şekilde (transkript vb.) ?

3- AÖF öğrencilerinden İngilizce Öğretmenliği okuyanlar haricindekiler Work and Travel'a katılamıyormuş araştırdığım kadarıyla. Peki Erasmus için durum nasıldır?

Zamanınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(4) 

İstanbul'da Vasabi ?

shangrilla #47634 
Evet şu acı Japon sosundan/hardalından arıyorum. İstanbul'da nerede bulabilirim? Bir Japon lokantasına gidip istesem, hem cücük kadar hem de pahalıya mı verirler? Daha ucuza, kap kap ya da hazır paketlenmiş bir şekilde alabileceğim bir yer var mıdır?

"Bu adam neden bahsediyor" diyenler ve tüm sevenler için gelsin: Vasabi
(8) 

Kıvırcık, Sert ve Elektriklenen

shangrilla #46363 
Tahmin edebileceğiniz gibi "saç"tan, daha doğrusu saçlarımdan bahsediyorum. Başlıktaki kelimelere haiz saçlara sahibim. Bir çok şampuan, saç kremi vs. denedim ama nihayetinde yine aynı yine aynı.

Kuruduktan sonra elektriklenmeyen, yumuşak ama kabarmayacak kadar da sert ve bukleleri belirgin saçlar istiyorum. Tiril tiril olsun saçlarım. Şampuan, saç kremi, bakım ürünü, vb. tavsiyelerinin yolları hasretle gözlenmektedir. Fikir vermesi açısından ufak da bir foto ekliyor ve şimdiden teşekkürler ediyorum.
(6) 

Antika Tüfek

shangrilla #40822 
Şimdi, bir arkadaşımda 1875 yapımı (üzerinde yazıyor) antika bir tüfek bulunmakta. Ona, dedesinin dedesinden kalmış olup, kurtuluş savaşı yadigârı olarak saklanmakta. Dedesi yeni vefat eden bu arkadaş, elindeki tüfeği tüm aile eşrafına dedesini hatırlatıyor diye satmak istemekte. Menşeini tam olarak bilmemekle beraber, Türk yapımı olmadığı aşikâr. Kartal ya da aslanlı bir arma vardı üzerinde yanlış hatırlamıyorsam.

Neyse ney, uzun lafın kısası:
1- Bu tüfeğin ederi ne olabilir?
2- Bu tüfeğe İstanbul'da nasıl alıcı bulabilirim ?
3- 2. soruyla bağlantılı olarak, İstanbul'da bu tarz bir antikayı nereleri alır, bildiğiniz iyi bir antikacı var mıdır, kazık yemeden yüzümüzün akıyla bu işten nasıl çıkarız?

Yardımcı olan/olmaya çalışan herkese teşekkürler.
(7) 

Otomobil Seçimi

shangrilla #39573 
2. el bir otomobil almayı düşünüyoruz. Honda Civic ve Vols. Bora arasında gidip gelmekteyiz. 2005 model ve otomatik vitesli olacak. 25.000 Ytl limitim var. Bu iki modelden hangisini tavsiye edersiniz? Bunlar dışında herhangi bir model öneriniz var mıdır, varsa nedendir?
Şimdiden teşekkürler.
(7) 

Resimlerin Çözünürlüklerini Topluca Değiştirebilme

shangrilla #36711 
Çözünürlükleri büyük ve aynı olan birçok resmimin boyutunu teker teker uğraşmaya gerek kalmadan aynı anda değiştirebilmek istiyorum. Bu amaca hizmet eden bir program var mıdır? Hani böyle birden fazla resim seçebilsek, sonra istediğimiz değeri ayarlayıp tek tıkla hepsini aynı anda istediğimiz boyuta getirebilsek falan. Böyle olmasa bile dediğim işi yapması yeterli tabii.

Not: Başlık kasınç oldu farkındayım.
Not #2: "Kasınç" kelimesi de kasınç oldu, onun da farkındayım.
(2) 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği - Bilgi Talebi

shangrilla #33594 
Kardeşim Açıköğretim Fakültesinin "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" bölümünü (önlisans) tercih etmek istiyor. Bu bölüm hakkında bilgisi olan, bitirince neler yapılması gerektiğini bilen, iş imkanları hakkında bilgi verebilecek birileri var mıdır? (Sözlükte ve nette yeterli bir bilgiye ulaşamadım.)

Bir de, "Bankacılık ve Sigortacılık" bölümü ile kıyaslarsak, hangisi daha avantajlıdır, hangisinin tercih edilmesi daha mantıklıdır?

Dipnot: Kardeşim 4 senelik bir lisans programını tercih etmek istemiyor. 244 Sözel puanla da bir üniversiteye yerleşemiyor.
(8) 

Oakley Güneş Gözlüğü

shangrilla #32619 
İstanbul'da nerede ucuza Oakley güneş gözlüğü bulabilirim? Mağaza/dükkan isim ve adresi verenlere müteşekkir olunur. Bunun dışında, kaliteli markaları ucuza satan başka yerlerin tavsiyesi de alınır.

Bonus soru: Bir mağazada Fransız menşeli olduğu söylenen "Aramis" isimli bir marka ile karşılaştım. UV korumalı ve polarize camlı güzel modelleri vardı ve fiyatı da ucuz sayılırdı. Bu marka hakkında bir bilgisi olan, "iyidir" ya da "kötüdür" diyebilecek kimse var mı?

Yardımcı olan(lar)a teşekkür(ler).

(Evet aramaya inanıyorum ama,
Galiba o inanmıyor bana.
İşe yarar bir sonuç çıkarmadı karşıma,
Bu seferlik sineye çektim bunu da.)
(5) 

Fethiye&Ölüdeniz&Ucuz ve Kaliteli Hotel

shangrilla #32243 
Takriben 6 kişi (sorulmadan/söylenmeden belirteyim, 2 tane 2 kişilik odaya ilave yatak kondurmak suretiyle (2+1)+(2+1)=6 denklemini hedefliyoruz), Fethiye-Ölüdeniz taraflarında ucuz ve kaliteli bir otelde (suyundan da koy) Temmuz ayının ortalarından itibaren 1 hafta süreyle tam pansiyon tatil yapmak niyetindeyiz. Kelle başı günlük 50 YTL'lik bir meblağ düşünüyoruz azami olarak. Otel tavsiye edebilecek, yol yordam gösterebilecek, bizi aydınlatabilecek, "birader bak en sen iyisi şöyle şöyle yap" diyebilecek birileri var mıdır acaba? Ayrıca, tavsiyelerin internet adresleriyle desteklenmesi hayalini kurmuyor da değilim.
Yardımcı olan/olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık