BizimCaz.com açıldı!

compumaster #1585657 
2018 yılında küçük bir hayalle başlayan Türkiye Caz Arşivi projesi bugün BizimCaz.com web sitesiyle emin adımlarla yoluna devam ediyor. Amacımız Türkiye'de caz adına yapılan ne etkinlik varsa ve bu etkinliklerin gerçekleşmesinde kimler emek veriyorsa arşivde hepsini kapsamak.

Beran Paçacı'nın gece gündüz 6 yıl süren özverili çalışmasının sonucunda kamuoyuyla paylaşılacak düzeyde bir veri toplanmış oldu. 2023 yılının sonlarında compumaster'ın projeye dahil olmasıyla birlikte yeni bir aşamaya geçildi.

BizimCaz web sitesinde aşağıdaki başlıklar altında kapsamlı içerikler sunulmaktadır:
01. Konserler
02. Müzisyenler
03. Gruplar
04. Albümler
05. Mekanlar
06. Festivaller
07. Etkinlikler (Söyleşi, Panel, Fotoğraf/Resim Sergisi, Film Gösterimi, vb.)
08. Makaleler
09. Yazarlar
10. Görsel Sanatçılar
11. Eğitim (Üniversiteler, Diğer Eğitim Kurumları, Seminerler, Tezler)
12. Radyo Programları Listesi
13. Radyo Programları Bölümleri
14. Kitaplar
15. Belgeseller
16. Ödüller
17. Raporlar (İstatistikler)

2024'ün Temmuz ayı itibariyle 26 binin üzerinde konserin detayları, 500'ün üzerinde caz müzisyeninin bilgileri, 150'nin üzerinde caz grubu, 1300'ün üzerinde caz albümü, 80 mekan, 60 festival ve daha fazlası bu sitede karşınızda.

Bu web sitesi araştırmacılar için de iyi bir kaynak olacaktır, yeni caz dinlemeye başlayan birisi için de faydalı olacaktır, geçmişi hatırlamaya çalışan bir caz sevdalısı için de! Bu sektörde çalışan bütün caz emekçileri de bazen bu kapsamlı kaynağı değerlendirecektir diye düşünüyoruz.

Geri bildirim ve görüşlerinizi e-mail ile merhaba@bizimcaz.com adresinden bize iletebilirsiniz.


bizimcaz.com
(25) 

Birinin ölmesini istediniz mi hiç?

sekizdokuzon #1583700 
Ben bugün istedim ve 37 yıllık hayatımda ilk kez birinden iliklerime kadar nefret ettim. Odadaki sineği peceteyle öldürmeden dışarı atan bir insanım ama sanırım bu insan yeryüzünden eksilse herkesin hayrına olur.

Negative vibe için özür dilerim, iki buçuk senedir hayatımı alt üst eden, benden her türlü faydalanan bir anası vesikalı sinirlerimi allak bullak etti. Bazı insanlar sanırım ölmeli ya. Özellikle bunları niye seviyoruz, kurtarmaya falan çalışıyoruz? Dümdüz ölsün.
(9) 

İngilizcede "cute as fuck" cumlesinin en mantikli çevirisi nedir

Zetnikov #1583699 
Sb

tüm hesaplarım hacklendi

bilmezyazar #1583696 
15 yıllık internet kullanma serüvenimde ilk defa bir gaflete düşüp virüs bulaştırdım şahsi bilgisayarıma.

yaklaşık 6 gün önce açık kaynak kodlu bir yazılım indirmeye çalışırken dikkat etmeyip farklı bir exe çalıştırdım ( evet ben bir malım ) ilk saat farkına varıp hemen bilgisayarıma temiz kurulum gerçekleştirdim ( format sırasında diskleri biçimlendirdim )

2. günden itibaren önce instagram profilimin değişmesi daha sonra sırayla linkedin profilimin tamamen değişmesi ile birlikte o 1 saatlik sürede şifrelerime erişildiğine kesin olarak kanaat getirdim.

2 farklı chrome profilimde 5-6 gmail ve 2 outlook hesabım oturum açıktı. chrome profillerinde şifreler kayıtlı bulunmaktaydı.

google hesaplarımın aktivitelerini kontrol ettiğimde rusya, hindistan gibi farklı konumlarda oturum açıldığı gördüm. (hesaplarda 2fa ve tüm güvenlik önlemleri açık)

gmail ve outlook şifrelerimi sıfırlayıp oturumları kapattım.

şuan ne yapabilirim bilmiyorum, 150 civari websitesinde olan oturum açma bilgilerimi tek tek kontrol etme yada değiştirme imkanım yok. şuan hala enfekte miyim bilemiyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa önerilerinizi bekliyorum.
(1) 

vfs global ankara - park yeri

a7x #1583693 
regnum sky tower'da bulunan ofisin olduğu bölgede park yeri sıkıntısı var mıdır? maps'ten bakınca binanın önünde park yeri gözüküyor fakat normal vatandaşı içeri alıyorlar mı acaba? ya da cadde de park yeri rahat bulunur mu bilen var mıdır acaba?
(12) 

dışkılama sonrası kanama

semaforo de medianoche #1583692 
bir haftadır falan dışkılama sonrası peçetede ve tuvalette kan görüyorum az da değil miktarı. diyeceksiniz ki böyle bir şey varsa doktora git hemen. doğru yorum da bu olur tabi ama şöyle bir şey var bende başka hiçbir rahatsızlık yok. yani öyle çok ağrılı, acılı bir şey falan yaşamıyorum normal tuvaletimi yapıyorum hayatıma negatif bir etkisini görmeyince de hastaneye gitmeye üşeniyorum açıkçası. 1-2 sene önce de böyle bir şey yaşamıştım sonra kendiliğinden geçmişti. bir sorayım dedim tıbbi bilgisi olan biri veya benzer bir şey yaşayan, kendi yaşamasa da çevresinde duyanların yorumları varsa belki karar vermeme yardımcı olur negatif bir etkisi olmasa bile gene gitmeli miyim doktora?
(7) 

iş sorusu

logisticsmanager #1583691 
Şimdi global reorganizasyon var. Daha Official olmadi, bir sürü yerel onaydan geçecek vs neyse. Ortada bir şey yok sadece duymamam gereken şeyleri söylemiş acemi bir senior manager var (normalde nda imzalanmasi gerekiyordu bunlari duymam icin)

Normalde ben üç aya benim müdürün yerine geçiyordum ama bütün işler (title ve is tanimi, ürün gruplari, müdürler) değişecek. Onun pozisyonu da kalmayacak ve yeniden farkli isimle ortaya çıkacak. Yani su anki herkesin isi komple değişiyor (1.5 yıllık global proje).

Bu noktada benim kendi cikarimlarim su (hep kendi görüşlerim, non official aldığım bilgiler sonucu cikarimlarim);
Bizim işlerin başka ürün gruplari yıllar önce hep coğu low cost yerlere alinmisti. Bize dokunmamislardi. Bence bu tam dokunacaklari zaman olacak. Ben ve benim üstümü tutarlar da alt taraf bence komple dağılacak. Bizi de remote ekiplerle devam ettirirler.

Bizim departmanda yaşadığım yerde gelecek görmüyorum çünkü ne kadar remote olsa da emea bakınca kısıtlı yani, genelde senior manager cikmazsan diğer managerlar hep lowcostlara dağılmış halde. Bu da bana gelecek olarak çok parlak konusmuyor. Gözden ırak olan gönülden de irak olacak.

Maaş iyi ama yan hak yok(yil sonu bonusu yok, kar payi var ama rakiplerin 1/4u, hisse opsiyonu yok ne kadar amerikan borsasinda coşan firma olsa da). Yani rakiplerde ortalama %10-15 bonus oluyor yıllık.

Diyorum acaba bu bir firsat mi; sirketten ayrılma paketi alıp (bu da olacakmis da resmi değil hep gizli konuşmalar simdilik) yeni diyarlara yelken mi açsam? Tahmini olarak arastirdiklarima göre 6 ay civarında brüt maaş olabilir pakette(ki normalde is bulamazsan 1 sene boyunca aylık maaşıni yatirmaya devam ediyorlar burada, sonrasinda da işsizlik maaşı basliyor totalde 3 yil kadar böyle gidersin yani). Bu da su anki net maasin 8.5 aylık hali yapar. Belki yeni sehir yeni firma belki yeni ülke (İsviçre) düşünebilirim.

Diyorum acaba kader aglarini mi örüyor. Bundan 1 ay önce ayrilmam diyordum o da ekip sebebiyleydi, is arkadaslarimi çok seviyorum, ortamim var, mutluyum yani. Ama şahsi görüşüm max 1-2 senesi kaldı buranin departman olarak. Eminim low costlara yollayacaklar çoğu işi ve ben de ekipsiz, full remote ekiple yapmak istemiyorum yani.

Ne diyoruz şimdi kader aglarini mi örüyor? Vallaha ölümlü dünya sahnesi gibi oldu 1 haftada nereden nereye geldik :)
(4) 

bağkursuz ile iş kurmak

osssy #1583690 
İş kurmak için illa bağkur gerekiyor mu? Örneğin gss'li ve şirket sahibi olmak mümkün mü? Anonim şirket kurup yönetim kurulunda başkasının olması durumunda sigorta ne olur? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

2014 yazında gündem olan websiteyi hatırlayan?

jegapw #1583688 
Yanılmıyorsam 2014 veya 2015 yazında Amerika'da doğup büyümüş bir Türk'ün tuhaf bir websitesi ekşi'de gündem olmuştu uzun süre. Sitenin ismi bayağı tuhaftı 224466 gibi bir şeydi, içinde bolca sayı vardı. Adam günlük yaşantısından gülünç videolar yüklüyordu ve kişisel bilgilerini paylaşıyordu. Renkli ve tasarımı çok basit bir websiteydi. Adamın ismini veya websitenin ismini hatırlamaya çalışıyorum ama bir türlü bulamadım. Hatırlayanlar mutlaka olur diye düşünüyorum.
(6) 

ara öğün yapıyor musunuz?

geveze yazar #1583687 
ben yapmıyorum. ara öğün sağlığıma iyi gelmiyor gibi. o yüzden ikram falan olmazsa sabah geç vakit, ikindiye doğru ve sonlra doğru belki bir kase çorba. meyve veya tatlı yiyeceksem kahvaltıdan 2 saat sonraya alıyorum. sizin beslenme alışkanlığınız nedir?

Patili dostlarımız için çalışma duyurusu - Ankara

Pet-Psychiatry #1583686 
Herkese Merhaba,

Ben bir veteriner hekim ve aynı zamanda doktora öğrencisiyim. Çalışma alanım ise Evcil Hayvanlarda Davranış Fizyolojisi ve Davranış Bozuklukları. Duyurusunu yaptığım bu çalışmamızda patili dostlarımızın sahiplerine olan bağlılıkları (güvenli bağlanma, güvensiz bağlanma gibi) ile stres ve kaygı seviyeleri arasında bir ilişkinin olup olmadığını incelemek istiyoruz. Bu çalışma TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur ve çalışma için gerekli Etik Kurul izni alınmıştır. Eğer siz de çalışmamıza gönüllü olarak katılmak istiyor ve çalışmamızın detaylarını merak ediyorsanız aşağıdaki linke tıklayarak gönüllü katılımcı formunu doldurabilirsiniz. Bu formu doldurduğunuzda size ulaşıp çalışma hakkında bir bilgilendirme yapabiliriz. Daha sonrasında eğer isterseniz çalışmamıza katılım için bir gün belirleyebiliriz.

Gönüllü katılımcı formuna ulaşmak için:

docs.google.com


Saygılarımızla.

Patili dostlarımız için çalışma duyurusu - Ankara

Pet-Psychiatry #1583685 
Herkese Merhaba,
Ben bir veteriner hekim ve aynı zamanda doktora öğrencisiyim. Çalışma alanım ise Evcil Hayvanlarda Davranış Fizyolojisi ve Davranış Bozuklukları. Duyurusunu yaptığım bu çalışmamızda patili dostlarımızın sahiplerine olan bağlılıkları (güvenli bağlanma, güvensiz bağlanma gibi) ile stres ve kaygı seviyeleri arasında bir ilişkinin olup olmadığını incelemek istiyoruz. Bu çalışma TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur ve çalışma için gerekli Etik Kurul izni alınmıştır. Eğer siz de çalışmamıza gönüllü olarak katılmak istiyor ve çalışmamızın detaylarını merak ediyorsanız aşağıdaki linke tıklayarak gönüllü katılımcı formunu doldurabilirsiniz. Bu formu doldurduğunuzda size ulaşıp çalışma hakkında bir bilgilendirme yapabiliriz. Daha sonrasında eğer isterseniz çalışmamıza katılım için bir gün belirleyebiliriz.

Gönüllü katılımcı formuna ulaşmak için:

docs.google.com


Saygılarımızla.

odtü vişnelik yaşar konseri bileti gişe fiyatının altına satılık

semaforo de medianoche #1583683 
konser yarın. bir arkadaş şehir dışına çıkması gerektiği için gelemiyor bilet yanmasın bari diye biraz daha ucuza verelim dedik. talip varsa yazabilir.
(10) 

misafire ikram

kaputt #1583682 
selamlar, 8-10 kisilik bir arkadas grubu eve gelecek. aksam yemek ve sonrasinda gece devam edecek. yemek olarak disaridan pizza söyleyecegiz, yaninda alkol cesitleri olacak.
ama ben de evime gelmisler bir seyleri kendim hazirlayayim istedim ama ne yapabilirim hic bilemedim.
yani cerez cips alinabilir, ama sagliksizligi acisindan cips isine girmesem daha iyi, yoksa sos olabilirdi.
tatli yapsam pizza alkolle uygun gelmedi. karinlar da cok ac olmayacak. daha atistirmalik bir sey olmali.

gelebilecek fikirlere acigim :)
tesekkürler
(9) 

çok uğraştığım şeylerin hiç olmaması

yenibirgüzelnick #1583679 
bunu siz de yaşıyor musunuz ve sebebi nedir?

hayatımda neye çok uğraştıysam o olmuyor. neye uğraşmadıysam hemen oluyor. yazılımcıyım mesela 6 saat bir işe uğraşıyorum asla olmuyor sonra sabah kalkıyorum çözmem 10 dakikayı bulmuyor. çöp olmuş bir 6 saat.

alese girmiştim bir kaç sene önce deneme filan çözüp hazırlanmıştım 80 almışım. sonra hiç çalışmadım hatta gününü unutmuşum sabah tesadüfen kalkıp gittim 98 küsür almışım. şaka mı bu. aynısı üniversite sınavında da olmuştu.

çok istediğim bir şey için efor sarfediyorum kendimi parçalıyorum elde edemiyorum bir süre sonra hiç uğraşmadan kendiliğinden oluyor. ya da daha önce kendiliğinden kolayca olan şeyler için efor harcayınca tekrar yapamıyorum.

hayat resmen çabalamamam için yol gösteriyor bana. yat aşağı hiç uğraşma diyor. bunun sebebi ne sizce?
(1) 

Telefon oyun önerisi

büyük engizisyoncu #1583678 
Basit, ilerlemeli tarzda, çok da zor olamayan kafa dağıtmalık oyun öneriniz var mıdır?
Orda burda reklamları çıkan dandirik oyunlar tam oyalanmalık gibi aslında ama yine de fazla dandirikler işte. Candy Crush tarzı kazandıkça ya da bir şeyler topladıkça keyif veren oyunlar arıyorum (ama Candy Crush sevmiyorum, sadece verdiği hissi tarif etmek amacıyla örnek verdim yoksa bu tarz oyunları sevmiyorum).
(3) 

Yurt dışı menşeili acentelerden Türkiye'de otel rezervasyonu

harmanyeri #1583677 
Merhaba.

Türkiye'de bulunan müşterilerin Türkiye'deki tesisler için rezervasyon yapması hakkında soruyorum,
Bu engel booking.com'a mı özel yoksa tüm yurt dışı menşeili acentelerle mi ilgilidir?
(5) 

Kim suçlu ve ne yapılmalı

valarmurgulis #1583676 
Dün sabah arabayı çalıştırdığım gibi motor yüksek sıcaklık uyarısı verdi. Araba çalışır çalışmaz ısınmayacağı için basit bir sorun olduğunu düşündüm. Yine de ne olur olmaz diye sanayiye götürdüm. Bu arada küçük bir ilçedeyken oluyor bu. Usta baktı şu şu parçalar değişecek hortumların bazıları değişecek dedi. Bitirdi işini arabayı verdi. Ben yola çıktım. 30 km gittikten sonra hiç bi uyarı olmadığı halde araba da bir sorun olduğunu anladım ve kenara çektim. Arabayı durdurduğum gibi dumanlar çıktı. Açtığımda taktığı hortumu patlamış olarak buldum. Arabada su kalmamış ve motor büyük ihtimalle çöp oldu. Geri götürdüğümde ise araba hararet yapmış ama sen sürmüşsün üstüne diyerek suçu bana attı. Arabayı çekiciye yükleyip geri geldim.
(2) 

Yokuş için elektriki bisiklet tavsiyesi

Piukh #1583675 
İşe bisiklet ile gidip gelmek istiyorum ama evim tepede. Sabah giderken hiç sıkıntı yok ama dönerken 2 kilometrelik %6 eğimli bir yokuşu çıkmam gerekiyor. (iş-ev arası toplam 7 km) İşten 6'da çıkıyorum, eve gidince de pek vaktim yok o yüzden çok yorulmadan hafif tempoyla dönebilirsem iyi olacak.

Carraro'nun e-gravel'leri ilgimi çekti ama bu teknolojiye de yabancıyım. Var mı öneriniz ya da bu olay mantıklı geliyor mu size?
(17) 

Sizce normal mi?

Cenk Daniels #1583674 
Merhaba, yaklaşık 9 aylık bir ilişkim var. Sonrasında kendisinin eksisozluk hesabı olduğunu öğrendim. Yazdığı yazılara baktığımda önceki ilişkisine ait bit kaç tane güzelleme yaptığı ve eski erkek arkadaşına yazdığı güzel sözler var. Bunu ilişkimizin ilk başında görmüştüm, fakat sesimi çıkarmamıştım. Fakat aradan 9 ay geçmesine rağmen ve hala hesabını aktif kullanıyor olmasına rağmen bu yazıları silmemesini nezaketsizlik olarak yorumluyorum. Peki siz ne düşünüyorsunuz, konuşmalı mıyım bu konuyu yoksa görmezden mi gelmeliyim?

Teşekkürler.
(4) 

Tremolo köprülü elektro gitar sıfırdan tamir/bakım

AlsterWasser #1583672 
Sırasıyla;

Tel sökümü
Temizlik
Tel takımı
Sap ayarı
Bekleme kontrol
Allahın belası Floyd rose ayarı
(zaten bu kısımda sürekli olaran akort, entonasyon, tel yüksekliği vs. Eş zamanlı kontrol edilcek defalarca)

Kaçırdığım bir şey var mı ya da ekstra dikkat etmem gereken?

Protein tozu tavsiyesi

marvellous someone #1583671 
Bana fiyat performans protein tozu önerir misiniz, mümkün olan en çok servis sayısında. Bir de sebebini yazarsanız sevinirim.
(6) 

Skt'si dolan hazır yemekler

nundu #1583669 
10 gün kadar önce bir hafta yetecek kadar bu hazır ve mikrodalgada ısıtılıp yenen yemeklerden almıştım gurmepack marka, ızgara tavuk ve bulgur pilavı gibi olanlardan ama geçen hafta bi işim çıkıp il dışına gittiğim için yiyemeden kaldı, şimdi de sktleri bazılarının dündü bazılarının da bu çarşamba.

Şimdi tavuk riskli bir gıda ama 7-8 paket yemeği de çöpe atmak da üzücü geliyor. Dün skt'si 3 haziran olanlardan yedim bi tane sorun olmadı. Bugün de yesem mi yoksa tavukla şaka olmaz diyip totalde 1000 liraya yakın hazır yemeği atayım mı :(

www.migros.com.tr

şundan ürünler
(3) 

Yurt disinda rahatsizlanip ozel seyahat saglik sigortasi kullanan var mi?

Sour #1583667 
Almanya seyahatimde hicbir sey yokken aniden rahatsizlandim ve acil servisle hastaneye kaldirildim. 1000 kusur euro acil servis (ambulans ucreti) ve 1500 kusur euro da tedavi ve hastanede iki gun konaklama ucreti oldu. Hastane tedaviyi ozel sigortaya fatura etti, fakat acil servis benim adima kesmis. Onu sigortaya gonderecegim. Bu gibi olaylar yasayip sigortadan odeme alan vs. var mi? Hastane daha once sigortayla konustuklarini, her seyin tamamlandigini belirtmisti. Ama aradan aylar gecmesine ragmen odemenin yapilmadigini belirten bir email attilar bana. Tecrubeli duyurucular beni aydinlatirlarsa sevinirim.
(4) 

The sims 4 almak?

redcat #1583666 
Çocukluğumdan beri sims oynamayı severim, en son 3’te bırakmıştım. 4 alayım mı steam üzerinden? Mutlu olur muyum oynarken? :P
(6) 

Cristiano Ronaldo Manchester'a ilk transfer olduğunda sağ bek miydi?

gezegen olan pluton #1583664 
Öyle hatırlıyorum ilk geldiğinde sağ bek oynuyordu, şimdi hiç kaynak bulamadım bu konu ile ilgili, öyle değil miydi?
(2) 

6 ayda İngilizce

kondansator #1583662 
Daha önce bir kur İngilizce kursuna girmiştim ancak 1 sene kadar oldu. Devamında Duolingo ile takıldım ancak onda da bildik konuları geçince hevesimi kırıyor. Aralıkta yurtdışı planım var, basıl bir İngilizce çalışma olanı önerirsiniz ?
(15) 

1 günlük Urfa ziyaret değer mi ya

Cezcez #1583661 
Sözlüğü okuyunca sanırsın 1200 lü yıllara hindistana gidiyormuşum gibi geldi.
Balıklıgöl pismiş Halfeti de etkileyici bir şey yokmuş yolu kötüymüş falan
(1) 

İmes durağındaki iş için?

kænu #1583660 
Merhaba, arkadaşım imes durağına yakın bir yerde işe başlayabilir. Tek başına yaşayacak ve kedisini yanına alacak. Yakındaki yerlerde kiralar çok yüksek gibi, maaş 28k teklif edilmiş. Sizce metroyla gidip gelebileceği, kadın olarak tek başına sıkıntı yaşamayacağı nerede oturabilir? Bu maaşa mantıklı mı? Öneriniz olur mu?

Teşekkürler.
(2) 

Mobimatter e-sim sorunu?

cockiness #1583659 
daha önceden buradan alıp kullanmıştım. yarın yurt dışına çıkacağım. çıkmadan yeni paket aldım. daha önceden vardı, onu kullanabilirsin gibi bi seçenek vardı onu seçtim. qr falan okutunca bu kond geçerli değil diyor. silmemiştim telefondan e-sim duruyor daha önce kaydettiğim.
şimdi iphone'da bu e-sim'i etkinleştir diyorum. ama istanbul'da internete bağlanamıyorum. uluslararası dolaşım'ı falan da açtım. yurt dışına çıkınca bağlanabilir miyim? aktif oldu mu olmadı mı anlayamadım. yanlış yaptığım bi yer mi var acaba?
(10) 

Tişört delikleri

nano mercy #1583655 
Kaliteler de düştüğü için kemer tokası veya jean düğmesinden genelde oraya denk gelen yerlerde küçük delik oluşuyor zamanla.

1. Size de oluyor mu?
2. Delikler tamir edilebilir mi?
3. Önlemeye yönelik çözüm öneriniz var mı?
(5) 

İşten ayrılmada işverenin yıllık izin parasını vermemesi

gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor #1583654 
Arkadaşımı işten çıkardılar bugün, kıdem tazminatını 2 taksitte ödeyeceklermiş ama 2024 için yıllık izin kullanmadığı halde izin parasını vermemişler kıdem tazminatıyla birlikte, sistem böyle çıkardı demişler. Bu iş yasal mıdır? Değilse ne yapmalı? Teşekkürler.
(12) 

Tebrikleri Alabilirim

rock n roll #1583653 
Selam, bir süredir ciddi bir stres içindeydim. Bugün için halletmem gereken bir iş ve stres yaratan bir ortamda bulunmak zorundaydım ve hallettim. Bunu buraya yazma sebebim gerçekten rahatladım yüzümde güller açıyor. Bir kaç saate silerim duyurumu.
(1) 

Bütçe planlaması, mal varlığı yönetme vs

Carlito Brigante #1583652 
40 yaşında bekar bir erkeğim. annem ve babamla yaşıyorum.

-oturduğum ev bize ait. kira vermiyoruz.
-evin tüm faturalarını ben ödüyorum.
-aylık ortalama 40k gelirim var.
-benim 2014 modem tiguan aracım var. (sadece ben kullanıyorum. çok yoğun şekilde kullanmıyorum 3 yılda 20 bin km bile yapmadım.)
-Kurumsal bir firmada çalışıyorum. şirket aracı var sadece eve gidip gelmek için. Özel işlerimde kullanamıyorum.

kredi kartı borcum hariç bir borcum yok. aracımı değiştirmek istedim ama krediler çok yüksek. cesaret edip giremedim bu tür işlere.

Acaba diyorum. arabamı satarak (1 milyon civarı ederi var) vadeliye mi yatırsam da parayı kayıpsız tutsam. ( aracın yaşı geçiyor değerini kaybediyor)

6 aylık faize yatırdığımda 1 milyona 245 bin veriyor.

Siz olsanız bu durumda nasıl bir yol izlerdiniz?

Deep Purple 25 Haziran Küçükçiftlik Park Konseri Bileti

not one step back #1583651 
Deep purple konseri için fazladan bir adet konser biletim mevcut. Avantajlı dönemde aldığım fiyattan satıyorum. 1400₺ (güncel satış fiyatı 2000₺'dir)
(7) 

eve birakan kisiye buyur gel demek lazim mi?

ala09 #1583650 
arkadasim evi biraz uzak olsa da beni eve birakip oyle gitti birakirken arabadan da indi hani vedalasmak icin. bi gel diyemedim cunku onun enerjisi vardi ben yorgundum. ufaktan aklima takildi ne diyoruz boyle anlarda?
(6) 

Masatla bicak bileme yapildiktan sonra temizlenmesi gerekmez mi?

funl #1583649 
Kasaplar da donerciler de masata bicagi sürtüp direkt kullaniyor ama bicagin bileme islemi sonrasi minimal de olsa metal parcaciklari bicagin ustunde kalma/yapışma ihtimali yok mu ?
(1) 

fotoğraf daki yer Antalya'da nerede

hhhh99 #1583646 
Antalya yi bilenler yardımcı olursanız sevinirim



hizliresim.com

Satılık Deep Purple Genel Alan Biletleri

Bluesque #1583645 
2 bilet 3000tl'den satılıktır. (Resmi fiyat: 3960tl)
(1) 

Otel fiyatı vs acenta fiyatı

harmanyeri #1583644 
Merhaba.

Acentaların otellerin verdiği fiyatlardan daha düşüğe satması yasak mıdır, böyle bir kural var mı, veya bir otel kendi özelinde böyle bir kural koyabilir mi? Koyduğu halde bir acentanın verdiği fiyat özel üyelik indirimiyle daha uyguna gelirse acenta yanlış mı yapmış olur?
(7) 

Tek erkek için ortamli tatil

les yeux blanches #1583643 
Selam dostlar

En az 1 aylık, tek erkek gidilebilecek hangi yaz tatil bölgesini önerirsiniz?
Karı kız ortamı bol olmalı ama öyle kokoş tipler olmayacak bodrum tarzı, daha çok sıradışı, hippi vs tarzı mekanlar olmalı.
Bir kız arkadaşım Olympos tam senin aradığın her özellikle bungalov bölgesi öyle dedi.
Sizin fikirleriniz tecrübeleriniz nedir?
(15) 

Birini işten nasıl çıkarırsınız

sarahkerrigan #1583640 
Başlık açık aslında ama detaylandırayım, bu konuda hiç tecrübem yok. Sadece bugün aynı takımda çalıştığım bir arkadaş aniden işten çıkarıldı. Son ana kadar söylememişler, adam bugün ofise geldi, mesaj uygulaması üzerinden gayet akşam içeriz muhabbeti yapıldı, iş konuşuldu. Öğleden sonra hesabını kilitleyip işten attılar. 2 sene üzerinde çalışan biri. Gözüme bir performans düşüklüğü de çarpmadı açıkçası.

Bayadır çalışıyorum çalıştığım yerde, ilk zamanlarımda yine bir kişi bu şekilde işten atılmıştı. Hatta atılmadan önceki gün adam gece nöbetine kalıp kritik bir sistem geçişi yapmıştı.

Ben etkilenmedim, iş performansımın da iyi olduğunu düşünüyorum ama böyle sahip olduğumuz işlerin özellikle özel sektörde ne kadar kırılgan yapıda olduğunu hatırlamak mutsuz hissettiriyor.

Özellikle bu konuda deneyimi olan veya yönetici olanlara sorum, bu işin doğrusu bu şekilde mi olmalı? Siz nasıl yapardınız, önceden performansından memnun olmadığınızı açık şekilde belirtir miydiniz?

Ya da diyelim ki aynı şekilde yapacaksınız patron olarak. Ben kovulacağımın ipuçlarını nasıl yakalayabilirim?
(4) 

CCOLA türk hissesi nasıl sürekli yükseliyor ?

HellKeePer #1583638 
İsrail dediler, boykot dediler teknik olarak bu hisse nasıl sürekli yükselişte olabiliyor?

Kurban Bayramı için tatil önerisi

retarder #1583637 
Tek başıma şöyle 3 4 gün kafa dinlemelik yer arıyorum.
Ankara çıkışlı olacak
Akdeniz-Ege tarafları kalabalık ve pahalı diye pek bakmadım açıkçası.
var mı tavsiyeniz?
Dipnot:Araç var
(4) 

Kira artisi

oscar #1583636 
Selam, gecen sene tasinan kiracim var 1 yil doldu ve kirayi ne yapalim diye sordu. Su an yasal olan nedir ? Kac arttirmamiz lazim ?
(6) 

İzmir'de en iyi baklava

Bruce #1583634 
İş için geldim ekibe baklava ısmarlıycam. Antep'e yakın seviyede yapan ya da izmirlilerin "ooo x'ten almışşş" diyeceği neresi var. Bornova-bayraklı-alsancak taraflarında olursa çok daha iyi olur.
Teşekkürler!
(6) 

Hani kalıcıydı bu parfüm?

büyük engizisyoncu #1583633 
Dior Homme EDT aldım geçenlerde çok beğenerek. Sephora'dan aldım bu arada orjinal.
Intense daha yoğun biliyorum ama EDT hoşuma gitti.
Her yerde bu parfümün çok kalıcı olduğu falan söylenmiş, hatta fragrantica'da bile kalıcılık puanı yüksek.

E ben sıkınca niye kalıcı olmuyor bu parfüm? Burun körleşmesi falan da yaşamadığıma eminim çünkü ara ara yanımdaki arkadaşlara sorup test ediyorum (bahsettiğim arkadaşlar da burun körleşmesi yaşayacak kadar sürekli yanımda değil).
Sabah çıkarken 5 fıs falan sıkıyorum.
4-5 saat sonra 3-4 fıs daha sıkıyorum. Yetmiyor 2-3 saat sonra bir tur daha sıkıyorum.
Ama internette bahsedilen "3-4 saat sonra bile kol mesafesine rahatlıkla yayılıyor" durumunu kesinlikle yaşamıyorum.

E hani kalıcıydı bu parfüm? Genelde kıyafete sıkıyorum (omuz yaka civarına), birer fıs da kulak arkasına sıkıyorum.

Sabah çıkarken 5 fıs yerine 10 fıs mı sıkayım? Bu sefer de sinek ilacı gibi gezerim ortalıkta muhtemelen.
(1) 

fiyatlandırmayla ilgili şu durumun adı nedir?

0zlem #1583630 
merak ettiğim şey şu; hiçbir fikriniz olmayan ürünlerle ilgili orada satılan diğer ürünlere bakarak bir fiyat biçmek.

mesela markete girdiniz satılan ürünler hakkında hiç bilginiz yok.

baktınız cips 10 lira aynı gramajlarda çekirdek 100 lira. şey dersiniz ya bu 10 liraysa bu 100 lira olmamalı, artık çekirdeğin satılması gerektiği fiyatı belirleyebildiğiniz durumu soruyorum. bu olaya ne ad veriliyor.

örnekler yanlışsa geliştirilebilir basit olsun diye öyle yazdım.
(3) 

Özel sektör+ Ek iş

Yılmaz920 #1583629 
Özel sektörde çalışan birisinin ek iş yapması kanunen yasak mı ?

Mesela yazılımcı birinin akşamları veya haftasonları taksiye çıkması gibi ?
(5) 

Benlik bilinciniz olmasa fakat düşünebilseniz ne düşünmek isterdiniz?

sekizdokuzon #1583627 
Selamlar;

Kafa açan bir soruyla karşınızdayım. Ben diye bir kaybınız olmasa, yani "Aç mı kalırım?", "Öldürülür müyüm?", "Hakarete mi uğruyorum?", "Hayatım nereden geldi, nereye gidiyor?", "Yeterince başarılı mıyım? Olmam gereken noktada mıyım?" gibi ego kaynaklı problemleriniz olmasa, düşünme yetinizi ne şekilde kullanmak isterdiniz?

Teşekkürler.
(11) 

"ekonomi iyiye gidiyor" haberleri

biseysorcaktim #1583624 
ben vatandaş olarak cebime girene, çıkana, kredi kartı taksitlerini öderken çektiğim zorluklara ya da dışarı çıkarken bir sürü düşünüyor olmama bakıyorum ve "çektiğimiz zorluklar ve kamuda tasarruf meyvesini vermeye başladı", "bakın dış ticaret açığı azalıyor, bakın merkez bankası rezervleri artıya geçti" laflarına pek itibar etmiyorum.

ancak yine de tarafsız şekilde olayı yorumlamak istiyorum.

mesela enflasyon artış hızı azaldı şeklinde bir açıklama yapıldı bugün (enflasyonun kendisi değil, artışı). bu durum önü alınmayacak bir yangının artık kontrol altına alındığı anlamına mı gelir?

ekonomi konusunda az da olsa bi iyileşme var mı? yoksa artık zaten alıştık bu sürece, kanıksadık, o yüzden mi böyle geliyor bize.

mobil görünümden çık