(1) 

Maç günü ekstra metro seferi var mı/ulaşım? (Lugano-Beşiktaş maçı)

illuminatinin basindaki adam #1589854 
Maç 21.00'da, 23'te bitiyor desek, en geç vapur seferi saat kaçta olur o gün bilgisi olan var mı? Bir de 12'den sonra metro seferi koyarlar mı? Kaynarca'ya gideceğim. 16D'ye de binebilirim ama o 23.45'te bitiyor yanlış hatırlamıyorsam.

Ya da özetle maça gitsem karşıya geçip Kaynarca'ya dönmekte sorun yaşar mıyım toplu ulaşımla?
(1) 

yeni psu'dan koku geliyor

ahm1 #1589853 
sıfır bilgisayardaki psu'm 6 ayda bozuldu. değiştirdim. 2 gün böyle kullandıktan sonra belki üçlü prizlerde problem vardır diyip bir tanesini değiştirdim -ki zaten fişinin ucu yanmış nedense (ama ondan sonraki üçlü prizi değiştirmedim henüz).

bu yeni aldığım psu'dan bir haftadır hafif bir koku geliyor. acaba yenisinde de mi bir sıkıntı var, yoksa yeni ürün kokusu olabilir mi bu?
(1) 

Bronzlasmak icin krem?

Kittie #1589852 
Beyaz tenli degilim ama koyu da degilim, acik bugday deniyor sanirim.
Gecen yaz tatilde niveanin hem koruyucu hem bronzlastirici kremini kullandim.
O kadar suda kaldim surekli ve az bi sey guneslendim de ama nasi gittiysem oyle dondum :)

Hafif bi bronzluk istiyorum. Ne kullanmaliyim?
Yani kakao yagi bronzlugu falan istemiyorum.
(3) 

arsayı satıp ev almak mı, arsaya dokunmayıp kredi çekip ev almak mı?

geveze yazar #1589851 
s.b?

tabi biraz birikim de var.
(2) 

İkeadan yatak alıp memnun olan var mı

condom kurşunu #1589850 
Varsa bir de model rica edeceğiz çift kişilik teşekkürler
(3) 

Kedinizin favori sutlu tatlisi?

lapaz #1589847 
?
(2) 

Yazı ve not için kalem

webbrowser #1589844 
selamlar, genelde not tutmak için kullanacağım. Uçluk kalemlerden öne çıkanlar şunlar;
rotring 500
rotring rapid
rotring tikky
Scrikss Ofis Matri-X

bunlar veya bunlara ek olarak sizlerin görüşleri ve tavsiyeleri nelerdir?
(4) 

Günlük hayatta postiş, kaynak vb. kullanıyor musunuz?

morca #1589843 
Sb.

Sadece kadınların cevaplamasını bekliyorum haliyle. Erkek yorumlarını merak etmiyorum, zahmet etmeyin. :)

T9 klavye kullanan eski topraklar var mi hala?

freedonia #1589842 
Apple telefonumda on numara Type Nine diye program vardi, Android'e gectim, Android surumu yokmus o programin. 4 pound verip "Old T9 keyboard" diye program indirdim store'dan g.zekali istihdami ayagina ise alinan biri yazmis sanirim programi. Klavye default secili olmasina ragmen yazi yazarken her seferinde klavye secimi gerektiriyor. Iyi calisan T9 app'i biliyor musunuz Android icin? Tesekkurler
(1) 

Türkçe pop çalıntı bir şarkı arıyorum klibi de vardi

blue eyes white dragon #1589841 
Baya gündem olmuştu hatta. Söyleyen bir kadındı. Klibi deniz kenarinda çekilmişti. Kadının üzerinde hep mavi elbiseler hatırlıyorum

Olay fazla uzak değil. 1 yıllık falan
(3) 

Güneş koruyucu

sanguine #1589840 
İstanbul'da yaşıyorum, yılda (o da son 5 yıldır) 20 gün de tatil yapıyorum Türkiye'de, güneyde. Güneşlenmeden yanıyorum hep doğrudan güneşin altında oturmam, sevmiyorum da. Tatile çıkmak benim için çok yeni bir kavram olduğu için güneş kremi vb hiç kullanmadım bugüne dek alışkın degilim, anca yandıktan sonra rahatlatıcı şeyler sürüyorum. Ama etrafimda bakıyorum insanlar her gün kremleniyor. Bilimsel olarak yaşadığım ve tatil yaptığım enlemlerde, ne ölçüde güneşten korunmaliyim? Her gün mü yoksa yazın mi kullanmaliyim, şimdi daha otuzlarin başında olduğum için hissetmiyorum muhtemelen ama ileride erken mi yaşlandirir kullanmamak?
(5) 

Kedim cok az yiyor ve kilo vermis

floydian #1589839 
Hicbir zaman tartarak mama vermedim serbest besledim olculu yedi hep. Ara sira mamasini da degistiririm hicbir zaman mama ayirmadi ama son zamanlarda dikkatimi cekti ki az mama yiyor. Uzun suredir tartmiyordum, 4.5 kg iken 4'e dusmus.

Endiselenmeli miyim ne gibi bi kontrol yaptirabilirim?
(4) 

kehribar nereden alabilirim?

baldan kaymak #1589838 
sb
(8) 

Bazı Matkap Soruları…

eisberg #1589837 
Merhabalar. Bir tane bataryalı Makita darbesiz vidalama matkabım var. Benimse duvar delmek için bir matkaba ihtiyacım var. Bildiğim kadarı ile darbesiz matkapla duvar delmek pek mümkün değil (denemedim).

Seçenekler şu şekilde;
1- kablolu darbeli matkap
2- şarjlı darbeli matkap (bunların bazıları darbeli vidalama diye geçiyor). Bu durumda delme yapılamıyor mu?

Bunlara ek olarak bataryasız satılan şarjlı&darbeli matkaplar var. Uygun fiyatlılar. Bende de 2 tane batarya var. Acaba Makita bataryaları einhell gibi markalara uyumlu mu deneyen oldu mu?

Teşekkürler.
(13) 

Size amerikan vatandaşligi verilecek ama Tr vatandaşliginiz silinecek

Zetnikov #1589833 
Kabul eder misiniz. Tr vatandasligi hakkiniz bir daha olmayacak. Neden?
(2) 

Züleyha firavunun kötü karısı değil mi?

Cesario #1589829 
Neden muhafazakar kesim çocuklarına Züleyha ismini koyuyor?

Kutsal kitapta da ismi geçmiyor.

Bugün yıldız sarayını gezdik. Abdülhamitin kütüphanesinde Yusuf ve Züleyha kitabını gördüm de o yüzden aklıma geldi.

Acaba başka bir olumlu hikayesi mi var Züleyha'nın?
(2) 

Tek sipariş için mi, farklı siparişlerin toplamında mı 30 euro sınırı?

moonie #1589828 
Temu'dan bir ayda her biri 30 euro altında olan üç farklı sipariş vereyim diyorum. Tek sipariş için mi, farklı siparişlerin toplamında mı 30 euro altında olmalı?

Fransız Lape Hastanesi

old possum #1589827 
Lape'de bildiğiniz iyi bir psikiyatr var mı?

Teşekkürler.
(12) 

Duyuru Hafta Sonu Neden Sessiz?

rock n roll #1589826 
Hep hafta sonları böyle. Hepiniz bir yerlere mi gidiyorsunuz?

Bakalım soruma cevaplar gelecek mi, gelmezse tespitimde haklıyım :)
(13) 

Hastanede bağırmak

yenibirgüzelnick #1589822 
Öncelikle 3 gün önce doğum yapmış sezaryen ameliyatı hala iyileşmemiş bir lohusayım.

Dün akşam annem kalp krizi geçirdi. Yanında tek ben vardım. Bebeği kayınvalideme bırakıp annemi hastaneye götürdüm arabayla. Hastane önünde de yardım edin annem kalp krizi geçiyor diye bağırdım. Kimse yardım etmedi. Annem yürüyebiliyordu içeri iki adım attı sonra orda da bağırdım doktor lütfen annem kalp krizi geçiriyor diye. Ama bağırdığım için herkes bana çok kötü baktı. Sonra doktor ve hemşireler gelip kızdı niye bağırıyorsun zaten hastanedesin filan dediler. Kendimi çok kötü hissettim. Yanlış bir şey mi yaptım. Ne yapmam lazımdı? Lohusayım diye herhalde her şeyde kendimi suçluyorum.

Annem yoğun bakımda şu an. İyileşecek.
(4) 

bu 3 oyuncu birbirine fazlasıyla benzemiyor mu?

summerof69 #1589821 
Acaba bilişsel niteliklerim köreliyor da hiç benzemeyen insanları birbirine mi benzetiyorum diye merak ediyorum. Sizce de bu 3 oyuncu birbirlerine fazlasıyla benzemiyorlar mı? bence benzerlik oranı 8/10 . sizce kaç?

teşekkürler:

ella purnell : www.google.com

maika monroe : www.google.com

emmy rossum : www.google.com
(2) 

ibb şehir hatları vapuru

tabudeviren #1589820 
prnt.sc

bu vapurun adı nedir? ilk kez gördüm.

Dehb ile alakalı soru

montreal #1589819 
Selamlar,
Çocuğu dehb olduğu için soru soran biri vardı, tam cevap eklerken sildi, cevabın boşa gitmesini istemedim. Bana istediği zaman ulaşabilir bu konuyla alakalı.

"Öncelikle çocuğunuzun dehb olduğu kesin bence, kendi çocukluğumla paralellikler yakalayabildim. Bende dışa vuran değil zihnimde hiperaktiflik vardı-inattentive adhd diyorlar-, düşüncelerimi toplamakta zorlanıyordum. Liseye kadar zeka ile çoğunlukla sınıf birincisi olarak geldim, lisede ise iyi bir anadolu lisesine girdim ve çalışmadan başarılı olmanın mümkün olamayacağı bir durumu deneyimledim. Ben nasıl çalışabileceğimi bilmiyordum, çalışmak için oturduğumda da inanılmaz bir sıkıntıyla kaçabileceğim ilk yere kaçıyordum. Hiperfokus enteresan bir şey, çok fazla kitabı saatlerce ara vermeden okuyarak bitirmek, bilgisayar oyunlarını kalkmadan bitirmek mümkün ama 10dklık ödevi 10 gün erteleyip son dakikaya kalana kadar başlayamamak diğer insanların anlayamadığı bir durum.

Hem lisede hem üniversitede inanılmaz çok zorlandım, bu esnada yapmak zorunda olduğum şeyleri yapabilmek için stresi kullanmaya başladım. İş hayatına girdiğimde de böyle yaptım ve bir noktada anksiyete tüm hayatımı etkiler hale geldi. Böyle devam edemeyeceğini anlayıp ilaç tedavisi ve psikodinamik terapi ile çok daha iyi bir duruma geldiğimi söyleyebilirim, bu süreç de yaklaşık 3 yıl sürdü ve hala sürüyor.

Açıkçası aileme daha sonra çok kızdım çünkü problemlerim olduğu çok açıktı, o problemler adreslenmediği için kendimi hep tembel olarak gördüm, diğer insanlar yapabiliyordu ben neden yapamıyordum, demek ki varoluşum bozuktu. Ortalama bir adhd'li kişi kendisinden de kaynaklı büyürken diğer insanlara göre 3 kat fazla negatif uyarıma bariz kalıyormuş, bu da özsaygı düşüklüğünü beraberinde getiriyor. Kendimi sevmediğim için ilişkilerimde problemler çıktı, daha yeni yeni düzeltebiliyorum bunları.

İlaç tedavisi olmasa toplamam mümkün değildi, uyarıcı ilaçları alamıyorum bende anksiyeteyi arttırdığı için ama strattera, wellbutrin gibi onlar kadar etkili olmasa da yine de fark yaratan ilaçlar var, çocuklar için uygun mu ona bakmanız lazım.

Demek istediğim şu; adhd sadece kafanıza koyduğunuzu yapamamak değil bunun çok daha fazlası. Duygusal regülasyonunuz da bozuluyor(RSD deniyor bu duruma), zaman körlüğü de yaratıyor, bağımlılığa kapılma ihtimaliniz de çok artıyor vb. O yüzden size tavsiyem bu alanda yazılmış kitapları okumak ve kararınızı böyle vermek olur.

İlaç tedavisini de gözünüzde büyütmeyin, kendine değer vermeyen ve kendini sevmeyen bir çocuk yetiştirmekten iyidir merak etmeyin. Konuyu anlamayan kişileri de çok dinlemeyin.
"

İngiltere'den Vitamin Getirebilecek Kimse?

levyashin #1589817 
Merhabalar, eşimin annesi kanser tedavisi görüyor, çok şükür iyiye gitmekle birlikte doktoru destek olması amacıyla bir vitamin önerdi. Boots isimli ingilterede havaalanları dahil her yerde bulunabilen bir yerde satılıyor. Dolayısıyla yakın vakitte ingiltereye gidip gelecek ya da oradan dönecek kimse varsa yazabilirse çok makbule geçer. Kutusunun fiyatı 7 sterlin gibi bir rakam öyle aşırı pahalı bir şey de değil. (parasını tabiki yollayacağım)

levyashin@gmail.com adresine de yazabilirsiniz.
(2) 

home ofis giderlerine kredi faizi de yazılabilir mi?

administ #1589816 
Şahıs şirketinde home ofis giderlerinin yarısını gider olarak gösterebiliyoruz. Peki home ofis olan konutu kredi ile aldığımızda kredi faizini gider göstermek mümkün mü?

İspanya-Galiçya Santiago De Compostela Öneriler

duskgame #1589815 
Merhabalar,

bir süredir proje için İspanya Galiçya bölgesinin Santiago De Compostela şehrindeyim. Genel manada gidilebilecek civardaki her yeri ve yakındaki ülkeleri gezdim gördüm. Daha önce burayı gidip gören varsa ya da buralarda yaşayan birileri varsa spesifik her türlü tavsiyelerinizi alabilirim.

Şimdiden teşekkürler
(1) 

Google Earth Hiper Geçiş

civanmert #1589814 
Merhaba arkadaşlar, Google'ın Earth üzerinde Hiper Geçiş diye bir özelliği var. Belli yıllar arasında bir bölgenin zaman içindeki değişimi görebildiğiniz hoş bir özellik. İnternette görmüş olabilirsiniz bazı bölgeleri. Benim de değişimini merak ettiğim bazı bölgeler var özellikten faydalanmak istiyorum ancak maalesef olmuyor. Yani sürekli bulanık bir harita görüyorum ama hiçbir zaman netleşmiyor. Bunu kullanabilen var mı?
(8) 

İkili iletişimlerde (sosyal, duygusal vs) diğergâm olanlara soru

muhayyer divan #1589812 
Selam

Her türlü ikili iletişimde diğergâmlık (muhataba kendinden daha öncelikli davranmak) yönü daha ağır basan insanlar varsa onlara sormak istiyorum,

Herkes ben odaklı iken sen odaklı yaşamak çok yormuyor mu? Nasıl başa çıkıyorsunuz? Nasıl var hissedebiliyorsunuz, nasıl ait hissedebiliyorsunuz, o kişiyle aranızdaki iletişimde nasıl bir yerinizin olduğuna ikna olabiliyorsunuz? Bir türlü yer kaplayamamak, bir türlü bir parçası olamamak gibi duygularınız var mı?

Bunun çözümü nedir?
(6) 

evin planına projesine nasıl ulaşırız

kibritsuyu #1589811 
1977 yapımı apartman dairesi. ev kendi evimiz. tadilat yaptıracağım, yıktırıp döktüreceğim. görünürde çıkıntı duran kolon kiriş yok, muhtemelen duvara gizlemişler, onları duvarı yıkmadan önce teknik olarak (yani duvara tak tak tak diye vurmaktan daha geçerli bir yolla) tespit etmek istiyorum.

apartmanda, yöneticide ya da kendi evimizde bir kopyasını bulamadım. belediyede, tapuda vs. var mıdır ulaşabileceğim bir kopyası?
(1) 

Lenovo z710 upgrade önerisi

zetina dikis makinesi #1589810 
www.bhphotovideo.com

Teknik özellikleri linkte olan laptopu 10 yıldır kullanıyorum. 2-3 yıldır nadiren açıyorum. Çok hantallaştı. Ssd ram takviyesi ve Linux bazlı yeni bir işletim sistemi ile masaüstü pc olarak kullanayım diyorum. Esasen bu bilgisayar işlerine gerçekten çok Fransız’ım. Tavsiye ve önerilerinize açığım.

Ne yapalım nasıl yapalım.

Youtube'daki Dizi Arşivi Kanalını Tanıyan Bilen?

fenlisesi #1589808 
www.youtube.com adresindeki Dizi Arşivi kanalı eski dizi bölümleri için sehnaztango@yahoo.com'a mail atınız demiş ama maillere cevap vermiyor. Kendisiyle nasıl irtibata geçebileceğimizi bilen, başka bir portalda nicknameini bilen biri var mı?
(3) 

Marmaray'la Caddebostan

Bluesque #1589807 
Sanırım Erenköy durağında inmek gerekiyor; peki hangi çıkıştan çıkmalı Caddebostan'a ulaşım için?

Teşekkürler
(6) 

Yargıtay - AYM kavgası

parka #1589805 
Yargıtay'ın iddia ettiği gibi bu mahkemeler eşit konumda mı,
yoksa AYM ülkedeki en üst mahkeme mi? İnceleyen var mı?
Bir de bu mahkemeler eşitse şimdiki gibi yetki tartışmalarının
olacağı öngörülememiş mı?

İdare Hukuku Avukatı Var mı?

redskull #1589804 
Tercihen memur suçları/disiplin cezaları gibi konularla ilgilenen genç bir arkadaş olabilir. Ankara'da ikamet etmesi gerekli mi bilmiyorum ama olsa iyi olur. Not: Plaza avukatı istemiyorum. Thanx.
(1) 

kadıköy-cadde tarafı özel gün mekanı?

kel aynak kusu #1589803 
sb. hangisini tercih edersiniz? yıldönümü için şık, absürt fiyatlandırması olmayan, lezzetli mekan öneriniz var mı?
(1) 

İstanbul'da Kano?

piyade binbasi er #1589802 
Selamlar, decathlondan aldığımız şişme kanomuz ile istanbulda nerelerde kanoya binebiliriz, konu hakkında bilgisi veya tecrübesi olan var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

ütü kireçlenmesi

behzatc. #1589800 
philips performer plus model ütümüz var, kendi dahili kireç temizleme işleviyle temizlememe rağmen bu şekilde. normalde tüm deliklerin açık mı olması gerekiyor? daha iyi nasıl temizleyebiliriz

hizliresim.com
(2) 

Bir belgeden veri nasıl ayıklanır?

psipsipsi #1589799 
Merhaba. Elimde bir .pdf belgesi var. Belgede bir bakanlığın 2024'te yaptığı alımlar yer alıyor. Örnek bir sayfa: i.hizliresim.com

Buradan örneğin "fizyoterapist" kadrosuna ait en düşük 10 puanı derleyeceğim. Ama mesela 200 tane fizyoterapist başlığı var ve her birinin tek tek bir kenara ayırıp en düşük 10 puanı tespit etmem saatlerimi alır.

Chatgpt'ye yaptırmaya kalktım, en düşük 10 puanı tespit edemiyor. Birçoğunu atlıyor ve yanlış yapıyor. Bu işi en basit nasıl yaparım?
(5) 

Ev Kiralarken

PhoenixRising #1589798 
Merhaba Arkadaşlar;
İlk defa ev kiralıyorum. Sözleşme yapacağız. Tabii standart, ilk kira ve depozitoyu getireceksiniz dendi. Depozito zaten sözleşmede yazıyor. Ben bu ilk kirayı elden mi vereceğim, yoksa hemen ev sahibinin hesabına mı yollayayım? Genel kural nedir?
İlk kira elden verilir, sonrakiler hesaba mı yatar? Yoksa, ilk kirayı da, o anda hesabına mı yatırayım?
(4) 

izmirde ne yapalım

kondansator #1589797 
günaydın duyurucular, bir süredir eşimle beraber diyet sürecindeyiz. gördük ki tüm hayatımız gezme tozma programlarımız yemeli içmeli imiş. böyle olunca evden çıkamaz, en fazla sahilde yürüyüp kahve içip eve döner olduk. ksk tarafındayız. ne yapsak, nereye gitsek, akşam nasıl zaman geçirsek? yaz dönemi olduğundan malum etkinlikler de yok, kala kaldık.
(3) 

Aramızda hemşire veya iğne yapmayı bilen varsa sorum var

rayde #1589796 
Selamlar, benim her gün göbekten yapmam gereken bir ilacım var. Flakondan enjektöre kendim çekiyorum, küçük uçlu iğneyle değiştirip yapıyorum iğneyi.

Sorum su. Hava boşluğu bırakmasam bile iğneyi çıkardıktan sonra pistonu geri ittiğimde bir damla ilaç kaldığını görüyorum. Pistonu geri çekmeden ittiğimde asla ilaç çıkmıyor. Yani yapabildiğimi sonuna kadar yapmışım aslında.

Bu ilaç neden kalır ya? Enjektörüm mü dandik acaba eczane verdi ben de aldım.

Resim de ekliyorum öncesi ve sonrası.
ibb.co
ibb.co

Bu da ekstra: youtu.be
(2) 

İbrahim Tatlıses'in Bir Filmi

yurtsuz john #1589795 
Son sahnede bir çocuğun sünnet düğününe yaralı halde gidiyor ve orada ölüyordu. Hangi filmiydi?
(3) 

Görünenin ardındaki veya görünenin ardındaki gerçek

encokbenisevinnolur #1589794 
İngilizce ve/veya Fransızca'da bu anlama gelen kelime(ler) nelerdir
(3) 

Domain yönlendirme nasıl yapılıyor

encokbenisevinnolur #1589792 
abc.com sitesine tıklandığında xyz.com sitesine yönlendirilmesini nasıl sağlarız?

Abc.com içeriğinde bir web sitesi var, xyz.comda yok. Birisi xyz.com'a ulaştığında, tıkladığında direkt abc.com'a yonlendirilsin maksat.
(2) 

hangi ülkeye gidersek başka bir ülkeye gidemeyiz?

tabudeviren #1589789 
bildiğim kadarıyla kktc'ye giden yunanistan'a gidemiyor.
başka ülkeler var mı böyle?

Birtakım hevesler

on and off #1589787 
Merhaba.
Kanoya heveslendim. Plastik olanı için şartlar uygun değil.. En uygunu şişme kano olacak. Araştırdığım, duyduğum kadarıyla kullandıktan sonra kurutmak ve havasını almak işin zor kısmı. Bunları yapması nispeten daha kolay olan ve fiyatı da orta seviyelerde olan bir tavsiyeniz var mı? Marka olarak Decathlon’un şişme kanoları çok tercih ediliyor. Son çıkan modellerinde daha fazla özellik eklenmiş tabi. Kürek sabitleme yerleri, kumaş kalitesi gibi.
Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bir de 2 kişi kullanacaksanız 3 kişilik tercih edin deniyor. Bizim aile 2 yetişkin ve bir 3 yaşında bebeden oluşuyor. Mesela 3 kişilik alırsak tek kişi kullanabilir mi, kullandığında bir dengesizlik olur mu? Liman kaydı meselesini tam olarak bilmiyorum. Yurtdışında, göl üzerinde kullanacağım.

Iphone uygulama kullanım verilerini silme

kedidir o kedi #1589784 
Iphone kullanıcıları bilir. Mobilde olduğum için foto ekleyemiyorum. App store—> kişişelleştirilmiş öneriler—> uygulama kullanım verilerini sil dediğim zaman silmiyor.
Neden olabilir?
(14) 

Hayattaki en büyük pişmanliginiz nedir?

Zetnikov #1589783 
Sb
(2) 

satranç - f4'e alternatif hamleler neler olur?

panamera #1589781 
siyahız. beyaz piyon f4'e geldi.
lichess1.org
(2) 

Tüvtürk muayene hk

kondansator #1589780 
Selamlar, yarın sabah 08:30 a araç muayene randevum var. Egzoz muayenesine de gideceğim. Sabah kaçta tesiste olmalıyım sizce ?

mobil görünümden çık