(2) 

Borsa kazançlarına vergi

mungojerry #1587385 
haftaya pazartesiden itibaren borsa kazançlarına vergi uygulanacakmış diye bir şey söyledi arkadaşım. ama güncel bir haber de göremedim bununla ilgili. işin doğrusu nedir bilen var mı?
(2) 

Ev seçimi ve dekorasyon üzerine

guitarissimo #1587384 
Geçen bir arkadaşımla bir arkadaşına gittik. Ev aileden gelen mobilyalar ve bit pazarından alınmış.
Abi nasıl oluyor da o evi seçiyorsun ve o uyumsuz eşyalardan huzurlu ve zevkli bir ev haline getiriyorsun?
Ben o evde olsam gecekondu gibi gözükür gözüme döşesem içler acısı. Bir çift arkadaşımın da evi aynı şekilde. Nasıl kazanırım bu yeteneği?
(4) 

honda city vs renault clio

estalus #1587381 
yaklaşık yedi aydır şirket aracı olarak 2023 model honda city executive modelini kullanıyorum .fakat hiç memnun değilim.araç 120 km hızdan sonra resmen inim inim inliyor basma diyor.rüzgarlı havalarda çok fazla savruluyor.şirkete aracın değişmesi için talepde bulundum ve 2022 model clio ile değişebilceğini söyledir sizce bu değişim mantıklı mı olur yoksa gelen gideni aratırmı?
(1) 

Fotokopi fiyatı

saclarimdaki papatyalar #1587380 
Merhabalar bugün fotokopi çektirdim de çok sağlam kazık yediğimi düşünüyorum.
Önlü arkalı 1 yaprak fotokopi fiyatı nedir acaba?
Örnek veriyorum 1000 sayfa kitap 500 yaprak ortalama ne kadara denk gelir?
Kıytırık spiral dahil ama sayfa kalitesi normal.
(3) 

uçakta puset/bebek arabası/bebek durumları

mark greg sputnik #1587378 
dostlar iyi akşamlar,

kız kardeşim ilk kez bebeyle uçağa binecek (5 aylık) ve biz gereken araştırmayı yapmamıza rağmen hala panik yapıyor kardeşim de yanında geleceği halde. size de sorayım, özellikle tecrübesi olanlar cevaplarsa biraz kafası rahatlar sanırım.

firma ajet. bagaj ve kabin bagajı sınırı konusunda sorun yok ama kız tutturdu ya puseti (anakucağı dediğimiz şey, puset diye geçiyo galiba, ben bilmiyom) ve bebek arabasını kabul etmezlerse diyor. firmanın sitesinde eğer çocuk da yanlarındaysa bunların ücretsiz taşınacağı yazıyor.

1) şimdi bu dostlar check-in yaparken puset ve bebek arabasını da bagajla beraber mi verecekler? ücretsiz alıyorlar mı bunları? veya uçağa mı alıyorlar, nasıl oluyor?

2) uçağa sıvı alma durumu nasıl? benim bildiğim 100ml'yi geçmeyecek miktarda, ayrı ayrı maksimum 1 litreye kadar alınabiliyor ama kontuardan verilen bagaj için sınırlama yok. yani atıyorum 5 litre suyu uçağa sokamıyoruz ama check-in yaptırırken bagaja gönderebiliriz. doğru mudur?

yani kısacası bebek arabası ve puset için fazla para isterler mi, almazlar mı vs. diye çok panik yapıyor, benim de kafamı karıştırdı zalımey. hayır ben yanlarında olacağım zaten en kötü bagaj ücretini verip koydururuz veya ben alır geri getiririm, sonra kargoyla gönderirim vs. ama sakinleştiremedik kızı.
(7) 

Bulaşık makinesi temiz yıkamıyor

kibritsuyu #1587376 
Ne söylediyse yaptım. Filtre temizlendi, pervaneler temizlendi, komple makine temizleyici ile makine temizlendi çıkış hortumu kat yaparsa olur denmiş, hortum kontrol edildi. Tuz koyuldu, parlatıcı koyuldu. Makine su ısıtıyor, deterjan alıyor, pervaneler dönüyor, su fışkırtıyor, bulaşıkları seyrek koydum. Hala kirli çıkarıyor. Hem kirli, hem böyle buğulu gibi.

Nedir sıkıntısı, daha ne yapayım? Servis çağırdım 31 temmuz'a gün verdi. 1 hafta kullanmak zorundayım, daha ne yapayım? Var mı aklıma gelmeyen, sizin söyleyeceğiniz mucize bir çözüm?
(2) 

samsung s23 ultra mı, samsung s24 plus mı?

fistikthecat #1587373 
s23 ultra 5000 tl daha pahalı, ikisinden birini deneyimleyip çok kötü ya da çok iyi diyen varsa bilgi verebilir mi?
(11) 

Bir daha asla yapmam dediğiniz bir şey var mı?

sekizdokuzon #1587372 
Ben bir daha yaz mevsimine parasız ve işsiz girmem. Bu sıcakta bütün gün baba evinde oturmak dünyanın en korkunç şeyi cidden. Hayatımda kendimi bu kadar aciz hissettiğim pek çok an olmuştur ama bu durum beni ayrı bir yordu, hırpaladı. Bütün hayatımı yazın parasız ve işsiz kalmamak üzerine programlıyorum bu saatten sonra.

Sizin var mı böyle "Bir daha asla!" dediğiniz bir şey?

Teşekkür ederim.
(1) 

steam - macos - 64bit oyunlar

biseysorcaktim #1587370 
2010'dan sonra oyun oynamadım sayılır. oyun deyince hala aklıma vice city, san andreas, mount & blade - 1 falan geliyor.

steam'den eskiden oynadığım ve aklıma gelen oyunları indirmek istedim, indirdim ama açarken "macos'un bilmem kaçıncı sürümünden sonra 32 bit desteklenmiyor" dedi.

benim oynamak istediğim oyunlar biraz nostaljik, bu eski oyunları oynayamaz mıyım? stream dışında bir yerden indirsem (epic games falan) oynayabilir miyim?

steam link diye bir şey varmış. onu indirdim ama bağlanmadı (bağlantım 50mbit). geçen bağlanmıştı ama yine 32-bitlik oyun oynatmam dedi galiba, oynayamadım. geforce now falan var ama hiç denemedim. oluyor mu onlarlar?

macos'ta oynamalık, ücretsiz (ya da bi kaç saat oyna beğenirsen öde), 64bit oyun önerir misiniz?
(5) 

Vatikan müze bileti hakkında

dedeminhirkasi #1587369 
Arkadaşlar vatikan müzeleri için bilet almayı düşünüyorum fakat bu biletlerin kimisi bireysel kimisini de tur ofisinden almam gerekiyor sanırım. Bireysel giriş yapacağım şekilde alabileceğim bir bilet linki varsa yardımcı olur musunuz link gönderirseniz çok sevinirim. 29 veya 30 agustos
(6) 

Midillli'ye arabayla mı arabasız mı gitmeli?

bilgekarasu #1587367 
2 yetişkin 1 çocuk ile gideceğiz. arabayla gitmek vardı hep aklımda ama nedense herkes kiralamış. 5-7 gün kalacağız. bu sebeple kira biraz tuzlu olur gibi geldi. sonradan da feribotlara bakayım dedim arabalılar genelde 18.30'da kalkıyor günleri ölmesin diye mi arabayla gitmiyorlar acaba.
(13) 

Gelecektekileri kıskanmak

ananiyimioguz #1587366 
Normalde kıskançlık duygum pek yoktur ama nedense benden sonraki olaylara ben olmadan şahit olacak olanları kıskandığımı fark ettim.

Mesela geçmişteki olaylara şahit olanları kıskanmıyorum. Çünkü aşağı yukarı neler olmuş biliyoruz tarihten. Tabi o zamanda orada olmanın verdiği deneyim başkadır belki onu da kıskanan/imrenen vardır fakat sonuç olarak geçmişimize dair az çok bir bilgi var elimizde. Dünyanın oluşumu, evrim, insanlık tarihi, savaşlar vs.

Şimdiden geçmişe bakınca kendimi şanslı hissediyorum nedense. Çünkü diğerlerine göre daha fazlasını bilmek değişik bir haz veriyor. Mesela milattan önce 5000 yılında ölen var.

Kıyamam, yazık. Dünyadan haberi yok.

E ama belki bizim de yoktur ileriyi düşününce? Birinin 1000 yıl sonra, 10bin belki 100bin sonra bize tarihi eser gibi bakıp "kıyamam şu zamanlarda daha internetin ve yapay zekanın temelleri yeni atılmış. atalarımız ilk gezegeninden henüz çıkamamışlar bile" diyecek olması sinirlerimi bozuluyor, haksızlık değil mi ya?

Herkesin 1 tane ölümlü bir ömrü var, ben veya başkaları neden daha azına şahit oluyor da diğerleri daha fazlasını biliyor?

İmkanım olsa kıyamet olur mu olmaz mı bilmiyorum da, olacaksa onun son zamanlarında doğmak isterdim. Yani tüm insanlık bilgi birikiminin en fazla olduğu zamanda. O zaman daha mı sağlıklı bir yaşam olur, kaos mu vardır bilemiyorum tabi ama en azından dediğim gibi 0 dan 100 e bir sayı doğrusunda yaşayacaksa insanlık, şuan 5te miyiz 20de mi 50 de mi bilmiyorum ama en sonda olmak isterdim. Hatta mümkünse kapanışı ben yapayım :3

Bu size kötü hissettirmiyor mu?
(3) 

ayağın dış üst noktasında aniden beliren kramp atakları

yanlishayvan #1587365 
sol ayağımın en dış kısmında kramp atakları oluşmaya başladı
çok sık olmamakla beraber gün içinde belki 5-10 kez yaşıyorum
kasılmalar ağrı verici ve takriben 5-6 saniye sürüyor

daha evvel bu tarz bir şeyden mustarip ola var mıdır

alakalı alakasız bilgi: iş masa başı, ayakkabı da nike air max, rahat bi model
(10) 

İngiliz aksanı

füt #1587364 
Üzerime ingiliz aksanını doya doya duyacağım bir dizi atın. Normalde hiö sevmediğim bir millet, ancak o nasıl tatlı bir tune’dur arkadaş.
(1) 

Android kullanıcıları için en iyi Gps takip cihazı nedir?

ferenc #1587363 
Airtag'ın adroid versiyonunda en iyi marka nedir? Telefon olarak google pixel kullanıyorum
(1) 

Miras bolusurken taşınmazların gerçek rayiç bedelini

alimcgraw #1587362 
Nasıl tesbit edebiliriz. 8 parça tasinmaz mevcut. Arsa, tarla , dükkan vs. Biri senin biri benim olsun arada değer farkı varsa nakitle odesilsin mantığıyla hareket edeceğiz fakat belediyelerin vs resmi kurumların rayiç bedellerinin gerçek piyasayla uzaktan yakından ilgisi yok. İki tarafın da içinin rahat etmesi için nasıl bir yol izlenebilir?
(9) 

Kiracılara sorum var...

magni #1587360 
Ev sahibiniz, oturmakta olduğu evinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağını ve şu an sizin kirada oturduğunuz evine dönmek istediğini söylerse;

1. Durumu anlayışla karşılayıp başınızın çaresine bakacak yolları araştırmaya mı geçersiniz?

2. "Çıkmıyorum. Sen kendi başının çaresine bak, istersen ver mahkemeye." mealinde bir tavırda mı olursunuz?

budgie gtk hatası

izole #1587359 
ben mi yanlışlıkla biyerleri kurcaladım yoksa kendiliğinden mi oldu bilmiyorum, 3 farklı tarayıcıdan ( chromium, firefox ve opera) internete girmeye çalıştığımda ekran karıncalı hale geliyor. bunun dışında laptopu normal şekilde kullanabiliyorum. nasıl çözebiliriz bu gtk sorununu? foto yükleyemediğim için uçbirim çıktılarını buraya eklemeye çalışacağım:

failed to load module "xapp-gtk3-module"
failed to load module "appmenu-gtk-module"
not loading module "atk-bridge": The functionality is provided by GTK natively. Please try to not load it.
(2) 

Ses kaydındaki Yunanca şarkı nedir?

coca cola #1587358 
voca.ro
Teşekkürler
(5) 

10 yaş dişi scootish

turanacagri #1587357 
Evimizde doğmuş olan 10 yaşındaki dişi kedimizi ikinci çocuğumuz dünyaya geldiği için sahiplendirmek istiyoruz.

Son derece uysal, sakin ve cana yakın bi kedidir. Bir yaşında kısırlaştırılmış olup tüm aşıları tam ve sağlıklıdır.

İstanbul içine tarafımca yaşayacağı yer görülerek sahiplendirilecektir.

05076900068

İsteyene whatsapptan foto atılır.
(7) 

Sokak hayvanları kanununu uygulamamak?

norules #1587355 
Yeni sokak hayvanları kanununu bazı belediyeler uygulamazsa bu durumun bir karşılığı olacak mıdır acaba? "Biz uygulamayacağız" deyince bu mümkün olabilecek mi?
(4) 

yaşar ne yaşar ne yaşamaz çok komikmiş

geveze yazar #1587354 
Yaa sanki beni anlatıyor. Bazen hastaneye falan giderken aynı şeyleri yaşıyorum. Zübük e de çok gülmüştüm. Şimdiki çocuklar harika güzel değil. Sizin favori azjz nesin kitabınız?
(1) 

Akrabamız bahcemizi yakmıs vol2.

Chips #1587350 
www.eksiduyuru.com

Simdi bu konuda biz hasar tespiti yaptirmak istiyoruz. Bu yuzden tarım ilce mudurlugunu aradim ve savciliga basvurmami soyledi. Karşı tarafın yaşından dolayı şikayette bulunmak istemiyoruz. Sadece hasar tespiti ve bilir kişi talebi icin savcılığa basvuru da bulunabilir miyim ?
(3) 

Eski ve Yeni Yoneticiye Mesaj

isiaha #1587349 
Merhaba Istanbullular,
Ofis dısındayım. Pazartesi günü işbaşı yapıyorum. Bugün yönetici degisikliği olmus. Eskisine veda yenisine hayırĺı olsun mesajı atayım mı? Arayayım mı? Ne onerirsiniz? Goruslerinizi merak ettim.
(6) 

Birtakım soru işaretleri

the man with no name #1587348 
arkadaşlar bir süredir kafam çok karışık.

bu ay kirama zam gelecek ve maaşımın yarısından fazlasını kiraya vermek durumunda kalacağım. 37 yaşındayım, istanbul'da tek yaşıyorum. maaşıma ara zam da almıyorum. aile evinde de kirayı ben ödüyordum ve yaklaşık 15 senedir kira ödüyorum. ekonominin gittikçe kötü olmasıyla birlikte her şeyden kısmaya başladım. çok bunaldım artık. kaç senedir bir tatil bile yapamadım. şu anda tüm borçlarımı ödedim. ancak herhangi bir birikimim de yok. çok şükür kimseye minnet etmeden bu zamana geldim.

hiç evlenmedim, evlenmeyi düşünmüyorum. tek başıma zor geçinirken evlilik sorumluluklarının maddi anlamda altından kalkamayacağımı düşünüyorum. ama kime soru işaretlerimden bahsetsem, evlenmen lazım deyip duruyorlar. ailem ve kardeşim kendi evimize taşındı bu sene ancak onlarla birlikte olduğumda geçmiş travmalarım tetikleniyor ve asla huzurlu olamıyorum. babamla da aram iyi değil.

köyde yeni yaptırdığımız bir ev var, uzaktan çalışıyorum ve oraya taşınmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. ancak köyde insan sayısı az ve kış şartları çok zorlu oluyor. ben taşınınca kesin annem ve babam da yanıma gelmek ister. bir yol arkadaşı olmadan tek başıma köyde kafayı yemekten de çekiniyorum. şehirde de yalnızım ancak aynı şey değil elbette.

iş değiştirmeyi düşünmüyorum, beş sene olacak. iş konusunda potansiyelimi kullanamamaktan ötürü epeyce köreldim de. gittiği yere kadar kafasına girdim.

sonuç olarak sizce ne yapmalıyım?

1- köye taşınmalıyım.
2- aile evine dönmeliyim.
3- ev arkadaşı almalıyım. (37 yaşından sonra buna adapte olmak konusunda şüpheliyim.)
4- ek işlerle gelirimi artırmayı deneyerek kira ödemeye ve bir başına nispeten mutlu olduğum hayatı sürdürmeye devam etmeliyim.
(4) 

Yunan adalarına Feribot sitesi

biseysorucam #1587346 
Nereden alıyorsunuz biletleri?

Hangi sitelere güvenebilirim? Bir de ücretsiz iptal vs oluyor mu bunlarda?
(11) 

iş başvurularında neden maaş yazmıyor?

hsktr #1587344 
sb. amaçları ne ki? niye yazmazlar? baştan bileyim ona göre başvurayım...
(1) 

Ambar kargolar nasıl çalışıyor?

oldz #1587343 
İstanbuldan izmire 8-10 koli göndermem gerekiyor ama daha önce kullanmadım, adresten alıp adrese mi bırakıyolar nasıl işliyor sistem?
(5) 

Yumurta / sperm donduran var mı?

nhk ni youkosu #1587341 
Aşağıdaki şu başlığı görünce aklıma geldi. www.eksiduyuru.com

Bizde çocuk baskısı yok ama bir noktada istiyoruz gibi, ama henüz hayatımız oturmuş değil. Yani Türkiye'de olsak oturmuştu ama onu bozup İngiltereye geldik ve birkaç yıl durumu toparlayıp alışma veya dönme ile geçer.

34(e) 32(k) yaşlarındayız. Eşimin bazı arkadaşları 35'e doğru yumurtalarını dondurmuş(onlar evli değil), ileride çocuk yapmak isterse gençken saklanmış şeylerden yapılıyormuş sağlık açısından daha iyi sanırım. Bu nedir yaptıran var mı? Tüp bebek tarzı bişey mi oluyor bu?

Bayağı da masraflı bir şey gibi ama eksi bilmemkaç yüz derecede saklanıyor tabii.

edit: hani bunu yapınca ileri yaşların getirdiği genetik bozuklukları falan bypass mı etmiş oluyoruz?
(3) 

Robot süpürge kutusu

mutekebbir #1587340 
Nereden bulabilirim ben bunu?
Bizimkini atmışız şimdi servise götürmem lazım teknosa aracılığıyla gitmesi gerektiği için kutuda getirmeniz lazım diyorlar.
İlla kendi kutusu olması şart değilmiş ama ben nereden bulacağım robot süpürge kutusu.

Süpürge neredeyse 3 aydır poşette duruyor servise gönderilmek için, böyle bekleterek garanti süresini bitireceğim diye korkuyorum.


Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Halter şeklindeki trikolar için sütyen

fildirfildir #1587339 
Ne giyiyosunuz ya bunların altına? Ben ne giysem kenardan taşıyo? Linkleyin beni lütfen.
(1) 

Arabam.com trink sat ile araç satışı yapan var mı?

basond #1587337 
Aracınızı bu siteye sattınız mı acaba? Deneyimleriniz var mı?
Teklif alma değil satan kişilere ve tecrübelerine ihtiyacım var.
(4) 

kredi kartıyla 2. el araç alımı nasıl oluyor?

benaslinda #1587335 
selamlar, bir türlü para biriktremiyorum, nakitte 300k tl civarı param var, 1m limitli de bir kredi kartım var, her ay zorlanmadan 100k ödeme yapabilirim.kredi kartıyla ikinci el clio gibi bir araç alsam mı? taksit yapıyorlar mı? bilgisi olan varsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler
(4) 

Pandora bileklik / charm hediye durumu

furry burns #1587334 
Merhaba arkadaşlar,

Asla anlam veremediğim bu pandora bileklik sevdasına benim haberim yokken nişanlım da tutulmuş. Kendi kendine geçen sene bir bileklik almıştı, charm falan alıp eklemişti. Yok arkadaşı da bir charm almış. Gümüş ürünlerine bu kadar para vermek bana çok manasız gelse de sevdiğinden özel bir gün için buradan hediye almayı düşünüyorum ben de.

Genel olarak sevdiği bir figür var. Ben şimdi o figürden bir charm alıp mı hediye etmeliyim. Yoksa hem düz bir bileklik hem de o charmı alıp takıp mı hediye etmeliyim. Adabı nedir bunun? Neden bileklik aldın ki charm yeterdi, bileklik almıştım ya ben falan der mi? Yoksa 2 tane olması daha mı iyi?
(2) 

Elektronik davul kullanan var mı?

hasmetizm 2046 #1587333 
Hediye geldi. Akşam kuracağım. Çalmayı bilmiyorum. YouTube dan eğitim videoları izleyerek başlamak işe yarar mı yoksa direkt ders mi almalıyım bir bilenden? Önerilere açığım. Teşekkürler
(3) 

Anneye telefon - direnç ile imei

Northern Mariner #1587332 
Selamlar herkese,

Validenin telefon 6. senesinde sizlere ömür oldu. Bakınırken fiyat performans telefonu olarak Redmi Note 13 Pro modelini gördüm. Hem kamerası iyi gibi hemde fiyatı uygun.

Sahibinden'de ilanlarda neredeyse yarı fiyatına satıcı dükkanlar var dediklerine göre 500-1000tl arası eski telefonun imei'sini atıyorlarmış.

Youtube'da gördüğüm kadarıyla anakartın koruyucusunu dremelle kesip direnç lehimliyorlar. Tabi haliyle telefonun içi açılıyor. Ancak yorumlarda okuduğum kadarıyla güncelleme almıyormuş yada güncellemede imei siliniyormuş vs.

Var mı tecrübesi olan? Yada şu telefon iyidir dediğiniz? sadece yazılımla halledilen model var mıdır?
(2) 

arklar bu neresi oluyor

ala09 #1587331 
hizliresim.com

kabatas mi
(1) 

Bas Gitar - Başlangıç Öneri

Nocturne #1587329 
Selamlar Arkadaşlar,

Bas gitara başlamak için en uygun marka modelleri önerebilirseniz çok sevinirim. Ayrıca yerli / yabancı tutorial da önerebilecek varsa tadından yenmez :)

Teşekkürler,
(3) 

Babaya telefon tavsiyesi

huzurlarinizda huzursuzluk #1587328 
Selam arkadaşlar,

64 yaşında ama tiktoktu şuydu buydu saçma sapan platformlarda vakit geçirerek telefonu elinden düşürmeyen 1 adet baba var elimizde.

Yani Max video falan izleniyor, belki okey oynuyor ama yoğun kullanılıyor bu sebepten yavaşlamasa kısa sürede iyi olur bence.

Xiaomi falan fiyat performans ne önerirsiniz ?

Sağolun.
(1) 

excel konusunda ucretli yardim

icim urperiyor #1587327 
selam. is icin excel ile cok da karmasik olmayan, 3-4 sekmeli bi ana dosya hazirlamak istiyorum. basit hata kayitlari (tarih ve oncelige gore sirali), kapandikca listeden silinecek ama istedigimiz zaman gecmise yonelik girdilere bakabilecegimiz, diger sekmelerde yine 50 girdili parca listesi ve bunlarin siparis durumu, teslim edilen parcalarin stok kismina gecmesi falan gibi fikirlerim var ama kendim yapmam cok uzun zaman aliyor. excel konusunda cok iyi degilim. bu konuda ucreti mukabilinde yardim edecek birini nereden bulabilirim? tesekkurler.
(13) 

63 yaşında anneme dadanan sapık, ne yapalım?

dejame #1587326 
90'lı yıllarda annem çalışırken aynı birime Tokat'tan birinin tayini çıkıyor. Bu kadın geldiği günden beri herkesin kendisine büyü yaptığını iddia ediyor, her yerde domuz kanı olduğunu söylüyor, sürekli kendini zehirlemeye çalıştıklarını öne sürüyor.

1995 gibi bu kadını memleketine geri yolluyorlar, aradan 30 yıl geçtikten sonra bize bir telefon geliyor. Bu kadın annemi bulmak için Aydın'a gelmiş, her yerde annemi arıyormuş. 8 sayfalık bir mektup bırakmış, hayatını mahvettiğini ve sürekli kendisini zehirlemeye çalıştığını söylüyormuş. Sanırım polise de gitmiş, 30 yıl önceki sanrılarını anlatıp annemi şikayet etmiş ama polis bu kişiyi başından savmış duyduğumuza göre.

Üstelik ailem o kadar naif ve kimseye zararı olmayan, inanılmaz kibar insanlardır ki, bu olay karşısında gerçekten sinirlerim bozuldu.

En büyük kaygım bu kadının anneme fiziksel zarar verme ihtimali. Polise gitsek bir şey olmayacak. Kadın şizofren gibi bir şey anladığım kadarıyla. Ne yapsak?
(13) 

tiroid ve açlık

Mossy #1587324 
tiroid hormonlarımın yüksek çıkması sebebiyle ilaç tedavisine başladım. ve bir süredir dindiremediğim bir açlık hissim var. yemekten kalkar kalkmaz acıkmaya başlıyorum. şu anda da açlıktan öldüğümü hissediyorum ama gerçekten de aç mıyım? yoksa bu sadece bi his mi :(
(2) 

Amerika vizesi - İkinci pasaporta

o kadar da degil aga #1587323 
Yeşil pasaportlarımız var. Eşim memur, ben şirket sahibiyim. Pasaportlarımızın bitmesine 1 yıla yakın süre var. Biz tekrar başvuruda bulunduk, randevu sıkıntılarından dolayı ve bu pasaportlar ikinci pasaport olacak. Bu arada İran'a gideceğim sene sonuna doğru.(Yani mecbur 2. pasaport)
Bu bilgilere göre, yeni pasaportları 10 yıllık talep edeceğiz. Amerika'ya tatile gitme planımız var. Pasaport boş olacak. Sorun çıkarırlar mı? Çıkarmazlar ise deneyip sonuç aldığınız aracı kurum önerebilir misiniz?
(12) 

Sizce arkadasim neden ve nasil boyle olmus olabilir?

Zetnikov #1587322 
1- ne soylersem soyleyeyim zit bir yorum yapiyor

Ornek : tisortum %99.9 beyaz renk, sadece kucuk siyah renkle "mavi" yaziyor. Soruyorum beyaz nasil durmus ustumde?

Cevabi : o siyah degil, siyah beyaz hocam

2- bilimden daha dogru bildigine inanmasi

bilimsel bi yorum paylasiyorum %100 dogru mesela.
Dedimki misal su yuz derecede kaynar. İnternetten belge gostersem bile hani ispatlasam

cevabi : laboratuar da oyle cikabilir normal hayatta oyle olmaz

3- alakasiz cevaplarinin dogruluguna inanmasi

Bana sunu kullan cok iyi vs dedigi zaman ona alerjimin oldugunu kullanamadigimi soyluyorum

Cevabi : ben kullanabiliyorum cunku metabolizmam hizli

4- bilmiyorum diye cevabi yok

Hani yol ararsiniz birini gorur sorarsiniz adam gidiceniz yeri hic bilmez ama size tarif eder ya sizde bulamayinca anasini sulalesine soversiniz
Aklima boyle seyler geliyor.
Abi bilmiyorsan bilmiyorum de bu ne ya herseye bir yorumun var
Bi insanin herseye cevabi olur mu abi bilmiyorum de bi kere.



2 aydir gorusmuyorum kendisiyle harbi yoruldum
Simdilerde mesaj atip gene bisileri iddaa ediyor zaten surekli bisey ispatlama derdinde sanirim toplumda cok eziklemisler bunu bu yuzden gelip penisi bize kalkiyor heralde derler ya oyle bi olay.
(4) 

Ankara'dan otobüsle Belek' nasıl gidilir?

Hallegadola #1587321 
Arkadaşlar merhaba, soru başlıkta aslında Ankara Aşti'den Belek'e nasıl gidebiliriz? Belek Otobüs Kalkış-Varış Noktası ve Belek Kavşağı şeklinde iki durak gözüküyor sefer güzergahında. Anladığım kadarıyla otobüs yol üstünde indiriyor. Ama çok anlayamadım. Bu noktada bizi otelimize götürebilecek taksiler var mı ıssız mı burası?

Başka bir güzergah varsa daha kolay yoldan söylerseniz çok mutlu olurum, iyi günler teşekkürler şimdiden herkese
(5) 

Boeing simülatörü

o kadar da degil aga #1587320 
Eve bir simülatör kurmak istiyorum. Basit bir şey planlamıyorum. Harcamadan da kaçmayacağım. Yurtdışında bununla ilgili firmalar var ancak profesyonel seviyede diy proje gördünüz mü?
(1) 

Judas priest konserine verilik 1 biletim var--bitti

kisa #1587319 
şartlar:
duyuruda en az 10 başlığı olmalı
en genç 6 aylık olmalı (evet,iki mesajla gelmiş tanımadığım ya da göz aşinalığı olmadığım birine vermek istemiyorum)
dm den yürüyebilirsiniz.
edit: ücretsiz...
//gitti, bitti
şaibe olmasın, patronaj1 nickli arkadaşa ayırdım bileti.
(6) 

Tek basina latin olmayan bir dil öğrenmek

dodonene #1587316 
Deneyimi olanlar nasil basardi? Arapca, cince, rusca fark etmez. Bana imkansiz gibi geliyor. Baslarsam zaman israfi olacak gibi hissettiriyor yarida kesilecegi icin
(8) 

Midilli turu

windymimas #1587315 
selamlar izmirden midilliye gideceğiz ama karar veremedik. Ayvalıktan mı yoksa alsancaktan mı gidelim?
-ayvalıktan deniz yolu kısa sürüyor daha az eziyet ama bu sefer de arabyı orada bırakma vs sorunu var.
-izmirden direkt alsancaktan binip gitmek çok iyi ama bu sefer de feribotla o kadar saat eziyet gibi geliyor.
deneyiminizi paylaşırsanız çok sevinirim.

bir de hem denize girelim hem de gezelim istiyoruz. iki gün kuzeyde bir gün merkezde kalıp taverna havası yapalım dedik ama güneyi çok gezemeyeceğiz belki bir gece daha uzatırız tavsiyeleriniz nelerdir.

çok teşekkürler şimdiden.
(1) 

İpar air 11 inç 6. Nesil

andlee #1587314 
Merhaba yeni iPad Air 11 inç 6. Nesil aldım. Ekran koruyucu ve kılıf almak istiyorum. Kılıfta klavyeye gerek yok diye düşünüyorum. Ekran koruyucu ve kılıf öneriniz var mı?

mobil görünümden çık