(1) 

Firefox eklentisi

Zaphod #88785 
formattan önce firefoxumda bir eklenti vardı ve internet sitelerinde java ile açılan herşeyi engelliyor ve ben istediklerime izin veriyordum. ve ben bunun adına yıllarca javascript dedim ama şimdi tekrar yüklemeye kalkınca javascript sanki başka birşeymiş gibi karşıma çıktı. bu bahsettiğim eklentinin doğrusu nedir acaba bilen var mıdır ?
(4) 

İstanbul - Selanik için tren mi, otobüs mü ?

Zaphod #81654 
İstanbul'dan Selanik'e gitmek için önümde otobüs ve tren seçenekleri var. Bu yolculuğu yapanlardan fiyat, süre ve diğer avantaj/dezavantajları öğrenmek istiyorum.
(1) 

pasaport harcı muafiyet belgesi (ytü)

Zaphod #74506 
yazın yunanistanda 2 haftalık ücretsiz bir eğitim programına katılacağım, düzenleyen fakülte benim eğitim gördüğüm fakülteyle aynı denebilir ve duydum ki bu tip durumlarda okuldan "pasaport harcı muafiyet belgesi" alınarak 1 yıllık pasaport ücreti verilmeden alınabiliyormuş fakat okulum ne yazık ki çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da cahil ve nereye gittiysem "yok valla burdan değil" demekten başka yardımları olamadı.

özellikle yıldız teknik üniversitesinden bu belgeyi alabilmiş birisinin rehberliğine ihtiyacım var ama bu iş genel olarak şöyle işler diyip başka okullardan alanların da yardımları işimi görecektir.
(6) 

Body ve Kilo Alma

Zaphod #72751 
1.77 ve 70 kiloyum, biraz kilo almak istiyorum ama geçen sene fazla yiyerek yaptığım denemede yalnızca göbek yapabildim ve kısmen duruyor. amacım daha homojen bir şekilde kilo almak yani kas kütlesi olarak kilo almak bu yüzden bodye başlamayı planlıyorum ama öyle senelerce devam edebilcek bir yapıda değilim zaten yazda geliyor şimdi 2 ay gidip daha sonra zaman bulabilirsem devam ederim diye düşünüyorum.

sorum şudur: kilo aldırıcı tozlar bana yardımcı olabilir mi ? (protein tozundan bahsetmiyorum) örnek olarak: www.hepsiburada.com
niyetim bunu almak çünkü sadece yemekle dengelemeye kalksam o kadar efor sarfedince kesin kilo veririm ki amacımın bir hayli dışına çıkmış olurum.
(1) 

Excel Yardım(grafik) !

Zaphod #68150 
çok basit bir grafik işim var ama hiç excel bilmediğimden kurcaladım ama pek bir sonuç vermedi. özet olara;
bir x-y ekseni, x:Zaman(dk), y:Sertlik(HV)
Zaman-----Sertlik
15dk-------51,5
30dk-------55,7
45dk-------62,8
60dk-------70,2
yalnız bu noktaların doğrularla değilde eğimli olarak birleşmesi lazım

yapıp da rapide ekleyip yollayabilen olursa pek minnettar olurum.
(2) 

Bir metal bileşiği

Zaphod #66991 
"FeMB alaşımları ve üretim yöntemleri" diye bir konu iliştirildi geçenlerde elime lakin ben bu alaşımın ne olduğunu bir türlü bulamadım. özel birşey olsa gerek çünkü "M" diye bir element yok. fakat bir kişi demir-metal-bor olabilir, hani demir-bor ve bunların diğer metallerle yaptıkları alaşımlar anlamında geçiyor olabilir falan dedi ama daha ikna edici cevaplar bulamadım. belki burdan bir metalurji dehası bana yardım eder.
(1) 

"backspace"im wordde kendini "home" zannediyor

Zaphod #66613 
word 2002 kullanıyorum ne yaptım bilmiyorum ama kelimeyi seçip (veya "ctrl+a" farketmez) yaptıktan sonra backspace'e basınca "home" etkisi yaparak seçili bölgenin başına gidiyor ama herhangi bir silme işlemi gerçekleştirmiyor. imdat!
(10) 

Moderasyona (galadnikov, kimi raikkonen )

Zaphod #64134 
"15743439" bu nolu entrynin gg tehlikesi arzettiği öne sürülerek çaylak moduna geçirilmişim. bu bir isyan değildir (olsa ne olur) lakin gerçekten hiçbir anlam veremedim. içinde hiçbir hakaret yoktur, yalnızca bir yorum entrysidir. beni aydınlatırsanız sevinirim çünkü şuan 10 entry girip daha 21 aralık günü çaylaklığa düşmüş onbinlerin koğuşunda çaycı olmak istemiyorum...
(3) 

canım ailem dizi müziği

Zaphod #59933 
içtiğin son sigaranın küllerini sakladım...yapma, yapma bunu bana...kalbimi kırma, karşımda durma...
böyle birşey. kim söylüyor, adı nedir ?
edit: bir anda dank etti kafama dizi için yapılmışda olabilir pekala.
(7) 

ttnet adsl 24 ay abonelik...

Zaphod #59917 
bir ara eski abonelerin 24 ay abonelik sözleşmesi imzalaması durumunda yüzde bilmemkaç indirim yapılyordu. o hala devam ediyor mu ? siteyi biraz karıştırdım ama rastlayamadım. eğer varsa yanında linkle pek güzel gider.
(1) 

"eye of the tiger" cover

Zaphod #59364 
geçen radyoeksende ki cover programında çalındı "Hollywood, Mon Amour - Eye Of The Tiger (Featuring Katrine " olarak geçmekte ama bulamadım ben hiçbiyerde. elinde olanların burda paylaşma şansı varsa pek makbule geçer.
(1) 

radyo eksenden bir parça

Zaphod #55814 
bu aralar çalıyor arasıra, grubun adı ya da albümün adı "rainbow .....", şarkıda "floodman" gibi bir nakarat bölümü var, 3 kişilik bir bayan korosu söylüyor gibi. anonsu hep kaçırdığımdan bir türlü öğrenemedim adını...
(1) 

Kaçta açılıyor ?

Zaphod #55250 
Topkapı Vatan Bilgisayar kaçta açılıyor bir fikri olan var mı ?
(3) 

moderetöre onaylattıktan sonra entry girmek ?

Zaphod #53758 
gg şüphesi içinde olduğumuz bir entryi önce moderatöre yollayıp ondan onay aldıktan sonra girmemiz gibi bir şansımız var mı ?
(5) 

çeviri (bir cümle)

Zaphod #53740 
"How the skills acquired will benefit your performance" bunu güzel bi türkçeyle toparlayamadım yardımcı olur musunuz ?
(9) 

sıradışı ev alet edevatı üreten dizayn firmaları

Zaphod #53370 
örneğin "budun" ama bunlarda çok yaratıcı şeyler yok. türkiyede satışı olsun olmasın bu tip sıradışı dizaynlar üreten firmalardan bildiklerinizi mümkünse linkle birlikte, üşeniyosanız yalnızca ismiyle verebilir misiniz ?
(1) 

emule'de linkleme

Zaphod #53124 
emulede bulduğum bir klasörü linkleyip arkadaşa yollamak istiyorum ve onunda bu linke bastığında direkt olarak emule bağlanıp dosyayı indirmesini istiyorum. çok mu şey istiyorum ?
(7) 

midem bulanıyor

Zaphod #52738 
midem bulanıyor ve sürekli bir gaz üretimim var ve sürekli beni geyirme yoluyla gaz çıkarmaya zorluyor ama çıkarırken de midem ağzıma geliyor. gaviskon aldım ama kesmedi. var mı bu belirtiler için bir öneriniz ?
(4) 

çiğ köfte tepsisi (leğeni) nerden bulurum ?

Zaphod #52577 
yılbaşında arkadaşlarla çiğ köfte yapacağız yalnız bu düz tabanlı metal tepsilerde yoğurmak zor oluyor sürekli kayıyor ve kaymaması için içi özel tasarlanmış "çiğ köfte tepsisi veya leğeni" diye birşeyin olduğunu biliyorum ama hiç biryerde rastlayamadım var mı gören ? şurda bulursun diyen...

edit: istanbul'dayım (kadıköy)
(3) 

dvd oyunu komple bildisayara atmak ? (bir nevi iso)

Zaphod #52073 
arkadaşımın dvd oyununu geri götürücem komple bilgisayara atmam gerekiyor(kurmadan), nasıl yapabilirim iso olarak atmam gerek sanırım ? var mıdır bir kolay yolu, programı vs ?
(9) 

ateşte üşüme ?

Zaphod #51947 
7 yaşındaki yiğenimin 37.7 ateşi var ama elleri buz gibi ve üşüyorum diyip titriyo ve üstünü örtmemizi istiyor. nedir bu işin doğrusu örtmek mi lazım açmak mı ?
(3) 

Rom Total War serisi

Zaphod #50708 
bu seri aslında baya geçmişe dayanıyor biliyorum medieval falan vardı ama ben rome total war ile başlamıştım bu seriye ve uzun zamandırda oynamıyorum ve sormak istediğim bu serinin son çıkan oynu ve varsa ki kuvvetle muhtemel ek paketlerinin ismini yazabilir misiniz? bir bulma çabasına girmek istiyorum.
(4) 

Sonsuza giden olaylar

Zaphod #50255 
Hani bir hikaye vardır kurbağa ile kuyunun arası 3m ve bu kurbağa ilk önce 1m sıçrıyor sonra hep bir önce zıpladığının yarısı kadar ve kaç seferde kuyuya varır deniyor cevabıda hiçbirzaman oluyor yani burda bir limit söz konusu matematiksel olarak ama bu tip sonsuza giden olgulara verilen bir isim olmalı biyerlerde bileniniz var mı ? paradoks diyesim geliyor belkide yakın ama değil sanki...
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık