(28) 

bağımlılık

mantarliborekk #1586302 
er geç ilişkiyi sonlandıracak bir sorun var.
her iki tarafta ortayı bulmaya çalışıyor ama bir süre sonra biri sorun çıkarıyor yapamıyor, dolayısıyla hep bir mutsuzsuzluk.
ortada buluşmak imkansız. biri başka diğeri başka hissediyor.
herkes kendince haklı.
sevgi var hala iki tarafta da,
çocuklar var,
çözüm yok.

bazen hararetli tartışmalar , bazen hiç böyle bir derdimiz yokmuş gibi geçen günler...

sevgi herşeyi çözer mi ? onarılması mümkün olmayan şeyler yaşandı. yaşanıyor.
yine de kopacağına inanılan bir evlilikten neden gidilmiyor.

1 gece önce yaşanan kalp kırıklığını telafi etmesini neden bekliyorum mesela?

etse bile aynı şeyin yaşanacağını % 100 iken. neden bu beklenti içindeyim.

kendimi gurursuz hissediyorum.
çaresiz hissediyorum.
(15) 

Sizin anneniz normal mi?

duygusalatasi #1586301 
Benimki kendimi bildim bileli telaşlı, gergin, sürekli bağırıp çağıran, evhamlı, her daim endişeli, huzursuz, en ufak sorun karşısında dövünmeye meyilli.

Bir süredir mecburen kendisiyle yaşıyorum. Az önce meyve doğramak için tabak alacaktım. Bir anda bağırmaya başladı çünkü diğer tabağı almamı istiyormuş. Düzgünce dyorum ki, bunu sakince söyleyebilirsin, bağırmana veya dizlerine vurmana gerek yok. Cevabı, ama sen bu tabağı alıyordun. Aldıysam geri bırakırım, büyük bir sorun değil ki bu, diyorum. Bağırmaya devam ediyor. Sen bana düşmansın, beni zaten hiç sevmedin falan filan.

En ufak sorunda bile böyle yıllardır. Otobüsü kaçırır, hayatı kaymış gibi ayılıp bayılır. Komşuyla konuşurken bir kelimeyi yanlış söyler, beş gün evde bunu anlatıp neden öyle yaptım diye dövünür. Aldığı ürün ertesi gün on lira indirime girer, günlerce bunu düşünüp uyuyamaz. Rahatı yerinde ve her şeyi var ama gün içinde bin kere ahh çok derdim var, Allah kimseyi çaresiz bırakmasın, yüzüm bir türlü gülmez ki falan der. Her saat üzülecek, kafaya takacak yeni bir şey buluyor. Bunları kendi içinde de yapmıyor tabii ki, hepimize yaşatıyor.

Ona tahammül etmekten, hayat karşısında bu kadar zayıf olmasından, onun bize pay ettiği gerginlik ve huzursuzluktan çok yoruldum. 60 küsur yaşındaki kadını değiştiremem elbette ama tüm ömrüm böyle geçti, buna mecbur değildim ama kabul etmek zorunda bırakıldım. Onun yüzünden gergin, hep tetikte, panik atak hastası oldum çıktım.

Çevremdekilerin annesi de oran değişse de hep benzer. Türk annelerinin bir sıkıntısı mı bu? Sizin anneniz normal, sağlıklı düşünüp hissedebilen ve kendini sağlıklı ifade edebilen biri mi?
(12) 

Dikey Supurge Sahipleri

bay b #1586300 
evde isa'dan kalma bir supurge var artik yenisini almam lazim, bekar erkegim. ev 3+1 orta halli cok buyuk sayilmaz.

supurgelere bakarken dikeyler de dikkatimi cekti ama tek basina yeterli olur mu emin olamadim, yani standart supurge yerine bundan alsam tak tak evi de supurebilir miyim? bu sanki kenarda duruyormus da ufak bir sey dokulunce falan aman sunla alalim diye girgir gibi kullaniliyormus gibi geliyor.

tavsiyesi olan varsa onu da yazabilir bu arada, dyson haric.

Araç taş izi onarım tavsiyeleri

lovefist #1586299 
Merhaba.
Bu sabah aracım üzerinde biri tavanda diğeri de kaputta olmak üzere iki tane taş izi farkettim. Bunların doğru şekilde onarılması için hangi yöntemi tavsiye edersiniz?
Ayrıca bu iş için İzmir içi güvenilir, işinin ehli bir ustaya yönlendirebilirseniz çok memnun olurum.
Fotoğrafları aşağı bırakıyorum, teşekkürler

ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
(5) 

Business Development Manager

ir10 #1586298 
selamlar herkese,
Biraz konu geniş biliyorum ama sormadan cevap da bulamayacağım. Business Development Manager title ile görevdeki kişi hangi eğitim ve sertifikaları almalı?
Sektör, dijital reklam, web gibi düşünebiliriniz eğer yardımmı olacaksa.
Ancak genel cevaplar da olabilir.
Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Hangi telefon alınır?

stejerners #1586296 
Samsung s23 ve S24 ultra çok pahalı bence piyasa değerine göre. iPhone daha iyi sanki. Kamerası iyi olan, uzun vadede götürecek bir telefon önerebilir misiniz? Max bütçem 60.000 tl
(3) 

Ankara'da masa tenisi?

bobinhoo #1586293 
Oynayan var mı? varsa nerede oynuyorsunuz ve oynayacak insan nereden buluyorsunuz?
(3) 

10 Yaşındaki çocuk için telefon tavsiyesi

merhum #1586290 
Kriterler şöyle;

1-Şarjı sadece görüşmeyle 2-3 gün gidecek.
2-İnternete bağlanacak ama web sitelerine girmesine, youtube izlemesine vs. gerek yok. Sadece whatsapp kullanacak.
3-Kamerası görüntülü aramada yüzünü göstersin yeter.
4-Bütçe maksimum 4000 tl.
5-Android tel. olabilir ama telefonu sadece iletişim amaçlı kullanması gerekiyor. Bu nedenle oyun ve uygulamaların kaldırılıp yenisinin yüklenmesinin kısıtlanması mümkün mü?

Örnek: Nokia Lumia 520 nasıldır?
www.vatanbilgisayar.com
(7) 

Mümemmeliyetçilik,başkalarının düşüncelerini aşırı önemsemek,özşefkatsizlik

psmstc #1586288 
Mükemmeliyetçilik, başkalarının düşüncelerini aşırı önemsemek, diğerlerini kendinden daha değerli önemli kendini daha az değerli görmek. vs vs vs

Bunlar değişebilecek şeyler mi? Kişisel çalışmayla nasıl ne kadar değişip aşılabilir?
(4) 

gürültü azaltıcı kulak tıkacı

mazrufsezici #1586287 
iş güvenliği vs. için kullanılan tıkaçlar sesi neredeyse tamamen kesiyor. ama ben sadece ses şiddetini yarıya falan indirecek bir şey arıyorum. iş arkadaşlarım inanılmaz gürültülü konuşuyorlar ve kapalı toplantı salonunda yankılarla da birleşince karşılıklı bağrışmalar içinde perişan oluyorum. nasıl bir şey önerirsiniz?
(5) 

lig maçlarını izlemek için kutulu mu? beinsports connect mi?

hunharca ben #1586286 
tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum, ilk kez alıcam lig tv li paket.
internet tod? tan mı izlemek mantıklı yoksa kutulu olarak almak mı?
televizyonum oled, görüntü kalitesi önemli haliyle. bonus flashta kampanya gözüküyor değerlendirmek istiyorum. sizce hangisini alayım
(1) 

Kapadokya tatili

tempor #1586284 
Yabancı bi arkadaşım Kapadokya'da tatil yapacak ancak nerede ne yenir, ne yapılır bilmiyor. elinde güzel bir planlaması ya da önerisi olan var mıdır? teşekkürler.

Youtube Shorts içerik fikri

hasnicktir #1586283 
Selam Ahali,

ChatGPT => Elevenlabs => Capcut kullanarak kendi ses ve görüntümü kullanmadan ilgi çekecek bir yabancı içerik fikriniz var mı?(Kanal ingilizce olacak, hedef kitle öncelikli olarak Amerika) Bir fikriniz var ve kendiniz yapmayı düşünüyorsanız zaten tavsiye vermenize gerek yok lakin ben üşeniyorum al sen dene bu fikir tutar dediğiniz bir tavsiye varsa değerlendirebilirim. uzun zamandır düşünüyorum uğraşıyorum, algoritmaya bile az çok hakimim, yaptığım içerikler genelde 10bin 20bin izleniyor ama yetmiyor. Daha patlayıcı bir işe ihtiyacım var. Fikir sahibiyle kazanç bile paylaşabilirim. Hadi boşsanız şurada iki dk fikir teatisi yapalım.
(9) 

Kilo vermek ve tatlı krizi üzerine

dedeminhirkasi #1586280 
Bu aralar kilo verme sürecindeyim. Öyle diyet psikolojisinde değilim fakat zararlı yiyecek ve içecek olarak bildiğimiz gıdalari tüketmiyorum fakat çoğu kişi de olduğu gibi tatlı isteğine engel olmakta zorlanıyorum henüz yoldan çıkmadım. Bu krizleri atlatmak için hergün 2-3 adet hurma yiyorum bunun bir zararı olur mu acaba? Asıl sormak istediğim soru da bu hergün 3 adet hurmanın zararı var mı veya hurma gibi aklınıza gelecek tatlı bir yiyecek var mı?

satilik iphone 11 128 gb beyaz

02ciftesans #1586279 
fiyat 18500 tl.

urun haziran 2021'de akasya avm apple store'dan alindi. faturasi ve kutusu mevcut, aksesuarlari maalesef mevcut degil ve garanti suresi doldu. urunde kozmetik herhangi bir hasar, cizik vs yok, pil sagligi %84 seviyesinde. eksi duyurudun geldiginizi soylerseniz bir miktar indirim yapabilirim, besiktas'ta urunu yakindan inceleyebilirsiniz.

ilan linki: www.letgo.com

ayrica sozluk disi telegram uzerinden @morewood4thefire iletisime gecebilirsiniz.
(2) 

sertifikalı eğitimler

kondansator #1586278 
mesleğinizle alakalı/alakasız olarak kenarda dursun diye tamamladığınız sertifikalı eğitimler var mıdır? bir arkadaşım iso 9700:2022 sertifikası paylaşmış öyle dikkatimi çekti. siz. hangi eğitimleri aldınız
(30) 

hem her konuda bilgili, mizahı güçlü olsun,

geveze yazar #1586277 
hem de ateist olmasın istiyor. Bulabilir mi dersiniz.
Arayan kişi kadın.
(4) 

Hırsızlık hukuki süreç sorusu

jonas #1586276 
Mesela birisi bir dükkandan bir ürün çalıyor ve bu durum kamera görüntüleriyle tespit de ediliyor. Şahsın şüpheli sıfatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması normal midir?

Bu tip durumlarda süreç ne şekilde işler hukuken?
(2) 

İstanbul hamam

kumandanim #1586274 
Merhaba,
İstanbul' da güzel kese fln attırabileceğim, turist işi olmayan yani şov işi yapıp düdüklemeyen, düzgün bi' hamam arıyorum. Güzelce keselenmek, temizlenmek, ölü derilerle vedalaşmak istiyorum. Var mı gittiğiniz, bildiğiniz bi' hamam?
Bir de deniz, kum, güneş tatiline gitmeden mi hamam yapmak lazım? Yoksa geldikten sonra? Yani gittik, yandık, esmerleştik, sonra hamama gidersem gene beyaz beyaz< mı geziyoruz sonra?

Bilmiyorum bu işleri, beni aydınlatın canlar.
(2) 

Maltepe Aydınevler Nasıl Bir Muhit?

antonin artaud #1586273 
Sanayi Caddesi, Metroya yakın kısımlar nasıldır? Yaşamak için tavsiye eder misiniz? Yeni Evli çift için soruyorum.

evde ortaya çıkan değişik bir sinek

veri #1586272 
uzuvları sivri sinek gibi ama tipi daha çok kara sinek gibi. kolay ölmüyor, uçarken aptal aptal çarpıyor. çarptığı yerde ses çıkarıyor aq. acayip tiksiniyorum şu yaratıklardan bana bu sineği bulalım duyuru ahalisi. her gün 2-3 tane çıkıyor evde nereden giriyor bilmiyorum.

bulundu: hamam böceği yumurtası parazitoid yaban arısı

avm'de yer kiralamak

the feel good #1586269 
acikcasi bir suredir istanbul'da bir avm icerisinde kurumsal bir isletmenin bayiligini almakla ilgili yatirimimi degerlendirmek istiyorum da avm yonetimleriyle sicak temas kurmak cok zor. bunun yaninda yonetimlerin ellerindeki portfoye ulasabilene kadar caniniz cikiyor. var midir bu isin pratik bir yolu?

Forex nasdaq endeksi (trading view entegrasyonu ile) nasıl işlem yapılır?

andy kaufman 2 #1586268 
Sorum bilen için aslında basit. Trading view entegrasyonu ile 1dk'lıkta anlık nasdaq us30 spx500 borsa endekslerinde kaldıraçlı al sat yapmak istiyorum.

Hangi aracı kurumu kullanayım, tradingview'dan emir verince anında işliyorlar mı?

osmanlı yatırım, info yatırım, tradestation seçenekleri var tradingview'da. Tavsiyeniz var mı? Alternatif yöntem önerir misiniz?

USDT ile yabancı forex şirketinde de işlem açmayı tercih edebilirim daha makulu varsa.

Aklımda, binancetr'den USDT transferi ile komisyonsuz gönderme ve bu tarafa çekme hayali var.
(3) 

33a'lı araştırma görevlisi doktorasını başka okulda yapabilir mi

stringer #1586267 
Çalıştığı okulda doktora programı var. Kanunen bir engel var mı bunun önünde?
(5) 

Dış hatlardan iç hatlara alkol

gameofannen #1586265 
Merhaba. İki farklı şirketle uçuşum var. Dış hatlardan gelirken aldığım freeshop alkolü iç hatlardan geçirebilir miyim elimde. Transfer yok. Bagajı alıp yeniden check in yapacağım
(9) 

iliskimden randiman alamiyorum

ala09 #1586263 
ama kurulu duzenimiz var yegenim. bu esik uzun iliskilerde nasil karsilaniyor? bir sekilde hayatimiz ortak oluveriyor ama ben daha verici hissediyorum, istedigim denge ve ask levelinda degil kesinlikle. yine ihtiyacimiz oldugunda basimiz sikisinca birbirimize muhtac kaliyoruz awk nedir bunun bitirme/surdurme yontemi sizin deneyimlerinizden feyizlenelim dostlarim
(6) 

Yazmak için kullandığınız teknikler var mı?

sekizdokuzon #1586262 
Kimi okuduğu kitabı özet çıkarır, kimi gün içinde aklına gelenleri bir iki kelimeyle not alıp günün sonunda birleştirir, kimi her sayfanın başına bir kelime yazıp altına çağrıştırdıklarını yazar. Sizin kendinize has bir yazma tekniği var mı?

Teşekkürler.
(9) 

İşimden memnunum ama maaşım düşük ne yapmalıyım?

skr1292 #1586257 
7 aydır çalışıyorum. Yaptığım işi severek yapıyorum çok yoğunum bu yoğunluk hoşuma gidiyor ne ara 7 ay geçti anlamadım, arada yöneticiye biraz ayar oluyorum o kadar.

İşim iyi ama maaşım çok düşük bana göre. asgari ücretin %30 fazlasını alıyorum. bana göre bu maaş en az 4-5 bin lira daha artması gerek.

yöneticiye söylediğimde sen gireli 6-7 ay olmuş zam istemen absürt olur 1 seneyi doldurunca maaş pazarlığı yapabilirsin anca dedi. bu doğru mu ? kendisini de çiğneyip bir üst yöneticiye gitmek istemiyorum. ne yapılır bu durumda?
(4) 

Harita üzerinde görev ataması yapmak ama nasıl?

sustum #1586256 
Selam.

Gün içinde 10-15 yere uğramam gerekiyor ve bunların bazıları ben ofiste değilken ortaya çıkıyor. Haliyle ofistekilerle telefonla haberleşip yeni ayarlama yapmamız gerekebiliyor ve bu biraz da zor oluyor.

Dolayısıyla ben de şöyle bir program arıyorum: Maps, yandex veya başkaca herhangi bir konum gösteren harita üzerinde ofistekiler görev ataması yapsa ben de anlık olarak harita üzerindeki güncellemeleri görebilsem. Var mıdır bir yolu a dostlar?
(5) 

Miras işleri , vasilik

deer hunter #1586254 
Babamı kaybettik. Alzheimer olan annem ben ve ablama bolusuldu mallar. Ablam annemin yasal vasisi. Her taşınmazda 3 kişinin de hakkı var. Ablamın vasiliginin sınırıni anlamak için soruyorum. O da ben de taşınmazlardan bir kaçını satmak istiyoruz. Ablam vasi olarak annemin yerine de satış kararı alabilir mi? Alsın istiyoruz çünkü. Bir de sağlayacağınız tasinmazlarda bu üç hisseli durumdan kurtulmak için bu senin bu benim bu annemin olsun şeklinde bir durumu yasal olarak vasiligi de göz önünde bulundurarak kendi aramizda cozmemizin ( birbirimize satış göstererek vs) bir yolu var mı?
(15) 

Bebek aşıları için asm’mi hastane mi?

eisberg #1586253 
Selamlar. Aşılar için Aile Sağlığı Merkezi’ne mi gidiyorsunuz? Normal ziyaretlerimde pek memnun olduğum söylenemez. Hemşirelerin de aşıların saklama koşullarına vs. dikkat ettiklerini düşünmüyorum (bunu düşündürecek bazı olaylar gözledim) o yüzden şehir hastanesine götüreyim diyorum ama öte taraftan evimizin de dibinde asm burada halletmek de kolaylık olur.

Aşı saklama vb. konularda onları takip eden, yaptırım uygulayan bir sistem var mı?
(1) 

Elektrik kesilince wifi de kesiliyor

muhayyer divan #1586252 
Bu normal, tamam

Peki neden MOBİL internet de kesiliyor? Sadece instagram yamuluyor sanıyordum ama büsbütün mobil internet yamuluyor. Nedendir bu?

novaqua tek dozluk göz damlası

borat #1586251 
türkiye'de bunu bulabileceğim bir eczane var mı?hiçbir yerde bulamıyorum
(3) 

bu takım ve bu gömlek sizce güzel mi?

alp9900 #1586250 
kilolu biri için aşağıdaki takım ve gömlekler sizce nasıl?

takım elbiseler slim fit olması problem yaratır mı?

yakın zamanda takım elbise alan biri varsa dinlerim

www.dsdamat.com

www.dsdamat.com

www.dsdamat.com
(9) 

Bu kadar muzla ne yapılır?

birmilyonunvarmi #1586249 
Memleketten 20 kilo yeşil muz gönderdiler. Yavaş yavaş olgunlaştırıp her gün ikişer ikişer yiyoruz bitmiyor. Reçel falan yapılır mı muzdan?
(6) 

Arabaya koymalık sızıntı yapmayan “küçük” kapaklı mug tavsiyesi?

titanic kemancısı #1586248 
Arkadaşlar büyük termosum var ama ben onu dolduracak kadar kahve taşımıyorum; sabah kahvemi çıkarken yanıma koymak için max 200-250 ml tadında ve arabanın bardaklık kısmına da sığacak bir mug arıyorum. Kapaklı olması çok önemli. Stanley da olabilir başka marka da tek kriterim o bardaklık kısmına sığacak boyutta olsun, çok geniş olmasın. Stanley termos da tam sığmıyor çünkü böyle bir problemimiz mevcut. Tavsiyeleriniz varsa süper olur teşekkürler.
(2) 

Şu ürünün fiyatı iyi değil mi?

dedeminhirkasi #1586247 
Waikiki fiyatına veriyorlar neredeyse, peki ilgili markanın kendi mağazasında sattığı kalitede mi yoksa bu tarz ürünler internet için daha dandik mi üretiliyor

hizliresim.com
(8) 

Yurtdışındaki sağcı solcu kavramı

regina phalange #1586246 
Fransada solcular kazandı biliyorsunuz. Sağcılar kazansa mültecileri yollayacktı diyorlar. Bizde ise tam tersi. İdeolojik olarak da farklı mı yani türkiyedeki sağcı solcu kavramı ile dışardaki durum?
(2) 

Eski dava dosyalarına nasıl ulaşabilirim

the sound and the fury #1586245 
Edevlette dava dosyası gözükmüyor 8 yıllık dosya karar çıkmış ceza ertelenmiş bu dosya içeriğine nasıl ulaşabilirim.
(4) 

Vialand gitmeli mi?

horizon #1586244 
7 yas cocuk için eglenebilecegi bir yer mi?
Maksimum ne kadar zaman ayırmak yeter ?
(1) 

Ev için avize

hede hodo #1586243 
Salon ve yatak odası hatta mutfağa da şu an için lazım. Nerden bakılmalı bu işlere? Koçtaş gibi yerden mi?
Bir de philips avizeleri var. Salona uydursam nasıl olur acaba?
(4) 

Taç kulaklık şeklinde "kulak tıkacı işlevi yapacak aparat" var mıdır?

santimantal #1586241 
Çevredeki gürültülerden işime odaklanamıyorum.
Kulak içi kulaklık ve tıkaçlar takıyorum ama rahatsız ediyor.
Böyle taç kulaklıklar gibi bir ses engelleyici var mıdır dünyada veya o işlevi de yapacak soğuktan koruma kulaklığı?

Taç kulaklıklar da belki bu işlevi yapabilir. Ama müzik çalmadan takmak üzere... Bende olmadığı için denemedim. Deneyen var mı? Önerilir mi?
(10) 

Balkanlarda nereyi görmek lazım?

kendi helvasını kavuran zombi #1586240 
Merhaba, Balkanlarda nereyi görüp çok beğendiniz? Nereye gitmeye gerek yok sizce?

Katılmayı düşündüğüm bir tur var sadece Üsküp, Ohrid ve Tiran'da kalıyor mesela. Yeterli midir emin olamadım.
(1) 

ortopedist ya da fizik tedavi doktoru yardım ricası fosamax hakkında

elastigirl #1586239 
Merhaba. Anneme kemik erimesi teşhisi nedeniyle önerilen fosamax hakkında kemiklerde kırılganlığı arttırdığı kullanımının riskli olduğu yönünde duyumlar aldım. Annem görece genç ve hareketli bir yapısı olan biri olduğu için tedirginim biraz bu ilaç hakkında böyle bir risk durumu mevcut mudur? Yardımcı olacaklar sağolsun varolsun şimdiden.
(1) 

Telefona sürekli güncelleme

muhayyer divan #1586238 
Gelmesi normal mi?

Galaxy A52
(3) 

15 temmuzda noter

meraklitursucu #1586237 
Noterler açık mı, doğru düzgün bilgi bulamadım.

Ayasofya üzerine güzel (sanat) tarih kitapları

kizil sakalli sari #1586236 
Merhaba,

Özellikle sanat tarihi/tarih okumuş ve Ayasofya ile çalışmış arkadaşlara sormak istiyorum, tamamen akademik olmayan; ama tarihini de güzel anlatan hangi kitaplar var?

İdealinde güzel bir baskıya sahip, güzel fotoğrafları olan Taschen kitapları gibi olsun isterdim; ama mesela Taschen kitaplarında o kadar derin bilgiler olduğunu düşünmüyorum. Yine de bunun benzeri bir şey biliyorsanız onu da söyleyebilirsiniz. Yine de bir referans kitabım olsa, yine mümkünse fotoğraflarla, daha çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

topladığım faturaları sadece kdv için mi düşebiliyorum?

administ #1586235 
Şahıs şirketinde diyelim ki 100bin TL +KDV fatura kestim. O ay da 10 bin liralık bir masraf yaptım. O 10bin lirayı +KDV kısmından mı düşüyorum. Yoksa 10 bin liranın KDV sini yani 2000 lirasını mı KDV den düşebiliyorum.
(5) 

şişko biri düğünde nasıl giyinmeli

alp9900 #1586233 
dombili biri olsanız açık hava düğününde nasıl giyinirdiniz.

beyaz gömlek + kumaş pantolon

yoksa takım mı giyerdiniz

mobil görünümden çık