(3) 

packard bell'in şarj aleti HP'ye olur mu?

Zaphod #408334 
olur sa pile zararı olur mu?
(2) 

Outlook ile ilgili

Zaphod #407106 
Outlook'ta mailleri kişilere göre, klasörlere kural atayarak otomatik yönlendirdim fakat yine de bugün gelen mailleri ayrıca, toplu bir şekilde görmek istiyorum, nasıl?
(1) 

Kocamustafapaşa - Eminönü otobüs hattı (35) hakkında

Zaphod #406054 
Bu hat sabah gerçekten 6:00'da kalkıyor mu ve iett'nin sitesinde yazdığı gibi 6:25'de karaköy'de olabilir mi?
(3) 

Mıhlama peyniri nereden bulunur? (İst/Avr)

Zaphod #402470 
soru başlıkta.
(5) 

kpss

Zaphod #396747 
ilk kez başvuranlar için başvuru klavuzunda belirttiği gibi gerçekten mezuniyet belgesini görmek istiyorlar mı?
(3) 

kasık fıtığı mı ne?

Zaphod #394010 
testisi olan arkadaşlar bilirler, bu yumurtaların bağlı olduğu damarlar ve kanallardan oluşan, ele gelebilen bir yapı vardır testislerin içinde. işte benim sağ taraftaki o yapı sertleşti ve kalınlaştı, hatta kasığımın üst bölgesine kadar; dışarıdan değil ama elle hissedilebilir bir durum aldı. kasık fıtığı diyorlar doğru mudur?
doğruysa bana ne yaparlar? ya da ben ne yapmalıyım?
(3) 

Çayırova'dan İzmit'e nasıl gidilir?

Zaphod #388318 
Neye binilir, ne kadara götürür, ne kadar sürer?
(6) 

Viral Reklam

Zaphod #388310 
Son zamanlarda ülkemizde de yavaştan yapılmaya başlandı viral reklamlar fakat ne kadar yasal ya da bir açıklıktan mı yararlanıyor bilemedim. çünkü araştırınca karşıma reklam yönetmeliğinden şöyle bir madde çıktı:

"Biçimi ve yayımlandığı mecra ne olursa olsun, bir reklamın "reklam" olduğu açıkça anlaşılmalıdır. Bir reklam haber ve yorum öğeleri içeren bir mecrada yayımlandığında, "reklam" olduğu kolaylıkla algılanacak biçimde belirtilir. Örtülü reklam yapılamaz."

bu maddeye göre yasal değil gibi gözüküyor ama viral reklamın mantığı reklamı gizliden yapmak. Bir çelişki var gibi.
Özellikle olaya hakim olanlardan bir açıklama bekliyorum ama tabi bir fikriniz varsa çekinmeyin, yazın.

kaynak: www.ttkd.org.tr
viral reklam nedir diyenlere: vimeo.com
(7) 

1000-1200 TL Arası Laptop Önerisi

Zaphod #275540 
genel kullanım amacı film izlemek olacak o yüzden iyi görüntü kalitesine sahip bir ekranı, üstündeki ses sisteminin hallice olması benim için yeterli. işlemci benim için çok önemli değil şimdilik, ama arada oyun oynarım o yüzden ekrandan sonraki önceliğim de ekran kartı ve ramdir.

Bu özelliklerde alabileceğim iyi bir laptop önerirseniz ve bir de yanında en az çirkefinden bir teknoloji market ismi verirseniz pek makbule geçer.
(2) 

Ege Kıyısında Tatil (Pansiyon) Önerisi

Zaphod #272483 
Kız arkadaşla 3-4 gecelik, ege kıyısında, ne çok hareketli ne çok sakin, orta kararda, gecelik iki kişi 80-100tl civarında bir konaklama ücreti ayırabileceğimiz bir tatil yöresi, hatta bilenlerden direkt olarak pansiyonun ismini ve telefonunu rica ediyorum.

(pansiyon havuzsuz olabilir, lakin denize yürüme mesafesinde olsun)
(1) 

Tatil Yer/Otel Önerisi

Zaphod #271873 
kız arkadaşımla 4 günlük bir tatil planlamaktayız, çok fazla lüksün peşinde değiliz kaldığımız yerin temiz, işletmecisinin, çalışanlarının görgülü insanlar olmaları önemli bizim için. pansiyon olsun, günlük de iki kişi toplamda 80-100 liralık bir konaklama parası ayırıyoruz.
aklımızda fethiye var, bilenler fethiyede bir yerler önersinler ama diğer önerilere de gayet açığız.
hani çok emekli mekanı olmasın ama öyle çılgın eğlenceler peşinde de değiliz. akşam rakımızı balığımızı kazık yemeden yiyelim, bir barda biramızı içerken rahatsız edilmeyelim yeter.

şimdiden öneriler için teşekkürler.
(1) 

facebook yeni mesaj formatı

Zaphod #239619 
Yeni bir mesajlaşma formatı gelmiş sanırım. Belli bir kişiyle olan tüm mesajlaşmalarınız devam eden bir yazışma gibi kaydediliyor ama benim accauntumda hala eski format hüküm sürüyor. yenisine nasıl geçebiliriz?
(8) 

Yedeksubay Sınavı Hakkında Biraz Bilgiye İhtiyacım Var (Küçükyalı)

Zaphod #238057 
Sınava Küçükyalı'da gireceğim.
Bostancı'dan ulaşım en kolay nasıl olur?
Kaçta gideyim?
Ve sizin aklınıza gelen diğer öneriler...
(5) 

yabancı bir e-book sitesi vardı

Zaphod #236945 
bende bu siteye ait accaunt vardı lakin sitenin adını unuttum.
(3) 

Kanlıca'ya nasıl gidilir? (Kadıköy, Üsküdar yahut Beşiktaş'tan)

Zaphod #231876 
Dolmuş, otobüs, minibüs, motor, taka...
Nereden ne kalkar, en rahat nasıl gidilir?
(3) 

iyi kumpir nerede yenir (taksim-beşiktaş)

Zaphod #229605 
ortaköy demeyin lütfen. şöyle biraz kaliteli yapan, 3 gün önce haşladığı sosisi koymayan bir yerler var mı taksim, beşiktaş civarında?
(4) 

torrent sorunu

Zaphod #220657 
şimdi bir discography var onu indirmeye baladım ama çok yavaş iniyor, o inmeye devam ederken aynı torrent üzerinden içindeki bir albümü indirmek istiyorum lakin torrent dosyasına basınca bu torrent zaten kullanımda falan diyor, var mıdır bir çözümü?
(4) 

sp3 kurmalı mı?

Zaphod #219894 
her formattan sonra ezbere kurarım hep sp3 (xp kullanıyorum) ama bu sefer sorgulama ihtiyacı duydum. kurmamın bana bir faydası var mı? veya kurmasam ne olur?

dipnot: sp2'li bir kopya ile format attım.
(5) 

Yedek subaylık eğitim dönemi

Zaphod #216348 
Yedek subaylık'ta (asteğmenlik) bir eğitim dönemi oluyormuş acemilik dönemine benzer. Bu süre ne kadar, bu sürede asteğmenlik maaşı alınıyor mu, alınmıyorsa ne alınıyor?
(1) 

ales sonucunu öğrenmek için "aday internet şifresi" nasıl öğrenilir

Zaphod #213534 
ales başvuru formumda "aday internet şifresi" başlığının karşısında "var olan şifrenizi kullanınız" yazıyor lakin ben öyle bir şifreye sahip olduğumu hatırlamıyorum. var mıdır bu şifreyi tekrar öğrenmenin kısa bir yolu?
(2) 

anadolu yakasından dilovasına nasıl gidilir?

Zaphod #207671 
evet sanırım en kolay yol tren ama gideceğim yer istanbul-izmit karayolu üzerinde bir yer. trenden sonra bayaca bir mesafe var. bu yol üzerinden işleyen kara taşıtları mevcut mudur. şöyle el kaldırıp durdurulabilecek türden ?
(5) 

sevgiliyle konuşmak için en uygun gsm operatörü / kampanya

Zaphod #207614 
şu an turkcell genç tarife kullanıyorum. numara taşıma falan yapabilirim, gerekirse faturalıya da geçebilirim. hani sabahtan akşama kadar telefonu elinden düşürmeyen insanlar değiliz ama mevcut tarifelerde biraz çabuk tükeniyor kontörler.
eskiden en sık görüştüğün 3 numarayı söyle onlarla sınırsız konuş falan gibi şeyler vardı, devam ediyor mu onlar? yoksa alternatifleri nelerdir?
(2) 

Askerlik Hakkında Soru (Karar Aldırma)

Zaphod #205649 
2010 Haziran ayında üniversiteden mezun oldum. Tecil ettirmek için geçen ay bi gittim ama şube çok kalabalık olduğundan sen aralıkta gel buralar boş olur hemen yaparız dediler. Yoklama kaçağı olduğumdan o konuyu da sordum. şubat 20den sonra arama izni çıkar hakkında o vakitten önce gel hallederiz dediler.

Neyse şimdi ben tecil olayından vazgeçtim. Nisanda gitmek istiyorum. Yarın çıkıp gitsem Nisan için şimdiden karar aldırabilir miyim. Yoksa bu karar aldırma işleminin belli bir tarih aralığı var mıdır? veya yoklama kaçağı olduğumdan öncesinde başka bir işlemler yaptırmam gerekecek mi?
(3) 

bir davulcu vardı

Zaphod #203104 
eskilerden bir türk davulcu. böyle deli bir adammış. kaydı falan da yok hiç. mfö ile birlikte çalmışlığı var. adı gelmedi bir türlü aklıma.
(2) 

Dolapdere sanayi mahallesine nasıl gidilir

Zaphod #201671 
Zincirlikuyu'da metrobüsten indikten sonra başak şehire giden otobüsler geçiyor diye genel bir bilgim var. daha detaylı bilgi rica edeceğim. mesela o otobüsün kodu nedir? ve metrobüsten indikten sonra hangi duraktan binilir?
(3) 

Bilgisayar Başında Az da Olsa Para Kazanmak...

Zaphod #199880 
Mümkün mü böyle birşey?

Üniversite mezunuyum, askerlik problemi olduğundan bölümüme yönelik sektörlerde şu an iş bulmakta zorluk çekiyorum.
Hal böyle olunca vakit evde bilgisayar başında geçiyor. Bari cep harçlığını çıkartayım diyorum.
Bilgisayar bilgim program kullanma bazında oldukça iyidir.(yazılım bilmiyorum)
(3) 

XP 32bit vs Windows7 32bit (ram ihtiyacı)

Zaphod #196248 
XP 32bit ve windows7 32bitin ram ihtiyaçları aynı mı?
değilse ne kadarlık bir fark var.
(ramim 1gb ddr(333mhz))
(6) 

Askerlik İşlemleri (Tecil - İstanbul)

Zaphod #193253 
Ben 4 senelik bir fakülteden mezun oldum ve 2 sene tecil hakkımı kullanmak istiyorum. Arkadaşım geçen hafta resmi oalrak son tarih olduğunu ve sanırım yoklama kaçağı statüsüne dahil olduğumu ve bu yüzden ceza yatırmam gerektiğini söyledi.

Bu hafta şu işi halletmek istiyorum. Adalardaki şube boş oluyor hemen hallediliyor dediler. Direkt adalara gidip ben 2 senelik tecil hakkımı kullanmak istiyorum diyebiliyor muyum? Ceza yatıracaksam nereye yatıracağım, orada halledilir mi? falan gibi bir dünya soru işte. Biraz ayrıntılı bilgi rica ediyorum.
(2) 

balık tutmak için yer

Zaphod #187256 
Boğazda iyi balık varmış sanırım bu aralar. Şöyle 5-6 arkadaş gidilebilecek hem çok kalabalık olmayan ama balık açısından randımanın da olabildiğince iyi olduğu bir yer aramaktayız. (herkes her an olta başında olmayacağından sırtını bir yeşilliğe/parka vermiş mekanlar tercih sebebidir.)
(7) 

öğrenci kimliği için kayıp ilanı

Zaphod #177821 
diplomayı alacağım fakat öğrenci kimliğini teslim etmek istemiyorum. bu işin raconu nedir, hangi gazeteye hangi kalıpla ilan verilmelidir ?
(1) 

Yurtkurun açtığı banka hesabı

Zaphod #167774 
Yurtkurun bizim adımıza açtığı banka hesabı öğrencilik bittikten sonra kapatılıyor mu yoksa o hesabı istediğimiz gibi kullanabiliyor muyuz. Bana son senemde kredi yatırılmamıştı ama hesap aktifti. Şimdi okul bitti hani şahsi işlerim için bu hesabı kullansam bir sorun yaşar mıyım acaba ?
(3) 

Banka Hesabı

Zaphod #167740 
Bir banka hesabı açtıracağım. Çok kullanacağım bir hesap olmayacak o yüzden hangisinin yıllık harcı en düşükse o olsun. Garanti geçen sene senelik 40tl demişti. Zaten yatırılacak para az birşey 40 lirası oraya gitsin istemiyorum.

Not:Öğrenci değilim
(1) 

sultanahmet ne durumda ?

Zaphod #167291 
sanırım her ramazan sultanahmette kurulan şu panayır olayı beyazıt meydanına kurulmuş bu sene. acaba sultanahmet köftecisinde iftar yapmak ne derece rahatlamıştır. varsa ramazan başladığından beri iftar saati o civarlarda bulunan birileri izlenimlerinizi merak etmekteyim.
(1) 

ebay - paypal tecrübelilerine bir soru

Zaphod #158892 
ebayden geçen gün birşey aldım ve paypal aracılığıyla ödedim. ilk ebay-paypal tecrübem olduğundan biraz da kafam karıştı. bildiğim kadarıyla bu sisteme göre ürün bana ulaştığında paypal kredi kartımdan parayı çekecek. fakat ben ürüne "buy it now" dedikten sonra "won" ibaresi de çıktıktan sonra ödeme sürecini sonuna kadar devam ettirip "pay now" dedim ve gelen mailde "your payment has been received for the following item" dediğinden ben de biraz kıllandım acaba çok mu ileriye gidip daha ürün gelmeden adama parayı yolladım mı? şüphesine düştüm.
nedir doğrusu?
(2) 

gömülü yirmi yaş dişi çektirmek için yer

Zaphod #156695 
iki yirmi yaş dişim de gömülü durumda ve durduğu pozisyonlardan dolayı çekilmeleri gerekiyor. dört sene kadar önce çekilmelerini söylemişti gittiğim dişçi fakat ertele ertle bu güne kadar geldi.
neyse isteğim, emekli sandığıyla bir şekilde anlaşmalı (bir kısmını karşılasa da olur) iyi bir yer arıyorum bunu yapması için. o dört sene önceki dişçi iyi bir çene cerrahı bulmamı özellikle tembih etmişti çünkü özellikle dişlerden bir tanesi doksan derece yatık durumda.

şehir: istanbul
(4) 

trekking ayakkabısı

Zaphod #156351 
aslında bir trekking botum var ama bu yaz aylarında ne kadar gore tex olsa da terleteceğini düşünerek(bu da bir nevi "doğru mu düşünüyorum?" sorusudur) çıkacağımız bir haftalık yürüyüş/kamp için bir ayakkabı alma düşüncesindeyim. fakat bütçe oldukça kısıtlı bu yüzden hani tek numarası kaldı biz de %50 indirdik fiyatını gibi yerlerde şansımı denemek niyetindeyim.

istanbul dahilinde böyle bildiğiniz yerler varsa gider bir şansımı denerim.
(3) 

Alternatif tatil önerileri (mesela çadır kamp)

Zaphod #154427 
arkadaşlarla alternatif tatil planları üzerinde kafa yormaktayız. memleket sınırları içinde çadır ile kamp yapılabilecek, güzel bir denize de kıyısı olan bir yer güzel olabilir diye düşündük.

aslında ille çadır da olmak zorunda değil. varsa daha iyi fikirleriniz bilmek isterim.
(1) 

film buldurmaca

Zaphod #154308 
Forest Whitaker'ın otomobil tamircisi rolünde olduğu bir film vardı. hatta topaldı sanki. hatta bu filmin bir de devam filmi gibi bir olayı var mıydı onu tam hatırlayamadım.
(4) 

Pasaport (çipli)

Zaphod #154278 
Şimdi benim çipsiz bir pasaportum var ve bunu bir sene daha uzatıp bu yaz yurtdışına çıkmayı planlıyordum ama bu çipli sistemin yürürlüğe girdiğini farkettim.
Benden ille de çipli sisteme geçmemi isteyecekler mi? şimdi ekstradan bir 50 tl daha defter parası vermek istemyorum açıkçası.
veya ne bileyim çipliye geçersen şöyle bir avantajı olur... gibi bir durum var mı?
(10) 

Ağız yarası için ilaç ve önlem

Zaphod #141012 
Ağzımda sık sık şu aft denilen beyaz yaralardan çıkıyor. genellikle de diş etiyle yanağımın veya dudağımın birleştiği kuytu köşelerde. devlet hastanelerindeki doktorların da hastayı ne kadar iplediklerini düşünürsek her gittiğimde bir gargara verip yolluyorlar. ama bir çözüm, koruma... derken geçer o zamanla deyip postalıyorlar.

sonuç olarak böyle bir sorunu olan ve atlatan birilerinden. çıkan yaralara karşı tedavi ve kökten kurtulmak için "önlem" mahiyetinde önerileri, ilaç isimlerini öğrenmek istiyorum.

dipnot: dişlerimi fırçalayan ve ağzında çürük dişi olmayan biriyim.
(2) 

ipconfig sorunu

Zaphod #138902 
"çalıştır" penceresine "ipconfig", "ipconfig /all" komutlarını yazınca pencere açılıyor ama hemen kapanıyor. nedeni nedir? nasıl çözülür?
(1) 

Lomo Holga

Zaphod #137569 
plastik lens mi alınmalı cam mı? ve neden?
(2) 

Disko Kralı (90lar)

Zaphod #134431 
okan bayülgen demin kliplerden birini durdurup "grup tekrar toplanmış" dediği, 4 adamın sırt sırta verip şarkı söylediği o grubun adı neydi.
(3) 

Turkcell 3G'ye geçmem için ısrar ediyor fakat...

Zaphod #130655 
Turkcell 3G'ye geçmem için sürekli mesaj yollayıp duruyor. Bu telefon kaldırır mı bilemiyorum hadi onu geçtim işim olmaz zaten telefonda böyle ıncık cıncıkla ama şu mesajların sona ermesi için pes etmek üzereyim lakin ben tamam ulan geçiyorum dersem bunlar aylık 3G faturası diye benim kontörlerimi sömürmesinler. he?
(3) 

ASP.NET Machine A... (windows kullanıcı hesapları hakkında)

Zaphod #128682 
dün bilgisayarıma ati catalyst control centerı çalıştırmak için .net framework 1.1 kurdum. kullanıcı hesaplarımda "ASP.NET Machine A..." bu isimde bir kullanıcı oluştu bir anda. kullanıcı türü olarak sınırlı kullanıcı statüsünde duruyor fakat bilgisayarın hali hazırda kullandığı esas kullanıcı hesabı bu kullanıcının eklenmesiyle açılışta avatara tıklanma gereksinimi ister oldu. istemiyorum her açılışta avatara tıklamayı. bu yeni gelen kullanıcıyı da silersem sorun yaratabilirmiş sanırım catalyt sisteminde. var mıdır bunun bir çözümü.
(6) 

starbucks'da full time maaş

Zaphod #128130 
starbucks'a full time eleman olarak başvurmayı planlıyorum. yüksek bir beklentim olmasa da mülakatında "ne kadar maaş almayı planlıyorsunuz" sorusuna mantıklı bir cevap vermek adına yeni işe girenlerin ne kadar maaşla başladıklarını öğrenmek istiyorum.
(1) 

yıldız teknik mesleki ingilizce dersinin seçmeli ders statüsüne girmesi

Zaphod #122878 
yıldız teknik üniversitesinde mesleki ingilizce I ve II dersleri artık seçmeli ders statüsünde değerlendirilecekmiş fakat ben bu dönem (güz) aldığım mesleki ingilizce II dersini önümüzdeki dönemden (bahar) seçmeli bir ders yerine saydırabiliyor muyum ?
(2) 

İngilizce Kalıplar için Kitap

Zaphod #109624 
İngilizcede sık kullanılan kalıpların örnek cümlelerle yer aldığı bir kitap arıyorum.
(2) 

dosya uzantısı sorunu (örn: .doc, .srt, .avi...)

Zaphod #102934 
format attıktan sonra bilgisayarda şöyle bir sorun belirdi; her dosyanın uzantısı isim olarak yazıyor. örneğin bir altyazı dosyasının sonunda .srt yazıyor ve rahatça dosyanın ismini değiştiremiyorum ille o bölümü de bırakmam gerekiyor.
önceden dosyanın sonuna .srt yazdın mı formatı srt'ye dönerdi ama isim bölümünde yazmazdı. herşey eskisi gibi olsun istiyorum...
(3) 

ntfs ve fat32 arasında hız farkı var mıdır ?

Zaphod #100628 
usb harici bir disk aldım ve ntfs avantajlarından yararlanmak için bu formata geçmeyi düşünüyorum ama fat32 ile aralarında bir okuma/yazma hız farkı var mı bunu öğrenmek istiyorum. (harici hdd üzerinden aktif olarak kullanacağım dosyalar mp3 ve dvd olacaktır.)

edit: işletim sistemim windows xp

mobil görünümden çık