(1) 

kendime ait elektronik eşyayı yurtdışına kargolama

vital #1570604 
merhaba, türkiye’den almanya’ya kendime ait bir tableti dhl gibi bir firmayla ekspres olarak kargolasam karşıma gümrüklerde vs. bir sorun çıkar mı?
(4) 

şahıs şirketi ve limited şirket vergi mevzuatını bir türlü kafam almıyor.

anten #1570597 
şahıs şirketiyim. İşlerin bir miktar büyüme ihtimali var. O yüzden limited'e mi geçsem diye düşünüyorum.

Şahıs şirketinde vergi cirodan mı kardan mı kesiliyor? Bazı kaynaklar ciro diyor.
Mali müşavirim 50 kere anlattı ama biraz kuralcı o yüzden detaylara boğuyor beni anlamıyorum.

Benim giderlerim gelir vergimi etkiliyor mu?
gibi gibi...
(2) 

mac os ile ilgili ince bir soru

günaha davet #1570596 
klasörün oradaki sörç sekmesinde bir şey aratınca klasörün içini değil de spotlight gibi her şeyi aratıyor. bunu nasıl sadece klasör olarak güncellerim.
(3) 

Akıllı saat / akıllı bileklik seçimi

kararsızataletfilozofu #1570594 
Çok fazla marka çok fazla çeşit model üretmiş almayı planlıyorum ama karar veremedim.
Xiaominin mi band 7-8 ile mi band active 8 in arasındaki farkı anlayamadım örneğin.

Amacım gün içinde ve sporda kalp atışlarımı ölçsün
Oksijen seviyesini ölçerse iyi olur
Titreşimi olsun sabah uyandırsın haliyle gece kolumdayken rahat uyuyabileyim
Nefes egzersizi stres düzeyi uyarıları filan gerekli mi bilmiyorum
Bunun haricinde aradığım özellik pek yok
Şu özelliklerde olsun mutlaka dediğiniz şeyler var mı
Kullandığınız veya önerebileceğiniz modeller var mı ?

Fiyat olarak 1.5a kadar çıkabilirim.
Telefonum ios.

Ankara'da işitme engeli sağlık kurulu raporu alanlar

laputa #1570593 
Merhabalar, hepinize kucak dolusu sevgiler duyuru halkı, Ankara'da işitme kaybına bağlı sağlık raporu alanlar nasıl bir süreçten geçtiler merak etmekteyim, ilgili yazarlardan gelecek mesajlar beni çok mutlu eder.
(10) 

Annemin ameliyatından sonra psikolojik sıkıntılar

dedeminhirkasi #1570589 
Dostlar merhaba,
Annemin kalp damarlarının çoğunun tıkalı olması nedeniyle yakın zamanda kendisi ameliyat oldu. Bu ameliyat sürecinin başlaması benden kaynaklı. Mide ağrısı sonrası kustuğundan bahsedince kardiyoloji bölümünden randevu aldım. Gitmemek için çok direndi. "Benim bir şeyim yok" diye diye zorla götürdüm ve muayene sonrası anjiyoda 4 damarinin %70 üzerinde tıkalı olduğu ve bu zamana kadar kalp krizi geçirmemiş olmasının büyük şans olduğunu ileterek hızlı bir şekilde bypass ameliyatı olması gerektiğini ilettiler.

Bu süreç sonrası oturduk ailece konuştuk. Ameliyat olmak istediğini, başka hastanelere de gitmek istemediğini söyledi.
Ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımdayken uyandırıldigi haberini alınca görmek için yanına gittik. Benim girmemi istedi ailem. Normalde korkak bir adamimdir bu tarz şeylere dayanamam ama benimde içimin rahat etmesi için annemi görmek istiyordum.
Yoğun bakımi ben filmlerde gördüğümüz gibi sanıyordum. Camın arkasından annemi izleyeceğim annem uyuyacak ben bakacam diye düşünüyordum. Fakat oraya girdikten sonra 4 hasta vardı içeride. Hemşire işte anneniz karşıda değince şok oldum. Annem uyanmış ama resmen acı çekiyor. Saçı başı dağılmış. Çok kötüydü görüntüsü. Herkes inliyordu. Yani nasıl anlatım çok berbat bir andı benim için. Ağlamamak için kendimi zor tuttum annemin yanında. Yanına yaklaştım beni tanıdı. Bana dedi ki "oğlum bana neden bunu yaptın" bu sözü unutamıyorum. Şükür şimdi iyi, o söylediği laflara gülüyor, "acı çekiyordum ne bilim ne söylediğimi" diyor, fakat bu söz aklımdan çıkmıyor. Geceleri özellikle uyutmuyor. Yatakta dönüp duruyorum. Flaş şeklinde patlıyor gözümde o konuşması uykudan kaldırıyor. Bunun için psikiyatriye mi gideyim. Ne yapayım zamana mi bırakayim.?
(5) 

Sadece sol koltukaltım kötü ter kokuyor

chicha_v2 #1570588 
Koltukaltı hijyenine dikkat etmeye çalışıyorum. Duşta sabunla iyice yıkıyorum, çoğu zaman lifle sürtüyorum. Duştan sonra roll-on kullanıyorum. Bir giydiğim tişörtü ikinci gün giymiyorum vs.

Ama dışarıda veya sporda terlediğimde sol taraf lahmacun harcı gibi kokuyor asfsdg

Sağ tarafta böyle bir koku yok. Sırf bunun için ayrı bıttım sabunu aldım sadece oraya kullanıyorum. Daha antibakteriyel bir sabun/ilaç mı kullanmalıyım?

Böyle bir şey yaşayan var mı? Nasıl çözdünüz? Ben nasıl çözeyim?
(1) 

Aktarmalı yurtdışı uçuş

orin #1570586 
Merhabalar, annem perşembe günü izmirden Antalya aktarmalı almanyaya gidecek. Acaba izmirden uçağa binerken iç hatlar mı yoksa dış hatlardan mı giriş yapması gerekli?
(6) 

Az akan su

lrdrylgh #1570584 
Merhabalar. 5. katlı bir apartmanın son katında oturuyorum. Son bir kaç gündür musluktan su çok az akıyor. Karşı daireye benzer bir sorun var mı diye sorduğumda olmadığını söyledim. Apartmanda hidrofor yokmuş. Benim şimdi bu problem için ne yapmam lazım? Bunu apartman yönetimi mi çözecek yoksa ben bireysel olarak tesisatçı getireceğim, nasıl yapılıyorsa artık, o mu halledecek?
(13) 

100 kiloluk cam masa almak mantıklı mı?

le petit bonheur #1570582 
www.themasie.com

Nihayet salonu yenilemeye karar verdik ve bu cam masayı fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla çok beğeniyordum. Dün dikkatli baktığımda masanın 100 kilo olduğunu farkettim. Daha küçük boyutta olanı 70 kilo civarında ama o da bizim işimizi görmüyor.

Bebeğimiz için tehlikeli olur mu?
Temizlik esnasında zorluk yaşar mıyız? sorularıyla boğuşuyoruz.

100 kilo olduğuna göre stabildir diye düşünüyorum ama karar veremedik.
(7) 

Ev sahibim ara bulucuya gidecegim diyor

floydian #1570580 
2.5 yildir oturuyorum. Kiram 1 gun bile aksamadi. Ilk sene tufe oraninda, 2. Sene tufenin dahi ustunde zam yapildi. Aradi kira dusuk kaldi ara bulucuyua gitmeyi dusunuyorum dedi, ben de hemen gidin deyip kapattim. Tabii arada birkac kelam daha etti iste ikimiz de zararli cikariz bosuna masraf orta yol bulalim falan diye. Diyelim ki olta atmadi da cidden gitti, yapmam gereken bir sey var mi?
(4) 

açıktaki klima kablosu

yetkili birine benzeyen abi #1570579 
klima kablosu saklamak için bir aparat var mı?

takılmış klimanın kablosunu sormuyorum. açıkta duran başıboş belki bir gün klima takılır diye duvardan sarkan çirkin kablo için soruyorum.
(1) 

Adli sicil kaydı

mantarsevmem #1570577 
Diyelim hakkınızda bir dava açıldı, sonra davayı açan taraf ilk duruşmada davadan vazgeçti. Bu durum adli sicil kaydına işler mi?
(4) 

Ofis işlerinde hep kadın aranması

Bir cebinde das kapital #1570576 
İk'cı olan varsa sebebini açıkllayabilir mi? Kadın istihdam edilince devletten yardım mı alınıyor, vergideen mi düşüyorlar? Yoksa patronların bireysel kararla yaptıkları bir şey mi?
(3) 

Bakıcı Site/Ajans Önerisi

gregorsarımsak #1570575 
Selamlar,
Bebeğime bakıcı arıyorum. Sağa sola, eşe dosta, dört bir yana haber saldım - dönüş yok. Birkaç bakıcı sitesine ilan açtım hepsi para istiyor, versem bulacaklar mı birini güvenemiyorum. Ajanslar ateş pahası, hadi güvenilir olsa vereyim ama emin olamıyorum.

Sorum şu ki, bebeğinize nasıl bakıcı buldunuz? Önerdiğiniz siteler, ajanslar vs varsa paylaşabilirseniz bir yeni bir ananın duasını alırsınız. Şimdiden çok teşekkürler.

İş ilanı değildir, daha önce aynı süreçten geçmiş anne -baba önerilerine talibim. İstanbul için soruyorum.

playstation 5 çift joystick bundle cd’li sürüm - sifir

benaslındabendegilim #1570574 
ürün 04.11.2023 tarihinde singapur'dan satın alınmıştır. paket içerisinde çift joystick bulunan versiyondur. cd'li sürümdür. hiç açılmadı. ilgilenenler ulaşabilir. fiyatı 17.300 tl’dir.

tatil için uygun fiyat tarihi gösteren site arıyorum

biravekahve #1570572 
otel ararken tarih seçmeden bana en uygun fiyatlı günleri gösteren site arıyorum. Skyscanner'da nasıl ki o ay içerisinde belirli bir gün seçmeden hangi günde fiyatlar daha uygun görebiliyorsun ya o tarz. Var mıdır böyle bir site?
(4) 

muhtar adaylığı

bir soru sorcam #1570571 
diyelim ki maaşın büyük kısmını bağışa ayırdık
her ay 1000 halk ekmek
4000 bedava poşet
1000 liralık ilaç katkı payı
vb. vs.
yani esnaf üzerinden halka ulaşıp reklam yapmak şeklinde

öncelikle böyle bir promosyona ysk karışabilir mi
2.si sizce halk nezdinde karşılık bulur mu :)

yani hiç kimsenin tanımadığı biri seçimden 1 ay önce para yakıp muhtar adayımım
bunlar da muhtarlık anlayışım şeklinde yazılı reklam yapacak iş yerlerinde

ve sonrasında da her ay devam ettirecek

yani burada yüz yüze iletişim vs. yok, seçmen sadece esnafta muhtar ismine aşina olup ssandıkta mühür basması beklentisi var

Sony araç multimedya panel

cakmayazar #1570567 
www.halfords.com

Yurtdışından geldie.

SONY XAV-AX3250 DAB+

8 Aralık kocaeli elden sıfır kutuda teslim.
16000 TL.
(2) 

Kedi diş çektirme

megalomaniac #1570565 
Kedimin dişleri epeydir problemliydi ama bir belirti vermediği için, mamasını yemeye ve günlük hayatına normal olarak devam ettiği için çektirme uyarılarını erteledim. Dişeti ve temizlik için 2 ürün kullanıyordum belki de bunlar süreci uzatmıştır.
4 yaşında, tekir.
Bugün genel bir kontrol yapıldı ve dişetiyle dişin arasının artık çok açıldığını ve çekmek zorunda olduğumuzu söyledi veteriner. Neyi bekliyorum bilmiyorum ama aşırı tedirginim.
Genel anestezi + lokal anestezi ile yaptığını söyledi çünkü hayvanlar dişlerini mutlaka hissediyorlar, sizin kediniz ekstra stresli olduğu için ağrı riskini tamamen yok etmeliyiz dedi.
Uyandıktan sonra eve götürmemize izin veriyormuş(kedim veterinerde durunca aşırı stres yapıyor bu yüzden uzun vakit geçirmesi riskli)

Alt arkadaki dişi ve belki üstten 1 diş çekilecekmiş.

Kedisinin dişi çekilen var mı? Zor oldu mu, anestezi nasıl yapıldı? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler
(3) 

kapı kilidi

yetkili birine benzeyen abi #1570564 
2'li kilitler var hem alt hem üst kilidi değiştiriyormuş. onlar daha mı güvenli? yoksa sadece alt kilidi değiştirmem yeter mi?

çilingirde çok pahalıydı. internette neredeyse aynı ürün yarın fiyatına.
kendim alsam yıldız tornavidayla takabilir miyim?

Risk analizi hakkında

sacrilegious #1570563 
Merhaba,

Aramızda bankaların risk analizi biriminde çalışan birileri varsa spesifik bir sorum olucak. Bir banka iş görüşmesinde bana bir case verip çözümlememi istedi. A firmasının para giriş çıkışlarıyla ilgili farazi bir senaryo üzerinden hangi işlemlerin doğal olarak değerlendirebileceği, hangilerinin şüpheli hareket olarak değerlendirilebileceği ve banka açısından risk azaltma stratejisinin ne olabileceğini sordular.

Sevgili risk analiz uzmanları, bu işin terminolojisi nedir, rapor nasıl hazırlanır? Örnek olarak görebileceğim bir risk analizi raporu var mıdır bildiğiniz, nasıl bulabilirim? İngilizce olursa çok makbule geçer.

Teşekkürler
(6) 

Sıfır araç :/

austenn #1570561 
Merhaba, bu duyurular artik baydı belki ama kasim ayinda markalarin ciddi kampanyalari bulunuyor. O sebeple bu ay da alamazsam bir daha hic alamam diyorum.. limitim 1-1.2 mn TL’ye kadar cikiyor. Bekar biri icin hangi modellere bakmak beni uzmez? Simdiden tesekkurler
(1) 

koltukaltı beyazlatan ter

MtKrt #1570558 
yaz kış fark etmeksizin ne zaman terlesem, giysilerde beyaz iz yapıyor. yazın daha fazla terlediğimde de yaka, göğüs ve sırt kısımlarda da beyaz iz kalıyor.
bu sorunu nasıl çözebilirim?

Iphone Telefondan Trendyol Alışverişi Hakkında

sislerrr #1570555 
Merhabalar,

Şirketteki bir arkadasımız Iphone telefonu olan kişilerin bölge ve dili azerbayacan seçmeleri durumunda trendyolda yapılacak alışverişten indirim kazanacagını belirtti. 1100 tl tutan şey 550 tl ye kadar düştü. Bu durum şirketti tüm iphone kullananlarda işe yaradı ama bir tek ben de olmadı. Bu olayı bilen var ise benim nerede yanlış yapabileceğimi söyleyebilir mi?
(5) 

İngiltere vizesi - para bulundurma

tchuck #1570553 
şimdi aylık iyi bir gelirim var eşimin de benim de. bunda sorun yok.

ama banka hesabımızda ne döviz ne TL olarak 1tl'miz bile yok.
bi kısmı altın, bi kısmı ethereum yarısı da hisse senedi hesaplarında duruyor.

fiziki altın ve ethereum'u herhalde gösteremeyiz.
ama vize başvurusunda hisse senedi ekstrelerimizi gösterebilir miyiz banka hesabımız yerine?

sırf vizeye başvurmak için açıkçası 2-3 ay paramı hesabımda boş boş tutmak istemiyorum. gerekirse gitmem ingiltere, umurumda da değil.

- kardeşim 5 yıldır ingilterede, vize davet de gönderecek turistik amaçlı.
- türkiye'de ortak olduğum 3 tane şirket var bunları göstermem mantıklı m yoksa kafa mı karıştırır (buralardan da hatrı sayılır gelirim var)
- düzenli döviz gelirim var maaşlı olarak, ama dediğim gibi bu para yattıktan 1-2 gün sonra yatırımlara aktarıyorum. eşimin parasıyla da kira ve giderlerimizi ödüyoruz.

eğer derseniz ki olmaz, o zaman hiç 140 dolar falan ödeyip vizeye başvurmayacağım. ingiltere bize vize versin diye paramı öldürmeyeyim hiç.
(3) 

masaj aleti önerileri

hsktr #1570550 
Kullandığınız/tavsiye ettiğiniz fiyat performans masaj aletleri var mıdır? Sırt için ve ayak için bakıyorum.

şimdiden teşekkürler
(3) 

Hangi şarjlı süpürgeyi almalıyım sizce? Kararsız kaldım

adriana lima poposu yaglayicisi #1570549 
www.epey.com

Şu ikisinden hangisi sizce? Kullanıcı olanlar varsa artı ve eksilerini yazarlarsa sevinirim
(1) 

Araç içi portatif ekran kullanan var mı?

namandigurai #1570545 
Şu üründen bahsediyorum: www.amazon.com.tr

Kullanan var mı alsam pişman olur muyum nasıldır sizce?
(4) 

Tuzak radar'dan ceza yiyen oldu mu aramızda? İtiraz ettiniz mi?

winston insani #1570544 
Merhabalar

Geçen hafta Gelibolu-Keşan istikametindeki Evreşe kavşağında 70 olan yerde 97 ile gittiğimden ceza yemişim. Ama bana tuzak radar gibi geldi çünkü hiç radar var veya 70 hız sınırı var diye bir tabela görmedim ben.

Bu yüzden sulh ceza mahkemesine itiraz etmek istiyorum. Bu şekilde itiraz eden hiç var mı aramızda veya tanıdığı? Sonuç alabildiler mi?

İtiraz örneği dilekçesi arıyorum ek olarak, bu konuda elinin altında tuzak radar itiraz dilekçesi olan varsa harika olur.

Teşekkürler.
(3) 

Stevia dışında kalorisiz şeker-tatlandırıcı

Bir ben var benden şurada #1570542 
Var mı böyle alıp tariflerde kullanabileceğimiz bir şey?
(2) 

amatör videoculuk

love and trust #1570541 
için en güzel telefon hangisi?
iphone 15 mi yoksa diğerleri mi?
(3) 

Schengen Vize Son Durumlar?

marjinal kereste #1570540 
Merhaba,

Sözlükçüler veya yakınlarının son Schengen Vize başvuruları ne durumda? Red ve kabul oranları artis veya azaliş gibi.

Seneye 2024 sonunda veya genel ekonomik duruma göre 2025 mart başında İtalya'daki Roma maratonu veya Barcelona maratonu veya örneğin Nisan'daki Paris Maratonuna katılma hevesim var ama malum son Schengen krizi ne durumda son durumlardan genel bilginiz var mı?

Ben kıl ve tripli adamım. Mesela elin adamının meydanında 2 selfie çekip cafesinde 2 latte içmek ve 2 kilisesini görmek için 80 euro+aracı kurumlara haraç verip hadi parayı salla 2 gün işten izin alıp evrak hazırlama stresi yaşayıp üstüne Vize reddi yersem trip atarım. Hadi her geleni alacaklar diye kaide yok ama başvuru için 80 euro'yu bile iade edemeden birde üstüne Vize evrak stresine Red yemek bana koyar. 1 kere Red yersem zaten Avrupa Birliği dağılasiya kadar bir daha başvurmam :)

Genel olarak şuan son Schengen Vize başvurularınız ne durumda onaylaniyor ve genel olarak onay/Red oranı nasıl gidiyor?
(2) 

Aramızda Hukukçu var mı? İş sözleşmesi (Hukuki bir sorun)

quoth the raven #1570536 
İşe girişte imzalamamızı istedikleri belirsiz süreli iş sözleşmesinde çok tuhaf bir madde var, daha önce hiç rastlamadım böyle bir maddeye. Aşağıda paylaşıyorum bu maddenin hukki bir geçerliliği var mı? Çünkü mesleği elinden almak oluyor bu.
(1) 

Antep'te iyi salça/pul biber/yağ nereden alınır?

dejame #1570535 
Bir süre Gaziantep'te yaşayacağım. Biber ve domates salçası, pul biber, zeytinyağı, lavaş/pide gibi ürünleri kaliteli fakat çok pahalı olmayan yerlerden almak istiyorum. Çarşıya çıksam herkes bir şekilde kazıklayacak gibi hissediyorum, güvenemiyorum. Tavsiye satış yeri var mıdır acaba?
(10) 

Psikolog- psikiyatristlerin nakit çalışması

sckxyss #1570530 
Hemen hemen hepsi böyle. Saati 3000 lira. Muhtemelen benden kat kat fazla kazanıyor ama çeyreğim kadar vergi vermiyor. Seni ne ilgilendirir dersen ister istemez olumsuz bir algı oluşuyor bende karşı taraf hakkında, bu da ilişkiyi etkiliyor.

Sizi rahatsız ediyor mu bu? Fatura istemek garip olur mu? Fatura istesem adam bana kurulacak muhtemelen. Yine iş yürümeyecek. Ne yapmak lazım?

Kadıköy - Beşiktaş - Kurtuluş - Taksim - Bostancı vs. civarında bir oda!

kartal pendik gittik gittik geldik #1570529 
Merhaba süserler ve sevgişli duyurucular...

Benim de bir duyurum oda arama üzerine. Bir evi, başka biri veya daha fazla ev arkadaşları ile, temizliğinden yemeğine, faturasından muhabbetine kadar paylaşmak istiyorum.

Bu konuda Almanyadan pek bir deneyimliyim. Berlin'de kolektif olarak kurulmuş bir çok WG'de (wohnunggemeinschaft/ev topluluğu) kaldım. Kaldığım yerler daha çok queer kimlikli ve hayata bir nebze de olsa soldan bakmak isteyen, görece entellektüel, topluluklardı. Bu yaşadığım deneyimden çok daha güvenlisini, karakterli ve saygılı bir süreci istanbul'da da yaşaybilme umudum var ve güzel ev arkadaşları ile ruh halimizin birbirimize destek çıkacak olmasına inancım tam - hele ki şu depresyon illetinde omuza omuza olmak, bana evde konuşacak birinin olması çok iyi geliyordu - paylaşmak muazzam şey zaar...

Eski bir sözlük yazarıyım, hayatımı şu anda kameramanlık yaparak kazanıyorum ama 12 sene sinema, tv ve bağımsız/internet sektörlerinde, iyi seviyede montaj, produksiyon, kamera, ses ve bir nebze de olsa senaryo deneyimim var.

34 yaşında, istanbul doğumlu ve 2 ayrı yerde daha (Ayvalık ve Berlin) ikameti olan bir kişiyim. Devletin tanıttığı erkek rollerinden kurtulmak için çabalasam da cis-erkek kimliğinin altına düşüyorum, lanet olsun kimliklere - keşke kimliksizliği yakalayabilsek - ama bir gün bunun için dewamke

Üniversiteyi istanbul'da siyasal bilimler dalında bitirdikten sonra almanya ile türkiye arasında film prodüksiyon işime devam ediyorum. Birkaç dil de biliyorum, o yüzden yabancı ev arkadaşları da ayrı bir güzel sebep olacaktır eve çıkmak için.

Kısacası, aşağı yukarı, yazdığım gibiyim ama talep halinde kendimi ve seni/sizi ve hatta ev mefhumunu daha detaylı paylaşmak ve konuşmak isterim :)

İsmim Mercan; telefonum ve cüzdanım son zamanda kaybolduğu için şu sıralar sabit hat üzerinden ve SMS yoluyla iletişime açığım... Bana 05366439676 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz... @maymun_o'da instagram hesabımdı ama yıllardı girmiyorum, ama hesap açık - oradan yaptığım işlerin birkaçını da görebilirsiniz vimeo hesabından. Maalesef gmail hesabımda uçtuğu için bir ton evrak işi ile uğraşıp sosyal medya hesaplarımı ve mailimi geri almayı umuyorum yakın vakitte...

Bu ev arkadaşı olma mevzusunu nereye yazabileceğimi tam kestiremediğim için, yıllardan gelen ekşi'ye olan güvenimden ötürü 'ekşi duyuru' aklıma geldi ve buraya da yazmak istedim. Ekşiden çok sıkı arkadaşlıklar ediniyorum vesselam, sağolalım :))

teşekkürler,
mercan
(1) 

İngilterede hangi yazılım alanı tercih edilmeli?

filipis #1570525 
Aslında avrupa geneli desek daha doğru olur, ingiltereyle kısıtlamayayım. Sorma sebebim bu bölümlerden biri üzerine master yapacağım. Tercihim iş potansiyelinin daha yüksek olduğu niş bölüm ve maaşların yazılımcı enflasyonu nedeniyle çok düşük seviyede olmaması.

Data analytic
Syber security
Artificial intelligence
Cloud computing
Fintech

Kadıköy'de satranç-bira

dinsiz adam #1570523 
Kadıköy'de satranç takımı olan mekan biliyor musunuz? Eskiden Akmar tarafındaki sakin publarda vardı ama artık hepsi gürültülü yerler. Hem satranç oynayıp hem bira içmek bir hayal mi oldu?
(1) 

güncel whatsapp'ı apk olarak indirmek

kibritsuyu #1570522 
sadece eski telefondaki whatsapp'a ulaşmak ve içindeki konuşmaları görmek, ekran görüntüsü almak istiyorum. whatsapp'ı yeni telefonumda kullanıyorum. eski telefon ise o günden beri nesim kart takılıp şebekeye bağlandı, ne interneti açılıp internete bağlandı. yanlışlıkla bile bağlanmasın diye bütün wifi ve mobil ayarlarını sildim, hatta telefonu uçak moduna aldım.

eski telefon, içinde yüklü olan whatsapp'ın başka bir cihazda kullanıldığını biliyor olamaz, bilmiyor.

ama whatsapp denen program kendisinin güncel olmadığını nereden biliyorsa biliyor, anıyor, güncel değil diyor, açmam diyor. güncellesin diye internete bağlarsam halihazır kullandığım telefondaki kilitlenecek.

o yüzden apk olarak indirip kabloyla telefona atsam, internet olmadan güncelleyip açıp okusam olmaz mı?

Sony araç ekran

cakmayazar #1570521 
Merhabalar,

Aşağıdaki ürün sıfır kutusundan 08 Aralık elden teslim 450 eur

www.sony.co.uk

İlgililer msj ile iletişime geçebilir.
(3) 

Erenköy Civarı Kutlama Pastası Yapacak Yer Önerisi

vaveylababa #1570519 
SB.

Evde yapacağımız nişan için şeker hamuru olmayan kremalı tek kat ya da çift kat güzel pasta yapan bir yer arıyoruz. Birkaç yere fiyat sorduk ama fiyatlar çok enteresan seviyelerde. Fiyat konusunda da makul bulduğunuz bir yerler önerebilirseniz çok makbule geçer.
(8) 

yarın işten 1 saatliğine izin almam gerekiyor ama ..

ayseee #1570518 
iş görüşmesine gideceğim öğle arası ama çalışıtığım iş yerine söylemek istemiyorum.. öğle yemeğinden sonra 1 saatliğine ne işim olsun.

google play: bu uygulama bolgenizde yok

aydonno #1570516 
trden almanyaya tasindim, telefon konumum acik ama google playda bu uyariyi aliyorum bazi uygulamalar icin. telefonumu baska nasil inandirabilirim almanyada olduguma
(1) 

çay derecelendirme

kibritsuyu #1570515 
çay bardağına

çayın demini az koyarsan: açık çay
demini çok koyarsan. demli çay
hiç dem koymazsan, sadece sıcak su: kant

sadece dem koyarsak, hiç su koymadan. bunu bir adı var mı? yani kaveye gidip "bana bir çay, x olsun" diyelim, bütün bardağı demle doldursun, su koymasın.
(4) 

Lens solüsyonu

solenkol #1570514 
Opti free lens solusyonum bitti sayılır, yenisi yok hiç bir yerde. Renu kullanmıstım bi ara hiç memnun olmamıstım. Şimdi lens kullananlar hangi solüsyonu kullanıyor? Göze batma yapmayan ve bulanıklastırmayan?
(5) 

yatirima yeni baslayan biri icin asla yapilmamasi gereken hatalar

buenosdias #1570512 
merhaba bankadan hisse senedi, altin ve euro almayi dusunuyorum. bu konuda cok yeniyim. egitime basladim ama uzun surecek. bana asla yapilmamasi gereken yada tam tersi muhakkak yapilmasi gereken seyleri yazar misiniz?

orn,

aksam altin satilmaz.
doviz online bankaciliktan satilmaz.

gibi.

İdaş yatak mı yoksa Yatsan yatak mı?

ananiyimioguz #1570511 
Selamlar 2 yatak arasında kaldım. Belim ağrıyor ve fıtık başlangıcım var. O yüzden orta-sert bir yatak düşünüyorum.

Şu ikisinden hangisi iyidir sizce? Yatsandakini denedim güzeldi ama fiyat bir tık yüksek geldi benim ayırdığım bütçe 10 falandı aslında.

www.yatsan.com

bu üstteki yatak normalde 17k falanmış ve 20k lara çıkacak diyor kampanya sonrası. bilemiyorum artık görevlinin yalancısıyım.

diğeri de şu, buradan birisi tavsiye etmişti memnunmuş uzun yıllardır.

www.idas.com.tr
(2) 

yüzde toplama formülü var mıydı?

semaforo de medianoche #1570510 
mesela x lira bir şey yüzde 5 arttı ardından da 7 arttı o şey toplam yüzde kaç artmış oluyor bunu hesaplamanın formülünü soruyorum. ben bunu artışı 100 lira üstünden düşünüp tek tek hesaplayarak buluyorum yani önce %5 arttıysa 105 lira olmuş ardından %7 arttıysa 112,35 oluyor toplam %12,35 oluyor artış diye hesaplıyorum. ama bunun kolay bir formülü vardı sanki?
(1) 

multivitamin

somon sosu #1570507 
İçeriği kaliteli ve değerleri yüksek olan multivitaminler hangisidir?
1 ...  ... • 302    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık