(1) 

Aux dönüştürücü mü alayım yeni kablo mu?

bhhs #1570769 
Yeni telefonumda aux girişi yok type-c var. Arabada normalde aux kablosu kullanıyordum. Şimdi 70 liraya type-c to aux dönüştürücü aldım ama ses kalikesi rezalet oldu. Daha kaliteli bir dönüştürücü mü alayım yoksa direk bir ucu type-c bir ucu aux olan kablo almak daha mı iyi olur? Bluetooth dönüştürücü kullanmak istemiyorum o da ses kalite kaybına yol açıyor sanki.
(1) 

Geriye dönük kendi kendine konuşma

AWD #1570765 
"Keşke şöyle deseydim" hissi hemen hemen herkeste vardır.
Ben sadece bir kişinin farklı zamanlarda söylediklerine karşı gün içerisinde defalarca "keşke şöyle deseydim keşke böyle deseydim şunu da deseydim" diye düşündüğüm şeyleri sesli bir şekilde söylerken yakalıyorum kendimi.(kısık sesle)

Buna psikolojide ne deniyor? tırlatıyor muyum?
Psikiyatriye bir görünmeli miyim?
Kendi kendine konuşmayı veya sesli düşünmeyi kastetmiyorum. Belki de hepsi aynı şeydir.Yakın geçmişte olduğu özellikle belirteyim.

Yalnızken çoğu zaman sesli düşünürüm. Ağzımdan çıkanı işitip 2.kez filtreden geçirip farklı perspektifler yakalamak hoşuma gidiyor.
(1) 

Enkaz tozu ve asbest için hangi maske?

Amaranta ursula #1570764 
Arkadaşlar selamlar;
Deprem bölgesinde binalar susuz bir şekilde yıkılıyor. Aşırı yıkıntı tozu ve asbest riski için nasıl bir maske kullanmak gerek?
Medikal maskelerden var ama sanki pek de işe yaramıyormuş gibime geliyor.

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

Kuşadasında hangi özel hastane?

mikahakkinen #1570763 
Sb. Kan testi yaptırıcam öneriniz hangi hastane?
(1) 

SEO uyumlu blog sitesi açarken içeriğin konusu ne kadar geniş olabilir?

carisch #1570762 
Gelir amaçlı bir blog açmak istediğimizde SEO konusunda sorun yaşamamak için içerik ne kadar kapsamlı olabilir? ve içerik tavsiyeleriniz olursa sevinirim.
(6) 

kesilen fatura müşteriye verilmese de olur mu?

blatta hiberna #1570761 
merhabalar,

bir kurumdan hizmet alıyorsunuz ve ücretini havale/eft olarak ödüyorsunuz.
üzerinden zaman geçtikten sonra fatura kesilip kesilmediğini sorduğunuzda, "faturalandırma yapıyoruz ama müşterinin isteği üzerine müşteriye veriyoruz" diyorlar.

bu doğru bir uygulama mıdır?
kesilen faturanın müşteriye verilmemesi herhangi bir sorun oluşturur mu?
bu uygulamadan dolayı müşteri, kurumu herhangi bir yere şikayet edebilir mi?
kurum faturayı kestiği hâlde müşteriye vermediği için ceza alır mı?

not: güzellik sektörü ve bu kurumda ödemelerin hepsi bu şekilde alınıyor.

teşekkür ederim!
(3) 

akıllı saat/bilekliklerdeki hafif uykudayken uyandıran alarm

freebird5406_2 #1570760 
bu özellik pratikte faydalı oluyor mu? hafif uykudan uyanınca daha mı kolay kalkıyorsunuz ?
(2) 

İKEA stok güncellenmesi ne zaman?

wendyangelamoiradarling #1570759 
İKEA'da stoklar ne zaman güncelleniyor acaba? uzun süredir birkaç mobilya alacağım (bebek odası dolabı vs.) günlük takip ediyorum ancak stoklar bir türlü güncellenmiyor. yeni yılı bulur mu?
(2) 

Ankara'da kamu misafirhanesi

invaderbrain #1570757 
Ankara'da ortalama her kurumun misafirhanesi mevcut. Misafirhane dışında uygulama otelleri ve sendika konukevleri de var. Yalnız son zamanlarda fiyatlarını oldukça fazla arttırdı yüzde 100 civarı 6 ayda arttıranlar var. Tama enflasyon dizginlenemiyor fakat kamu misafirhanesinin daha uygun fiyatlara olması gerekiyor.
Ankara'da güncel piyasa şartlarına göre en uygun ve memnun kalınacak kamu konaklama yerleri nerelerdir? kalanlar tecrübelerini paylaşırsa bizim için de yol haritası olur. Misafirhane dışında güvenilir bir apart ta iş görür.
(4) 

Üniversitede mühendis kadrosu

kararsızataletfilozofu #1570756 
Üniversitede mühendis kadrosu ilanı var başvurmayı planlıyorum fakat bilgi edinmek istiyorum.
Ne işler yaparlar, dezavantajları var mı , ilçeye gönderilir mi ?
Özellikle makine mühendisi olarak çalışan varsa çok daha iyi olur
(4) 

mazot alırken camlarınızı silen benzinciye para veriyor musunuz?

alt4y #1570755 
artık algılarım bozuldu. bir şeyler veriyorum ama ulan acaba az mı verdim diyorum.

adam sağ sol ön ve arka camların hepsini siliyor. sonuçta bunu yapmak zorunda değil ve bahşiş için yapıyor.

bir de yaşlı başlı adamlar ya 50 üstü adamlar. bunların emekli maaşı alıp üstüne para yetmediği için ekstra çalışmak zorunda olduklarını falan düşünmek de istemiyorum.
(9) 

Erkek Atlet Fiyat/Performans Marka Önerisi

PoscheN #1570753 
Pamuk atlette fiyat performans marka önerileriniz var mı?
(1) 

Makedonya'da Columbia Satan Mağaza/Avm

tum haklari saklidir #1570752 
Bildiğiniz bir yer var mıdır? Ohrid ya da Üsküp olabilir.

Hava soğudu mu?

sehpa fx350 #1570747 
İzmir de dışarıdayım tişört artı kapüşonlu var titredim yarım saatte. Sizin orda nasıl?
(13) 

Neydi Bi kadın vardı

sehpa fx350 #1570746 
Yarı Fransız yarı arap/afrikan tınıları vardı, hatta birkaç şarkısı Türkçeye çevrilmişti? Bir klibinde güllü bir şeyler vardı, komple kapalı oryantal dans ediyordu????

Ikea kasim

sanguine #1570744 
İkeada Kasım indirimi oluyor mu böyle bir gelenekleri var mı, birkaç parça pahalı mobilya alacağım. Yeni yılda her türlü zam gelir diye düşünüyorum, en iyi zaman ne olur sizce?
(1) 

Canon Pixma G3410 Yazıcı tavsiye eder misiniz?

hadeoradan #1570742 
₺3.400’ye 6a ay ödeme şekliyle ürün alınır mı? Kartuş maliyet derdinden kurtulu muyum? Kullananlar memnunlar mı? Mürekkep kola bulunuyor mu?
(5) 

Kanaryanın tırnaklarını kesmek zorunlu mu?

havadakarada #1570741 
Kanaryayı hiç elimize almıyoruz. Arada kafesi açıyoruz evde gezip kendi geri giriyor. Bir senedir hiç tırnak kesmedim, çok uzun görünmese de uzamış. Tırnak kesmek zorunlu mudur?
(3) 

Noise cancelling kulaklık kulak üstü mü kulak içi mi?

chicha_v2 #1570737 
Arada dışarıdan izole olmak istediğimde kullanmak üzere anc kulaklık almayı düşünüyorum.

Önceleri sadece kulak üstü seçeneği vardı bunlarda. Tws furyasıyla beraber kulak içi de birçok model mevcut. Peki ne kadar başarılılar? Kulakiçi anc kulaklık kullanıp memnun olan var mı? Koca kulaklığı, uzun süre kullanımda baş ve kulak çevresi ağrısına gerek var mı?
(1) 

Zorlu center'da çalışılabilecek mekan tavsiyesi

ilgeru #1570735 
Zorlunun içinde bir işim olduğundan dolayı tüm gün orada çalışmam gerekiyor. Bilgisayarı alıp gideceğim kahvesi ve prizi olan neresi var? Aşırı kalabalık olmayan bir yer olursa çok daha iyi olur.
(1) 

Haftasonu Tiflis gezisi hakkında

denizgonen #1570730 
Yıllar önce tiflise gitmiştim ve biraz da yol üzeri olduğu için plansız ve beklentisiz bir şekilde gitmiştim. kaldığım yer çok kötüydü fakat onun haricinde şehir çok hoşuma gitmişti. Bundan dolayı da haftasonumu için gidiş dönüş bilet indirime girince hemen aldım. Sizlere bir kaç sorum olacaktı.

1) şehir merkezinde bir otel ayarladım fakat bir öneriniz olursa başka yerleri de değerlendirebilirim. Lüks beklentim yok kıstasım şehir merkezinde olsun ve temiz olsun yeterli aslında.
2) havaalanından şehir merkezine özellikle gece yarısı eski sscb ülkesi rezilliği yaşamadan nasıl en makul bir şekilde inebilirim? bir öneriniz var mı?
3)şehir merkezinde yerellerin gittiği huzurlu bir şeyler içilebilecek yer öneriniz var mı hele ki şarapevi gibi bir yer harika olur. bangır bangır müzik tarzı değil tatlı huzurlu bir şekilde bir şeyler içilecek yerler.
4) en önemli madde de elbette yemek. gerçek haçapuri olsun yemek olsun nerede önerirsiniz? gene kıstasım lüks pahalı olması değil yerlisinin sevdiği gittiği ve bildiği yerler olması benim için yeterli.

Teşekkür ederim şimdiden.
(8) 

karsı cins yakın arkadas sorunsalı

entity #1570727 
erkeklere soruyorum, kız arkadasınızın/esinizin karsı cins bir yakın arkadası olmasını sorun eder misiniz? Cevabınız evetse Sizin karsı cins yakın arkadasınız var mı?
(2) 

araç içi hava filtresi temizleyici

anlamsiz geliyor #1570724 
günde yaklaşık 2 saatim trafikte geçiyor. hava kalitesi gırla. en azından araç için hava kalitesini artırmak için ne yapabilirim?
(3) 

alkol kokusu

daglien #1570723 
bugün 16.00 suları tramvaydayım. bir adam bindi, ağır alkol kokuyor. ve sarımsak yemiş gibi de ağır bir koku var. zaten kalabalık olan tramvayda ayaktayım. burnumu demir duvara dayadım ki demir kokusunu bari çekeyim. dayanılacak gibi değildi.

he şimdi bende şu an içiyorum. merak ettiğim şu, yarın 06.30'da kalkıp işe gideceğim. merak ettiğim şu; alkol kokusu dedikleri bu mu? sarımsak benzeri şekilde mi kokuyoruz lan biz?

Tüketici hakem heyeti kararını icraya koymak

dedeminhirkasi #1570722 
Tüketici hakem heyetince 800 TL'lik alacağımın kabulüne karar verildi. Karşı tarafa ulaşamıyorum. Karar bana geçen hafta tebliğ edildi. Karşı tarafa tebliğ edildi mi edilmedi mi bilmiyorum. Sormak istedigim şey şu:
1- 15 günlük itiraz süresini beklememe gerek var mı yoksa direk bu kararla icra dairesine gidebilir miyim?
2-Icra dairesine basvururken para ödeyecek miyim?
3-Hakem heyeti kararında faizle ilgili bir şey yazmiyor. İcradan faiz talep edebilir miyim?
(1) 

Öçb ameliyatı sonrası ağrı ne zaman geçiyor?

mikahakkinen #1570721 
2006 yılında öçbden ameliyat oldum. 2023 de bir daha oldum. 1.5 ay geçti ağrılar kesilmedi. Yani bu gerginlik ne zaman geçicek?
Öçb ön çapraz bağ kopması.
(2) 

Bu ameliyat konusunda yanlış yolda mıyız?

twelfth #1570720 
Yirmilik diş çekimi sırasında dişçi eşimin dilinin bir tarafındaki sinirlere hasar verdi. Dilinin bir tarafında tat ve hissiyat yok ve 2.5 aydır durmaksızın devam eden bir yanma hissi var. Sinir hasarı durumlarında karşılaşılan bir durum bu.

Bu sinirlerin ameliyatı konusunda dünyadaki yöntemleri Türkiye'ye getiren bir hekim var. Aynı zamanda üniversitede hoca. Sanırım vergi kaçırma amacıyla olsa gerek, başka hekimlerin muayenehanesinde muayene yapıyor ve bir hayli yüklü muayene ücretini faturasız/kredi kartsız/bankasız direkt elden alıyor.

Eşimin bu sıkıntısı nedeniyle ameliyat edilmesi gerekiyor. (genel anestezi) Ameliyatın ücretini de yine aynı şekilde elden USD olarak tahsil ediyor. Sorgulayınca "üniversitede hoca olduğu için ameliyat sonrasında verilecek epikrizde ameliyatın yapılacağı hastanedeki hekimin imzasının olacağını öğrendim" Hoca olduğu üniversite de bir hastane üniversitesi bu arada.

Ne kadar korkmalıyız? Bu TR'de sıklıkla karşılaşılan bir durum mu? Prof Dr olan bir hekim, hocalık yaptığı üniversite hastanesi dışında hasta göremez mi? Bu konuda en iyi olduğu kabul edildiği için hekim de değiştirmek istemiyoruz.
(2) 

Endonezyada yaşam

Rao #1570719 
Merhabalar,

Belirli bir süre 1-5 yıl arası bu ülkede digital göçebe olarak yaşamak konusunda bir düşüncem var, bu konuda bilgi ve deneyimleriniz var mı ?

Hayat şartlarının oldukça uygun olduğu söyleniyor, ancak ikamet ve şartlar konusunda çok bilgi sahibi değilim.

Teşekkürler.
(1) 

Kalp hastası kedisi olanlar için

mysteronss #1570718 
Merhaba arkadaşlar. Kısa bir süre önce tatlı ev arkadaşım, can yoldaşım olan kedim daha doğrusu oğlum Doksan’ı D sınıfı kalp hastalığından kaybettim. Bir kutu Vetmedin 1,25 mg kalp ilacı kaldı. Çok ucuz bir ilaç değil. Şahsen ben alırken zorlanıyordum. Benim gibi evcil evladı kalp hastası olan ve veteriner tarafından Vetmedin ilacı yazılmış olan biri varsa ona bu kutuyu ona hediye etmek isterim. Şehir önemli değil, kargolarım. Sevgiyle…
(1) 

elektrikli araçların çekilememesi üzerine

biseysorcaktim #1570712 
sözlükteki yolda kalan elektrikli araç başlığında öğrendim, elektrikli araçlar itilemiyormuş.

daha doğrusu, boşa alalım, 3-5 adam bi el atalım kenara çekelim deyince bile bir sürü arıza yapıyormuş.

bunun sebebi de elektrikli araçlarda vitesi boşa alıp tekerlekler ile motor arasındaki bağlantının koparılamamasıymış.
çok şaşırdım bunlara.

ittirince motor döneceği için elektrik üretip aküye ve diğer elektrikli aksamlara zarar veriyormuş. soğutma mekanızmalarının çalışması için de aracın çalışıyor olması gerekiyormuş.

1- cidden, yol ortasında kalan aracı yol kenarına çekmek için 15 metre çekince de bozulabiliyor mu araçlar? çekiciye yüklemek için beş metre çekmek bile zarar veriyor demişler ama aklım almıyor. yavaş yavaş 15 metre çekince ne ısınacak, ne elektrik üretecek (teker motor dişli oranı 1e10 gibiymiş, tekerlek 15 defa dönse motor 150 defa dönecek. yine de çok problem değil ki?

2- neden üretim yapılırken bu konuyu gözardı etmişler. opsiyonel olacak bir şey değil ki bu. aracı motor çalışmazken de ittirmek/çekmek gerekebilir.

gerekirse manuel bi yöntemle bile tekerlekler ile motorun bağlantısını kesmek ne kadar zor olur ki araba üreticileri için.
(5) 

ilaç katılım ve muayene ücreti teyit hakkında

Rao #1570711 
Merhabalar,

Bugün eczaneden reçete ile yazılı ilaçları aldım (sgk) , ve muayene katılım payı ve ilaç katılım ücreti olarak 460 tl ilk bir ücret ödedim. 5 -6 farklı adette olmasına rağmen katılım payının yüksek olması dikkatimi çekti.

E-devlet muayene katılım payı sorgulama ekranından reçete tarihini bularak detaylara baktığımda aşağıdaki bilgileri görüyorum.

ilaç katılım tutarı : 72,59
Muayene katılım tutarı elden: 13
Reçete Katılım Tutarı Elden : 5
İlaç fiyat farkı : 56.49

Toplam: 147.08
Fark : 312.92 tl ( Yani ödediğim ücret ile e-devlette görününen toplam tutar arasındaki )

Görüldüğü üzere ödediğim ücret ile Muayene Katılım Payı Sorgulama ekranındaki ücret bırakın birbirine yakın olmayı arada çok yüksek bir fark var.

Reçete dışında herhangi bir ilaç almadığım halde eczanede ödediğim ücret ile sistem arasında neden bu kadar büyük bir fark çıkabilir ?

En doğru şekilde nasıl teyit edebiliriz, çok teşekkür ederim.
(6) 

ofiste uzun kol gömlek + koltuk altı terlemesi = çözüm ?

mr.goodcat #1570710 
kısa kol gömlek giymeyi sevmiyorum. zaten çok dandik duruyor. ofisteki klimayı açınca da biliyorsunuz standart ofisin hanımefendileri hemen kapatıyor üşüyorlar diye. ben de şakır şakır terliyorum. çözüm önerebilecek var mı? daha sabah 1 saatte koltuk altları çok kötü oluyor. akşama kadar toparlayamıyorum sonra. ne yapmalı?

Satılık Nintendo Switch Çipli V1

geber marla singer #1570706 
merhaba romalılar, 2 ay kadar evvel Dolap uygulamasından güvenilir bir satıcıdan ikinci el nintendo switch çipli v1 aldım. Nintendo oyunlarına ısınamadığım için cihazı geri satmaya karar verdim. Cihazda costum zelda dış yüzeyi mevcut, orjinal dış yüzey bunla değiştirilmiş. Ekranın sağ altında ise hafif bir kalkıklık mevcut, değiştiren arkadaş camın sol alt köşesine yapıştırıcıyı biraz az sürmüş, gönderirseniz tekrar yapıştırır geri yollarım dedi ama benim uğraşacak vaktim yok. Cihaza pek çok oyun yüklü. Tuş takımı, ses, titreşim her şey sorunsuz. Batarya ortalama 1 saat 45 dakika gidiyor. Ekran çiziksiz. İçinde 250 gb kart var. Cihazı bu şekilde 8.000 TL’ye almıştım. Aldıktan sonra temperli camla camını kapladım, (kabarcıksız, hatasız). Ayrıca 550 TL’lik de taşıma çantası aldım. aldığım şekliyle tekrardan 8.000 TL’ye satmak istiyorum, ilgilenenlere duyurulur, ilgilenen çıkar mı bilemediğimden fotoğraf yüklemekle uğraşmadım şu an ama varsa mesaj atarlarsa fotoğraf da yüklerim cihaza ait. cihazı Ankara içi elden verme niyetindeyim. kargoyla başka şehre isteyen olursa da zarar görmeyecek şekilde çok iyi kutularım ama hiçbir şekilde geri iade almam, teşekkürler. (cihaz, kendisi + 256 gb hafıza kartı + temperli koruyuculu ekranı + taşıma çantası şeklindedir başka herhangi bir kutu mutu adaptör vs yoktur)
(10) 

Tüm maaşı yemek?

dejame #1570705 
Özellikle İstanbul dışı için soruyorum. Büyükşehirlerde kira ve temel ihtiyaçlar maaşın çoğunu götürüyor. Öğretmen olarak atanan çok bekar arkadaşım var, hepsi ekside. Her gün internetten kıyafet ve popüler tüm ürünler alınıyor, günde birkaç kargo geliyor, her gün dışarıdan yemek sipariş ediliyor.

Dünyaya bir kez geliyoruz, insanlar çalıştıktan sonra rahat bir yaşam istiyor ama bu durum bana biraz tuhaf geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
(3) 

Ankarada 1 günlük gezi

atom karincanin torunu #1570704 
Merhaba, yarın sabahtan itibaren ankarada olacağız, 1 gece kalıp ertesi gün öğleden sonra gibi ayrılırız sanırım.
Kesin olarak ziyaret edilmesi gereken yerler nerelerdir,
gece eğlence için tavsiyeniz var mıdır, akşam yemeği ve kahvaltı için de iyi olur, hacı arif beye gitmiştim çok küçükken güniz sokakta olmasından hatırlıyorum, tavsiye eder misiniz yoksa şurada şunu yiyin derseniz ayrı güzel olur, aspava merakımız yok.

pavyon'a gidilir mi yani biraz merak var öyle kons merakımız falan yok eli yüzü düzgün tavsiye edeceğiniz bir yer var mıdır?

edit: tabiki sabahtan anıtkabir olacak
(1) 

airfryer seçelim mi?

penceredengorunenmorbina #1570703 
www.amazon.com.tr

www.amazon.com.tr

ikincisinin haznesi tamamen çıkıyor, wifi özelliği ve aksesuarları var. aslında daha avantajlı gözüküyor ama birincisi trendyolda falan daha çok satın alınmış. sizce hangisi?
(1) 

esenboğa sorusu

mark greg sputnik #1570702 
10:20'deki iç hatlar uçuşu için 9'da havalimanında olsam yeter mi acaba?

bi de aşti'den gitmeyi düşünüyorum, yanlış hatırlamıyosam havaş ve belko'nun ayrı ayrı otobüsleri var. bi kere böyle arka tarafta kuytu bi köşeden bindiğimi hatırlıyorum gece ama normalde peronlarda da oluyor otobüsler. bunlar yarım saatte bir mi kalkar, havalimanına gidişi ne kadar sürer aşağı yukarı?

8'de aşti'de olsam mesela ideal midir yoksa riskli mi, daha mı erken çıkmak lazım?

Bisikletten gelen tak tak sesinin sebebi ne olabilir?

dolantindr #1570701 
Merhaba. Bisiklet sürerken, özellikle sanki belli bir viteste videodaki ses geliyor.

streamable.com

Göbek değişimi olmuştu acaba ondan mı dedim, bisikletçi zinciri yana çekip baktı ve göbekten olmadığını, arka kasetten(ruble) kaynaklı olabileceğini, içlerindeki dişlilerin zamanla kırılabildiğini söyledi. Agresif de sürdüğüm için mantıklı geldi. Arka kasetin en küçük dişlisini iptal etti vitesin high ayarından. Bu şekilde idare edebilirsin dedi. Yoksa değişmek gerek dedi. Bu arada videoda ikinci saniyede gelen bir çıt sesi daha da var. Dişli mi sıyrılıyor orada bilmiyorum. Bir de bazen pedal kendi kendine bir tur atıyor. nadiren. Bu da sanırım dişli ile alakalı kasetin.

Sorum sorun sizce de kaset kaynaklı mı? Pedal kaynaklı da olabilir mi sorun?

Çünkü daha önce pedal da değiştim. Ancak bisikletin şu haliyle de sorun yok gibi..
(12) 

Döviz bürosu paranın bir kısmını eski tip dolar vermiş problem olur mu?

havadakarada #1570700 
10 bin dolar aldım, bunun 8 bin doları yeni tip 2 bin doları ise eski tip olarak verilmiş. Eski tip paralar bazı cihazlardan geçmiyor diye biliyorum. Problem olur mu?
(3) 

Amazon hesabından işlem yapılması

mungojerry #1570699 
Sabah banka uygulamasından "amazon.com.tr'de kayıtlı kartınızda limit olmadığı için işlem yapılamıyor" benzeri bir bildirim geldi. Birisi nasıl erişim sağlamışsa amazon hesabıma girebiliyor. Neyse ki sanal kart olduğu için limit 0 TL'ydi. Banka uygulamasında ya da amazon'da işlem gerçekleşmediği için kayıt da gözükmüyor.
Şimdi de nereden bir açık bulmuşlar da hesaba giriş yapmışlar diye düşünüyorum.

- Internetten alışverişi Google Chrome üzerinden yapıyorum. Telefonda bir alışveriş uygulaması kullanmıyorum.
- Şifrelerim chrome ayarlardaki Google Şifre Yöneticisi'nde kayıtlı.
- Uzantı olarak sadece uBlock Origin kullanıyorum..

Sizce hangi kısımda bir zayıflık var? "Google Şifre Yöneticisi"ne her isteyen girebiliyor mu mesela? Ne gibi önlemler alabilirim?
(1) 

Phyton hk.

sacrilegious #1570697 
Merhaba,

Programlamaya Giriş dersimin sınavında phyton ile ilgili 2 sayfa cheat sheet kullanımı serbest. Güzel bir cheet sheat arıyorum. Online olarak bulabileceğim bir kaynak var mı?
Teşekkürler
(2) 

fransadan bir tereyagı lazım kardeşime nereden bulabılırım?

hopp #1570696 
catherıng fırması için bir deneme yapmaları lazım, gelenlere rica ettik ama kimse getiremedi. 1 kilo alsa yeterli olacak, glocalzone dan daha once ne yazdıysam getıren olmadı, o mantıkta bır yer var mıdır getıren? yardımcı olursanız cok sevınırım. Bu siteye ulaşmaya çalışıyorum o da olmadı, çözümsüz kaldım.

savorygourmet.com
(2) 

robot süpürge ve birden fazla ev ayarı

dunden beri dimdik #1570695 
mesela yazlık ve kışlık eviniz var. bu alete yazlığı ayrı kışlığı ayrı kaydedip gittiğin yerde kolayca o evin düzenine göre çalıştırma imkanı oluyor mu?
(3) 

Eczaneler ilaç iadesi kabul ediyor mu?

magni #1570692 
Merhaba. 1 ay önce doktor reçetesiyle 3 tane ilaç almıştım eczaneden ama kullanmadım, boş yere evde duruyorlar. Aldığım eczaneye gidip iade etmek istesem oluyor mu acaba?

Jean Monnet yabancı dil belgesi

euteamocan #1570690 
Slmlar,

Eskiden Jean Monnet'ye başvuru yapılıp, dil yeterlilik belgesi sonradan verilebiliyordu. Bu kural kaldırıldı mı? Dil yeterlilik belgesinin başvuru esnasında mı teslim edilmesi gerekiyor artık?

Şimdiden teşekkürler,
(2) 

Yurtdisindan ucakla bana ait kullanilmis elektronik esya getirmek

aeolus #1570689 
Selam herkese!

Ben Almanya'da yasiyorum ve Alman vatandasiyim (mavi kartim var.)

Simdi babamin bir ameliyat durumu icin 3 ay kadar Türkiye'de babamla kalacagim, oradan Home Office calisacagim. Diyorum ki, mutfagimda kullandigim kahve makinem ve robot süpürgemi de atayim valize, hem kahve derdim omasin hem de süpürge evi süpürsün. Iki esyayi da 2021 yilinda aldim, faturlari mevcut.

Ucakla TR'ye giderken, gümrük vesaire sorunu olur mu? Ya da ben direk gümrüge gidip "böyle böyle bunlari ben 3 yil önce aldim, hala kullaniyorum" diye beyan etmem mi gerekir?
(2) 

koşu sonrası kas ağrısı, diz ağrısı için ilaç

mr.goodcat #1570687 
uzun süredir koşmayan bendeniz geçen 10k koştum. tabi ertesi günü patladık. şuanda yürürken bir dizim acıyor ve hafif kas ağrıları var. ne içeyim veye süreyim ki geçsin?
(2) 

İzmir Alsancak’tan Selçuk’a nasıl gidilir?

coca cola #1570686 
Teşekkürler,
(5) 

kaş çatmayı önlemek için

nic cage #1570683 
sürekli kaşlarımı çatıyorum ve dışardan sinirli duruyorum. lens ve gözlük var yani görme sorununu çözemediğim için değil bu durum. alışkanlık olabilir. botoks vb. şeyler yaptırmak istemiyorum. kaşların arasına şeffaf sert plakalar/stickerlar öyle bir şeyler yapıştırıyorlardı galiba. bi video görmüştüm sanki, adı neydi bunların bilen var mı?
(4) 

chatgpt çalışıyor mu?

panamera #1570681 
Selamlar, webden girince Something went wrong hatası alıyorum sabahtan beri. bir sıkıntı yaşanmış galiba, siz girebiliyor musunuz?
ilginç şekilde mobil uygulamadan girilebiliyor.
1 ...  ... • 300    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık