(5) 

Akasya AVM - Hangi durak?

shangrilla #1571784 
Akasya AVM için Ünalan metro durağında mı yoksa Uzunçayır metrobüs durağında mı iniyorduk? Araba yüzünden toplu taşımayı unuttuk resmen. Teşekkürler.

Tripod (Vanguard MK-2) Bağlantı Aparatı (QS-29)

shangrilla #1562623 
Yıllar evvel aldığım Vanguard MK-2 tripodumun Qs-29 kodlu bağlantı aparatı maalesef kayıp. Arattırdığımda, ufak bir plastik parçası için 600-700 tl gibi fiyatlar gördüm. Yurt dışından siparişte ise kargo da eklenince kurdan dolayı yine fiyat uçuyor. Elinde olup makul bir fiyata satmak isteyen varsa mesaj atabilir.

Bahsettiğim aparat: www.vanguardworld.co.uk
(2) 

Bu Montu Nerede Bulabilirim?

shangrilla #1388486 
Nette şöyle bir mont gördüm, hoşuma gitti. Genel bir tasarım mı yoksa özel mi bilmiyorum. Banggood'dan değil de Türkiye içi bir yerde varsa oradan alayım.

m.banggood.com
(8) 

Şunu Ne Diye Aratayım?

shangrilla #1384128 
Şu fotoğrafta işaretlediğim aparattan arıyorum, ne diye arattıysam bulamadım. Kendine has bir adı var mı bunun? L şeklinde olan raf altı parçaları işimi görmüyor maalesef. Hatta bundan kalını daha da iyi olur.

i.ibb.co
(7) 

Yökdil Puanları

shangrilla #1345645 
Soru ve cevaplara baktıysanız, tahmini kaç alıyorsunuz? Nereden yanlışlarınız çıktı? (Sosyalden girdim, 2 yanlışım var sanırım.)
(1) 

Okçuluk Kursu (İstanbul)

shangrilla #1342269 
İstanbul Avrupa yakasında (özellikle Güngören-Bakırköy-Bahçelievler dolaylarında) okçuluk kursu ararken Demka Okçuluk diye bir yer buldum, ismini daha önce de duymuştum zaten. Merak ettiğim konu, Demka nasıl bir yerdir? Buraya gitmiş birileri varsa görüşlerini almak isterim. Fiyat bilgisi için mail attım ama o konuda bilgi verebilirseniz de güzel olur.

Bunun dışında, başka bir kurs tavsiyesi verecek olan var mıdır? Teşekkürler.
(2) 

İyi Kahvaltı Mekânı (Sultanahmet Civarı)

shangrilla #1336605 
Ürünleri çeşitli ve kaliteli, sıra falan beklemeyeceğimiz neresi var Sultanahmet tarafında? Tam orası olmasa bile civarda bir yer de olur. Fiyatlar uçuk olmasın Namlı Gurme falan gibi. İştahı yerinde, koca koca insanlarız, yarı doymuş da kalkmayalım. Teşekkürler.
(6) 

Yds ve Yökdil

shangrilla #1336502 
(Bilmeyenler varsa, bunların başvuruları başladı.)

Bu sınavlara gireceklere soruyorum, niye giriyorsunuz ve kaç puan hedefliyorsunuz?
(4) 

Açık/İmitasyon Parfüm

shangrilla #1334346 
Hediye amaçlı almayı düşünüyorum, 3 tane farklı mecra buldum. Reklam olmasın diye linklerini vermiyorum, merak eden araştırıp bakabilir. Bir tanesi geçen buralarda reklam peşindeydi zaten.

1. Tutaste (Eser Kozmetik) - Kendi yapıyor
2. Adens parfüm - Kendileri yapıyor
3. Ucuzaparfum (Minifırsat nicki ile takılıyor) - Yurt dışından getiriyor

Bunlardan kullanan var mı hiç? Yorum ya da tavsiye rica edeceğim. Teşekkürler.
(1) 

İngiliz Dili ve Edebiyatı vs Mütercim Tercümanlık (Yüksek Lisans)

shangrilla #1334059 
Önümüzdeki sene bu 2 alandan birinde yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. (Mütercim Tercümanlık yerine Çeviribilim veya Yazılı Çeviri de olabilir.) Lisansım İngiliz Dili ve Edebiyatı ama çeviri yapmayı da çok seviyor(d)um (Hatta film altyazı ve dublaj çevirmenliği eğitimi aldım). Ders içeriklerine baktım, neticede İng. Dil. Edb. daha ağır basıyor. Şu an mesleki bir kaygım yok ama yine de ilerisi için hangisinin daha fazla geçerliliğinin olacağını merak ediyorum. (Ek bilgi: Öncesinde bir vakıf üni.'sinde okutmanlık yaptım, formasyonum da mevcut.)

Var mı bu alanlarda yüksek lisans yapmış birileri? Artısıyla eksisiyle konuşabilirsek iyi olur.
(10) 

(Acil) İbranice Bilen Biri Lazım

shangrilla #1333773 
Bir inşaat kazısı sırasında şöyle bir şey bulmuşlar, İbranice olduğunu düşünüyorum. Burada ne yazıyor tam olarak? Bir de bunu ne yapacaklarını bilemiyorlar.

Alternatif link: s3.eksiup.com
(4) 

Malt vs Cenk Durmazel

shangrilla #1330980 
Cenk Durmazel'in solo şarkıları Malt'ın yerini tutuyor mu/tutabiliyor mu sizce? Tamam belki tutması da gerekmiyor ama insanda bir beklenti oluşuyor ister istemez. Şahsen Malt'ı hâlâ özlüyorum ve Cenk'in şarkıları beni Malt kadar sarmıyor.
(1) 

İsmek Fotoğrafçılık Kursları

shangrilla #1325600 
Hiç katılan, giden var mı? Verimli geçiyor mu? Fotoğraf Çekimi diye bir kurs var ama modülünden gördüğüm kadarıyla bilmediğim bir şey anlatılmayacak. Açıkçası sertifika olsun istiyorum ama sıkıcı geçiyorsa da boşu boşuna 1 günümü bağlamak istemem. Bana ileri seviye olan lazım fakat o da 200 saatmiş, gözüm korktu.

Grafik ve Fotoğraf alanındaki kurs listesi için: www.ismek.ist
(5) 

%100 Deri Ceket/Mont

shangrilla #1324482 
Ateş pahası hep, uygun fiyata nereden alabiliriz? İnternet sitesi olur, İstanbul içi outlet mağaza olur. Klasik değil de modern biker tarzı bakıyorum.
(2) 

Tişörte Baskı

shangrilla #1323747 
Bu iş için hangi siteyi ya da nereyi kullanıyorsunuz? Teşekkürler.
(6) 

Hangi Radyo İstasyonu?

shangrilla #1322293 
Arabada dinleyecek radyo kanalı bulamıyorum. Usb'de çok mp3 var ama uğraşmak istemiyorum. Rock-metal ağırlıklı yayın yapan bir istasyon var mı? Radyo Eksen kayıtlı fakat o da çok bayık geliyor. Teşekkürler.
(1) 

Hangi Guitar Hero? (PS3)

shangrilla #1320917 
G.H. olayına yabancıyım, 2. el alayım dedim, uygun fiyatlı olarak Warriors of Rock ve World Tour buldum gitarlarıyla birlikte. Bu gitarlar diğer oyunlar ile uyumlu mudur? Sanırım Live'ın farklıymış ama diğer oyunlara da uyacaksa işimi görür.

Hangisini alayım sizce? Başka bir tavsiyeniz var mıdır? Teşekkürler.
(4) 

Kış/Kayak Tatili İçin Hangi Ülke?

shangrilla #1318945 
Ocak sonuna doğru 1 haftalığına vizesiz bir ülkeye gitme niyetimiz var.

Aklımdaki seçenekler şunlar:

- Mavrova/Makedonya
- Kopaonik/Sırbistan
- Bjelasnica/Bosna
- Jahorina/Bosna

Buralardan birine giden ya da başka bir tavsiye vermek isteyen var mıdır? Teşekkürler.

Not: Seviye: Acemi.
(3) 

Bulamadığım Tablo

shangrilla #1318534 
Fixer Upper'ın bir bölümünde kullanılan şu tabloyu ya da benzerini, ne kadar aratsam da bulamadım. Amatör bir fotoğrafçı olarak hoşuma gitmişti. Diyafram, tablo, aperture, lens, canvas vs. şeklinde çeşitli şekillerde ve kombinasyonlarda denedim ama yok.

Gören veya aratıp bulabilen var mı? Teşekkürler.
(2) 

Açık Öğretim 2. Üniversite vs Yüksek Lisans

shangrilla #1311194 
Yıllardır amatör olarak fotoğrafçılıkla (daha doğrusu analog fotoğrafçılıkla) uğraşıyorum. Açık öğretimde 2. üniversite olarak 2 yıllık Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü dikkatimi çekti. Diplomasını da alayım dursun diyorum. Devlette İngilizce öğretmeniyim, bir yandan da yüksek lisans yapmak istiyorum (İngiliz dili ve edebiyatı ya da eğitim ile alakalı bir bölüm) fakat yüksek lisans zaman açısından beni zorlar gibi. Siz hangisini tavsiye edersiniz, teşekkürler.
(1) 

sahibinden.com Harici Emlak Sitesi

shangrilla #1304641 
Aratınca bir sürü çıkıyor ama güncel ve içeriği bol nereleri var merak ediyorum. (Hürriyet emlak'a bakıyorum bir de, o bile tırt.) Siz Sahibinden ve Hürriyet harici nereleri kullanıyorsunuz? Teşekkürler.
(3) 

Yeni Kimlik Kartlarının Pasaport Yerine Kullanılması

shangrilla #1302247 
Bir yurt dışı tatili planlıyorum da (eksiduyu.ru) 2 aylık çocuğumuzun henüz pasaportu yok ancak yeni çipli kimlik kartı mevcut. Bununla vize istemeyen ülkelere giriş mümkün mü? İnternette bakındım ancak bazı yerlerde sadece Ukrayna, Gürcistan ve KKTC'de geçerli denmiş, benim de kafam karıştı.
(7) 

Balkanlarda Hangi Şehir?

shangrilla #1302137 
Bayram sonrasında 3 kişilik çekirdek ailemizle 6 günlüğüne bir yere gitme niyetindeyiz. Ülke vizesiz olmalı kesinlikle. Prizren, Üsküp ve Belgrad arasında kaldım daha çok. (Belgrad daha ağır basıyor.) Karadağ ilk tercihim olabilirdi ancak uçak biletleri çok pahalı. Bir müddet Avrupa'da yaşamışlığım var fakat balkan ülkelerini pek bilmiyorum maalesef. Siz nereyi önerirsiniz? Teşekkürler.
(1) 

Kulaklık Tavsiyesi

shangrilla #1298216 
Hem kablolu (3.5mm jak girişli) hem de kablosuz, dahili mikrofonlu, rahat bir şey olması tercihim. Kulak-içi ya da kulak-üstü farketmez. (Gerçi öyle bir kulak-içi kulaklık pek göremedim.) Bütçe 300 lira. Ben epey araştırdım ama hepsinde içime sinmeyen bir şeyler çıktı. Teşekkürler.
(4) 

Bebek Ürünleri Marka Önerisi

shangrilla #1264334 
Bebeğimiz yolda, geliyor. Özellikle beşik, bebek arabası, puset, bebek çantası, kanguru gibi ürünler için marka tavsiyesine ihtiyacımız var. Kanz, Kraft, Chicco gibi markalara baktım ama kafam oldukça karıştı. Bizim geçeceğimiz yollardan geçmiş birileri varsa tavsiyeleri çok işimize yarayacaktır. Teşekkürler.
(1) 

Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı

shangrilla #1221038 
2019'da bitecek falan deniyor. Merak ettiğim, İlkyuva - Haznedar duraklarının nerede olacağı. Aşağıda vereceğim linkte gördüğüm ve Google maps'ten de karşılaştırdığım kadarıyla bu düz hatta uyan bir tek Bağcılar cad. var ama nasıl uyduracaklar pek kafamda oturtamadım. Üstelik Bakırköy harici bir hareketlilik de yok.

İlgili link: www.aygm.gov.tr
(5) 

Hyundai Getz Yakıt Tüketimi

shangrilla #1215003 
2010 model 1.4 otomatik vites bir Getz'e sahibim. Aralık ayından beri kullanıyorum, benzin tüketimi 12 lt/100 km altına düşmedi. Hep şehir içi kısa mesafe ve dur-kalklı gidiyorum, onun da etkisi var ama bu değer sizce de fazla değil mi? Her ne kadar otomatik olsa da bu kadar çok yakmaması lazım diye düşünüyorum. ekşi sözlük yakıt tüketimi veritabanı başlığına baktım, en yüksek 10 lt'ye yakın değerler verilmiş. Arabada bir sıkıntı falan olabilr mi acaba?
(8) 

Suzuki Swift'i Nasıl Bilirsiniz?

shangrilla #1141930 
Dün de bir araba sorusu sormuştum: eksiduyu.ru . Epey kararsızım, 30 bin lira bütçe ile otomatik Getz, C3 vs.'yi boşverip yine otomatik Swift (2006-07-08) almak mantıklı bir hareket olur mu? 1.5'lerinin çok yaktığını okudum. Bunun dışında, servisi, parça maliyeti falan nasıldır? Özellikle kullanan/kullanmış birilerinin yorumlarını bekliyorum.

Teşekkürler.
(3) 

Hyundai Getz vs Citroen C3

shangrilla #1141596 
Otomatik vites için konuşuyorum. Bütçe maks. 29-30 bin. C3'e kıyasla, Getz'in daha yeni modelleri bulunabiliyor o paralara. 2004-2005 C3 mü yoksa 2009 civarı Getz mi tavsiye edersiniz? (Ya da başka bir marka/model tavsiye eder misiniz?)
(2) 

Wifi + Flash Bellek Girişli Mürekkepli Yazıcı Tavsiyesi

shangrilla #1139851 
Var mı böyle güzel, kendisi ve kartuşları ucuz bir yazıcı?
(1) 

Maks. 28 bin TL'lik Araç Tavsiyesi

shangrilla #1135682 
Merhaba. 2006 ve üstü, tam otomatik, ufak hatchback bir araç bakıyorum. Eşimle birlikte kullanacağım. Aslında aklımda Getz, i10 falan var (Fiesta büyük kalıyor) ama daha düşük modelli Corsa, Polo vb. araçlar daha mı mantıklı olur sizce? Farklı önerilere de açığım.
(2) 

Harici Ekran Kartı ile Çalışmayan Browser

shangrilla #620666 
Şimdi arkadaşlar, Firefox olsun, Chrome olsun, ne yaptıysam ben browser'ların harici ekran kartı ile çalışmasını sağlayamadım. Her türlü entegre olan ile çalışıyorlar. Nvidia denetim masasından exe'lerin yüksek performanslı Nvidia kartı ile çalışacak şekilde ayarladım, varsayılan ekran kartı olarak sadece Nvidia'yı seçtim, tarayıcıların menüsünden donanım hızlandırmayı kullanmayla alakalı seçenekleri işaretledim, hatta sağ tıklayıp Grafik İşlemciyle Çalıştır > Yüksek performanslı Nvidia işlemcisi seçerek çalıştırdım Firefox ve Chrome'u (hatta Explorer'ı bile); yine de olmuyor, GPU etkinliğinde gözükmüyor.

Browser-based bir oyun var 3D, oynayamıyorum bu nedenle. Diğer uygulamalarda sorun yok, sadece tarayıcılarda bunu yapıyor. Nette araştırdım da bir sonuca varamadım. Başka bir fikri olan var mı?
(5) 

Beylikdüzü Taraflarında Site Tavsiyesi

shangrilla #504556 
Bir süredir emlak sitelerini kurcalıyorum, beynim dönmüş durumda. Milyonlarca daire-site var Beylikdüzü ve Esenyurt tarafında.

Şimdi, metrobüse yürüme mesafesinde olmak koşuluyla e-5'in sağında ve solunda olabilir. Havuzlu, güvenlikli, otoparklı vb. şartları taşıyan bir site önerebilir misiniz? Ya bitmek üzere/teslim tarihi yakın ya da bir süredir bitmiş ve satışı devam eden yerler olabilir. Belki 1 yıllık siteler en fazla. Siz gidip bakmışsınızdır, oturacaksınızdır ya da yakınlarınızdan birileri öyle yapmıştır ve olumlu yorumlarda bulunmuştur vesaire. Bütçe maks. 200.000. Şimdiden teşekkürler.

Ekleme: 2+1 düşünülüyor.
(1) 

Taksim'de Yayılarak Nargile İçmelik Mekân

shangrilla #423006 
Başlık, sorumun ta kendisi. Tophane'ye inmeden, güzel nargilesi olan, böyle minderli ve geniş bir yere yayılmak istiyoruz. Taksim ile nargileyi çok bağdaştıramadığımdan aklıma bir seçenek gelmedi. Hangi mekânları önerirsiniz?
(7) 

Fotoğraf Filmi ve X-Ray

shangrilla #374594 
Havaalanında, içindeki filmle beraber makinam ve ayrıyeten paketi hiç açılmamış filmler x-ray cihazından geçti. Aceleden dalgınlığıma geldi öyle. Filmler yalan olmuş mudur dersiniz? Benzer bir durum yaşayan var mı acaba?
(9) 

Dövme Sorusu

shangrilla #364642 
2 hafta önce bir dövme yaptırdım. İyi baktım, Bepanthen'i eksik etmedim, hiç kaşımadım. Yaptırdıktan 4 gün sonrasında kabuklarını atmıştı. O zamanlar kaşınmayan dövme, zaman geçtikçe kaşınmaya başladı. Hafif hafif de kepekleniyor üstü. Bir de, desen/boya sanki derinin altına işlememiş gibi, gergin ve hafif parlak bir şekilde duruyor hâlâ.

Normal mi bunlar? Dövmenin kendini bulması uzun bir süre mi alıyor?
(8) 

Bratislava (Slovakya)?

shangrilla #324588 
Bilenlere ve/veya daha önce gitmişlere soruyorum: Bratislava gitmeye değer bir yer mi? Gidiliri var mı?
(3) 

Avrupa Turu (Otomobil vs Uçak)

shangrilla #278310 
Ekim başlarında Avrupa'yı dolaşmayı planlıyoruz 3 arkadaş. Önce Prag'a uğrayıp sonrasında kaptıracağız. Skyscanner'dan falan da baktım, Budget'dan günlüğü 66 liraya Toyota Yaris kiralanabiliyor. Bunun dışında, Avrupa'da epey ucuza uçak bileti bulmak da mümkün. Sizce hangisi daha ucuza gelir? Araba kirası+benzin mi daha avantajlı olur, yoksa direkt uçakla mı seyahat edelim ülkeler/şehirler arası?
(4) 

Spor Ayakkabı Tavsiyesi

shangrilla #274016 
Rahat, janjanlı olmayan, siyah ve grinin hakim olduğu (hafiften beyaz, kontur babında da kırmızı olabilir), hafif, saatlerce yürüdüğümde/dolaştığımda rahatsızlık vermeyecek bir spor ayakkabı arıyorum. Bu bağlamda, tavsiyeler, linkler, "hacı şurada ucuzluk ve güzel modeller var"lar rica ediyorum.

(Adidas'çıyımdır ezelden lakin nedense adamakıllı bir modelini bulamıyorum. Onitsuka Tiger kullanmadım hiç, o nasıldır acaba?)

Ekleme: İstanbul'dayım.
(3) 

Nefret Söylemi ve İspiyon

shangrilla #271286 
Nefret söylemi nedeniyle yapılan ispiyonlar değerlendirilirken, bu konuyla alakalı yapılan/yapılmış çalışmalar neticesinde oluşturulmuş farklı mekanizmalar da mı giriyor acaba işin içine? Hususi olarak farklı bir havuzda mı bekletiliyor bu tür ispiyonlar? Çünkü, -tam zamanını hatırlamıyorum ama- 10 gün kadar önceki bir ispiyonum hâlâ arafta bekliyor. ("İspiyonla"ya bastığımda "... numaralı entry zaten ispiyonlanmış ya da silinmiş. artık çok geç" diyor yani.)

Neden bu kadar geç değerlendiriliyor olabilir nefret söylemi ispiyonları?
(1) 

13.3" vs 14"

shangrilla #243353 
15.6" civarı ekrana sahip laptop istemeyen biri için hangi boyut daha uygun olur sizce? 13.3 inç ile 14 inç arasında estetik ve çözünürlük bakımından ne kadar bir fark oluyor acaba?
(2) 

Beylikdüzü Civarından Daire Almak

shangrilla #232180 
Bir çok site yapıldı, hâlâ da yapılmaya devam ediliyor. Sürüyle ilan ve seçenek mevcut. Oralardan 2+1 daire almak niyetindeyiz ancak hani o civarlarda oturan ya da daha önce almak/kiralamak amacıyla yeni yapıları gezmiş görmüş birileri varsa tavsiye rica edecektim. Fiyat da önemli bir etken tabii.
(6) 

Erasmus İçin Ülke-Şehir Tercihi

shangrilla #226361 
Languages and Philological Sciences için şu tarz seçenekler bulunuyor:

University of Napoli L’Orientale (İtalya-Napoli)

Metropolitan University Prague (Çek Cum.-Prag)

University of Szeged (Macaristan-Szeged)

Hangi ülke ve şehir kombinasyonu en uygun (yaşam kalitesi, hayat pahalılığı, şehir düzeni ve güzelliği, İngilizce bilen insan sayısı vb.) olur sizce? Üniversiteler hakkında spesifik bilgisi olan varsa da iyi olur tabii.

Ekleme: Litvanya da var seçeneklerin arasında, onu da düşünsem mi acaba?
(9) 

Evde Negatif Banyosu Yapmak

shangrilla #200696 
Bir fotoğrafçılık sorusu ile daha karşınızdayım.

Negatiflerimin banyosunu evde yapıp onları tarayıcı ile bilgisayara atmak niyetindeyim. Böylelikle masrafı minimuma indirebileceğimi düşünüyorum.

Evde nasıl negatif banyosu yapılır, bu iş için gerekli malzemeler nelerdir? Şimdiden teşekkürler.
(10) 

Fotoğraf Filmi

shangrilla #198500 
35mm analog makinelerimde (Zenit E ve Zenit 122) kullanmak üzere film almak istiyorum. Hangi markayı tavsiye edersiniz? Ayrıca ucuza nereden film bulabilirim (gittigidiyor'da en ucuzları 5 lira falan, başka var mıdır bilmiyorum) ve kaç ASA olmalı bu filmler?
(2) 

Hayyam Pasajı

shangrilla #195066 
Bayram günleri açık mıdır? Bir de hangi esnafını önerebilirsiniz? Analog slr bir makine gösterilecek, "sorunu var mıdır, varsa neresindedir?" diye sorulacak. Uğraştırmasın, kazıklamaya çalışmasın.
(3) 

Negatif Film Tarayıcı

shangrilla #191587 
35 mm negatifleri taramak için hangi tarayıcıyı tavsiye edebilirsiniz? Ne kadar ucuz olursa o kadar iyi. Tabii tarama kalitesinin tatmin edici olması elzem. Ayrıyeten standart resimleri taramak için de kullanabilirim.
(8) 

29 Yaş ve Askerlik

shangrilla #190438 
Yaş 29 olunca, her halükarda gidiliyor mu? O sıralarda öğrenci olunması fark yaratıyor mu?

Örneğin;

29 yaşında üniversite okuyorum, her şekilde gitmem gerekiyor ama gitmiyorum. Üniversiteyi bitirene kadar bunu sürdürebilmem (yani yakalanmamam) mümkün mü? Polislerin kimlik kontrollerinde çıkıyor mu yoklama kaçağı durumu?

Ekleme: 2012'ye kadar tecilli zaten askerlik, yazmayı unutmuşum. Tecil bittiğinde de öğrenci olunacak.
(11) 

Analog 35 mm Makine

shangrilla #190266 
Analog kullanmak istiyorum artık. Gönlümde Zenit 122 var aslında ama elime bir Zenit 11 geçecek yakın zamanda.

Şimdi;

Zenit 11 iş görür mü? Zenit 122 ya da Zenit 12xp mi olmalı sonraki önceliğim? Zenit 122 vs Zenit 12xp kıyaslamasında hangisi daha yeğdir?

Temiz + çalışır vaziyette Zenit 122 ve Zenit 12xp'ler kaç paraya gidiyor Hayyam Pasajı'nda? Ayrıca başka ucuz yollu analog makine tavsiyesi de alabilirim.

Şimdiden teşekkürler.
(5) 

Katı Meyve Sıkacağı

shangrilla #189904 
Alasım geldi, 100 lira olsun diyorum azami, hepsiburada'ya bakıyorum an itibariyle.

Sinbo, Premier falan istemem. Arçelik, Arnica ve Clatronic diye bir marka ilişti gözüme. Clatronic iyi midir acep, kullanan ya da bilen var mı?

Sıkmalıyım o meyveleri.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık