(6) 

Ses Kayıt Stüdyosu

therevo #198517 
merhaba bir is kurma konusunda fikirlerinizi almak istedim de umarım yardımcı olursunuz..

isi kuracak olan kisi kardesim. 18 yasında, rap le ugrasıyo. evde home studoysu var. kendi calısıp kendi kazandıgı parayla kurdu home studyosunu.

2 senedir iyi kotu bu isin icinde. cevresi falan genisledi baya.

isin konusuna gelince bir ses kayıt studyosu acmak. ordan hem kayıtlar alıp hem de rep üzerine giyim uzerine satıs yapmak.

bunun icin malzeme konusunda biraz arastırma yaptıkta 2.500 civarında teknik ekipmanı saglayabilir , cok profosyonelce olmasada baslangıc icin.

ise baslamadan elinde 5000 lira gibi bir para olacak. kira+dizayn+ses sistemi falan bu parayla bir sekilde halloluyo.

kafasındaki fikirde su, ben de az cok arastırdım olma ihtimali yuksek.

isi acacagı bolgede 5 tane lise var, nufusuda yuksek bir yer. bu rap olayıyla ben pek ilgilenmem ama genclik olarak baya ilgili gibi. kayıt bası ucret almayı falan dusunuyo iste, birazda satarsa eger sattıgı urunlerden.

kendi yapabilecegi konusunda epey iddalı. 2 yıldır isin icinde oldugundan teknik olarakta gelistirdi kendini. mix kayıt falan yapabiliyo.

sizce bu is olur mu? en azından denesin mi? hani sonucta bir girisim. kendini idare edebilrse eger daha sonra daha merkezi bi yerde daha profosyonelce yapabilecegi fikri aklıma geldi. 5000 liranın 3000 lirasını ben vercem.

dusuncelenrizi paylasırsanız cok memnun olurum. her konuda fikir ya da yardım konusunda.

tsk ederim simdiden..
(2) 

Ankarada Bel Fıtığı Lazer Tedavisi ya da Ameliyatı

therevo #195866 
var mıdır boyle bir tedavi yada ameliyat yapan bir yer? netten baktım da pek bulamadım gibi. daha once gitmis gormus, ya da bi sekilde duymus olan var mı acaba?

ankarada degilse bile bu hastalık lazer ile tedavi edlimekte midr acaba?
(5) 

Yazılım Yüksek Lisans

therevo #193082 
matematik bölümünden mezun biri yazılım üzerine yüksek lisans yapabilir mi? yapabilirse ne gibi avantajları olur? hangi sektörlerde iş sahası açılabilir?

yüksek lisans yaparken lisans diploma notu cok etkiler mi? hani dusuk olması falan?

ozel universite de bu etkileme oranı azalır sanırım?

daha da ozele inecek olursak baskent uni ve atılım uni de bu dedigim olay yapılabilir mi?

saygılar.
(3) 

Matemaik Yurtdışı Yüksek Lisans

therevo #185805 
Derdimi fazla uzatmadan sorayım. Türkiyede anadolu universitelerinin birnden 2.20 ortalama ile matematik bölümünden mezun oldum. Öğretmenlik yapmak istiyodum ama formasyonla ilgili bir sorun olustugu icin o sansım biraz azalmıs bir durumda.

Yurtiçinde ya da özellikle yurtdışında matematik veya iktisat üzerine yüksek lisans olanakları nasldır? özellikle yurtdışını soruyorum cunku amacım gidip hem dili(ingilizce) gelisirmek hem de mesleki anlamda rahat is olanakları saglamak maksatlı egitim almak.

ne yapmam gerekmekte, nerelere basvurup daha detaylı bir bilgi alabilirm?

7-10 bin lira arası param var. gittigim zaman sanırım ilk planda yeterli olabilir? orda calısadabilirim. hatta calısırsam daha guzel olur :)
(6) 

jandarma komando

therevo #166222 
yav simdi beni istemedigim halde komando yapmıslar, hem de kallavi bir yer olan focada komando egitimi alcam.

simdi sorun su. ben de yaklasık 3 aydır bir bel agrısı var, sporcu olmama ragmen hic alısık degildim ama 3 aydır inceden bir agrı belimde.

mr rongten tomogrofi falan cektirdim 1 ay once. sonucları ben gostermedim doktora ama doktor babama sinir sıkısması oldugunu soylemis.

sinir sıkısmasınında sanırım tıbbi adı siyatik. 10 gun once verdigi ilacları kullanmaya basladım. 2 tane hap vermis. onların etkisiyle ve birazda dinlenmem sonucunda biraz rahatladım. biraz uzun yuruyuslerde, ayakta kalma sonucunda falan agrı kendini belli etmeye baslıyo. belimi gucsuz hissetmeye baslıyorum cogu zaman.

2 gun sonra teslim olcam. 18-20 gun yemin torenine kadar egitim cok agır olmayacakmıs sanırım. ama ondan sonra 3 ay cok agır bir yolculuk var sanki onumde.

simdi ben bu yorucu maratonun altından kalkabilir miyim? agrıkesiciler ya da herhangi bir kas gevsetici ilac kullanarak falan?

cektirdiigm sonucları yanımda gotureyim en iyisi, orda bir aksilik falan olursa en azından gosteririm diye dusunuyorum..

birazda psikolojik bir agrı mı hissediyorum acaba? ama bel bu sonucta tehlikelidir, saka yapmaya gelmez.

ne yapmalıyım? yukarda yazdıklarımın dısında?
(1) 

tandogandaki askeri malzemelerin satıldıgı yer kaçta kapanır?

therevo #165856 
soru yukarda? :)
(1) 

Fen Edebiyat Matematik Mezunu

therevo #165575 
Fen Edebiyat Matematik Mezunu olan bir kişi formasyonu yoksa eger, ingilizce matematik ders anlatabilir duzeyde oldugu dusunulurse, kolejlerde calısma imkanı var mıdır? ya da yurtdısında herhangi bir egitim kurumunda matematik dersi verebilir mi?
cok ince bir soru oldu ama belki bir bileniniz vardır diye sordum :)
(3) 

ttnete veda etmek

therevo #164468 
2 yıldır ttnetin 8 mbt baglantısını kullanıyorum. 10 gun sonra askere gidecem ve interneti evde sadece kardesim kullancak. o da aksamları saat 10 dan sonra 2-3 saat ve haftada bir gun tum gun olarak baglanabilecek. su sartlar altında en hesaplı baglantı ne olabilir? 50 ytl vermesin her ay bosuna.

bi de video izleme olayı var. kotalı derseniz sanırım video izleyerek gecebilir kotayı. bunun dısında hangi seceneklerimiz var acaba?
(1) 

mebs. okl. ve. eğt. mrk. k.lığı mamak ankara

therevo #164040 
tam olarak mamak ın neresinde? kızılaydan mı ulustan mı daha rahat gidebilirim? bir de hangi otobus ya da dolmus gider acaba?
(1) 

yedek subay sınavı

therevo #163792 
ben bu sınava ankarada 3. gun gitsem cok sıkıntı olur mu? 2. geceyi 3. geceye baglayan gece gitsem 2. gunden kalanların falan bir onceligi olur mu? yoksa 3. gün baska bir sıra mı olur?
(7) 

Ankara- İzmir arası en ucuz uçak bileti

therevo #157528 
tarih 15 temmuz olmak üzere, Ankara- İzmir arası en ucuz uçak biletini nerden alabilirim?
(1) 

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi / Telsizler / Altındağ / Ankara

therevo #156713 
Kızılaydan hangi otobus gecmekte tam olarak?
(7) 

herşey ya da her şey?

therevo #148243 
hangisi dogrudur acaba?
(2) 

askerlik başvurusu

therevo #147267 
yarın ağustos (kısa donem ) celbi için başvurcam askeriyeye de ne yapacagım, ne goturecegim hakkında hicbir fikrim yok. direk gidip dilekce mi vercem yada yanımda evrak falan goturmeme gerek var mı? ankaradayım, cebecideki askerlik subesinden baska bir yere gitsem olur mu? yenimahalle askerlik subesi falan gibi, daha yakın diye?

edit: şehir ankara
(2) 

ahilikle ilgili makale-tez

therevo #129456 
ahilikle ilgili makale-tez aramaktayım. kütüphanelerin veri tabanlarından makaleleri pdf olarak alabilecegim bir site var mı acaba?

ya da başka bir fikri olan?
(1) 

ankara kiralık oda

therevo #120398 
ankarada kızılaya yakın olmak koşulu ile, kiralık oda lazım. 1 oda mutfak banyo wc olacak şekilde. var mıdır bildiginiz bir yer, ya da daha hızlı bulmak için ne yapmalıyım? emlakcı+depotizo falan olmasa ne guzel olur.

internetten hangi sitede aramam daha dogru olur?
(1) 

Eski tarihte alınan ilaç

therevo #115758 
bizim şimdi doktara gidip recete ile aldıgımız ilacları, eczaneden aldıgımız zaman onun bir veritabanı olusuyor mu acaba?

hani kimlik numarası ile daha once ki zamanda aldıgımız bir ilacı bulabilir miyiz?
(sanmıyorum ama sorayım dedim, babam sordu da :) )
(7) 

baş ağrısı

therevo #114390 
dun aksam uzeri 4ten beri basımın sag tarafına bir agrı girdi ve hala agırmakta. icerden dısarı dogru ani cıkıslar oluyo ve feci halde canımı sıkmaya basladı. gece yatınca gecer sandım ama gece bile uyurken uyandırdı serefsiz. sorun ne olabilir? migren falan mı yoksa? ( biri oyle dedi de ) ayrıca basımdan ara ara boynuma bile etki etmeye basladı.
(2) 

Dersane Stajerlik

therevo #111446 
dersade calısan bir öğretmen arkadasım var, formasyonu var, stajerligi kalkmamıs durumda. bu sene stajer kalkmayacak diye anlasmıs ama bugun stajın kaldıralım teklifinde bulunmuslar ama maasından 250 ytl kesinti yapmak koşulu ile. o da kabul etmis. yarım zamanlı calısıyo, haliyle maası da düşmüş. kendisi şimdi biraz pişman gibi, bir de kpss ye hazırlanıyo amacı memur olmak, ogretmen olmak falan da degil. (fizik mezunu) 2. ya da 3. yılı dersanede.

sizce ne yapmalı?

(ben eski haliyle devam etmesini telkin eyledim maası dusmesin otursun adam gibi kpss calıssın diye dusundum.)
(5) 

ekran görüntüsü kaydetmek

therevo #110302 
bunu en kolay nasıl yapabilirim? camtasia 6.0 var,bi 5 dk kaydettim onu wmv ye ya da aviye çevireyim dedim sadece 15 dk video hazırlaması falan surdu daha baslayacakta ceviredekte. uzun kayıtlar yapacagım icin pratik olarak bir program onerisi var mı acaba?

ayrıca iyi bayramlar herkese.
(3) 

grafik tablet ankara

therevo #110042 
ankarada nerde bulunur? uygun fiyat olanından, bi de tavsiye edebileceginiz urun olursa cok daha guzel olur. limit 125 az ama, anca o kadar :)
(4) 

time çogul olmuyosa times dergisini nasıl acıklıycam cocuklara?

therevo #109859 
şimdi zaman anlamındaki time sayılmıo...kaç tane zamanın var diemiosun ya...ne kdr zamanın var die how much sorusu soruon, bu yüzden sayılmayan kelimeler cogul olmuo ya hani waters diemiosun mesela su için.

time çogul olmuosa times dergisini nası acıklıcam cocuklara?

diye soruyo bir arkadasım, acıklayıcı bir cevap getiremedim var mı acaba yardımcı olabilecek? :)
(1) 

casper nirvana t4300 windows 7

therevo #109641 
anakart, lan ethernet gibi sürücülerini nerden bulabilirim?
(3) 

windows vista starter

therevo #108950 
aldıgım laptopta bu isletim sistemi yuklu, 3 programdan fazlasını falan acmayan mükemmel güzellikleri varmıs. ben bunu nasıl kaldırırım? windows 7 falan yukleyebiliyor muyum? driverleri falan kalacak sekilde?
(1) 

ethernet dns sorunu

therevo #108800 
2 bilgisayar var biri pc biri laptop. pc modeme direk usbden baglı, laptop ise modem uzerinden ethernet kablosu ile baglı. pc de dns ayarlarını degistirebiliyorum ama laptopta dns ayarlarını degistirecegim bir yer bulamadım ag baglantısını gormuyo direk modemi goruyo, nasıl bir cozum olabilir? youtube iciN?
(1) 

Oscar Wilde- Birimiz Gitmeli

therevo #108222 
oscar wilde'ın intihar etmeden önce paris'te kaldığı otelin duvarına yazdığı yazı. orjinalini bilen yazabilir mi acaba? ( fransızcası )
(2) 

iki soru eğitim

therevo #102196 
merhaba. bir dersanede matematik öğretmenligi yapıyorum, 2 tane öğrencimin sorduğu sorular;

1. kendisi bilkent ilköğretimde okumakta ve orda eğitim dili ingilizce. kendisi de ingiliz ve turk vatandası zaten. bu sene tede gecmek istemekte. su an oyle bi sansı var mı acaba? tedin boyle yarı donemde ogrenci alımı var mıdır? (ankara)

2. soru 8.sınıf basarılı bir kız öğrenci icin. aslında pek soru sayılmaz ama soyle birsey; simdi bu kızımızın gecen sene ki okuldaki matmatik ogretmeni bunlara demis ki bu sene icin kendilerini tubitakın matematik sınavına hazırlayacakmıs. ama bu sene hocaları bunların derslerine girmiyormus, dolayısıyla bunları sınava hazırlayamayacakmıs.

haliyle bu aralar pek bi uzgun. tubitakın bu sınavı nasıl olmakta? hani kızımız kendi isterse baska ogretmenlerin yardımıyla bu sınava girebilir mi?

ayrıca bilime pek bi meraklı ama sbs ye hazırlancak diye bu kızımızın icindeki bilim askının sonmemesi icin ne yapabiliriM?

sorular bu kadar, ufakta olsun dusuncelerini paylasırsanız cok sevinirm.
(3) 

flash disk sorunu

therevo #101643 
elimde bir tane toshiba flash disk var bu benim bilgisayarım dışında başka bilgisayarlarda çalışıyor.

diyeceksiniz ki bilgisayar bozuk ama baska flash disk ya da bi kac tane denedigim mp3 playerın usb si bilgisayarda çalışmakta.

neden benim bilgisayar, benim flash diski tanımıyor olabilir?
(1) 

videoda çalan müzik?

therevo #100091 
www.youtube.com

videonun arkasında bir müzik çalmakta da kimdir bana o lazım?

şarkıyı söyleyenler değil alt yapıdaki müzik kadın sesi felan var..

Narada denen biriymiş sanırsam ama bulamadım bi türlü yardım ederseniz sevinirim.
(5) 

Bilkent Bankacılık ve Finans

therevo #98587 
(ögrencim yazmıstır) Merhabalar Size bir sorum olacak. Ben Bilkent Bankacılık ve Finans Bölümünde okumayı düşünüyorum.( burslu )
Oncelıkle Burslu Gırmeyı ayrıca mezuniyet sonrası işletme yukseklisansı yapmayı dusunuyorum. Sızce mezun olduktan sonra kaliteli iş sahibi olma ve yurtdışında kaliteli bir master yapma olasılığım nedir ? Son olarak bölümün avantajları ve dezavantajları hakkında kısa bilgiler verirseniz çok sevinirim. Bilgileriniz için şimdiden teşekkur ederım…

bölüm hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba?
(5) 

Bilmece

therevo #98028 
bir kör bir topla bir sağır bir ormandalar..

topal ölür, sağır köre topalın öldüğünü nasıl anlatır?

cevabını bende bilmiyorum, düşündüm mantıklı bişey çıkaramadım.
(1) 

İngilizce Öğretmenlik Sertifikası

therevo #97980 
Hacettepe Almanca Eğitim Fakültesi, 4. sınıfta okuyan bir öğrencinin ODTÜ ya da GAZİ de ingilizce formasyonu alma gibi bir durumu var mı acaba?

Formasyondan kastım İngilizce Eğitim Serfitikasıda olabilir.


Alınabiliyorsa ne yapması gerekmektedir? Ales, Kpds?
(2) 

Bir film vardı..

therevo #92656 
bir tecavüz sahnesi vardı, baya bi ses getirmisti.

hatta gidenlerin cogu sinemadan cıkmıştı falan.. 5-6 sene oncesinde vizyona girmisti.

cıkaramadım bi turlu, bi an aklıma takıldı da :)
(1) 

dare goze mi wadari (kürtçe)

therevo #88408 
türkçesi ne demek? ( çeviri )
(2) 

Digital kameradan kayıt

therevo #88397 
Merhaba..

şöyle bi digital kamera var şu an elimde.

www.easycamcorders.com

ve bundan direk usb den ya da nasıl oluyosa bi sekilde bilgisayara kayıt yapmam mumkun mu acaba?

usb nin yanında bi de dv girisi var ama ona girecek kablo tam olarak girmiyo.

boyle bi kayıt mumkun mu bir program aracılıgla falan? internetten driverlerını buldum yukledim sorun yok driverlarda. saygılar.
(4) 

host ve domain

therevo #87984 
Merhaba, bu konularda fazla bilgim yok ama merak ettiğim kafamda birkac soru var;

şimdi bi site tasarlansa, içinde ortalama 200 mb dan 20-30 arası videonun flash vidoe ya da baska bir sekilde sunulacagı bir host ne kadara patlar?

google a yukleyecektim videoları ama google upladı kesmis, youtube'a herkes erisemiyo, vimeoya baktım o da haftalık free olarak 500 mb diyo, ücretlisi yıllık 59$, malesef o kadar da param yok.

ayrıca videoların hızlı bi sekilde sunulması da onemli, bunun icin de sanırım host saglam olmalı?

lafın kısası ucuza mal olabilecek sekilde, yurtici ya da yurtdışı farketmez böyle bir hostu nasıl, ne kadara sağlayabilirim? ( domain de hesaba dahil .net olcak sekilde )

free olarak host edebilecegim sonra emble(tam adını bilmiyorum) olarak siteye koyabilecegim video host siteleri de olabilir eğer varsa.

saygılar.
(9) 

köpek cinsi

therevo #85860 
resimdeki köpeğin cinsi nedir acaba? sokak köpeği de olabilir? bi bilen varsa yardımcı olursa cok minettar kalırım saygıdeğer dostlarım..
(4) 

bu hata neyin nesi?

therevo #66885 
flash diski acmaya calıstıgımda bu hata cıkmakta. baska flash diski de denedim onda da aynı hata. sorun sanırım pcde? bilen varsa yardımcı olursa cok makbule gecer. googleda bi windows hatası olarak gecmekte ama cozumunu bulamadım.
1234567   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık