(2) 

dry bulk - tanker operasyon ve chartering maaş skalası

diyarbakir karpuzu #1579138 
selamlar herkese, çok niche bir soru olacak o yüzden isteyen özel mesajla da yanıt verebilir

şu son bir senede maaşlar çok ciddi değiştiği için bi market araştırması yapıyorum kendi pozisyonuma göre, bu üstte bahsettiğim işlerde çalışan arkadaşlar varsa bir maaş karşılaştırması yapabilir miyiz? armatör tarafı da olur, broker tarafı da olur, charterer tarafı da olur. tecrübe, pozisyon ve range söylerseniz çok sevinirim

Acil sahiplendirilme ihtiyacı olan sapsarı iki kedi

diyarbakir karpuzu #1532665 
Merhaba, apartmanımızın önünde takılan (muhtemelen birinin daha önce eve alıp sonra bıraktığı, çünkü çok uysallar) iki adet sarı var. bunlardan birini bu akşam bahçede ağzından burnundan kan akarken bulduk, hemen alıp veterinere götürdük damağı yarılmış, şu an veterinerde küvözde. vet iyileşeceğini söyledi, yarık kendisi iyileşirse bir 10 güne kadar, iyileşmezse operasyonla birlikte 20 güne kadar iyileşecek.

ben tüm masraflarını karşılıyorum, aşılarını da yaptıracağım fakat kendi evimde iki tane küçük dişi kedi var, maalesef alamıyorum şu an bu çocukları. gerçekten dünya tatlısı ikisi de, sevdiriyorlar sürekli. tercihen ikisini birlikte, ama olmadı tek tek sahiplendirmek istiyoruz, tedavisi boyunca 5-10 gün veterinerde kalacak, orasını da ben karşılayacağım. tek istediğim bunları alıp sevecek birileri. tahminimiz yaklaşık 3 aylıklar.

biraz aciliyeti olduğu için modlar bir hafta on gün kadar sabitlerse çok sevinirim.

not: sadece damağı yarılan fotograflarını koydum, ama diğeri de bunun kopyası. isteyene onları da atarım.

lokasyon maltepe istanbul
(2) 

telefon almaca / video kalitesi

diyarbakir karpuzu #1518919 
selam, telefonu degistirmenin vakti geldi is geregi video kalitesi yuksek olacak bir sey almak istiyorum o yuzden aklim iphone pro max 13te, ama cok da anlamiyorum bu islerden. bir is icin video kalitesinin yuksek olmasi onemli su anda, ama gecenlerde de bi tane ipad pro aldim, video cekim / edit islerini falan ipadde halletsem olur mu? videolar %90 oranda tiktok platformunda kullanilacak. ipadin cekim kalitesi gayet iyi, ama iste telefonla ayni mobiliteyi sunmuyor.

bir de telefon acisindan baska bir onerisi olan olursa duymak isterim

tesekkurler
(1) 

kadıköy dövmeci

diyarbakir karpuzu #1500834 
son dövmemden bu yana yıllar geçti, kadıköyde old school stiline hakim dövmeci tavsiyeniz var mıdır?
(3) 

klinikte çalışan psikologun aldığı yüzde

diyarbakir karpuzu #1461825 
selamlar, bir çalışma için kliniklerde çalışan (sermayeye ortak olmamış, sermayeye ortak olmuş ve sadece giderlere ortak olan şeklinde üç farklı durumda) psikologların gelir paylaşımı ile ilgili bilgi arıyorum, internette pek bulamadım. yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.
(6) 

işi bırakıp eski işime dönsem mi

diyarbakir karpuzu #1434366 
kaptanım normalde. mart başında bi yerden teklif geldi gemiye çıkma gel burda çalış diye, yeni bi işe başladım. ofis işi, haftaiçi 9 6. başta heyecanlıydı güzeldi yeni şeyler öğreniyodum falan ama biraz bunaldım bu aralar, öğreneceğimi öğrendim(her şeyi olmasa bile yüzde 90ını öğrendim).

gelecek odaklı bir iş değil, patron şirketi zaten işe girerken de bunun farkındaydım 1-1.5 sene çalışır çıkarım en fazla diyodum ama o bile zor görünüyo şu an. ofisten boğazı gördükçe valla hayatta özlemem dediğim gemiyi özlüyorum mavi mavi. maaşı gemideyken aldığım maaşın yüzde 40ı falan, ama ben zaten senede en fazla 6 ay çalıştığım için sene odaklı baktığımızda hemen hemen aynı şeye denk geliyor.

en çok da geçen saatleri saymaktan bunaldım. yok cuma akşamı oldu, cumartesini şöyle geçireyim pazar dinleneyim pazartesi iş var vs, biliyorum çoğu insan bu şekilde yaşıyor ama eskiden kafama estiğinde 10 ay hiçbir şey yapmadan takıldığım günleri özledim.

napsam ya valla araftayım şu an.
(10) 

yanlış mı yapıyorum

diyarbakir karpuzu #1374664 
selam. sıkıntılı olduğum bi konu var. bu sene içinde iki kişiden ciddi anlamda hoşlandım, biri bundan 4 5 ay önce gerçekleşti, adına x diyelim. bu xle buluştuk ettik falan, ben iyice hoşlanmaya başladım kızdan. o da benden hoşlanıyor planlar yapıyoruz şöyle böyle. sonra bi durum oldu bu x beni bi plan konusunda ekti. aslında ekmek doğru kelime mi bilmiyorum, cidden bir işi çıktı o planın olduğu gün, gerçekleştiremedik. benim ama hevesim kırıldı, bastım engeli. bi daha da konuşmadık.

bu olayın çok benzerini dün başka bi kızla yaşadım, y diyelim. beni yine hayal kırıklığına uğratacak bi durum oldu, ben yine bastım engeli her yerden. bu engelleme eylemini de şu şekilde düşünüyorum, yani daha ufacık bi konuda yaşadığım hayal kırıklığına bak, ben eğer bu ilişkiyi devam ettirirsem çok daha büyük konularda çok daha büyük hayal kırıklıkları yaşarım, iyisi mi ben daha yolun başındayken kurtarayım kendimi. en azından yıpranmamış olurum

çok mu yanlış yapıyorum, ya da kezban mıyım napıyorum aq. bana bi yol gösterin.
(2) 

bu hangi animeden?

diyarbakir karpuzu #1373368 
is2.4chan.org

ricardo editlenmemiş halini soruyorum tabii, editsiz olarak hangi anime olduğunu bilen var mı? +18 olabilir bir de, çemkirecekseniz izlemeyin.

ha bi de vpnsiz açılmaz muhtemelen.
(3) 

şu writing prompt hakkında ne düşünüyorsunuz

diyarbakir karpuzu #1370909 
ilk iki sene kadar önce görmüştüm herhalde, hala ara ara aklıma gelir açar okurum. oldukça etkileyici geliyor her okuduğumda, sizin de yorumlarınızı merak ettim

www.reddit.com

(en üstteki yanıttan bahsediyorum, wercwercwerc'inki)
(8) 

düşünce yapınızı merak ediyorum / bunun bir adı var mı

diyarbakir karpuzu #1369561 
geçenlerde yaşadığım iki durumu anlatacağım, biraz garip geldi ama başkasınınkiyle kıyaslayamadığım için bilemedim.

1: pizza yiyordum, 2 dilim yedikten sonra yeterince sıcak olmadığını düşündüm ve ısıtmak için odamdan çıkıp mutfağa gittim. hazır mutfaktayken yemediğim kenarlarını çöpe atsam mı diye düşündüm, ama iki dilim daha olduğunu düşünüp hepsini birlikte atarım diye vazgeçtim. kenarlarla birlikte ısıttım ve daha sonra 4ünü birden attım. yani 5 saniyelik falan bi haraket için optimizasyon yaptım kendimce.

2: spordan eve geldim, ellerimi yıkadım. shakera protein tozunu koyup su ekleyeceğim ama tozun kendisine nemli ellerle dokunmak istemiyorum, o yüzden ellerimdeki nem geçene kadar koridordan(tozun ve shakerın durduğu yer) mutfağa geçtim, bir bardak su içtim o esnada ellerim kurudu ve tozla olan işlemi bitirdim. yine aradaki 10 saniyelik boşluğu efektif kullanmaya çalıştım yani.

sürekli bu tarz ufak hesaplamalar yapıyorum, gün içinde onlarca defa böyle durumlara giriyorum. yani durup düşünerek yaptığım şeyler de değil aslında, otomatik olarak yapıyorum bunları. benzer durumda olan var mı? bir kaç arkadaşıma sordum yok yapmıyorum öyle bir şey dediler(en azından küçük şeyler için).

bunun bir adı var mı?
(5) 

Deniz tuzu spreyi

diyarbakir karpuzu #1368238 
Onerebileceginiz bi marka var mi? Ilk defa kullanicam, erkegim, sacim uzun degil. Denizden sonraki gun olusan goruntuyu kovaliyorum aslinda, baska oneriniz varsa onu da alirim.
(13) 

duyuruda argo/küfür neden yasak?

diyarbakir karpuzu #1366695 
2000 yıllarında keko webmasterların türkiyedeki forum kültürüne entegre ettiği "forumda argo kullanmak yasaktır" anlayışını neden devam ettiriyorsunuz? günlük hayatında argo ve küfür kullanan insanlarız hepimiz, 18 yaşın altında kullanıcı da kabul edilmiyor(sanırım, yanılıyor olabilirim).

abartılmadığı sürece argo ve küfürün kullanılabiliyor olması gerektiğini düşünüyorum. moderatörün işi de abartılıp abartılmadığını yargılamak olsun, aksi takdirde küfürlü kelimeleri filtreleyip silen bi kod ekleseniz daha mantıklı.

deminki sinirli yennefer duyurusunun silinmesinden aklıma geldi.
(13) 

thy pilot maaşları ne durumda?

diyarbakir karpuzu #1354853 
selam. geçenlerde bi arkadaşım beni çok gazladı sen pilot olsana vs diye, ufak bir çalışmayla thynin sınavını kazanırım muhtemelen. ilk başta şu anki işimden daha kolay ve kârlı göründüğünü düşündüm açıkçası ama sanırım arkadaşım maaş konusunda yanlış bi bilgi verdi. güncel olarak net bir bilgi de bulamadım, akademi esnasında ve akademi sonrasında thy'nin yaptığı kesintilerle birlikte maaş durumlarını bir bilen net bir şekilde yazabilir mi?
(6) 

bedelli hakkında

diyarbakir karpuzu #1350894 
şimdi ben bu akşam yola çıkacağım. e içeri telefon sokmak yasak, napıcam ben bu telefonu? emanetçi falan var mı askeriye bünyesinde? dışarda bir yere bırakmak da çok mantıklı gelmiyor. şehir önemliyse burdur.
(10) 

bu üç günlük sub etha olayı şaka mıydı

diyarbakir karpuzu #1350601 
kimsenin de umrunda değil. 2019 yılında bir servise üç gün boyunca erişilememesi ne demek?

biliyorum bu arada, duyuru adminlerinden kaynaklanan bir şey değil, benim lafım sözlük yönetimine.
(2) 

koleksiyonunu yaptığınız ama her ortamda söyleyemediğiniz şeyler?

diyarbakir karpuzu #1348277 
var mı? benim var bi şey de bazen beklemediğim tepkiler alıyorum, bana göre çok normal olan şey başkasında "neden ya" etkisi bırakabiliyor.

varsa ne olduğunu da söyleyebilirseniz süper olur.
(9) 

saçlarımı kestireyim mi ifşası

diyarbakir karpuzu #1347004 
biliyorum bi heyecanla girdiniz ama erkeğim

eksiup.com
(3) 

dupont kalem

diyarbakir karpuzu #1328773 
elimde 96 yılında alınmış fakat hiç kullanılmamış bir dupont kalem var sertifikasıyla birlikte falan. altın kaplama. şu anki piyasa değeri yaklaşık 200 euro, ne yapayım şimdi ben bunu? kullanayım desem kullanmam, satayım desem kime nereye satacağım? sahibindene falan koysam gider mi?

doğrudan dupont satan bir yere satsam da uğraşmasam ilanla milanla.
(6) 

duyuru sabitlenmesi için ne yapmak gerekiyor?

diyarbakir karpuzu #1318860 
duyurumun altına not düştüm bir iki gün üstte kalırsa çok sevinirim diye. acil bir şekilde ev arıyoruz istanbula yeni gelen bir arkadaşıma çünkü. iki tane moda da mesaj attım, ikisi de dönmedi ve duyuru sabitlenmedi. bir tanesi son 4 5 günde cevap atmamış, hadi o görmemiş olsun. diğeri online olup başka bir duyuruya cevap atmış.

duyurunun bir inner circleı olduğunun farkındayım, ben çok sık kullanmıyorum. bir duyuru sabitlemek için illa bu gruptan birine mi rica etmek lazım?

acil ev aranılan kedi duyurusu sabitlenirken benim bir kaç gün kalabilir mi diye rica ettiğim duyurum neden sabitlenmiyor? (dipnot: bir kedim bir de köpeğim var)

bu soruların cevaplarını merak ediyorum.
(1) 

Amerika aktarmalı uçak/valiz sorusu

diyarbakir karpuzu #1164765 
şimdi bu akşam istanbuldan frankfurta, ordan miamiye, ordan da venezuelaya aktarmalı uçağım var. sorum da şu, valizde(kabin bagajında değil) iki tane bıçak götürmek istiyorum ikisi de kamp tipi bıçaklar, bunlar bana sorun yaratır mı son olayların ışığında?
(3) 

ispanya konsolosluğunda çalışan/kayıp pasaport sorusu

diyarbakir karpuzu #1163696 
Bir arkadaşım şu an ispanya'da. pasaportunu kaybetti. Haliyle yeniden çıkarması lazım, fakat yeniden çıkartınca vizeyi de tekrar alması gerekiyormuş. Konsolosluk bu konuda yardımcı olur mu? Yardımcıdan kastım, normal süreden daha hızlı çıkartma imkanı var mı? Erasmusta şu an, çabucak çıkaramazsa ikinci dönem derslerinin çoğunu kaçıracak. Bilgisi olan varsa çok sevinirim.
(4) 

kredi kartı sorusu

diyarbakir karpuzu #1163655 
selamlar. mesela şöyle bir ekstre özet mesajı geliyor, x numaralı kart borcunuz x tl y usd, asgari odeme tutarı x/3 tl y usd.

şimdi burda usd cinsinden yapılan alışveriş toplam alışveriş borcunun içinde mi? yani benim hem tl borcunu hem de usd borcunu mu ödemem gerekiyor?

dikkatimi çeken başka bir nokta da tl'nin asgarisi %33'ü, ama usd'ninki aynı miktar olarak geçmiş.

kafamda deli sorular.
(7) 

Arşivlemelik dizi/film

diyarbakir karpuzu #1139366 
6 aylığına adam akıllı internetin olmadığı bir yere gideceğim. giderken yanımda götürmek için dizi ve film indirmem lazım, önerebileceğiniz liste var mı? ya da liste olmasa da olur, şunu kesin indir diyin siz o da yeter. izlediklerimi yazmıyorum siz kafanıza göre yapıştırın. ama illa tür söyle derseniz sci-fi çok severim, seinfeld veya ne bileyim always sunny in philadelphia tarzı dizilere bayılırım.

teşekkürler.
(1) 

Ghost in the shell

diyarbakir karpuzu #1105908 
Bunun komple halde bir torrentini bilen var mı? filmler + anime + ovalar gibi. Ya da arşivinde olan varsa istanbul içi gelip hard diskime alır üstüne de bira ısmarlarım :C
(4) 

Bir şeyler okurken anlatım bozukluğu

diyarbakir karpuzu #1102609 
Özellikle internette, sözlükte redditte forumlarda falan bir şey düzgün yazılmamışsa, yani anlam kargaşası varsa, tam ne demek istediği belli değil ise resmen çıldırıyorum. Bu eksik bi kelimeden de kaynaklanabilir, yanlış kullanılmış bi kelimeden de. Aynı cümleyi üç kere falan okuyorum, ne demeye çalışmış bu angut diyip daha da sinirleniyorum. Ama hakikaten sinirleniyorum yani agresifleşiyorum, agresifleştikçe kendime de kızıyorum.

Sizde var mı böyle bir şey, napmak lazım? Dert oldu resmen ya bana. Eskiden yoktu bu tarz bir durum.
(3) 

Kibris doviz sorusu

diyarbakir karpuzu #1093195 
Simdi havalanindayim aksam kibrisa gidecegim de yanimdaki dovizleri bozdurayim mi havaalanindayken? Hic bozdurmayip casinoda dovizle chip alsam bir kar ya da zararim olur mu kur bakimindan?
(1) 

Gorillaz

diyarbakir karpuzu #1089869 
Tadında başka kim var?
(4) 

Telefon sorusu

diyarbakir karpuzu #1065249 
Selam, biliyorum onlarca telefon sorusu var halihazırda ama malum her gün durumlar değişiyor. Bir telefon alacağım, bütçe 2bin civarı ama çok da telefona bağımlı bir insan değilim, yani aman en son çıkan şey bende olsun hevesim yoktur. Daha ucuza daha iyi bir öneriniz varsa onları da duymak isterim. Ne alayım?

Teşekkürler.
(5) 

Şirkete isim önerisi

diyarbakir karpuzu #1052573 
Köy yumurtası üereten bir şirkete güzel isim önerileriniz varsa alabilir miyim?
(2) 

Acil, ufak ingilizce sorusu

diyarbakir karpuzu #1040113 
İlk cümleden ne anlam çıkarıyorsunuz? Variable-interval one-minute schedule of reinforcement kısmında kafam durdu resmen. Biraz acil
(3) 

3 4 gündür sağ şakağımın üstü ağrıyor

diyarbakir karpuzu #1007397 
Aslında ağrıdan ziyade sanki şişmiş, ya da dolu(dolmuş?) gibi. nedendir ki bu
(7) 

hasta olacak gibiyim, napiym?

diyarbakir karpuzu #1003693 
gittim mal gibi hasta olan arkadaşın bardağından içtim. nedir önlemlerimiz?
(7) 

Go öğrenmek

diyarbakir karpuzu #999443 
Go'yu hiç (ama hiç) bilmeyen ve öğrenmek isteyen birine tavsiye edebileceğiniz siteler var mı? İngilizce de olabilir.
(1) 

uykuya dalmak üzereyken elim/kolum uyuşuyor

diyarbakir karpuzu #990586 
neden bu? sadece uykuya dalarken değil, gün içinde de oluyor kısa süreli. ara ara sersem gibi(lightheaded dedikleri) hissettiğim de oluyor. ve zaman zaman göğüs sıkışması/karın ağrısı. stresli bir dönemdeyim bayağı, anksiyete bozukluğu tarzı bir şey mi sizce yoksa vücutta eksik olan bir şey mi? doktora da gideceğim de gidip kan testi yaptırmakla psikiyatra gitmek arasında kaldım.
(3) 

bir fantastik kitap sorusu da benden

diyarbakir karpuzu #974626 
Zaman çarkı tadında bir şeyler arıyorum. yani olaylar ana kahraman ve maceraları tadında değil de daha grand scalede olsun. yüzüklerin efendisi güzel bir örnek.

var mı böyle bildiğiniz seri?
(2) 

fantastik kitap soruyorum koşun

diyarbakir karpuzu #966864 
elimde olanlar bunlar hangisine başlayayım? daha önceden sevdiklerimin başında zaman çarkı gelir.


Acacia Trilogy
Bartimaeus
Chronicles of the Black Company
Chronicles of Thomas Covenant
Coldfire Trilogy
Demon Trilogy
Dresden files
Earthsea Cycle
Elric
Jonathan Strange and Mr. Norrell
Locke Lamorra
Malazan Book of the Fallen
Memory, Sorrow & Thorn
Mistborn
Mythago
Night Angel
Riftwar
Sword of Shadows
Tales of Gormenghast
The Chronicles of Amber
The Farseer
The First Law
The Kingkiller Chronicle
The Magicians
The Prince of Nothing
The Runelords
Tigana
(3) 

cumartesi sabah 9.45te bostancıdan sabiha gökçene kaç dk?

diyarbakir karpuzu #942740 
Kaç dakikada giderim? araç ile gideceğimi trafik olur mu? bir de sahilden mi gideyim e5ten mi
(8) 

sağlık sorum var koşun

diyarbakir karpuzu #933932 
göğsümde ara ara bir acı oluyor yaklaşık üç dört gündür. sağ meme ucumun biraz üst tarafına doğru. pek hastaneye giden biri değilim, hangi departmana gitmeliyim?
(6) 

Cello suite no 1 benzeri parçalar arıyorum

diyarbakir karpuzu #933209 
ama komple onun gibi de olmasın. bazı kısımlarını beğeniyorum. genelde
www.youtube.com şunun başından 2:22'ye kadar olan kısmı gibi.

yani tam anlatamadım ama çok "gayriciddi" geliyor notalar hızlanınca. ne biliym böyle bi neşeli gibi. öyle olsun istemiyorum. ama şimdi öyle dedim diye wagner falan da vermeyin.

of çok saçma açıkladım nolur biriniz anlayın :(
(1) 

E9 Nerden kalkıyor

diyarbakir karpuzu #910793 
Ve kaç dakikada sabiha gökçende olur? saat 2- 2bucuk gibi bineceğim, bugün
(3) 

Kafam yanıyo!

diyarbakir karpuzu #902773 
Vallahi kafam yanıyo. Son iki üç gündür kafamın üst kısmı böyle tahriş olmuş gibi, saçları düzeltirken veya ne bileyim elimi kafamdan geçirirken falan acıyor. Bir yere de vurmadım. Bi haftadır falan hep bere takarak çıkıyorum bereyi de tam oturtmadan saçları geride tutacak şekilde takıyorum. Saçların sürekli geriye doğru çekilerek durmasından mı bu hassaslaşma? Başka ne olabilir?
(3) 

murray berdych maçı

diyarbakir karpuzu #898289 
noolur sizce?
(8) 

ultima online

diyarbakir karpuzu #891191 
zamanında oynamış, gönül vermiş, sınıfta kalmış, hala oynayan veya oynamak isteyen var mı? varsa nerede oynuyorsunuz? sphere mi runuo mu?

tame kasıyorum da bi yandan çok sıkıldım.
(5) 

internetim sik gibi

diyarbakir karpuzu #887452 
sizzinki de öyle mi?

lokasyon idealtepe
(1) 

Vadesiz dolar hesabı açtırmak için en uygun banka

diyarbakir karpuzu #887092 
Hangisi?
(7) 

Ayfon bulamıyoruz!

diyarbakir karpuzu #852116 
o kadar zenginiz ki parayı ne yapacağımızı şaşırdık.


arkadaşım bir haftadır istanbulda her yerde iphone 6 plus 64gb beyaz arıyor. ama bulamıyor. sizin bir fikrinizi alalım dedik.

gezilmeyen alışveriş merkezi kalmadı gibi. nakit verecek.
(3) 

parti giyimi

diyarbakir karpuzu #840145 
aşağılarda bi soru vardı üniv. partisine şu giyerek mi gidilir diye. millet kot tshirt gitme demiş. ben hayatımın son iki senesinde sivil hayatta üstüme tshirt'ten başka bir şey geçirmedim(abartıyorum, ama çok nadir), alt giyimde de ya kot giyerim ya şort? geneldeki algı böyle mi?
(4) 

Izmir ev

diyarbakir karpuzu #809771 
Selamlar. Izmirde disi bireye ev ariyoruz. Ev arkadasi arayan varsa iletisime gecerse cok seviniriz.

Modlardan ricam biraz ustte kalabilirse cok sevinirim durum oldukca acil.
(6) 

Kopek - cis sorunu

diyarbakir karpuzu #809100 
Kopegimiz iki gundur cisini eve yapmaya basladi, ve oldukca sik sekilde. Normalde hep tutardi. Son zamanlarda hep klimanin altinda uyumaya basladi, ordan soguk falan almis olmasi mumkun mu? Veya baska bir sebebi olabilir mi?

Not: elbette veterinere gidecegiz gidene kadar bir fikrimiz olsun dedik
(7) 

başkasının whatsapp mesajlarını görme?

diyarbakir karpuzu #808228 
mümkün mü böyle bir şey? telefon hard olarak elinde olmadan?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık