(5) 

istanbul'da kaliteli özel çikolata & şeker satanlar

tabudeviren #1586153 
bagdat caddesinde mabel, sagra special var.
kadikoy'de hacı bekir lokumu, sekerci cafer erol var.

başka neler var?
marketlerde satılanları sormuyorum.
market veya özel noktada satılıyorsa turkiye'de her yerde bulunamayan, ithal çikolata vb varsa olabilir.
(3) 

aracı geri geri sürmek yasak mı?

tabudeviren #1586152 
diyelim ki istanbul'dan ankara'ya geri geri sürerek gitmek istedim.
cezaysa cezası nedir?
(4) 

İngilizcede ha bu ha şu aynı şey anlamında idiom

jimjim #1586150 
Kaka ya da bok ikisi de aynı gibi bir söz vardı. Tabii daha nazik versiyonu asla hatırlamıyorum. “Bişey ve/veya bişey” şeklinde eş anlamlı iki sözcük olarak kullanılıyordu.
Neydi?
Thanks.
(9) 

Yazlık Beldelerdeki Kaliteli Turist Popülasyonu

the feel good #1586149 
Türkiye'nin son yıllarda eksen değiştirmesiyle yoğunlaşan Orta Doğu ve Eski Sovyet Bloku ülkelerinden gelen turistik ilgi hepimizin malumu ve ülkemizin bir gerçeği; genel yorum ve izlenimim bu şekilde

Fakat bunun yanı sıra ülkemizdeki yaz turizminin kimyasını detaylı şekilde bilmemekle birlikte; iki tip profil olarak şemalandırmıştım kafamda. Şöyle ki; ilki tabi ki soğuk iklim kuşağından gelen Rus ve Eski Sovyet Bloku ülkelerinden gelen turist kitlesi; ikincisi ise, ülkemize ucuz tatil yapmaya gelen; İtalya, İspanya, Fransa sahillerinde tatil yapmaya bütçesi yetmeyen Avrupa ve Birleşik Krallık ülkelerinden gelen turist kitlesi.

Ama bunun yanında bazen hiç tahmin edemeyeceğim global boyutta zengin iş adamları yada dünyaca ünlü celebritylerin ülkemizdeki yazlık beldelerdeki haberleri karşıma çıkıyor. Mesela en son Jeff Bezos'la ilgili şöyle bir haber gördüm: t24.com.tr

Lütfen konuyla ilgili bilgisizliğimi cahilliğime verin; ama sormak istediğim şey şu; dünyaca ünlü o kadar tatil beldeleri varken(aklıma gelen;St.Tropez, İbiza gibi) bu kişilerin Türkiye'yi tercih etme sebebi nedir? ve bunların münferit örnekler olmadığını düşünerek; bu kaliteli turist kitlesinin tatillerini ekseri olarak hangi bölge/tesiste geçirdikleri?
(5) 

Uzak doğu dillerini öğrenenler için uygulama

titanic kemancısı #1586148 
Bir arkadaşımın referansı ile uygun fiyatlı native bir hoca buldum ancak birkaç ay doluymuş sınıfı, bana o sırada döküman gönderecek biraz aşina olmam için. Biraz heves ettim o sırada hangi uygulama ile başlayayım sıfırdan başlayan ve alfabe heceler ile başlayan birisi olarak nasıl bir yol izlemeliyim bilen arkadaşlardan tavsiye alırsam süper olur :)
İngilizce biliyorum eğer dil desteği bakımından önemliyse. (öğrenmeye başlayacağım dil Korece)
(10) 

eskiden araç kilitleri vardı

tabudeviren #1586144 
hani direksiyon ile debriyaj veya fren arası bağlantı oluyordu.
az evvel ekşi'de gezerken hatırladım.
hiç görmüyorum.
artık araba çalmak daha mı zor? gerek kalmıyor mu?
(13) 

bes mantıklı mı değil mi?

duyulmasi gerektigi kadar #1586142 
türkiye gibi bir ülkede her 5-10 yılda bir enflasyon patlıyor, döviz krizi de üretiyoruz sürekli. bu gibi durumları da göz önüne alınca 35-40 yaş arasındaki biri için bes mantıklı mı yoksa başka yatırım araçlarını mı düşünmeli?

aylık 1000 lira gibi bir şey atıp, devlet desteğini de alalım. fonlarla birlikte değerlensin, amaç ileride yandan ufak da olsa bir akış olsun. bu kişinin evi, arabası var. büyük ihtimalle kira getirisi olan mülkü de olacak.
(3) 

Banka borcu - avukata devir

metal69 #1586141 
Bankaya toplamda 50 bin borcum var, 5 taksitle ayda 10'ar 10'ar ödeyin diyorlar. İlk taksit için son gün 22 temmuz dediler bugün. Ben de en azından ağustosta başlasın veya taksit miktarını artırın diyince olumsuz yanıt aldım ve 22 Temmuz'a kadar ödemediğim takdirde avukata devir olacağını söylediler.

Eğer avukata devir olursa borç ne kadar artar ve avukat ile taksitte anlaşabilir miyiz?
(1) 

Google Maps hakkında bir soru

dedeminhirkasi #1586140 
Başlangıç noktasiyla varis noktasını seçtikten sonra bir rota çıkıyor. Sonra o rotayı ben street view ozelligiyle yani sokak goruntusuyle bakıyorum. Benim istediğim rotayı ayarlayınca otomatik olarak sokak görüntüsü yani street view şeklinde otomatik olarak başlangıçta varişa kendisi götürür mü? Böyle bir şeyi nasıl yapabilirim, teşekkürler
(14) 

Ev fiyatları yükselir mi?

deepest #1586139 
Merhaba,
ev alma düşüncem var. elimde birikmiş bir para var. fakat sizce ev almak için uygun zaman mı? ev fiyatları bir süre daha yatay devam eder mi? kısaca soru şu; elimdeki nakiti yatırıma yönlendirip değerlendireyim mi 6 ay kadar, yoksa şu an fırsatı değerlendirip ev fiyatları daha fazla yükselmeden elimi çabuk mu tutmalıyım?

teşekkürler

whatsapp yedeği indirme

sayha #1586138 
google depolama alanında yer kalmadı uyarısı veriyor. sohbet yedeğim 13gb. google'a yedeklenmiş bu sohbeti indirmenin bi yolu var mı?
(2) 

Adres değişikliği fatura olmadan yapılır mı?

mhmtt #1586137 
ev sahibiyle sadece kontrat yaptık. su ve elektriği üzerime almadım. Kontrat ile gitsem, adres değişikliğinde bulunabilir miyim?
(10) 

İlk defa yaprak sarma yapacağım: yardım!

@stubborn inferno #1586136 
Aklıma düştü dün akşam, bugün yapayım dedim. Tariflere bakındım, herkes başka türlü yapıyor. Kimi etli, kimi sadece fıstık kuş üzümü baharatla, kimi önce kavuruyor kimi de içini çiğden doldurup sonra sarıp ocağa alıyor. Hangisini daha çok seviyorsunuz ve hangisi ilk defa sarma yapacak biri için daha az zorlayıcı olur?

İkinci sorum ise, yaprakları nereden almamı tavsiye edersiniz? Marketlerde salamura olarak var ama içime sinmedi. Tazemasa, tazedirekt vs gibi online marketlerde de bulamadım. Önerileriniz var mıdır? Ps: bugün boşum ve Kadıköyde yaşıyorum, çıkıp alabilirim de.

Şimdiden teşekkürler :')

Erkekler için Gardasil (HPV) Aşısı

waltwalt202 #1586135 
Selam,

Erkekler bu aşıyı olmak için nasıl bir yol izliyor? Aile hekimine mi gidilir? Eczaneye doğrudan gitsen yaparlar mı? Özel bir doktor mu reçete eder?

Prosedür nedir yapmıştır olanalar yazarsa güzel olur.
(4) 

Check-in Bagaj kilo sınırını aşarsa ne olur?

architects creed #1586133 
merhaba,
bilet alırken diyelim ki 12 kiloluk seçeneği aldık, ama bagaj 16 kilo çıktı.

extra bavul kilosu için internet sitesindeki 20 kilo seçeneği ile aynı ücreti mi alacaklar, yoksa havaalanında olduğu için daha yüksek bir ücret mi alıyorlar?
(7) 

Lastige civi girmis

narod #1586132 
görsel

Ne yapmaliyim? Lastikci oneriniz var midir?
(1) 

Miras kalan evin diğer mirasçılarını görebilir miyiz

regina phalange #1586131 
E devletten falan?
(3) 

erkekte geç boşalma ilacı

mro345 #1586130 
Böyle bir şey var mı? Ve fayda sağlıyor mu gerçekten?
(17) 

bu mertebeye ulaşmak için ne yapmak gerekiyor?

kibritsuyu #1586129 
daha doğrusu bu anlatacağım mertebede bir arkadaş olabilmek için ne olması lazım?

doğumgünüm oluyor. arkadaşlarım arıyor, mesaj atıyor, doğumgünümü kutluyor. unutulmuyorum, hatırlıyorlar sağolsunlar. yaza denk geldiği için yazlıktaysam yazlık arkadaşlarım geliyorlar, yüzyüze kutluyorlar, sağolsun mutlu ediyorlar. burada kadar sorun yok.

ama instagram'a bakıyorum mesela. bazı arkadaşlarım, doğumgünü olan arkadaşıyla birlikte fotoğraflarını story yapıp "iyi ki doğrun iyi ki varsın" tarzı paylaşımlar yapıyorlar. hatta gün sonunda doğumgünü sahibi bunları kendi story'sine ekliyor falan.

bana hiç böyle şeyler yapan olmuyor. yani beni telefonla arayan yakın arkadaşım bana böyle bir şey yapmıyor, ama başka arkadaşına yapıyor. benim birlikte fotoğrafı paylaşılıp cümle aleme "bak bu benim canım arkadaşım, doğumgününü herkese ilan ederek kutluyorum" şeklinde paylaşılmak için nasıl bir arkadaş olmam lazım?

genellikle kadınlar kadınlara yapıyor gibi. ama hayır, beni arayıp kutlayan yakın kadın arkadaşım, kadın arkadaşlarına da yapıyor, erkek arkadaşlarına da yapıyor. yani yakınlık derecelerini bilmemekle birlikte çocukluktan beri neler neler neler yaşadığım 35 yıllık arkadaşımın beni paylaşmayıp belki benden daha az görüştüğü üniversite arkadaşını paylaşmasının nedeni ne olabilir?

yani benim neyim eksik olabilir? kötü arkadaş mıyım, soğuk muyum, uzak mıyım, gıcık mıyım, götveren miyim, ne olabilirim?

yani bana öyle bir şey söyleyin ki "bunun başına gelmesi için arkadaşlarınla şöyle şöyle olman lazım" falan diyin ki bileyim kendimi. zira hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım. şimdi yazarken düşünmesi bile heyecanlandırdı.
(7) 

bir bankadaki paramı başka bankadaki hesabıma transfer edebilir miyim?

plastic_angel #1586128 
1M TL aktarmak istersem kolay mı bu? günlük limit, komisyon vs gibi sorunlar olur mu?
(18) 

Içinde bulunduğunuz zamandan memnun musunuz?

sekizdokuzon #1586127 
Ben çok doğru zamanda doğduğumu düşünmeye başladım. Seksenlerin sonunda doğdum, internetin doğuşunu gördüm. Ben mesela jetonla çalışan ankesörlü telefonu da chatgpt yi de biliyorum. Dünya uzerinde yaşamış insanların yüzde kaçı böyle bir gelişime şahit olmuştur? Özellikle y kuşağı olarak bayağı şanslı olduğumuzu, özel bir nesil olduğumuzu düşünüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? Teşekkür ederim.
(20) 

Günlük hayatınızda jel veya protez tırnak kullanıyor musunuz?

duygusalatasi #1586125 
Dışarıda gördüğüm kadarıyla kendi tırnağına oje sürüp çıkan üç kadın falan kaldık. Burada da herkes bu yeni tırnaklardan mı kullanıyor diye duyurunun nabzını tutmak istedim.
(4) 

Superlike/SuperSwipe Daha Çok Zarar Veriyor Olabilir mi?

pantepember #1586124 
Tinder, Bumble, Okcupid gibi dating uygulamalarında bir erkekten Superlike/SuperSwipe alan bir kadının o erkek hakkındaki düşüncesinin ne olduğunu merak ediyorum.

Başka deyişle, bu superlike’lar yarardan çok zarar mı getiriyor? Şüpheleniyorum vallahi. Ezik, needy mi gösteriyor? (Bu uygulamalarda kullanıcı cinsiyet oranlarındaki büyük dengesizliği unutmayalım.)
(2) 

Klima bakım fiyatları

pythagoreanist #1586123 
Alarko carrier yetkili servis, 12.000 btu luk klima icin gaz doldurma 2.500 TL , temizlik/bakim 1.000 TL fiyat verdi.Piyasasina hakim olan var mi, bu fiyat fazla değil mi? (İstanbul)

Gözleri görmeyen 3 haftalık kedi yavrusu

asli_1986 #1586122 
İyi geceler,

3 haftalık iki gözü görmeyen bir kedi yavrusu var.
Kozyatağı lokasyononunda veteriner hekim kontrolünde şu an.
ev arıyoruz, sokakta yaşaması mümkün değil.
çevrenizde mümkünse böyle bir yavruya yuvasını açmak isteyen olursa iletişim bilgisini paylaşabilirim.

çok teşekkürler.

NOT: sevgili moderatör minik bir can söz konusu lütfen ilan bir süre askıda kalabilir mi ?

Fotoğraf: resimupload.org
(7) 

Bir kadeh rakıyla ortalığı dağıtmak normal mi?

dejame #1586119 
63 yaşındaki annem için soruyorum. Kendisi çok sakin, mantıklı, stabil hayatı olan, genel olarak mutlu biri. Herkes kadar kendi dertleri var fakat kendilerini ziyaret ettiğimde denk gelmek istemediğim bir alışkanlıkları var.

Rakı balık.
Telefondan son ses meyhane müzikleri açıp sadece bir (1) kadeh rakı içiyor ve inanılmaz yüksek sesle ağlıyor, beş dakika sonra kahkaha atıyor, birkaç saat boyunca ortalığı yıkıyor. Yazlık yerde bütün site ayağa kalkıyor.

Ortalığı hep birlikte toplayıp bulaşıkları yerleştirdikten sonra sakinleşiyor ve kendine geliyor.
Bu durum bende şok etkisi yaratıyor. Hiç tanımadığım bir insan çıkıyor karşıma. Ne diyorsunuz bu duruma?
(25) 

Sinemaya gidiyor musunuz?

put it in your appropriate place #1586118 
Pandemi öncesi birkaç ayda bir giderdim ama pandemi sonrası senede 3 filan. İşte görsel efektiyle ön plan çıkan filmleri tercih ediyorum veya bir şekilde izlemiş olduğum belli bir serinin devam filmi sinemadaysa gidiyorum.

İşte en son Dune'un ikinci filmine gitmiştim. Ondan önce ise John Wick'in dördüncüsüne gittim. A Quiet Place: Day One gitmeyi düşünüyordum ama sanırsam kötü filmmiş.
(1) 

Çocuk akıllı saat tavsiyesi

dunyatuhaf #1586117 
5 yaş için .
Yakında alan varsa bilgi verebilir mi ?

Tüketim Alışkanlıkları üzerine Kıssacık anketimize katılabilir misiniz?

new day new life #1586116 
Arkadaşlar selam. 1 dakikalık kısa bir anketimiz var. Vakit ayırabilirseniz çok seviniriz.

forms.gle
(7) 

Millet bu kadar parayı nasıl buluyor ?

skr1292 #1586115 
Abi anlamadığım şey şu ; işe yeni başlamış eleman 1 milyonluk arabalara bakıyor alacağını söylüyor ve ciddi.

ötekine bakıyorum 2 milyonluk arabaya biniyor abi 20 yıl yemeden içmeden çalışsa o arabayı alamaz. üstüne tatilini de yapıyor geziyor da.

ciddi ciddi merak ediyorum nasıl yapıyorlar?
(2) 

Bebekle uçuşta koltuk seçimi

fotrsapka #1586113 
Çağrı merkezini aramadan önce sizin bilgi ve deneyiminizi sormak istedim.

1.5 yaşında oğlumla İstanbul-İzmir uçuşu yapacağız. THY'de bebek yolcu eklediğimde bana koltuk seçeneği olarak sadece cam kenarlarını sunuyor, koridorlar dolu görünüyor (aynı uçuşta bebek yolcuyu kaldırdığımda tüm koltukların müsait olduğunu görebiliyorum).

Bana koridor daha mantıklı gelmişti, sıkıldıkça kalkar yürürüz diye. Böyle bir kısıtlama yapmalarının can güvenliği açısından bir mantığı var mı? Veya benim düşünemediğim başka bir şey? Nedir düşünceniz?

Teşekkürler.
(3) 

Yapay Zeka İle UI Tasarım

Aydan Dustum #1586110 
Merhaba,
Elimde bir alışveriş sitesinin menüsünün ekran görüntüsü var. Buraya aynı düzende bir kategori eklenecek ve açılmış alt kategorileri listelenmiş hali yapılacak. Başka açık kategoriden de açılmış örneği elimde var. Menüyü açınca bu kategorileri listeleyeceksin diyeceğim. Bunu bu şekilde anlatarak ekran tasarlattırabileceğim deneme sürümü vs. ile ücretsiz erişebileceğim yer var mıdır?
Front yazılımcıya gitmeyecek sadece şunu hayal ettim dediğimi görselleştirmek istiyorum.

Teşekkürler
(25) 

Bir Önceki Duyurucu

rock n roll #1586109 
Geçmişte olmuştu bu tarz bir duyuru hadi yine yapalım. Herkes bir üstte cevabı olan duyurucu hakkındaki görüşlerini yazsın. Belki küsler barışır, barış olanlar küser :))
Ama lütfen kötü şeyler yazmayalım. Eğer olumsuz düşünceler varsa hiç yazmayalım, direkt geçelim.

novaqua tek dozluk göz damlası

borat #1586107 
arkadaşlar gözlerim çok kötü oldu.benzerleri bu damla kadar etkili olmuyor.ankara'da elinde olan eczane var mıdır?
(1) 

Trendyol'da satış yapmak

moonie #1586106 
Çok fazla şey söyleniyor ama bire bir deneyimleyenlerin yorumlarını almak istiyorum. Diğer platformlara göre avantaj ve dezavantajları nedir size göre? Son dönemde daha müşteri yanlısı bir tutum izlemeleri satıcıları gerçekten mağdur ediyor mu?
(6) 

Aramızda Bahçeşehir Üniversitesi'nde Sinema-TV yl

sekizdokuzon #1586105 
yapan ya da yapıyor olan var mı? İnternet sitelerini inceledim, bölüme girmek için portfölye istemediğini anladım. Doğru mu anlamışım?

Teşekkürler.

google'a alternatif ai destekli arama motoru önerileri

ferenc #1586104 
aradığım şeyi daha hızlı ve net olarak bulmak istiyorum. ai odaklı arama motoru gibi bir şey var mı?
(2) 

laptop monitor adaptör

logisticsmanager #1586103 
Sirkette eskimis ekranlar vardi. Birini aldım.
Yalniz laptop ile arasında input out of range diyor.
Sebebi de laptopta displayport yok, ekranda da hdmi yok. Vga ile bagladim arada adaptör ama o da bu sorunu yaptı.

Benim ne adaptör almam lazım ki bu cozulsun? It dediğine göre displayport ile denemis sorun olmamis.
Ek usbcler de var. Gördüm ki onlarla da oluyormus.

Iki seçenek;
Usbc to displayport mu? (Yani input usbc output displayport)
Yoksa hdmi to displayport (input hdmi output displayport)
(6) 

Bulaşık makinesinde unutulup küflenen tabak çanak

chicha_v2 #1586102 
Ne zamandır oradalar bilinmiyor.

Kapağı bir açtık küf var tabaklarda falan.

En yüksek sıcaklıkta (65 derece) bir tur bulaşık deterjanı + bir miktar çamaşır suyu ile yıkadık.

Şu an temiz gözüküyorlar ama bir kez daha aynı işlemi yapayım mı garanti olsun diye?

En azından deterjan koymadan yüksek sıcaklıkta bir durulama daha yapmak gerekir mi?
(5) 

bu tekerleğe ne dersiniz

patronaj1 #1586101 
hizliresim.com
diş miş pek anlamıyorum. fotiden anlaşılıyor mu ne durumda olduğu?
(vida girmiş onu hallederken aklıma geldi onu dikkate almayalım)
(25) 

icimi dokmeye geldim

make a wish #1586100 
ben kadin kisisiyim, 3 ay once bi adamla cok kisa bir flort donemim oldu (2 hafta). bizim flort doneminde bir dogum gunu partisinde cok yakin bir kadin arkadasinin dizine yattigini ve el ele tutustuklarini gorunce icime bir kurt dustu. iliskiler o kadar boka sarmis durumda ki, "ben flort ediyoruz zannederken adam beni fuckbuddy olarak mi goruyor acaba, bunlar friends with benefits olabilir mi" sorulari beynimi kemirmeye basladi ve dayanamayip kendisine sordum. bana verdigi cevap ozetle "ben arkadaslarimla fiziksel olarak yakin olmayi seviyorum, kimsenin beni bu konuda kisitlamaya calismasina tahammul edemem, senin bunu sorman beni rahatsiz etti, kiskanclik yapabilecek biri oldugunu dusunmeye basladim" vs. bu konusmadan 3 gun sonra, ben kendisine karsi asiri yukselmisken (ya da beni asiri yukseltmisken diyelim), bir anda tepeden asagi birakti; once birkac gun ghostladi, sonra ben ne oldugunu anlamak icin konusmak isteyince bana o klasik "sorun sende degil bende, su anda ciddi bir iliski istemiyorum, sen belli ki benden cok hoslaniyorsun, ben seni uzmek istemem, arkadas kalalim" konusmasini yapti.

ben son 3 ayi yasadigim bu hayal kirikligini atlatmaya calisarak gecirdim. bazi donemler gunlerce evden cikmayarak kendime gelmeye calistim, bazi donemler gunlerce partileyerek kafami dagitmaya calistim. kisacasi iyilesmek icin her seyi denedim. (bu donemde kafa karistirici bir sekilde benimle hala ilgilendigini dusundurecek bir suru davranisi oldu, biraz da o yuzden bir turlu toparlanamadim, iki ileri bir geri...)

gecen hafta sonu ortak bir arkadasimizin evine davetliydik ve orada baska "cok yakin bir arkadasiyla" sarmas dolas oturduklarini gordum. normalde de birbirlerinin kucagina oturmaya varacak kadar yakin fiziksel temasa girdikleri icin hemen emin olamadim ama sonra opustuklerini tesadufen gordum maalesef. 2 yillik bu "cok yakin arkadasi"yla, bana iliski istemiyorum dedikten 3 ay sonra sevgili oldular. her gun baska bir kadinla gorsem canim bu kadar yanmazdi.

iyiyim, bir sorun yok gibi davranmaya calisiyorum ama iyi degilim. bir suru ortak arkadasimiz ve haftada 2 gun gorusmemize yol acan ortak noktalarimiz var. onu hayatimdan cikarmak, sevdigim baska bazi seyleri de cikarmak anlamina geliyor (hatta sosyal hayatimin yarisindan vazgecmek anlamina geliyor). ama gozlerimin onunde birbirlerini seviyorlar :p ve bu bana cok agir geliyor.

civi civiyi soker deyip kendimi baska birinin kollarina mi atsam, eve kapanip kafayi mi resetlesem, daglara cikip bacaklarimda derman kalmayana kadar yurusem mi, anneme gidip dizine mi yatsam napsam bilemiyorum. bi aglasam rahatliycam belki ama aglayamiyorum, tek hissettigim ofke.
okudugunuz icin tesekkurler.
(17) 

Eski Duyurularınız ve Cevaplarınız

rock n roll #1586098 
Selam, bazen eskiden verdiğim cevaplara bakıyorum ve kendimi dövesim geliyor. Genelde pişman değilim ama bazıları cevaplarımın gereksiz sert olmuş. Siz arada bir kendinizi eleştiriyor musunuz şöyle bir cevaba ne gerek vardı diye?
Bu duyuruda kendimizi esefle kınıyoruz :)
(2) 

sinpaş altınoran-güneypark evleri

melodi #1586097 
bu 2 site için yorum yapabilecek olan var mı? oturan yada oturan bir tanıdığı olan?
(13) 

Metal müziğe ne kadar yakınsınız?

sekizdokuzon #1586096 
Haftada kaç saat dinliyor, neler dinliyorsunuz? Eskilere devam mı, yeni grupları takip ediyor musunuz? Hangi zamanlarda dinliyorsunuz; ofkeliyken, yorgunken, eğlenmek isterken?

Teşekkür ederim.
(6) 

Neset Ertas sarkilarini cok güzel okuyan bir kadin sanatciyi ariyorum.

bach birdir #1586095 
Merhabalar,

Bundan 3 ay önce arabada giderken, sanirim trt türkü'de bir kadin sanatci Neset Ertas sarkilarini okuyordu. Ben tam 'bahce duvarindan astim'in orta kisminda dinlemeye baslayabildim. Sonra sarki hic durmadan, potpori seklinde, 2 Neset Ertas parcasi daha söyledi.

Ne yazik ki potporinin sonunda sarkicinin ismi, kayit vb. gibi bir bilgi verilmedi. Canli konser kaydi oldugu icin, Shazam'da da cikmadi.

Sanatci halk müzigi kökenli, ama sesi caz ve flamenko süslemelerine yatkindi sanki.

Sevval Sam degil, o kaydi dinledim. Cok daha pop. Cok daha fazla efekt var.

Bu daha akustik enstrümanlar ve ciplak ses agirlikli bir kayit idi.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkürler.
(12) 

Ankarada aspava nerede yenir

olsun demekte zor artik #1586094 
Yerli bir turist olarak soruyorum. Beni öpmeyecekleri, kaliteli bir aspava nerede yenir.. ve ortalama fiyatları nedir.. ve başka nerelerde yemek yenir
(2) 

İtalya ancona'da 2 aylık ucuz yollu kalcak yer

castiel 35 #1586093 
Merhabalar, erasmus staj vesilesiyle İtalya'nın Ancona şehrinde bulunacağım. Üniversite barınma, yol, gıda vs. her şey için 750 euro hibe veriyor. 2 ay orada bulunacağım ve bu sürede bu miktar ile geçinmem lazım.

Bildiğiniz, önerebileceğiniz odasını kiralayan birileri varsa ya da ucuz kiralık dairelere bakabileceğimiz siteler kısacası her türlü öneriye açığız efenim.
(10) 

Bu haftasonu nereye kaçıyorsunuz

Olric #1586091 
Malum pazartesi tatil. 3 gün fırsat bulunca İstanbul yakınlarında denize girebileceğimiz bir yere gidelim istiyoruz.

Ayvalık ve cunda bu sene planda olduğu için orayı eledik. İğneada olabilir diye düşünüyorum. Son zamanlarda gidip memnun kaldığınız yerler varsa tavsiyelerinizi alabiliriz.
(7) 

hangi dönem ve nereye, nasıl gideyim? - tatil

baldan kaymak #1586090 
selam isviçreli olmasını umduğum zanzibarlılar!

23-28 aralık haftasına izin aldım.
olabilen en uzak tarih için aldım izni, sebebi yurtdışı seyahati yapmak istiyorum.

kriterler:
a) vizesiz yada vizeli farketmeksizin gideceğim.
b) bireysel yada turla gidebilirim sorun yok. eğlenmek 1.öncelik.
c) çok şehir görmek istiyorum. en fp ulaşım hangisi ise.
d) dil sorunu yok, ilk kez çıkıyorum.

sorularım:
1) turla mı gideyim yoksa bireysel mi?
2) tarihi daha öne çeksem (ekim sonu yada kasım sonu) daha faydalı olur mu? ama vize de yetişir mi?
3) bireysel gidersem otel kiralamayı nerden yapmalıyım?
4) önerileriniz.
(8) 

Çinlilerin Tr de fabrika açması

adriana lima poposu yaglayicisi #1586089 
Ardı ardına fabrika açacakları haberleri basına düşüyor. Üstelik burda fabrika açınca Çin'den ithal edecekleri modellere de ek gümrük vergisi ödemeyecekler. Üstelik sadece binek araç değil ticari araç ve kamyonet, kamyon da getirecekler.

Bu durum Ford Otosan, Tofaş, Karsan, Hyundai, Toyota, Isuzu gibi yerli firmaları bitirmez mi? Hükümet buna nasıl onay veriyor?

mobil görünümden çık